06.01.11, 14:15
Pierwszy Polski Film O Katastrofie w Smoleńsku
reżyseria: Maria Dłużewska, Joanna Lichocka
scenariusz i realizacja: Ryszard Jaworski, Włodzimierz Resiak

film dodawany do Gazety Polskiej
www.youtube.com/user/strazitom
Obserwuj wątek
    • looooooook Re: Mgła 06.01.11, 16:22
      niezbyt mi się ten dokument spodobał.
      Całkowicie jednostronny.
      No i niektóre cytaty
      "młodzi doświadczeni żołnierze" oni raczej nie byli doświadczonymi pilotami. Człowiek uczy się całe życie a o doświadczeniu w pilotażu samolotu można mówić po kilkunastu latach w kokpicie.
      "to była największa przegrana polskiego państwa" i to ujawnianie PRAWDY
      Przecież śledztwa dotyczące katastrof lotniczych nie trwają 3 dni. Ameryką się zachwycacie a poszukajcie sobie coś o wypadkach samolotów pasażerskich i zobaczcie ile trwa takie dochodzenie.
      • the-only-bodzio Re: Mgła 06.01.11, 20:27
        Może się podobać , czy nie ,każdy to odczuwa inaczej.Szukamy realiów.Napewno ,była żle przygotowana.A znając naszych braci sowietów,czyli ja od dziesiątków lat mogę coś powiedzieć.To tą łapkę przyłożyli.Ale to moje zdanie.I taka ciekawostka zmarł Polak konstruktor patriotów , bohater Monte Cassino, więzień łagrów.Umiłowany przez rosjan.Ale Go nie ubili , bo dożył w Ameryce spokojnej starości.A łapy KGB sięgały wszędzie.
        • the-only-bodzio Re: Mgła 06.01.11, 20:41
          Zawsze jestem po tej stronie ,po stronie tego bydła.Tak mnie nuczył mój ojciec.Zawsze bądź po stronie pokrzywdzonych.
          • Gość: xx Re: Mgła IP: *.icis.pcz.pl 07.01.11, 14:45
            My Polacy zawsze sa pokrzywdzeni - jak nie przez innych to przez siebie ...

W martyrologii jestesmy mistrzami.
    • ker7 Re: Mgła 07.01.11, 12:51
      trochę prawdy nie zaszkodzi
      • the-only-bodzio Najważniejsze dowody zniszczone 07.01.11, 22:22
        Z wieży kontrolerów zginęly taśmy.Nie jest to temat tak pasjonujący jak podatki dla pielgrzyma.Ale dla mnie ten ważniejszy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka