Dodaj do ulubionych

Kompromitacja z otwarciem Tesko

21.05.10, 12:29
Witam
nadeszła wiekopomna chwila otwarcia supr sklepu o nazwie 'Tesko"
przy ul Pułaskiego.
miało być uroczyste otwarcie podwoi o godz 9 rano a wyszły jaja jak
berety
blamaż totalny ludzi było sporo ,ja też tam byłem ale skubane drzwi
niechciały się za chiny otworzyć
alarmy powłączały się obsługa biegła jak oszalała klijenci
zaśmiewali się z pracowników bo chyba wcześnie nie sprawdzano drzwi i
nie potrafili uruchomić otwierania?
w końcu po 25 minutach udało się to cudo XXI wieku otworzyć nawet
filmowano wchodzących do tego przybytku
jakież było moje zdziwienie i innch kupujących co do cen, szwarc
mydło i powidło nie wspomnę o paniach przy kasach, chyba dopiero się
uczą
myślę że ludzie rozczarowali się chyba ryneczek przy Sobieskiego nawet
przy ich cenach będzie istniał
przetrwają sklepy przy ul. Barbary
chyba za dużo było wiązanych nadziei z otwarciem "Tesko"
wyszedł z tego otwarcia tylko chłam
a miało być tak pięknie

Obserwuj wątek
    • Gość: Andy Re: Kompromitacja z otwarciem Tesko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.10, 13:05
      Chyba tylko Ty miałeś jakieś nadzieje. Pewnie warowałeś od wczoraj pod drzwiami w nadziei na kupienie bułki 2 grosze taniej. A tu zonk, z okazji nici. To tylko trochę większy sklepik osiedlowy, nic więcej.
      • Gość: dino Re: Kompromitacja z otwarciem Tesko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.10, 13:47
        nazwa tesco do czegoś zobowiązuje 0 bo jak nie dużo tanio w tesco to pytam gdzie?
        z takimi cenami nie wróżę nic dobrego - no chyba, że ludzie będa biegać z
        przyzwyczajenia.

z tego co wiem ryneczek na sobieskiego maja za niedługo zamknąć - przynajmniej
        takie chodza słuchy

a dzisiaj jak zobaczyłam cenę filetów z kurczaków 15,99 - to przebili samo
        społem i prywatne sklepy

ja tam kupować nie będę

ps. a co z lidlem?
        • Gość: frogman Re: Kompromitacja z otwarciem Tesko IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.10, 14:09
          Wyrazy szacunku dla otwierajacego wątek :-)
          Szkoda że sklep nie spełnił twoich oczekiwań, na przyszłość musisz
          wstawać wcześniej, będziesz pierwszy w kolejce.
          Może otworzą nastepny. I może będzie darmowy autobus.
          • Gość: :) Re: Kompromitacja z otwarciem Tesko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.10, 14:15
            To ludzie jeszcze kupują w tym TESCO?
          • Gość: .... Re: Kompromitacja z otwarciem Tesko IP: *.xdsl.centertel.pl 21.05.10, 14:36
            Gość portalu: frogman napisał(a):

> Wyrazy szacunku dla otwierajacego wątek :-)
            > Szkoda że sklep nie spełnił twoich oczekiwań, na przyszłość musisz
            > wstawać wcześniej, będziesz pierwszy w kolejce.
            > Może otworzą nastepny. I może będzie darmowy autobus.

I jako już "klijent" niech zaopatrzy się w słownik ortograficzny aby
            następnym razem się nie dać ośmieszyć.
        • Gość: a-lfa Re: Kompromitacja z otwarciem Tesko IP: *.net.stream.pl 22.05.10, 06:07
          Co z Lidlem? Nic. Raczej go nie będzie. Bo na budowie poza ekipami
          złomiarzy nie widać nikogo, (ale niema się, czemu dziwić skoro teren
          budowy jest od minimum 4 miesięcy niepilnowany a ogrodzenie juz
          częściowo zostało zdemontowane). Ot kolejna niedokończona
          inwestycja, która będzie straszyła.
          Z tym, iż LIDL nie jest sklepem super tanim, co więcej sporo tam
          towaru z dość wysokiej półki za odpowiednio wysoką cenę. Jeśli
          poszukujesz cenowych okazji i typowego dyskontu to LIDL raczej nie
          spełni twych oczekiwań. Natomiast gdyby tu miast niego powstała
          BIEDRONKA to, co innego, bo to jest typowy sklep dyskontowy, który
          zapewne zmusiłby TESCO do obniżenia cen. LIDL nawet, jeśli
          powstanie konkurencją nie będzie z uwagi na nieco inny profil oraz
          ceny, które do naprawdę niskich nie należą.
          • nowi-jka Re: Kompromitacja z otwarciem Tesko 25.05.10, 12:04
            Gość portalu: a-lfa napisał(a):

> Z tym, iż LIDL nie jest sklepem super tanim, co więcej sporo tam
            > towaru z dość wysokiej półki za odpowiednio wysoką cenę.

Co?? Wychodzi na to ze Lidl to sklep wykwintny, tylko dla smakoszy i zasobnych
            portfeli??
            Rajusiu ja chyba w innym Lidlu byłam bo tam raczej z jakoscia to z nizszej
            półki. Ceny raczej tez dla kazdego.
    • Gość: czarna666 Re: Kompromitacja z otwarciem Tesko IP: *.net.stream.pl 21.05.10, 17:12
      hmmm jasne najlepiej powiedziec kompromitacja...Zwlaszcza fajnie sie mowi komus
      kto nie ma bladego pojecia na czym to cale otwarcie polega.Ja tez tam bylam i
      stwierdzam ze wiekszosc ludzi co tam przyszla dzisiaj to cholota i nieokrzeszne
      ogry!!!W Tesco tez pracuja ludzie jesli jeszcze ktos o tym nie wie i takie
      komentaze starsznie mnie draznia!!!A kasjerki owszem byly zakrecone ale co sie
      dziwic pewnie nowe dziewczyney i nie umieja jeszcze wszystkiego!!!Warszawy tez
      odrazu nie zbudowano!!!Ale musze powiedziec ze kasjerki byly bardzo mile,chociaz
      napewno bardzo zestresowane taki wlasnie jak Ty delikwentami!!!Mam propozycje
      moze sam spruboj siasc na kase a dopiero pozniej sie wypowiadaj!!!
      • Gość: obiektywny do czarnej.... krzykaczki IP: *.chello.pl 21.05.10, 17:47
        bardzo zabawne (ale w moim mniemaniu przewrotne) tłumaczenie kasjerek :)...uczą
        się :) czyli ja klient muszę cierpliwie czekać aż się nauczą, podobnie jest z
        urzędniczkami w ZuSie i Skarbówce z tą różnicą, że one się nie edukują się lecz
        tak np. piją kawę ale częścią wspólną jest petent musi czekać ..
        czyli podobne rozgrzeszenie powinno być przełożone na inne zawody szanowna
        koleżanko ??? bo przecież (chyba) kasjerki nie są zawodem wybranym ??? Lekarze
        też uczyć się muszą i nauczycielem a my tego skutki mamy odczuwać to taka
        normalność a la czarna ?
        Generalnie żadnego klienta nie powinien interesować fakt rotacji i rozwijania
        kompetencji personelu - to sklep jest dla klienta i cała jego infrastruktura
        włącznie z personelem ....
        (oczywiście bez popadania w skrajność)

> napewno bardzo zestresowane taki wlasnie jak Ty delikwentami!!!Mam propozycje
        > moze sam spruboj siasc na kase a dopiero pozniej sie wypowiadaj!!!
        zapewne koleżanko czarno autor wątku sam określił swój zawód na miarę swoich
        możliwości jak każdy normalny człowiek. Ekspedientki same zdecydowały o tym,
        usiądą "na kasie"- a skoro nie potrafią podołać temu zadaniu to widocznie ich
        błąd- i rzeczą normalną jest fakt, że brak kompetencji...ślimaczenie się razi
        Autor wątku może jest fakirem i vet za vet powinien Tobie czarna koleżanko
        "sprUbować" usiąść tak np. gwoździach ....
        pozdrawiam

• Gość: ... Re: do czarnej.... krzykaczki IP: *.multimo.pl 21.05.10, 18:27
          Naucz sie ciemniaku że to nie korporacja czyli tesco jest dla Ciebie tylko Ty
          dla niej jak długo tego nie zrozumiesz będzie jak jest.Ich zadaniem jest
          przynosić zyski a minimalizować koszt bez względu na wszystko.To co oni mówią że
          najważniejszy jest klient to bajeczki dla głupiutkich dzieci.Odpowiedz sobie czy
          zatrudnianie ludzi za najniższą krajową brak jakichkolwiek szkoleń dla
          pracowników to z dbałości o klienta?Tak samo jak niska jakość towarów.Oni mają
          Ciebie czyli klienta głęboko w du...
          • Gość: a-lfa Re: do czarnej.... krzykaczki IP: *.net.stream.pl 22.05.10, 06:13
            Z tyn iż dotyczy to nie tylko TESCO ale wszelakich marketów i
            sklepów sieciowych. Różnica miedzy zarobkami kasjerki w TESCO, LIDL -
            u czy BIEDRONCE czy REAL-u nie jest w zasadzie zauważalna.
            • Gość: ... Re: do czarnej.... krzykaczki IP: *.multimo.pl 22.05.10, 09:11
              Akurat biedronka po tych wszystkich aferach wyróżnia się pozytywnie na tle
              pozostałych.Reszta ma system w du... bo na razie nikt im w koło pióra nie zrobił
              • Gość: a-lfa Re: do czarnej.... krzykaczki IP: *.net.stream.pl 22.05.10, 10:38
                Być moze nei wyppowiadam się w tym temiacie. Generalnie markety mają
                za zadanie geberowac jak najmniejsze koszta a przyosić odpowiednie
                zyski. Co do okolic jestem zdanai iz jesli ma być tam konkurencja to
                drugim marketem który sie tam powinien otworzyć winien być nie LIDL
                lecz własnie BIEDRONKA. Ale to już inna sprawa. Nie mniej coś trzeba
                zrobić szybko bo za jakiś czas to co miało być Lidlem stanei sie
                ruiną kwalifikuąca sie do rozbiórki jesli wczesniej jej nie dokonają
                złomiarze.
        • Gość: do obiektywnego Re: do czarnej.... krzykaczki IP: 109.243.192.* 22.05.10, 13:27
          napisałabym co myśle o Tobie ale szkoda czasu. Buras jesteś i tyle!!
    • Gość: kolega a co z babsko w tym Tesco ..atakuje dzieci ? IP: *.chello.pl 21.05.10, 18:02
      fakt nerwowa atmosfera, wszyscy ruszyli na łów cen promocyjnych.
      Wypłynął przy okazji różny ferment częstochowski
      Sam byłem świadkiem ciekawej sytuacji.
      Mały chłopczyk bawił się kijkami przy kasie - ta na oko 4 lata, przy nim stała
      jego matka. Bawił się długo ale te niewinne dziecięce igraszki aktywowały
      znerwicowaną kobiecinę, która dzieciakowi wyszarpały przedmiot zabawy.
      A potem ciekawa kłótnia, matka używała spokojnych argumentów "mówiąc mogłaby
      Pani mi zwrócić uwagę ", które stymulowały agresywną przekupę do swoich
      filozoficznych ulicznych wywodów. Spąsowiała a nie był to chyba objaw szczytowania.
      Cóż czasami musimy wyładować swoje emocje. Tylko dlaczego na dzieciach i to cudzych.
      A być może jest to dopełnienie życiowych braków ? ale czy wówczas lepiej
      plastikowej lali kupić nie warto ?
      • Gość: czarna666 Re: a co z babsko w tym Tesco ..atakuje dzieci ? IP: *.net.stream.pl 21.05.10, 22:49
        co do pani atakujacej dzieci to nic mi nie wiadomo ale oczywiscie nie wykluczam
        ze starsze mocherowe berety sa dosc apodyktyczne:)Natomiast swieta racja ze
        Tesco ma gdzies klienta.I tak samo ma gdzies pracownika.Kazdy tam pracuje bo
        musi bo takie czasy ze gdzies trzeba zarabiac.AS czepianie sie biednych kasjerek
        jest nie na miejscu bo to nie ich wina ze ich odpowienio nie przeszkolono.I
        przeciez wszyscy jestesmy tylko ludzmi ktorzy sie myla i ktorzy chca godnie
        pracowac i otrzymywac za nasza prace godne wynagrodzenie.I wszyscy tez jestesmy
        klientami Tesco,Lidla,Auchana itp...i postawmy sie na miejscu tych biednych
        pracownikow ktorzy przecież niczemu nie sa winni za burdel tam panujacy...no coz
        niektorzy zyja ciagle w przekonaniu ze klient nasz pan i zapominaja ze przeciez
        traktujac zle kogos sami kiedys zostaniemy zle potraktowani...zaqtem kochani
        wiecej wyrozumielosci i odrobiny człowieczenstwa i usmiechu:) bo to naprawde
        duzo pomaga w zyciu:)pozdrawiam wszystkich cieplo.
        • Gość: frogman Re: a co z babsko w tym Tesco ..atakuje dzieci ? IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.10, 23:44
          Niestety większość tak ma że w pracy to są biednymi pracownikami, a
          w sklepie to Paniska. I wyżywać się.
          Ale trza się trochę upoważnić.
          Żenada.
          • dyziek_o Re: a co z babsko w tym Tesco ..atakuje dzieci ? 22.05.10, 06:03
            Do "frogmana":
            Czy mógł byś / z łaski swojej / sprecyzować, co znaczy zwrot
            - upoważnić się ?!
            Przejrzałem albowiem wszystkie jakie mam słowniki i za boga nigdzie takiego
            określenia nie znalazłem.
            Wdzięczny będę okrutnie.
            Pozdrawiam,
            Dyzio.
        • Gość: a-lfa Re: a co z babsko w tym Tesco ..atakuje dzieci ? IP: *.net.stream.pl 22.05.10, 06:20
          W każdym markecie na pierwszym miejscu jest zasada minimalizowania
          kosztów. Tym bardziej tu skoro aby otworzyc ten market trzeba było
          dodatkowo przebudować skrzyzowanie i zamontować światła. Teraz
          trzeba sobie to odbić. Ale taka zasada obowizuje we wszystkich
          marketach. Takie życie.
          • Gość: Olo Re: a co z babsko w tym Tesco ..atakuje dzieci ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.10, 08:29

czytam i dochodzę do wniosku że wiele jest wpisów forumowiczów co
            pracują w Tesco przy ul. Drogowców bo takich obrońców to nawet wały na
            Wiśle nie mają jak wasze wpisy.
            zawsze zanajdzie się kilku poprawiaczy j. polskiego -Gość z IP* xdsl.-
            Poszedłem do Tesco po pracy jak była burza ,nie stałem od rana w
            kolejce
            ale osoba która zrobiła ten pierwszy wpis miała całkowicie rację
            zgadzam się z jej opinią , ojciec mój tam był
            i wszystko naocznie widział i powiedział jak to wyglądało a że pajaców
            typu Andy, frogman , nie brakuje
            to takie jest częstochowskie forum
            pozdro
            • Gość: alfa Re: a co z babsko w tym Tesco ..atakuje dzieci ? IP: *.net.stream.pl 22.05.10, 10:32
              Z tej racji iż pracuje w poblizu byłem w tym nowo otwartym TESCO w
              południe a potem na spokojnie po pracy. Market jak market niczym się
              specjalnie od innych tego typu przybytów (minimarketów) nie rózni
              ani in plus ani in minus. Jedynie czego mi przy nim brakuje to
              bankomatu (ale moze pojawi sie on tam za jakiś czas bo bardzo by się
              przydał). Na super niskie ceny nie liczyłem. Tłum był ale to taka
              norma przy otwarciach.
        • Gość: ajlovju Re: a co z babsko w tym Tesco ..atakuje dzieci ? IP: *.147.209.235.nat.umts.dynamic.eranet.pl 24.05.10, 21:57
          I wszyscy tez jestesmy
          > klientami Tesco,Lidla,Auchana itp...i postawmy sie

mów za siebie dziecinko, marketowe naiwne dziady, rozwój
          częstochowskiej kultury... na otwarciu nowego supciomarketu, ręce
          opadają.
      • Gość: ... Re: a co z babsko w tym Tesco ..atakuje dzieci ? IP: 109.243.192.* 22.05.10, 13:33
        no i dobrze kobieta zrobila. niech sie bachor w domu bawi.
        • Gość: czarna666 Re: a co z babsko w tym Tesco ..atakuje dzieci ? IP: *.net.stream.pl 22.05.10, 18:39
          hmm rozumiem że ludzie moga byc rozczarowani,bo fakt kolejki sa długie a do tego
          ceny wcale nie takie jak sie spodziewali...ja nie jestem obrońca ale nie
          rozumiem jak mozna czepiac sie pracownikow a zwłaszcza biednych pań
          kasjerek?!One maja naprawde wielka masakre.Wszyscy mysla ze to takie hop siup
          siedziec na kasie.A ona maja anielska cierpliwosc do ludzi bo niektorzy sa
          naprawde wielkimi chamami,a taka Pani musi siedziec i byc mila jak ktos ja
          miesza z blotem:/Uwazam ze odpowiedzialnosc za ten balagan ponosi szefostwo to z
          wyzszych stołków które sobie nabija kieszenie naszym i swoich pracownikow
          kosztem,Stwierdzam fakt ze Polacy tylko potrafia narzekac i nigdy nam nic nie
          pasuje.Wiadomo ze jest duzo wyjatkow i całe szczescie:)A z drugiej strony jesli
          komus to Tesco nie pasuje to niech poprostu tam nie chodzi i problem z glowy.
          • Gość: anita Re: a co z babsko w tym Tesco ..atakuje dzieci ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.10, 19:03
            Ja też byłam dzisiaj w tym markecie i już nigdy więcej! Ceny w kasie inne niż na wywieszkach! Więc nic nie kupiłam i wyszłam bardzo zniesmaczona.
            • Gość: Daria Re: a co z babsko w tym Tesco ..atakuje dzieci ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.10, 19:15
              Szkoda, że nie będzie lidla - kupowałabym w nim płatki za 1zł ;)
              • Gość: yhy Re: a co z babsko w tym Tesco ..atakuje dzieci ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.10, 13:44
                hmm, a kto Ci takich głupot na opowiadał że lidla nie będzie ?
                Będzie ! koniec lipca/sierpień otwarcie.
                Na razie trwały prace z montowaniem okien i się okazało że
                wymiarowo wszystko jest nie tak, czekaja na nowe okna, położyć w
                środku posadzkę to nie sztuka, montaż pułek i zatowarowanie sklepu
                też idzie szybko.
                Na 100 % budynek na pułaskiego niedaleko tesco to lidl !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka