Dodaj do ulubionych

Hala sportowa

04.03.11, 21:46
Zmieniły się przepisy, które pewnie mocno rozczarują fanów nowej hali na Zawodziu: otóż ważne mecze siatkarskie z udziałem Polaków mogą się odbywać w halach na co najmniej 10.tys osób - nasza ma mieć wg wstępnych założeń 6356 krzesełka oraz możliwość dostawienia 1224 kolejnych miejsc siedzących. I po co było jeść tę żabę? Lokalizacja hali bezsensowna (Żużlowa nieraz była w tym miejscu pod wodą), dojechać trudno, bo na końcu szerokiej Legionów wąski most na Kucelince, a przy okazji zlikwidowano jedyne w miarę porządne, trawiaste boisko na Zawodziu. Kasy wtopiono w to masę, a na koszty utrzymania (ogromne) będziemy płacić z miejskiej kasy. Dziękujemy panom prezydentom: Wronie i Kurpiosowi, a zwłaszcza senatorowi Szurkowskiemu :(
Obserwuj wątek
    • Gość: zawodziak Re: Hala sportowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.11, 07:22
      typowa polska bablanina po co do dupy szkoda kasy boisko było piękne ale chyba żeby kwacha wypić polonia też jest do dupy ale jest ĆWOKU itakie burki jak ty tego nie zmienią nara
      • papysia Re: Hala sportowa 05.03.11, 16:49
        zawodziak - też Cię lubię :)
        • the-only-bodzio Re: papysia 05.03.11, 17:41
          Ja bym dołożył jeszcze senatora Szozdę i posła Małysza .Ale ten to w przyłym roku ,będzie kandydował.Będzie dobrze papysia .Zrobią też fajny dojazd .Lepszy niż na Halę Polonia .Jęczenie i kwękanie + narzekanie na wszystko to w naturze obywatela ze Świętego Miasta.
    • desa455 Jak zwykle bubel 05.03.11, 19:25
      Wiadome jest to że jak coś się buduje w Częstochowie to jest to bubel.:D Ja tylko czekam jak to będzie za rok z nową linią tramwajową (choć już teraz wiadomo że troszkę taki "bubel" się zaczyna robić") ponieważ MOŻNA było dociągnąć linię do Al.Pokoju tam gdzie jeździł dawny tramwaj o nr. 2 (rejony rezerwatu archeologicznego), ale oczywiście nie wpisano to w plany... A jakże, lepiej zrobić coś taniego niż droższego. :)) Poczekamy - zobaczymy. Ale i tak brawa dla tych co dali pozwolenie na budowę Hali Widowiskowej (siatkarskiej) w rejonie Stadionu Żużlowego. :))

Ciekawe co na to kibice Włókniarza ?:D Bo napewno nie będą zadowoleni że będzie konkurencja. :))
      • the-only-bodzio Re: bubel może nie. 05.03.11, 19:44
        A kogo to obchodzi .Dla mnie tramawaje na zielono przemalować ,jako kolejki i nikt nie zrani barw Włókniarza.Nawet w Niemczech zrozumieli ,że trzeba budować infrastrukturę wokół stadionów piłkarskich .Bo świat nie tylko kopaną stoi.Jestem za , a nawet więcej .A Hala Arena może być w barwach Rakowa.
    • Gość: K2 Re: Hala sportowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.11, 21:41
      10 tys to wymóg by mogła grać reprezentacja kraju w którym są mistrzostwa, pozostałe to nie ma sprawy 7-8 tys jak najbardziej...tyle że my i tak tych mistrzostw nie dostaniemy...są już lepsi
    • papysia Re: Hala sportowa 05.03.11, 22:40
      Wow, nie pomyślałam wcześniej, że lokalizacja tym bardziej durna, że kibole Włókniarza nie lubią (eufemizm!) siatkarzy... Może być nieciekawie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka