Dodaj do ulubionych

Kto NAMI rządzi

05.10.10, 15:45
Witam wszystkich i każdego z osobna :)

Zostało uruchomione podforum częstochowskie "Kto nami rządzi" -> forum.gazeta.pl/forum/f,1186,Kto_nami_rzadzi_.html

Proszę wszelkie dyskusje polityczne zamieszczać tam :)
Myślę, że większej części użytkowników to oddzielenie się spodoba.
Obserwuj wątek
    • looooooook Re: Kto NAMI rządzi 05.10.10, 17:18
      nareszcie!
      • Gość: br Re: Kto NAMI rządzi IP: *.146.239.161.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.10.10, 19:37
        Najlepiej wykasujcie na zawsze wszystkie posty "niby wielce polityczne"......i zycie bedzie piekne:)
      • Gość: duch Re: Kto NAMI rządzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.10, 15:38
        JA!
    • andrzejdziaba Re: Kto NAMI rządzi 05.10.10, 19:23
      Kto nami będzie rządzić?
      • Gość: TYM Re: Kto NAMI rządzi IP: *.chello.pl 05.10.10, 19:53
        no nami w mej rodzince to zonka jasna dupa czemu ja nieumiem klamac no...a idz idz z takim tematem musialem prawde wpisac a do kitu ansymonka no mialas pomysl no
    • Gość: lutek Re: Kto NAMI rządzi IP: 195.88.28.* 05.10.10, 20:38
      bez sensu, myślę, że na głównym forum częstochowskim powinny być dozwolone dyskusje na temat lokalnych polityków, co innego dyskusje, czy pseudo dyskusje o polityce ogólnopolskiej, te wątki faktycznie zaśmiecały forum
      • Gość: ja Re: Kto NAMI rządzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.10, 21:32
        Bardzo dobrze, partyjni spece od propagandy wreszcie mają swój kącik i mogą sobie odpisywać na swoje posty ile tylko chcą, a forum wygląda wreszcie normalnie.
        • Gość: lutek Re: Kto NAMI rządzi IP: 195.88.28.* 05.10.10, 21:40
          a dlaczego akurat ten wątek pozostał?
          Leszczyna najlepszym kandydatem
          • Gość: ja Re: Kto NAMI rządzi IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 05.10.10, 21:47
            Bo to ona zostanie prezydentem, i zrobi porządek z niegrzecznymi obywatelami.
            • Gość: NP Brawo !!! IP: *.prenet.pl 05.10.10, 23:16
              Znakomity pomysl . Niech pieniacze "spisu" nie zasmiecaja forum ;)
          • ancymonka Re: Kto NAMI rządzi 06.10.10, 10:41
            Już jest przeniesiony :) Dziękuję za informację.
            • Gość: ja Re: Kto NAMI rządzi IP: 83.238.29.* 07.10.10, 10:30
              ancymonka to przenieś jeszcze ten:

forum.gazeta.pl/forum/w,55,116432469,116432469,W_najblizszych_wyborach_zaglosuje_na_kobiete.html
              Kolejne zbiegowisko partyjnych wierszokletów.
              • ancymonka Re: Kto NAMI rządzi 12.10.10, 15:55
                Zrobione ;)
    • Gość: Halina Dąbrowska Re: do ancymonka IP: *.54.169.172.tvksmp.pl 05.10.10, 23:26
      "Kto NAMI rządzi?"... nie wiem.

Wiem natomiast,
      że wyizolowanie z częstochowskiego forum wątków o tematyce społeczno-politycznej jest cenzurą poglądów, utrudnieniem mieszkańcom Częstochowy w przekazywaniu sobie wzajemnie istotnych informacji.
      Na czyje polecenie zrobiła to Pani?... nie wiem. Sądzę, że nie był to Pani pomysł gdyż o taką małostkowość Panią nie posądzam. Śmiem tak napisać na podstawie Pani wpisów na forum. Bardzo ładnie Pani wyjaśniała jak powinna postąpić osoba niepełnosprawna (opierając się doświadczeniach osobistych) by zdobyć pracę w dzisiejszych czasach. Podobało mi się to, nie ukrywam. Za to brawo dla Pani. Za uruchomienie podforum - niestety - nagana.

Cóż, w życiu człowiek postępuje różnie. Raz dobrze, innym razem źle.

Prawem każdego człowieka jest popełnianie błędów, mądrością jest ich naprawianie.

Piszę te słowa z pełnym przekonaniem,
      że spowoduje Pani iż wszystkie wątki z tego nieszczęsnego podforum wrócą na swoje miejsce, czyli do częstochowskiego forum, tam gdzie jest ich właściwe miejsce.

Serdecznie Panią pozdrawiam.
      • andrzejdziaba Re: do ancymonka 06.10.10, 07:51
        W pełni popieram Pani stanowisko.
      • Gość: Cęstochowianin Re: do ancymonka IP: *.adsl.inetia.pl 07.10.10, 17:56
        Ludzie opamiętajcie się, jaka to cenzura, że wątki polityczne zostały przeniesione do osobnego subforum i tam każdy może się wypowiadać, spierać , mądrzyć itp. ?
        • Gość: ja Re: do ancymonka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.10, 21:14
          Jak to fajnie poczytać jak partyjni pisarze forumowi się bulwersują, że wsadzono ich wielogodzinną mordęgę i peany na cześć kandydatów w jakis niewidoczny wątek i teraz ludzie sami moga wybrać czy czytać ich polityczne wypociny czy nie :) Tylko ktoś niewykształcony może uważać że to cenzura. To jest forum prywatnej gazety i to ona decyduje gdzie zamieszczać posty a gdzie nie. Zresztą jakby to była cenzura to by w ogóle tego wątku nie było a wasze hymny chwalące kandydatów zostałyby wywalone do kosza.
        • Gość: x Re: do ancymonka IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 31.10.10, 20:22
          c
      • Gość: edziu Re: do ancymonka IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 18.10.10, 20:40
        Ale jaja.
    • Gość: znawfca Re: Kto NAMI rządzi IP: *.centertel.pl 05.10.10, 23:32
      równięż uważam że to debilny pomysł! to o czym będziemy pisać na głównym forum - o pogodzie, o zgubionych kotkach...
      również liczę że wszystkie wątki polityczne wrócą na główne forum
    • Gość: jasiu... Re: Kto NAMI rządzi IP: *.dip.t-dialin.net 06.10.10, 10:31
      Gratulacje za decyzję!

Proponuję, by na forum pozostawiać tematy, które są komentarzami do artykułów, jakie ukazały się w Gazecie, a wszelkie pozostałe tematy, które de facto są tylko wyborczą propagandą przesuwać właśnie do nowo utworzonego miejsca.

Ja wiem, że tematów, o których warto pisać jest tyle, że bez szkody dla forum (a w zasadzie z pożytkiem dla niego) można było taką decyzję podjąć.

Jeszcze raz - moje uznanie za dobrą decyzję. Teraz tylko proszę o konsekwentną realizację zamierzeń.
    • andrzejdziaba Społeczna inicjatywa na rzecz zniesienia cenzury 06.10.10, 16:48
      Dobre pytanie. Kto Wami rządzi drodzy moderatorzy? Proponuję podjęcie społecznej inicjatywy na rzecz zniesienia cenzury na forum "GW" w Częstochowie.
      • ancymonka Re: Społeczna inicjatywa na rzecz zniesienia cenz 06.10.10, 17:31
        A co rozumiesz pod pojęciem cenzury??
        • andrzejdziaba Re: Społeczna inicjatywa na rzecz zniesienia cenz 06.10.10, 17:58
          Odpowiem Ci nieco później. W kościele katolickim trwa tydzień Miłosierdzia Bożego. Idę do kościoła na mszę św.
        • andrzejdziaba Re: Społeczna inicjatywa na rzecz zniesienia cenz 06.10.10, 19:39
          Art. 54 Konstytucji RP: "1. Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji, 2. Cenzura prewencyjna środków społecznego przekazu oraz konsesjonowanie prasy są zakazane. Ustawa może wprowadzić obowiązek uprzedniego uzyskania koncesji na prowadzenie stacji radiowej lub telewizyinej". Na forum "GW" w Częstochowie jest stosowana cenzura prewencyjna. Oprócz tego są stosowane inne techniki i działania, które naruszają rownież w/w art. 54 Konstytucji.
          • Gość: cenzura GW jest firma prywatna i moze na swoim forum IP: *.prenet.pl 06.10.10, 21:25
            robic co uwaza . Zachowaj panie andrzeju troche kultury bo nie jestes na swoim podwórku . A nawiasem mowiac od polityki sa inne fora a nie Czestochowa
            • andrzejdziaba Re: GW jest firma prywatna i moze na swoim forum 06.10.10, 21:43
              Wypowiada się Pan jak prawny pełnomocnik "GW", ale nim na pewno nie jest. Może jednak radca prawny Gazety by się w tej srawie wypowiedział?
          • ancymonka Re: Społeczna inicjatywa na rzecz zniesienia cenz 07.10.10, 09:04
            Fajnie, ale odpowiedzi na pytanie i tak nie otrzymałam.
            A w kwestii: "1. Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji", zgadzam się jak najbardziej, ale jest jeszcze coś takiego jak regulamin forum, jeśli ktoś nie chce/nie umie się do niego stosować, niech się nie dziwi, że jego wątki znikają (czytaj: są kasowane). I nie ma to nic wspólnego z cenzurą jakąkolwiek.
            Jeżeli zobaczysz na środku ulicy, że ktoś stoi i bluzga na przechodniów, to się oburzysz, gdzie jest policja! Jak z forum zniknie post pełny wyzwisk, obrażający innych ludzi, to mówisz, że to cenzura. Gdzie tu logika?
            • Gość: jasiu... Re: Społeczna inicjatywa na rzecz zniesienia cenz IP: *.dip.t-dialin.net 07.10.10, 10:38
              Art. 54 Konstytucji należy rozumieć tak, że każdy ma prawo do wykupienia serwera i założenia sobie forum, na którym będzie swoje racje przedstawiał.

Nikt nie może domagać się, by w twoim ogródku mógł wkopać swój transparent wyborczy. Nikt nie może domagać się, by w twoim oknie zawisł jego plakat. Nikt nie może domagać się, aby na prywatnym forum (właścicielem jest GW) wypisywać wszystko na co masz ochotę, bez żadnego regulaminu.

W tym temacie wszystko. Ancymonka - usuwaj i się nie daj! Powodzenia!
              • Gość: ancymon Re: Społeczna inicjatywa na rzecz zniesienia cenz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.10, 12:34
                Niech tak będzie.
              • ancymonka Re: Społeczna inicjatywa na rzecz zniesienia cenz 07.10.10, 17:28
                Dzięki za poparcie :) I zrozumienie idei forum :)))
            • andrzejdziaba Re: Społeczna inicjatywa na rzecz zniesienia cenz 07.10.10, 13:09
              Wiem, że chciałaś dobrze, ale wyszło źle. Mógłby z tego zrodzić się PROCES. Nie mam jednak zaufania do częstochowskich sędziów i do sądu z tym nie pójdę. Myślę, że się dogadamy. Następnym razem skonsultuj się wcześniej z prawnikiem, a jeśli nie ma takiej możliwości, możesz zapytać mnie. Jestem doradcą.
              W 1992 r. prowadząc pierwszą swoją działalność, współpracowałem w Waszym prawnikiem. Dobrze sobie radził i do takich sytuacji jak ta, by nie dopuścił. Z tej współpracy zrodził sie wywiad, jakiego Wam udzieliłem p.t. "Przełamywanie steerotypów". Warto byłoby do tego wrócić i zacząć pisać normalnie, obiektywnie, nie tak jak Marek Mamoń w 2008 r., czy Dorota Steinhagem dzisiaj. Pozdrawiam. Andrzej Dziąba.
              • Gość: gośćiówa Re: Społeczna inicjatywa na rzecz zniesienia cenz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.10, 15:45
                Nareszcie - brawo za decyzję. W każdych mediach 80% to polityka, aż mdli.
                P. Andrzeju, nie ma co się gorączkować, nie zabrano tematów, tylko utworzono podforum -
                -DLA ZAINTERESOWANYCH. Nie wszyscy mają ochotę rozmawiać o polityce
              • ancymonka Re: Społeczna inicjatywa na rzecz zniesienia cenz 07.10.10, 17:26
                W sumie zabawne.... inaczej się nie da skomentować...

Tak na marginesie - forum rządzi administracja... ja, to tu tylko sprzątam ;)
      • Gość: Niewodniczański Panie Dziaba! IP: *.apus-net.pl 08.10.10, 17:06
        Ja mam bardzo proste pytanie do Pana:
        Po grzyba Pan tu wchodzisz skoro widzisz tu cenzurę?
        No po co?
        Ja widząc głupawe wpisy naciskam to czerwone po prawej i wszystko.
        Jeśli kilku wciśnie to wtedy jest ta Pańska cenzura.
        Nie chcą Pana czytać to wciskają.
        Pan też może to zrobić przy moim wpisie.
        • andrzejdziaba Re: Panie Niewodniczański 08.10.10, 19:37
          Na temat cenzury już się wyraziłem cytując art. Ustawy Zasadniczej i już tego tematu nie rozwijam. Ograniczyłem też moją aktywność na forum, gdyż jestem zajęty kampanią wyborczą na rzecz "Nowej Częstochowy" i Grzegorza Więciorkowskiego. Poza tym osiagnęliśmy już tutaj założony cel propagandowy. A prowokatorami niech się zajmą administratorzy forum oraz organy ścigania i wymiar sprawiedliwości.
          Szanuję Pana opinię i nie zamierzam jej kasować. Pozdrawiam. Andrzej Dziąba.
    • quasi-modo Re: Kto NAMI rządzi 07.10.10, 16:29
      Jeszcze rządzi ciotuchna z PO - (nominowana)
      • Gość: bodzio Re: Kto NAMI rządzi IP: *.adsl.inetia.pl 07.10.10, 22:18
        kwasi morda ma rację w Czewie rządzi Matka Boska ,a za nią stoi Duch Święty .A nami rządzi Trójca Przenajświętsza.Czyli PO.
    • Gość: Halina Dąbrowska Re: do ancymonka IP: *.54.169.172.tvksmp.pl 07.10.10, 23:06
      Dlaczego na głównym częstochowskim forum istnieją wątki polityczne dotyczące PO i działalności Palikota skoro wszystkie inne wątki polityczne zostały przeniesione do podforum?

Podaję przykłady:
      1. Spotkanie Ruchu Poparcia Nowoczesnej Polski
      2. W najbliższych wyborach zagłosuję na ... kobietę

A wątki:
      1. Wywiad z Tadeuszem Wroną
      2. Polska ma coś z Grecji
      to wątki według Pani moderator: wątki o tematyce nie politycznej?

Pozdrawiam serdecznie Panią moderator ancymonkę.
      Trudna Pani praca, współczuję.
      • Gość: bodzio Re: do ancymonka IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.10, 00:24
        Nami rządzi ciemnota ludzka , ktora przed wyborami samorządowymi ma odwrocić uwagę od problemów .Czyli pokazówka z dopalaczami i
        nocki w sejmie .Dobry guru pokazuje słuszny kierunek.
        • Gość: acotopo Re: do ancymonka IP: 193.138.240.* 08.10.10, 00:39
          hehhehe....ale tak szczerze to wszystkie wątki nalezy tu przenieść...ide ich troche powkurzać..,hhhehe
        • Gość: Halina Dąbrowska Re: do bodzio IP: 212.87.238.* 08.10.10, 14:23
          Coś w tym prawdy jest (może nawet 100% ?) co Pan pisze.
          Pozdrawiam.
    • Gość: Alexis Re: Kto NAMI rządzi IP: *.54.174.45.tvksmp.pl 08.10.10, 14:43
      forum.gazeta.pl/forum/w,55,116432469,116432469,W_najblizszych_wyborach_zaglosuje_na_kobiete.html
      kolejny watek do przeniesienia, choc n ie jestem w sumie za tym,
      • pablo_79 Re: Kto NAMI rządzi 08.10.10, 16:27
        Ancymonka nadal wisza wątki na forum Częstochowa z Tadeuszem Wrona w tytule...

no chyba, że on ma u Ciebie jakies specjalne względy

pozatym - każdy wątek przerobia na wybory...hehhehe

• ancymonka Re: Kto NAMI rządzi 12.10.10, 16:01
          Pablo - jak coś przegapiłam to przepraszam, podaj link, to przeniosę. Do Tadzia sentyment może i mam (z zupełnie niepolitycznych względów), ale nie faworyzuję nikogo :D
    • eve_line1 Re: Kto NAMI rządzi 08.10.10, 17:19
      Z całym szacunkiem Ancymonko, idea słuszna, ale niewykonalna, bo wiele wątków nawet podpiętych pod artykułami w zamierzeniu niepolitycznymi łączy się z polityką, czego przykładem nadal wiszące: Telewizja Serafina, wójt z Konopisk, Włókniarz i Wrona (tytuły w skrócie). Pewnie jest tego więcej, ale nie otwieram i nie czytam wszystkiego.
      Pzdr. :)
      • Gość: x Re: Kto NAMI rządzi IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 09.10.10, 19:26
        No cóż.
    • rudolf1.0 Re: Kto NAMI rządzi 09.10.10, 19:31
      Nareszcie, dobry pomysł:))
    • andrzejdziaba Rządzi Demokracja 09.10.10, 21:02
      Cenzura się sama zlikwidowała. Brawo Ancymonka, brawo "GW" w Częstochowie. Zaczynam odzyskiwać do Was zaufanie. Żeby tylko Wasi dziennikarze tak brzydko o mnie już nie pisali. Pozdrawiam.
      • Gość: krzyś Re: Rządzi Demokracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.10, 21:19
        Oj,-słabej wiary jesteś Andrzeju.
        • andrzejdziaba Re: Rządzi Demokracja 10.10.10, 21:45
          Odpowiem Ci jutro Krzysiu. Obiecałem nie prowadzić dzisiaj dyskusji politycznycvh.
        • andrzejdziaba Re: Rządzi Demokracja 11.10.10, 08:12
          Tutaj nie chodzi o wiarę tylko zaufanie do instytucji publicznych.
        • andrzejdziaba Re: Rządzi Pajdokracja 11.10.10, 23:19
          Okazałem Im zbyt duże zaufanie. Miałeś jednak rację.
    • storima Kto NAMI rządzi. Ancymonko. KupA roBoTY. 10.10.10, 20:58
      Ancymonko, jakos nikt nie ma ochoty wpisywac watkow na nowe tematyczne forum.
      Oczywiscie sprawa to nowa wiec z przyzwyczajenia goscie stukaja na forum FCz.
      Przyzwyczajenie?
      A taksze swiadomosc, ze na PoForuMniejIchBedzie???
      P.S.bledy ortoPedyczne zmierzono. Stapalem nie ta stopom r rana.
      Pozdrowienia od Jelenia. Oczywiscie tego z Auxerre.
    • Gość: Palikot Janusz Palikot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.10, 17:40
      Janusz Palikot w Częstochowie! Spotkanie w sobotę, 16 października o godz. 18 w Klubie Politechnik.
      • Gość: TYM Re: Janusz Palikot IP: *.chello.pl 13.10.10, 18:20
        loi wreszcie do nas przyjedzie Pan Janek!! no kurka wodna wezykiem wezykiem Jasiu
    • Gość: Demono ciekawe IP: 91.206.65.* 11.10.10, 18:50
      Czytaliście to z innefo forum?:
      Zapytajcie Pani Poseł czy wie o tym ze brat-Stasiu Szymanek pracuje w ośrodku egzaminowania w Czestochowie. Skarbnik platformy czestochowskiej Maciej Wawrzkiewicz po objęciu stanowiska dyrektora WOJEWÓDZKIEGO OSRODKA RUCHU DROGOWEGO odrazu zatrudnił braciszka. Może ciekawsze bedzi zapytanie Staśka co on tam robi, ale fakt zna się na wszystkim i jest ambitny chce sie rozwijac
      • Gość: ja gość Re: ciekawe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.10, 19:58
        Coścwięcej o spotkaniu z Palikotem? Kto wie?
      • Gość: WIKTOR Re: ciekawe IP: 178.56.47.* 04.11.10, 20:47
        Faktycznie braciszek Pani poseł w WORD-dzie Częstochowskim pracuje, ale cos Ci sie pomyli ło bo to Zdzichu Szymanek
    • Gość: mag Re: Kto NAMI rządzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.10, 15:44
      Ancymonka, bądź sprawiedliwa i wszystkie wątki polityczne wywalaj z tego forum , a nie tylko te które nie pasują do twojej opcji politycznej
      • ancymonka Re: Kto NAMI rządzi 12.10.10, 16:03
        Ja nie mam opcji politycznej, jestem apolityczna od urodzenia. Jak czegoś nie widzę to dawajcie linki, no :)
        • Gość: TYM i co juz mija 20 lat demokracji IP: *.chello.pl 13.10.10, 18:23
          jeszcze nastepne 20 latek i co znowu wymyslicie co zasady demokracji lamiemy Solidarnosciowe rownierz pozostal jedynie podatek i zato chwala
        • storima Jak czegoś nie w 13.10.10, 19:15
          ancymonka napisała:

> Ja nie mam opcji politycznej, jestem apolityczna od urodzenia. Jak czegoś nie w
          > idzę to dawajcie linki, no :)

forum.gazeta.pl/forum/w,55,117398976,117398976,_List_do_Mieszkancow_Niedziela.html
          Pozdrowienia,
        • Gość: Cęstochowianin Re: Kto NAMI rządzi IP: *.adsl.inetia.pl 17.10.10, 16:28
          Do przeniesienia:
          forum.gazeta.pl/forum/w,55,117604511,117604511,Leszczyna_i_jej_czerwona_pomadka_do_ust.html
          forum.gazeta.pl/forum/w,55,117647110,117647110,Kto_na_prezydenta.html
    • Gość: nieżyt Re: Kto NAMI rządzi- mośki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.10, 15:24
      mośki i tyle powinni mieć mniejszość żydowską w sejmie
    • Gość: Halina Dąbrowska Re: Kto NAMI rządzi IP: *.54.169.172.tvksmp.pl 15.10.10, 17:34
      Niestety, ale rządzą nami wariaci... -
      lubczasopismo.salon24.pl/aleszum/post/238989,niestety-ale-rzadza-nami-wariaci
      • Gość: ??? Re: Kto NAMI rządzi - no właśnie: kto ??? IP: *.net.stream.pl 24.11.10, 22:17
        Pytanie: czy rządzą nami normalni ludzie ?

Odpowiedź (po dłuuuuuuugim namyśle): chyba jednak NIE ...

Komentarz:
        niedawno kandydat Cz. Bielecki powiedział, że jest "zwierzęciem politycznym" - co
        potwierdza już utrwalone w życiu politycznym określenie.

Niestety, politykierzy biorący udział w przysłowiowym "wyścigu szczurów" -
        swoimi zachowaniami również potwierdzają słuszność takiego określenia.

Skoro ktoś identyfikuje się ze "zwierzęciem" - nie można Go traktować jako normalnego człowieka. Zresztą zachowania wielu ludzi takiego pokroju jak też
        efekty ich rządów - także potwierdzają ich odmienność.
        Jaki wniosek można wywieść ?
    • Gość: Witek Siódmy kandydat na Prezydenta J. Kocyga IP: 78.133.191.* 16.10.10, 17:31
      Pomijając fakt, że Pan J. Kocyga jest specjalistą od łatania dziur w częstochowskich drogach. Ma też doktorat z planowania strategicznego - planuje remont dróg tydzień przed opadami śniegu. Jest też najwiekszym wrogiem towarzystw ubezpieczeniowych, które masowo wypłacaja swoim klientom odszkodowania za zniszczone opony, felgi itd a wielkim przyjacielem Drog-budu i innych bo zawsze jest robota...Jeśli J. Kocyga reprezentuje swoją osobą tyle co asfalt na częstochowskich drogach to strach sie bać!!!
      Zastanawiam sie czy orientujecie się Państwo, że założycielem Bloku Częstochowianie jest S. Kocyga, organizator pamiętnego referendum. A jakie plany ma S. Kocyga??? Swój Człowiek prezydentem, Rada Miasta wolna od polityków zapełniona jednak ludzmi układu. Za wystawienie kandydata na swojej liście do Rady Miasta S. Kocyga od Niejakiego Marszałka pobrał ok 30tyś zł od sztuki. Wszystko po to aby Rządzić Miastem dla własnych korzyści!!!
      Już pare dni po wynikach referendum S. Kocyga zawitał na podwojach J.G. aby ubić interes.
      I to istotnie udało się, Paulini kupili od niego udziały w kamienicy na ul. Św. Barbary gdzie mają zamiar wybudować centrum pielgrzymkowe. Pozostaje tylko jedna rzecz pozwolenie na drogę od tylu owej kamienicy... Koleją inwestycją na którą poluje S. Kocyga to przejęcie terenów obecnej Cepeli a tu bardzo potrzebne jest "poparcie" UM.
      Po udanych interesach z JG zmieniło się podejscie Kocygi do T.W.i do kościoła - jak widać interesy zblizają.
      Pozostaje tylko mieć nadzieję, że społeczeństwo przejrzy na OCZY.
      Pozdrawiam
      • Gość: bodzio Re: Siódmy kandydat na Prezydenta J. Kocyga IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.10, 21:54
        Halinko znający życie , układy i powiązania politycznie .Z tym tyłkiem to lekka przesada .Wystarczy mieć oczy szeroko otwarte .Wtedy poznasz ból ludzi.Witek nie szalej.
        • Gość: ja Re: Siódmy kandydat na Prezydenta J. Kocyga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.10, 03:05
          Guzik co piszą redaktorzy GW, ale pare wątów wypadałoby wyrzucic poza nawias normalnego forum
          • Gość: ania Re: Siódmy kandydat na Prezydenta J. Kocyga IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 19.10.10, 19:32
            Zgadzam się.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka