oddanysprawie 05.07.10, 12:13 Właśnie będę budował dom i chcę wiedzieć jakie jest wasze zdanie na temat poszczególnych marketów budowlanych w Częstochowie? W którym z marketów wolicie robić zakupy i gdzie jest najtaniej.? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: df Re: Który market: Castorama, Obi, Leroy M , Prakt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.10, 12:55 najtaniej jest w hurtowniach budowlanych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ttt Re: Który market: Castorama, Obi, Leroy M , Prakt IP: *.prenet.pl 05.07.10, 12:56 Każdy z nich jest tak naprawdę inny, po ścisłą budowlankę do castoramy, dobre ceny mają i dobrą poradę ludzi, który nie unikają klientów jak ognia. Obi - bardziej wykończeniówka, kwiatki, kolorowe dodatki. Leroy - pół na pół. A jak szukasz płytek czy ceramiki sanitarnej i tak zaglądasz do każdego :) Odpowiedz Link Zgłoś
may.qa Re: Który market: Castorama, Obi, Leroy M , Prakt 05.07.10, 12:57 Ja mimo wszystko lubię Castoramę, bo mam najbliżej. Ważne, że tu widać obsługę, która zwykle jest dobrze poinformowana. Chociaż ostatnio radziłabym uważać, bo wystawiają towary przemoknięte przez wodę powodziową. Poza tym Castorama, Praktiker, OBI, Leroy i inne sieci brały udział w prowadzonej od lat zmowie cenowej. Zmowa cenowa marketów budowlanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warlock Re: Który market: Castorama, Obi, Leroy M , Prakt IP: 195.88.28.* 05.07.10, 13:21 Osobiscie wole castorame Po remoncie zostaje ci 2 płytki to oddasz bez problemu nawet po kilku miesiacach. Obi pod tym wzgledem to dziady,masz na zwrot 7 dni. Obsługa w castoramie tez OK, widac,ze sie starają. Odpowiedz Link Zgłoś
oddanysprawie Re: Który market: Castorama, Obi, Leroy M , Prakt 05.07.10, 21:43 Jeśli chodzi o te dwie płytki to wiem z doświadczenia, że dobrze je mieć gdzieś w zanadrzu niż potem jeździć po całym mieście gdy jakaś pęknie. A myślisz, że w Castoramie starają się tak bezinteresownie?? Odpowiedz Link Zgłoś
cze-tor Stal-hurtownia beton-wytwórnia, pustaki -cegielna 05.07.10, 22:50 betonity - wytwórnia, stropy - cegielnia, wytwórnia prefabrykatów, betoniarnia - zależnie od systemu. Więźba - tartak itd. Na etapie stanu surowego markety "budowlane" na niewiele się przydają.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warlock Re: Który market: Castorama, Obi, Leroy M , Prakt IP: 195.88.28.* 06.07.10, 14:09 mysle,ze to nie moja sprawa kto ile oddaje oraz ile sobie zostawia płytek "na zaś" :-) Widziałem ,poinformowałem i tyle. A ze moze w castoramie dobrze zarabiaja to dlatego sie starają,nie tak jak w Obi ,bo tam to same Obi boki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupiec Re: Który market: Castorama, Obi, Leroy M , Prakt IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.11, 18:31 W leroy przepłaciłem drzwi o 200 złotych. Takie same w Obi taniej! Omijajcie Leroy . Odpowiedz Link Zgłoś
hanzel_gretyl Re: Który market: Castorama, Obi, Leroy M , Prakt 06.07.10, 15:52 masz zamiar budować dom i pytasz o markety? nie wróżę ci zbyt dobrze.. Odpowiedz Link Zgłoś
oddanysprawie Re: Który market: Castorama, Obi, Leroy M , Prakt 07.07.10, 15:51 Małe sprostowanie. Dom już stoi w stanie surowym. Bardziej już mi chodzi o sprawy wykończeniowe. Wszyscy mi proponują składy budowlane, gdzie ceny czasami są z kosmosu. W Częstochowie mamy 4 duże markety budowlane, które konkurują między sobą o klientów i myślę , że ceny są w nich atrakcyjne. Chodzi mi o opinie, który z nich lepiej wybrać do dłuższej współpracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babka Castorama IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.10, 19:08 Ja polecam Castoramę. Fachowa obsługa, fajne ceny. I co najważniejsze- jak kupujesz dużo-możesz się targować! Odpowiedz Link Zgłoś
bmwteam1987 Re: Castorama 06.08.14, 20:22 czy ktoś może mi podać namiar mailowy na dyrektora kaliskiego marketu castoramy?? mam mega ofertę dla pracowników którzy chcą uprawiać sport Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Samm Re: Który market: Castorama, Obi, Leroy M , Prakt IP: *.chello.pl 07.07.10, 20:55 Sugeruję porównywać ceny na allegro. Czasem ceny są znacznie niższe. Sprzedawcy też nie anonimowi, jakby się mogło wydawać. Ja kupiłem w ten sposób tańszy Ytong, wełnę mineralną, kleje do płytek i jeszcze kilka dupereli. W naszych marketach z cenami jest róznie, zawsze jakiś asortyment jest u jednych drożej, u drugich taniej. Generalnie OBI uchodzi za najdroższy, ale np. płytki do garażu kupiłem tam najtaniej, w promocji po 9.99 za metr. Ale większość zakupów na dom robiłem w Domexie, przy komleksowych zakupach można dostac zniżki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szkoda Chamstwo w castoramie IP: 193.138.241.* 12.09.10, 21:37 Witam, dzisiaj z racji tego że pracuję w firmie która jest w ruchu ciągłym , byłem zmuszony zrobić zakupy sklepie budowlanym i wybrałem castoramie (nie jakąś pierdołę tylko wydałem 3500zł) . Jakież było maje zdziwienie po tym jak potraktowali mnie sprzedawcy . W dni robocze służą pomocą i potrafią doradzić – dzisiaj niedziela i szkoda podejść do któregokolwiek z panów nie narażając się na dogryzki i żale z tego powodu że przyjechałem robić zakupy w niedzielę. I tu jest moje pytanie kto ich zmusza do pracy w niedzielę i czemu muszą odreagować na klientach !? Jeśli praca się nie podoba to proszę poszukać innej. Jak już wspomniałem pracuję w zakładzie pracy o ruch ciągłym i jeśli mi wypadnie przyjść do pracy w Boże Narodzenie czy Wigilię to przychodzę bo to jest mój wybór i nikt mnie na siłę w pracy nie trzyma, dlatego uważam że jeśli ktoś godzi się na pracę w niedzielę to powinien ją wykonywać normalnie a nie z łaską i pretensjami do klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Chamstwo w castoramie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.10, 21:46 Co takiego Tobie , ktoś zrobił ? Źle się ktoś na Ciebie spojrzał ? Może osoba , co Ciebie obsługiwała , po prostu miała problem jakiś życiowy. Nie ma idealnych pracowników , nigdzie . Odpowiedz Link Zgłoś
kubububu Re: Chamstwo w castoramie 11.10.10, 23:28 Za 3500 chciałeś być pewnie potraktowany jak mały Budda??? Bez przesady.... nikt nie jest zmuszany do pracy w niedzielę i może się naturalnie zwolnić... podobnie jak nikt nie ma obowiązku pracy w "ruchu ciągłym" i może się zwolnić, żeby nie jeździć na zakupy za 3500 w niedzielę i nie wymagać, aby bito mu pokłony od wejścia! Swoją drogą wielkie halo te 3500 jak na market budowlany... A sprzedawca powinien jednakowo traktować klienta, który kupuje za 3500 i tego który kupuje ołówek za 50gr!!! A może po prostu miał zły dzień? Tobie się to nie zdarza? Odpowiedz Link Zgłoś
dyziek_o Re: Chamstwo w castoramie 12.10.10, 04:09 Zły dzień to może mieć kobita jak okres dostanie. A sprzedawca swoje problemy powinien zostawiać w domu. Albo się nie nadaje do roli sprzedawcy. Zawsze można do kopalni. Jak by mi coś gość powiedział nie tak jak należy, natychmiast idę do jego przełożonego i po sprawie. Nie pomaga, - mozna zawsze do dyrektora. A z tego co wiem, jak się op.....szy dyrektora, długo gość miejsca nie zagrzeje. Żaden szef bowiem nie lubi być ruganym za pracownika. I po problemie! Dyzio. p.s Albowiem łaskę to mi robiła ekspedientka " za komuny" że mi śledzie w papierową torbę zapakowała. Dziś jest kapitalizm. I ma być cacy bo idę do drugiego sklepu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan serce Re: Chamstwo w castoramie IP: *.prenet.pl 12.10.10, 16:55 dyziek_0 nie fikaj zasrany emerycie, a jak się nie podoba w niedzielę, to jeszcze w tygodniu jest 6 dni Odpowiedz Link Zgłoś
kubububu Re: Chamstwo w castoramie 12.10.10, 22:15 dyziek_o to idź do drugiego, "albowiem" ciśnienie Ci się niepotrzebnie podniosło. Faktycznie widać, że z "komuny" wyniosłeś wiele dobrego... donosik tu donosik tam i już człowiek zgnojony i bez pracy, bo "kobitą co ma okres był" i krzywo popatrzył... A gdyby tak z uśmiechem do drugiego człowieka podejść? Sprzedawca też człowiek- nawet w pracy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Chamstwo w castoramie IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.05.11, 23:53 A może opie...ć takiego gnoja za chamstwo u Twojego dyra? Ile popracujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościuuu Re: Chamstwo w castoramie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.11, 08:40 W niedziele do Castoramy (jeśli już musisz) to się idzie po konkretne zakupy a nie zawracać tyłek sprzedawcom. W niedziele klientów tyle, że ciężko zaparkować więc żaden sprzedawca nie będzie jednemu pół godziny poświęcał i to nie dlatego, że ma ciężki dzień tylko dlatego, że to niewykonalne. Sam widziałem kiedyś gościa, który sprzedawcy w niedziele na kartce swój pokój rysował i pytał przez kwadrans jaka farba w związku z tym będzie najlepsza. Tak więc ciesz się, że chociaż jedno zdanie z pracownikiem zamieniłeś. Gdyby Tobie poświęcił więcej czasu to dziesięciu takich jak Ty napisało by tutaj, że "sprzedawca cham, bo cały czas łaził za jakimś bucem, co pewnie 3500zł wydawał więc za nim latał bo pewnie prowizje ma a mnie olał". Sprzedawca był chamski? Bo pewnie tego z działu ogród o klej do płytek pytałeś. Poza tym w niedziele rodziny sobie spacery po marketach urządzają (tzw: apacze i pytaki), pytają o wszystko a kupują doniczkę za 2,99. I z takim co za 2,99 kupuje też trzeba zdanie zamienić. Mówisz: nikt nikogo do pracy w niedziele nie zmusza. A Ciebie kto zmusił do zakupów w niedziele w Castoramie? Są inne dni i są inne markety. Nie podoba się Castorama - spadaj do Obi - tam może uznają Cię za Guru bo masz 3500 w kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieprz Re: Chamstwo w castoramie IP: 193.138.241.* 17.02.11, 09:58 i to jest odpowiedź byle sprzedawcy z castoramy , jeśli taki poziom reprezentuje większość nieudaczników tam pracujących to ja dziękuję i uważaj bucu aby ktoś nie pokazał twoich wypocin kierownikowi bo będziesz na kolanach błagał żeby cię z roboty imbecylu nie wylali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościuuu Re: Chamstwo w castoramie IP: *.2.8.74.tvksmp.pl 20.02.11, 21:04 Do mnie piszesz? No to lipa. W Castoramie ani niczym podobnym nie pracuję więc moje wypociny pokazuj komu chcesz. Pracuję co prawda w handlu ale mój szef na szczęście ma takie samo zdanie jak ja więc i jemu te wypociny pokazuj. Usłyszysz jego śmiech w odpowiedzi. I nie łudź się, że sprzedawca, który nawet w niedziele był dla Ciebie miły, po Twoim odejściu nie pomyśli "buc jeden - w niedziele tyłek zawraca". Tobie się w pracy nie zdarza tak pomyśleć? Człowiek jest człowiekiem bez względu na stanowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownica Casto Re: Chamstwo w castoramie IP: *.adsl.inetia.pl 10.07.11, 21:01 Te ciągłe komentarze typu "w marketach pracują nieudacznicy" są bardzo chamskie. Ja bardzo lubię swoją pracę, ale często jest tak, że niektórzy są tak przeczuleni wobec sprzedawców, że od razu słychać ten pretensjonalny ton ze strony klienta. Pracuję na kasie i nigdy się z nikim nie pokłóciłam, bo szanuję swoją pracę i ludzie o tym wiedzą, ale prawda jest taka, że każdy ciągnie w swoją stronę, co widać nawet na tym forum. Pracownica Casto Odpowiedz Link Zgłoś
krecik_dewastator Re: Który market: Castorama, Obi, Leroy M , Prakt 11.10.10, 21:45 Nie wiem jak z cenami, ale jezeli mialbym ocenic gdzie najlepiej mi sie robi zakupy to mnie wychodzi ze w Castoramie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośćiówa Re: Który market: Castorama, Obi, Leroy M , Prakt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.10, 19:55 tam czy gdzie indziej pracują ludzie, a nie zaprogramowane lalki. Ludzie mają emocje i uczucia, może i Byłeś źle potraktowany lub Ci się coś nie spodobało - jeśli to jednorazowy incydent - olej to po prostu. Może przed momentem właśnie tego pracownika ktoś inny wku....ił. Praca z ludźmi jest bardzo ciężką pracą, uwierzcie, nie tylko w sklepie. A pamiętacie czasy, gdy próbowano nam wmówić jak to my klienci jesteśmy ważni - bardzo mi przeszkadzało jako klientce, gdy wchodząc do sklepu np z butami - nie zdążyłam zamknąć drzwi, a Pani już stała obok pytając słodko "w czym mogę pomóc" a ja chciałam najpierw zobaczyć co w tym sklepie jest -każdy lubi co innego - zatem więcej luzu moi drodzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wybudowalem Re: Który market: Castorama, Obi, Leroy M , Prakt IP: *.netcominternet.pl 08.02.11, 20:50 Jesli juz to Castorama, ale najlepiej miec jeden sklad budowlany, w ktorym dogadasz sie co do rabatow. Wyjdzie duzo taniej niz we wszelkich marketach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wybudowalem Re: Który market: Castorama, Obi, Leroy M , Prakt IP: *.netcominternet.pl 08.02.11, 20:54 Omijaj Domex bo tam ceny sa zawyzone o min. 30%. Ceny porownój z allegro, w castoramie do takich Ci zejda jak sie dogadasz. Jak cos na szybko to semex. Ale i tak najlepszy jest maly sklad blisko budowy, nie ma klopotow z transportem na juz. Obi zdziera, a w Praktikerza zawsze ceny na kasie sie nie zgadzaja i sa zawyzone. Kazda wizyta tam to czekanie na sprzedawce z przecena, lub dogadywanie sie na informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapitan bomba Re: Który market: Castorama, Obi, Leroy M , Prakt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.11, 21:29 armaturę i inne rzeczy oglądałem w sklepie ale kupowałem przez internet dużo taniej, wysyłka kurierem pod dom podwiezione. Generalnie Obi mam najbliżej ale i tak jeżdżę do Castoramy ze względu właśnie na obsługę, dużo kas i pracownicy którzy kumają o co chodzi i coś mogą doradzić. A w Obi : " Przepraszam chciałem zapytać...." " Ja nie z tego działu...." i tak w koło Macieju. A gdzie jest taniej to trudno powiedzieć , jak coś jest tańsze to inny produkt droższy. Jak kupujesz płytki to warto pojeździć i pooglądać do tych wszystkich marketów i upatrzeć według gustu , ja płytki kupowałem na Jadwigi - ogromny wybór, ceny wysokie ale można coś wyrwać, no i mają tam płytki których w marketach nie spotkasz. Warto porównywać ceny właśnie z cenami z netu. Choć kabina która mnie się spodobała w internecie 2100- a w Praktikerze 1700. Jak kupujesz 2 płyty k-g, czy worek gipsu to nie warto bawić się w porównywanie cen , natomiast warto gdy faktycznie kupujesz "konkret" , jeden+ dla Obi, że czasem mają wyprzedaże i można kupić coś za bezcen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klientka Re: Który market: Castorama, Obi, Leroy M , Prakt IP: *.dynamic.chello.pl 10.02.11, 23:00 Tylko nie w Leroy Merlin! Zrobiłam zakupy w L.M. i okazało się , że straciłam ponad 200 zł w porównaniu np.do OBI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klienta Tylko NIE Leroy Merlin! IP: *.dynamic.chello.pl 11.02.11, 16:50 Kupiłam w Leroy drzwi. Takie same są np. w Obi tylko tańsze o ok.199 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Tylko NIE Leroy Merlin! IP: *.xdsl.centertel.pl 11.02.11, 23:24 Do Klienta: Jacy wy jesteście beznadziejni. "Takie same drzwi tańsze o 199 zł" Po pierwsze nie takie same tylko podobne (w Częstochowie prawie każdy market handluje innymi producentami drzwi poza Pol-Skone czy Portą) Poza tym jest różnica między drzwiami lakierowanymi a w okleinie. Stąd taka różnica w cenie. WIĘC JAK KTOŚ SIĘ NIE ZNA, NIECH LEPIEJ SIĘ NIE ODZYWA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klienta Re: Tylko NIE Leroy Merlin! IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.11, 18:04 Jak nie wierzysz to sam sprawdź: Producent SPUTNIK ul.Zblewska 9 83-200 Starogard Gd. itd. Oglądałem i spisywałem dane /nawet kod, kolor itd są zgodne. W Leroy 1098 zł, w Obi 899zł. Podać inne dane. Jak nie wiesz nie pisz dużymi literami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Tylko NIE Leroy Merlin! IP: *.xdsl.centertel.pl 12.02.11, 23:19 Ten model to Teneryfa i kosztował 1099 a teraz w Leroy 878 zł. Jeszcze istnieje coś takiego jak promocja. Kolejny napalony człowiek, który kupuje chińskie drzwi i potem będzie narzekał, a sam kupuje dziadostwo. Jesteś żałosny człowieku Odpowiedz Link Zgłoś
trotamundos Re: Tylko Leroy Merlin! 13.02.11, 13:04 Ja kupuje tylko w Leroyu, ale trzeba wiedziec co sie kupuje - jak zreszta wszedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klientka Re: Tylko Leroy Merlin! IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.11, 20:16 Nie chodzi co, a za ile! W Leroy było 200 zł drożej. Odpowiedz Link Zgłoś
sulej71 Re: Tylko Leroy Merlin! 16.02.11, 22:05 ty kretynie przyjedziesz jeszcze z rozpieprzoną klamką do leroya i będziesz skomlał o pomoc ale jak żeś chciał te tanie drzwi chińskie to się pier... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszczędny Re: Który market: nie Leroy M IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.11, 20:14 zakupy za tą samą kwotę: w Leroy transport 30 zł, a np. w Obi - gratis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igor Re: Który market: Castorama, Obi, Leroy M , Prakt IP: *.ingram.com.pl 13.02.11, 20:46 Witam A może sprawdźcie tutaj. www.vertino.pl/ Przy zakupie za 2000,00 transport gratis firmowym transportem , zapłata przy odbiorze po sprawdzeniu. Bezpiecznie i tanio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klientka Re: Który market: Leroy M ? IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.11, 19:09 Aby zamontować drzwi kupione w Leroy Merline musiałam kupić wiertło o niezbyt typowej średnicy. Za wiertłem musiałam się najeździć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Który market: Leroy M ? IP: *.54.174.234.tvksmp.pl 14.02.11, 20:30 Takie zakupy robie wyłącznie w Castoramie bo tam obsługa JEST nie chowa sie przed klientem i jest miła dla klientów, chetnie doradzają i poświecaja tyle czasu ile potrzebuję. W Obi tez obsługa jest ale z takim chamstwem jak tam to nigdzie sie nie spotkałam, obsługa obrazona na cały swiat, w Praktikerze na obsługe doczekac sie to cud. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Który market: Leroy M ? IP: *.xdsl.centertel.pl 14.02.11, 20:51 Jak nioc nie robiai czekają n aklientów to w Casto mają czas siedziec w Info i czekać na klientów, ale sam towar sie nie dołozy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klientka Re: Który market: Leroy M ? IP: *.dynamic.chello.pl 22.02.11, 18:21 Takie same drzwi zewnętrzne (nazwa,producent,kolor,cena) w innym sklepie są grubsze o 7mm tj np.cieplejsze.Czyżby dla sieci Leroy Merline były robione produkty gorszej jakości? Czy to wyjątek czy reguła, że produkty w Leroy są gorsze niż gdzie indziej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Który market: Leroy M ? IP: *.xdsl.centertel.pl 22.02.11, 18:55 Jest różnica między drzwiami wewnętrznymi tzn. na klatkę, a zewnętrznymi. Na klatkę są cieńsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawek Re: Który market: Castorama, Obi, Leroy M , Prakt IP: *.116.125.116.tvksmp.pl 14.02.11, 20:38 Jeśli będziesz budował stan surowy to w markecie nie masz co szukać. Jak chodzi o wykończenie to moje doświadczenia są takie że markety dysponują produktami raczej niskich lotów jak już mają coś polskiego w moim przypadku kabina"KOŁO"-jak się okazało produkcja chiny firmowana przez"KOŁO" to różnica w cenie w sklepie branżowym na mieście nawet 300zł taniej. Jak chodzi o karton gips czy wełnę to taniej w małym sklepie budowlanym. Ale rozwaliły mnie najbardziej małe oprawki GU10 w sklepie elektrycznym cena 2,30-castorama 4,30-kupiłem 40szt. różnica szokująca. Jedyne co zauważyłem to niedrogie płytki w castoramie choć i tak kupiłem w Radomsku ponieważ były jeszcze tańsze. Więc wykańczałem na produktach z małych sklepów co i Tobie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Który market: Castorama, Obi, Leroy M , Prakt IP: *.54.175.116.tvksmp.pl 16.02.11, 21:42 Ja podobnie miałam z lampami, zjeździłam wszystkie markety i wszędzie praktycznie to samo, po drodze do Leroya zauważyłam przy trasie za KFC sklepik z oświetleniem, sklep jest mały, ale sprzedają z katalogów, ceny niższe niż na marketach i przy zakupie kompletu lampa, żyrandol i kinkiet dostaliśmy rabat, więc coś jest z tymi małymi sklepami, że mają taniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Który market: Castorama, Obi, Leroy M , Prakt IP: *.dynamic.chello.pl 10.03.11, 19:06 I który market wybieracie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klientka Uwaga na LM IP: *.dynamic.chello.pl 11.04.11, 11:59 Drzwi kupione w Leroy Merlin mają podobno "standard europejski" /cena tak!!/, a nie mają nawet znaku "B" tj.wyrób dopuszczony do obrotu i powszechnego stosowania w budownictwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klientka Leroy Merlin IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.11, 18:01 Do montażu drzwi kupionych w Leroy Merline potrzebne jest wiertło o niezbyt typowej średnicy. Przejechałem kilkanaście km ( z drugiej str. Cz-wy), wystałem się w korkach (Bugajska, Wrzosowa) i okazało się, że nie mają wiertła do drzwi o " standarcie europejskim"!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Leroy Merlin IP: *.xdsl.centertel.pl 15.02.11, 19:05 Tak jest jak się kupuje chińskie "drzwi" zamiast polskich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klientka Re: Leroy Merlin IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.11, 21:04 Ale napisane jest, że producent polski. Sprzedawca też tak mówi. I cena też większa od chińskich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Leroy Merlin IP: *.xdsl.centertel.pl 16.02.11, 21:31 To dziwne bo każdy polski produkt musi zachować odpowiednią normę, albo taki fachowiec montował Odpowiedz Link Zgłoś
sulej71 Re: Leroy Merlin 16.02.11, 22:16 te klientka to może k_urwa w końcu napiszesz jakie to wiertło ma być bo cały czas pieprzysz o tym wiertle że się żygać chce pewnie mieszkasz w jakimś schronie atomowym ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Leroy Merlin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.11, 09:42 To jakie to wiertło o jakiej średnicy ? No napisz klientka . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klientka Re: Leroy Merlin IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.11, 18:11 Jak kupisz w Leroy drzwi i będziesz chciał je zamontować to zobaczysz./ 15mm / Odpowiedz Link Zgłoś
sulej71 Re: Leroy Merlin 18.02.11, 10:27 powinnaś mieć koraliki zamiast drzwi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klientka Re: Leroy Merlin IP: *.dynamic.chello.pl 20.02.11, 19:54 Tak jak u ciebie w domu? Ale obawiam się, że jak kupię w LM to znowu będzie chybiony zakup. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do klientki. Re: Leroy Merlin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.11, 20:07 15mm wiertło jest oczywiście . Nie wiem , jak szukałaś , widocznie nie na tym metrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Uwaga do Leroy Merlin IP: *.dynamic.chello.pl 12.03.11, 18:55 Wczoraj chciałem kupić w Leroy płytki podłogowe. Na towarze napis : dostępne od ręki czy jakoś podobnie. Niestety sprzedawca płytek ani w sklepie, ani w magazynie nie znalazł. Napis pozostał dla następnych naiwnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klientka Re: Który market: nie Leroy M IP: *.dynamic.chello.pl 14.03.11, 14:34 Na kupionych drzwiach zewnętrznych /nie wewnątrzklatkowych/ nie znalazłam certyfikatu CE dopuszczającego produkt na rynek !! Ale jeszcze raz przeszukam drzwi i opakowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klientka Uwaga do Leroy M IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.11, 15:46 Po kilku dniach użytkowania drzwi zauważyłam pod niezbyt dokładnie przyklejoną okleiną kilka ognisk rdzy. Nie za szybko? LM wstyd ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klientka Dlaczego nie Leroy !! IP: *.dynamic.chello.pl 21.03.11, 21:50 Drzwi powinny posiadać i powinny być oznakowane certyfikatem CE. Moje kupione w Leroy Merlin takiego oznaczenia nie posiadają, więc nie powinny być dopuszczone do sprzedaży. Coś z tym marketem nie jest w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klientka Re: Dlaczego nie Leroy !! IP: *.dynamic.chello.pl 23.03.11, 20:34 Może ktoś bardziej obeznany w temacie wyjaśni mi czy drzwi zewnętrzne antywłamaniowe/ z ościeżnicą/ muszą mieć certyfikat CE i co oznacza jego brak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościuuu Re: Dlaczego nie Leroy !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.11, 14:33 Ale CE czy C E? Bo to drugie oznacza "China Export" Taki chwyt marketingowy :) Odpowiedz Link Zgłoś
oddanysprawie Chamstwo w Obi 24.07.11, 16:56 Będąc na zakupach w Obi kazałem pracownikowi załadować mi towar na wózek. Ku memu zaskoczeniu ów pracownik zbył mnie bezczelnie stwierdzeniem, że to sklep samoobsługowy i on jest tu od doradzania. Dopiero synowie mnie powstrzymali od złożenia skargi na pracownika. Jeżeli będą tak dalej postępować z klientem, to nikt tam nie przyjdzie, bo cenami napewno oni nie kuszą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Chamstwo w Obi IP: *.xdsl.centertel.pl 24.07.11, 19:45 A co korona z głowy spadłaby jakby towar na wózek sam klient położyłby? Prawda jest taka, że to są markety samoobsługowe. Może jeszcze klientowi podetrzeć nos chusteczka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Chamstwo w Obi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.11, 10:00 Fakt pracownik jest od doradzenia. Dlaczego miałby pracownik ładować , klientowi towar, kilka miesięcy i kręgosłup takiego pracownika jest do wymiany (tylko nie da się wymienić) , więc dlaczego pracownik ma ładować klientom towar ? To sklep samoobsługowy. Za nie długo to będzie tak że , klient to będzie mógł wszytko. Porażka. To nie jest chamstwo , to cenienie własnego ja . Zdrowie jest najważniejsze , bo kto je stracił tylko się ten dowie .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Chamstwo w Obi IP: *.xdsl.centertel.pl 25.07.11, 14:51 Widzę, że jest osoba, która mnie popiera. Najgorsi są Ci, którzy chyba nie pracowali fizycznie i wymagają by ktoś im wózek obsłużył. Odpowiedz Link Zgłoś
oddanysprawie Re: Chamstwo w Obi 26.07.11, 09:53 Chyba jak płacę to wymagam. W Castoramie jest zupełnie inne podejście do klienta. Tam nie trzeba się wiecznie prosić o pomoc przy załadunku, bo pracownicy bez mrugnięcia oka służą pomocą. Poza tym miałem na sobie garnitur po wyjściu z kościoła i musiałbym sobie go zabrudzić przerzucając samemu brudne worki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: Chamstwo w Obi IP: *.icpnet.pl 04.01.12, 19:04 Sama nazwa market budowlany nie salon.... , market z założenia to sklep samoobsługowy. Pracownicy są tam zatrudnieni aby doradzić, wypisać druki przycięcia, wydania towaru przez magazyn, skasowania, pokwitowania i dołożenia towaru na półki. a służyć to Panu może pies albo służba jeśli Pana na nią stać, czasy feudalne się skończyły dla wiedzy Jaśnie Pana. Czy do "Reala " też Pan idzie i rozkazuje żeby mu załadować 2 bochenki chleba na wózek bo rączki odpadną??? A skoro się Panu niepodobna to proszę przyjść ze swoim własnym sługusem i jemu rozkazywać jeśli się na to godzi. W garniturze do marketu budowlanego? Może jeszcze czerwony dywanik żeby buciki się nie pobrudziły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kon23 Re: Chamstwo w Obi IP: *.adsl.inetia.pl 16.11.11, 22:31 Ten Pan od wózka to pewnie chory na kręgosłup jak połowa klientów jak trzeba coś na wózek ''wrzucic''. Jestem pracownikiem jednego z hipermarketów budowlanych więc wiem dokładnie jak to wygląda. Pewnie dywanu mu nie rozwinęli jak wchodził i dlatego taki opryskliwy. Wszyscy pracownicy szanujcie swoje kręgosłupy bo zdrowie jest jedno!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 027:D Re: Chamstwo w Obi IP: *.tvk.torun.pl 11.01.12, 20:23 a od czego my jestesmy?! Myslisz ze non stop bedziemy na wozek pakowat towar? Tu jest polska dasz piątaka to zapakujemy.. Tak w polsce sie rozmawia a jesli chodzi o wpisanie jakiejs tam nagany przez ciebie to kazdy ma na to wyjeb... Pozdrawiam:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K2 W każdym jest tanio jak rónież drogo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.11, 17:17 wszystko zależy co kto kupuje, są towary tanie jak i bardzo drogie w tych marketach...swego czasu ceniłem castoramę, potem praktiker a ostatnio z LM mi po drodze Typowo budowlane artykuły są tanie w LM (cement, zaprawy etc...) w praktikerze na ogół mają tanią wykończeniówkę a w castoramie z tego co zauważyłem sprzęt jest dość tani Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Re: Który market: Castorama, Obi, Leroy M , Prakt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.11, 20:14 Troche z innej beczki. Chce "przeniesc" M3 z blokow z wielkiej plyty na dzialke. Czyli na dzialce budujemy 50-60m domek, z plaskim dachem, jeden poziom. W 100000zł sie zmieszcze? Nie liczymy ceny dzialki oczywiscie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieciekawy Re: Który market: Castorama, Obi, Leroy M , Prakt IP: *.dynamic.chello.pl 24.07.11, 20:49 Tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klientka Re: Który market: Castorama, Obi, Leroy M , Prakt IP: *.dynamic.chello.pl 25.07.11, 21:57 Drzwi z LMerlin trochę się wypaczyły i zamki nie za bardzo pasują!! Odpowiedz Link Zgłoś
faith18 Re: Który market: Castorama, Obi, Leroy M , Prakt 25.07.11, 22:28 Castorama jest ok ma dobrą obsługę, ale ceny w przeciwieństwie do Obi są nieco wyższe porównywałem kafelki, panele to są droższe o wiele. Teraz robię remont własnej kawalerki praktycznie remont od zera. We wszystkie rzeczy zaopatrzyłem się w Obi mają największy wybór i dobre ceny. Obsługa też niczego sobie posiadają wiedzę na dany temat. No i oczywiście Plusiki za wydane 100zł jeden plusik. Opłacalne w przypadku, gdy robimy zakupy na duże kwoty od 1000zł. Dzięki temu otrzymałem bon na 200zł i za to miałem praktycznie farby i inne dodatki za free :). Leroy Merlin odradzam duże ceny, kiepska obsługa, ubogi wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jfkjfk Re: Który market: Castorama, Obi, Leroy M , Prakt IP: *.xdsl.centertel.pl 26.07.11, 09:38 Leroy nie jest drogi tak jak Castorama czy OBI. Jedne rzeczy są tańsze a drugie droższe. Tak jest wszędzie. Akurat może "twoje" produkty były najtańsze w OBI. Leroy ma podobny wybór co Obi czy Praktiker. Sklepy porównywalne wielkościowo. Co do doradców to tak jak z cenami. Na jednym dziale będzie sympatyczniejsze, a na drugim nie. Tak jest wszędzie. A jeśli jesteś osobą marudna to nie dziw się, że doradca cię oleje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Który market: Castorama, Obi, Leroy M , Prakt IP: *.netcominternet.pl 26.07.11, 09:40 Obi ma duzy wybor plytek, ale drogo. Casto zejdzie Ci z cena ze sklepow internetowych + transport. W Obi i Praktikerze na to nie pojda. Farby, mat. budowlane w Obi to masakra. Tak drogo nie ma nigdzie indziej. Zreszta dlatego tam takie pustki. Praktiker byl pomiedzy Casto, a Obi. Ciekawe jak teraz z ta niby gwarancja ceny. W casto to działało bez problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klientka Nie Leroy IP: *.dynamic.chello.pl 06.01.12, 19:54 nadal /2011r./ uważam, że dałam się się oszukać na drzwi zakupione w LM. Omijajcie! Moja reklamacja nie została uwzględniona, że drzwi były u konkurencji tańsze i są złej jakości. Odpowiedz Link Zgłoś