fajny-informator 29.07.10, 08:20 A kiedy odejdzie Pani Zaborowska i jej zastępcy . Chyba juz dość korupcji przy przetargach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jacek Re: Stracone miesiące w oświacie IP: 94.254.253.* 29.07.10, 08:57 pani Ledwoń w nagrodę dostanie Liceum Słowackiego, bo tylko za złe wyniki w PO dostaje się nagrody Odpowiedz Link Zgłoś
pozytywka-1 Stracone miesiące w oświacie 29.07.10, 09:07 Wprowadzenie doradców zawodowych do gimnazjum to ma być sukces To raczej ulokowanie sztabu doradców wypuszczonych z dawnej WSP. Sama nim jestem, razem z setkami niepotrzebnych magistrów Pedagogiki Pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicha Re: Stracone miesiące w oświacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.10, 10:09 Dobrze sprawdziła się jako naczelnik Pani Dorota Sobala wiec nie rozumiem dlaczego zostala usunieta z funkcji?Bo była powołana przez Wrone i w ramach ODWRONIANIA MIASTA musiala odejsc.Teraz wychodzi czym sie kieruje władza w urzędzie...nie kompetencjami zatrudnianych osob tylko znajomościami.Każdy wciąga sojwego ale niestety nie wszyscy nadaja sie na niektore stanowiska.Tak jak piszecie....nagroda w postaci najwazniejszego stolka w Słowackim i tak bedzie. Przez ostatnie kilka miesiecy takich zawirowan jak w wydziale edukacji to chyba jeszcze nigdy nie bylo-to raczej nie jest korzystne dla oswiaty w Czestochowie Panie Kurpios. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ornitolog Re: Stracone miesiące w oświacie IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.10, 11:07 Jak to jest, że dopiero po kilku latach gazeta pisze,że placówki szkolne i przedszkolne w czasach wrony działały niezgodnie z obowiązującym wówczas prawem. Co na to radni a przede wszystkim Pani Pachura, która przepisy dotyczące szkolnictwa powinna mieć w małym palcu. To kto za ten stan poza Wroną oczywiście jeszcze odpowiada? Odpowiedz Link Zgłoś
kawalerka5 Re: Stracone miesiące w oświacie 29.07.10, 14:17 oj pisala by wtedy , gdyby to byla prawda ale niestety nie jest przedszkola w szkołach funkcjonowaly zgodnie z prawem a teraz nie ma kto zdementować wiec pisze sobie dziennikarz jakos przeciez trzeba odwrócic uwage od prawdy o Ledwoń Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belfer Re: Stracone miesiące w oświacie IP: *.54.170.130.tvksmp.pl 29.07.10, 22:23 do kicha: Psychiatryk się kłania, p. Sobala wybitny naczelnik!!!- chyba w KRLD. Wazeliniarstwo i nadzieja, że jak wróci Wrona to KICHA dostanie pracę może w UM lub wygra konkurs na dyr-a szkoły !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beta Re: Stracone miesiące w oświacie IP: 195.88.28.* 09.08.10, 13:26 Kto się sprawdził?Żarty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Stracone miesiące w oświacie IP: *.focha.trustnet.pl 29.07.10, 21:40 Uśmiałam się do łez, jak przeczytałam wypowiedź p. Leszczyny, że obecna p. naczelnik wiele zrobiła dla gimnazjów, wprowadzając doradców zawodowych czy logopedów do szkół. Chyba w Warszawie tak postępują mądrzy dyrektorzy, ale w zaściankowej mieścince, jaką jest Częstochowa, to p. naczelnik nie widzi potrzeby takich specjalistów. Powód- jest kryzys! Ponadto p. Leszczyna była 2 lata temu za zamknięciem kilku szkół, bo są zbyt drogie w utrzymaniu. Te wypowiedzi świadczą o znajomości tematu p. Leszczyny i tego, jak można łatwo zmieniać zdanie w zależności od zaistaniałej sytuacji. Prawda jest taka, że jak się pojawia problem w zarządzaniu częstochowską oświatą, to można schować głowę w piasek i odejść ze stanowiska, tylko po to, aby móc zająć inne! Ponadto naczelnik podjął decyzję o zwalnianiu nauczycieli nic w zamian nie oferując bardzo dobrze wykształconej kadrze. Sam jestem tego przykładem. To są tymczasowe działania. Proponuję zwalniać masowo emerytów- nauczycieli, którzy zajmują młodym, ambitnym, kreatywnym ludziom miejsca pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *-* Re: Stracone miesiące w oświacie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.10, 10:43 I nic dziwnego. Taka jest średnia urzędnicza, miernoty i nieudacznicy na stanowiskach, ale istotne że są pociotkami lub wiernymi przydupasami tych przy głównym korycie. Tak trzymać i czekać końca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.Skarga Kraj tonie, kapitan Marlow jak szczur ucieka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.10, 11:04 Tle, że tonie nie okręt, a łódka Bols. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezent Present Perfect IP: *.proxy.aol.com 29.07.10, 11:58 Nikt nie zwrócił uwagi na taki drobiazg, że Agata Ledwoń otrzymała stanowisko w prezencie na Dzień Kobiet. Jak długo można cieszyć się prezentem? Wkrótce czeka się na następny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrywna oświata-ostatni bastion komunizmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.10, 12:26 komuna upadła w 1989roku, a wraz z nią państwo opiekuńcze. szkoły muszą zostać sprywatyzowane, a pieniądze muszą iść za uczniem. wtedy skonczy się ten cały bajzel. nalezy zlikwidować kartę nauczyciela. niestety, pracę w oświacie znajdują wyłacznie ludzie mający znajomości tam gdzie potrzeba. nie ważne-jaką uczelnię skończyli i z jakim efektem, studia dzienne czy zaoczne, nie ważne co sobą reprezentują- ważne, że mają odpowiednie "chody". Na wsiach są już całe klany rodzinne nauczycieli, mamusia trzyma etat córce, nauczycielką zostaje siostrzenica Pani dyrektor, mimo, ze biurko w sekretariacie ugina się od podań o przyjęcie do pracy. Trzeba rozwalić tę bandę oszustów, którzy okradają państwo nie odprowadzając podatku od korepetycji. Przestańcie narzekać darmozjady- nie podoba się? to poszedł won-jeden z drugim- poszukac innej roboty. a te mianowania, dyplomowania można sobie w d.pę wsadzić...pic na wode fotomontaż. k.rwa k.rwie łba nie urwie. co z pijaną nauczycielką, która "opiekowała" się grupą dzieci? czy została ukarana czy nadal pracuje, bo ma plecy w kuratorium? w prywatnej szkole takie incydenty byłyby nie do pomyslenia. taki "nauczyciel" zostałby wywalony na PYSK z wilczym biletem do każdej placówki oświatowej, a tu proszę... pracuje sobie nadal, bo ma kłopoty rodzinne.hańba Odpowiedz Link Zgłoś
rajtar3 Stracone miesiące w oświacie 29.07.10, 13:34 Za obecna sytuacje w urzedzie miasta odpowiada przede wszystkim pan dyrektor Jarosław Wydmuch.Zamierza otoczyc sie wybitnymi specjalistami, oczywiscie z platformy obywatelskiej.Jedna ze specjalistek jest pracujaca w urzedzie miasta jego zona Pracuje ona wlasnie ona w wydziale edukacji Od czasu mianowania komisarza w Decyzjach urzedu zapanowal chaos zmiany sa przeprowadzane szybko bo nie wiadomo czy PO wygra wybory samorzadowe Odpowiedz Link Zgłoś
ann_ter Re: Stracone miesiące w oświacie 29.07.10, 13:48 rajtar3 jak nie znasz dobrze problemu to nie pisz na forum, bo niepotrzebnie jątrzysz. Żona Pana Wydmucha pracowała w Wydziale Edukacji UM jeszcze wówczas gdy nie była jego żoną, a on nie pełnił tej funkcji którą pełni dziś. Poza tym Pani Kasia jest osobą ambitną, kompetentną znającą problemy częstochowskiej oświaty i nie musi swojej kariery zawodowej zawdzięczać mężowi /wiem bo kiedyś pracowałam z nią w tym samym wydziale/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa W. Stracone pieniądze w oswiacie... IP: *.net.stream.pl 29.07.10, 14:10 Nie rozumiem tytułu tego artykułu, stracone miesiące w oświacie... Stracone dla kogo? a może dlaczego?... A może powinno się zatytułować,stracone pieniądze... Ja poniewierałam się `1O lat w Urzędzie i nikt mi nie pomógł w znalezieniu 9 godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oświatowiec Re: Stracone pieniądze w oswiacie... IP: *.focha.trustnet.pl 29.07.10, 21:29 Totalny chaos zapanował w tej komórce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaaaaaaaaaaaaa Re: Stracone miesiące w oświacie IP: *.54.170.196.tvksmp.pl 31.07.10, 23:06 ale powinnaś wiedzieć że pani Kasia pracowala tam jako sekretarka pani naczelnik Sobali a odkad jej maz został dyrektorem pani Kasia stała sie insektorem nadzorującym pracę wszystkich przedszkoli w Częstochowie wiec co teraz powiesz o awansie za ktorym napewno poszla niezla podwyzka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J24 Re: Stracone miesiące w oświacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.10, 16:53 Coraz bardziej zaczynam się wstydzić tej partii. Prezydent Kurpios wyraźnie sobie nie radzi z najwazniejszą funkcją w miescie. Najpierw ten wywiad w gazecie o oświacie kompletna kompromitacja władz miasta i żanada. Potem sprawa przewodniczącego PO teraz naczelnik oświaty czy PO nie ma madrych ludzi? Jestem feministką ale nie zagorzałą ale takie kobiety jak pani Ledwoń lepiej odsuwajcie od władzy bo potem będzieci się wstydzić. Pradziwą porażka będzie jeśli pani naczelnik zostanie dyr Słowackiego mojego ukochanego liceum peowianka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pechowiec Re: Stracone miesiące w oświacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.10, 16:57 Ludzie ratuj się kto może prezydent Kurpios idzie. Za kilka miesięcy powiemy - zapóźno Tadeusz Wrona został po raz 4 prezydentem Częstochowy. My to mamy pecha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Stracone miesiące w oświacie IP: *.net.stream.pl 29.07.10, 17:50 Wypowiadający się na tym forum nie wiecie wogóle o co chodzi . Umiecie tylko krzywdzić ludzi i niszczyć . A prawdopodobnie wypowiadają się ludzie , którzy nic wspólnego z kierowaniem w oświacie nie mają . Litości !! Dziękujemy Pani naczelnik i przykro nam , że tak ludzi z wielkim sercem ubywa nam z Urzędu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacuś Re: Stracone miesiące w oświacie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.10, 18:06 W Urzędzie potrzeba tęgich głów a nie ludzi z wielkim sercem. Z wielkim sercem to niech ona popracuje jako wolontariuszka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myth Re: Stracone miesiące w oświacie IP: *.netcominternet.pl 30.07.10, 23:29 No bez jaj, ze za nia tak tesknicie ... teraz skoro zrobilo (samo?) sie miejsce w Slowackim, moze czeka na nia kolejny prezent (sama sobie wybrala jaki?) - np. budynek po SP 40. W ciagu roku zrobila sobie kilka nowych wpisow w cv nie robiac nic merytorycznie(ktos w PO musi byc serdecznym przyjacielem/przyjaciolka), a teraz jako hipotetyczny nowy dyrektor, hipotetycznie w nowym budynku nie bedzie dalej musiala nic robic i kadencja zleci. Ale, ze swietliczanki nie zrobisz nagle orla :D Nawet bedac poslem lub komisarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilka Re: Stracone miesiące w oświacie IP: *.chello.pl 04.08.10, 18:35 "Świetliczanki" mają ukończone studia,czasem dwa kierunki,nie mowiąc o znajomości języka obcego,więc więcej szacunku!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Stracone miesiące w oświacie 04.08.10, 22:40 Do lilki : Widzisz takie to czasy , masz zawód , czegoś uczysz od lat a tu zaczyna brakować godzin i musisz się godzić na uzupełnianie etatu praca na świetlicy . Oj chyba się długo nie polepszy w oświacie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ; Nie tylko w oświacie stracone miesiące..... IP: *.apus-net.pl 29.07.10, 18:04 nie tylko w oświacie starcone miesiące..... Odpowiedz Link Zgłoś
bamawe Stracone miesiące w oświacie 29.07.10, 18:58 Chyba pęknę ze śmiechu! Agata Ledwoń była już: dyrektorem szkoły, delegatury kuratorium, naczelnikiem miejskiego wydziału... I wszystko w niedługim czasie. Częstochowska oświata nią stoi! Teraz powinna zająć się naprawianiem jakiegoś innego sektora, może służby zdrowia. Albo nie, mam lepszy pomysł: niech wystartuje na prezydenta Częstochowy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbychu Re: Stracone miesiące w oświacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.10, 19:59 w imieniu SLD dziękuję pani naczelnik Ledwoń i panu Chatysowi Nikt lepiej nie ośmieszył częstochowskie PO które chyba juz nie panuje kogo mianuje i co chce w tym mieście osiągnąc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola Re: Stracone miesiące w oświacie IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.10, 23:03 kompromitacja, !!! Agata Ledwoń, to najbardziej nieodpowiedzialna osoba na tak odpowiedzialnym stanowisku. Nigdzie się nie sprawdziła. Ma niezwykłe "parcie" na stanowiska - im wyżej, tym lepiej !!! Tylko - z czym ona się tak pcha??? To rzeczywiście była wielka PORAŻKA :-((( i mam nadzieję, że ze Słowackim, to tylko plotka ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~ Re: Stracone miesiące w oświacie IP: *.net.stream.pl 29.07.10, 23:48 Co raz bardziej mi to nasze częstochowskie PO nie pasuje, pomimo, że nie jestem wybitnie partyjny to jednak gdzieś było bliżej do PO, ale zaczynam się wstydzić za PO i co najgorsze w najbliższych wyborach samorządowych największą szansą będzie mieć u nas niestety SLD smutne ale prawdziwe :( A co do nauczycieli (sam nim jestem) to potwierdza się stara prawda, że to jeden z najgorszych typów ludzi :( jeden drugiego tylko chciałby ośmieszyć, brak szacunku do zawodu... ludzie popatrzcie na taki zawód jak lekarz! Jak jeden amputuje lewą nogę zamiast prawej to drugi lekarz powie, że tak miało być. To jest grupa zawodowa i im trzeba pogratulować. A nauczyciel no cóż... Odpowiedz Link Zgłoś
q-ku w 5 miesięcy miałą się zmienić oświata???? 29.07.10, 23:59 redaktor w tym mieście pisuje chyba artykuły na zamówienie, proszę państwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nigdy_wiecej Re: w 5 miesięcy miałą się zmienić oświata???? IP: *.net.stream.pl 30.07.10, 09:54 NIGDY WIĘCEJ nie zagłosuję na PO !!! Takich "numerów" to nawet SLD nie robiło !!! Ale cóż wybory "za pasem", myślę, że... je przegracie PO-wiacy i dobrze, bo to się WAM należy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Colo Miała zrobić coś dla oświaty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.10, 11:06 a nie zrobiła nic. Pięć miesięcy czekała na mniej odpowiedzialne stanowisko. Gdyby chciała cokolwiek zrobić dla oświaty, zostałaby na swoim stanowisku! Odpowiedz Link Zgłoś
rompirs W oświacie to były stracone miesiące 30.07.10, 11:48 POdziękujmy naszej nowej władzy, która tylko odwroniać umie - zapraszam do lektury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: labora W Polsce jak coś robisz, to zaraz masz wrogów IP: *.apus-net.pl 30.07.10, 13:19 W Polsce jak za dużo robisz, wczuwasz się albo masz inicjatywę, to zaraz masz wrogów i opozycję. narobisz się a na końcu oplują cię i wepchną widałmi do gnoju. a ci co niewiele robią albo nic, są lubiani, jeszcze im jaki order dadzą albo awans. obiecywać, uśmiechać się, mówić ludziom jacy są wspaniali i sukces murowany. głupich robota lubi. Taka jest niestety polska mentalność. ludzi nie zmienisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanusia-1 Re: W Polsce jak coś robisz, to zaraz masz wrogów IP: *.net.stream.pl 30.07.10, 15:04 Pani Ledwoń będąc dyrektorem żle zarządzała finansami publicznymi, co wykazał audyt w wykonaniu pracowników urzędu miasta, tak że Pan Prezytent miał pełną wiedzę na ten temat powierzając jej stanowisko naczelnika wydziłu edukacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sara Re: W Polsce jak coś robisz, to zaraz masz wrogów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.10, 19:12 www.7dni.com.pl/Aktualnosci/?id=136&addComment=no Odpowiedz Link Zgłoś
jot20trzy Re: W Polsce jak coś robisz, to zaraz masz wrogów 31.07.10, 00:45 Dlaczego w artykule nie ma nic na temat przyczyn tak nagłej abdykacji p.Agaty? Czyżby redakcji brakło rzetelności dziennikarskiej? Fakty są takie, że to brak nadzoru nad księgową w Sp 37 i ujawnienie tego oraz dochodzenia prokuratorskiego w tej sprawie doprowadziły do nagłego pogorszenia się stanu zdrowia byłej już naczelniczki edukacji. W konsekwencji rezygnacja była konieczna bo jesienią wybory samorządowe. Trochę za późno. Koalicyjne PO i PiS w urzędzie zdążyły się skompromitować bardzo skutecznie. Co teraz biedna PO zrobi? Niezła żaba do przełknięcia. A p.f. prezydenta o wszystkim wiedział ale opinii publicznej nic nie powiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nocioty Re: W Polsce jak coś robisz, to zaraz masz wrogów IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.10, 12:59 To w takim razie stołek dyrektora nawet podrzędnej szkółki musi zająć osoba znająca bdb n/w tematy i będąca: nauczycielem,szefem-kontrolerem,administratorem,biegłym księgowym,prawnikiem,ogrodnikiem,hydraulikiem,elektrykiem,kucharzem,zaopatrzeniowcem, woźną,stróżem itp. oraz 24h/dobę do dyspozycji. Pchajcie się d.... na konkursy na w/w stanowisko i powodzenia(dodatek funkcyjny ok. 300/m-c), ja już podziękowałam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: W Polsce jak coś robisz, to zaraz masz wrogów IP: *.net.stream.pl 01.08.10, 21:03 Brawo ! wszyscy tu piszący pokazują swoją klasę . A wszyscy są bardzo dobrze zorientowani w sprawie . Ktoś mądrze tutaj się wypowiedział - najgorsi są nauczyciele i całą prawdę o lekarzach . Nauczyciel jest zazdrosny o wszystko i najlepiej jak brudzi w swoje gniazdo i nie daj Panie Boże siedzieć na stołku dyrektorskim . Pozdrowqienia dla Nauczycieli . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dociekliwy nagła abdykacja ? IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.10, 20:32 bardzo ciekawy ten wątek o "przekrętach" w szkole nr 37. Rzeczywiście, nikt nic o tym nie mówi ... ??? I teraz nagle ta choroba - to znaczy, że trzeba uciekać ??? Takie sprawy i sprawki należy wyjaśnić do końca !! Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Masz rację 01.08.10, 23:22 Do labor : Pisze "a ci co niewiele robią albo nic, są lubiani, jeszcze im jaki order dadzą albo awans. obiecywać, uśmiechać się, mówić ludziom jacy są wspaniali i sukces murowany. " Tak , nauczyciel / ka który nigdy nie stawia jedynek ,pozwala ściągać ( wychodzi zrobić sobie kawę podczas klasówki , o każdym mówi, że jest wspaniały , albo że dobrze sobie radzi , ciagle powtarza to samo do początku ( angielski ciągle S.Present i tylko 1/3 podręcznika zrobiona do końca roku ) to zawsze ma prace jest niekonfliktowy , uczniowie i rodzice zadowoleni , dyrektor też no i inni nauczyciele zwłaszcza wychowawcy także ( wysoka średnia w klasie !! ). Ale inny , który stawia jedynki robi klasówki i kartkówki już zły i traci pracę bo .... Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 I tu autor się myli 01.08.10, 22:56 pisze , że "Dlaczego np. zatrudnia się nowego nauczyciela na część etatu w jednej szkole a w innej, mającej mniej uczniów, nauczycielowi tej samej specjalności obniża się pensum mając możliwość uzupełnienia jego etatu właśnie tam, gdzie jest potrzeba zatrudnienia. Powoduje to, że mamy dwóch sfrustrowanych pedagogów " Lepiej, kiedy dwóch ma pracę , chociaż trochę pracy , może najlepiej kiedy chociaż po pół etatu . Świadczenia są , staż pracy do emerytury też, staż pracy do awansu zawodowego także , same zalety a kilka godzin może uda się znaleźć poza Częstochowa . Autorka artykułu chyba nie była nigdy w sytuacji poszukującej pracy , a może ba !!! na bezrobociu . Wtedy takie głupoty może wypisywać . Odpowiedz Link Zgłoś
kawalerka5 W oświacie to były stracone miesiące 02.08.10, 19:39 A jak będzie po dzisiejszych zmianach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kina Re: W oświacie to były stracone miesiące IP: *.54.170.196.tvksmp.pl 02.08.10, 20:48 kolejne stracone miesiące w takim składzie kadry zarządzającej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: W oświacie to były stracone miesiące IP: *.182.67.59.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.08.10, 15:36 Ja wam mówię referendum zmieniło miasto na gorsze. Mam dość takich eksperymentów. Wolę fachowość i rozwagę w wykonaniu TW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz1 Referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.10, 17:19 to tylko opinia w małej skali - to tak jak sondaż telefoniczny . W ostatnich wyborach widzieliśmy jaka jest wiarygodność takich sondaży . Niedługo będą wybory i zobaczymy jaka jest wola mieszkańców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolcia Re: Referendum IP: *.net.stream.pl 03.08.10, 19:01 Częstochowianie , jak im wiatr zawieje - teraz bardzo dobry Pan Wrona !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a_ja_mam Re: W oświacie to były stracone miesiące IP: *.net.stream.pl 03.08.10, 20:59 A ja mam DOSYĆ "fachowości" w wykonaniu T.W. ; Na PO TEŻ już NIGDY nie zagłosuję!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob. Re: Stracone miesiące w oświacie IP: *.isd-hcz.com.pl 04.08.10, 09:16 A co z nieudolnymi dyrektorami szkół popieranymi i ochranianymi przez panią naczelnik??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mada Re: Stracone miesiące w oświacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.10, 21:17 Ciekawe, co dalej z p.Ledwoń? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaskakujące Re: Stracone miesiące w oświacie IP: *.um.gov.pl 09.08.10, 12:18 Warte przeczytania: www.dlaczestochowy.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=130:co-dalej-z-czstochowsk-owiat-po-odejciu-boskiego-wiatru&catid=25:edukacja&Itemid=96 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz1 Dlaczego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.10, 15:20 urzędnik ma " zrealizować swoje plany i... " a nie po prostu administrować rzetelnie ze zdrowym rozsądkiem . Progi , bardzo ważna rzecz . Teraz już za późno . Może wyborcy to ocenią jesienią . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Dlaczego IP: *.54.171.15.tvksmp.pl 26.08.10, 15:42 Progi owszem ważne - ale najważniejsze to chyba jest istnienie POLITYKI OŚWIATOWEJ, której w naszym mieście brak !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś