Dodaj do ulubionych

lodowisko a M1

10.01.11, 12:09
jadac dzis do pracy zauwazyłam bilbord "M1 zapraszamy na lodowsiko wstęp wolny"
Ja wiem ze UM nei ma kasy zeby jeszcze na bilbordach na lodowisko zapraszac ale czy to do konca w porzadku ze M1 "spija smietanke" z miejskiego lodowiska?
Bo z bilbordu wysuwa sie wniosek ze to M1 nam ta rozrywke funduje.
Obserwuj wątek
    • Gość: olo Re: lodowisko a M1 IP: *.2.142.158.tvksmp.pl 10.01.11, 17:00
      częściowo tak, powierzchnię i prąd dają za darmo - podobno
      • Gość: Bogdan Coś jest na rzeczy IP: *.prenet.pl 10.01.11, 17:41
        M1 udostępnia za darmo - teren, media ( w praktyce - prąd) i ochronę obiektu, rzecz jasna nie z pobudek charytatywnych - aby dodatkowo przyciągnąć ludzi ( czytaj: potencjalnych klientów).
        Bilbordy jednak sugerują jakoby M1 było fundatorem i dysponentem - to nadużycie i wprowadzanie w błąd, z kolei ze względów prawnych trudno wyobrazić sobie wspólne bilboardy miasta i M1. Może coś w stylu :" zapraszamy na miejską ślizgawkę przy M1" byłoby właściwsze ??
    • Gość: Yet Re: lodowisko a M1 IP: 212.87.246.* 10.01.11, 17:51
      Też mnie to zastanowiło, ale na końcu jest logo M1 i Mosir więc jak dla mnie jeśli udostępniają teren, prąd itd to wszystko ok.
      • nowi-jka Re: lodowisko a M1 12.01.11, 09:35
        przygladałam sie
        jest logo reala praktikera ale mosiru nie widziałam
        • Gość: xx Re: lodowisko a M1 IP: *.icis.pcz.pl 12.01.11, 12:48
          Ja tez sie dzisiaj przygladalem - logo MOSIR było - na 100 %.
          • nowi-jka Re: lodowisko a M1 14.01.11, 09:09
            no to albo oslepłam do reszty :) albo patrzymy na dwa rózne bilbordy hehe
            • Gość: xx Re: lodowisko a M1 IP: *.icis.pcz.pl 14.01.11, 12:38
              Ja mam na mysli eletroniczny :)

Ten duzy ekran na skrzyzowaniu JPII i AK.
              Tam to widzialem.
    • Gość: xx Re: lodowisko a M1 IP: *.icis.pcz.pl 10.01.11, 18:23
      Mi cos takiego nie przeszkadza - kazdy moze zapraszac.
      • Gość: mqa Re: lodowisko a M1 IP: 46.113.235.* 10.01.11, 19:56
        Jest lodowisko to ważne a komuś coś znowu przeszkadza.
        • Gość: xx Re: lodowisko a M1 IP: *.icis.pcz.pl 10.01.11, 20:02
          Zawsze ktos znajdzie dziure w calym.
          • Gość: czy? Re: lodowisko a M1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 10:48
            planują też lodowisko w centrum? Wiecie coś na ten temat?
            • Gość: Tato Re:Rozrywka dla dzieci na 1000-leciu IP: 188.33.202.* 14.01.11, 09:51
              Przez całą zimę oraz w ferie na 1000-leciu są organizowane różne imprezy kulturalno-rozrywkowe w ośrodkach Spółdzielni Nasza Praca przy ul Broniewskiego i i obok hali Polonia
              przy tzw mrówkowcu.Mój syn chodzi tam pograć w tenis stołowy i różne gry dla dzieci w wieku 5-14 lat.Jest też pani która prowadzi ciekawe kółko plastyczne.
              • Gość: kazik Re:Rozrywka dla dzieci na 1000-leciu IP: 46.113.147.* 14.01.11, 11:09
                Do klubu na Broniewskiego chodzę z Jackiem i tomkiem grać w pinponga oraz układac puzzle.
            • biala.pelargonia Re: lodowisko a M1 14.01.11, 11:19
              Mam nadzieję, że nie i że obecny prezydent podziela moje zdanie. Centrum nie jest odpowiednim miejscem na lodowisko. Nie ma tu zaplecza, nie ma miejsc parkingowych, nie zachowane są podstawowe warunki bezpieczeństwa, a wzmożony ruch samochodowy paraliżuje dodatkowo miasto i tak zapchane w godzinach szczytu. O walorze estetycznym wizytówki miasta nawet nie wspominam.
              • Gość: do biala-pelargoni Re: lodowisko a M1 IP: 188.33.164.* 14.01.11, 12:55
                Przeczytaj swój wpis i zastanów się co lepszego można wymyśleć.Napisz jakie widzisz lepsze rozwiązanie i gdzie .Przecież to jest dużo lepsze miejsce niż plac Biegańskiego.Myślmy i piszmy realnie a nie bzdety-krytykować można wszystko np dlaczego teraz nie pada mały śnieżek bo ferie w Częstochowie się zaczynają a tu wszystko topnieje- oczywiście winien jest prezydent miasta Częstochowy.
                • biala.pelargonia Re: lodowisko a M1 14.01.11, 20:52
                  do "do biala-pelargoni":
                  Spokojnie, swój post skierowałam do "czy?", czego rzeczywiście w drzewku nie widać, zatem przeczytaj jeszcze raz, a zrozumiesz. Krytykowałam lokalizację lodowiska na pl. Biegańskiego sprzed dwóch laty, wiążąc pośrednio nadzieje na lepsze pomysły władz. Podejrzewam, że lokalizacja przy M1 jest dużo bardziej szczęśliwsza, ale nie będę się odnosić do obiektu, którego położenia jeszcze nie widziałam.
                  PS. Bardziej wyraziste nicki pozwoliłyby uniknąć nieporozumień, więc z pretensjami nie do mnie. A teraz wyszło, jakbym pisała do siebie samej.
    • Gość: bvz Re: lodowisko a M1 IP: 188.33.66.* 14.01.11, 19:33
      Jak siano jest w głowie to taka wypowiedż.
      • Gość: Jacek Re: lodowisko a M1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.11, 21:55
        W tym całym lodowisku jest jeden wielki problem. Zajmuje duży kawałek parkingu... I nie kumam czemu jest zorganizowany tak blisko sklepu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka