Dodaj do ulubionych

Izabela Leszczyna naszym Prezydentem !!!

18.09.10, 18:15
Głosujmy na Izabelę Leszczynę, dla dobra Częstochowy i mieszkańców naszego miasta.
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Izabela Leszczyna naszym Prezydentem !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.10, 18:18
      a sam se głosuj partyjny przydupasie!
      • zawsze-rea-lista Re: Izabela Leszczyna naszym Prezydentem !!! 18.09.10, 18:27
        Czerwony prostaczku ty możesz głosować na rudego, i turlaj się pajacu od porządnego postu, tylko Iza !!!!!!
        • Gość: jasiu... Dobrze powiedziane waszym! IP: *.dip.t-dialin.net 18.09.10, 18:59
          Tylko kim wy jesteście - osoby którym tak zależy, by PO i w Częstochowie miało swojego człowieka na świeczniku. I czym się ona różni od Kurpiosa, a nawet Wrony? Płcią? Różnica diametralna, a jednak to trochę mało.
          • Gość: Renia Re: Dobrze powiedziane waszym! IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 18.09.10, 19:33
            Leszczyna posiada realną wizję rozwoju miasta i ma ku temu bardzo duże możliwości, w jej zapleczu są odpowiedni fachowcy w każdej dziedzinie dobrego gospodarowania Częstochowy.
          • Gość: tomek Re: Dobrze powiedziane waszym! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.10, 19:41
            PO pierwsze proszę o troszeczkę kultury. Po drugie Pani Iza deklasuje rywali już na starcie. Różni ją od reszty nie tylko płeć. To co stanowi o jej sile to przede wszystkim kompetencje. Pani Iza posiada ogromne doświadczenie i niesłychaną zdolność do zjednywania sobie ludzi. To niezwykle inteligentna i ciepła osoba, która w przeciwieństwie do całej reszty cwaniaków chce poprowadzić to miasto ku lepszej przyszłości. Proszę z tego miejsca nie nazywać mnie ani "przydupasem" ani "dupolizem" ponieważ ani jedno ani drugie słowo zupełnie tutaj nie pasuje. Jestem młodym wykształconym człowiekiem i miałem w moim życiu przyjemność spotkać się zarówno z Panią Izą jak i pozostałymi kandydatami. Gdzie? A tu i tam, na wernisażach, wystawach i innych wydarzeniach ważnych dla tego miasta. Jedno co mnie uderzyło to to że w przypadku Pani Izy zamiast nabzdyczonej pozy, człowieka balona, mentalnej mazi, ku mojemu zaskoczeniu zostałem potraktownay bardzo serdecznie i mimo swego młodego wieku, jako partner do rozmowy. Odbyliśmy króciutką dyskusję o problemach naszego kochanego miasta i od tej pory nie wyobrażam sobie bym myślał o kimkolwiek innym na stanowisku prezydenta. Sama decyzja Pani Izy była dla mnie dość zaskakująca, po prostu nie spodziewałem się że Częstochowa stanie kiedykolwiek przed tak wielką szansą na rozwój i przywrócenie normalności tak samo na ulicach jak i w strukturach urzędu miasta.. Pozwólcie więc drodzy forumowicze że ujmę to tak, kiedy poznacie Panią Izę zrozumiecie dla czego inni po prostu stoją parę klas niżej i właściwie zestawianie ich ze sobą nie ma większego sensu. Pozdrawiam!
          • Gość: Do jasiu Re: Dobrze powiedziane waszym! IP: *.chello.pl 18.09.10, 19:42
            Kiedy wracasz do Częstochowy na stałe?
            • Gość: jasiu... Re: Dobrze powiedziane waszym! IP: *.dip.t-dialin.net 18.09.10, 21:23
              da Bóg nie w tym życiu.
              • Gość: Do jasiu Re: Dobrze powiedziane waszym! IP: *.chello.pl 19.09.10, 00:03
                To po .uj się wpierd.lasz międz wódkę a zakąskę. Guano Cię obchodzi, kogo wybierzemy.
        • Gość: ja Re: Izabela Leszczyna naszym Prezydentem !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.10, 00:39
          zawsze-rea-lista napisał:

> Czerwony prostaczku ty możesz głosować na rudego, i turlaj się pajacu od porząd
          > nego postu, tylko Iza !!!!!!

A skąd ty wywnioskowałeś synu klowna i kobiety z brodą że jestem z czerownych?
          Jak na razie to tobie bliżej do komuchów bo czcisz tą twoją Leszczyne jak komuchy Stalina. Tylko Iza Tylko Iza! Jej portret też masz na ścianie? I pewnie sam turlasz freda przed nim, bo tak się o tym wyżej rozpisałeś jak jakiś specjalista w tej dziedzinie:)? Pewnie stare czasy ci sie przypomniały (albo opowiadania rodziców) że te pochwały tu wypisujesz. Tylko Iza Tylko Iza! Ech, śmieszny człowieku z wypranym mózgiem, po co ja w ogóle ci odpisuje to sam nie wiem.
          Ile jeszcze będziecie zakładac debilnych wątków z pangirykami na Leszczyne albo na Matjaszczyka/Wrone/Majera/Kasprzyka/pozostałych kandydatów (wypisuje żeby mi ten partyjny przydupas nie napisał że z czerwonych jestem) ? Co oni wam obiecali że tak bardzo liżecie im d..y? Pewnie jakieś stanowiska w UM i jednostkach podległych? A myslicie że ludzie są tacy głupi i nie wiedzą że sami sobie odpisujecie w większości wątków? Mój post tutaj jest pewnie jednym z niewielu które nie są twojego/innego przydupasa-twojego kumpla autorstwa. Ja was będe się starał demaskowac w każdym wątku bo przez takich jak wy to na tym forum robi się kącik róznej maści i orientacji partyjnych lizodupów, czerwonego ścierwa, i innego dziadostwa jak np. ty i inni twoi prostaccy kolesie siedzacy tu całe dnie i odpisujący sami na swoje posty:) Jeszcze z dziadostwa to tylko kleru i ich przydupasów tu brakuje, ale to pewnie kwestia czasu. Im bliżej do wyborów tym więcej będzie się pojawiac takiego przedwyborczego g..wna jakie ty prezentujesz bidny przydupasku. Co, za cienki jesteś i roboty dobrej nie możesz sam znaleźć w mieście i musisz bidoku tak się szmacić na kazdym kroku za obiecaną posadę w urzedzie miasta? Wiesz jak takie coś się po polsku nazywa? Nie napisze tu tego tak jak powinno się to napisać, bo i tak nie wyświetli :) Napisze łagodniej: prostytucja... I dziwię się ze sami kandydaci nie zrobia z wami porzadku bo tylko im wstyd przynosicie i raczej zniechęcacie do pójscia na zagłosowanie na kogokolwiek.
          • Gość: ed Re: Izabela Leszczyna naszym Prezydentem !!! IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 19.09.10, 06:04
            Do "ja", twoja desperacja mnie nie pokoi mały człowieczku idź ty do lekarza póki jeszcze czas twój żal do całego świata jest przeogromny i długo będziesz się z tego musiał leczyć,tak więc nie dobijaj swojej psychiki i zrób coś z sobą bo przykro cię czytać.
            • Gość: II tura Re: Izabela Leszczyna naszym Prezydentem !!! IP: *.chello.pl 19.09.10, 08:36
              Matyjaszczyki z Radomska pamiętajcie: II TURA WRONA vs. LESZCZYNA

Aha, pytałem już na innym wątku o wasze badania społeczne. Czyż nie jest prawdą, że właśnie w II turze spotka się Wrona z Leszczyną?
            • Gość: ja Re: Izabela Leszczyna naszym Prezydentem !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.10, 14:54
              Gość portalu: ed napisał(a):

> Do "ja", twoja desperacja mnie nie pokoi mały człowieczku idź ty do lekarza pók
              > i jeszcze czas twój żal do całego świata jest przeogromny i długo będziesz się
              > z tego musiał leczyć,tak więc nie dobijaj swojej psychiki i zrób coś z sobą bo
              > przykro cię czytać.

Jaka desperacja, jaki żal? Mali ludzie to są tacy co tu wypisują to co im w partii każą. Ty się lepiej martw "wielki człowieku" nad swoją ortografią a nie o mnie bo ja czuję się dobrze :)))
          • Gość: Sowa Re: Izabela Leszczyna naszym Prezydentem !!! IP: 109.243.36.* 19.09.10, 20:47
            Popieram Ize Leszczyne na prezydenta
            • Gość: ja Re: Izabela Leszczyna naszym Prezydentem !!! IP: 83.238.29.* 20.09.10, 07:41
              Gość portalu: Sowa napisał(a):

> Popieram Ize Leszczyne na prezydenta

hehe, a spróbowałbyś nie poprzeć to byś z hukiem z partii wyleciał wyklęty na zawsze za to że nie lizałeś d... co niektórym :)
              • Gość: ja Re: Izabela Leszczyna naszym Prezydentem !!! IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 27.09.10, 20:06
                Z hukiem to ty już wyleciałeś bo za mocno lizałeś.
                • Gość: on Re: Izabela Leszczyna naszym Prezydentem !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.10, 12:54
                  Lizanie lizaniem a i tak Izabela Leszczyna będzie Prezydentem.
            • Gość: a_ja Re: Izabela Leszczyna naszym Prezydentem !!! IP: *.net.stream.pl 20.09.10, 12:35
              A ja NIE popieram i...NIE poprę!!!!
              • Gość: ja Re: Izabela Leszczyna naszym Prezydentem !!! IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 27.09.10, 06:18
                Ty nie musisz większość jest za Leszczyną.
                • Gość: do ja Re: Izabela Leszczyna naszym Prezydentem !!! IP: 83.238.29.* 04.10.10, 09:13
                  Gość portalu: ja napisał(a):

> Ty nie musisz większość jest za Leszczyną.

Większość, ale członków PO i ich rodzin :)
                  A tak na marginesie: sprawdzałeś ostatnio w lustrze kolor swojego języka?
                  • Gość: ja Re: Izabela Leszczyna naszym Prezydentem !!! IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 06.10.10, 19:28
                    Tylko Leszczyna.
                    • Gość: Pabiś Re: Izabela Leszczyna naszym Prezydentem !!! IP: *.chello.pl 07.10.10, 22:48
                      tylko nie Leszczyna
                      • Gość: Kamila Re: Izabela Leszczyna naszym Prezydentem !!! IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 19.10.10, 20:20
                        Pabiś na mózg ci padło, Tylko Leszczyna oświeci to miasto.
    • Gość: x program IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.10, 19:57
      A jaki jest jej program?
      Bo z jej twarzy nie moge nic wyczytać...
      • Gość: A jaki innych? Re: program IP: *.chello.pl 18.09.10, 20:21
        Z pewnością inny niż Matyjaszczyka (czerwono-khmerowy) i Wrony (czarno-klerykalny)...
        • Gość: x Re: program IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.10, 20:31
          konkrety podaj!
          • Gość: y Re: program IP: *.chello.pl 18.09.10, 20:41
            Konkrety Matyjaszczyka i Wrony podaj
            • Gość: ja widze Re: program IP: *.chello.pl 18.09.10, 20:42
              ja widze jak realizuje swój program.
              leszczyna.info/strona,symbol,blog,id,323.html#dodaj_komentarz
              tak samo pójdzie jej pewnie z programem dla miasta
              • Gość: ?? Re: program IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.10, 14:23
                Szkoda tylko, że wspólne zasługi przypisuje sobie
      • Gość: tomek Re: program IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.10, 21:05
        Z tego co się orientuje program Pani Izy skupia się na trzech głównych tematach, czyli edukacji, komunikacji i przedsiębiorczości. Chodzi głównie o rozwiązania które pomogą Częstochowie stać się miastem otwartym, miastem dla młodych i przedsiębiorczych ludzi. A co do konkretów to wiem że np. w kwestii komunikacji chodzi o połączenia PKP i PKS z głównymi miastami Polski takimi jak np.Poznań, których obecnie, pomimo świetnego położenia na mapie brak... chodzi również o usprawnienie rozkładów MPK tak by można było lepiej i szybciej dotrzeć do skrajnych zakątków miasta. Jeśli się szanownym forumowiczom wydaje że Prezydent nic do tego nie ma to się Państwo raczą grubo mylić. W kwestii edukacji gdzie Pani Iza ma największe pole do popisu, (a to dlatego że zna i szanuje ją całe środowisko nauczycielskie) szczegółów nie znam ale domyślam się że chodzi o usprawnienie finansowania placówek edukacyjnych. Nie zapominajmy że pani Iza jest aktywnym członkiem sejmowej komisji edukacji i nie przychodzi do nas z lasu tylko z kuratorium gdzie pracowała zanim została posłem na sejm RP, a w kuratorium problemy edukacji znane są wręcz na wylot (to min.te kompetencje o których pisałem w poprzednim poście). "Uniwersytet Częstochowski" - bajka? a może nikt nigdy o to porządnie nie zadbał, tak jak o filie znanych i cenionych uczelni prywatnych. W kwestii przedsiębiorczości chodzi nie tylko o stworzenie lepszych niż obecnie warunków dla dużych inwestycji, których jak ognia bał się pan Wrona. Chodzi również o rozwój dobrze płatnego rynku pracy dla wykształconych specjalistów, który niestety u nas bardzo kuleje, a to dlatego że nadal mało dużych firm ma tu swoje siedziby.
        Jest również cała masa rzeczy które należy zrobić w kwestii promocji miasta, bo nie dzieje się nic! Mamy najlepszy festiwal muzyki sakralnej w europie a z tego co wiem Pani Iza planuje by był on jeszcze lepszy - a inaczej mówiąc medialny, tak by cała polska mogła go oglądać na ekranach TV, co da nam zapewne rewelacyjny efekt. Istnieje również potrzeba o której miałem przyjemność rozmawiać z Panią Poseł a mianowicie duży festiwal odbywający się w obrębie kultury niezależnej, jeśli ktoś nie wie o czym mowa to chodzi o coś w stylu Off festiwalu bądź orange warsaw, czy coke w Krakowie. To pozwoli nam przyciągnąć młodzież z innych miast która jak na razie zna Częstochowę jedynie z maturalnych wycieczek na Jasną Górę -ok, ale to trochę za mało. Oczywiście nie można zapominać o pielgrzymach, tych młodych i starych - centrum informacji turystycznej jest w tej chwili bardzo słabo rozwinięte - sorry ale nie tak się to robi, trzeba brać przykład z innych miast i o tym również rozmawiałem z Panią Poseł i jak można się również domyślić zgadzamy się tu w 100%. Mógłbym tak pisać i pisać ale dziewczyna mnie pogania, lecimy na urodzinową imprezę do kumpla!:) w końcu jest sobota;) zapewniam was że wypijemy zdrowie wszystkich myślących i troszczących się o nasze kochane miasto! Trzymajcie się ciepło!
        • Gość: krzyś Re: program IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.10, 21:48
          "tomek"-źle się orientujesz,-leć szybko na imprezę i się napij-będzie większa korzyść niż to co masz nam do powiedzenia. Komunikacja-po co jest Nabrdalik? Edukacja -Leszczyna już pokazała swojego naczelnika,-którego nie ma. Uniwersytet -Ty twierdzisz razem z Leszczyną,że to bajka,a ja twierdzę ,że uniwersytet wbrew Leszczynie będzie. To,że firmy mają swoje siedziby nie w Częstochowie- to jest wina i Wrony i Rządu- w każdym przypadku jeden lub drugi jest winien więcej. Na festiwalu kultury niezależnej-to Ty "tomku" kasy nie zrobisz i Leszczyna też nie.Pij zatem i śpiewaj niezależnie-przynajmniej dzisiaj
          • Gość: Leon Re: program IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 03.10.10, 10:09
            Krzyś jesteś zaślepiony swoimi czerwonymi ideałami które już nie znajdą odzwierciedlenia w naszej Częstochowie, tylko Leszczyna jest przyszłością dla miasta.
            • Gość: adiunkt pustel slogany IP: *.chello.pl 03.10.10, 23:53
              jak widzę puste Slogany wypluwają zwolennicy Leszczyna ...:)
              no cóż jaki kandydat taka argumentacja :)
              "tylko Leszczyna przyszłością dla miasta" ...taaak ujęło mnie :) przekonaliście mnie pójdę na nią zagłosować skora tak mówicie hahahahahaaa
    • Gość: Nie "O dobru mieszkanców i miasta" to słyszę..... IP: *.apus-net.pl 18.09.10, 20:50
      O tym "dobru mieszkanców i miasta" to słyszę przed każdymi wyborami i od wszystkich partii. nawet im hasła się nie chce zmienić.
      A jak dno i padaka była, tak jest i będzie.
      Władza i stanowiska "smakują", ale to nie znaczy, że mam komuś moim głosem zapewniać posadkę prezydenta.
      I to nie frustracja, ale pragmatyzm. Jako obywatel nic nie znaczę, bo decydują urzędnicy, księża i lokalna "elyta" biznesowo-polityczna. Mojego głosu potrzebują raz na kilka lat, a jak zagłosuję to mogę spadać.
      Jak ulic asfaltowych od 70 lat nie było, to nie będzie. więc po co głosowac. Żeby ktoś sobie wpisywał w CV, że był prezydentem miasta.

• Gość: ch..j Re: Izabela Leszczyna naszym dłużnikiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.10, 21:05
      Kandydat na urząd Prezydenta Częstochowy a zarazem poseł PO Izabela Leszczyna jest osobą mocno zadłużoną. Jej zadłużenie kredytowe wynosi 190 tysięcy franków szwajcarskich i 9,5 tysiąca euro. W przeliczeniu na złotówki, według średniego kursu tych walut z ostatnich tygodni, jest to kwota ok. 600 tysięcy złotych.
      Czy zaciągnięcie tak wysokiego długu w banku przez osobę wykonującą zawód nauczycielki nie jest wielką lekkomyślnością i może świadczyć o braku rozumienia tego, czym są pieniądze? Przecież pani Leszczyna nie ma żadnej gwarancji, że zostanie wybrana na prezydenta Częstochowy lub ponownie na posła, co zapewni jej wysoką pensję przez kolejne cztery lata, tym bardziej, że spłata takiego kredytu może trwać nawet kilka kadencji (kilkanaście lub nawet kilkadziesiąt lat).
      W przypadku, gdyby optymistyczny scenariusz założony przez panią Poseł się nie zrealizował będzie musiała spłacać raty kredytu z nauczycielskiej pensji. Bycie prezydentem nie jest przecież do końca bezpieczne, zawsze po drodze może przydarzyć się referendum, a tylko wysokie dochody mogą zapewnić pani Leszczynie możliwość spłaty kilkutysięcznych rat kredytu.
      Stanowisko i wysoka pensja posła wydają się być tutaj zdecydowanie bezpieczniejsze, więc czy Izabela Leszczyna będzie chciała te wybory wygrać? Czy nie bezpieczniejsze dla niej będzie zapewnienie sobie startu z pierwszej pozycji w wyborach do Sejmu po tym, jak zrobi Platformie dobry wynik w wyborach samorządowych a kto inny zostanie prezydentem? Kim wg. Platformy może być ten drugi możemy tylko przypuszczać.
      Pani Poseł Halina Rozpondek, przewodnicząca częstochowskiej PO, w niedawnym wywiadzie w Tv Orion, uchyliła się od odpowiedzi na pytanie kogo, w przypadku gdyby do drugiej tury wyborów prezydenckich weszli Krzysztof Matyjaszczyk i Tadeusza Wrona, poprze Platforma.
      Czy zatem Poseł Leszczyna ufa, że społeczeństwo Częstochowy nie będzie aż tak okrutne i wybierze ją na prezydenta miasta lub za rok na posła tak, aby mogła spłacać zaciągnięte kredyty? Ale co częstochowianie są winni, że Leszczyna zadłużyła się ponad miarę zdrowego rozsądku, żeby teraz musieli wybierać ją na prezydenta? Czy prezydentem katastrofalnie zadłużonej Częstochowy może być osoba, która jak się wydaje, nie potrafi długofalowo zarządzać własnymi finansami?

Źródło: Poniedziałek
      • Gość: tomek Re: Izabela Leszczyna naszym dłużnikiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.10, 21:25
        Pseudo redaktorskie popłuczyny z "poniedziałku" - medialnej tuby pana Matyjaszczyka zostawcie sobie dla siebie. Kredyt wysokości 600tys, to typowy kredyt mieszkaniowy. Kredyty ma dziś prawie każdy, jeden na aparat inny na samochód a jeszcze ktoś inny na dom lub mieszkanie. Nie zachowujmy się aż tak nie rozsądnie by podawać to jako argument za lub przeciwko komukolwiek. Częstochowa, tak jak 99% polskich miast jest zadłużona, do puki jednak spłaca swoje długi i dobrze inwestuje pożyczone pieniądze, do póty jej ratingi będą tak dobre jak obecnie. Kto nie wie o czym mowa niech zasięgnie trochę fachowej lektury. Jednym słowem operowanie takimi argumentami to robienie ludziom wody z mózgu - ale na tym to już się polityczni przeciwnicy Pani Izy bardzo dobrze znają. TV Orion i "poniedziałek" hehehe... dramat... ok, lecę na ta bibkę, kumpel już czeka w aucie pod domem.. Heeeej;)!
        • Gość: krzyś Re: Izabela Leszczyna naszym dłużnikiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.10, 21:55
          "tomek"-czemu nie poleciałeś jeszcze -"na ta bibkę",-przecież kumpel już czeka w aucie pod domem,a może "na ta bibce "już czeka kandydatka na prezydenta?
      • Gość: A. Re: Izabela Leszczyna naszym dłużnikiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.10, 19:45
        "w kwestii komunikacji chodzi o połączenia PKP i PKS z głównymi miastami Polski takimi jak np.Poznań, których obecnie, pomimo świetnego położenia na mapie brak..."

Co Pani Iza szanowna zrobiła KONKRETNEGO w celu wyremontowania zdewastowanej linii kolejowej numer 61 ( Czwa-Kielce w uproszczeniu ) ?? No w końcu dla rozwoju kolei w rejonie Częstochowy jest to najbardziej paląca sprawa.
        Przypominam, że z uwagi na zajebisty stan torowiska na szlaku do Koniecpola IC od nowego rj puszcza pociąg Wrocław - Lublin przez ... Warszawę.

A PKS ? Hehe, oni dobrze wiedzą gdzie im się opłaca jeździć cały rok, przykładem rejsy Zakopane-Karwia czy Ustka. W Częstochowie zatrzymują się tylko dlatego że akurat mają po drodze. Pani Iza może sobie najwyżej powalczyć o dodatkowe kursy do Hutek czy Lubojenki :)

Koleje Śląskie od nowego rozkładu planują uruchomienie porannego pociągu relacji Częstochowa-Zakopane p. Żywiec, Suchą. Z Częstochowy, dlatego że pociąg ten ma służyć TEŻ częstochowianom. Ciekaw jestem ile w tym zasług naszych politykierów ? ciekawe czy wogóle o takim pomyśle wiedzą :)

• Gość: ja Re: Izabela Leszczyna naszym dłużnikiem IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 26.09.10, 16:19
          Izabela Leszczyna lekiem na całe zło w tym mieście i basta.
          • Gość: do ja Re: Izabela Leszczyna naszym dłużnikiem IP: 83.238.29.* 04.10.10, 09:15
            Gość portalu: ja napisał(a):

> Izabela Leszczyna lekiem na całe zło w tym mieście i basta.

Ty to chyba dopalaczy się najadłeś :)
      • Gość: monika Re: Izabela Leszczyna naszym dłużnikiem IP: *.swic.dialup.inetia.pl 23.11.10, 22:50
        wyciągać brudy jest łatwo. Każdy z nas jakieś ma. Jak to mówią - jak masz coś czego się wstydzisz, nie idź w politykę bo i tak to wyciągną.... Matyjaszczykowi brak klasy - stara się odnieść sukces szukając haczyków na Izabelę, których nie ma.... Przykro mi Krzysiu... Taka jest prawda. Dlatego zastanówmy się czy chcemy na prezydenta kolejnego wampira, który umie tylko skamleć, czy pewną siebie i znającą swoją wartość Panią Prezydent, która chce walczyć o miasto...
    • Gość: autor Izabela Leszczyna naszym Prezydentem !!! NIGDY!!!! IP: *.centertel.pl 18.09.10, 21:50
      Nie wasze doczekanie! Nie umiała się dogadać ze swoimi chłopami, ilu ich było, ja nie zliczę, ale na 100% nie dogada sie z mieszkańcami Częstochowy
      • Gość: ja Re: Izabela Leszczyna naszym Prezydentem !!! NIGD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.10, 22:04
        Co byś chłopie nie zrobił zamknij się, bo l ona będzię prezydentem, Rozpondkowa tak kazała i tu nie ma boze zmiłuj sie
        • Gość: krzyś Re: Izabela Leszczyna naszym Prezydentem !!! NIGD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.10, 22:11
          bzdury
          • Gość: ja Leszczyna jest bardzo dobrym kandydatem IP: 188.33.183.* 18.09.10, 22:52
            Biorąc pod uwagę kandydaturę Izy Leszczyny i Piotra Kurpiosa /nikt inny nie wchodzi w rachube /mozna stwierdzic, ze tylko ci,ktorzy sie jej obawiaja wypisuja takie bzdury.A kto moze sie jej obawiac, tylko elektorat Wrony,wszyscy wiemy dlaczego.
            • Gość: krzys Re: Leszczyna jest bardzo dobrym kandydatem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.10, 23:03
              No nie wiemy-proszę napisz
              • Gość: kl Re: Leszczyna jest bardzo dobrym kandydatem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.10, 10:57
                Miarą sukcesu w Polsce jest liczba posiadanych wrogów. Z tego co tu czytam wróżę wielki sukces Izy
                • Gość: krzyś Re: Leszczyna jest bardzo dobrym kandydatem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.10, 22:15
                  "kl"- zauważ,że Wrona ma wrogów dużo więcej
        • Gość: kazala Re: Izabela Leszczyna naszym Prezydentem !!! NIGD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.10, 13:40
          rozpondkowa kazała no i co z tego? a w ogóle co lub kto to rozpondkowa?
        • Gość: ajax Re: Izabela Leszczyna naszym Prezydentem !!! IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 02.10.10, 21:00
          Tylko Leszczyna !!!!!!
    • Gość: hehehe Re: Izabela Leszczyna naszym Prezydentem !!! IP: *.netcominternet.pl 19.09.10, 11:33
      moze waszym .... moim nie. Konkrety, konrety, a tych ciagle brak!
      • Gość: tomek Re: Izabela Leszczyna naszym Prezydentem !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.10, 12:42
        Witam, impreza była udana, dziękuję wszystkim którzy tak bardzo się o mnie troszczyli.
        Podałem parę konkretów, które sam znam bo interesuje się tematem.
        Widzę jednak że to za mało, no nie wiem o jakie jeszcze konkrety ma tutaj chodzić?
        Widzę również że poziom kultury w dyskusji u co niektórych jest bardzo wyśrubowany...
        Gdyby ktoś chciał polemizować z tym co pisałem wcześniej to zapraszam, to są konkrety i to konkretne. Nie narażajmy się na śmieszność sprowadzając dyskusję do argumentów ad personam, ponieważ tu chodzi o wybór prezydenta miasta! sprawa jest poważna więc proszę o trochę powagi a przede wszystkim kultury. Miłej niedzieli;) Pozdrawiam

• njurek7 Re: Izabela Leszczyna naszym Prezydentem !!! 19.09.10, 17:36
          NIE
          • Gość: tomek Re: Izabela Leszczyna naszym Prezydentem !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.10, 18:55
            hehehe:) Dobry! Rozbijmy ten argument na czynniki. "N"– czternasta litera alfabetu łacińskiego i osiemnasta polskiego. Oznacza zwykle w danym języku spółgłoskę przedniojęzykową nosową, np. [n]. I – dziewiąta litera alfabetu łacińskiego, dwunasta litera alfabetu polskiego. Oznacza zwykle w danym języku samogłoskę wysoką otwartą, np. [i] lub [ɪ]. W języku polskim i jest spójnikiem łączącym zdania i inne wyrażenia. Przed spójnikiem i z reguły nie stawia się przecinka. Wyjątek stanowią wyliczenia, np. Jadł i pił, i śpiewał czy przeciwstawienia, np. i ładna, i mądra. Stawiamy w nich przecinek przed drugim i kolejnymi spójnikami i. E – piąta litera alfabetu łacińskiego, siódma litera alfabetu polskiego. Zazwyczaj oznacza samogłoski [e] lub [ɛ]. Kocham was !

• Gość: krzyś Re: Izabela Leszczyna naszym Prezydentem !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.10, 22:20
          "tomek" aleś się ochlał,-musisz dobrze wytrzeźwieć-jak będziesz pijany wspierał Izkę?
    • Gość: Absolwent Re: Kobieta naszym Prezydentem !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.10, 20:26
      Czi inne partie wystawią kobiety na prezydenta Częstochowy ??? Nieee: inne partie tylko gadają o parytetach albo o kobietach siedzących w kuchni. Platforma, jak widać, wystawiła kobietę i chwała jej za to!
      • Gość: Pablo Kobieta naszym Prezydentem??? Byle nie Leszczyna!! IP: *.centertel.pl 19.09.10, 21:21
        Z jednej strony frustraci chcą parytetów, z drugiej chcą legalizacji związków homoseksualnych. Świat się kończy
      • Gość: hoola Re: Kobieta naszym Prezydentem !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.10, 13:42
        w doopie mam parytety,nie chcę spłacać kredytów leszczynowej
        • Gość: krzyś Re: Kobieta naszym Prezydentem !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.10, 22:28
          Ja tez nie chcę spłacać kredytów Leszczyny-napiszcie proszę co robić? Jak się bronić?
    • Gość: PO Re: Izabela Leszczyna naszym Prezydentem !!! IP: 80.50.138.* 19.09.10, 21:07
      Partia powiedziała nie chcesz ale musisz ot co.
      • Gość: tomek Re: Izabela Leszczyna naszym Prezydentem !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.10, 21:45
        Hahaha! Pani Leszczyna jest najbardziej zadeklarowanym kandydatem. Robi to z potrzeby i powołania, ona po prostu kocha to miasto. Drodzy dyskutanci zanim coś napiszecie zastanówcie się czy to co mówicie ma sens.
        Nie ma innej kandydatury! Tylko Pani Iza Leszczyna!
        • Gość: ja Re: Izabela Leszczyna naszym Prezydentem !!! IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 20.09.10, 23:05
          bo jest najlepsza.
        • Gość: julio Re: Izabela Leszczyna naszym Prezydentem !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.10, 13:45
          żaden osobnik z po napewno nie dojdzie do żłoba
          • Gość: krzyś Re: Izabela Leszczyna naszym Prezydentem !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.10, 22:33
            "julio"-na Mszę Świętą zaniosę za to ,co napisałeś
    • Gość: ja Re: Izabela Leszczyna naszym Prezydentem !!! IP: *.183.233.133.dsl.dynamic.eranet.pl 20.09.10, 11:29
      Tak to świetna pozytywnie nakręcona osoba! jest osobą która może wiele zmienić w naszym nudnym mieście!!
      • Gość: mieszkanka Re: Izabela Leszczyna naszym Prezydentem !!! IP: *.183.233.133.dsl.dynamic.eranet.pl 20.09.10, 11:32
        Popieram! trzeba coś zmienić w Częstochowie a to euśmiechnięta mądra pełna energii kobietka.
        Będzie świetnym prezydentem.
        • Gość: miastowy Re: Izabela Leszczyna Prezydentem? IP: *.com 20.09.10, 12:57
          Gość portalu: mieszkanka faveli napisał(a):
          > a to euśmiechnięta mądra pełna energii kobietka. Będzie świetnym prezydentem.

(mówią że głupia, a czy znacie mądre kobiety? Wszystkie są głupie).
          Żyjemy w czasach, w których tylko głupców traktuje się poważnie. Z drobiu nie zrobi się orła...
          Wysoki kredyt i status niewolnika bankowych lichwiarzy i nie tylko.
          Ważne jest nie tylko to co widać, ale również to, czego nie widać.
          Chcesz by parlamentarzyści wzięli się w końcu do roboty? to ich nie wybieraj!
          Pożyjemy, zobaczymy.
        • Gość: krzys Re: Izabela Leszczyna naszym Prezydentem !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.10, 22:36
          Tak "pedały"będą brały śluby
    • Gość: smuga PO-Tadziowy sojusz cdn ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.10, 12:47
      P. Iza jest osobą sympatyczną ale dyskredytuje ją udział koleżanek i kolegów z PO w cichej koalicji z Tadziem, do której się nie przyznali i od której się nie odcięli !
      Poza tym sama sympatia i ambicja nie są wystarczająca rekomendacja do rządzenia upadającym miastem !
      • Gość: tomek Re: PO-Tadziowy sojusz cdn ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.10, 13:04
        Znajdź lepszą kandydaturę...Wszyscy są mądrzy kiedy jest na co narzekać a kiedy przychodzi ktoś odpowiedni nagle znajduje się dziury w całym.
        • Gość: czerwony Re: PO-Tadziowy sojusz cdn ? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 20.09.10, 18:54
          Balt na prezydenta.
        • Gość: oli Re: PO-Tadziowy sojusz cdn ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.10, 15:32
          Matyjaszczyk i tyle !
    • Gość: regionalne Re: Izabela Leszczyna naszym Prezydentem !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.10, 17:47
      Pani Izo nie ładnie kraść pomysły.Balt nareszcie Panią przyłapał :) Oceńcie sami :) filmik Tekst linka
      • Gość: tomek Re: Izabela Leszczyna naszym Prezydentem !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.10, 18:27
        "Co było pierwsze, kura czy jajko?" brawo, brawo! Małomiasteczkowe politykowanie macie panowie widzę we krwi. Na szczęście Pani Iza ma sensowną wizję i podejmuje realne działania.
        Poza tym PO już dawno wykorzystywało hasło "budzenia Polaków", mówił o tym wielokrotnie nawet JP2.
        Mam propozycję dla błyskotliwego kontrkandydata!
        MOŻE PAN MATYJASZCZYK OPATENTUJE KOŁO???

Drodzy forumowicze, są pewne uniwersalne hasła, słowa i zwroty frazeologiczne których nie wolno przypisywać sobie, idei czy też partii politycznej.
        To że Częstochowę należy przysłowiowo obudzić wie każdy, i nie wymaga to specjalnego geniuszu, aby do takiego wniosku dojść.

Czekam na propozycje działań "pobudkowych" bo samo mielenie językiem jeszcze nigdy do niczego dobrego nie doprowadziło.

Za słusznie minionych czasów zwykło się mówić:
        "Jak partia mówi że nie da to nie da, a jak mówi że da, to mówi"
        Teraz trzeba jeszcze tylko tytułu słynnego filmu z J.Travoltą w roli głównej:
        "I kto to mówi?"

A poza tym wszystkim, najlepiej sobie zrobić tak zwane "medium" - Poniedziałek, zrobić z niego polityczną tubę i oczekiwać że ktokolwiek komu zależy na rzetelnej informacji zajrzy właśnie tam. Nie róbcie sobie jaj.
      • Gość: ja Re: Izabela Leszczyna naszym Prezydentem !!! IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 20.09.10, 18:29
        Iza będzie oceniać SLD jak zostanie prezydentem,a filmik z udziałem skandalisty jest rozwalający czy ten Balt nie widzi swej głupoty.
    • Gość: gigi Re: Izabela Leszczyna naszym Prezydentem !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.10, 20:00
      nigdy w życiu realisto
      • Gość: observer Re: Izabela Leszczyna naszym Prezydentem !!! IP: 195.88.28.* 20.09.10, 22:13
        o Balcie każdy ma już wyrobione zdanie
        ale jakby nie patrzeć to PO i I. Leszczyna są dość cięcy skoro nie potrafią wymyśleć czegoś nowego i nie prawdą jest to co pisze tomek że jest to uniwersalne hasło. byłoby takie gdyby nie pojawienie się tego sloganu w materiałach promocyjnych K. Matyjaszczyka...
        • Gość: ja Re: Izabela Leszczyna naszym Prezydentem !!! IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 20.09.10, 23:01
          Iza prezydentem, Balt na portiera.
        • Gość: irak jest nasz Re: Izabela Leszczyna naszym Prezydentem !!! IP: *.rev.inds.pl 20.09.10, 23:09
          w PO to haslo pojawilo sie kilka lat temu.
          • Gość: historyk Re: Izabela Leszczyna naszym ciężarem IP: 195.88.28.* 20.09.10, 23:33
            tak tak wiemy PO wszystko pierwsza zrobiła...

Nawet Polske założyła, a bajka o Mieszku I to tylko ściema!:D
            • studenciak-czwa Przeproście Odejdźcie!! 20.09.10, 23:44
              PO rządziła w Częstochowie wraz z Tadkiem Wroną od 2002 r. a od czasów referendum mają władze całkowitą, efekty możemy oglądać w całym mieście. Niemalże wszystkie inwestycje są wstrzymywane... totalnay marazm

Ludziom z PO i Wspólnoty "dziękujemy" i żegnamy!!!
              • Gość: ja Re: Przeproście Odejdźcie!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.10, 07:33
                Od kiedy to czerwoni studiują, wypad prowokotorzy,tylko Iza na prezydenta.
                • studenciak-czwa Re: Przeproście Odejdźcie!! 21.09.10, 12:02
                  hahaha wasz poziom platformiane Mappety jest żałośnie niski!!

Tak izabela leszczyna na prezydenta ale chyba Pcimia Dolnego!!
                  • Gość: do ja Re: Przeproście Odejdźcie!! IP: 83.238.29.* 21.09.10, 12:05
                    Goń się partyjny przydupasie. Idź kup paczkę wazeliny i wchodz w du.. gdzie indziej a nie tu na forum lizodupie z pzpru.
                    • Gość: roj Re: Przeproście Odejdźcie!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.10, 13:52
                      wy partyjniacy od rudego śmiesznego donaldzia jesteście gorsi w 100% od pisiaków,polityka miłości u was do złodziejstwo,kombinowanie jak okraść słabszego
                    • Gość: xxx Re: Przeproście Odejdźcie!! IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 24.09.10, 19:55
                      Czerwone psy mają pełne pory.
                      • Gość: ja Re: Przeproście Odejdźcie!! IP: 83.238.29.* 04.10.10, 09:19
                        Gość portalu: xxx napisał(a):

> Czerwone psy mają pełne pory.

Zapewne tak bo PO i SLD to jeden wuj :)
                • Gość: pracownik Leszczynie nie będzie popierana przez naukowców IP: *.chello.pl 29.09.10, 20:45

I widocznie TYLKO "czerwoni" pracują na uczelniach bo ze względu na fakt, że Leszczyna chce zrujnować system szkolnictwa wyższego RÓWNIEŻ JEJ NIE POPRZEMY
            • Gość: do historyka Re: Izabela Leszczyna naszym ciężarem IP: 195.242.90.* 21.09.10, 13:30
              Niech zatem przemówią fakty.
              A są one takie że działania PO jak i hasło tej akcji (nie mylić z hasłem kampanii) są spójne z zarówno ogólnopolską jak i regionalną polityką Platformy Obywatelskiej do której poseł Matyjaszczyk nawiązuje mówiąc o budzeniu energii Częstochowy.
              To nikt inny jak premier rządu PO w swoim expose z 2007 roku mówił:
              "rząd wyzwoli w Polakach "pozytywną energię" i da im wolność. - Polacy dobrze sobie radzą, kiedy władza nie przeszkadza im żyć".
              źródło: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4700615.html
              Ale to nie wszystko. Takie samo hasło pojawiło się już w 2001 roku!!! w programie Platformy Obywatelskiej (str. 5) - www.hibner.pl/files/ProgramPO.pdf
              Tak samo sprawa przedstawia się na poziomie regionalnym. Kampania promocyjna przygotowana w 2008 roku na zlecenie Urzędu Marszałkowskiego Województwa Śląskiego (na którego czele stoi B.Śmigielski z PO) brzmi: "Śląskie pozytywna energia" a jej rozwinięciem było wykorzystanie również energii i potencjału mieszkańców Śląska do rozwoju tego regionu Polski.
              źródło: www.slaskie.pl/strona_n.php?jezyk=pl&grupa=3&dzi=1251117128&id_menu=229&id_menu=232
              eskadrapublica.pl/pliki/Media_i_Marketing_Polska.jpg
              Po przeczytaniu ww. materiałów, warto jeszcze raz spojrzeć na wypowiedź Pana Balta który mówi że ich kandydat już w czerwcu 2010 roku(sic!) mówił o budzeniu energii Częstochowy i odpowiedzieć sobie kto na kim się wzoruje :)
              Jakoś w działaniach Pana Krzysztofa nie widać takiej spójności.
              A odkładając spory na bok. Może zamiast się kłócić o to kto był pierwszy "jajko czy kura" zaczniecie w końcu wspólnie budzić Częstochowę i energię jej mieszkańców zanim jeszcze wszyscy stąd nie wyjechali.
              • studenciak-czwa Re: Izabela Leszczyna naszym ciężarem 21.09.10, 14:05
                jak PO chce budzić czestochowe to doswiadczamy na codzień, lenistwo rządzących widoczne jest na każdym kroku

no ale wiadomo inwestycje w czestochowie POpierane będą napweno z chęcia , to będzie to budzenie czestochowy - poprzez realizowanie inwestycji przez swoich jak to było i za Tadka- 53 mln zł za brukowanie a dla b. przewodniczącego kilkanaście milionów zł.

zeby jakis POpapraniec nie oskarzał mnei o czerwoniość to dodam że za czerwonych przed rządami Wrony kto inny wygrywał przetargi a kto to juz pozostawiam inteligentniejszym osobnikom!;)

ZATEM OBUDŹMY CZĘSTOCHOWĘ BO JEST DUŻO KASY DO WYDANIA-WZIĘCIA! :D

By żyło się lepiej - wybranym;]
                • Gość: ja Re: Izabela Leszczyna naszym ciężarem IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 21.09.10, 18:09
                  Studencik wracaj skąd przyjechałeś.
                  • studenciak-czwa Re: Izabela Leszczyna naszym ciężarem 21.09.10, 19:02
                    muszę Cie rozczarować, jestem rodowitym Częstochowianinem;)

ale te mapety z PO są ograniczone...
                    wymyśliłbyś coś mądrzejszego, ;)
                    • Gość: ja Re: Izabela Leszczyna naszym ciężarem IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 21.09.10, 19:21
                      Pewnie z za Buga, studenciaku ograniczony jak każdy czerwony.
                      • Gość: ja Re: Izabela Leszczyna naszym ciężarem IP: 83.238.29.* 04.10.10, 09:22
                        Jedyną odpowiedzią tych sprzedawczyków z PO na krytykę ich partii jest to że jest się "czerwony". Ja jestem seledynowy niedorobiony partyjny przydupasku brudny od wazeliny :) Ile bierzesz partyjna gnido za pisanie tych postów?
                  • Gość: krzyś Re: Izabela Leszczyna naszym ciężarem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.10, 22:57
                    Ty "ja" tak byle co zjesz i byle co powiesz
              • Gość: Pele Re: Izabela Leszczyna naszym ciężarem IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 27.09.10, 19:46
                Leszczyna nie może dopuścić do zatracenia Częstochowy, musi zostać prezydentem.
    • Gość: ^^^^ Re: Izabela Leszczyna naszym Prezydentem !!! IP: *.adsl.inetia.pl 21.09.10, 19:36
      Leszczyna Prezydentem! Haha... kon by się uśmiał, a nam jedynie płacz pozostaje ;(;(
      • Gość: ja Re: Izabela Leszczyna naszym Prezydentem !!! IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 21.09.10, 19:57
        No właśnie się śmiejesz koniu, Iza Prezydentem.
        • studenciak-czwa Re: Izabela Leszczyna naszym Prezydentem !!! 21.09.10, 20:35
          aleś Ty Mapecie zadziorny;]

a prezydentem i tak zostanie
          • studenciak-czwa Re: Ryszard Majer naszym Prezydentem 21.09.10, 20:37
            Ryszard Majerd!!!:D
            • Gość: Zenek Re: Leszczyna naszym Prezydentem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.10, 08:42
              Majer, nigdy tylko Izabela Leszczyna
              • Gość: mmm Re: Leszczyna naszym Prezydentem IP: 195.242.90.* 22.09.10, 09:22
                Jeży Ponczór na Prezydenta!!! Jeszcze nie ogłosił swojej kandydatury ale wierzę że wygra z waszymi politykami :)
                • Gość: ja Re: Leszczyna naszym Prezydentem IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 23.09.10, 18:54
                  To się zawiedziesz,przykro mi, tylko Leszczyna i basta.
              • Gość: gość Re: Leszczyna naszym Prezydentem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.10, 09:24
                www.youtube.com/watch?v=p9y9-xN2T74
                Film ripostujący wypowiedź pana Balta.
                • Gość: ekonom Re: Leszczyna naszym Prezydentem IP: 195.88.28.* 22.09.10, 13:41
                  tzn że Pani Leszczyna jest tak mało inteligentna (jej sztabowcy również) że skopiowała żywcem program/hasło PO sprzed 9 lat?? Platfusy nie pogrążajcie się już;)

do kogo adresowane będzie hasło "By żyło się leipiej" można się juz domyślać, czewa na inwestycje wydaje ok 100 mln zł;]
                  • Gość: Ada Re: Leszczyna naszym Prezydentem IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 22.09.10, 19:09
                    A czerwoni by chcieli dla siebie, już tyle co wy ciągli to mało? opamiętajcie się,Tylko Leszczyna powstrzyma SLD-owską plagę.
                    • Gość: Zen Re: Leszczyna naszym Prezydentem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.10, 08:50
                      Izabela Leszczyna naprawi to miast !!!!!
                      • Gość: Sowa Re: Leszczyna naszym Prezydentem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.10, 21:37
                        pani Izo matyjaszczyk już wie, że nie wygra.
                        Tylko pani ma szonse zmienić Częstochowe na lepsze.
                        • Gość: orzeł Re: Leszczyna naszym Prezydentem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.10, 11:52
                          Sowa masz świętą rację, bez Leszczyny Częstochowa pogrąży się całkowicie.
                • Gość: ja Re: Leszczyna naszym Prezydentem IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 28.09.10, 19:44
                  Balta nic nie jest w stanie zripostować, on jest za głupi.
                  • Gość: Amor Re: Leszczyna naszym Prezydentem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.10, 07:56
                    Nie piszcie o tym człowieczku Balcie, Izabela Leszczyna zostanie prezydentem i wówczas wyciągnie odpowiednie sankcję wobec złych ludzi.
                    • Gość: Donek Re: Leszczyna naszym Prezydentem IP: 94.254.149.* 29.09.10, 19:25
                      Sld już przebiera nogami, bo wiedza że Leszczyna wygra wybory.
                      Matyjaszczyk swoim wywiadem tylko to potwierdził.
                      • Gość: CO TO ZA KOBITA? Re: Leszczyna naszym Prezydentem IP: *.net.stream.pl 29.09.10, 20:30
                        le----szczy---na?

w zyciu taka na prezydsenta!!!

czy ktos wie co to za kobita?
                        ktos o niej dotychczas cos slyszal?
                        WYSKOCZYLA JAK KROLIK Z KAPELUSZA I JUZ NA PREZYDENTA?

NIECH TROCHE POPRACUJE dla MIASTA, niech sie poaze na spotkaniach,. w sali obrad i poza nim,
                        nikt o niej nie slyszal i nagle na prezydenta hahhhaaa
                        chyba WASZEGO, bo nie

NASZEGO MIASTA CZESTOCHOWY

u nas

KRZYSZTOF MATYJASZCZYK NA PREZYDENTA
                        I KAZDY O TYM JUZ PAMIETA!

• Gość: krzyś Re: Leszczyna naszym Prezydentem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.10, 20:41
                          Leszczyna umie pięknie zapalać minorę.Sam widziałem jak to robiła w Lelowie razem z dwoma rabinami
    • Gość: adiunkt pracownicy uczelnii jej nie poprą !!!!! IP: *.chello.pl 29.09.10, 20:41
      hmmm dlaczego mam głosować na Leszczynę ???
      przecież popiera ustawę "Prawo o szkolnictwie wyższym", która uderza w uczelnie, w pracowników naukowo-dydaktycznych....
      Ta ustawa jest mocno oprotestowana przez wszystkie związki zawodowe uczelni wyższych. Budzi kontrowersje wśród nauczycieli akademickich.
      • Gość: Edek Re: pracownicy uczelnii napewno ją poprą !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 18:08
        Piszemy o tym czy Leszczyna może zrobić coś rozsądnego dla Częstochowy
        są duże szanse , że jej sie to uda idlatego trzeba głosowac na NIĄ
        • Gość: zefir Re: Wszyscy mądrzy napewno ją poprą !!!!! IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 30.09.10, 20:30
          Kto mądry zagłosuje za Leszczyną.
          • Gość: tak naprawdę Re: Wszyscy mądrzy napewno ją poprą !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 21:09
            to nie mamy wyjścia: głosować na Wronę - to iść wbrew mieszkańcom, głosować na Matyjaszczyka - to iść wbrew intelektowi,co pozostaje? Głosować na Leszczynę.Stara się, ma duże możliwości,jest kobieta, na dodatek atrakcyjną- same plusy. Zachęcam gorąco -Paul
            • Gość: donek Re: Wszyscy mądrzy napewno ją poprą !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 21:49
              Popieram ten wpis. Iza Leszczyna to super dziewczyna
              • Gość: Alek Re: Wszyscy mądrzy napewno ją poprą !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.10, 12:05
                Ja również jestem za panią Leszczyną, ona jedna może zrobić porządek w mieście
                • Gość: Częstochowianin Re: Wszyscy mądrzy napewno ją poprą !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.10, 12:26
                  Pani Leszczyna ?
                  A co ona zrobiła dla Częstochowy?
                  Czy potrzebna jest komuś druga Pani Gronkiewicz-Waltz.?
                  Partyjniactwo PO i tyle.

Nie twierdzę, że to zła kobieta, ale do bycia prezydentem jeszcze troszkę jej brakuje.
                  Jest posłanką i kto o niej cokolwiek słyszał?
                  Jeżeli tak samo ma działać jako prezydent to ja to mam gdzieś.
                  Starczy populizmu.
                  Patrząc na kandydatów, można stwierdzić następujące wnioski:
                  .
                  Wrona się nie nadaje ze względu na jego nienormalne podejście do spraw kościoła w Częstochowie.
                  .
                  Leszczyna - w 2006 roku nauczycielka zostaje radną. w 2007 przekłada się to na wybory parlamentarne.
                  W parlamencie dosłownie nie istnieje. Jej działań totalnie nie widać.
                  I co nauczycielka polskiego ma rządzić 200 tyś. miastem ?
                  .
                  Matyjaszczyk ?
                  Oczywiście najbardziej się do tego nadaje. Ma za sobą już pewne doświadczenie. Pracuje w komisjach śledczych. Jest aktywny w sejmie.
                  Problemem są oszołomy, których można przy nim spotkać, typu Pan Marek B.
                • Gość: miś Re: Wszyscy mądrzy napewno ją poprą !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.10, 15:30
                  " Ja również jestem za panią Leszczyną, ona jedna może zrobić porządek w mieście "

Jak porządek?

Czy jest bałagan w miescie?

Jednie psie kupy można sprzątać z trawników, a nikt tego nie chce robić...
                  Szukamy porządkowych.
        • Gość: adiunkt głupcy twierdzą, że kadra naukowa poprze Leszczynę IP: *.chello.pl 01.10.10, 20:19
          to ciekawe a dlaczego 14 października jest protest pracowników uczelni ???
          To wiec poparcia dla PO ?????
          Czy ktoś z tych tutaj mądrych wie coś na temat ustawy Prawo o szkolnictwie wyższym ?

pewno ktoś ją z nauczycieli akademickich poprze ale będzie to lichy odsetek
          • Gość: yyy Re: głupcy twierdzą, że kadra naukowa poprze Lesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.10, 11:11
            A czy posłanka Leszczyna miała czas przeczytać 168 stron nowelizacji do tej ustawy
            orka.sejm.gov.pl/Druki6ka.nsf/0/BDDAD2489B096D88C12577A600267902/$file/3391.pdf
            Myśle, że nie miała czasu...
            Ale w PO gadają, że projekt jest cacy i trzeba go poprzeć.
            Za pewnie wiele posłów tak zrobi nie wiedząc za czym głosuje.

Czy poseł z tytułem magistra po polonistyce jest osobą, która może mieć pojęcie o sprawch doktorów, doktorów habilitowanych i profesorów pracujących na uczelni?

Jak zagłosuje w tej sprawie Leszczyna?

• Gość: student Re: Tylko PO IP: *.zim.pcz.czest.pl 03.10.10, 15:22
              Tylko Leszczyna.
            • Gość: urlopowicz Leszczyna jest bardzo dobrze wykształcona IP: *.chello.pl 03.10.10, 16:41
              To co odróżnia Panią Leszczynę od wszystkich innych magistrów to jej dodatkowe wyształcenie
              1990 – filologia polska - Uniwersytet Jagielloński
              1995 – studia podyplomowe Filozofia i etyka – Akademia Pedagogiczna w Krakowie
              1997 – studia podyplomowe Pomiar dydaktyczny i egzaminowanie – Uniwersytet Gdański
              1998 – kurs dla edukatorów oświatowej kadry kierowniczej w ramach programu Unii Europejskiej TERM-IAE
              1999 – studia podyplomowe Konstruowanie i ewaluacja programów nauczania – Instytut Badań Edukacyjnych w Warszawie
              2005 – studia podyplomowe Zarządzanie jakością w organizacjach wg normy ISO 001:2000 - Uniwersytet Jagielloński
              2005 – certyfikat Asystenta Jakości wydany przez Polskie Centrum Badań i Certyfikacji - członka rzeczywistego European Organization for Quality (EOQ)
              • Gość: zeus Re: Leszczyna Prezydentem IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 03.10.10, 18:09
                I dla tego Leszczyna zostanie prezydentem.
                • Gość: kumpela Re: Leszczyna Prezydentem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.10, 19:12
                  Iza, masz olbrzymie szanse , tylko pokazuj się w Częstochowie! Nigdzie Cię nie widać! Impreza za imprezą, a ty gdzie? Twoi konkurenci nie zasypiają gruszek w popiele, a ich nazwiska są niestety nieco lepiej znane. Trzymam kciuki i od dzisiaj wszędzie Cię widzę. K.
                  • Gość: krzyś Re: Leszczyna Prezydentem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.10, 19:47
                    No bo Leszczyna już imprezuje,ale na próżno,wystawiono Warzochę,który wygra w pierwszej turze
                    • Gość: luki Re: Leszczyna Prezydentem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.10, 08:55
                      Nie martw sie , da radę nawet jemu
                      • Gość: ja Re: Leszczyna Prezydentem IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 04.10.10, 19:59
                        Nie widzę przeciwnika do Leszczyny więc spokojnie PO będzie górą.
                        • Gość: do partyjnych z PO Re: Leszczyna Prezydentem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.10, 21:11
                          Coś idealnie dla was:

t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRODWgNWcNdHY8QgEcOqqVWtod-mSb8UXaxI6c-XJjfylYJoOQ&t=1&usg=__EW8AYiZMY0Gedbc-_cVkALXV4Pc=
                          • Gość: Absolwent Re: Leszczyna Prezydentem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.10, 21:25
                            Bóg zapłać za gest pogardy w stronę PO. To dobry znak dla pani Leszczyny, zupełnie jak te nagie miecze pod Grunwaldem :)

Pogarda dla innych, kłamstwa, pomówienia ... Dlatego właśnie przegrywacie, a ludzie mają Was dosyć :)

PS. Nietrudno zgadnąć, z jakiej partii jesteś. Czuć na odległość :)
                            • Gość: do absolwenta Re: Leszczyna Prezydentem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.10, 22:24
                              Gość portalu: Absolwent napisał(a):

> Bóg zapłać za gest pogardy w stronę PO. To dobry znak dla pani Leszczyny, zupeł
                              > nie jak te nagie miecze pod Grunwaldem :)
                              >
                              > Pogarda dla innych, kłamstwa, pomówienia ... Dlatego właśnie przegrywacie, a lu
                              > dzie mają Was dosyć :)
                              >
                              > PS. Nietrudno zgadnąć, z jakiej partii jesteś. Czuć na odległość :)

Nie wiem o czym Ty do mnie rozmawiasz, nie rozumiem i zrozumieć nie chcę, odniose się tylko do ostatniego zdania:

Nie musisz zgadywać, powiem Ci wprost z jakiej:

z żadnej

Wiem, że to dziwne dla Ciebie, i niech tak pozostanie przydupasku partyjny :) Możesz sobie wierzyć lub nie, możesz też sobie pisać na mnie co chcesz, a ja i tak będę was gnębił śmieszne wazelinowe ludki bez własnych mózgów :)

PS. jak na razie to ludzie (m.in. ja) mają dość waszej komunistycznej propagandy na forum. A że sami odpisujecie sobie na własne posty to już świadczy o was, a jak to odpowiedz sobie sam sprzedawczyku :)
                            • Gość: pracownik do populistycznego Absolwenta IP: *.chello.pl 05.10.10, 21:56
                              drogi absolwencie ...a kto dał ci prawo wypowiadać się w imieniu "ludzi" ...
                              większość środowiska naukowego nie poprze Leszczyny ...wiesz za co za aprobatę uderzjącej w szkolnictow wyzsze usatwy ...wiem trudny temat ale gdy go zgłębisz pojmiesz sens i genezę zbliżających się protestów...
                              Ta ustawa uderza w pracowników jak i uczelnie ..lansowanie jedynie jednostek flagowych

Piszesz posługując się tanią retoryką taką specyficzną PiSowskiej propogandzie ...no cóż PO rzeczywiście uderza na prawo. Stąd ucieczka liberanej jej części.
                              Skoro Gowin i grupa konserwatystów ma tam decydujące zdanie to ja ciemno widzę przyszłość Platfromy
                              były sympatyk
                              a co do Twojego jednego ze zmysłów percepcji :) ...może tak wypadałoby zacząć od źródła ...może wykąpać się lub okno otworzyć ..spróbuj może wystarczy ;)
                              • Gość: sympatyk Re: do populistycznego Absolwenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.10, 00:44
                                Iza, mam dla ciebie dobrą wiadomość-dojdziesz do wniosku,że to,co wiesz,jest ważniejsze od tego w co nauczono cię wierzyć,zmienisz swe nastawienie w walce o dobrobyt i obfitość tego miasta.Sukces przychodzi od wewnątrz nie od zewnątrz.
    • Gość: wow Re: Izabela Leszczyna naszym Prezydentem !!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.10.10, 22:11
      :-))))))))
      • Gość: paul Re: Izabela Leszczyna naszym Prezydentem !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.10, 20:04
        Spokojna zrównoważona kampania. Tak trzymać i zwyciężać
        • Gość: wow Re: Izabela Leszczyna naszym Prezydentem !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.10, 22:30
          Ale działać,działać - nic nie robicie platformersi, żeby zwyciężyć!
          • Gość: platformes Re: Izabela Leszczyna naszym Prezydentem !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 00:49
            Iza daj czadu - proszę, bo cię nie ma!
            • Gość: jest Re: Izabela Leszczyna naszym Prezydentem !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.10, 11:16
              Jest, jest widać ją i słychać
    • Gość: Sowa Re: Izabela Leszczyna naszym Prezydentem !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.10, 08:41
      Popieram Izabele Leszczyne na prezydenta, tylko Ona ma szansę i jest nadzieją dla Częstochowy
      • Gość: krzyś Re: Izabela Leszczyna naszym Prezydentem !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.10, 13:05
        Leszczyna nie będzie prezydentem- wygra Warzocha w pierwszej turze- bo Częstochowa zaoszczędzi pieniądze za powtórne odwołanie Wrony
      • Gość: Janina Re: Izabela Leszczyna naszym Prezydentem !!! IP: *.swic.dialup.inetia.pl 23.11.10, 22:51
        Wszyscy jesteśmy za LEszczyną. tylko czemu tak wielu osobom nie chciało się iść na wybory? Nie zmarnujcie drugiej szansy i idźcie zagłosować na Izabelę Leszczynę! to nasza ostatnia szansa na lepszą Częstochowę...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka