Dodaj do ulubionych

Ja tak a propo 4VII

29.06.10, 17:48
Zagłosujecie na tego czy tamtego kandydata to nie ma żadnego znaczenia.Ludzie
tu chodzi o ,,koryto" dorwanie się do władzy pokazanie my jesteśmy
lepsi,rządzimy.Nie dobro POLSKI czy LUDZI.W 1989 skończył się komunizm miało
być lepiej wszystkim,minęło 20 lat gó... jest lepiej.Zwykłemu szaremu robolowi
jest coraz gorzej cofamy się do XIX wieku.Praca po 10-12 godzin 6 dni w
tygodniu,rejestracja na pół albo ćwierć etatu.Czy jesteś murarz,szwaczka czy
pracujesz w biurze wszyscy oficjalnie zarabiają najniższą krajową.Co oni tego
nie widzą,wisi im to chodzi o władzę przejście do historii,WAWEL.
Obserwuj wątek
    • dyziek_o Re: Ja tak a propo 4VII 30.06.10, 06:12
      Nagle wzrok Ci się polepszył?! - czy co?
      Toż od dawna usiłuję o tym pisać. To mnie wyzywają od komuchów, antyklerykałów
      i co im tam ślina na język przyniesie.
      Gdybyś jeszcze był uprzejmy wytknąć naszym kościółkowym
      ich pazerność na dobra wszelakie tudzież bezkarność wobec prawa
      pewnie mógł bym Cię polubić i za bratnią duszę do kółka antyklerykałów bez
      rekomendacji przyjąć.
      Pamiętaj! - w naszym kraju, gdzie na wszystko brak jest pieniędzy,
      pod dostatkiem jest ich tylko na zachcianki kościoła.
      Co również zawdzięczamy politykom - oczywiście!
      Z wyrazami /cenzuralnymi oczywiście/
      Dyzio.
      • Gość: ... Re: Ja tak a propo 4VII IP: *.multimo.pl 30.06.10, 09:16
        Najbardziej smieszy duma rozpierająca rząd z podniesienia płacy minimalnej.Może
        zamiast ponad 20 tyś taki baran jeden z drugim weźmie rewelacyjną płace
        minimalną i przeżyje za to.Mamy taka rewelacje ze np nowa kasjerka w praktikerze
        zarabia 800 z groszami na rękę...i proszę nie pisać że komunistyczne podejscie
        bo np w anglii za place minimalna mozna normalnie żyć u nas nie ma szans.
      • pesym-ista Re: Ja tak a propo 4VII 30.06.10, 17:49
        Dyziek z większością twoich poglądów się zgadzam widzę to tak samo.Na forum
        zaglądam codziennie ale tylko czasami tak jak wczoraj coś tam
        naskrobię.Zaskoczył mnie w sumie pozytywny odzew na to co napisałem,ale co z
        tego możemy sobie tylko popisać.Większość i tak pójdzie zagłosować wybierając
        jak to się ładnie mówi mniejsze zło.A gdyby tak do wyborów poszło kilkanaście
        procent i prezydenta wybrała by rodzina i koledzy,to przy następnych wyborach
        musieli by ludzi przekonać do siebie faktami nie obietnicami,bo wtedy szansę
        miało by wielu kandydatów.
    • gazzetta.online Re: Ja tak a propo 4VII 30.06.10, 09:31
      Bardzo trafne spostrzeżenie. Ludzie zaczynają myśleć. Nie dajmy sobą manipulować nie dzielmy się na PiSiorów i POwców. Trzymajmy się razem. Władza ma obywatela gdzieś. Jesteśmy Polakami
      • Gość: Ramirez Re: Ja tak a propo 4VII IP: 195.88.28.* 30.06.10, 10:02
        ja nie zamierzam brać udziału w tej imprezie, jeśli coś daje politykom do myślenia to właśnie niska frekwencja w wyborach, jak ludzie tłumnie chodzą głosować, to te osły są przekonane, że wszystko jest w porządku, gdyby tak kiedyś poszło do urn z 15% to może zaczęłaby im cierpnąć skóra
        • Gość: Jacek Re: Ja tak a propo 4VII IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.10, 10:07
          Wybory prezydenta są ważne nawet jeśli zagłosuje tylko jedna osoba!
          Myślisz, że im zależy ile ludzi pójdzie na wybory?
          Oj naiwny(a):)
          • emerytwojsko Re: Ja tak a propo 4VII 30.06.10, 10:32
            Pesymisto. Jeśli ma tak być, jak jest, to droga jest prosta. Nie
            głosuj albo głosuj na Komorowskiego. Powodzenia
            • Gość: TYM Re: Ja tak a propo 4VII IP: *.chello.pl 30.06.10, 10:49
              mam pomysl niedajmy sie darmozjadom tylko ci co maja najnizsza
              pensje neich wspolnie razem storza lewice najmniej zarabiajach bo
              tylko tak mozna cos wykombinowac w polityce a nie tam PiS czy Po lub
              lewica smieszy mnei jak to pisze SLD bo okaze sie ze lwica to tez ci
              co zarabiaja powyzej sredniej krajowe ehehehehehheeh
            • rowan_bean Re: Ja tak a propo 4VII 01.07.10, 18:23
              Drogi emeryciewojsko - tak jak brakło miejsca na cały nick, tak brakuje ci
              obiektywizmu. Chcesz zmazać swoją przeszłość, czy marzy ci się reżim, gdzie
              wojskowy i milicjant pomimo pustej mózgoczaszki był kimś?
              Nie można generalizować, że wszyscy byli źli i głupi.
              Ty jednak nie zaliczasz się do zdrowego jądra polskiego narodu.

Dr Kaczyńskiemu rozchodzi się tylko o władzę. Jak ją wykorzysta, to już widzieliśmy.
              Wypnie się na wyborców, czyli zwykłych ludzi.
              Już zapomniałeś jak pielęgniarki strajkujące pacyfikować pozwolił, a nawet
              kazał? Gdzie te ideały Solidarności? Powiem ci - w du.pie, bo tam elity mają
              wszystkich Polaków.
              Przepychanki w politycznych elitach można pominąć, bo nas nie dotyczą.

Kiepski z ciebie był żołdak, bo żołnierzem nie miałeś chyba okazji być. Teraz z
              ciebie kiepski emeryt.
              • Gość: stefan Re: Ja tak a propo 4VII IP: *.net.stream.pl 02.07.10, 11:11
                Drogi folksdojczu dostrzegłem w twoich słowach pewną niekonsekwencję.
                Twój ojciec był w reżimie zawodowym wojskowym, czy chcesz powiedzieć, że miał
                pustą mózgoczaszkę?
                Patrząc po jego owocach też się do tego przychylę, jaki ojciec taki syn.
        • Gość: może Re: Ja tak a propo 4VII IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.10, 14:44
          raczej trzeba skreślić obu
    • Gość: hm Re: Ja tak a propo 4VII IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.10, 11:51
      www.polskatimes.pl/opinie/dwaognie/229191,szeremietiew-komorowsk%20%20i-nie-ma-moralnego-prawa-kandydowac,id,t.html#mater ial_1 przeczytaj
      • Gość: krzyś Re: Ja tak a propo 4VII IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.10, 13:02
        Nosem czułem,że komorowski nie ma honoru-teraz po przeczytaniu wywiadu z
        Szeremietiewem jestem mądrzejszy.
        • Gość: babcia Re: Ja tak a propo 4VII IP: *.iplus.com.pl 01.07.10, 17:23
          chcecie to poczytajcie ile warte są plany kaczyńskiego!!!

"Podczas konferencji Mieczysław Wilczek - minister przemysłu w
          latach 1988-1989 - wezwał przedsiębiorców, aby nie głosowali na
          kandydata PiS, ale poparli kandydata PO. "Nie chcę głosować na
          Kaczyńskiego. Z wszystkim mi się kojarzy, tylko nie z
          przedsiębiorczością" - mówił. "

Aż się chce napisac "To takie pisowskie "
          plany .plany bez pokrycia ....
          Wielokrotnie kaczorek gromko ogłaszał ,że będzie wprowadzał w życie
          pomysły ,Mieczysława Wilczka ,a dzisiaj Mieczysław Wilczek nie chce
          na niego głosowac .
          Znowu pobożne życzenia !
          Jak oni mogli tego nie uzgodnic i spytac się Wilczka o zdanie .
          Czy wszystkie jego plany są takie !!!
    • Gość: kacza lapka Re: Ja tak a propo 4VII IP: 109.243.66.* 30.06.10, 18:16
      a ja tak a propo..myślę,że PISuar zrobi wszystko,żeby ludzie zostali w domach i
      będzie zniechęcał ludzie,żeby zostali w domach,bo pojdzie sam mohery elektorat
      wsparty kieckowymi.Im oto wlasnie chodzi...
      • rowan_bean Re: Ja tak a propo 4VII 01.07.10, 18:30
        Masz rację!
        Najpierw trzeba pokazać dr haczyńskiemu miejsce w śmietniku polityki i historii.
        Później jego ludziom typu Ryszka, Skorupa, Bender, Rydzyk, Pupa, Zero(iobro),
        Bielan i Karski, wreszcie Kurski i inni Poncyliusze.
        Po 500 dniach trzeba poważnie zweryfikować zaufanie dla obecnego premiera.
        Myślę, że konstruktywna opozycja przez 4 lata, to właściwe miejsce dla tego
        ugrupowania. Zmęczyli się rządami. Może właśnie czas na jakąś siłę
        socjaldemokratyczną dla oczyszczenia salonów?
        Sam nie wiem.
        Bezwzględnie trzeba zacząć od oczyszczenia polityki z oszołomstwa.
        Pozdrawiam.
        • Gość: Oszolom Re: Ja tak a propo 4VII IP: *.mobile.project4.pl 01.07.10, 20:50
          I píesek pluto naświetlił sprawę o kaczorku Moźesz gościu pisać źe zapyla się za grosze i ubezpíeczenie niskie bo na grzbietach roboli wychodzi się z kryzysu .a ten dalej swoje o kaczyńskím. Posunął cię
          pluto vel fasola w 89 roku oszołomie
          • rowan_bean Re: Ja tak a propo 4VII 01.07.10, 23:04
            Oczywiście nieprawda jest, że pisowski rząd dr Kaczyńskiego spacyfikował
            pielęgniarki strajkujące i domagające się swoich praw.
            Jedź sobie dalej chlewem, czy też związuj te druty na budowie, a sprawy
            przerastające twoje zdolności umysłowe pozostaw innym. Oddaj głos na kogo ci się
            podoba i oczekuj jak Żydzi manny z nieba, a raczej z siedziby pis.
            Oby tylko "pis-da" z tego nie wyszła, bo kasa szerokim strumieniem popłynie do
            toruńskiej stolicy medialnej i do innych diecezji i archidiecezji. Następnie po
            sprawiedliwym podziale częściowo w łapy pisowskich aktywistów.
            • Gość: Fasola Re: Ja tak a propo 4VII IP: *.mobile.project4.pl 02.07.10, 01:44
              Ty tępy zakuty w skale prostaku Piszesz te swoje obszczane posty i myślisz źe uda ci zochydzić to na co non stop naparzasz nędzny robaku
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka