Dodaj do ulubionych

Czy Matyjaszczyk i Balt to bandyci ?

04.01.11, 17:13
Polecam linki z "występów" obu Panów na Juvenaliach 2003
TVN24
kontakt24.tvn.pl/artykul,sld-matyjaszczyk-i-inni-na-slynnych-juwenaliach-w-2003,59987.htmlYOUTUBE
www.youtube.com/watch?v=mgySLA1dzJU
Czy rzucanie w radiowóz to wykroczenie ?
Czy osoby o tak wątpliwej reputacji powinny rządzić naszym miastem ?
Czy mają moralne prawo domagać się opłat od pielgrzymów ?
Wątek dla Gazety i ..... prokuratury ?
Obserwuj wątek
    • Gość: c Re: Czy Matyjaszczyk i Balt to bandyci ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.11, 17:22
      error w linku, to poprawny:

kontakt24.tvn.pl/artykul,sld-matyjaszczyk-i-inni-na-slynnych-juwenaliach-w-2003,59987.html
      • Gość: mull Re: Czy Matyjaszczyk i Balt to bandyci ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.11, 17:28
        a ty w młodości szczałeś sąsiadom na wycieraczki
        • Gość: zorro Re: Czy Matyjaszczyk i Balt to bandyci ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.11, 17:32
          A czy młodość to wiek 30 lat?
          • Gość: tak tak Re: Czy Matyjaszczyk i Balt to bandyci ? IP: *.dynamic.chello.pl 21.01.11, 21:19
            Dobrze mull, że pamiętasz, co robiłeś w młodości - źle, że się tym chwalisz.
        • Gość: antySLD Re: Czy Matyjaszczyk i Balt to bandyci ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.11, 17:32
          może ale ja nie jestem prezydentem i nie szczałem po 30tce jak obaj Panowie
      • Gość: art Re: Czy Matyjaszczyk i Balt to bandyci ? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.01.11, 22:23
        error to ty masz chyba na drugie imię!!! jaki balt??, a może po lewej stoi lech a z tyłu jarosław???
        weź sobie koło i się pie....i w czoło !!!
    • Gość: antySLD Poprawione linki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.11, 17:24
      kontakt24.tvn.pl/artykul,sld-matyjaszczyk-i-inni-na-slynnych-juwenaliach-w-2003,59987.html
      www.youtube.com/watch?v=mgySLA1dzJU
      • Gość: obiektyw-ny Matyjaszczyk IP: *.54.169.14.tvksmp.pl 04.01.11, 17:43
        A to POLSKA właśnie
    • Gość: hh trzeba to bylo dac przed wyborami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.11, 17:49
      teraz to sobie to w d... mozna wsadzic
      • kst666 Re: trzeba to bylo dac przed wyborami 04.01.11, 18:23
        ...teraz to Prezio i Spółka ma was wszystkich w d...e !!!
        Ale was zrobili w durnia,hehehe:)))))))))))))))))))))))))))
      • Gość: Antylewak Re: trzeba to bylo dac przed wyborami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.11, 18:43
        To śmiecie j....ne. Częstochowa przeprasza za SLD.
        • Gość: antol Re: trzeba to bylo dac przed wyborami IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 04.01.11, 19:09
          Trzeba było wybrać jakiegoś świętego napewno zrobilby cuda.
          • Gość: obiektywnie2222 Zostali wybrani w wolnych i demokratycznych wybora IP: *.apus-net.pl 04.01.11, 21:05
            1) Zostali wybrani w bezpośrednich, wolnych i demokratycznych wyborach przez częstochowian.
            2) Jeśli na tych zdjęciach są rzeczywiście oni i dopuszczają się czynów niezgodnych z prawem - to dymisja.
            3) Jeśli jednak to nie oni, autor wątku dopuszcza się pomówienia określając ich publicznie "bandytami" i pewnie będzie proces cywilny.
            • Gość: Antylewak Re: Zostali wybrani w wolnych i demokratycznych w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.11, 21:09
              Co punktu 2 to muszę oznajmić, że ci kolesie nie mają w swoim wąskim słowniku wyrażenia "dymisja". Do punktu 3 niech się wypowiedzą, a pkt 1 to porażka Częstochowy.
              • Gość: q Re: Zostali wybrani w wolnych i demokratycznych w IP: 109.95.28.* 05.01.11, 09:07
                wydaje mi się, że gazeta koniecznie musi zająć się tą sprawą... nie wiem czy też nie organy ścigania - jeśli to prawda i jeśli wydarzenie to się nie przedawniło.
                • kovalskybobi Re: Zostali wybrani w wolnych i demokratycznych w 05.01.11, 10:27
                  kompromitacja "elit" sldowskich. Ludzie rozczarowani jednym prezydentem bardzo łatwo wpadają w ramiona kogoś takiego
                  • skijura Re: Zostali wybrani w wolnych i demokratycznych w 05.01.11, 13:15
                    a może sami zainteresowani wypowiedzieliby się w tej sprawie, bo bardzo ciekawi mnie czy to faktycznie oni??
                    • Gość: xyz Re: Zostali wybrani w wolnych i demokratycznych w IP: *.146.133.225.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.01.11, 14:05
                      Ja również uważam, że osoby najbardziej zainteresowane powinny się w tym wątku wypowiedzieć.....przecież śledzą napewno forum.................!!!!???
                    • Gość: tak tak Re: Zostali wybrani w wolnych i demokratycznych w IP: *.dynamic.chello.pl 21.01.11, 21:32
                      Zainteresowani na pewno niczego nie pamiętają. Po szóstym piwie pamięć zaczyna człowieka powoli opuszczać.
                  • Gość: miś Re: Zostali wybrani w wolnych i demokratycznych w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.11, 20:54
                    wstrętni zawzięci polaczkowie dajcie sobie na wstrzymanie bo agresja was rozerwie
                    • Gość: tak tak Re: Zostali wybrani w wolnych i demokratycznych w IP: *.dynamic.chello.pl 21.01.11, 21:37
                      Demokratyczne wybory "misiu" ?
                      Nie zapominaj, że komunizm, to był system, w którym każdy głupi miał prawo do życia... Demokracja, to jest system, w którym każdy głupi ma prawo głosu...
    • Gość: em Re: Czy Matyjaszczyk i Balt to bandyci ? IP: *.ip.netia.com.pl 05.01.11, 13:55
      Przeciez widać że to nie oni.
      Pierwszy lepszy rudy student i juz Matyjaszczyk?

Żenade robicie, że aż wstyd.
      Fuj! polaczkowo.
      • Gość: Przyznajcie się Przyznajcie się i przeproście IP: *.net.stream.pl 05.01.11, 16:26
        A potem pora znieść prohibicję na Dekabrystów.
        • Gość: tracker osoby są podobne ale czy to oni?? IP: 109.95.28.* 05.01.11, 19:44
          bo te postacie na zdjęciach faktycznie są podobne do obecnego Prezydenta i Przewodniczącego Rady Miasta
          jako mieszkaniec naszego miasta chciałbym uzyskać odpowiedź czy Ci Panowie brali udział w burdzie studenckiej w 2003 r.!! Panie Prezydencie - Panie Przewodniczący - proszę o stanowisko w tej sprawie!!!
          • Gość: tez Re: osoby są podobne ale czy to oni?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.11, 20:40
            uważam, że tą sprawa nalezy sie dokładnie zainteresować i wyjaśnić do końca. Nie może tak być, żeby prezydent dużego miasta i przewodniczący rady byli zamieszani w burdy. A może nie sa, tylko podobieństwo jest duże? I prezydent i przewodniczący rady powinni od tego osobiście się odciąć!
            • Gość: blondyna Re: osoby są podobne ale czy to oni?? IP: *.adsl.inetia.pl 05.01.11, 20:52
              To napewno nie prezyden, bo by miał krawat...:))
              • Gość: czarna Re: osoby są podobne ale czy to oni?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.11, 21:26
                Wtedy nie był prezydentem - to 2003 rok
                • Gość: hiena forumowa Re: osoby są podobne ale czy to oni?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.11, 21:34
                  Choć sprawa jest naprawdę bulwersująca-to dziwię się administratorom, że pozwolili na rozpowszechnianie takiego wątku, w którym jest słowo "bandyci". Po po pierwsze - nie wiadomo czy oni?,po drugie dopiero po śledztwie można to jakoś nazwać, a po trzecie - dotyczy to obecnie funkcjonującego prezydenta miasta i przewodniczącego- nie deprecjonujmy już do końca tak naszego miasta! Prezydent - bandyta? Przewodniczący Rady Miasta -bandyta? Administratorzy - proszę o moment zastanowienia się nad tym!
                  • Gość: paul Re: osoby są podobne ale czy to oni?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.11, 21:43
                    Masz stuprocentową rację hieno, oby więcej takich hien!
                    • Gość: Maniek Re: osoby są podobne ale czy to oni?? IP: *.adsl.inetia.pl 06.01.11, 13:23
                      Sami do siebie gadacie , czy to nie jest obłąknie.
      • Gość: tak tak Re: Czy Matyjaszczyk i Balt to bandyci ? IP: *.dynamic.chello.pl 21.01.11, 21:55
        Jasne, że to nie oni ! Na plakatach, to też nie Matyjaszczyk tylko jego sobowtór, a w magistracie podstawiony agent FBI ! Prawdziwy Matyjaszczyk bojąc się konsekwencji ukrywa się w przebraniu prawosławnego księdza w jasnogórskim parku, a w niedziele i święta zakłada kostium wiewiórki (rudy). Nie rzucajcie mu orzeszków - woli piwo.
    • pluto37 Re: Czy Matyjaszczyk i Balt to bandyci ? 05.01.11, 22:01
      SKORO NIE CHCIELIŚCIE posłanki Leszczyny, to mieliście wybór między zadymiarzami, albo zwykłą huliganerią, a ZŁOMIARZEM.
      Wybraliście grandziarzy i huliganów, na dodatek z dalekiej prowincji to teraz próżne żale.
      trza było myśleć.:):):)
    • ciekawski121 Re: Czy Matyjaszczyk i Balt to bandyci ? 06.01.11, 00:16
      haha dobre, widzę że jednak gniewni z "nie lubie poniedziałku" jeszcze są:P
      to powiem wam tak za nim coś powiecie najpierw to zobaczcie kto był organizatorem tych juwenalii a piszecie byle co. byle co jecie i byle co gadacie....
      • Gość: acotopo Re: Czy Matyjaszczyk i Balt to bandyci ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.11, 00:56
        orzesz k....a

niektórzy to nie maja co robić...
        na 2 zdjęciu jest chyba Pani Leszczyna, a na 4 Pan WRona...

zaraz stwierdzicie, że to przez nich Wrona zamknął dekabrystów i to oni bili się z policją...

• Gość: vv Re: Czy Matyjaszczyk i Balt to bandyci ? IP: *.adsl.inetia.pl 06.01.11, 09:45
        organizatorem była Ewelina Balt żona Marka Balta!!!
        • Gość: rks Re: Czy Matyjaszczyk i Balt to bandyci ? IP: *.centertel.pl 06.01.11, 11:28
          to ma niezle zdolnosci organizacyjne
    • Gość: Tomasz Jaskóła Re: Czy Matyjaszczyk i Balt to bandyci ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.11, 12:39
      Chciałbym zabrać głos w tej sprawie. Jako obywatel miasta w którym żyję i pracuje. Nie jestem fanem SLD, lecz to co przeczytałem tutaj jest przerażające. Nie wiem czy na tych zdjęciach jest obecny prezydent Matyjaszczyk i przewodniczący Rady Miasta Pan Bałt. Jednak sam ich udział w Juwenaliach kompletnie niczego nie przesądza. Trudno zaakceptować określenie "bandyci" wobec tych osób. Nigdy nie myślałem, że będę bronił członków SLD - aczkolwiek naprawdę trudno sądzić za PRL trzydziestolatków z tej partii.

Jeśli ktoś z tego forum posiada niezbite dowody na współuczestnictwo wymienionych osób w burdach to powinien zgłosić to do prokuratury, natomiast szkalowanie, inwektywy rzucane tylko na podstawie zdjęć bez zbadania czy takie osoby w ogóle były a jeśli były to jaki był ich udział w wydarzeniach ze sławetnych Juwenaliach jest nie na miejscu.

Być może pan Matyjaszczyk i Balt przebywali tam dlatego, że chyba byli organizatorami Juwenaliów. Być może starali się uspokoić prymitywów, których oglądałem na tych filmikach? Nie wiem. Aczkolwiek kiedy oglądam te filmy, agresję pijanych żaków, przychodzi mi na myśl jedno skojarzenie - swołocz, ochlokracja.

Kiedy pracowałem na uczelni jako asystent wielu ludzi ze studentami po prostu szło na zajęcia do barów. Nie należałem do nich. Uważałem, że picie alkoholu ze swoimi studentami, czy odbywanie zajęć w barach jest po prostu skandalem. I co? Nic przegrałem konkurs właśnie z jednym z takich "naukowców" który ledwo trzeźwiał przed, po i trakcie zajęć. Upadek obyczajów, kompletne zagubienie i upadek poziomu kształcenia jest powodem tego, że poziom studentów często można określić jako "koślawość" intelektualna. Co może się zrodzić z takiego systemu? Dzicz na juwenaliach które widzę na tych filmikach. Jakieś prymitywy przez przypadek nazywane studentami kopią się po głowach, katują się wzajemnie i rzucają brukiem wyrywanym z chodników.

z poważaniem

Tomasz Jaskóła
      • Gość: anty kler Re: Czy Matyjaszczyk i Balt to bandyci ? IP: *.net.stream.pl 06.01.11, 15:17
        a ja na tych zdjeciach widze przeora j g w towarzystwie wrony
        • Gość: Karol do anty klera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.11, 16:05
          Niech cie ch.j strzeli ty wsretna wszo-nie ublizaj nikomu bo kara za te slowa przyjdzie do ciebie nawet nie bedziesz wiedzial kiedy i skad i wtedy pojdziesz na kolanach modlic sie o uzdrowienie
    • aspirata Re: Czy Matyjaszczyk i Balt to bandyci ? 06.01.11, 17:28
      A gdzie ich tam widac w kominiarkach?
      Nawalajacych sie nawzajem?
      A byc moze znajdziecie film z ZOMO (palkarzy PRL)
      i tam wstawicie bohaterow watku ????

W normalnej Europie mamy rowniez: lewice.

W Polsce to nie tylko ze lewica to bandyci, to ubecy w PZPR.

Ile lat mieli bohaterowie watku w glebokiej komunie????

Chyba 60. lat. I cudem komuny narodzili sie ponownie.

Nowe pokolenie Polski, nie mysli kategoriami, nas, nieco starszych sitwy PZPR.

Nowe pokolenie Polski, to tak, jak generacja Unii Europejskiej.

Przede wszystkim, nowe pokolenie Polski spoko sobie rozmawia jezykami sasiadow.

A w Rodzimej Europie - lewica to nie jest partia Stalina. To nie PZPR.

Ogarnicie sie prosze, starsze generacje przesycone komunizmem.

• Gość: anty kler do karola IP: *.net.stream.pl 06.01.11, 18:11
        h , jasny to ciebie szczeli .baranie jeden . najlepiej idz do przeora i daj mu na tacke .PRECZ Z CZARNYMI
        • Gość: Piotrek Re: do antyklera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.11, 18:28
          Karol ma racje ze z toba juz jest krytycznie gowno jesz i gowno przez ciebie przemawia precz z wariatami////////////////////////////-smierdzi od ciebie na odleglosc-uciekajcie od wariata jak najdalej
        • Gość: Maniek Re: do karola IP: *.adsl.inetia.pl 06.01.11, 19:36
          sorrki anty twój nick i twoje ip pokazuje,że jesteś chory z nienawiści i następny wątek muszę przenieść na oślą ławkę.Ale fajnie takich becwałów obnażyć z ich śmierdzacych ciuchów.
    • jatubylam Za prezydentury p. Wrony 06.01.11, 19:28
      Podano internautów krytycznie wypowiadających się na temat prezydenta miasta do prokuratury !!!!!!!!!

Pisała o tym cała Polska, naśmiewając się z totalitarnych rządów p. Wrony.

Gdyby ten wątek dotyczył p. Wronę , za jego prezydentury,
      to
      mielibyśmy

setki oskarżeń w prokuraturze, odnośnie wpisów na Forum Częstochowa.

A tak to spokój.
      I wolność wypowiedzi.
      • Gość: Maniek Re: Za prezydentury p. Wrony IP: *.adsl.inetia.pl 06.01.11, 19:43
        Mylisz się skarbie bo takie plucie i charchanie było tu na miejscu chlebem powszednim.Mówimy oczywiście o panu Wronie.Sam wielki Marek B.pokazywał kogo trzeba udupić w rozwiązaniu województwa częstochowskiego.I oczywiście w niewybrednych słowach.Oczywiście teraz piszemy mocny Polak to na internecie.
        • Gość: bliscontact69 Re: Za prezydentury p. Wrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.11, 19:54
          bandyci? czy wyscie w tej Częstochowie powariowali? w dwa miesiace po wyborach juz bandyci?
    • ss06 Re: Czy Matyjaszczyk i Balt to bandyci ? 06.01.11, 21:39
      Proszę moderatorów o skasowanie mojego wątku....
      Nie spodziewałem się że słowo "bandyta" wywoła taki oddźwięk...
      Przyjąłem że to co jest na stronie tvn24 - kontakt24.tvn.pl... jest potwierdzone...
      tymczasem rzeczywiście udowodnienie czegokolwiek na podstawie filmiku tak słabej jakości może być niemożliwe...
      • Gość: anaizator Re: Czy Matyjaszczyk i Balt to bandyci ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.11, 22:17
        Przy tak słabiej jakości filmu możemy co najwyżej stwierdzić jakiego koloru są ubrania uczestników burdy.
        A debata na temat rozpoznania twarzy są śmieszne i nie dorzeczne
        Ludzie to 2003 rok nie było jeszcze u Nas kamer które dawały czytelny obraz z tak dużej odległości .
        A oskarżenia publiczne są ścigane (jeśli są nie prawdą )
        Dziwie się autorowi na tak odważny osąd i życzę powodzenia
    • rowerandrzeja Re: Czy MatyjaszczykBalt wrona kapso bandyci ? 07.01.11, 19:53
      ???!!???matyjas nie zapeszecza
    • aspirata Nie przejmuj sie stary. To nie Wrona. 07.01.11, 22:02
      Za rzadow Wrony bylbys oskarzony stukrotnie.
      Wystarczy przeczytac skandaliczne wowczas na cala Polske
      wiesci
      o
      chamskiej Czestochowie.

To byl precedens na na caly kraj!!!!

To sie ma nic z propozycja wspolpracy JG z Czestochowa.

Owczesny prezydent Czestochowy Wrona narobil jeden z najwiekszych skandali
      w kwestii wolnosci slowa.

Zachowal sie jak
      ZOMO.

Wszystko jest w archiwach.

Czyli:

Nie przejmuj sie stary to nie Wrona.

Lesz w przyszlosci waz pan intenetowe slowa.
    • Gość: lol Re: Czy Matyjaszczyk i Balt to bandyci ? IP: *.netcominternet.pl 07.01.11, 23:13
      Masakra. Obaj Panowie w 2003 r. byli juz po studiach, zwykle pod krawatem. Na 100% procent aktualny prezydent nie rozrabial na tych juwenaliach - co nie znaczy, ze nie grillowal itd., jedyne co tam mozesz ewentualnie znalezc w filmie to cytryne bx choc watpie bo zdjecia sa nie z tego akademika. Balta znam slabo i nie mialem z nim w trakcie tej imprezy nic wspolnego. W kazdym razie patrzac na zdjecia nie widze podobienstwa, a o ile mnie pamiec nie zawodzi na rozróbie Matyjaszczyka nie było.

Szukanie takich prymitywnych hakow jest godne PiS, a jak widac platforma rowna w dol ... co widac bylo w ostatniej kampanii w mieście. Spin Doktorow trzeba spuscic z kamieniem u szyi do Kucelinki ;-) Utopic sie nie utopia, ale może trypra złapią i przyznają się, kto im płaci za pogrążenie PO w mieście.
      • Gość: babciaanka Re: Czy Matyjaszczyk i Balt to bandyci ? IP: *.dynamic.chello.pl 08.01.11, 10:45
        pomieszanie k*wy z osłem całe te juwenalia:(
      • Gość: tracker Re: Czy Matyjaszczyk i Balt to bandyci ? IP: 109.95.28.* 09.01.11, 09:22
        ...a ja podobieństwo widziałem, dlatego miło byłoby, gdyby "bohaterowie", o których jest wątek rozwiali sami całość niejasności...
    • Gość: zuza Re: Czy Matyjaszczyk i Balt to bandyci ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.11, 13:17
      Zobaczcie to:
      www.youtube.com/watch?v=qtdqjwtbQzA
      A tym filmiku dodanym na youtube w 2008 są już zamazane twarze osób, o którym mowa w tym wątku. Wytłumaczcie o co w tym chodzi....
      • taniarada Re: Czy Matyjaszczyk i Balt to bandyci ? 10.03.14, 17:21
        ups
    • Gość: Aaa Re: Czy Matyjaszczyk i Balt to bandyci ? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 09.01.11, 13:22
      Przestałam się dziwić prohibicji na Dekabrystów - faktycznie, mieszkańcy mieli czasem nielekko.
      Ci panowie w dresach z ogolonymi głowami kopiący się po twarzach to studenci?
      Czy wszyscy gapie to bandyci?
      • Gość: lol Re: Czy Matyjaszczyk i Balt to bandyci ? IP: *.netcominternet.pl 09.01.11, 15:59
        w zadymie studentow bralo udzialu stosunkowo niewielu, duza grupa to mlodziez i kibole z naszego miasta. Dlatego, kolejne juwenalia byly dostepne tylko dla studentow i absolwentow.
        • Gość: Aaa Re: Czy Matyjaszczyk i Balt to bandyci ? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 09.01.11, 18:41
          Wniosek z tego taki, że temat wątku nieco przerośnięty emocjonalnie.
          • Gość: yui Re: Czy Matyjaszczyk i Balt to bandyci ? IP: 192.168.2.* / 192.168.2.* 13.01.11, 15:29
            temat tak, ale treść warta przemyślenia i uzyskania wyjaśnień...
            • Gość: Aaa Re: Czy Matyjaszczyk i Balt to bandyci ? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 13.01.11, 19:42
              Hm, nie zakładać na imprezy jaskrawych ciuchów ;P
              • Gość: babciaJanina Re: Czy Matyjaszczyk i Balt to bandyci ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.11, 12:25
                Dziwi mnie tylko fakt, że w tym czasie to Pan Matyjaszczyk miał już prawie 30-lat, pomijając oczywiście fakt, że już wtedy pełnił jakieś funkcje, to nie jest zachowanie godne dorosłegfo człowieka.
                Jestem zbulwersowana i czekam na weryfikację tych informacji
                • Gość: radny Re: Czy Matyjaszczyk i Balt to bandyci ? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.02.11, 19:39
                  W 2003 roku Matyjaszczyk był radnym miasta! To ju chyba powazna funkcja

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka