Dodaj do ulubionych

zwrot podatku

06.04.11, 11:47
jak długo czeka się na zwrot podatku ,ja czekam już prawie sześć tygodni i nic?
Obserwuj wątek
    • Gość: ona Re: zwrot podatku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.11, 12:22
      Nie wiem ile się czeka i od czego to zależy. Ja składałam 1 marca, jeszcze nie dostałam zwrotu, moja mama składała 10 marca i w zeszłym tyg już miała.
      • goosiaa3 Re: zwrot podatku 06.04.11, 12:33
        ja skladalam 11 marca i tez jeszcze nie mam :(
        • Gość: abrakadabra Re: zwrot podatku IP: *.alfanet24.pl 06.04.11, 13:36
          Ja złożylem 1 lutego, a zwrot dostałem już 19 lutego. Czyli 18 dni:) II US.

Termin na zwrot podatku, to 3 miesiące od daty złozenia zeznania, więc nie jęcz, bo mają jeszcze czas.
    • jezus_cytrus Re: zwrot podatku 06.04.11, 20:21
      Jeśli Ci spieszno, to pofatyguj się do US i w informacji Ci powiedzą, czy pieniądze już od nich wyszły. Znam przypadek, że pieniądze potrafiły "zawieruszyć" się w rękach pewnego listonosza... no, ale podejrzewam, że na konto większość ludzi teraz chce kasę.
      • Gość: m Re: zwrot podatku IP: *.116.125.10.tvksmp.pl 07.04.11, 15:25
        a ja składałam 11 marca i jeszcze nie mam a czas to fakycznie 3 miesiące i pani z okienka co przyjmowała zeznanie powiedziała ze mimo jak nie zadzwonią to w ostatnim tygodniu mijajacego terminu beda do odbioru w kasie (bo zaznaczałam w kasie U.S.)
        • Gość: tom Re: zwrot podatku IP: *.poz-wok.dialup-tdc.ids.pl 20.04.11, 19:06
          po jakim czasie można spodziewać się zwrotu podatku z II US ul. Tkacka, składałem 20 marca i jeszcze nie mam ...
          • Gość: aaaa Re: zwrot podatku IP: 31.42.2.* 20.04.11, 21:26
            Gość portalu: tom napisał(a):

> po jakim czasie można spodziewać się zwrotu podatku z II US ul. Tkacka, składał
            > em 20 marca i jeszcze nie mam ...

Człowieku, nie rozumiesz, że Urząd Skarbowy ma 3 miesiące czasu na zwrot? Dopiero minał CI 1 miesiac, maja ustawowo jeszcze 2 miesiące czasu. Teraz bardzo duzo ludzi sklada rozliczenia i Ci co zostawiaja pity na marzec i kwiecien czekaja faktycznie te 2-3 miechy.
            • Gość: tom Re: zwrot podatku IP: *.poz-wok.dialup-tdc.ids.pl 21.04.11, 18:02
              do aaaa
              > Człowieku, nie rozumiesz, że Urząd Skarbowy ma 3 miesiące czasu na zwrot? Dopie
              > ro minał CI 1 miesiac, maja ustawowo jeszcze 2 miesiące czasu. Teraz bardzo duz
              > o ludzi sklada rozliczenia i Ci co zostawiaja pity na marzec i kwiecien czekaja
              > faktycznie te 2-3 miechy.

Człowieku, wyobraź sobie, że rozumiem i znam ustawowe terminy. A czy ty rozumiesz treść mojego pytania ...
          • zawszeccc Re: zwrot podatku 20.04.11, 21:32
            ja składałam 8 marca i też jeszcze nie dostałam,nie prawda ze czeka się 3 miesiące rzadko kiedy tak jest jak piszesz,pozdro
            • goosiaa3 Re: zwrot podatku 21.04.11, 18:10
              Dzis dzwonilam do I US, aktualnie robia wyplaty pitow skladanych 4 marca.. Ponoc bardzo duzo maja z poczatku marca i juz tydzie siedza nad wyplatami 1-4 marca :/
    • Gość: ktos Re: zwrot podatku IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 21.04.11, 21:51
      ja skladalam 7 marca i dzisiaj dostalam przelew
      • Gość: kama Re: zwrot podatku IP: 193.138.241.* 22.04.11, 14:23
        ja składałam IIUS 8 MARCA CZY KTOS JUZ DOSTAL ZWROT Z TEGO DNIA ?
        DZIS DZWONIŁAM DO URZEDU ALE PANI POTRAKTOWAŁA MNIE JAK INTRUZA
        OCH TE URZĘDY !
    • Gość: On a ja tyle ile Wy dostajecie zwrotu z US IP: *.net.stream.pl 22.04.11, 15:00
      zarabiam w ciągu 3 dni na giełdzie :))))))))))))) to tak dla rozluźnienia atmosfery
      • goosiaa3 Re: a ja tyle ile Wy dostajecie zwrotu z US 22.04.11, 16:27
        hehehehe a skad wiesz ile my dostajemy zwrotu??
        • Gość: Ania zeznanie i korekta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.11, 09:31
          Składałam zeznanie pod koniec marca-potem za miesiąc korektę. Od którego dnia US ma czas na wypłacenie zwrotu- zeznania czy korekty ( w moim przypadku-minimalnej)?

Dzięki za odpowiedź.
          • Gość: hmm Re: zeznanie i korekta IP: *.54.174.45.tvksmp.pl 16.06.11, 10:12
            wydaje mi się, że korekty.
            • Gość: hmm Re: zeznanie i korekta IP: *.54.174.45.tvksmp.pl 16.06.11, 10:13
              tak, bo wtedy było jakby "zawieszone" postępowanie wypłaty :)
              • Gość: Ania Re: zeznanie i korekta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.11, 14:52
                Czyli nie mam co wypatrywać teraz przelewu... Dzięki za odpowiedź!
                • Gość: red Re: zeznanie i korekta IP: *.netcominternet.pl 18.06.11, 09:25
                  do kiedy US ma prawo zwrocic nadplate podatku dochowego
    • Gość: wkurzona Ile zwrot idzie pocztą??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.11, 17:26
      Pani w US poinformowała ze zwrot wyszedł 1 sierpnia drogą pocztowa..dzisiaj juz 13 i pieniedzy jak nie bylo tak nie ma :/ czy mozliwe zeby pieniadze tak długo szły przez poczte?? mial ktos keidys taka sytuacje?
    • machonka Re: zwrot podatku 03.02.15, 10:50
      Witam,czy orientuje się ktoś z jakiego dnia aktualnie wypłacają zwroty w II US?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka