Dodaj do ulubionych

Kto na prezydenta

16.10.10, 23:37
Witam

Tak się zastanawiam który kandydat/kandydatka byłby najlepszy na prezydenta Częstochowy?
Jest Leszczyna,Matyjaszycz,Warzocha , a teraz zobaczyłam plakaty Pana Jerzegoz Kocygi. Może to jest alternatywa dla tych partyjnych kandydatów? Proszę bardzo o opinie o wszystkich kandydatach. Nie życze sobie tylko komentarzy od Panów Dziąby, Kulawika i Drygasa bo niestety ci Panowie nic konstruktywnego tu nie wnoszą.
Obserwuj wątek
    • Gość: :) Re: Kto na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.10, 08:56
      Kto na prezydenta? Wpisujcie się!
      • dyziek_o Re: Kto na prezydenta 17.10.10, 10:19
        To wcale nie taka prosta odpowiedź.
        Ja już od jakiegoś czasu zastanawiam się nad tym problemem.
        Osobiście nie widzę nikogo na to stanowisko. Oczywiście mówimy o nazwiskach, które co i rusz pojawiają się na castingu do tej roli. Większość z tych osób albo już była w okolicach świecznika i niczym szczególnym się nie wykazała - za wyjątkiem zadbania o własny interes lub o interes wyłącznie swojego ugrupowania.
        Miasto natomiast, z działalności tych przedstawicieli nie miało nic lub bardzo niewiele.
        Jedynie Wrona zyskał tytuł Wybitnego Dobrodzieja dla Kościoła przekazując znacznej wartości mienie za symboliczne opłaty tej instytucji.
        Resztę można spokojnie określić słynnym już powiedzeniem ; mierny, bierny ale wierny.
        I to bez względu na kolor reprezentowanego ugrupowania.
        W związku z tym, po raz ostatni interesuję się tego typu imprezą i po raz ostatni zaryzykuję
        oddając swój głos..........na opcję Janusza Palikota. O ile oczywiście ktoś od nich będzie kandydował.
        Dyziosceptyczny.
      • quasi-modo Re: Kto na prezydenta 17.10.10, 10:36
        Biorąc pod uwagę sytuację polityczną w Częstochowie , to najwyższy czas żeby wytępić zarazę . Obecny układ "mafijny" bardzo się zakorzenił i obecny nominowany komisarz boi się go ruszyć . Osobiście stawiam na młodą "Lewicę". Moim zdaniem to jedyne ugrupowanie , które jest w stanie obalić obecny układ i zaprowadzić porządek . Oczywiście widziałbym na miejscu prezydenta każdego kto będzie dobrym gospodarzem bez względu na przynależność do ugrupowania , ale musi to być człowiek z silnym i kompetentnym sztabem współpracowników . PO i PIS będą kontynuować politykę Wrony i podtrzymywać obecny układ . O wspólnocie nawet nie wspomnę . Dlatego najwyższy czas na lewicę . Niema innego wyjścia .
        • mateusz572 Re: Kto na prezydenta 17.10.10, 11:58
          quasi-modo napisał:
          > Biorąc pod uwagę sytuację polityczną w Częstochowie , to najwyższy czas żeby wy
          > tępić zarazę . Obecny układ "mafijny" bardzo się zakorzenił i obecny nominowany
          > komisarz boi się go ruszyć . Osobiście stawiam na młodą "Lewicę".

Ale to już było mój drogi.
          Cóż z tego,że fasada jakby nowa lecz za nią stare mury.
          Jeżeli już wspominasz o układach "mafijnych", to czym się różnią te stare od niby nowych ?
          • Gość: boo Re: Kto na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.10, 12:06
            już było jak rzeczesz 572 a bylejakość jest tu i teraz i tych darmozjadów trzeba przepędzić
            • Gość: ja Re: Kto na prezydenta IP: 188.33.110.* 17.10.10, 12:26
              stawiam na Warzochę,mam bardzo niemiłe wspomnienia i doświadczenia po tym,jak pan Kocyga byl w Zarządzie Dróg.
            • Gość: Ekspert Re: Kto na prezydenta IP: *.alfanet24.pl 17.10.10, 12:27
              Żaden z powyzszych sie nie nadaje. Częstochowie potrzebny jest ekspert, człowiek rozpoznawany, który wie gdzie zapukać w Warszawie.

Precz z politykami i politykerami.
              • Gość: zazii Re: Kto na prezydenta IP: 212.87.241.* 18.10.10, 16:09
                Największe doświadczenie ma Wrona to oczywiste, jak narazie to minęło 9 miesięcy koalicyjnych rządów PO-PiS w mieście i jakoś nie zauważyłem choćby jednej rozpoczętej lub nawet zapowiedzianej inwestycji. Pani Leszczyna w sejmie głosuje przeciwko swojemu miastu a Matyjaszczyk jest za cienki by byc prezydentem i wogóle nie ma zaplecza, bo kogo on ma...Balta? skompromitowanego aroganckiego gbura
          • quasi-modo Re: Kto na prezydenta 17.10.10, 12:25
            W obecnej chwili praktycznie wszystkie ugrupowania z wyjątkiem lewicy siedzą po uszy w bagnie wyczarowanym przez Wronę . Raczej haki zbierane przez Tadzia podziałały i działają . Kasa nawet lewa nigdy im nie przeszkadzała . Mamy nową lewicę . To już inne pokolenie . Niedługo odezwie się ostatni dzwonek . Mamy szansę rozwalić obecny układ i patologię . Częstochowę należy wyleczyć i zdezynfekować . Lewicę postrzegam jako silne ugrupowanie , które jest w stanie zmienić nasze miasto i chorą wizjonerską politykę polegającą na zastraszaniu i wiernemu poddaniu się jedynemu panującemu . Nie mam nic przeciwko innym ubiegającym się o fotel prezydenta , ale ci ludzie nie uwolnią się od układu w jaki zostali wciągnięci i nie dadzą sobie rady z naprawą i likwidacją bałaganu po Wronie .
            • mateusz572 Re: Kto na prezydenta 17.10.10, 14:08
              quasi-modo napisał:

>Mamy nową lewicę

Przyglądam się radnym lewicy i widzę nowe, stare twarze.
              Gdzie jest więc to nowe pokolenie ?
              W innych ugrupowaniach oczywiście nie jest lepiej.
              Tak więc podobnie jak Dyziu, chęci mam szczere wybrac najlepszego kandydata, lecz na horyzoncie nie widac takowego.
              Jedno szczególnie mam za złe byłemu prezydentowi, "wysadzonemu z siodła", że w czasie najlepszej koniunktury gospodarczej inwestorów do miasta zbyt mało ściągał. Przykład dobry miał niezbyt daleko, bo ledwie 180 km na zachód w mieście Wrocławiem zwanym.;-)
              Czy lewica z nowymi, starymi twarzami jest w stanie przedłożyc interesy miasta nad swoje ?
              Czym zachęci ludzi z kapitałem, aby w mieście pod Jasną Górą inwestowali ?
            • Gość: ja Re: Kto na prezydenta IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 17.10.10, 16:31
              Z takim siłaczem jak Balt to droga do najgorszego bagna dla Częstochowy.
        • Gość: ja Re: Kto na prezydenta IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 17.10.10, 16:25
          quasi czy jak ty tam się zwiesz młoda lewica na czele z Baltem najpierw niech się dokształci a potem myśli o władzy, nieuki won z Częstochowy !!!
          • Gość: bodzio Re: Kto na prezydenta IP: *.adsl.inetia.pl 17.10.10, 18:15
            Częstochowianie mają jakiś sentyment byłej komuny.Ale trzeci raz ją wybierać po jakiego grzyba ? Młode twarze i bez ukladów to następny dowcip tej dekady .
    • Gość: em Re: Kto na prezydenta IP: *.net.stream.pl 17.10.10, 12:48
      Jako młoda Częstochowianka, studiujaca, pracująca, mieszkająca tu od urodzenia zagłosuję na Matyjaszczyka.
      Na myśl o tym , ze mialby wygrac wrona robi mi się niedobrze.
      Do reszty kandydatow, w tym do pani Leszczyny nie mam grama zaufania.
      Mam lewicowe poglądy i z tego co widzę Matyjaszczyk jest dla mnie idealnym kandydatem.
      Mlodym, rozumiejacym potrzeby mieszkanców, potrzeby remontowania dróg, usprawnienia komunikacji, budowy przedszkoli oraz potrzebe odciecia sie od kosciola.
      W tym momencie miasto jest dla pielgrzymow, nie dla mieszkancow. Ciezko o nowe miejsca pracy, ciezko o inwestycje rozrywkowe, budowy i remonty drog ciagna sie miesiacami i niedlugo po ich remoncie z powrotem pojawiaja sie dziury. Nie ma żadnych usprawnien dla mieszkancow, zas przeciwnie. Wladza ma mieszkancow gleboko w powazaniu. Tak bylo za wrony, tak jest teraz, za Kurpiosa.
      Wrona to w ogole ewenement, bez grama pokory i klasy, kandyduje mimo, ze mieszkancy go odwolali, gdy wprost powiedzieli mu dosc. Żądza wladzy widac silniejsza.
      Poza tym jest tak gleboko umoczony ze jego rządy beda znaczyc kolejne lata stagnacji i podlizywania się klerowi.
      Częstochowa za rządów wrony oddała KK najwiecej dóbr w całym kraju. To jest dla mnie przewazajacy argument, ze takiego nieudolnego, fanatycznego prezydenta nie chcę. I Częstochowie też jest niepotrzebny.
      Miastu, a bardziej mieszkancom potrzebny ktos, kto bedzie dbal o wszytskie wartswy spoleczne, ktory rozumie problemy. I wierze, ze Matyjaszczyk jest tym kimś.
      • Gość: ja też młoda Re: Kto na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.10, 16:16
        A ja nie oddam głosu na Matyjaszczyka. Na kogo? jeszcze nie wiem
        • Gość: ja Re: Kto na prezydenta IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 17.10.10, 16:32
          Ja natomiast wszyscy oprócz czerwonych Matyjaszczyko-Baltów.
      • cudzik3 Re: Kto na prezydenta 17.10.10, 20:18
        pod jednym warunkiem - że pozbędzie się Balta i jemu podobnych!
    • Gość: Absolwent Re: SLD już rządziło w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.10, 18:55
      SLD już rządziło w Częstochowie w ostatnich latach, więc im zawdzięczam ten układ częstochowski. Też się dogadywali z kościołem, w jezdniach były straszne dziury a na chodnikach brud...

W PRL-u też oni rządzili (pod nazwą PZPR) jakieś 40 lat...

Pokazali już, że nic nie potrafią. Teraz walczą o stołki, bo dawno ich nie zajmowali :)
      • Gość: kolo Re: SLD już rządziło w Częstochowie IP: *.182.0.6.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.10.10, 20:31
        Tyle młodych osób chce Matyjaszyka, bo on tylko klika na naszej klasie i obiecuje. Skąd Ci ludzie mogą pamiętać jak SLD rządziło miastem i jakie interesiki prywatne robili. Wiem dobrze że Matyjaszczyk ja dorwie się władzy to powsadza takich Baltów na każde możliwe stanowisko. Jak juz odrwią się do koryta to nic nie zaproponują miastu z prostego powodu bo niewiele umieją. Dotąd nic dobrego nie zrobili i niczym się nie wyróżnili. Platforma też pokazała, że nie ma kadr ani pomysłu na miasto. Pośpiesznie zamienili Kurpiosa na Leszczynę a przecież rok temu mówili że mają program itp. Skąd teraz mieliby nas nie oszukiwać jak to zrobili po referendum. Warzochy nie wspominam bo szkoda czasu. Dlatego na tym tle Wrona jest uczciwy nie kradł, umiał godnie reprezentować miasto dbał o jego pozycję. Niewątpliwie trzeba mu świeżej krwi i pomysłów czyli młodych ludzi razem z nim do rządzenia. Uważam, że Wrona jest nalepszym kandydatem
        • Gość: ja Re: SLD już rządziło w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.10, 20:47
          Jeżerli tak uważasz, to bardzo się mylisz.Jak Wrona mógł byc uczciwym człowiekiem,skoro zatrudniał w spółkach miejskich ludzi z wyrokami? Przeczytaj list otwartyu Raczka, tam podane są te nazwiska.
          • Gość: ANTY-WRONA WRONA Musi Odejść IP: 94.254.238.* 17.10.10, 21:42
            WRONA ZAPROWADZIŁ NAS PRZEZ SWOJE DWIE KADENCJE DO CIEMNEJ DUPY WIĘC MUSI ODEJŚĆ
    • Gość: student Re: Kto na prezydenta IP: *.adsl.inetia.pl 18.10.10, 00:32
      Lubię historię, i jako młody człowiek nie chcę aby lewica rządziła, bo przecież skąd ma taki matyjaszczyk- pieniądze na taką potężną kampanie... Matyjaszczyk wydał na nią pewnie z 500.000 zł...
      Myślę, że przydałaby się jakaś debata, aby odpowiedzieć na Twoje pytanie Sylwio:)
      • Gość: mieszkaniec Re: Kto na prezydenta IP: *.147.121.126.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.10.10, 09:23
        Argument "starych murów za nową fasadą" i wysokiego funduszu wyborczego lewicy tylko podkreśla fakt że za "Młodymi" w SLD stoi stara ekipa, która tuż przed emerytura chce sobie jeszcze poużywać na mieście. Zatem wybierając kandydata sugerując się ładnym papierkiem i przekazem medialnym Pana Krzysztofa możemy zafundować sobie kolejne 4 lata marazmu oraz papierowego prezydenta siedzącego na "gorącej linii" z mocodawcami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka