Dodaj do ulubionych

tanie suknie slubne?

08.06.10, 20:55
mam pytanie, za jakis czas biore slub, zaczelam sie rozgladac za
suknia slubna, ok chce cos ladnego ale nie za taka cene! w sobote
bylam w kilku salonach i zwatpilam, poza tym ze te suknie zwykle sa
szyte z ciezkich materiałow (a jakby nie bylo powinny byc w miare
wygodne skoro mam cala noc w niej wytrzymac) to ceny sa kosmiczne!
moze ktos z was wie gdzie sa jakies salony w ktorych mozna znalezc
cos fajnego za co najwyzej 1500zl? albo jakies komisy z ciekawymi
sukniami? nie mam swira na temat slubu i tego calego zamieszania
dlatego mysle ze podchodze w miare normalnie do tematu, nie a
stylu "zastaw sie a postaw sie..."
Obserwuj wątek
    • Gość: ''' Re: tanie suknie slubne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.10, 21:17
      1.poszukaj krawcowej
      2.komisy sa - google, jeden np w dolce vita, suknie kupisz nawet za poł ceny
      3.nawet mało popularne salony, w ktorych suknie pozostawiaja wiele do życzenia
      krzycza 1800 zł minimum...
      tak wiec raczej wyjscia nie ma, albo nie bierz slubu
      • ma-ltd Re: tanie suknie slubne? 08.06.10, 21:20
        bez pezesady, jaka by ta kiecka nie byla to slub bedzie:) nie zalezy
        mi az tak na jej wygladzie, nie mam zamiaru wpasc w goraczke
        przygotowan, moze byc skromna ale ladna:)
        • Gość: ''' Re: tanie suknie slubne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.10, 21:27
          w takim razie poszukaj dobrej krawcowej ;] wyszukaj w internecie czy katalogu
          sukni ktora Ci sie podoba..teraz juz tak odtwarzają, z całkiem dobrym efektem,
          bo widzialam kilka szytych u znajomych ..ale namiarów nie znam :( jedyne co mi
          sie obiło o uszy to jakas młoda krawcowa, bardzo "popularna" wsrod przyszłych
          panien młodych, ktora pracowała albo dla bianco, albo dla dolce vita i teraz
          sama otworzyła swoj interes, gdzies w okolicach aleii ale wiecej nie jestem w
          stanie pwoeidziec, moze ktos odpisze, kto wie
    • Gość: eeeeeewka Re: tanie suknie slubne? IP: 195.88.28.* 08.06.10, 22:41
      może coś dobierzesz w salonie Lisa Ferrera na Nowowiejskiego.Mają wyprzedaż
      kolekcji i niezłe przeceny
      • Gość: eeeeeewka Re: tanie suknie slubne? IP: 195.88.28.* 08.06.10, 22:43
        www.lisaferrera.pl/wyprzedaz-suknia/cosmobella-7254
        • Gość: a moze od kogos? Re: tanie suknie slubne? IP: *.net.stream.pl 08.06.10, 23:47
          w zaleznosci od TWOJEJ WIELKOSCI. MOZESZ KUPIC SWIETNA SUKNIE
          ZADZWON

508329642
          • nippy7 Re: tanie suknie slubne? 09.06.10, 06:34
            polecam
            www.allegro.pl/item1065623193_suknia_slubna_38_40_wzorowana_white_one_420.html
            • wilkirak Re: tanie suknie slubne? 09.06.10, 09:16
              Jeśli to ma być suknia na TEN raz, to mało ciekawa, nieoryginalna, klockowata.
              Czegoś za dużo albo za mało. I raczej to nie rozmiar 38/40.
              • nippy7 Re: tanie suknie slubne? 10.06.10, 05:32
                generalnie to chyba nie prosiłam o opinie sukni, a o gustach sie nie
                dyskutuje...
                • wilkirak Re: tanie suknie slubne? 11.06.10, 13:16
                  No wiesz. Napisałaś: polecam. A ja że nie polecam i dlaczego. I tyle na temat.
    • Gość: Krisi444 Re: tanie suknie slubne? IP: *.net.stream.pl 09.06.10, 09:24
      ładne i niedrogie suknie są na ul.Wolnosci przed dworcem PKS.Ceny
      wachają sie 1500- 1600.Sa naprawdę ładne.Wiem , bo całkiem nie tak
      dawno chodziłam z koleżanka w poszukiwaniu takiej sukni.Polecam też
      salon przy BerkaJoselewicza.Podobne ceny j.w.A jak zamówisz suknię
      dodatkowo dostaniesz zaproszenie do Karpacza dla 2 osób na tydzień.
    • Gość: me Re: tanie suknie slubne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.10, 10:33
      Nie pamiętam jak nazywa się ten sklep, na ulicy Joselewicza, od Daszyńskiego po
      lewej stronie. Tam są tańsze sukienki, aczkolwiek dla mnie nie miały tego
      "czegoś", ale może coś sobie tam znajdziesz.
      Jeśli chodzi o krawcową to rzeczywiście uszyje Ci prawie taką jak sobie
      wymarzysz, ale cena i tak jest wysoka. Ja za swoją, prawie dwa lata temu
      zapłaciłam 2500 zł. Tzn dokładniej 2200, bo 300 zł kosztował welon.... I jeśli
      mogę coś poradzić: zawsze mów, że masz ślub przynajmniej tydzień wcześniej niż
      naprawdę, bo ZAWSZE są jakieś opóźnienia.
      Powodzenia!!
      • ma-ltd Re: tanie suknie slubne? 09.06.10, 13:25
        dziekuje Wam wszystkim za odpowiedzi, bardzo mi pomoglyscie:)
        napewno znajde cos fajnego w przystepnej cenie:) jeszcze raz dzieki:)
        • Gość: emma Re: tanie suknie slubne? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.10, 13:39
          Zapraszamy również do Komisu Sukien Ślubnych EMMA, przy ulicy Dunikowskiego 6
          lok 3/1 (boczna od ul.Korczaka) w Częstochowie,

www.emma-komis.com.pl
    • Gość: stokrota Re: tanie suknie slubne? IP: *.2.141.24.tvksmp.pl 09.06.10, 13:41
      ślub to najpiękniejsze wydarzenie w życiu i nie warto oszczędzać na sukni ślubnej !!!!!!!!

cena ??? może zmrozić!? fakt, ale to jest jeden raz w życiu a czy krawcowa weźnie taniej ??? o te 500 złotych? a jeśli będzie z poza Cz-wy np z Kamyka albo Kłobucka bo tam są dobre trzeba doliczyć dojazd na przymiarki potem odbiór dowóz sukni a tak w mieście w centrum to zawsze można podskoczyć obgadać ewentualne poprawki

ja osobiście szyłam w Białej Damie na Berka Joselewicza ale tak fachowej obsługi, cierpliwości tej pani co sprzedaje i doradzania nie znajduje się w innych salonach

wybór należy do Ciebie

szukając poza Cz-wą podjedź do Mstowa na rynku jest tam salon suknie były tańsze niż w cz-wie ale jak dla mnie za mały wybór i trochę takie smętne ale to tylko moje zdanie

powodzenia i szczęścia!!!!! życzę
      • Gość: ale tu jest syf Re: tanie suknie slubne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.10, 21:27
        Gość portalu: stokrota napisał(a):

> ślub to najpiękniejsze wydarzenie w życiu i nie warto oszczędzać na sukni ślubn
        > ej !!!!!!!!
        >
        > cena ??? może zmrozić!? fakt, ale to jest jeden raz w życiu a czy krawcowa weźn
        > ie taniej ???

a co to za słowo " weźnie"??? chyba go nie ma w polskim słowniku??
    • Gość: dorka Re: tanie suknie slubne? IP: *.net-serwis.pl 09.06.10, 22:02
      www.allegro.pl/item1063234233_okazja_suknia_slubna_annais_bridal_mirabel_roz_38.html
      ja mam taką do sprzedania - do obejrzenia w Dolce Vita na 3 maja
      • Gość: do dorki Re: tanie suknie slubne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.10, 22:37
        dorka sukienka bardzo ładna, ale czy nie za tanio jej sprzedajesz? nie ma
        jakiegos haka??/ z tego co widzialam w dolce vita sukienki uzywane ide za mniej
        wiecej polowe ceny
    • Gość: ttt Re: tanie suknie slubne? IP: *.prenet.pl 11.06.10, 12:47
      W pierwszej alei w bramie w stronę linii tramwajowej jest galeria Eva i Krawcowa
      Ewa - spokojnie uszyje ci sukienkę jaką będziesz chciała i za ile będziesz
      chciała. Ja u niej szyłam (wyszło mnie pół ceny salonowej i taka jak chciałam
      :)). Poszukaj na forum też innych informacji. Pozdawiam
    • lady-diana Re: tanie suknie slubne? 22.06.10, 12:19
      komis ślubny w myszkowie polecam ceny sukien od 399zł są tam też nowe od 699zł
      kościuszki 25 blisko stacji.picasaweb.google.com/komisslubnyprincesca
    • Gość: a może Re: tanie suknie slubne? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 22.06.10, 12:58
      a może taką? jeżeli chcesz naprawdę tanio
      www.allegro.pl/item1089594730_piekna_suknia_z_niespodzianka.html
    • Gość: k0niczynka Re: tanie suknie slubne? IP: *.realestate.net.pl 22.06.10, 16:00
      Hej.Mogę odpsprzedać swoją.Kupowana w salonie Agora-połączenie dwóch
      kreacji-cena bardzo dobra.Zapraszam na emaila:k0niczynka@o2.pl
    • marta8383 Re: tanie suknie slubne? 22.06.10, 20:37
      Witam!

Sprzedam piękną koronkową suknię ślubną z kolekcji Sweetheart model 5841 kolor
      ivory , wzrost 170 cm + 5-7 cm obcas, rozmiar 34/36.
      Suknia jednoczęściowa,wykończona kryształkami. Posiada niezwykle przepiękny tren
      koronkowy, podpinany.

Suknia jest bardzo wygodna, zwiewna oraz lekka, nie krępuje ruchów i idealnie
      sprawdza się podczas przyjęcia i zabawy weselnej. Bardzo piękna, efektowna
      suknia ślubna, która pozwoli Pannie Młodej czuć się wspaniale w tym wyjątkowym dniu.

Suknia była noszona jeden raz i jest po profesjonalnym czyszczeniu. Stan idealny.

Do sukni mogę dołączyć welon oraz halkę na kole.
      Suknia zakupiona w salonie ślubnym "Casada" w Częstochowie w 2009r.

W razie pytań proszę o info na maila (marta_83@poczta.onet.eu) lub tel.
      (605193604)Cena sukni 1200 zł do negocjacji. Zapraszam do obejrzenia sukni i do
      przymiarki.
      • Gość: aga Re: tanie suknie slubne? IP: *.54.171.247.tvksmp.pl 22.06.10, 22:25
        Przepraszam, gdzie prałaś suknie?
        • marta8383 Re: tanie suknie slubne? 23.06.10, 09:50
          Suknię do prania dawałam do salonu "Bianco", ponieważ salon w którym kupowałam
          suknie nie bierze do prania.
          Wyprali mi suknie oraz ewentualne uszkodzenia też naprawiają.

Podobno dobra jest też pralnia przed Mc Donaldem na Wolności i cena wyprania
          zależy od rodzaju sukni ( czy ma dużo falbanek i takie tam).
          • Gość: gość Re: tanie suknie slubne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.10, 13:38
            a może potrzebujesz suknię na poprawiny? mam do sprzedania za 100 zł
            suknię w kolorze jasnego, pudrowego różu, przepiękną, w rozmiarze
            36. Tel. 694 894 158
    • Gość: iga Re: tanie suknie slubne? IP: 193.138.242.* 26.06.10, 00:04
      Witam Cię !Ja dokładnie tak samo podeszłam do tematu z sukienka, miało być skromnie ale gustownie. jesli interesuje Cie fason syrenki ( bardzo kobiecy i zmysłowy) kolor ecru rozmiar 36 - 38 gorset dowolnie można zasznurować i sie dopasowywuje numer gg 3209625 lub 502731601.
    • Gość: monika Re: tanie suknie slubne? IP: *.xdsl.centertel.pl 06.07.10, 12:00
      podbijam temat
      • Gość: k0niczynka Re: tanie suknie slubne? IP: *.realestate.net.pl 06.07.10, 12:43
        Zapraszam na pocztę:k0niczynka@o2.pl;mam suknię ślubną w kolorez
        delikatnego ecru-cena bardzo atrakcyjna
    • Gość: ola Re: tanie suknie slubne? IP: 212.87.244.* 06.07.10, 13:19
      salon koło PKS ul. Wolności - ja tam kupowałam moją. W Miedźnie na
      ul. chyba Wyzwolenia taka babka szyje. no i zostają komisy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka