Dodaj do ulubionych

Debata z udziałem Wrony w radiu FIAT

28.11.09, 11:07
Niesamowite, ksiądz infułat Ireneusz Skubiś opowiada,że pan Wrona
walczył o województwo częstochowskie, a nie którzy posłowie prawicy
byli temu przeciwni! Niech sobie każdy zobaczy głosowania w sejmie,
gdzie wszyscy,bez wyjątku ,posłowie AWS nie chcieli , aby
województwo c
zęstochowskie utrzymac, wśród nich sa także: Wrona,Wójcik i
Maniura.Wśród dzisiejszych wypowiedzi uczestników tego programu
można było usłyszeć mnóstwo absurdów,które już nie pomogą Wronie, bo
obraził Częstochowian,obraził bardzo poważnie, to była jego jedyna
odpowiedź na zarzuty,które są podstawne.Nikt nie chce walki z
Kościołem, chcemy zdrowej współpracy, opartej na zdrowym rozsądku.
Wtedy nikt na tym nie straci.
Obserwuj wątek
    • Gość: wera Re: Debata z udziałem Wrony w radiu FIAT IP: *.alfanet24.pl 28.11.09, 11:51
      Za 100 lat tez jeszcze będą sie podniecac (nie)walką o województwo.

Nudy....
      • mirage75 Re: Debata z udziałem Wrony w radiu FIAT 28.11.09, 12:01
        To sa takie wymuszone proby zaistnienia w "mediach lokalnych",i
        nieskuteczne starania o poprawe wizerunku pewnej czesci elektoratu.
        Niestety historii nie da sie wymazac.
        Przyczepiony sobie samemu ogonek,bedzie juz zawsze merdal w
        Czestochowie.
        • Gość: wera Re: Debata z udziałem Wrony w radiu FIAT IP: *.alfanet24.pl 28.11.09, 12:04
          W końcu... jak mawiał wielki Platon:
          Kto nie jest wewnętrznie zrośnięty i spokrewniony z tym, co
          moralne i piękne, ten (...) nigdy nie pozna prawdy o dobru i złu
          • Gość: Tomasz Jaskóła Re: Debata z udziałem Wrony w radiu FIAT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.09, 12:25
            Bez Polityków można żyć, bez Obywateli nie ... zatem warto się zastanowić kto
            jest tu dla KOGO? Pamiętajmy, że Samorząd [do znudzenia to przypominam - wiem
            ...] to MY, a nie Wy szanowni politycy. Z tego też wypływa wniosek następującej
            treści: Jesteśmy właścicielami "samorządowego przedsiębiorstwa - miasta
            Częstochowa" - to taka spółka pracownicza. Zatrudniamy państwa po to, aby firma
            się rozwijała, inwestowała, aby nasze życie było bardziej proste i miłe. Ale
            jako właściciele [zbiorowi] jesteśmy zaniepokojeni. Marketing nie jest naszą
            mocną stroną, lecz coraz częściej nasi współwłaściciele wraz z częścią kapitału
            po prostu odchodzą - najczęściej do innych, lepiej zarządzanych "firm"
            samorządowych. Powoli Nam jako "Radzie Nadzorczej" nie podoba się program
            naprawczy, którego nie ma ... Pamiętajcie, że możemy wymienić WAS nasi
            menedżerowie na zupełnie nowy zespół. Ale my chcemy wam poradzić, że inni
            menadżerowie - to znaczy z innych samorządowych firm, wpadli na świetne pomysły.
            Macie również zasługi dla naszej "firmy", zatem podrzucamy swój program
            naprawczy w którym dokonaliśmy analizy SWOT. I wychodzi na to, że macie jeszcze
            raz szansę ... ale w imieniu Rady Zakładowej - rozdrobnionego akcjonariatu
            właścicielskiego - Samorządu miasta Częstochowy apeluję o szybkie i
            profesjonalne podejście do problemu - pamiętajcie, że holding - Europejski
            Fundusz Socjalny lub inne np. strukturalny nie lubi amatorszczyzny, za to ceni
            oddolne inicjatywy. Czego i sobie i Wam życzę, a nade wszystko pozostałym
            właścicielom firmy CZĘSTOCHOWA - zatem wszystkim mieszkańcom.

Napisałem to parę lat temu na tym forum i dziś mogę powiedzieć, że odwołanie
            prezydenta Wrony było takim właśnie zwolnieniem. Inni tzw. politycy z VII Ligi
            winni się poważnie zastanowić zanim popełnią błędy w postaci np. lewych
            interesów komunalnych, nadawania domów, czy mieszkań swym zwolennikom po
            zaniżonych cenach, gwintów w spółkach komunalnych, gdzie dziatwa polityków VII
            ligi świetnie się ustawiła itd. Innymi słowy - kiedyś pisałem o częstochowskim
            spotkaniu liderów, którzy PRÓBOWALI WYCIĄGAĆ częstochowską gospodarkę z zapaści
            ... wtedy odsądzano mnie od czci i wiary :) a ja napisałem m.in. to

Szaleństwem jest tylko to, co przeczy prawdzie. W tej definicji trudno zmieścić
            moje szaleństwo. Gdzież przeczyłem prawdzie? W manipulacjach, których dopuszcza
            się zwykle elita władzy? Wielu uczestników tego spotkania, niezależnie od opcji
            politycznej od kilku lat zdają sobie sprawę z beznadziejności pomysłu na
            częstochowskie województwo. Proszę zwrócić uwagę, że dziś częstochowska lewica
            drąży temat i wypomina Wronie [w tym wypadku będę go bronił], że nie obronił
            województwa. Wszyscy wiemy, że kiedy rząd Buzka czynił reformę, to opierał się
            na jedynym realistycznym planie podziała Polski na samorządne, ale i
            przygotowane do odbioru unijnych pieniędzy województwa – regiony. Plan na którym
            opierał się Prezes Rady Ministrów Jerzy Buzek był przygotowany wcześniej przez
            ….. ministra spraw wewnętrznych i administracji [po reformie centrum] w rządzie
            Cimoszewicza – LESZKA MILLERA!!! Czyli przez szefa lewicy i późniejszego
            premiera [ od 2001 roku]. Zatem pierwszy podział Polski w którym Częstochowa
            również nie była stolica województwa był Miller. A było tych województw 12! I to
            milo głęboki sens. [po raz pierwszy zgadzam się z Millerem :0]. Chciałbym
            zapytać zatem częstochowską lewica sączącą jad na Wronę czy jeszcze to pamięta?
            Trzeba być uczciwym i teraz nie manipulować społeczeństwem.

W wyjaśnieniu dlaczego macie trudności [samorządy] w podejmowaniu decyzji
            dotyczących planów zagospodarowania przestrzennego [wywiad z twórcą reformy
            samorządowej prof. Regulskim]? Przecież wyjaśniłem to przykładem z Ostrowca
            Wielkopolskiego [przykład szczecina tez nie głupi], tam manipulowano planami
            zagospodarowania. Mam nadzieję, że nie muszę wyjaśniać dlaczego. W czym jeszcze
            przejawiło się moje szaleństwo? W składach rad nadzorczych, których skład
            możecie Państwo prześledzić na stronach BiP –u? A może w tym, że inwestorzy
            uciekli, jak im kazano wchodzić przez dziurę w płocie [informacja prasowa GW]? A
            może sprzedaż domu po zawyżonej cenie przez jedną z radnych [transakcja nie
            doszła do skutku informacja prasowa GW…] jest objawem mojego szaleństwa? A może
            osiągnięcia eks senatora Lipowskiego są objawem moje szaleństwa [strona
            www.sejm.gov.pl]? Bo widzi Pan, o wszystkim może się Pan dowiedzieć z
            oficjalnych dokumentów, prasy, itd. i czasami chciałbym być szalony, abym nie
            musiał tłumaczyć swoim dzieciom, dlaczego będą musiały wyjechać z tego miasta.

W związku z tym, że chyba czytamy inną prasę i inaczej odczuwamy sytuację
            państwa i samorządów – proponuję kilka linków.

Oto polskie władze samorządowe …
            wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,4920117.html
            oto kondycja nauki polskiej
            www.gazetawyborcza.pl/1,76842,4915986.html
            oto prawo polskie i szacunek normodawcy do obywatela

biznes.onet.pl/5,1468732,prasa.html

Wizja … wspólna … mnie tam uczono czytania ze zrozumieniem i dlatego mam
            wątpliwości o czym w ogóle gadali nasi liderzy? No bo jak mamy wizję, to skąd
            odgrzewane kotlety, pomysły stare jak świat i kręcenie się wokół swojego ogona?
            Proszę się zastanowić? O jakiej wizji którykolwiek z Państwa cokolwiek
            powiedział? Co wnieśliście państwo nowego? I jaką to wspólną wizję ma
            Częstochowa? Gdzie zapisaliście Państwo tą wizję? Może jest jakiś plan, tajny,
            który nagle otworzycie przed Częstochowianami i okaże się, że istotnie jest
            wizja – żyje. Ale ja Drodzy Państwo widzę, że było to kolejne spotkanie „ku
            samozadowoleniu samego siebie” i oczywiście w poczuciu spełnionego obowiązku.
            Jestem zły na takie spotkania, gdzie się państwo wzajemnie dowartościowujecie, a
            kiedy młody człowiek napisał, że ukradziono plany i propozycje, to nie odzywa
            się nikt. Państwo petryfikujecie system poprzez brak działania.

• Gość: jan Re: Debata z udziałem Wrony w radiu FIAT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.09, 14:16
              Zgadzm się z Panem. My,Częstochowianie jesteśmy Pracodawcami dla
              obecnych i następnych władz i polityków tego Miasta. to my bedziemy
              decydować,czy dobrze pracują, my im będziemy wystawiać świadectwa
              pracy, my będziemy sprawdzać ich listę obecności, my będziemy ich
              nagradzać i dawać upomnienia. Niech to wreszcie raz na zawsze
              zapamiętają.
              • Gość: micha Re: Debata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.09, 14:32
                KRA KRA KRA KRA KRA
                Kolesiostwo Radosnej Adoracji :-)
                • Gość: Oi Re: Debata IP: *.rev.masterkom.pl 28.11.09, 15:35
                  Dokładnie,odszedł Tadeusz,przyjdzie Halina albo ich wspólni znajomi i tak od 20
                  lat w tym syfie.
                  A wystarczy wziąć przykład z Wrocławia czy Gliwic w kwestii zatrudnienia
                  ,schematy gotowe tylko kopiować.
                  Ale poco lepiej kolesia ustawić,nowy pomnik pie.....ć nikomu nie potrzebny,a
                  za 4 lata koleś się odwdzięczy i tak w koło.
    • Gość: lista Wrona jest politycznym trupem IP: *.chello.pl 28.11.09, 15:42
      Wrona jest politycznym trupem i tyle !
      No chyba, że PO podtrzyma leżącego i przedłuży nieformalną koalicję ze Wspólnotą ?
      Ale wtedy i PO zostanie zmiecione z politycznej sceny miasta, mieszkańcy Cz-wy
      pokazali, że potrafią myśleć i wyciągać konsekwencje !
      Niech to będzie przestrogą dla kombinatorów !
    • kingston34 Co się stało księdzu Infułatowi Skubisiowi 28.11.09, 16:09
      To co ostatnimi czasy wyprwia szanowany wcześniej Ks. Inf. dr I.
      Skubiś , przypomina lot w powietrzu z dużej wysokosci tylko,że bez
      spadochronu. Czy Wrona jest tak silny, że może takich ludzi
      pociągnąć na dno, czy może związki tych osób są zbyt duże. Straci
      nie tylko ks.redaktor ale także redakcja Niedzieli.
      • Gość: amadeusz Re: Co się stało księdzu Infułatowi Skubisiowi IP: *.mobile.playmobile.pl 28.11.09, 17:56
        Skubiś już dawno bawi się w politykę, nie powinno to nikogo dziwić.
        Częstochowski prasowy Rydzyk przy akompaniamencie dotychczas nie mieszającego
        się w politykę "Fiata",próbują tupać.
        Niech tupią,ale mam lepszą propozycję.
        Może Skubiś i część upolitycznionego kleru częstochowskiego w proteście
        przeciwko wyborowi proporcjonalnej liczby 70% głosującej części społeczeństwa
        (30/35%,tyle wynosi zawsze frekwencja)powinna się ustawić gdzieś na środku
        centrum miasta,najlepiej na Placu Biegańskiego pod Ratuszem i powinna zacząć
        skakać.
        Protest i oburzenie przeciwko nieposłusznym owieczkom,które nie posłuchały się
        plebanów ,zarówno tych najsłabszych intelektualnie z IQ na poziomie ameby,jak i
        samozwańczych "elit" Kościoła Katolickiego w Częstochowie.
        W "Niedzieli" monopol na uprawianie polityki mają takie postaci jak Ryszka,
        Jurek itp.
        Gazetka zasługuje już od dawna na miano politycznej tuby.

• Gość: katolik Re: Debata z udziałem Wrony w radiu FIAT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.09, 17:48
      Ks.Infułat zatem kłamie .Po głosowaniu w sejmie "Nasz Dziennik"opublikował listę
      posłów,którzy głosowali przeciwko unitarności państwa polskiego i na tej liście
      jest Wrona.Niezaprzeczalnym dowodem są dokumenty w sejmie-tutaj kłamać się nie
      da- kto jak głosował.To co napisał ksiądz infułat w Niedzieli -to kompromitacja.
    • Gość: qqq' Tak traciliśmy województwo IP: *.adsl.inetia.pl 28.11.09, 18:17
      miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,48725,5267238,Tak_tracilismy_wojewodztwo.html
      • Gość: qqq' Re: Tak traciliśmy województwo IP: *.adsl.inetia.pl 28.11.09, 18:19
        ? 5 czerwca 1998. Wrona łamie dyscyplinę klubową i głosuje w Sejmie przeciw „12”. Częstochowscy posłowie lewicy też przeciw. Za: UW oraz z AWS: Edward Maniura i Marek Wójcik.
    • Gość: amadeusz odgrzewany kotlet IP: 94.254.180.* 28.11.09, 19:01
      Tak naprawdę województwo to odgrzewany,nieświeży kotlet,który stał się tematem
      zastępczym dla środowisk politycznie nie mających nic do zaoferowania poza
      demagogią i populizmem.

W istocie Wrona głosował kiedyś przeciwko koncepcji województwa staropolskiego
      czyli opcji Częstochowa+Kielce+Radom.
      Dziś temat zdecydowanie stał się nieaktualny i żaden poważny polityk nie weźmie
      się za populistyczne hasła o wskrzeszeniu trupa - województwa
      częstochowskiego,bo nie ma woli i zgody politycznej na rozdrabnianie a więc
      osłabianie administracji samorządowej poprzez tworzenie jednostek słabych.

Ktoś kto podejmuje temat województwa jest chyba niepoważny,choć rzeczywiście
      paluszki w likwidacji koncepcji "województwa" na początku reformy
      administracyjnej kraju mieszał były poseł AWS TW...
      • dyziek_o Re: odgrzewany kotlet 28.11.09, 20:24
        Rozumiem radość z wygranego referendum i odwołania Tadeusza I z zajmowanego
        stanowiska. Ja również podskoczyłem z radości, gdy usłyszałem wynik glosowania.
        Jednak nie wolno nam lekce sobie ważyć przeciwnika.
        Wprawdzie wygraliśmy, jako społeczeństwo potyczkę ale do wygrania wojny jeszcze
        daleko. Niech nikomu się nie zdaje, że Wrona, a właściwie stojący za tą personą
        kler katolicki tak łatwo pogodzi się z utratą "swojego" człowieka w strukturach
        władzy a co za tym idzie w dostępie do miejskich pieniędzy - w tym mieście.
        Już przecież pojawiają się - nawet na tym forum - głosy, że to ino
        antrakt w kadencji Wielkiego Tadeusza. Ze to nie są czcze pogróżki widać gołym
        okiem - chocby akcja infułata / co za wyraz!/
        Skubisia który to dysponując niezłą tubą propagandową jaką jest "Niedziela" a za
        jej pomocą sporym w końcu ale za to ciemniejszym jakby elektoratem, - już
        rozpoczął kampanie na rzecz powrotu Tadzia na stolec a kościelnych w okolice
        kasiory.
        W związku z tym, drodzy mieszkańcy - czuj duch! chciało by się zakrzyknąć!
        By nam znowu czarni za pomocą jakowychś cudów Tadzie tylnymi drzwiami na pokoje
        nie wprowadzili.
        No i na ręce komisarzowi patrzymy wierząc jednocześnie, że aż tak głupim
        nie będzie, by błędy Tadeusza powielać. Co zresztą osobiście przyżekał w
        przeprowadzonym wywiadzie - amen.
        Z wyrazami szacunku pozostający,
        Wasz Dyzio.
        • Gość: goscII Re: odgrzewany kotlet IP: *.centertel.pl 29.11.09, 02:18
          Zarzut,że Wrona jest człowiekiem Kościoła, w sensie,że nie był
          sprawiedliwy w podejmowaniu decyzji dotyczących miasta, jest
          uzasadniony. Gdyby tak nie było, nie byłoby takiej reklamy jego
          osoby w "Niedzieli",księża w dalszym ciągu powielają to, co mówili
          przed referendum, nie mogą uwierzyć w przegraną swojego
          człowieka.Tylko,czy nie powinni się bardiej zająć tym, co do nich
          należy? Polityka uprawiana w radiu FIAT przypomina mi program "Kawa
          na ławę", z tym, że w tym programie występują politycy z różnych
          ugrupowań partyjnych i mogą wymieniać poglądy. Audycja we
          wspomnianym radiu,była audycją tendencyjną.
        • jacek_wu Re: odgrzewany kotlet 29.11.09, 14:23
          Jeżeli Kurpios i RM będą zachowywali twarde,ale nie konfrontacyjne stanowisko
          wobec kościoła, to pragmatyzm hierarchów może zdecydować, że pozbędą się "trupa
          w szafie". TW nie może zostać wykreowany na męczennika za jedynie słuszną sprawę
          i tego trzeba absolutnie uniknąć. Jest dobry moment do ustalenia właściwych
          priorytetów dla miasta i jakiegoś status quo z kościołem, ale absolutnie bez
          jego możliwości ingerowania w politykę rozwoju miasta zgodną z wolą mieszkańców.
          Referendum to legitymacja dla RM i Komisarza, ale nie na "jazdę bez trzymanki".
          Myślę, że Kurpios jest ambitnym facetem i ma charakter, bo lekko mu nie będzie.
          • Gość: 123 Re: odgrzewany kotlet IP: *.poczesna.netcominternet.pl 29.11.09, 15:01
            Jacku, myślę, że może być z tym kłopot. Pytanie, czy kogoś będzie
            stać na twarde negocjacje z Kurią czy Jasną Górą. Pamiętam jak po
            odwołaniu Wrony w 1995 roku Rada i ówczesny Zarząd Miasta zwrócili
            Jasnej Górze parkingi wzdłuż 7-Kamienic. Wszak to nie prawicowy
            Wrona, a wtedy więszość była zdecydowanie po stronie liberałów i
            lewicy. A poszło jak z płatka
            • jacek_wu Re: odgrzewany kotlet 29.11.09, 16:26
              Masz rację, tak istotnie było. Ale mając na myśli twardą politykę wobec
              partykularnych interesów grup nacisku, również w szerszym tego słowa znaczeniu,
              niekonfrontacyjnym stanowiskiem nazywam brak bojażliwości i konformizmu wraz z
              podejmowaniem wyzwania w przypadku prowokacji adwersarza w sporze. Musi być w
              końcu poszanowany rozdział państwa i kościoła z absolutnym zachowaniem praw do
              wolności światopoglądowej, w tym religijnej. W stabilnych demokracjach ten
              mechanizm funkcjonuje i strony maja się dobrze. Że o Czechach nie wspomnę.
        • bluegrazyna Re: odgrzewany kotlet 29.11.09, 17:51
          Zgadzam się zToba
          I prorokuje ,że za rok Częstochowa będzie liczyła milion mieszkańcow,
          bo JG i kler zameluduje w naszym mieście wszystkich
          księzy ,zakonników ,zakonnice ,z całej Europy !!!!
          • Gość: Anty Co jest kuzwa ,ze was tak boli kościól IP: 77.255.76.* 29.11.09, 18:01
            Czy ktoś tak ciągle pisze jak walnięty i inne cioty o kosciele.Jest
            też inna wiara i ateiści tylko nikt na nich nie na pada.Co temat by
            nie był to ściagają oszołomy ze wszystkich stron.Nie koniecznie z
            Czewy.Co za gó....A kysz.
          • pluto37 Re: odgrzewany kotlet 29.11.09, 22:30
            bluegrazyna napisała:

> I prorokuje ,że za rok Częstochowa będzie liczyła milion
            mieszkańcow, bo JG i kler zameluduje w naszym mieście wszystkich
            > księzy ,zakonników ,zakonnice ,z całej Europy !!!!
            >
            Lepiej nie prorokuj, bo sie ...sprawdzi:)))))))))))
            Ale nawet niech!!!
            Byle na wlasny wikt i opierunek.
            Bez "pomocy" ze strony miejskich podatnikow.
            Musze przyznac, ze bylby to pewnie jeden z tych elementow, ktory
            moglby turystycznie ozywic miasto. W koncu trzebaby dla takiej masy
            nowych osiedlencow mieszkan, sklepow, zlobkow, przedszkoli, szewcow,
            krawcow i tych co swiece robia, a medalikarze i malarze obrzakowi
            tez w koncu rozwijaliby biznesy ku chwale fiskusa:)))
            Nie ma tego zlego Szanowna Grazyno, co by na dobre nie wyszlo:))))
            • dyziek_o Re: odgrzewany kotlet 30.11.09, 03:42
              Drogi Pluto!
              Ty bądż tak dobry i zmień dilera. On Ci jakiś syf ostatnio sprzedaje. Jak
              Ty uważasz, że dobrze by było ściągnąć do Częstochowy dodatkowe 750 tyś. luda -
              to ja Ciebie zapraszam - ale samochodem -
              i spróbuj przejechać to miasto w godzinach szczytu.
              Wtedy pogadamy.
              Ty Pluto pomyśl lepiej, jak do Częstochowy ściągnąć dwóch inwestorów co by
              miejsc pracy przybyło. A nie szewców, krawców etc,etc. W tym mieście jego 200tyś
              mieszkańców nie ma się gdzie wysikać jak pójdą na zakupy do centrum bo Wrona
              stare kible zlikwidował a nowe zapomniał postawić choć mu parę razy o tym
              przypominałem. A Ty dodatkowe 750tyś........toż by to miasto
              zasikali i zas....li na amen.
              Mówię Ci, zmień tego dilera. Albo pij naszą Zubrówkę.
              Pozdrawiam,
              Dyzio.
              • pluto37 Re: odgrzewany kotlet 30.11.09, 04:57
                dyziek_o napisał:

> Drogi Pluto!
                > Ty bądż tak dobry i zmień dilera. On Ci jakiś syf ostatnio
                sprzedaje.

No co Dyzku!!! To juz ....pozartowac nie wolno???
                Starzejesz sie wyraznie i jesli trza Ci znaczki specjalne stawiac za
                kazdom razom, to widac, ze emerytura ci sie zbliza.

Jak Ty uważasz, że dobrze by było ściągnąć do Częstochowy dodatkowe
                750 tyś. luda - to ja Ciebie zapraszam - ale samochodem -
                > i spróbuj przejechać to miasto w godzinach szczytu.

Dyzku! Poniewaz mieszkam w MIESCIE, a nie na wichurze typu Polnoc,
                czy inne Bleszno, albo Al. Pokoju, to "po miescie" ja per pedes:))))
                A poza tom razom, to ja wole rower:) I dlatego Wrona do PIEKLA
                pojdzie, ze mi nie dal po ALejach srodkiem jezdzic.

> Wtedy pogadamy. Ty Pluto pomyśl lepiej, jak do Częstochowy
                ściągnąć dwóch inwestorów co by miejsc pracy przybyło. A nie
                szewców, krawców etc,etc.

- Dyzku! ty wiesz ilu by na takich klientach sie miesc pracy
                porobilo? Przecie cywilne ubranka kupowac musza, do buzienki cus*
                wsunac, auto kupic i uzywac.
                A przecie my sie umowili'smy, ze oni maja za wlasne, a nie nasze:))))

W tym mieście jego 200tyś
                > mieszkańców nie ma się gdzie wysikać jak pójdą na zakupy do
                centrum bo Wrona stare kible zlikwidował a nowe zapomniał postawić
                choć mu parę razy o tym przypominałem.

-Dyziek!!! Nie grzesz! A ten za 600 tys zlp pod JG???? Wronie
                potrzebne nie byly z przyczyn wiadomych. On ma z reszta dyspense od
                biskupa.

A Ty dodatkowe 750tyś........toż by to miasto
                > zasikali i zas....li na amen.

To moze jakies miejskie wkupne przewidziec. Cus* jak oplata
                klimatyczna, licencja na mieszkanie, wpisowe na mieszkanca, podatek
                rozancowy, albo podobne?
                Ale nigdzie nie podawano, ze oczyszczalnia nie wyrabia? A zawsze
                toytoyki za pitstopy mozna dostawic.

> Mówię Ci, zmień tego dilera. Albo pij naszą Zubrówkę.

Jest to jakies rozwiazanie. Obiecuje, ze przemysle:)

> Pozdrawiam,
                > Dyzio.
                Tez Najlepszego Zycze
                pt-o
                • Gość: gaga Re: odgrzewany kotlet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.09, 06:51
                  trochę /chyba/ wcześnie ale pan TW już zaczyna szukać poparcia , czy miasto
                  oprze się jego urokowi?
                  Emeryci mają na chleb , a młodzi ,bez pracy, nie maja perspektyw, czy pan TW
                  mówił o perspektywach , NIE mówił o sobie :jaki ja byłem dobry dla was i złe
                  siły ciemności pozbawiły was tej dobroci.

Panie Kurpios rób pan tak by Częstochowa zaczęła wychodzić z zapaści .
                  Niech Pan Panie Kurios dobierze sobie ludzi-nie przetrwalnikowe stołki urzędowe
                  ,ale ludzi mądrych z pojęciem menadżerskim i ekonomicznym ,niech to miasto
                  ruszy , zamiast zapadać się w dziurę wykonaną przez ekipę pana Wrony.

Panie Kurpios niech Pan ma honor rządzić miastem z pozycji gospodarza dla nas
                  -maluczkich
                  • bush-2 Re: odgrzewany kotlet 30.11.09, 08:31
                    Trzymam kciuki za Kurpiosa i wszystkich tych, którzy w tym składzie -
                    po referendum ,będą chcieli zgodnie współpracowac. Proszę tylko,żeby
                    radni nasi , nie patrząc na to ,jaką partię reprezentują, działali
                    dla dobra mieszkańców i miasta. Nie proszę tylko jednego
                    radnego :pana Marka Domagały,ponieważ i tak zrobi na odwrót,żeby
                    pokazać swoją inność.Nad jego działaniami w radzie też trzeba się
                    poważnie zastanowic.tacy ludzie wcześniej, czy później pozostaną
                    sami,nieumiejętność współpracy z ludźmi odbiera im mandat zaufania
                    społecznego, a taki mandat każdy radny powinien mieć.Załuję,że
                    wcześniej , przed wyborami nie ujawnił swojej "inności", a nie można
                    go było poznać,bo nigdzie się publicznie nie udzielał.
                    • tylkodo15listopada wrona to nie odgrzewany kotlet 30.11.09, 11:11
                      Skubi-duja znam go jako chrześcijanin w odróżnieniu od niego
                      przemilczę...popierają się po lini lożowej!!!!
                      o jak się cieszę że cię Tadziu już nie ma
                      papapapa
                      • lightcik Re: wrona to nie odgrzewany kotlet 01.12.09, 16:44
                        STADION DLA RAKOWA!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka