Dodaj do ulubionych

Przed wyborami. Poszukiwanie kandydata

17.08.10, 23:22
To TW-jeśli tylko wystartuje w wyborach-ma z powrotem swój fotel...
Obserwuj wątek
    • Gość: X Re: Przed wyborami. Poszukiwanie kandydata IP: *.net.stream.pl 17.08.10, 23:48
      Ja stawiam na Majera
      • Gość: radny Leszczyna to balon próbny PO... IP: 79.189.213.* 18.08.10, 10:13
        ...bo co taka kobieta wie o samorządzie, tysiąc razy mniej co kiedyś
        wiedziała Halinka i Ewa. Piotr, gdyby nie jego powołanie jakim jest
        medycyna, był by najlepszy.
        • Gość: cccr Re: Leszczyna to balon próbny PO... IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 18.08.10, 15:05
          Balon to z ciebie zaślepiony osiołku,ile ci zapłaciła albo obiecała Haśka bo z
          tego jest znana,koniec z prywatą.
          • artutitu2 Re: Leszczyna to balon próbny PO... 18.08.10, 16:56
            Jak dla mnie Izbala Leszczyna będzie dobrym kandydatem - kiedyś
            miałem okazję poznać ją osobiście widać, że zależy jej na
            mieszkańcach Częstochowy.
            • Gość: Terl Re: Leszczyna to balon próbny PO... IP: 212.87.241.* 18.08.10, 21:58
              W jaki sposób widać że zależy ??
        • Gość: g Re: Leszczyna to balon próbny PO... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.10, 13:37
          co to za stwór halinka?
          • Gość: q Re: Leszczyna to balon próbny PO... IP: 82.177.206.* 20.08.10, 08:41
            Pani Izo - pohamowałaby Pani te swoje szczekające pieski, bo aż żal mi to czytać...
            • Gość: bo... Re: Leszczyna to balon próbny PO... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.10, 09:51
              bo co boisz się krytyki durniu?
            • Gość: karol Re: Leszczyna to balon próbny PO... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.10, 09:52
              śmieszny człowieczku z ptasim mózgiem [bez obrazy dla ptaków]
        • Gość: gruba Re: Leszczyna to balon próbny PO... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.10, 13:39
          rozpondek? pożal się Boże
      • Gość: longin Re: Przed wyborami. Poszukiwanie kandydata IP: *.021-45-6f72652.cust.bredbandsbolaget.se 18.08.10, 14:20
        a ja na Rydzyka,bedzie mial blisko do kwatery czarnych
    • Gość: Już wystarczy Re: Przed wyborami. Poszukiwanie kandydata IP: 188.33.94.* 17.08.10, 23:53
      Boże uchron przed TW. Już wystarczy. A Kurpios niech nie kłamie, ze
      decyzji jeszcze nie podjął. Wszyscy zorientowani wiedza, ze już po
      dwóch miesiącach był zmęczony posada komisarza. Do tego by wziasc
      odpowiedzialność za miasto trzeba mieć jaja i jakaś wizje. A Kurpios
      najzwyczajniej się do tego nie nadaje.
      • Gość: medalik Re: Przed wyborami. Poszukiwanie kandydata IP: 195.88.28.* 18.08.10, 00:04
        w sumie Majer mógłby być, gośc wydaje sie kompetentny w tym co robi.
        • Gość: acotopo Re: Przed wyborami. Poszukiwanie kandydata IP: 193.138.240.* 18.08.10, 00:49
          A co to Majer???
          • Gość: wyborca Re: Przed wyborami. Poszukiwanie kandydata IP: *.com 18.08.10, 02:27
            > Do tego by wziasc odpowiedzialność za miasto trzeba mieć jaja i
            > jakaś wizje

> w sumie Majer mógłby być, gośc wydaje sie kompetentny w tym co
            > robi.

Gość portalu: acotopo napisał(a):
            > A co to Majer???

Kandidat Meier mit großem M und kleinen Eiern.
            • Gość: gosc Re: Przed wyborami. Poszukiwanie kandydata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.10, 10:55
              Jak się tak bliżej przyjrzeć tym kandydaturom, to odnoszę
              wrażenie,że są wyciągani na "siłę". Uważam,że najlepszym kandydatem
              byłby Ryszard Majer. Byłem na kilkunastu spotkaniach dotyczących
              różnych dziedzin życia społecznego, gdzie mogłem go
              zaobserwować.Jest to bardzo zrównoważony , kompetentny i
              odpowiedzialny człowiek.Może zbyt mało wypromowany,ale z Wroną
              powinien wygrać. Stawiam na Majera.
      • danton2009 jedyne "osiągniecie" Karpiosa 18.08.10, 08:28
        razem z dyktatorem MGS wyrzucili PG najbardziej zasłużonego dla kultury w
        Częstochowie jej mieszkańca, mimo zastrzeżeń Grzesiek ma największy pałer!
    • wdmuchowski Przed wyborami. Poszukiwanie kandydata 18.08.10, 00:49
      Proszę bardzo, jestem do dyspozycji, jak chcecie mieć w tym mieście porządek i
      ład...
      Wiktor
      • rowerandrzeja wydmuchowski 18.08.10, 12:14
        wydmuchaj się - nie chciałam użyć odmiany w 1. osobie liczby pojedynczej czasu
        teraźniejszego
        • Gość: do rowerabezkół Re: wydmuchowski IP: *.adsl.inetia.pl 18.08.10, 18:23
          Ale i tak jesteś ciemnogrodem.
          • rowerandrzeja Re: wydmuchowski 18.08.10, 21:24
            czy wolisz mocniejsze teksty???!!!
            • Gość: do rowerabezkół Re: wydmuchowski IP: *.adsl.inetia.pl 19.08.10, 12:42
              wolę, jasne...aby było za co bić w ucho - tak trenuję swoje pięści
      • Gość: ja Re: Przed wyborami. Poszukiwanie kandydata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.10, 21:16
        Ty to s....j
      • taniarada Re: Przed wyborami. Poszukiwanie kandydata 07.08.16, 23:29
        wdmuchowski napisał:

> Proszę bardzo, jestem do dyspozycji, jak chcecie mieć w tym mieście porządek i
        > ład...
        > Wiktor
        Oczywiście Wiktor z częstochowskiej Filharmonii.
    • Gość: normalność Szewiński na prezydenta! IP: 109.243.54.* 18.08.10, 01:23
      Senator Szewiński nadaje się znakomicie na prezydenta Częstochowy.

Reprezentuje raczej zdrowe myślenie w polityce i raczej nie będzie leżał
      plackiem w kościele. Co najważniejsze jest to zdecydowanie wyrazista i znana
      postać,nie tylko w Częstochowie,kraju i za granicą.

Mamy świetnego i rasowego polityka,który jest zdecydowanie dobrą marką Częstochowy.
      Platforma powinna postawić na niego.Wstydu Częstochowie na pewno nie przyniesie.
      • Gość: Wiktor Dmuchowski Re: Szewiński na prezydenta! IP: *.adsl.inetia.pl 18.08.10, 01:29
        Pragnę łaskawie zauważyć, iż ani senatorzy ani posłowie ani ci, co chcieli i nie
        mogli... nie nadają się na prezydenta.

Więc, jak chcecie Państwo mili, aby był ład i porządek - głosujcie na mnie czyli
        Wiktora Dmuchowskiego z kresów białoruskich.
        • Gość: k-t-o-s-6 Re: Szewiński na prezydenta! IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 18.08.10, 08:52
          Tylko Leszczyna zrobi w mieście porządek,babka wie jak przywrócić porządek w tym
          mieście.
          • Gość: d Re: Szewiński na prezydenta! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.10, 09:38
            zatrudnienie sitwy z po na stanowiskach to akurat nie bedzie pozadek
          • Gość: wid Re: Szewiński na prezydenta! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.10, 10:19
            po na śmietnik ,oni już pokazali jak się rządzi tylko kasa dla swoich a reszta
            to dla nich wielkie g...
            • Gość: hmm... Re: Szewiński na prezydenta! IP: *.adsl.inetia.pl 19.08.10, 12:47
              z pewnością ani POmyleńcy ani PiSuarzy nie zmienią naszego miasta na lepsze!
              Dziwię się, że mieszkańcy oddają głosy na tych tępaków i arogantów.
        • Gość: ajajaj Re: Szewiński na prezydenta! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.10, 19:10
          Ten człowiek nawet jednego zdania nie potrafi poprawnie powiedzieć.
          Co on zrobił w Senacie, czym sie wsławił oprócz wzrotsu i tego, ze
          był sekretarzem na ostatnim Zgromadzeniu Narodowym.

Samo nazwisko to nie wszytsko, a jego matka popiera Kaczyńskiego, to
          jaki moze byc syn, przefrabowany na PO??????
      • danton2009 Re: Szewiński na prezydenta USA! 18.08.10, 08:31
        a słyszałeś chociaż jedno jego zdanie na jakikolwiek temat
      • Gość: w Re: Szewiński na prezydenta! IP: *.montecassino.trustnet.pl 18.08.10, 08:49
        taaak. A kto to jest Szewiński ? Słyszeliśmy o nim cokolwiek i kiedykolwiek ?
        • Gość: poinformowany Re: Szewiński na prezydenta! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.10, 09:08
          Ja słyszałem, to jest syn Szewińskiego i Kirszensztajn.
        • Gość: olo Re: Szewiński na prezydenta! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.10, 09:10
          Gość portalu: w napisał(a):

> taaak. A kto to jest Szewiński ? Słyszeliśmy o nim cokolwiek i
          kiedykolwiek ?

Szewiński to dobre nazwisko.

Swego czasu znakomity siatkarz,później przedsiębiorca,więc również
          ma zmysł gospodarczy.
          Jest także kojarzony w Polsce i na świecie,także za sprawą swojej
          matki,olimpijki Ireny Szewińskiej. Ktoś kto ma świetne kontakty w
          Polsce i nie tylko.może być doskonałym gospodarzem miasta
          Częstochowy.

Ciekawe czy Platforma zorganizuje wewnętrzne prawybory.Moim zdaniem
          powinna.
          • Gość: katecheta Re: Szewiński do kibucu na prezydenta IP: 79.189.213.* 18.08.10, 10:09
            .............................
          • Gość: MN Re: Szewiński na prezydenta! IP: 188.33.194.* 18.08.10, 13:49
            Przebijanie piłki nad siatką na drugą stronę, nawet mistrzowskie, to marne
            kwalifikacje zarówno na senatora jak i na prezydenta, czy wójta (o sołtysie nie
            wspominając). Przedsiębiorcą był w latach 2001-2007. Autor 29 oświadczeń w
            Senacie. Nie ma nikogo lepszego??
            • rowerandrzeja lans Szewińskiego 18.08.10, 16:43
              chyab jesteś skoligacony z tym dryblasem....
              • Gość: MN Re: lans Szewińskiego IP: 188.33.213.* 18.08.10, 16:52
                A skąd taki wniosek???
                • rowerandrzeja Re: lans Szewińskiego 18.08.10, 21:25
                  hehehe
            • Gość: siatkarz Re: Szewiński na prezydenta! IP: 188.33.134.* 19.08.10, 14:13
              Gość portalu: MN napisał(a):

> Przebijanie piłki nad siatką na drugą stronę, nawet mistrzowskie, to marne
              > kwalifikacje zarówno na senatora jak i na prezydenta, czy wójta (o sołtysie nie
              > wspominając). Przedsiębiorcą był w latach 2001-2007. Autor 29 oświadczeń w
              > Senacie. Nie ma nikogo lepszego??

W Częstochowie nie ma. Bo z jednej strony, ryży jest,który ma tylko umiejętność
              krytykowania wszystkiego i wszystkich,a nawet nie potrafił wziąć
              odpowiedzialności za miasto,kiedy trzeba było to zrobić po referendum z
              drugiej,Wrona,który już zabiega o poparcie wśród "czarnych" i je oczywiście
              dostanie.

Siatkarz AZS a senator,który ma kontakty,może być świetnym gospodarzem Częstochowy.

Jak dotąd nie skompromitował się w polityce czy to lokalnej czy też krajowej.

Są tacy politycy w Częstochowie.
              Jedni zawsze sprzyjali Kościołowi,jak się sprawdzi głosowania,inni nie robili
              nic,by ten stan rzeczy zmieniać,za to mieli gęby pełne pustych frazesów.

Tak naprawdę żaden częstochowski potencjalny kandydat nie jest od zawsze
              częstochowski.
              Wrona-Szczecin
              Matyjaszczyk- Radomsko
              Szewiński-Warszawa

• Gość: no Re: Szewiński na prezydenta! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.10, 19:03
                Szewiński na prezydenta a ty siatkarzu za dobrą agitkę co dostaniesz
    • aja_88 każdy byle nie TW ani nikt z jego kregu 18.08.10, 06:53
      chcemy Częstochowy dla ludzi nie dla kleru
      • Gość: albin siwak Re: każdy byle nie TW ani nikt z jego kregu IP: *.prenet.pl 18.08.10, 08:40
        Miałaś ją debilko przez lata komuny.Nie była dla kleru i co osiągnęła.Posła z ZOMO
        • Gość: aja Re: każdy byle nie TW ani nikt z jego kregu IP: *.xdsl.centertel.pl 18.08.10, 09:40
          rocznik 88 komuny nie pamięta ale pamięta zachłanne kościelne łapy.(nie
          wspominam afer pedofilskich ,komisji majątkowej itd)
          • Gość: Student Re: każdy byle nie TW ani nikt z jego kregu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.08.10, 11:59
            tato Ci robił afere pedofilską w domu..i teraz Ci sie takie rzeczy w
            głowie rodzą...przykre
      • Gość: aja Re: każdy byle nie TW ani nikt z jego kregu IP: *.xdsl.centertel.pl 18.08.10, 09:29
        o już mi odpisały chłopaki z seminarium hihihi.epitety dyskredutują wasze
        wypociny(ale czy oni wiedzą co to epitety i duskredytują eee chyba nie)
      • Gość: katecheta Re: Tadeuszu Wrona wróć !!!! IP: 79.189.213.* 18.08.10, 10:08
        To wybitny częstochowianin, człowiek renesansu, skromny, pokorny,
        wierzący i praktykujący katolik, europejczyk, dobry gospodarz i
        wyrozumiały przełożony. Nikt tylko on bo kto inny dorówna mu wiedzą
        i umiejętnościami dyplomatycznymi.
        • Gość: aja Re: Tadeuszu Wrona wróć !!!! IP: *.xdsl.centertel.pl 18.08.10, 10:17
          szanuję twoje zdanie chociaż mam inne
        • Gość: do katechety Re: Tadeuszu Wrona wróć !!!! IP: *.net.stream.pl 18.08.10, 15:29
          Człowiek renesansu?
          Proszę to może rozwinąć...
          Zarozumiały arogant.

• Gość: Esmeralda Re: Przed wyborami. Poszukiwanie kandydata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.10, 08:54
      Najlepszym kandydatem na prezydenta będzie Gienek emeryt.
    • zbyszeklysin Przed wyborami. Poszukiwanie kandydata 18.08.10, 09:24
      Leszczyna czy Gienek emeryt? :)

Leszczyna już zrzuciła na barki samorządów obciążenia oświatowe. W przypadku
      Częstochowy jest to kilkanaście mln zł, które trzeba będzie wydać z kasy miasta.
      Widać z tego, że ta pani nie ma świadomości funkcjonowania samorządu.

Więc może Gienek?
      • Gość: k-t-o-s-6 Re: Przed wyborami. Poszukiwanie kandydata IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 18.08.10, 09:31
        Zbyszek z twoją orientacją polityczną nadawał byś się do kołchozu,przyjmij tą
        wiadomość z godnością na bary człowieczku malutki i nie deprawuj
        młodzieży.Pozdrawiam i życzę powrotu do zdrowia.
      • Gość: krzyś Re: Przed wyborami. Poszukiwanie kandydata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.10, 09:40
        A "gady z Rakowa"zagłosują na Gienka emeryta?
        • Gość: obserwator Re: Przed wyborami. Poszukiwanie kandydata IP: 195.88.28.* 18.08.10, 10:19
          Pan Szewiński jako radny sejmiku województwa śląskiego z okręgu
          częstochowskiego nie zabarł ani razu głosu w sprawie naszego miasta i
          to ma być odpowiedni człowiek na Prezydenta?! nie rozśmieszajcie mnie!

tak poza tym z tego co mi wiadomo to nawet nie mieszka w Częstochowie a
          Konopiskach, więc niech startuje tam na wójta czy co!:P no chyba że
          się właśnie przemeldował;]
          • Gość: obserwujący Re: Przed wyborami. Poszukiwanie kandydata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.10, 10:46
            Uważam,że jeżeli PO musi wystawić swojego kandydata, to Iza
            Leszczyna jest najlepsza. Po pierwsze: częstochowianka, była radną
            miasta, aktywną, co dało jej zresztą duże możliwości wejścia do
            parlamentu.Jest efektowna, uparta,ale równocześnie dla miasta może
            zrobić dużo.Wie, czego chce. Pozostali kandydaci są raczej mdli.Cóż
            z tego, że Szewiński jest znany? Przecież to nie on jest znany,
            tylko jego matka - Irena Szewińska.Miał chłop szczęście,bo tylko
            dzięki temu nazwisku wszedł do parlamentu. Wcześniej niczego dla
            tego miasta nie uczynił.Owszem, młody,przystojny,ale ma zbyt małą
            wiedzę na temat rządzenia . Największe możliwości wygrania tych
            wyborów z Wroną, spośród kandydató PO- ma Iza Leszczyna.
            • Gość: cv Re: Przed wyborami. Poszukiwanie kandydata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.10, 10:56
              a co zrobiła Leszczyna dla miasta?
              • Gość: Student Re: Przed wyborami. Poszukiwanie kandydata IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.08.10, 12:02
                jest w PO..nie wystarczy? :P :P :P :P :P

a tak poważnie, potrzeba na stanowisku kogoś innego od opcji
                rządzacej na najwyższym szczeblu. Wszedzie ma być nieudolne PO?
                • Gość: urlopowicz Re: Przed wyborami. Poszukiwanie kandydata IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.08.10, 14:06
                  Zorientowany
                  Z tego co wiem to trochę tego było... Przede wszystkim DK1 i Jana Pawła. Urzędnicy Tadeusza przez kilka lat nie potrafili napisać dobrego wniosku, który znalazłby się na tyle wysoko na liście rankingowej, żeby mógł dostać jakiekolwiek pieniądze. Wystarczy pogrzebać trochę w internecie jak sam kilka razy płakał, że go Katowice oszukują...
                  czestochowa.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,3968210.html
                  czestochowa.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,3943610.html
                  Wniosek, który przygotował Tadeusz w zeszłym roku też nie był najlepszy. Dobrze, że poseł Leszczyna poprowadziła za rękę kilka osób i zaprowadziła do odpowiednich osób, które pomogły wniosek poprawić. I racje ma kiedy mówi, że oprócz tego, że wniosek musi być przygotowany perfekcyjnie pod względem formalnym i merytorycznym (z czym Tadeusz miał odwieczny problem) to trzeba jeszcze cytując bloga posłanki: "Dbać o sprawy Częstochowy w Warszawie to często naprzykrzać się ministrom i podsekretarzom stanu, formułując takie argumenty, żeby skrzyżowanie w Częstochowie wydało się ważniejsze od wszystkich innych skrzyżowań w Polsce. A przecież trudnych, newralgicznych i niebezpiecznych skrzyżowań z drogami krajowymi w polskich miastach jest wiele więcej, chociaż my, częstochowianie jesteśmy przekonani, że nasze jest najważniejsze i najgorsze z możliwych."
                  www.leszczyna.info/pliki/Image/Gazety/dostaniemy_wielkie_pieniadze.pdf
                  A i sam Tadeusz się przyznał, że bez pomocy parlamentarzystów niewiele by zdziałał
                  www.czestochowa.pl/samorzad/wydarzenia_samorzad/175-mln-zl-dofinansowania-na-czestochowskie/?searchterm=DK1%20OR%20skrzy%C5%BCowanie
                  Widać także że wsparcie posłanki ma Politechnika - o czym wielokrotnie wspominały władze uczelni. PCz z RPO realizuje modernizację sprzętu oraz system zintegrowanego zarządzania...
                  I znowu cytując bloga "...Ostatnia wizyta (listopad 2009) władz uczelni w Ministerstwie Nauki i Szkolnictwa Wyższego umożliwi generalny remont budynku Wydziału Inżynierii Mechanicznej i Informatyki."

Trochę ta Pani dla Częstochowy jednak zrobiła. Mnie wyszukanie tych informacji zajęło 15 minut. Ale łatwiej przecież napisać posta na forum niż samemu sobie sprawdzić jak osoba wyżej...
                  • Gość: taaa Re: Przed wyborami. Poszukiwanie kandydata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.10, 15:08
                    urlopowiczu ,urlop ci nie służy,jesteś bardziej zidiociały
              • Gość: ja Re: Przed wyborami. Poszukiwanie kandydata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.10, 21:17
                nic
      • Gość: nauczyciel Re: Przed wyborami. Poszukiwanie kandydata IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.08.10, 14:37
        tu akurat bardzo mocno mijasz się z prawdą... zresztą ten temat już był
        poruszany... sama zainteresowana tłumaczyła to zresztą 1000 razy lepiej niż ja
        mogłabym sobie wyobrazić:
        "O ponad 7 mln zł więcej kosztował miejską kasę tzw. dodatek uzupełniający dla
        nauczycieli wynikający z Karty Nauczyciela. Częstochowa zarezerwowała na ten cel
        6 mln zł, ale już po uchwaleniu budżetu miasta posłowie zmienili zapisy w Karcie
        i trzeba było na dodatki przeznaczyć w sumie 13,3 mln zł."
        Nie wiem, skąd Pani Redaktor powzięła informację, którą przytoczyła w swoim
        artykule, ale jest ona nieprawdziwa! Dziennikarz sam dla siebie nie jest źródłem
        informacji, rozumiem więc, że taką informację przekazali Pani Redaktor urzędnicy
        magistratu, chcąc w ten sposób ukryć nieudolność i niekompetencję Wydziału
        Edukacji z czasów prezydentury Tadeusza Wrony.
        Ustawa, której miałam zaszczyt być sprawozdawcą została uchwalona przez Sejm
        podczas posiedzenia 21 listopada 2008 roku. 23 grudnia 2008 roku podpisał ustawę
        Prezydent Lech Kaczyński. Została opublikowana w Dzienniku Ustaw z 2009 r. Nr 1,
        poz. 1 i weszła w życie 22 stycznia 2009 roku(!) Od tego dnia samorządy w całej
        Polsce wiedziały, że zgodnie z art. 30a) muszą wypłacić nauczycielom jednorazowy
        dodatek uzupełniający, jeśli płacą im mniej niż wynika to z ustawy! Już wtedy, z
        dużą dokładnością można było wyliczyć, jakiej kwoty zabraknie w budżecie miasta,
        nie dlatego, że posłowie tak zdecydowali, ale dlatego, że organ prowadzący na
        częstochowskich nauczycielach "oszczędzał", choć może trzeba by użyć
        mocniejszego określenia, bo ustawowy zapis o obowiązku wypłacania nauczycielom
        wynagrodzenia wynikającego z kwoty bazowej i ustawy KN obowiązuje od 2001 roku!
        Przez cały 2009 rok wielokrotnie brałam udział w debatach z nuczycielami i
        dyrektorami szkół w gminach naszego subregionu na prośbę organów prowadzących,
        które chciały dobrze wykonać obowiązujące prawo. A już w listopadzie 2008 r.(!)
        na moje zaproszenie przyjechała do Częstochowy wiceminister Krystyna Szumilas,
        żeby w auli Regionalnego Ośrodka Doskonalenia Nauczycieli "WOM" w Częstochowie
        wyjaśnić samorządowcom, jakie zmiany znajdują się w projekcie ustawy Karta
        Nauczyciela i jak najlepiej się do nich przygotować (a był na to cały rok!).
        Byli wójtowie, burmistrzowie i starostowie, byli także przedstawiciele Urzędu
        Miasta Częstochowy. Dlaczego nasi urzędnicy nie potrafili przeczytać ustawy
        zezrozumieniem?
        Proponuję jeszcze raz zapytać tego, kto udzielił błędnej informacji, czego
        naprawdę dotyczyła nowelizacja przeprowadzona już po uchwaleniu budżetu, bo z
        całą pewnością nie miała nic wspólnego z wysokością dodatków uzupełniających,
        dlatego nie mogła "nagle" powiększyć deficytu budżetowego!!! Jeśli mogę coś
        jeszcze wyjaśnić Forumowiczom, chętnie to uczynię:)
        Z pozdrowieniami - Izabela Leszczyna"

• Gość: do p.poseł Re: Przed wyborami. Poszukiwanie kandydata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.10, 19:09
          p. Leszczyno po tym poście zobaczyłem aureolę nad pani głową
        • kawalerka5 Re: Przed wyborami. Poszukiwanie kandydata 22.08.10, 07:23
          Gazeta Prawna z lipca tego roku podaje że rząd przyznał się do błędu
          w tym zakresie i prawdopodobnie wycofa się z dodatku wyrównawczego
          Na stronie marekdomagala.pljest również ciekawy wpis na ten temat z
          dnia 30.maja 2010 pt Władza szkodzi - polecam
      • dock2 Re: Przed wyborami. Poszukiwanie kandydata 21.08.10, 20:08
        Zbyszku. Stwierdzenie "zrzuciła na barki samorządów obciążenia
        oświatowe" jest dużym uproszczeniem. Najpierw warto przeczytać art.
        30a ustawy Karta Nauczyciela i zapoznać się z procesem legislacyjnym
        tego aktu prawnego. Prawda jest taka, że został on wprowadzony po to
        by niektóre samorządy nie miały możliwości oszczędzać tylko i
        wyłącznie na pracownikach oświaty i trzymały pewne standardy.
        Ponieważ częstochowski organ prowadzący oszczędzał na pracownikach
        oświaty to potem jego przedstawiciele starali się zrzucić winę na
        ustawodawcę/parlamentarzystów. A prawda jest taka, że gdyby nie
        wspomniane oszczędności to nie trzeba by było potem hurtem dopłacać.
        Sytuację tą dobrze opisuje łacińska sentencja: ignorantia iusis nocet
        (nieznajomość prawa szkodzi).
    • Gość: vox populi Re: Przed wyborami. Poszukiwanie kandydata IP: *.chello.pl 18.08.10, 10:44
      jak nie ryża małpa to bronek, jak nie kurpios to jakaś inna
      leszcz... świat się kończy, czy nie ma już w tym kraju znających się
      na rzeczy, chcecie mieć za prezydenta nauczycielkę???
      • Gość: bee Re: Przed wyborami. Poszukiwanie kandydata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.10, 11:11
        Moim zdaniem Wrona.Tylko on ma najwieksze doswiadczenie jako
        samorządowiec i zarządca miasta.A przynajmniej nie utoniemy w
        asfalcie jak proponuje Kulawy Leszek.
        • Gość: ja Re: Przed wyborami. Poszukiwanie kandydata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.10, 11:24
          Wrona nie ma najmniejszych szans
          • Gość: Flexix Re: Przed wyborami. Poszukiwanie kandydata IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.08.10, 12:05
            zakład? on ma wierne grono 40 tyś ludzi którzy zagłosują :) a
            pozostali mają tylko ułameczki...malutkie...do kupy zebrawszy może
            być ugrali..ale w zyciu PIS nie dogadana sie z PO a gdzież tak z
            SLD :P
            • Gość: ja Re: Przed wyborami. Poszukiwanie kandydata IP: 94.254.160.* 19.08.10, 15:48
              40tysięcy osób to zagłosowało w referendum przeciwko niemu.Teraz przegra,bo jest
              znienawidzony i nielubiany.
        • Gość: Student Re: Przed wyborami. Poszukiwanie kandydata IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.08.10, 12:04
          Tadek to najlepsza opcja...z pośród ogólnej biedy jaka jest. Nie ma
          sie co oszukiwać, że wcale niejest lepiej odkąd go odwołali..i nie
          ma nikogo kto by zaproponował coś lepszego
          • Gość: tomekl Re: Przed wyborami. Poszukiwanie kandydata IP: *.2.8.73.tvksmp.pl 18.08.10, 20:22
            Może dlatego że siedzisz na tyłku we wrocławiu a nie w Częstochowie to nie
            widzisz tych zmian !!

Dzięki właśnie nowym władzą coś się dzieje.
          • Gość: Terl Re: Przed wyborami. Poszukiwanie kandydata IP: 212.87.241.* 18.08.10, 22:08
            Tadeusz ma największe szanse, jest jedyną osobą gwarantującą dokończenie rozpoczętych inwestycji jak Aleje czy trwmwaj na Błeszno
      • Gość: jojo Re: Przed wyborami. Poszukiwanie kandydata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.10, 11:26
        Leszczyna to ksero Marzeny Wróbel, hahaha
      • Gość: ela Re: Przed wyborami. Poszukiwanie kandydata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.10, 11:53
        Częstochowa potrzebuje gospodarza,a nie nauczycielkę.Wrona jest bez szans,prawie
        40000 częstochowian pokazało mu środkowy palec.
        • Gość: %% Re: Przed wyborami. Poszukiwanie kandydata IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.08.10, 12:07
          40000 Częstochowian jest przeciw niemu. Reszta to jego zwolennicy :)
          Opozycja jest bez szans
          • Gość: ja Re: Przed wyborami. Poszukiwanie kandydata IP: 188.33.60.* 19.08.10, 07:36
            po referendum Wrona swój elektorat jeszcze bardziej zawęził.Ludzie po jego
            zasłużonej porażce doszli do wniosku,że na nieudacznika nie zagłosują!!!!
    • Gość: Rychu DO SZKOŁY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.10, 10:46

Leszczyna to niech wykonuje zawód wyuczony.

Niech idzie pracować do szkoły jako nauczycielka za 1500zł !!!!
      Szkoda, aby nauczyciel dyplomowany marnował się jako polityk...
      • Gość: Calla Przed wyborami. Poszukiwanie kandydata. IP: *.rev.inds.pl 18.08.10, 11:11
        Rychu, Tobie szkoła się bardziej przyda, bo słabo rozumiesz
        rzeczywistość! Wolałbyś, żeby rządzili ślusarze? Spójrz na stronę
        Leszczyny, tam gdzie jest wykształcenie i zobacz jakie ma kompetencje.
        Zawód wyuczony? Ty rozumujesz jak mój dziadek he he.
        Nie ta epoka.
        • Gość: gość Re: Przed wyborami. Poszukiwanie kandydata. IP: *.54.168.249.tvksmp.pl 18.08.10, 11:24
          Najlepszą wizytówką pani Leszczyna była Pani Ledwoń jako naczelnik
          wydziału edukacji.
        • Gość: AStaron Re: Przed wyborami. Poszukiwanie kandydata. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.08.10, 11:25
          Zastanawia mnie jedno - widać tu zarówno zwolenników jak i przeciwników
          ewentualnej kandydatki (bo przecież oficjalnej informacji jeszcze nie ma) - nikt
          jednak nie patrzy na sprawę w miarę obiektywnie. Nie rozumiem zarzutu Rycha czy
          vox populi... to, że jest nauczycielką z pewnością nie będzie jej przeszkadzać w
          ewentualnej prezydenturze. Może podejdzie z pedagogicznym spokojem do niektórych
          urzędników i tumanów, którzy znają się na wszystkim. Poza tym jak dobrze
          przeczytałem to na zarządzaniu w instytucjach publicznych się zna... sama
          szkoliła dyrektorów szkół.

I od razu napiszę też, żeby jakiś forumowy knot nie zarzucił mi, że biorę za to
          pieniądze - popatrzcie sobie na strony internetowe naszych kochanych polityków -
          od razu widać co kto robi...

A dla leniwych to co sam znalazłem w necie:
          www.youtube.com/watch?v=lxx_21QaIo0
          www.youtube.com/watch?v=VkTAh1Y4GVk
          i najnowsze:
          bi.gazeta.pl/im/9/8216/m8216859.mp3
          Można...?
          • Gość: Pol Re: Przed wyborami. Poszukiwanie kandydata. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.10, 11:46
            A czy już Częstochowę nie stać na to, aby prezydentem została osoba z tytułem
            profesora?

Czy znów postawią na magistra, który zrobił go zaocznie?
            • Gość: Szyderca Re: Przed wyborami. Poszukiwanie kandydata. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.08.10, 12:09
              i to na AJD :))))))
              • Gość: Calla Re: Przed wyborami. Poszukiwanie kandydata. IP: *.rev.inds.pl 18.08.10, 14:44
                Gość portalu: Szyderca napisał(a):

> i to na AJD :))))))

Nie. Na Uniwersytecie Jagiellońskim.
      • superbea Re: DO SZKOŁY! 18.08.10, 12:17
        Jak nauczyciel dyplomowany, to nie za 1500 a za 2,5 tysiąca, to raz, a dwa, no
        cóż, dosyć nieudaczników uczy nasze dzieci, jeszcze jedna niedouczona baba nie
        jest potrzebna...
        • Gość: vox populi Re: DO SZKOŁY! IP: *.chello.pl 18.08.10, 13:23
          ja też nie chcę żeby moje dzieci uczyła, ale nie chcę też żeby
          rządziła moim miastem... najlepiej niech sobie będzie tym posłem
          • Gość: aj Re: DO SZKOŁY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.10, 16:59
            tych nieudaczników parlamentarnych z po też trzeba wymienic na innych
            mądrzejszych nie tylko wykorzystujących bezczelnie funkcje posła do
            załatwiania interesów ale tylko swoich
      • Gość: Zdzichu Re: DO SZKOŁY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.10, 12:34
        W Czestochowie nie chcemy ażeby prezydentem był Rychu.
        • Gość: Rychu Re: DO SZKOŁY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.10, 12:45
          Gość portalu: Zdzichu napisał(a):

> W Czestochowie nie chcemy ażeby prezydentem był Rychu.

Ani nikt z PO!
    • sylvestriss Przed wyborami. Poszukiwanie kandydata 18.08.10, 11:41
      Wystawiłbym swoją kandydaturę, w końcu jako zło wcielone mam największe wpływy;p
      • Gość: Gienek emeryt Re: Przed wyborami. Poszukiwanie kandydata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.10, 11:57
        Niech nam żyje nasz ukochany prezydent Tadeusz...niech prędko
        wraca...
        • Gość: Prorok Re: Przed wyborami. Poszukiwanie kandydata IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.08.10, 12:10
          zaiste tak będzie mój synu. Musisz się tylko uzbroić w cierpliwość.
          Już widzę tą ciszę w listopadzie :):):)
    • Gość: k Wieczne rozgrywki polityczne a miasto.... IP: *.apus-net.pl 18.08.10, 11:49
      wieczne rozgrywki polityczne. a miasto się stacza.
      • Gość: Calla Re: Wieczne rozgrywki polityczne a miasto.... IP: *.rev.inds.pl 18.08.10, 14:42
        Gość portalu: k napisał(a):

> wieczne rozgrywki polityczne. a miasto się stacza.

Polityka to walka o władzę. Władza to narzędzie do osiągania celów.
        Trzeba to zrozumieć zanim się zabiera głos. Polityka to coś więcej niż
        praca przy biurku.
        • Gość: do Calla Do Calla - geniusza forumowego IP: *.apus-net.pl 18.08.10, 15:37
          "Trzeba to zrozumieć zanim się zabiera głos"
          "Spójrz na stronę Leszczyny, tam gdzie jest wykształcenie i zobacz
          jakie ma kompetencje."

Calla, geniuszu forumowy, jakiś ty "trendi", że na stronę
          internetową wchodzisz. jak ludzisz po kątach rozstawiasz.
          chylę czoła przed twoją mądrością i geniuszem. mam nadzieję, że
          będziesz pracował(a) w sztabie wyborczym. chyba, że już pracujesz?
          taki talent i taka mądrość nie moga się marnować. pouczaj i
          rostawiaj po kątach dalej. bravoooo!
    • Gość: kati Re: wrona to jagorsze co może spotkać Częstochowę IP: *.xdsl.centertel.pl 18.08.10, 17:37
      musi nie mieć honoru by w ogóle startować, ale koryto mu miłe bo niestety
      niedawny pracodawca zginął.
      • Gość: Adi Re: wrona to jagorsze co może spotkać Częstochow IP: *.CNet.Gawex.PL 18.08.10, 18:24
        Tadek tylko nie Tadek.

Panią poseł Leszczynę poznałem ostatnio na turnieju piłkarskim młodych drużyn na
        Rakowie, który udało się zrealizować m.in dzięki jej pomocy. I za to dla niej
        duży plus że się w takie lokalne rzeczy angażuje...
        • Gość: rysio Re: wrona to jagorsze co może spotkać Częstochow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.10, 15:15
          jeszcze trochę a leszczyna zagra z ryżym donalderem
      • Gość: hsj Re: wrona to jagorsze co może spotkać Częstochow IP: *.chello.pl 18.08.10, 18:27
        Leszczyna, Ledwoń, tym osobom już dziękujemy !!!!!!
        • Gość: q Czy prezydent musi być z partyjnego "klucza"? IP: *.apus-net.pl 18.08.10, 18:44
          Czy prezydent musi być koniecznie z partyjnego "klucza"? a potem nie
          dziwota, że jest, jak jest.
    • Gość: Gienek emeryt Re: Przed wyborami. Poszukiwanie kandydata IP: *.net.stream.pl 18.08.10, 18:51
      Pani Leszczyna? Kolejne nieporozumienie!!! Jako wykładowca z
      ramienia WOM chodziła na rady szkoleniowe do szkół kompletnie
      nieprzygotowana.Prezentowała jakieś kserówki z błędami...i zresztą
      nieaktualne i tak jak mówi moja wnuczka, nauczycielka gadała o
      dupie marynie. Kaskę za to brała pewnie niezłą, bo taka rada w
      szkole miała trwać pięć godzin a kończyła się po półtorej!!! I to ma
      być nasz-częstochowski prezydent? A może by tak ta pani-prezydent-
      poseł etc. zainteresowała się losem swojego mężusia? Szewczyk
      dratewka wali wódę równo...czemu?
      • Gość: n Gienku emerycie ! IP: *.apus-net.pl 18.08.10, 19:28
        To co piszesz to najzwyklejsze donosicielstwo.
        Kapuś jesteś i tyle.
        • Gość: cccr Re: Gienku emerycie ! IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 18.08.10, 19:35
          Ginek ty czerwony burasie,te tanie siary wyżarły ci mózg,ile dinksa ci obiecali
          za te wpisy.
          • Gość: Gienek emeryt Re: Gienku emerycie ! IP: *.net.stream.pl 18.08.10, 20:06
            Uczciwy jestem i tyle...i dużo wiem(więcej niż wam się śni)... a wy
            jesteście głupole zaślepione polityką Bronka...Sławomira i tym
            podobnym... burasy jedne , gaduchy z Rakowa...
          • Gość: Gienek emeryt Re: Gienku emerycie ! IP: *.net.stream.pl 18.08.10, 20:13
            To ty jesteś czerwonym burasem...poczytaj trochę historii analfabeto
            i zorientuj się w jakim świecie (mieście) żyjesz...i kto jest
            kto...i jakie ma korzenie i plany...głupku jeden...przez takich jak
            ty mamy to PO...ale historia się zmieni....
            • Gość: cccr Re: Gienku emerycie ! IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 18.08.10, 20:42
              Ginek bo ci żyłka pęknie,idź na jabola to ci ulży.
              • Gość: Terl Re: Gienku emerycie ! IP: 212.87.241.* 18.08.10, 22:06
                Gienek ma racje. Popieram go.
                • Gość: krzyś Re: Gienku emerycie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.10, 11:02
                  Też uważam,że Gienek ma rację
                  • Gość: Esmeralda Re: Gienku emerycie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.10, 11:23
                    Po raz kolejny powtarzam : GIENEK EMERYT NA PREZYDENTA!!!On
                    przynajmniej wie czego chce. Brawo Gienek !!! Zawsze wiedziałam, że
                    jesteś wielki.
            • Gość: Niewodniczański Re: Gienku emerycie ! IP: *.apus-net.pl 18.08.10, 21:33
              Na kumpli też donosiłeś?

Sam twierdzisz, że dużo wiesz.
            • Gość: fela Re: Gienku emerycie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.10, 10:23
              Gienek ma rację
        • Gość: do n Re: Gienku emerycie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.10, 13:43
          prawdę bierzecie za donosicielstwo szambiarze
      • Gość: abc Balon probny nic wiecej ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.10, 23:47
        PO nie moze wystawic Izy, po co upubliczniac pewne rzeczy z jej zycia sprzed
        nastulat? Zawsze znajdzie sie ktos kto wyciagnie trupa z szafy i pokaze
        elektoratorowi pewne niewygodne fakty. PO chyba stac na lepszego nie tylko
        merytorycznie, ale i moralnie kandydata. Osoba p. Ledwon wystarczajaca pokazala
        jak Pani Leszczyna dobiera totumfackich.
        • Gość: olo Re: Balon probny nic wiecej ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.10, 17:54
          leszcz to ta sama glina co rozpór
    • Gość: Robin Re: Przed wyborami. Poszukiwanie kandydata IP: *.szymanowskiego.trustnet.pl 19.08.10, 00:53
      Czytam i czytam te komentarze i jak to jest tradycyjnie w naszej lokalnej społeczności brakuje tylko jednego - spluwaczki, bo tradycja opluwania wszystkich jest u nas pewną normą. Ale nie o tym chcę napisać. Niestety wśród naszych obecnych polityków, patrząc od lewej do prawej strony sceny politycznej, nie ma osoby godnej i o odpowiednich kwalifikacjach do objęcia tego zaszczytnego stanowiska. Z całym szacunkiem dla wymienianych w komentarzach osobach: p.Leszczyna, p.Kurpios, p.Szewińskiego, p.Sztolcmana - wszyscy z PO, p.Majera - PiS i p.Wrony - wspólnota lokalna, szanowni państwo, nikt z was się na to stanowisko nie nadaje, chociażby z tego powodu, że zawsze na pierwszym miejscu będziecie stawiali interesy waszych partii nad dobro mieszkanców i miasta, a o swoich kompetencjach i faktycznych efektach waszego rządzenia mogliśmy się niejednokrotnie przekonać, przykłady: ogólny stan Częstochowy widać np. po połączeniach kolejowych i drogach, ogromne finansowe zadłużenie miasta, złużba zdrowia na granicy bankructwa, fatalny rynek pracy - brak miejsc pracy i jedne z najniższych wynagrodzeń w kraju, miasto wyludniajace się bo brak perspektyw dla młodych, i nieustające spory, nikt poważnie nie zajmuje się rozwiazywaniem problemów tego miasta, gra pozorów od wyborów do wyborów, itd.... to wszystko fakty widoczne na każdej ulicy tego miasta, każdego dnia, udowodniliście to swoimi pozornymi działaniami lub ich całkowitym brakiem. Mam nadzieję, że gdzieś jest rodowity mieszkaniec Częstochowy (kobieta lub nężczyzna), który nie należy do żadnej z partii (PO,PiS, SLD,) nie jest wplątany w te przedziwne układziki i wojenki polityczne, mam nadzieję, że gdzieś jest człowiek który w zaciszu swojego domu myśli: mam dosyć już tego "dziadostwa", pora to zmienić, więc poważnie zrobię to i wystartuje w wyborach na prezydenta tego miasta. Jeśli jest taka osoba, o wyskokich kwalifikacjach, mądrości życiowej i sile wewnętrznej do walki z przeciętniactwem, osoba, która odważy się stanąć na przeciwko tym wszystkim powszechnie nam znanym potencjalnym kandydatom, to apeluję do tej osoby, wyjdź z domu, zacznij działać, zorganizuj stronę internetową, zaproponuj dzień, godzinę i miejsce spotkania, a zobaczysz jak w szybkim tempie pozyskasz bardzo wielu zwolenników. Twój potencjalny wyborca.
      • Gość: angrusz1 Re: Przed wyborami. Poszukiwanie kandydata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.10, 08:41
        Do Robina :

Piszesz "...i wystartuje w wyborach na prezydenta..." za co ?

Czy brałeś udział w jakiejś kampanii ?
        Czy wiesz ile kosztuje promocja nieznanej osoby ?
        Coś ci brak elementarnego doświadczenia politycznego i bezsensowne oczekiwania (
        wygrać wybory !!! bez poparcia jakiejś partii - to tak jak wejść do wody i
        oczekiwać ,że będzie się suchym )
        • Gość: WD Re: Przed wyborami. Poszukiwanie kandydata IP: *.adsl.inetia.pl 19.08.10, 12:57
          W tym mieście, Angruszu, nikogo nic dobrego nie czeka. Nawet, jak Robin
          wystartuje i wygra - to go na obiadek... tylko rewolucja w tym mieście coś w
          stanie zmienić.
        • Gość: Robin Re: Przed wyborami. Poszukiwanie kandydata IP: *.szymanowskiego.trustnet.pl 19.08.10, 15:09
          do Angrusz i innych sceptyków, trochę masz racji w tym co piszesz, kasa, kasa i co z tego? Ja się z tobą nie zgadzam, uważam, że jest szansa aby wybory wygrała osoba, która wcale nie musi dysponować kasą, jeśli wszystko ma się sprowadzić do pieniędzy to gdzie ten ruch samorządowy ? jaka jest ta nasza lokalna demokracja ? Angrusz przecież Ty, ja i inni wyborcy wcale nie idziemy głosować za pieniądzę. Jak pojawi się kandydat, zrobimy spotkanie, powstanie ruch społeczny samorządowy, to i też znajdą się chętni do włączenia się w kampanie. Wiem nie wszystko da się zrobić bez kasy, np. plakatów wyborczych, lawet ciągnionych ulicami miasta, ale ktoś zrobi grati stronę internetową, ktoś inny rozlepi ulotki, jeszcze ktoś inny zorganizuje spotkanie z mieskańcami, itd... Jak powstanie komitet wyborczy to i zacznie się szukać również sponsorów kampanii. Więc nie martw się na zapas, niepoddawaj się, tylko wspomóż swoją wiedzą i doświadczeniem - oczywiście gratis. Poza tym zawsze możesz nie robić nic tylko narzekać, jak to jest źle w tym mieście i oglądać TV. Ja chcę ten stan naszego miasta zawłaszczony przez garstkę ludzi zmienić. A Ty Angrusz i wszyscy inni niezdecydowani?
          • Gość: do robina Re: Przed wyborami. Poszukiwanie kandydata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.10, 09:48
            To niech taka osoba startuje i wyborcy sami pokażą,czy masz rację!
      • Gość: do Robina Re: Przed wyborami. Poszukiwanie kandydata IP: *.adsl.inetia.pl 19.08.10, 12:55
        Święta prawda! Jakie miasto, takie jego mieszkańcy, jakie rodziny, takie i
        dzieci, jabłko od jabłoni daleko nie pada. A chcą mieć dobrego prezydenta
        miasta!? Dobry powinien im dać w ucho albo wsypać po du.... i będzie ład i
        porządek :)
        • Gość: Robin Re: Przed wyborami. Poszukiwanie kandydata IP: *.szymanowskiego.trustnet.pl 19.08.10, 15:12
          Masz rację, ludzie stracili wiarę w siebie, w swoje możliwości i godzą się na ten stan jaki mamy, narzekają, marudzą ale tak na prawdę nic nie robią żeby to zmienić. W naszym lokalnym polityką i partią jest to jak najbardziej na rękę, bo wtedy mają łatwo pozyskaną władzę, kasę i zależności.
          • Gość: Szymek Re: Przed wyborami. Poszukiwanie kandydata IP: *.adsl.inetia.pl 19.08.10, 16:30
            Też sam w tym chętnie wezmę udział. Niech tylko ktoś się pojawi - ciekawy i
            świeży. W 100% się zgadzam z "Robinem".
    • zbyszeklysin Kurpios i zastępcy - samowykluczenie. 19.08.10, 09:06
      Samokrytycyzm władzy:

"Im kto lepiej został oceniony, tym większą podwyżkę dostaje, żeby płaca była
      czynnikiem motywującym do lepszej pracy.
      ...
      Kto nie dostał podwyżki? Prezydent i jego zastępcy..."

Widać, że Kurpios i jego zastępcy sami się wykluczyli z kandydowania.
      • Gość: ja Re: Kurpios i zastępcy - samowykluczenie. IP: 94.254.160.* 19.08.10, 16:36
        Ciebie nie nagrodzili,bo zamiast pracować,siedzisz na forum gazety
      • Gość: rambo Re: Kurpios i zastępcy - samowykluczenie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.10, 17:58
        ale podwyżkę dostali mierni synalkowie
    • Gość: Robin Re: Przed wyborami. Poszukiwany kandydat, to: IP: *.szymanowskiego.trustnet.pl 19.08.10, 19:57
      OGŁOSZENIE REKRUTACYJNE
      Stanowisko : Prezydent Miasta
      Pracodawca: mieszkańcy
      Obowiązek główny: Skuteczne i efektywne zarządzanie miastem dla dobra jego mieszkańców.
      Wymagania (bezwzględne do spełnienia): nieskazitelna uczciwość, wysokie kompetencje menadżerskie, wysoka kreatywność, twórcze pojmowanie powierzonych zadań, bardzo dobre umiejętności negocjacyjne, doświadczenie w zarządzaniu dużą grupą pracowników, bezwzględna lojalność wobec pracodawcy, odwaga, odporność na bardzo wysoki poziom stresu i liczne narażenia psychofizyczne, umiejętność logicznego myślenia, analizowania i podejmowania samodzielnych decyzji, zachowanie zdrowego rozsądku, wykształcenie min. pełne wyższe, biegła znajomość j. angielskiego + inny j. nowożytny (sprawdzane testem). Preferowane osoba posiadające certyfikat ukończonej szkoły przetrwania w warunkach ekstremalnych oraz inne dokumenty potwierdzające wysokie kompetencje (będą sprawdzane przez pracodawcę w procesie selekcji). Brak przynależności partyjnej – warunek bezwzględny!
      Pracodawca zapewni:
      Wynagrodzenie (może nie, ale jednak) zadowalające.
      Nieprzyjazną atmosferę pracy.
      Ciekawą, pełną wyzwań i silnie stresującą pracę.
      Ograniczone narzędzia konieczne do realizacji zadań.
      Samochód, komputer (z systemem DOKMAN) i telefon służbowy.
      Opiekę medyczną, w tym karnet do SPA.
      Wsparcie Coacha.
      Pracę w godzinach nienormowanych z licznymi nadgodzinami.
      Pełną codzienną kontrolę.
      Pracę na czas określony, z możliwością jej przedłużenia lub wcześniejszego rozwiązania.
      Uwaga!
      Proszę zamieścić klauzulę o wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych osobowych zgodnie z przepisem …….
      Odpowiemy tylko na wybrane oferty spełniające wymagania.
      • Gość: zlosnik Re: Palikot prezydentem Czestochowy 2010r.! IP: *.meb801.vic.optusnet.com.au 22.08.10, 05:35
        Palikot prezydentem Czestochowy . Dlatego , poniewaz mieszkancy sa
        leniwi i do urn wyborczych idzie 20% mieszkancow miasta !!!
        zlosnik
        • Gość: gosc2 Re: Palikot prezydentem Czestochowy 2010r.! IP: *.net.stream.pl 22.08.10, 07:12
          powrót Wrony do piltyki oznaczałaby jego śmierć polityczną.Odnoszę wrażenie,że informacja podana przez niego,że kandyduje ,podana jest po to,żeby na koniec jego bytowania w Częstochowie zepsuć wszystkim nerwy.On swoim startem uruchamia negatywny elektorat,taki,jaki był uruchomiony w Łodzi w referendum nad Kropiwnickim.Gdyby Kaczyński nie nawoływał w Łodzi do zbagatelizowania referendum ,Kropiwnicki nie odniósłby tak żenującej porażki.To Kaczyński pogorszył jego wynik.Jeżeli teraz Wrona usilnie żebrze o poparcie PiS-u w Warszawie, to dobrze.Poparcie PiS-u oznacza dla niego jeszcze większą przegraną,niż w referendum.Będzie miał na kogo zwalić wynik.Wiśniewska mu w tym pomoże.Jej wystąpienia,które dotyczą wyłącznie Smoleńska już są źle odbierane.Jest monotematyczna.Granie na ludzkich sumieniach zbyt długo jednym narzędziem doprowadza do tego,że taki polityk staje się nudny i jego widok wiąże się tylko z jednym wydarzeniem.To tak,jak słaby aktor, kt,óry znany jest tylko z jednej roli w rozwlekłym serialu.Na przykłąd Rysiu z Klanu, czy go ktoś widział w innej roli?
          • Gość: ja Re: Palikot prezydentem Czestochowy 2010r.! IP: 109.243.216.* 22.08.10, 13:35
            Leszczyna jest niestety nauczycielką, a to niezbyt mile widziane u kandydata na
            prezydenta
            • Gość: ja Re: Palikot prezydentem Czestochowy 2010r.! IP: *.chello.pl 22.08.10, 19:30
              Nauczycielka to jej zawód wyuczony. Przez wiele lat prowadziła kursy z
              zarządzania. Jakiej profesji twoim zdaniem powinien być nowy prezydent? bo na
              pewno nie manadżerem firmy - miasto to nie prywatny biznes, gdzie tu coś
              schowasz, tu coś bez faktury a to możesz ponegocjować. Tu wszystko musi być
              jawne i przejrzyste bardziej niż gdzieindziej. Poza tym Leszczyna zbuduje sobie
              z pewnością silne zaplecze, które pomorze jej rządzić tym miastem i nie dopuścić
              do jego deprecjacji jak za Tadeusza - tu pomnik tam pomnik... ehhh
              • Gość: gość Re: Palikot prezydentem Czestochowy 2010r.! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.10, 21:20
                Jest bardzo słaba i mało inteligentna, ale ma parcie do władzy
                • the-only-bodzio Re: Palikot prezydentem Czestochowy 2010r.! 22.08.10, 21:45
                  W ćwierćmilionowym mieście Czestochowa nie ma kandydata na urząd
                  prezia same owieczki boże,że łapy opadają.Piotrek czyli Rysiek z
                  klanu miał różne role.W teatrze i w kinie.Ubeka zagrał w Cwale .W
                  Ekstradycji2 i inne więc proszę nie fanzolić.Narazie duże X na
                  takich kandydatów.W naszym kochanym ,świętym mieście czekam na
                  lepsze oferty.
                  • Gość: paul Re: Palikot prezydentem Czestochowy 2010r.! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.10, 09:50
                    I tak zadecydują wyborcy, a nie wy tu na forum. Głupie gadanie i nic więcej
    • kocurek_pl Tylko PiS 08.09.10, 06:36
      Tylko PiS zapewni uczciwe i proczęstochowskie rządy w Naszym Mieście. Głosuj na PiS
      • Gość: gosc Tylko Ryszard Majer IP: 109.243.153.* 08.09.10, 09:45
        Tylko Majer, wśród tych , o których mówi się,jako kandydatach. Jest najbardziej pracowity,skromny i , co bardzo ważne-mający wszechstronną wiedzę.Mało o nim mówią, bo każdy zdaje sobie sprawę,że to poważny,merytoryczny kandydat. W debatach i bezpośrednich konfrontacjach nie ma lepszego.PO hamuje go,jak może, bo nie wypada im przyznawać racji Majerowi, a szkoda.
      • Gość: vip naiwny IP: *.wip.pcz.pl 08.09.10, 10:17
        i nic więcej
        • Gość: kto? Re: naiwny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.10, 10:25
          Kto? Znowu jakiś z kapelusza? Leszczyna może mało znana, ale jest posłem, otrzymała wystarczającą ilość głosów,aby nim zostać, poddała się weryfikacji społecznej, a Majer? Rzeczywiście PIS jednak rezygnuje z wyborów samorządowych.
          • Gość: jak to kto. Re: naiwny IP: *.apus-net.pl 08.09.10, 13:36
            Kocurek naiwny.
            W Częstochowie PIS ?
    • andrzejdziaba Casting przedwyborczy! 08.09.10, 13:41
      Może byłoby wskazane przeprowadzić casting na Placu Biegańskiego?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka