nelli08 02.06.08, 20:19 Pani Kasiu jestem w 30 tc, miałam robione dziś usg i bardzo się martwie czy pomiary są w normie: BPD 8cm AC 23,7cm FL 4,9cm. Bardzo prosze o odpowiedź czy wszystko jest w porządku? Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katarzynaoles Re: pomiary z usg 03.06.08, 02:01 Witam. Według mnie ok - dlaczego nie spytała Pani osoby robiącej badanie, zamiast się denenrwować? Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
edzia.79 Re: pomiary z usg 03.06.08, 17:48 nie wiem co oznaczaja te dane ale wymiarami sie nie przejmuj. mnie od 20tc straszono ze bede miala malutkie dziecko,najwyzej 2700-2900gr.nawet lerzalam w szpitalu bo lekarze podejrzewali ze mala nie rosnie. urodzila sie dwa dni przed terminem 55cm,3500gr Odpowiedz Link Zgłoś
nelli08 Re: pomiary z usg 03.06.08, 19:00 dziękuje za odpowiedź, niestety u tego Pana doktora byłam pierwszy raz przy robieniu usg lekarz powiedział że głowa jest duża więc zapytałam czy wszystko w normie burknął coś pod nosem że w normie a jak wróciłam do domu to zauważyłam że rozbieżność pomiędzy wiekiem ciąży wg pomiaru główki a pomiarem kości udowej jest powyżej 6 tygodni i się zmartwiłam teraz jestem zła na siebie że nie dopytałam o wszystko, jeszcze raz dziękuje za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś