Dodaj do ulubionych

Sędzia Monika Małolepsza!

21.03.11, 10:56
Pod presją miejscowej esbecji w częstochowskich sądach i prokuraturach z naruszeniem podstawowych norm procesowych i przepisów kpk 25.01.2011 r. w sprawie IV K 219/09 wydała podstępnie wyrok przeciwko mnie. To łajdactwo nawiązujące wprost do procesów i wyroków w czasach stalinowskich, a sędzia Monika Małolepsza, jej bezpośredni przełożony Adam Synakiewicz oraz inni mocodawcy działajacy z ukrycia to ideowi spadkobiercy Jakuba Bermana i Julii Brystygierowej.
Obserwuj wątek
    • andrzejdziaba Sędzia Adam Synakiewicz! 21.03.11, 13:39
      Proszę o informacje i opinie na jego temat.
    • andrzejdziaba Re: Sędzia Monika Małolepsza! 21.03.11, 20:14
      Nie bójcie się "trzeciej władzy". To ona ma się czego bać.
    • andrzejdziaba Sąd boży nad niesprawiedliwymi sędziami! 24.03.11, 09:13
      1 Psalm Asafa.

Bóg staje na zgromadzeniu Bożym,
      sprawuje sąd posród bogów;
      2 "Jak długo jeszcze niesprawiedliwie sądzić będziecie
      i popierać sprawę złoczyńców?
      3 Stawajcie w obronie słabego i sieroty,
      oddajcie sprawiedliwość nędznemu i ubogiemu!
      4 Ratujcie nieszczęśnika i biedaka,
      wyzwólcie go z rąk złoczyńców".

5 Nie pojmując, nie rozumiejąc,
      chodzą w ciemnościach,
      a wszystkie podwaliny ziemi się chwieją.
      6 Myślałem:"Wy wszyscy bogami jesteście
      i synami Najwyższego.
      7 Ale pomrzecie jak inni śmiertelni
      i upadniecie jak każdy z możnych".

8 Powstań, Boże, sprawuj sąd nad ziemią,
      bo Twoją własnością są wszystkie narody.
    • kamehan Re: Sędzia Monika Małolepsza! 24.03.11, 12:29
      Sędzia Anna Maria -...Niesiołowska ;)
      • andrzejdziaba Re: Sędzia Monika Małolepsza! 24.03.11, 12:31
        kamehan napisała:

> Sędzia Anna Maria -...Niesiołowska ;)

Kto to?
        • Gość: /? Re: Sędzia Monika Małolepsza! IP: *.info.czestochowa.pl 25.03.11, 12:32
          ty debilu lecz sie
          • andrzejdziaba Re: Sędzia Monika Małolepsza! 25.03.11, 19:50
            Gość portalu: /? napisał(a):

> ty debilu lecz sie

Korepetycje są Ci bardzo potrzebne w zakresie podstawowym. Należaloby jednak zacząć od kilku kijów na dupę.
    • Gość: lolo Re: Sędzia Monika Małolepsza! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.11, 13:52
      fakt, że częstochowskie "asy" z prokuratury i sądów mają fatalną opinię w całym kraju !
      • andrzejdziaba Re: Sędzia Monika Małolepsza! 25.03.11, 19:58
        Gość portalu: lolo napisał(a):

> fakt, że częstochowskie "asy" z prokuratury i sądów mają fatalną opinię w całym
        > kraju !

Opinię mają fatalną, ale wciąż przejadają publiczne pieniądze. Trzeba by ich skierować na prace społecznie - użyteczne o niskim poziomie wymagań umysłowych i wtedy szacunek do społeczeństwa, któremu powinni służyć, pojawiłby się niezwłocznie. Kulturalny satrszy pan pamiętający II RP, którego poznałem w podróży z Katowic do Częstochowy, skomentował rzeczywistość III RP następująco: "Potrzebny jest Piłsudski lub Dzierżyński".
        • Gość: swój Re: Sędzia Monika Małolepsza! IP: *.formlessnetworking.net 25.03.11, 21:16
          Myślę, że tej osobie wystarczyłby solidny wpie...i 100-dniówka w kamaszch w Afganistanie a całej reszcie palestrantów poranna ścieżka zdrowia w rocznym obozie kondycyjnym
          • andrzejdziaba Re: Sędzia Monika Małolepsza! 25.03.11, 21:22
            Gość portalu: swój napisał(a):

> Myślę, że tej osobie wystarczyłby solidny wpie...i 100-dniówka w kamaszch w Afg
            > anistanie a całej reszcie palestrantów poranna ścieżka zdrowia w rocznym obozie
            > kondycyjnym

Na pewno, ale im wciąż sie wydaje, że mogą być bezkarni. To tylko złudzenie.
    • Gość: okok Re: Sędzia Monika Małolepsza!<a href="http://orka2.sejm.gov" targe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.11, 17:34
      orka2.sejm.gov.pl/IZ4.nsf/main/5BEBCD7B
      • andrzejdziaba Re: Sędzia Monika Małolepsza!<a href="<a href="http://" target 25.03.11, 20:07
        Gość portalu: okok napisał(a):

> orka2.sejm.gov.pl/IZ4.nsf/main/5BEBCD7B

Znam ten tekst. Otrzymałem go od Zbigniewa Nowaka z Pińczowa. Był niszczony przez patologie "trzeciej władzy" a w Sejmie nie znalazł zrozumienia i zainteresowania dla prezentowanych przykładów naruszania prawa w Polsce ujetego w kodeksach, Konstytucji i Europejskiej Konwencji Praw Człowieka. Smutne to, ale prawdziwe. Dopóki spoleczeństwo będzie przyzwalało na bezprawie organów władzy, władza będzie się tak właśnie zachowywać. Potrzebny jest stanowczy i zorganizowany sprzeciw, a wtedy żadna lachudra prokuratorska czy sądowa nie podniesie ręki na sprawiedliwego i niewinnego.
    • andrzejdziaba Korepetycje dla miejscowej palestry! 25.03.11, 20:09
      Patrz wątek: "Prokurator Artur Bernat".
      • Gość: frogman Re: Korepetycje dla miejscowej palestry! IP: *.adsl.inetia.pl 25.03.11, 21:12
        Napisz coś o sobie , bo tworzysz ciagle nowe watki pokrzywdzonego, a wyjasnień unikasz. I wątek sztucznie budyjesz.
        Przeciez tak można pisac o każdym.
        Nie mam najlepszego zdania o naszym wymiarze sprawidliwości czy policji, ale takie same zdanie mam o "pokrzywdzonych" w większości.
        Jak to kiedyś pięknei powiedziano; "sąd sądem ale sprawiedliwość musi być po naszej stronie " :-)
        • andrzejdziaba Re: Korepetycje dla miejscowej palestry! 25.03.11, 21:30
          Gość portalu: frogman napisał(a):

> Napisz coś o sobie , bo tworzysz ciagle nowe watki pokrzywdzonego, a wyjasnień
          > unikasz. I wątek sztucznie budyjesz.
          > Przeciez tak można pisac o każdym.
          > Nie mam najlepszego zdania o naszym wymiarze sprawidliwości czy policji, ale ta
          > kie same zdanie mam o "pokrzywdzonych" w większości.
          > Jak to kiedyś pięknei powiedziano; "sąd sądem ale sprawiedliwość musi być po n
          > aszej stronie " :-)

Mam 55 lat, z wykształcenia jestem mgr inż. rolnikiem, ale od kilkunastu lat doskonalę mój warsztat doradczy. Moje zawodowe dossier znajduje się na www.ideaconsulting.pl Spory element mojego doświadczenia zawodowego kształtował się w zmaganiach z ustrojem III RP, który do przyjaznych dla społeczeństwa nie należy. Ubolewam nad tym, że palestranci tak beznadziejnie się zachowują. Im się wydaje, że jak nie mają racji, to i tak mają rację. W roli pokrzywdzonego realizuję się juz w coraz mniejszym procencie, ale to nie efekt obiektywnych zmian społecznych tylko mojej ciężkiej pracy. Trzeba zbudować silny ruch społeczny, który zmiecie te liczne śmiecie. Nawet mi się zarymowało.
          • pluto37 Re: Korepetycje dla miejscowej palestry! 26.03.11, 03:22
            Andrzeju Dziabo!
            A czemże to cie te lobuzy tak cieżko skrzywdziły?
            Czyżbys znowu zaliczył wyrok sądowy z kolejnego paragrafu z KK?
            Jesli już mamy sie oburzać na te bezeceństwa i oczywiste bezprawie, to moze jakies szczegóły podaj.
            Bo narazie to jakis monolog prowadzisz jak gawrosz znad Sekwany po kielichu.
            • Gość: ciekawy Re: Korepetycje dla miejscowej palestry! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.11, 06:19
              może niech opowie o swoich sukcesach w rolnictwie 2000 i dietrich sp. z o.o.
              • andrzejdziaba Złodziejskie i przestępcze państwo! 26.03.11, 07:44
                Gość portalu: ciekawy napisał(a):

> może niech opowie o swoich sukcesach w rolnictwie 2000 i dietrich sp. z o.o.

Biuro Doradczo-Handlowe i Usługowe "rolnictwo 2000" s.c. było pierwszą moja firmą załozoną w 1989 r. Z kapitałem 100 $ (dawny 1 mln zł) począwszy od 1990 r. stworzyłem średniej wielkości przedsiębiorstwo, które w ciągu 5 lat osiagnęło przychody o wartości 50 mld zł. Z powodu oszustwa, do jakiego doszło w 1993 r. zmuszony byłem tę firmę zlikwidować. Nie byłem w stanie wyegzekwować od Prokuratury Rejonowej w Nowym Mieście Lubawskim potraktowania jawnego oszustwa na kwotę prawie 600 mln zł zgodnie z przepisami kpk. Wtedy zorientowałem się, w jakim stanie prawnym znajduje się III RP.
                Spółka z o.o DIETRICH Corporation została założona pod koniec 1994 r. Jej celem było przejęcie od likwidowanej s.c. "Rolnictwo 2000" tego, co było możliwe do przejęcia (obsługa rolnictwa, sklep komputerowy), ewentualny rozwój tych branż, ale we właściwy sposób oraz wygenerowanie nowych działalności na bazie prowadzonej przeze mnie osobiście działalności konsultingowej. Zmuszony byłem jednak zlikwidować handel na rzecz rolnictwa i komputerami, pozostając jedynie przy konsultingu. Powodem takiej decyzji było złodziejskie i przestępcze otoczenie mojej działalności. Dalej musiałbym pracować na rzecz prywatnego i publicznego złodziejstwa, jakie nadal rozlegle funkcjonuje w III RP. Liczne szczegóły już podawałem, a autentycznie zainteresowani mogą je uzyskać bezpośrednio.
                • Gość: ciekawy Re: Złodziejskie i przestępcze państwo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.11, 20:35
                  sklep komputerowy powiadasz
                  i leasingi
                  niejaki Marian C potwierdzi co??
                  • andrzejdziaba Re: Złodziejskie i przestępcze państwo! 26.03.11, 20:55

> sklep komputerowy powiadasz
                    > i leasingi
                    > niejaki Marian C potwierdzi co??

Zapytaj Mariana C., któremu prowadziłem trudne sprawy w I-ym Urzędzie Skarbowym.
                    • Gość: ciekawy Re: Złodziejskie i przestępcze państwo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.11, 20:58
                      uhm
                      sprawy w urzędzie to jedno, a leasing komputerów to drugie co???
                      dostarczyłeś sprzęt??
                      • andrzejdziaba Transakcje wiązane! 26.03.11, 21:07

> uhm
                        > sprawy w urzędzie to jedno, a leasing komputerów to drugie co???
                        > dostarczyłeś sprzęt??

To dwie różne sprawy, ale dotyczyły jednej osoby. Marian C. nie miał pieniędzy, aby mi zapłacić za usługę. Leasing był tylko instrumentem pozwalającym uzyskać pieniądze. Formalnie wszystko było wporządku, ale praktycznie nie. Zgadzam się z Tobą
                        • Gość: ciekawy Re: Transakcje wiązane! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.11, 21:09
                          i uważasz się za uczciwego wz z powyzszym??
                          • andrzejdziaba Re: Transakcje wiązane! 26.03.11, 21:23

> i uważasz się za uczciwego wz z powyzszym??

Nie wywiązałem się z transakcji i to nie było w porządku. Zamiar był uczciwy, ale okoliczności okazały się bardziej skomplikowane, niż sądziłem. Działałem pod presją. Wcześniej TUiR "WARTA" w Częstochowie odmówiło mi wypłaty należnego odszkodowania po włamaniu z kradzieżą, komornik Jerzy Zając na zlecenie Banku "Częstochowa" S.A. zajął bezprawnie samochód ciężarowy Mercedes 814 D będący w leasingu w firmie Sobiesław Zasada Ltd. i podstępnie go sprzedał, a Centralne Towarzystwo Leasingowe odebrało mi auto w leasingu. Były prowadzone przeciwko mnie nieformalne działania, które w 1997 r. zgłosiłem do Prokuratury Wojewódzkiej w Częstochowie. Pomimo wskazania konkretnych osób i okolicznościmoje doniesienia zostały zlekcewazone. Za to ja stałem sie obiektem oskarżeń, procesów, wyroków, a później ich egzekwowania. Trwa to do dzisiaj.
                            • Gość: ciekawy Re: Transakcje wiązane! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.11, 21:28
                              jak możesz pisać , ze zamiar był uczciwy skoro z założenia nie był.
                              Ukartowanie dostawcy z leasingobiorcą, ze ten wyleasinguje sprzęt którego nie ma to oszustwo....
                              nie ma co mydlić oczu internautom.
                              • andrzejdziaba Re: Transakcje wiązane! 26.03.11, 21:34

> jak możesz pisać , ze zamiar był uczciwy skoro z założenia nie był.
                                > Ukartowanie dostawcy z leasingobiorcą, ze ten wyleasinguje sprzęt którego nie m
                                > a to oszustwo....
                                > nie ma co mydlić oczu internautom.

Zapytaj Twojego ojca, czy był uczciwy i esbeków, którzy uwłaszczali sie na nie swoim majatku?
                                • Gość: ciekawy Re: Transakcje wiązane! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.11, 21:40
                                  no tak, zagranie maluczkich, atakowanie personalne i to nie mnie, a nie obrona merytoryczna
                                  • andrzejdziaba Re: Transakcje wiązane! 26.03.11, 21:56

> no tak, zagranie maluczkich, atakowanie personalne i to nie mnie, a nie obrona
                                    > merytoryczna

Zgodziłem się z Tobą, że to nie było w porządku. Leasing byl tylko instrumentem, żeby wygenerować pieniądze, zreszta niewielkie. Marian C. nie miał pieniędzy, żeby mi zapłaćic za uslugę, a robota była skomplikowana. Nie rób z igieł wideł. Gdybym mógł normalnie przeprowadzić transformację mojej działalności ze s.c. "rolnictwo 2000" do DIETRICH Corporatio sp. z o.o, byłoby ok, ale nie było to wykonalne. W firmie miałem konfidenta Szymona Króla, który pomógł spreparować dokumenty dla mnie, aby "WARTA" odmówiła mi wypłaty odszkodowania. Jej radca prawny Ryszard Szumliń odgrażał mi się, że był prokuratorem, a o późniejszym dyrektorze Jerzym Marciniaku dowiedziałem się, że pracował w SB. Szymon Król wytawił komornikowi Jerzemu Zającowi ciężarowego Mercedesa, w którego włożyłem ponad 10o tys. DM. Bank "Częstochowa" S.A. nie chciał ze mną dojść do porozumienia pomimo tego, że miałem informacje o korupcyjnych działaniach Dariusza Sałajewskiego. Wysłany przez bank do mnie Grzegorz Kowalczyk okłamał mnie. Centralne Towarzystwo Leasingowe po zajęciu Mercedesa wystraszyło się i zabrało mi samochow, w którego włozyłem też trochę pieniędzy. Było ciężko. Późniejsze próby uzyskania rekompensat w sądach napotykały na uklady. Nie moglem o tym napisać na forum, gdyż go nie było.
                                    • andrzejdziaba Korekta 26.03.11, 22:03
                                      andrzejdziaba napisał:

> Gość portalu: ciekawy napisał(a):
                                      >
                                      > > no tak, zagranie maluczkich, atakowanie personalne i to nie mnie, a nie
                                      > obrona
                                      > > merytoryczna
                                      >
                                      W firmie miałem konfidenta Szymona Króla, który pomógł spreparować do
                                      > kumenty na mnie, aby "WARTA" odmówiła mi wypłaty odszkodowania. Jej radca praw
                                      > ny Ryszard Szumliński odgrażał mi się, że był prokuratorem, a o późniejszym dyrekt
                                      > orze Jerzym Marciniaku dowiedziałem się, że pracował w SB.

Miło Cię wspominam, a dług wobec Korporacji Leasingowej "LDS" był należny tej firmie. Mimo, że uległ przedawnieniu, chciałbym go uregulować.
                                  • andrzejdziaba Transformacja ustrojowa! 26.03.11, 22:19

> no tak, zagranie maluczkich, atakowanie personalne i to nie mnie, a nie obrona
                                    > merytoryczna

Jak chcesz pogadać o warunkach do prowadzenia uczciwego biznesu w III RP, to nie musisz w tym wątku. Założę inny. Tutaj chodzi o oskarżanie i skazywanie bez dania racji i możliwości obrony.
            • andrzejdziaba Re: Korepetycje dla miejscowej palestry! 26.03.11, 07:28
              pluto37 napisał:

> Andrzeju Dziabo!
              > A czemże to cie te lobuzy tak cieżko skrzywdziły?
              > Czyżbys znowu zaliczył wyrok sądowy z kolejnego paragrafu z KK?
              > Jesli już mamy sie oburzać na te bezeceństwa i oczywiste bezprawie, to moze jak
              > ies szczegóły podaj.
              > Bo narazie to jakis monolog prowadzisz jak gawrosz znad Sekwany po kielichu.

Zgłoś się na indywidualne krepetycje, to Ci wszystko opowiem dokładnie i przeszkolę.
            • andrzejdziaba Uspołecznienie "trzeciej władzy" 26.03.11, 16:31
              pluto37 napisał:

> Andrzeju Dziabo!
              > A czemże to cie te lobuzy tak cieżko skrzywdziły?
              > Czyżbys znowu zaliczył wyrok sądowy z kolejnego paragrafu z KK?
              > Jesli już mamy sie oburzać na te bezeceństwa i oczywiste bezprawie, to moze jak
              > ies szczegóły podaj.
              > Bo narazie to jakis monolog prowadzisz jak gawrosz znad Sekwany po kielichu.

Nie zgłaszasz się na konsultacje pluto 37? Nie masz żadnych przekonywujących argumentów. Problemem jest uwłaszczenie się esbecji na szeroko pojętym systemie prawnym w Polsce, a w sposób szczególny organach ścigania i wymiarze sprawiedliwości. Prawo i instytucje odpowiedzialne za jego stosowanie oraz egzekwowanie stały się instrumentem eksploatowania oraz prześladowania społecznej większości przez zorganizowaną w sposób przestępczy mniejszość. To grozi protestami społecznymi na dużą skalę. Sędzia Monika Małolepsza to marionetka pociągana za sznurki przez miejscowych esbeków. Takich marionetek spotkałem już wiele podczas kilkunastu lat dośwaidczeń ze zorganizowanym systemem bezprawia i niesprawiedliwości w Polsce.
              • the-only-bodzio Re: Uspołecznienie "trzeciej władzy" 26.03.11, 18:30
                Jędrzeju to jest zaklęte grono.Tu nikt nikomu nie zrobi krzywdy.Tobie tak ,im nie.Lekarz bezkarny , czyli konował.Spróbuj ruszyć policjanta to się przekonasz.Tak jak Olewnik.Zaklęty krąg.Kto zrobił zadymę wokół Kaczyńskich , czyli uziemnił Leppera.Esbecja.lol.
                • andrzejdziaba Re: Uspołecznienie "trzeciej władzy" 26.03.11, 19:29
                  the-only-bodzio napisał:

> Jędrzeju to jest zaklęte grono.Tu nikt nikomu nie zrobi krzywdy.Tobie tak ,im n
                  > ie.Lekarz bezkarny , czyli konował.Spróbuj ruszyć policjanta to się przekonasz.
                  > Tak jak Olewnik.Zaklęty krąg.Kto zrobił zadymę wokół Kaczyńskich , czyli uziemn
                  > ił Leppera.Esbecja.lol.

Wiem, że to trudny teren, ale z bożą pomocą damy radę. Chcę też poprosić ks. Arcybiskupa, aby poświęcił te szczególnie ciemne zakamarki częstochowskich sądów i prokuratur. Może by odprawił dla nich rekolekcje i ustanowił duszpasterza? To tylko ludzie, którzy błądzą..
              • pluto37 Re: Uspołecznienie "trzeciej władzy" 27.03.11, 00:20
                Andrzeju Dziabo!
                uspokój się i jakies kropelki zażyj.
                jeszcze raz zapytam grzecznie o to jaka krzywde zrobili ci, o których tak grzecznie sie wyrażasz.
                A co do korepeytycji, to zapytam z czego chciałbyś je udzielać?
                jedyny konkret jaki na objawiłeś, to ten, że potrafisz wydudkać wspólnika i skarbówke na zimno, do końca i bez znieczulenia.
                Znaczy się przekręciarz jestes i slusznie, ze wymiar sprawiedliwości sie toba intersuje.
                I w tym zboznym dziele każdy porzadny obywatel miasta bez względu na kolor skóry, legitymację partyjna i poglądy polityczne powinien sady i prokurature wspierać.
                jeśli idzie o mnie, to życze ci serdecznie kolejnych i to częstych spotkań z Temidą.
                podoba mi sie kiedy przekręciarze łapią wyroki sadowe. Szkoda jedynie, że generalnie zbyt niskie i nie do odsiadki.:):):)
                • andrzejdziaba Re: Uspołecznienie "trzeciej władzy" 27.03.11, 08:31
                  pluto37 napisał:
                  > Andrzeju Dziąba!
                  > uspokój się i jakies kropelki zażyj.
                  > jeszcze raz zapytam grzecznie o to jaka krzywde zrobili ci, o których tak grzec
                  > znie sie wyrażasz.
                  > A co do korepeytycji, to zapytam z czego chciałbyś je udzielać?
                  > jedyny konkret jaki na objawiłeś, to ten, że potrafisz wydudkać wspólnika i ska
                  > rbówke na zimno, do końca i bez znieczulenia.
                  > Znaczy się przekręciarz jestes i slusznie, ze wymiar sprawiedliwości sie toba i
                  > ntersuje.
                  > I w tym zboznym dziele każdy porzadny obywatel miasta bez względu na kolor skór
                  > y, legitymację partyjna i poglądy polityczne powinien sady i prokurature wspier
                  > ać.
                  > jeśli idzie o mnie, to życze ci serdecznie kolejnych i to częstych spotkań z Te
                  > midą.
                  > podoba mi sie kiedy przekręciarze łapią wyroki sadowe. Szkoda jedynie, że gener
                  > alnie zbyt niskie i nie do odsiadki.:):):)

"Cienki Bolek" jesteś pluto 37. Temida niech się zajmie tymi, którzy rzeczywiście okradają społeczeństwo. Ale tymi się nie zajmie, gdyż ma w tym procederze udziały. W polemice z "ciekawym" wymieniłem kilka nazwisk przekręciarzy w związku z działaniami TUiR "WARTA" w Częstochowie, nie istniejącego już Banku "Częstochowa" S.A. doprowadzonego przez były zarząd do bankructwa, czy Centralnego Towarzystwa Leasingowego z byłymi dyrektorami Jackiem Smoleńskim w Warszawie, a Marcinem Smoleńskim w Częstochowie. Esbecja, na której zlecenie tu gryzmolisz, stała za działaniami tych osób.
                  Jako, że jesteś też rzecznikiem "trzeciej władzy" należałoby Cię przeszkolić w zakresie stosowania i egzekwowania prawa zgodnie z założeniami kodeksowymi, Konstytucji oraz Europejskiej Konwencji Praw Człowieka. W Twoim przypadku problem nie jest techniczny, lecz moralny. Trzeba by Cię najpierw nawrócić jak to uczynił św. Bernard z Clarwoix w stosunku do skazanego na smierć przestepcy. Może Ty sam wykażesz się potrzebną wrażliwością społeczną i pomożesz oszukanemu przez dawny JBS z byłym dyrektorem oddziału w Częstochowie Aleksandrem Starczeswkim? Szczegóły znajdują się w wątku "Sprawa Zenona Bajdasa". Proceder uprawiany przez dawny JBS był i jest nadal pod ochroną miejscowej esbecji w częstochowskiej prokuraturze. Postaraj się cos zrobić dla tego starego, biednego i schorowanego czlowieka. Będzie Ci to zaliczone.
                  Nie zycz Pluto 37 tego, co Tobie nemiłe. Częstochowska skarbówka to był złodziej publiczny. Przypomnij sobie ich naczelników. Nie wyjeżdżaj z takimi tekstami demagogu. Działaj na rzecz uspołecznienia "trzeciej władzy", gdyz jest to bardzo poważny problem społeczny, nad którym ciężko pracujemy.
                • Gość: slakro Re: Uspołecznienie "trzeciej władzy" IP: *.dynamic.chello.pl 04.04.11, 20:39
                  Dziś wymiar (nie)sprawiedliwości nie ściga przestępców a niewygodnych przestępcom umarza prokuratura dochodzenie
                • Gość: tylko pytam Re: Uspołecznienie "trzeciej władzy" IP: *.dynamic.chello.pl 28.04.11, 20:13
                  Czytam ten tekst w miesiąc po opublikowaniu i zastanawiam się w jakim ty kraju mieszkasz Pluto37, że nawołujesz do wspierania wymiaru sprawiedliwości. W Polsce nie mieszkasz na pewno, bo gdybyś słyszał komentarze Polaków na temat wyroków w sprawie morderców z kopalni Wujek, albo obserwował kolejne etapy sądowej farsy w sprawie Olewnika nie mówiłbyś, że:
                  "każdy porzadny obywatel miasta bez względu na kolor skóry, legitymację partyjna i poglądy polityczne powinien sady i prokurature wspierać."
                  Nie mieszam się do sprawy Andzeja Dziaby, bo uczciwie przyznaję: nie znam sprawy, ani człowieka. Ale skoro jest prześladowany przez polski wymiar sprawiedliwości, to mam uzasadnione podejrzenie, że musi być uczciwym człowiekiem. Zupełnie odwrotnie niż ty ! Więc pytam jeszcze raz: skąd Ty piszesz do nas Pluto? Z Marsa, Kanady czy może z Dysneylandu?
            • Gość: do Pluto Re: Korepetycje dla miejscowej palestry! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.11, 17:48
              Tobie tylko szubienice można przygotować, zdrajco, a nie szczegóły!
              • andrzejdziaba "Pluto 37" 27.03.11, 10:21
                Gość portalu: do Pluto napisał(a):

> Tobie tylko szubienice można przygotować, zdrajco, a nie szczegóły!

Czyli nawiązanie do św. Bernarda z Clarwoix było uzasadnione? To zdrajca?
            • andrzejdziaba Pluto 37! 28.03.11, 12:01
              Who is Pluto 37?
              • pluto37 Re: Pluto 37! 31.03.11, 01:18
                Andrzeju Dziabo!
                uspokój sie. Weź kropelki na spokój i zrób gimnastykę z rana i wieczora.
                Lekarze twierdza, że to najlepsze na twoje przypadłości.
                Tym razem sądy moga nie zawiesic wyroków i przekręciarz, inaczej mówiąć OSZUST Dziaba Andrzej wyląduje gdzie powinien.
                Czyli w pudle, albo pomieszczeniu bez klamek.
                Czego mu serdecznie życzę. Sady powinny lepiej przyglądać się krętom i naciągaczom, a potem uwzgłedniac to w wyrokach bez zawieszenia.
                W każdym razie duuuuużo zdrowia życzę i dlugich wyroków:):):)
                • andrzejdziaba Pluto 37 - agent i konfident? 31.03.11, 07:38
                  pluto37 napisał:

> Andrzeju Dziabo!
                  > uspokój sie. Weź kropelki na spokój i zrób gimnastykę z rana i wieczora.
                  > Lekarze twierdza, że to najlepsze na twoje przypadłości.
                  > Tym razem sądy moga nie zawiesic wyroków i przekręciarz, inaczej mówiąć OSZUST
                  > Dziaba Andrzej wyląduje gdzie powinien.
                  > Czyli w pudle, albo pomieszczeniu bez klamek.
                  > Czego mu serdecznie życzę. Sady powinny lepiej przyglądać się krętom i naciągac
                  > zom, a potem uwzgłedniac to w wyrokach bez zawieszenia.
                  > W każdym razie duuuuużo zdrowia życzę i dlugich wyroków:):):)

Sądom już my się wnikliwie przyglądamy. Wczoraj odwiedziłem kuratora zawodowego dr Jakuba Jarosza w obecności członka organizacji silnie mnie wspierającego. Tym razem kurator zachowywał się bardzo poprawnie. Na pewno odwiedzimy sędziów Monikę Małolepszą i Adama Synakiewicza w związku z opisywaną w tym wątku sprawą. Może liczyć na kontrolę społeczną prokurator Jan Jaros oraz jego przełożeni. W innym terminie podam pełną listę osób, do których będą docierać przedstawiciele różnych organizacji społecznych. Dzisiaj oszukany przez JBS Zenon Bajdas odwiedzi Prokuratora Okręgowego, a wcześniej weźmiemy udział w sprawie sądowej wytoczonej sędziom Sądu Rejonowego w Lublińcu przez Mariusza Cysewskiego.
                  • pluto37 Re: Pluto 37 - agent i konfident? 03.04.11, 21:45
                    Andrzeju Dziabo!
                    Dla biedak na rozumie, to ja mogę być agent i konfident w jednym jeśli to ma zapewnić im spokój na rozedrganej duszy.
                    Zyczę miłego spaceru na ........spacerniku.
                    I szybkiego spotkania z doktorem odpowiedniej specjalności.
                    Mam też nadzieje, że przedstawiciele wymiaru sprawiedliwości w przypadku Andrzeja Dziaby podejmą własciwe i zgodne z prawem wyroki izolujące go na dłużej od społeczności miast i wsi. A słuzba zdrowia mimo problemów podoła obowiązkom leczenia w/w osobnika.
                    Czego sobie i reszcie współobywateli serdecznie życzę. :):):):)
                    • andrzejdziaba Re: Pluto 37 - agent i konfident? 03.04.11, 22:10
                      pluto37 napisał:

> Andrzeju Dziabo!
                      > Dla biedak na rozumie, to ja mogę być agent i konfident w jednym jeśli to ma za
                      > pewnić im spokój na rozedrganej duszy.
                      > Zyczę miłego spaceru na ........spacerniku.
                      > I szybkiego spotkania z doktorem odpowiedniej specjalności.
                      > Mam też nadzieje, że przedstawiciele wymiaru sprawiedliwości w przypadku Andrze
                      > ja Dziaby podejmą własciwe i zgodne z prawem wyroki izolujące go na dłużej od s
                      > połeczności miast i wsi. A słuzba zdrowia mimo problemów podoła obowiązkom lecz
                      > enia w/w osobnika.
                      > Czego sobie i reszcie współobywateli serdecznie życzę. :):):):)

Skoro jesteś taki odważny, podaj swoje personalia. Zrobiłeś coś w sprawie Zenona Bajdasa?
                    • Gość: slakro Re: Pluto 37 - agent i konfident? IP: *.dynamic.chello.pl 04.04.11, 20:36
                      No nie do końca bo Pluto z psem mi się kojarzy i kto tu na spacer.......Kto jest agentem a kto konfidentem któż to wie jak tutaj większość anonimowo pisze milicja prokuratorzy sędziowie
    • Gość: julu Re: Sędzia Monika Małolepsza! IP: *.play-internet.pl 26.03.11, 19:05
      Przestań wylewać te swoje krokodyle łzy baranie i idź lepiej do dentysty bo ci z mordy podobno bardzo jedzie...
      • andrzejdziaba Re: Sędzia Monika Małolepsza! 26.03.11, 19:31
        Gość portalu: julu napisał(a):

> Przestań wylewać te swoje krokodyle łzy baranie i idź lepiej do dentysty bo c
        > i z mordy podobno bardzo jedzie...

Brzydko się odzywasz. Korepetycje potrzebne jak nic.
        • the-only-bodzio Re: Sędzia Monika Małolepsza! 26.03.11, 19:53
          Jędrzeju mów mu ciulu .Też fajnie.Pisząc o ukladach to. Puchar dla Orlików ważniejszy od izby pamięci Jurka Kuklińskiego to paranoia.Przecież to on wyjaśnił dlaczego ,bohater SLD Jaruzelski vel Ślepiec ,pobiera tak długo swoją niezasłużoną emeryturę.
          • andrzejdziaba Re: Sędzia Monika Małolepsza! 26.03.11, 20:12
            the-only-bodzio napisał:

> Jędrzeju mów mu ciulu .Też fajnie.Pisząc o ukladach to. Puchar dla Orlików ważn
            > iejszy od izby pamięci Jurka Kuklińskiego to paranoia.Przecież to on wyjaśnił d
            > laczego ,bohater SLD Jaruzelski vel Ślepiec ,pobiera tak długo swoją niezasłużo
            > ną emeryturę.

Trzeba mu duzo wybaczyc, żeby mógł się nawrócić i zasłużyć na zbawienie. A cóż dopiero Ci prokuratorzy i sędziowie? Dużo tej nieprawości jest w Polsce. Trzeba by może wystąpić do Episkopatu o jakieś szczególne dzialania pokutne jak w biblijnej Niniwie? Co Ty na to? Sytuacja jest poważna.
            • the-only-bodzio Re: Sędzia Monika Małolepsza! 26.03.11, 20:48
              Wedlug Starego Testamentu Niniwa została oszczędzona.Ale pokuta została nie wypełniona.Jest dobrze więc po co się przemęczać.Przyszło tsunami jak w Japonii ,chyba za złą jakość Nissana.I Niniwa została zdobyta.Ale to wszystko ,że Bóg się wkurzył.Zadam Ci Jędrzeju jedno pytanie .Bo i mnie zadajesz, tak jak w oazie te trudne pytania.Dlaczego wszyscy do J.PII mówili Ojcze Święty?A teraz Go trzeba beatyfikować.To jest cudne pytanie?Tak jest z naszą polską rzeczywistością.Wystarczy się wyspowiadać i uklęknąć i znowu można kłamać i i oszukiwać.Znak krzyża na piersi i można krzywdzić bliżniego.Jakie to cudne.
              • andrzejdziaba Re: Sędzia Monika Małolepsza! 26.03.11, 21:02
                the-only-bodzio napisał:

> Wedlug Starego Testamentu Niniwa została oszczędzona.Ale pokuta została nie wyp
                > ełniona.Jest dobrze więc po co się przemęczać.Przyszło tsunami jak w Japonii ,c
                > hyba za złą jakość Nissana.I Niniwa została zdobyta.Ale to wszystko ,że Bóg się
                > wkurzył.Zadam Ci Jędrzeju jedno pytanie .Bo i mnie zadajesz, tak jak w oazie t
                > e trudne pytania.Dlaczego wszyscy do J.PII mówili Ojcze Święty?A teraz Go trze
                > ba beatyfikować.To jest cudne pytanie?Tak jest z naszą polską rzeczywistością.W
                > ystarczy się wyspowiadać i uklęknąć i znowu można kłamać i i oszukiwać.Znak krz
                > yża na piersi i można krzywdzić bliżniego.Jakie to cudne.

Niniwa została oszczędzona, gdyż ludzie posłuchali Jonasza. Nikita Michałkow stwierdził, że tsunami w Japonii to kara boża za bezbożność Japończyków. Do każdego papieża zwracano się zwyczajowo Ojcze Święty, ale nie każdy papież został ogłoszony świętym. Sakrament pokuty pozwala zrzucić z siebie grzechy, ale wcale po rozgrzeszeniu nie trzeba grzeszyć. Można.
                • the-only-bodzio Re: Sędzia Monika Małolepsza! 26.03.11, 21:27
                  Nikogo na ziemi nie nazywajcie ojcem świętym bo nie ma go na ziemi.To słowa Jezusa.Biblia nie dopuszcza do kultu i czci człowieka .Tylko Boga.Więc smutna ta rozmowa.Jeszcze małe pytanie ,które bywa u naszych kochanych spowiedników na Jasnej Górze.Czy się masturbujesz?Takie ciekawe pytania Jędrzeju.Te pytania zostawały bez odpowiedzi u naszych biskupów.I rzadko który chował pierścień do kieszeni , by go nie całować.
                  • andrzejdziaba Re: Sędzia Monika Małolepsza! 26.03.11, 21:36
                    the-only-bodzio napisał:

> Nikogo na ziemi nie nazywajcie ojcem świętym bo nie ma go na ziemi.To słowa Jez
                    > usa.Biblia nie dopuszcza do kultu i czci człowieka .Tylko Boga.Więc smutna ta r
                    > ozmowa.Jeszcze małe pytanie ,które bywa u naszych kochanych spowiedników na Jas
                    > nej Górze.Czy się masturbujesz?Takie ciekawe pytania Jędrzeju.Te pytania zostaw
                    > ały bez odpowiedzi u naszych biskupów.I rzadko który chował pierścień do kiesze
                    > ni , by go nie całować.

Nigdy nikt mnie o takie sprawy nie pytał.
                    • the-only-bodzio Re: Sędzia Monika Małolepsza! 26.03.11, 21:50
                      Sorry Jędrzeju jestem już przemęczony .Walcz o swoje sprawy z gnomami.Popieram wszystkie racje co walczą o naprawę tego świata.Zwłaszcza sobków zadufanych i robiących z ludzi idiotów.Tych co nienawidzą prawdy i krzywdy ludzkiej .I drwią sobie ze sprawiedliwości.Internet to drugi sąd .Do widzenia.
                      • andrzejdziaba Re: Sędzia Monika Małolepsza! 26.03.11, 22:05
                        the-only-bodzio napisał:

> Sorry Jędrzeju jestem już przemęczony .Walcz o swoje sprawy z gnomami.Popieram
                        > wszystkie racje co walczą o naprawę tego świata.Zwłaszcza sobków zadufanych i r
                        > obiących z ludzi idiotów.Tych co nienawidzą prawdy i krzywdy ludzkiej .I drwią
                        > sobie ze sprawiedliwości.Internet to drugi sąd .Do widzenia.

Dziękuję. Moja walka to tylko 10 % zaangażowania. Resztę poświęcam na normalne działania. Pozdrawiam.
    • andrzejdziaba Prokurator Łukasz Bocianowski! 26.03.11, 22:21
      Ten "as" częstochowskiej Prokuratury Częstochowa - Północ sporządził i skieował akt oskarżenia do sądu. Raz tylko pojawił się w sądzie, ale był bardzo wystraszony.
      • Gość: Che Panie Andrzeju IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 27.03.11, 12:19
        Proszę uważać z tymi nagminnymi pomówieniami. Może się zdarzyć tak, że po kolejnym wyroku "coś tam" się może nałożyć jedno na drugie i ten znienawidzony przez Pana - między innymi - Sąd będzie musiał Panu odwiesić poprzednio zawieszoną karę pozbawienia wolności. Będzie Pan musiał stawić się, czy też zostać doprowadzony do odbycia kary w jednostce penitencjarnej. Tam może być różnie. Może Pan trafić na np bardzo "kochliwych" kolegów spod celi. Proponuję zabrać ze sobą dużo toreb jednorazowych. Proszę pamiętać!!! Bezpieczny sex przede wszystkim.
        • andrzejdziaba Re: Panie Andrzeju 27.03.11, 13:43
          Gość portalu: Che napisał(a):

> Proszę uważać z tymi nagminnymi pomówieniami. Może się zdarzyć tak, że po kolej
          > nym wyroku "coś tam" się może nałożyć jedno na drugie i ten znienawidzony przez
          > Pana - między innymi - Sąd będzie musiał Panu odwiesić poprzednio zawieszoną k
          > arę pozbawienia wolności. Będzie Pan musiał stawić się, czy też zostać doprowad
          > zony do odbycia kary w jednostce penitencjarnej. Tam może być różnie. Może Pan
          > trafić na np bardzo "kochliwych" kolegów spod celi. Proponuję zabrać ze sobą du
          > żo toreb jednorazowych. Proszę pamiętać!!! Bezpieczny sex przede wszystkim.

Na pomówieniach bazuje niestety sąd i prokuratura. To stało się już nagminne w ich działanaich i powinni uważać, gdyż może się to źle skończyć. Ktoś do pluta 37 pisał coś o szubienicach. Ben Ali i Mubarak chcieli dożywotnio rządzić w wiadomy sposób, ale się im nie udało. Jeden uciekł za granicę, a drugiego ochroniła armia (na razie). Kadafi chce nadal rządzić, ale może mu się nie udać, może nie zdążyc uciec za granicę a armia go może nie ochronić? Mogą go powiesić. Zacznij doradzać tym, których reprezentujesz, że czas by się opamiętać.
          • Gość: azx Re: Panie Andrzeju IP: 212.87.244.* 27.03.11, 21:07
            dureń jestes i lecz się baranie !
        • Gość: gosc Re: Panie Andrzeju IP: 212.87.244.* 27.03.11, 21:08
          Gość portalu: Che napisał(a):

> Proszę uważać z tymi nagminnymi pomówieniami. Może się zdarzyć tak, że po kolej
          > nym wyroku "coś tam" się może nałożyć jedno na drugie i ten znienawidzony przez
          > Pana - między innymi - Sąd będzie musiał Panu odwiesić poprzednio zawieszoną k
          > arę pozbawienia wolności. Będzie Pan musiał stawić się, czy też zostać doprowad
          > zony do odbycia kary w jednostce penitencjarnej. Tam może być różnie. Może Pan
          > trafić na np bardzo "kochliwych" kolegów spod celi. Proponuję zabrać ze sobą du
          > żo toreb jednorazowych. Proszę pamiętać!!! Bezpieczny sex przede wszystkim.

Pozniej C W E L bedzie.
          • Gość: slakro Re: Panie Andrzeju IP: *.dynamic.chello.pl 04.04.11, 20:33
            Co nas nie zabje to nas wzmocni lub lepiej umierać w chwale niż być ciągle na kolanach .To co wyprawia prokuratura i sądy to jest straszne
    • Gość: z miasta Re: Sędzia Monika Małolepsza i inni IP: 30.03.11, 07:49
      Nasz wymiar sprawiedliwsci, jest najgorszym BAGNEM zawodowym jaki mozna sobie wyobrazic. Ten czlowiek Slomka, wyrazil opinie calej Polski, ci ludzie to wielka patologia spoleczna. Sprawdzic ich majatki, to sie za glowe zlapiecie, skad maja tyle w tak krotkim czasie!!! to jest bardzo dobrze zorganizowana grupa ktora okrada panstwo od powoiny!!!!, a w sadach ludzi umoralniaja!!hahahahaa
      fakty.interia.pl/wiadomosci/malopolskie/krakow/news/byly-dzialacz-kpn-scigany-listem-gonczym/komentarze,1616889,,36157748

"Sędziemu, psu, kobicie ... nie wierz chłopie całe życie " - prawda stara jak świat!
      fakty.interia.pl/wiadomosci/malopolskie/krakow/news/byly-dzialacz-kpn-scigany-listem-gonczym/komentarze,1616889,,36159702

Cytuję: "... mogło ...sędziego narazić na utratę zaufania ... " Uha ha ha??? Niech najpierw udowodni, że je miał!!! Uha ha ahha aa!!!!
      fakty.interia.pl/wiadomosci/malopolskie/krakow/news/byly-dzialacz-kpn-scigany-listem-gonczym/komentarze,1616889,,36158201

• andrzejdziaba Re: Sędzia Monika Małolepsza i inni 30.03.11, 23:26
        Już w 1999 r. w oficjalnym piśmie nazwałem częstochowskie sądy jeszcze gorzej. Adam Słomka to potwierdza. Tacy "znieslawieni" przeze mnie poczuli się prokurator Marek Skupień w latach 90-ych, sędziowie Maciej Pacuda i Jarosław Poch na początku poprzedniej dekady, a ostatnio prokurator Jan Jaros. To bardzo wrażliwi i delikatni ludzie. Trzeba bardzo uważać, żeby ich nie skrzywdzić. Za to oskarżani, sądzeni i skazywani przez nich, muszą być bardzo odporni, żeby przeżyć.
    • andrzejdziaba Postępowanie dyscyplinarne! 07.04.11, 21:08
      Wystąpiłem do Prezesa Sądu Okregowego w Częstochowie Pana Roberta Grygiela o wszczęcie postępowań dyscyplinarnych wobec sędzi Moniki Małolepszej oraz sędziego Adama Synakiewicza.
      • Gość: xx Re: Postępowanie dyscyplinarne! IP: 212.87.244.* 08.04.11, 00:01
        Wali mnie to buraku.
      • Gość: brelok Re: Postępowanie dyscyplinarne! IP: *.adsl.inetia.pl 08.04.11, 08:40
        miałeś chyba do końca świąt siedzieć cicho, nie??
        • pluto37 Re: Postępowanie dyscyplinarne! 08.04.11, 08:49
          Gość portalu: brelok napisał(a):

> miałeś chyba do końca świąt siedzieć cicho, nie??
          ale leki sie skończyły.
          • andrzejdziaba Re: Postępowanie dyscyplinarne! 08.04.11, 22:22
            pluto37 napisał:

> Gość portalu: brelok napisał(a):
            >
            > > miałeś chyba do końca świąt siedzieć cicho, nie??
            > ale leki sie skończyły.

Zrobiłem sobie dyspensę z powodu udanej demonstracji w Katowicach w obronie Adama Słomki. Proszę zajrzeć na forum "GW" w Katowicach. Są też informacje n.t. w innych mediach. Wygłosiłem przemówienie pod aresztem w Katowicach przy ul. Mikołowskiej. W maju moi przyjaciele z różnych organizacji opozycyjnych przyjadą do Częstochowy. Pozdrawiam.
    • Gość: l Tam nie majkiegoś admina??? IP: *.gemini.net.pl 07.04.11, 21:45
      Co to w ogóle jest?
    • andrzejdziaba Re: Sędzia Monika Małolepsza! 28.04.11, 18:25
      andrzejdziaba napisał:

> Pod presją miejscowej esbecji w częstochowskich sądach i prokuraturach z narusz
      > eniem podstawowych norm procesowych i przepisów kpk 25.01.2011 r. w sprawie IV
      > K 219/09 wydała podstępnie wyrok przeciwko mnie. To łajdactwo nawiązujące wpros
      > t do procesów i wyroków w czasach stalinowskich, a sędzia Monika Małolepsza, je
      > j bezpośredni przełożony Adam Synakiewicz oraz inni mocodawcy działajacy z ukry
      > cia to ideowi spadkobiercy Jakuba Bermana i Julii Brystygierowej.

27.05.2011 r. w sali nr 51 o godz. 10 30 odbędzie się rozprawa apelacyjna.
      • elzia1980 Re: Sędzia Monika Małolepsza! 28.04.11, 21:08
        A co nas to obchodzi?
        • pluto37 Re: Sędzia Monika Małolepsza! 29.04.11, 07:39
          elzia1980 napisał:

> A co nas to obchodzi?
          generalnie to chyba nikogo. Poza jednym drobiazgiem. Jak oszusta Dziabę Andrzeja zapuszkuja, to nie będzie nam zawracał głowy i nikt nie kombinatora i naciągacza nie natnie sie przez okres jego odosobnienia.
          Miejsce oszustów jest w kryminale.
          • Gość: ola Re: Sędzia Monika Małolepsza! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.11, 07:52
            Czy nie nalezy temu andrzejowi założyć kaftan bezpieczeństwa?Za pomówienia grozi odpowiedzialność karna.Czas,aby ktoś zajął się tym watkiem.
            • Gość: gosc Sędzia Monika Małolepsza! IP: *.adsl.inetia.pl 29.04.11, 09:26
              Mniemam, że ta Pani sędzina i wcześniej opisywany prokurator już powzięli odpowiednie kroki za pomówienia aby zakończyć tą prywatną farsę tego gościa.

Toż to rzygać się już chce od jego wypocin, stękania, biadolenia. Facet być może ma coś nie tak "pod sufitem".
              • pluto37 Re: Sędzia Monika Małolepsza! 29.04.11, 19:48
                Gość portalu: gosc napisał(a):

> Mniemam, że ta Pani sędzina i wcześniej opisywany prokurator już powzięli od
                > powiednie kroki za pomówienia aby zakończyć tą prywatną farsę tego gościa.

>
                > Toż to rzygać się już chce od jego wypocin, stękania, biadolenia. Facet być
                > może ma coś nie tak "pod sufitem".

------------------------------------------------------------------
                Nie czytasz uważnie objawień Dziaby Andrzeja. Zeznawał, że badania psychiatryczne jakim go sądy poddały wykazały, ze żółte papiery należą mu sie z urzędu.
                Czyli specjaliści uznali, że nie "być może" a napewno ma "nie tak pod sufitem", co ułomny na szarych komórach skwitował podobnymi środkami wyrazu jak pod adrem sędzi i prokuratorów.
                Ale ..... Dziaba Andrzej jest nie tak całkiem głupi. Robiąc z siebie publicznego czuba ma zapewne nadzieje, że żółte papiery pomogą mu wykręcic sie od odpowiedzialności za oszustwa finansowe i inne kretactwa jakich sie dopuścił wobec wspólników i innych.
                Paragrafami rzuca całkiem sprawnie, wiec znalazł prawdopodobnie furtke, żeby sie wywinąć sprawiedliwości i pokazac środkowy paluch wierzycielom.
                • andrzejdziaba Marketing polityczny! 29.04.11, 20:33
                  pluto37 napisał:

> Gość portalu: gosc napisał(a):

> Nie czytasz uważnie objawień Dziaby Andrzeja. Zeznawał, że badania psychiatrycz
                  > ne jakim go sądy poddały wykazały, ze żółte papiery należą mu sie z urzędu.
                  > Czyli specjaliści uznali, że nie "być może" a napewno ma "nie tak pod sufitem",
                  > co ułomny na szarych komórach skwitował podobnymi środkami wyrazu jak pod adre
                  > m sędzi i prokuratorów.
                  > Ale ..... Dziaba Andrzej jest nie tak całkiem głupi. Robiąc z siebie publiczneg
                  > o czuba ma zapewne nadzieje, że żółte papiery pomogą mu wykręcic sie od odpowie
                  > dzialności za oszustwa finansowe i inne kretactwa jakich sie dopuścił wobec wsp
                  > ólników i innych.
                  > Paragrafami rzuca całkiem sprawnie, wiec znalazł prawdopodobnie furtke, żeby si
                  > e wywinąć sprawiedliwości i pokazac środkowy paluch wierzycielom.

Moim najpowazniejszym dłużnikiem jest skarb państwa reprezentowany przez miejscowe organy. Działając w sposób złodziejski i przestępczy, naraził mnie na poważne problemy. W państwie demokratycznym nie byłoby to mozliwe, ale w republice bananowej esbeków tak. Trzeba zrobić z tym porządek i stąd ten wrzask.
              • andrzejdziaba Re: Sędzia Monika Małolepsza! 29.04.11, 20:28

> Mniemam, że ta Pani sędzina i wcześniej opisywany prokurator już powzięli od
                > powiednie kroki za pomówienia aby zakończyć tą prywatną farsę tego gościa.

>
                > Toż to rzygać się już chce od jego wypocin, stękania, biadolenia. Facet być
                > może ma coś nie tak "pod sufitem".

Ta pani sędzina i prokurator to marionetki. Pisałem już o tym wcześniej.
            • andrzejdziaba To nie pomówienia! 29.04.11, 20:27
              Gość portalu: ola napisał(a):

> Czy nie nalezy temu andrzejowi założyć kaftan bezpieczeństwa?Za pomówienia groz
              > i odpowiedzialność karna.Czas,aby ktoś zajął się tym watkiem.

Specjalistą od pomówień jest Pluto 37 oraz jego mocodawcy. To zorganizowana grupa przestępcza.
          • andrzejdziaba Re: Sędzia Monika Małolepsza! 29.04.11, 20:25
            pluto37 napisał:

> elzia1980 napisał:
            >
            > > A co nas to obchodzi?
            > generalnie to chyba nikogo. Poza jednym drobiazgiem. Jak oszusta Dziabę Andrze
            > ja zapuszkuja, to nie będzie nam zawracał głowy i nikt nie kombinatora i naciąg
            > acza nie natnie sie przez okres jego odosobnienia.
            > Miejsce oszustów jest w kryminale.

Trzeba by zamknąć znaczną część funkcjoanariuszy publicznych "trzeciej władzy", a Ciebie rownież za pomówienia. Czujesz się bezkarny, gdyż się nie ujawniasz. Podaj swoje personalia. Złożę doniesienie do organów ścigania. Niech rozsądzą .
        • andrzejdziaba Re: Sędzia Monika Małolepsza! 29.04.11, 20:21
          elzia1980 napisał:

> A co nas to obchodzi?

Nie musi Cię obchodzić, ale jak Cię dopadnie "trzecia władza", przypomnisz sobie.
          • Gość: gosc Re: Sędzia Monika Małolepsza! IP: *.adsl.inetia.pl 29.04.11, 20:27
            andrzejdziaba napisał:

> elzia1980 napisał:
            >
            > > A co nas to obchodzi?
            >
            > Nie musi Cię obchodzić, ale jak Cię dopadnie "trzecia władza", przypomnisz sobi
            > e.

oj ciebie juz dopadła i tu żalami swymi zasrywasz to forum.
            Mysle, ze nie pierwszy i nie ostatni raz cie dopadli za ten twoj "jazgot" na tym forum.
            A dobrze ci tak !!
            • andrzejdziaba Re: Sędzia Monika Małolepsza! 29.04.11, 20:35

> andrzejdziaba napisał:
              >
              > > elzia1980 napisał:
              > >
              > > > A co nas to obchodzi?
              > >
              > > Nie musi Cię obchodzić, ale jak Cię dopadnie "trzecia władza", przypomnis
              > z sobi
              > > e.
              >
              >
              > oj ciebie juz dopadła i tu żalami swymi zasrywasz to forum.
              > Mysle, ze nie pierwszy i nie ostatni raz cie dopadli za ten twoj "jazgot" na ty
              > m forum.
              > A dobrze ci tak !!

Życzę Ci jak najlepiej. To jest problem społeczny. Sam Prezes Sądu Najwyższego stwierdził, że 50 % wyroków jest obarczone błędami. To przerażające.
              • Gość: tod111 Re: Sędzia Monika Małolepsza! IP: *.adsl.inetia.pl 30.04.11, 09:02
                andrzejdziaba rob dalej to co robisz dobra robota i spelniony obowiazek obywatelski.Ludzie zyja w nieswiadomosci tego ze kazdego w kazdej chwili moga zniszczyc organy wladzy panstwowej.Podatnicy utrzymoja GIGANTYCZNE INSTYTUCJE WZAJEMNEJ ODORACJI,a SADY SA NA ICH USLUGACH WLADZA WSKAZUJE a SAD NISZCZY Z ORLEM NA PIERSIACH i W IMIENIU RZECZYPOSPOLITEJ. POZDRAWIAM
                • andrzejdziaba Re: Sędzia Monika Małolepsza! 30.04.11, 09:22
                  Gość portalu: tod111 napisał(a):

> andrzejdziaba rob dalej to co robisz dobra robota i spelniony obowiazek obywate
                  > lski.Ludzie zyja w nieswiadomosci tego ze kazdego w kazdej chwili moga zniszczy
                  > c organy wladzy panstwowej.Podatnicy utrzymoja GIGANTYCZNE INSTYTUCJE WZAJEMNEJ
                  > ODORACJI,a SADY SA NA ICH USLUGACH WLADZA WSKAZUJE a SAD NISZCZY Z ORLEM NA PI
                  > ERSIACH i W IMIENIU RZECZYPOSPOLITEJ. POZDRAWIAM

Dziękuję. Zapraszam na apelacje 27.05.2011 r. na godz. 10 30 do sali nr 51. Odwiedź stronę www.kpn-1979.pl Pozdrawiam.
                  • the-only-bodzio Re: Sędzia Monika Małolepsza! 30.04.11, 15:13
                    Jędrzeju wystarczy popatrzeć na program Jaworowicz ile tam pokazanych niesprawiedliwości zwłaszcza w sądach .Czystki w sądach i prokuraturze nie było.Dalej siedzi to komuchowskie nasienie.Patrz na wyrok Kiszczaka.Śmiech na sali.Już nie chodzi by dziada skazać na więzienie.Tylko skończyć tę parodię ze stanem wojennym i kacykami.Kundel ujada bo bezkarny na necie . I nie ma kto go kopnąć w zadek by szczekał inaczej.
                    • andrzejdziaba Re: Sędzia Monika Małolepsza! 30.04.11, 15:51
                      the-only-bodzio napisał:

> Jędrzeju wystarczy popatrzeć na program Jaworowicz ile tam pokazanych niesprawi
                      > edliwości zwłaszcza w sądach .Czystki w sądach i prokuraturze nie było.Dalej si
                      > edzi to komuchowskie nasienie.Patrz na wyrok Kiszczaka.Śmiech na sali.Już nie c
                      > hodzi by dziada skazać na więzienie.Tylko skończyć tę parodię ze stanem wojenny
                      > m i kacykami.Kundel ujada bo bezkarny na necie . I nie ma kto go kopnąć w zadek
                      > by szczekał inaczej.

Jutro jest Niedziela Miłosierdzia Bożego oraz beatyfikacja naszego Ojczula. Pomódlmy się też za Pluta 37. On bardzo jest pogubiony. A system trzeba rozebrać i ułożyć od nowa, ale już bez udziału ludzi, którzy zaplanowali i przeprowadzili tzw. transformację ustrojową.
                      • pluto37 Re: Sędzia Monika Małolepsza! 30.04.11, 19:32
                        Andrzeju Dziabo!
                        Jak już tak modłami do Ojczula sobie gębę wycierasz, to i ja skorzystam z tej drogi i pomodlę się, żebytaki bluźnierca jak ty został surowo i sprawiedliwie osądzony na długoletni kryminał za wszystkie niegodziwości i oszustwa jakie bliźnim zmajstrował.
                        Miejsce naciągaczy i oszustów takich jak Dziaba jest w pudle.
                        Ojczul był uczciwym człowiekiem, a nie patronem OSZUSTÓW i KRĘTACZY jak ty.
                        Pisałeś żeś takie samego krętacza i oszusta jak ty nazwiskiem Słomka wspomagał.
                        I dobrze, bo dwa krętacze sie spotkały w jednym miejscu. i oba po długich spotkaniach w gabinetach psychiatrów lawirujące jak by tu na politycznego świra uniknąć sadowej odpowiedzialności za przekręty.
                        Długie odsiadki życzę!
                        I zabierz pampersy!!!!
                        Przydadzą ci sie.:):):)
                        • Gość: inny Abdrzej Re: Sędzia Monika Małolepsza! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.11, 23:24
                          A ja polecam bydlaka Pluto w opiekę szatanowi jutro w czasie beztyfikacji, bo szatani tam też będą obecni i niech biosą zasraną duszę tego gnoja do piekła!
            • andrzejdziaba Re: Sędzia Monika Małolepsza! 30.04.11, 10:18

> andrzejdziaba napisał:
              >
              > > elzia1980 napisał:
              > >
              > > > A co nas to obchodzi?
              > >
              > > Nie musi Cię obchodzić, ale jak Cię dopadnie "trzecia władza", przypomnis
              > z sobi
              > > e.
              >
              >
              > oj ciebie juz dopadła i tu żalami swymi zasrywasz to forum.
              > Mysle, ze nie pierwszy i nie ostatni raz cie dopadli za ten twoj "jazgot" na ty
              > m forum.
              > A dobrze ci tak !!

www.youtube.com/watch?v=OWT9clSixaE
              www.youtube.com/watch?v=VHAHD2Qnkpk
              • Gość: ola Re: Sędzia Monika Małolepsza! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.11, 18:30
                Dziaba,zamknij tego ryja.
                • the-only-bodzio Re: Sędzia Monika Małolepsza! 30.04.11, 22:16
                  Te damskie nicki .A fe.
    • andrzejdziaba Sędzia Karol Kołodziejczyk! 22.05.11, 10:29
      Na mój wniosek o wszczęcie postępowań dyscyplinarnych wobec sędziów Moniki Małolepszej oraz Adama Synakiewicza odpowiedział Zastępca Rzecznika Dyscyplinarnego przy Sądzie Okręgowym w Częstochowie SSO Karol Kołodziejczyk. Stwiedził, że w wyniku przeprowadzonych czynności sprawdzających nie doszukał się, aby zachodziło uzasadnione podejrzenie popełnienia przez wskazanych sędziów przewinienia dyscyplinarnego z art. 107 ustawy z dnia 27.07.2001 r. Prawo o ustroju sądów powszechnch. Ponadto oświadczył, że podnoszone przeze mnie zarzuty naruszenia prawa podlegają kontroli instncyjnej. Może Zastępca Rzecznika Dyscyplinarnego SSO Karol Kołodziejczyk zapoznawał się z aktami IV K 219/09 Sądu Rejonowego w Częstochowie w różowych okularach? Wskazane byłoby zgłosić się do okulisty. Naruszenie przez wspomnianych sędziów norm prawnych ujętych w obowiązujących kodeksach, Konstytucji RP oraz Eurpoejskiej Konwencji Praw Człowieka nie dostarczyło powodów, aby wszcząć postępowania dyscyplinarne.
      Wiem jak funkcjonuje tzw. kontrola instancyja. Przekonałem się chociażby w sprawch III K 228/07, III K 2019/07, III K 365/00, III K 947/00, III K 162/03 oraz III K 631/04 Sądu Rejonowego w Częstochowie rozpatrywanych przez Sąd Okręgowy..
      • pluto37 Re: Sędzia Karol Kołodziejczyk! 23.05.11, 02:19
        andrzejdziaba napisał:
        > Wiem jak funkcjonuje tzw. kontrola instancyja. Przekonałem się chociażby w spra
        > wch III K 228/07, III K 2019/07, III K 365/00, III K 947/00, III K 162/03 oraz
        > III K 631/04 Sądu Rejonowego w Częstochowie rozpatrywanych przez Sąd Okręgowy..
        >
        To teraz będziesz wiedział jeszcze jak smakuje kolejny wyrok.
        I poznasz celi woń:):):)
        Bo tylko w ten sposób społeczenstwo musi sie bronić przed przekręciarzami, oszustami i pieniaczami skoro nie pomagają inne środki prawne.
        Magister inżynier tez powinien wiedzieć jak sprzatac to co sie w slangu bardacha- zdaje sie- nazywa. I starszym służbą więziena mydło podawać.
        A nie tylko bezkarnie wylewać pomyje na ludzi.
        Andrzeju Diąbo!!!!!!
        Szykuj pampersy!!
        • andrzejdziaba Re: Sędzia Karol Kołodziejczyk! 23.05.11, 05:55
          pluto37 napisał:

> andrzejdziaba napisał:
          > > Wiem jak funkcjonuje tzw. kontrola instancyja. Przekonałem się chociażby
          > w spra
          > > wch III K 228/07, III K 2019/07, III K 365/00, III K 947/00, III K 162/03
          > oraz
          > > III K 631/04 Sądu Rejonowego w Częstochowie rozpatrywanych przez Sąd Okrę
          > gowy..
          > >
          > To teraz będziesz wiedział jeszcze jak smakuje kolejny wyrok.
          > I poznasz celi woń:):):)
          > Bo tylko w ten sposób społeczenstwo musi sie bronić przed przekręciarzami, oszu
          > stami i pieniaczami skoro nie pomagają inne środki prawne.
          > Magister inżynier tez powinien wiedzieć jak sprzatac to co sie w slangu bardach
          > a- zdaje sie- nazywa. I starszym służbą więziena mydło podawać.
          > A nie tylko bezkarnie wylewać pomyje na ludzi.
          > Andrzeju Diąbo!!!!!!
          > Szykuj pampersy!!

Jednak rewolucja takich jak Ty musi powiesić. Był taki jeden w powieścić "Quo wadis".
    • andrzejdziaba Re: Sędzia Monika Małolepsza! 25.05.11, 10:49
      andrzejdziaba napisał:

> Pod presją miejscowej esbecji w częstochowskich sądach i prokuraturach z narusz
      > eniem podstawowych norm procesowych i przepisów kpk 25.01.2011 r. w sprawie IV
      > K 219/09 wydała podstępnie wyrok przeciwko mnie. To łajdactwo nawiązujące wpros
      > t do procesów i wyroków w czasach stalinowskich, a sędzia Monika Małolepsza, je
      > j bezpośredni przełożony Adam Synakiewicz oraz inni mocodawcy działajacy z ukry

W najbiższy piątek 27 maja 2011 r. o godz. 10 30 w sali nr 51 rozpocznie się rozprawa apelacyjna od tego wyroku.
      • Gość: gosc Re: Sędzia Monika Małolepsza! IP: *.adsl.inetia.pl 27.06.11, 16:00
        Walcz o prawde powodzenia
    • andrzejdziaba Re: Sędzia Monika Małolepsza! 27.05.11, 20:33
      andrzejdziaba napisał:

Odroczenie z terminem z urzędu.
      • Gość: ciekawy Re: Sędzia Monika Małolepsza! IP: *.dynamic.chello.pl 30.05.13, 09:52
        szalom

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka