Dodaj do ulubionych

Juwenalia: było perfekt

22.05.11, 22:02
Brawo Studenci, brawo Prezydent, brawo Juwenalia! Wreszcie prawdziwa studencka wiosna!
Obserwuj wątek
    • lewwar Juwenalia: było perfekt 22.05.11, 22:14
      Chłopy się starzeją fizycznie, ale nie duchowo:)
      Świetna atmosfera, jak zawsze na ich koncertach. Profesjonalne wykonanie. Nie trzeba żadnych używek by odlecieć...
      Cieszę się, że w końcu Częstochowa stanęła na wysokości zadania.
      Perfekcyjnie było.
      • Gość: Olga Re: Juwenalia: było perfekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.11, 22:34
        Brawo panie prezydencie świetna impreza. Nie 10 tysiecy a o połowe mniej było ludzi.
        7 zaśpiewanych utworów w tym jakieś walenie w bęben przez 15 minut warto było wydać na studentów 60 tysięcy złotych. Zdaje się, że mieszkańcy Dekabrystów znowu będą mieli problem z sikającymi i pijącymi młodzieńcami pod ich blokami na Dekabrystów. Kochani studenci niedługo wybory będziecie mieli okazję się odwdzięczyć.
        • Gość: :-) dno IP: *.adsl.inetia.pl 22.05.11, 23:44
          a gdzie studencka kultura? gdzie studenckie kabarety? gdzie studencka piosenka? kiedys można było tego słuchac a nie starych 50-60letnich kotleciarzy dla młotów z prowincji. te juwenalia i program to straszna kicha pokazujaca że zarówno organizatorzy jak i recenzenci prasowi konczyli albo studiuja na prowincjonalnej uczelni. a prowincjas to stan umysłu a nie poojecie geograficzne.
          • Gość: DD Re: dno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.11, 13:08
            A wiesz może pało że Perfect to legenda polskiego rocka .... weź się puknij w pacynę bo wielu rzeczy nie rozumiesz ......
          • Gość: nika Re: dno IP: *.dynamic.chello.pl 28.05.11, 11:19
            Masz racją ,dwudziestoletnie dzieciaki zapatrzone w 60-letnich pierdzieli !
        • Gość: Lev Re: Juwenalia: było perfekt IP: *.dynamic.chello.pl 23.05.11, 20:52
          To przecież trzeba było siedzieć w domu i oglądać Kiepskich:) A nie marudzić.
          Najaktywniejsi są ci, którzy się "najwięcej" znają i opowiadają o "waleniu w bęben". Mój Boże...
      • Gość: :-)) Re: Juwenalia: było perfekt IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.11, 12:27
        odleciec przy obecnym perfekcie to tak jak upić się maslanką :-))))))))))))))))))))
        w Polsce jest obecnie sporo ekip które naprawde graja muze a nie kotlety stare zgrane. czy mozecie cos wymienic na poziomie w tych juewenaliach? czy organizatorzy przedstawia opinii publicznej wyliczenie na co wydali pieniądze?
        • Gość: Olo Re: Juwenalia: było perfekt IP: *.xdsl.centertel.pl 23.05.11, 17:36
          Przecież to proste - 30 koła perfekt, 20 DGE i dyszka na inne ochłapy :)
        • Gość: Lev Re: Juwenalia: było perfekt IP: *.dynamic.chello.pl 23.05.11, 20:55
          A jakie to kapele tak "grają", co?
    • tamdolicha było wporzo. 22.05.11, 22:31
      i o to chodziło.
      • Gość: :-( była kicha IP: *.adsl.inetia.pl 22.05.11, 23:46
        a o co ci chodziło zetempowcu? o stare kotlety dla ćwoków z prowincji? przeciez wiekszosc to przyjezdni z okolicy ktorzy chceli zobaczyc stary perfekt.
        • Gość: Gązo Juwenalia były zajebiste!!!!! IP: 212.87.246.* 23.05.11, 02:26
          To były zajebiste juwenalia, cały tydzień odbywały się imprezy sportowe i muzyczne a także kabaretony i potupaje. Dla każdego coś miłego. Jak ktoś mówi, że się nic nie działo to ja twierdze, że to po prostu Ćwok i Krętacz któremu nie chciało się ruszyć dupska z przed kompa. A Perfekt był już całkowicie ZAJEBISTY. Nareszcie zobaczyłem jak wygląda młody Prezydent Miasta, który nie traktuje studentów jak "zapijaczonych gnojków" tylko jak ludzi. To zwykły fajny gość nawet z nim chwilę pogadałem. Widziałem jak setki ludzi podchodziło do niego się witać. Nie chował się przed studentami jak jego poprzednicy. Na imprezie było bardzo bezpiecznie widziałem setki rodzin z małymi dziećmi! Ochrona bardzo profesjonalna! Szybko, cicho i skutecznie likwidowała każde zamieszanie. Widać że można zrobić świetną i bezpieczną imprezę ze studentami. I oczywiście jestem za zniesieniem Prohibicji na Dekabrystów!!!! Nareszcie ktoś ma odwagę powiedzieć, że to debilny stan rzeczy.
          • Gość: oko Perfect to kapela na Dni Miasta a nie Juwenalia ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.11, 11:46
            Piszesz : "Nareszcie zobaczyłem jak wygląda młody Prezydent Miasta, który nie traktuje studentów jak "zapijaczonych gnojków" tylko jak ludzi. "
            Jak byś był tratowany jak człowiek to mógłbyś się legalnie napić piwa i nie słuchać dinozaurów polskiego rocka, którzy ze studentami maja niewiele wspólnego, no chyba ze wnuki ?
            Perfect to kapela na Dni Miasta a nie Juwenalia !
            • Gość: student Re: Perfect to kapela na Dni Miasta a nie Juwena IP: *.onlinesc.net 23.05.11, 18:06
              przecież były młode zespoły.... słabe zresztą. Perfect - to było coś!
          • Gość: antycienias działaczu, oj działaczu IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.11, 12:25
            twój styl, język a zwłaszcza tresć - te hołdy dla twojego czerwonego prezydenta wskazuja jednoznacznie kim jesteś. a fakt że piszesz o polityku oznacza że te juwenalia miały miec charakter propagandowy dla rzadzacego obozu czerwonych i mają związek z polityką
            ze też studenci tego nie widza i daja sie wmanewrowac. a moze sie nie dają i dlatego prezio nie odbierał klucza towarzyszu?
        • Gość: Lev Re: była kicha IP: *.dynamic.chello.pl 23.05.11, 21:00
          Zazwyczaj zespoły grają swoje stare kawałki. Chyba, że jest to koncert promujący nową płytę. Pokaż mi zespół, który istnieje od kilku lat i na koncercie gra tylko nowe utwory. Publiczność lubi, kiedy kapela gra stare kawałki, a przy samych nowych ciężko się bawić, bo się ich po prostu mało zna. I nie piszę konkretnie o Perfect, ale ogólnie.
          A poza tym skoro coś jest dobre i ludziom się podoba, to dlaczego tego nie grać?
          Tylko nie piszcie, że ludziom się nie podoba, bo byłem na koncercie i widziałem, co się działo.
    • Gość: Bedzin Re: Juwenalia: było perfekt IP: 31.42.1.* 22.05.11, 22:34
      www.mpwik.bedzin.pl/o-firmie/wladze-i-struktura-organizacyjna.html
      Rada Nadzorcza MPWiK Sp. z o.o. w Będzinie

Skład Rady Nadzorczej przedstawia się następująco:
      1. mgr inż. Marek Balt - Przewodniczący Rady Nadzorczej.
      • Gość: ja Re: Juwenalia: było perfekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.11, 23:51
        HAHAHA!
        Widać ten z Będzina co u nas jest w jakiejś radzie nadzorczej się odwdzięczył swoim czerwonym kompanom :)
      • Gość: ju na telebimie kandydat jedynej slusznej partii IP: *.centertel.pl 23.05.11, 06:12
        marek b.
        • Gość: bałt Re: na telebimie kandydat jedynej slusznej partii IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.11, 12:29
          bo bedzie kandydował. za uprawianie propgandy politycznej organizatorzy powinni dostać od studentów w dupe tym bardziej że piórka stroili czerwoni (A co na to prasa???????), a wPolsce studenci zawsze mieli swój rozum
    • Gość: Nowak Re: Brawo Balt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.11, 22:37
      Po 4 złote od pielgrzymów prohibicja na Dekabrystów idzie nowe czerwone. Za kilka miesięcy robimy referendum
      • Gość: bik Re: Brawo Balt IP: *.2.10.25.tvksmp.pl 22.05.11, 23:15
        Zanim zrobisz referendum nie zapomnij zrobić dobrze swojemu proboszczowi
        • Gość: Bart Re: Brawo Balt IP: 212.87.246.* 23.05.11, 12:49
          Ale ustami proboszcz lubi ustami.
      • Gość: bałt hehehe IP: *.adsl.inetia.pl 22.05.11, 23:47
        a do tego bym dodał grilla na podwórku
    • Gość: a Re: Juwenalia: było perfekt IP: *.159.48.139.static.crowley.pl 22.05.11, 23:01
      i mnóstwo butelek roztłuczonych na parkingu przy Politechnice ... Brawo studenci
      • Gość: bełt Re: Juwenalia: było perfekt IP: *.adsl.inetia.pl 22.05.11, 23:48
        jacy studenci? byłes i widzailes? żenada
        • Gość: Student Re: Juwenalia: było perfekt IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.11, 00:00
          Ludzie, odwalcie się politycznie od Juwenaliów !!! Staraliśmy się zoorganizować je jak najlepiej możemy i potrafimy. Stare dziady co tylko narzekać potrafią i obsmarować każdego- Won od spraw studenckich!
          W każdym mieście Juwenalia to zbiór pracy wielu osób- tak też było i tutaj, umiecie lepiej- zgłoście się do nas z pomocą osobiście- bardzo chętnie wysłuchamy porad, ale jeśli potraficie tylko krytykować to daleko nie zajedziemy na tym jednym wózku - naszym mieście... bo kto będzie na Was robił jak pójdziecie na emerytury jak nie zorganizowani studenci, którzy zostaną w Częstochowie, mieście otwartym na młodych.
          • Gość: xdx Re: Juwenalia: było perfekt IP: *.net.stream.pl 23.05.11, 06:40
            Mnie nie interesuje ze ktoś ma ochotę imprezować. Ja wiem jedno prawo do wypoczynku jest ważniejsze niz prawo do imprezowania. Najchetniej ja i większosc oklicznych mieszkańców zlikwidowałą by to miasteczko które zatrówa życie tym co mieszkają w okolicy - niestety to nie realne. Ale realnym jest wymuszenie takich zachowań aby ci co musza mieszkać tuż obok mogi wypocząć. Poprzedni prezydent T. Wrona jako pracownik naukowy PCz rozumiał sprawe dokonale i dlatego przez kilka lat na miasteczku było spokojnie w tej chwili znowu zaczełos ię imprezowanie na całego. Niestety.
            • Gość: bałt Re: Juwenalia: było perfekt IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.11, 12:32
              a głosuja mieszakńcy a nie studenci z akademików - bo ci sa przyjezdni.
              dobrze..... niech hałasują...... podziekuja im ludzie podczas wyborów. wóde kupic i wypic teraz jest gdzie. nie potrzeba morrdowni na Dekabrystów przy blokach mieszkalnych.
              • Gość: Kondi Re: Juwenalia: było perfekt IP: 212.87.246.* 23.05.11, 12:51
                Ty ośle widziałeś kiedyś ile jest potłuczonego szkła po sylwestrze na Bieganie? Wywrotką muszą wywozić rano.
      • Gość: fobi Re: Juwenalia: było perfekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.11, 08:21
        W sumie to nie masz racji, butelek było bardzo mało a ludzie wychodząc zbierali puszki i butelki czy to z kultury czy z chęci drobnego zarobku :)

Panowie organizatorzy, brakło koszy na śmieci. "Za siatką" nie widziałem ani jednego kosza na śmieci!
    • Gość: xdx Re: Juwenalia: było perfekt IP: *.net.stream.pl 23.05.11, 06:34
      Jestem przeciw i to nie tylko ja, ale wszyscy ci, co mieszkają w okolicach ul. Dekabrystów. Kto dopuścił do tego, aby przez kilka dni nie można było mieć spokoju? Wszędzie dokoła towarzystwo w stanie wskazującym ryczące i wyjące przez cała noc.
      Kto w tej chwili organizuje jakieś juwenalia to przecież zaszłości z poprzedniej epoki - no, ale wiadomo do władzy doszła lewica to i jest pozwolenie na nieszanowanie prawa do odpoczynku innych. Prezydent Wrona przynajmniej rozumiał sytuacje i dążył do likwidacji takich imprez. Mieszkańcy okolic mających nieszczęście przylegać do akademików mieli nadzieje, iż być może nareszcie da się funkcjonować w tych rejonach - które stały się trudne do funkcjonowania do czasu jak nie pytając się nikogo o zdanie w środku osiedla mieszkaniowego postawiono Akademiki nie licząc się w ogóle z opinią okolicznych mieszkańców.
      Według minie studenci miast imprezować zakłócając spokój okolicznych mieszkańców powinni pomyśleć o nauce, bo ponoć sesja blisko.
      • Gość: dr Re: Juwenalia: było perfekt IP: 212.87.246.* 23.05.11, 07:14
        Proponuje zmienić życiowe cele i wyprowadzić się z tej okrutnej okolicy. Jak mnie tydzień czasu pielgrzymi drą mordy pod oknami to jest w porządku. Ludzie, jak ktoś mieszka w pobliżu jakiegoś zakładu, ma hałas od rana do wieczora i co ? i nic, nikt zakładu nie zamyka. Nie pasuje? Przeprowadź się. Albo wynajmij mieszkanie studentom.
        • Gość: xdx Re: Juwenalia: było perfekt IP: *.net.stream.pl 23.05.11, 08:57
          Przeprowadź się proszę w okolice tzw. miasteczka a potem podyskutujemy na temat uroków takiego sąsiedztwa. Nigdzie w żadnym miesicie miasteczka studenckie nie są lokowane w samym środku sporego osiedla mieszkaniowego. Ja rozumiem prawo młodych do zabawy i rozrywki, ale nie w sposób utrudniający życie innym, których akurat ten sposób "zabawy" nie bawi. Jest powiedzenie: "Żyj i daj żyć innym". Dlaczego tylko mieszkańcy osiedla przylegającego do miasteczka musza się dostosowywać i robić dobra minę do złej gry a studenci nie? Może i władze uczelni oraz władze miasta zastanowiłyby się nad tym, iż po za studentami w okolicach odbywającej się imprezy żyje jeszcze parę tysięcy osób, które maja prawo do wypoczynku i spokoju. Mieszkańcy i tak dużo wytrzymują może teraz czas, aby i brać studencką zmusić do poszanowania prawa sąsiadów do spokoju - zwłaszcza w godzinach tzw. ciszy nocnej?
          • nomcio Re: Juwenalia: było perfekt 23.05.11, 09:32
            Każdy kto narzeka na kilka dni Juwenaliów powinien się głęboko zastanowić czy on całym swoim życiu był takim dobrym i przykładnym człowiekiem, że teraz ma prawo pouczać innych. Studenci mają prawo się pobawić wszakże to młodzi ludzie. Wszystkich narzekających zapraszam do Parków Jasnogórskich wypocząć w sobotę i niedzielę od trudów tygodnia przy "miłym ryku" przybywających do miasta pielgrzymów do których Nasze miasto niestety dużo więcej dopłaca niż do Juwenaliów.

Pozdrowienia dla wszystkich Studentów i wszystkich wyrozumiałych z okolic miasteczka studenckiego.
          • Gość: Niewodniczański Jajko czy kura. IP: *.apus-net.pl 23.05.11, 13:24
            Zapomniałeś o jednym:
            Miasteczko było znacznie wcześniej niż Twoje osiedle.
            Pierwszy budynek Budowy Maszyn i dwa mniejsze akademiki wybudowano w 1953 roku.

Czy szczekający pies też Ci przeszkadza?
            • Gość: xdx Re: Jajko czy kura. IP: *.net.stream.pl 23.05.11, 13:39
              Owszem ale wieżowce postawiono zdecydowanie później. I zdecydowanie póżniej wprowadzono przyzwolenie na doprowadzanie okolicznych mieszkańców do szału.
        • Gość: ;[;;[; głupcze... IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.11, 12:35
          hałas i syf ogranicza sie wszedzie bo to jest norma. norma nie jest hałasowanie chlanie publiczne, nędzne imprezowanie sprowadzajace sie do rzygania, bez studenckiej kultury która dla działaczy jest obecnie..... grilowanie.
      • Gość: ja Re: Juwenalia: było perfekt IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 23.05.11, 08:30
        Zapomniałeś napisać o czym było wczoraj kazanie ...
        • Gość: obiektyw-ny Re: Juwenalia: było perfekt IP: *.54.169.14.tvksmp.pl 23.05.11, 09:33
          nie ważne jak było. ważne jak się bawiono.
        • Gość: pi Re: Juwenalia: było perfekt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.11, 09:34
          o tym ze balt wam da i glosujcie na niego na posla.
    • Gość: drob Re: Juwenalia: było perfekt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.11, 10:19
      wszystko bravo!!! tyle że studenciki się sprzedały władzy... i to komu?? a gdzie elity: a student to elita a nie polityczny przygłup... ale w Częstochowie tak to wygląda (patrz na czerwone ZSP) energia za 60 tyś szkoda, że nie z pensji prezydenta i p. Balta, ale ten ostatni (p.Balt) może by z pielgrzymów czy turystów z Częstochowy zdarł... fajne miasto....
      • Gość: zapatejro Re: Juwenalia: było perfekt IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.11, 11:24
        Dobra impreza, zaręczyny były nawet.
      • Gość: :-)(-: bo organizacja jest przybudówką... IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.11, 12:36
        no czego, czego?
      • Gość: Kinia Re: Juwenalia: było perfekt IP: *.2.8.73.tvksmp.pl 30.05.11, 17:02
        Fakt, ZSP się sprzedało :( Ale w sumie zawszę to była ich bojówka, teraz tylko dostają większe pieniądze i rzeczy od miasta
        • Gość: Kolia Re: ZSP IP: 69.31.103.* 31.05.11, 08:22
          Nie tylko to dostają, oni uważają się za bezkarnych sprzedając piwo z dużych keg na miasteczku akademickim bez koncesji !
    • Gość: Olo Re: Juwenalia: było perfekt - no nie wiem ... IP: *.xdsl.centertel.pl 23.05.11, 17:34
      Wypisujecie pierdoły, że studenci się dali wmanewrować w polityczną propagandę, że Balty to a Matyjaszczyki tamto.
      Na tej chamówie studentów to ze świeczką szukać, bydło, menele, małoletnie łachurdy i wyćpańcy bez koszulek jadący jak na dobrym trance!
      Jak ktoś pisze, że było super, to chyba nie ruszył dupy do innego miasta - patrz Katowice np.
      • Gość: Do Olo Re: Juwenalia: było perfekt - no nie wiem ... IP: *.2.10.25.tvksmp.pl 23.05.11, 18:12
        Mam ponad 30 lat i też tam byłem. I nie pozwolę, żeby taki śmieć i śmierdzące gó.wno obrażało mnie. A jak ci się podobają katowice to wypierd.... do hanysowa. Mam nadzieję, że zrozumiałeś członku bo piszę rwoim językiem.
        • Gość: Do Do Olo Re: Juwenalia: było perfekt - no nie wiem ... IP: *.dynamic.chello.pl 23.05.11, 21:06
          To się popisałeś :) Potwierdziłeś swoim wpisem poziom, lub jak widać jego brak, towarzystwa (w większości) bawiącego się na tej imprezie.
          Dalej nie mam zamiaru z tobą dyskutować, bo sprowadzisz mnie do swojego poziomu i pokonasz doświadczeniem a tego bym nie chciał.

A mama wie, że przeklinasz?
          • Gość: ! Re: Juwenalia: było perfekt - no nie wiem ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.11, 11:30
            up
    • mistral75 Perfekt... 23.05.11, 18:16
      Doskonala okazja dla SLD by zrobic pierwsze nieoficjalne kroki w kampanie wyborcza do parlamentu.
      Ale takie obiecanki jak zapowiadal M.Balt mlodziez zna juz na pamiec.
      Krzysztof Matyjaszcyk tez o tym mowil w swojej kampanii do uzredu prezydenta.
      Psy szczekaja a karawana idzie dalej...
    • Gość: aaa Re: Juwenalia: było perfekt IP: *.prenet.pl 23.05.11, 21:00
      raczej studencka rozpierducha
      • Gość: jaco Re: Juwenalia: było perfekt IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.11, 20:24
        nistety
    • Gość: Baśka w galopie Życzeniami dla tegorocznych maturzystów. IP: *.play-internet.pl 24.05.11, 09:29
      Życzeniami dla tegorocznych maturzystów.
    • Gość: ppp najlepszy byl strassburgerowski zart naszego prezy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.11, 10:27
      denta. Zenujacy zart prowadzącego.
      • Gość: Olka Re: najlepszy byl strassburgerowski zart naszego IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.11, 12:37
        Perfekcyjny / prawie/ playback Markowskiego.Za taką kapuchę!!!!!!!!!!!
        • Gość: std Re:wakacje IP: *.play-internet.pl 27.07.11, 17:29
          wakacje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka