Dodaj do ulubionych

Łóżka się trzęsą, gdy jadą tiry

07.03.11, 22:54
A może zakazać na skrzyżowaniu Al. Niepodległości i Równoległej skrętu w lewo (w stronę miasta) - z pewnością korki się rozładują, albo przynajmniej będą mniejsze.
Jak ktoś chce jechać w stronę centrum to skorzysta z prawoskrętu na skrzyżowaniu Jagiellońskiej i Równoległej.
Obserwuj wątek
    • pbe64 Re: Łóżka się trzęsą, gdy jadą tiry 08.03.11, 08:58
      Stawianie zakazów skrętu to najgorsze z możliwych rozwiązań. Zwykle powoduje tylko przeniesienie korków w inne miejsce. Poza tym, gdyby tam był zakaz skrętu, nie ma za bardzo jak wybrać innej drogi. Ci którzy mogą jechać inaczej, np. przez Bór, już dawno zmienili trasę. Pozostali po prostu zaczną kombinować z zawracaniem na osiedlu po drugiej stronie Niepodległości, co raczej nie poprawi sytuacji.
      Rozwiązaniem byłoby podzielenie sygnalizacji na 4 cykle, żeby każdy kierunek miał osobne zielone (tak jak np. pod OBI), tylko nie wiem, czy te sygnalizatory da się tak przeprogramować.
      • Gość: Heroes 3 oj joj joj... taki mi przykro... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.11, 09:07
        oj joj joj... taki mi przykro...
      • Gość: Maniek Re: Łóżka się trzęsą, gdy jadą tiry IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.11, 09:24
        Najpierw trzeba nauczyć ludzi jeździć. Zobaczcie jak często jeden ,,kierowca" skręcajacy z równoległej w lewo w stronę miasta uniemożliwia wyjazd innym jadącym prosto lub w prawo. Zamiast podjechac do osi jezdni to stoi jak ciele na pasach. A skręt z niepodległości w lewo w równoległą to już nie lada wyczyn. A jeśli z przeciwnych kierunków dwa auta chcą skręcić w lewo to dla niektórych rzecz staje się niemożliwa. Przejechać za nim czy przed nim?? oto jest pytanie!! a tam jeszcze tory, i tramwaje jeżdzą o matko!!!
        • Gość: wrzosowiak Re: Łóżka się trzęsą, gdy jadą tiry IP: *.play-internet.pl 08.03.11, 16:57
          "...Zamiast podjechac do osi jezdni to stoi jak ciele na pasach..."
          Stoi bo wie o przepisie zabraniającym wjazdu na skrzyżowanie jeżeli nie można go opuścić a Ty "cielaku" widać nie wiesz. Gdyby dojechał na środek i stał a z przeciwka jechały samochody cały czas (co obecnie jest normą) to on nie zjedzie ze skrzyżowania. Dodając do tego fakt, że nagminnie wszyscy wjeżdżają na nie nadal na żółtym to podczas gdy jadący Niepodległości mają już zielone on nadal tkwiłby na środku. Przy małym ruch da się jeszcze tam coś zrobić przy takim jaki jest obecnie, jest jak jest, czyli bez jazdy "na chama" nie ma szans skręcić przepisowo w ludzkim czasie nie blokując pozostałych.
          Po prostu trzeba na tym skrzyżowaniu postawić Pana w białej czapce z lizakiem to jedyne rozwiązanie na ruchliwym skrzyżowaniu dróg bez wydzielonych pasów do skrętu.
      • Gość: ratel59 Re: Łóżka się trzęsą, gdy jadą tiry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.11, 09:42
        U nas wiele rzeczy się nie da!!! Powód - brak kasy na wszytko i mądrości urzędasów- na Popiełuszki jest zakaz dla ciężarówek, a Kościuszki i Wolności mogą jeździć tiry. Jedyne miasto w Polsce tej wielkości gdzie Tiry mogą jeździć przez tak ścisłe centrum miasta. Może zarząd dróg przenieś na te ulice to postawią zakaz. A pozwolenie w dzień na jazdę tym kolosom na Dekabrystów spowoduje rozwalenie jezdni i 10-15 lat jazdy po dziurach i łatach.
    • filopolityk Może "Pietruszkowa Policja"się tym by nudzi im się 08.03.11, 09:18
      Ostatnio psom na kupy patrzą
    • Gość: assa Re: Łóżka się trzęsą, gdy jadą tiry IP: 195.242.91.* 08.03.11, 09:54
      "są pojazdy puste oraz wiozące złom do huty. Ciężarówka bądź luźny ładunek podskakują wtedy na nierównościach nawierzchni, hałasując i wprowadzając ziemię oraz domy w drgania." Taki sam problem dotyczy ulicy Wręczyckiej z tą różnicą, ze tutaj auta rozwijają znacznie większe prędkości daleko od obowiązujących 60km/h.

• Gość: kierowca Re: Łóżka się trzęsą, gdy jadą tiry IP: *.net.stream.pl 08.03.11, 16:16
        Śmieszne-tyle czasu jeżdżą tam autobusy i nikomu to nie przeszkadzało a teraz nagle tiry sieją spustoszenie. Ludzie popatrzcie ile tam jest domów-jeden blok na skrzyżowaniu i trzy czy vczter zamieszkane domy. NIe przesadzajmy, żyjemy w takimświecie i trzeba się przyzwyczaić. Ja też mam tiry pod oknami i żyję.Ale jak komuś nie pasuje prosze się wyprowadzić np. Poczesna, Korwinów, Brzeziny.
        • Gość: odp Re: Łóżka się trzęsą, gdy jadą tiry IP: *.net.stream.pl 09.03.11, 10:00
          Popieram, mają ulicę obok domu i są zaskoczeni , że im samochody jeżdżą. Jeśli jest ulica to mogą nią jeździć samochody, ciężarówki i inne pojazdy dostosowane do ruchu drogowego i tyle !. Ja mieszkam przy torach i jakoś nie jestem zaskoczona, że jeżdżą pociągi, również te puste i ze złomem. Ludzie opanujcie się, nie mieszkacie na wsi, gdzie ciężarówka z węglem przyjeżdża raz w roku.
    • orlik22 Łóżka się trzęsą, gdy jadą tiry 08.03.11, 10:39
      Niech tak nie narzekają, skończy się remont Jagielońskiej to wwszystko wróci do normy. Natomiast co mają powiedzieć mieszkańcy ul. Bór w dzielnicy Wypalanki gdzie drgania są non stop aż się talerze w domu przesuwają. Źródlana przynajmniej jest w miare równa w przeciwieństwie do Bór której stan jest katastrofalny. Każdego ranka budzi mnie przejeżdżająca ciężarówka bo cały dom się trzęsie.
    • Gość: mieszkaniec Cała BARbary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.11, 13:32
      Domy usytuowane przy: ul. Barbary, 7 Kamienic, św. Kazimierza, Św. Augustyna się ruszają !!!!
      Pękają tynki,
      BA! - płyty Kartonowo-gipsowe.
      Kiedy przejeżdża tir to meble i szkło w nich dźwięcznie pobrzmiewa ...
      Tyle już było na ten temat artykułów i nic - a przecież sa tutaj budynki zabytkowe!
      Nie wierzę , że ktoś zrobi z tym porządek ani w okolicy Jasnej Góry ani tym bardziej na Rakowie - sorry - niedowidzenie, niedosłyszenie jest komuś na rękę!
      • Gość: aadd Re: Cała BARbary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.11, 16:29
        ja na warszawskiej mieszkam i w nocy jak tir jedzie, to budzę się od dzwonienia szklanek, talerzy itp.
        • Gość: xxx Re: Wręczycka to samo! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.11, 12:31
          Trzeba zobaczyć ile samochodów przejeżdża ul. Wręczycką dziennie.
          Hałas uniemożliwia otwieranie okien. W mieszkaniach wszystko się trzęsie nie tylko łóżka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka