bladykris1 22.05.11, 22:02 Brawo Studenci, brawo Prezydent, brawo Juwenalia! Wreszcie prawdziwa studencka wiosna! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lewwar Juwenalia: było perfekt 22.05.11, 22:14 Chłopy się starzeją fizycznie, ale nie duchowo:) Świetna atmosfera, jak zawsze na ich koncertach. Profesjonalne wykonanie. Nie trzeba żadnych używek by odlecieć... Cieszę się, że w końcu Częstochowa stanęła na wysokości zadania. Perfekcyjnie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olga Re: Juwenalia: było perfekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.11, 22:34 Brawo panie prezydencie świetna impreza. Nie 10 tysiecy a o połowe mniej było ludzi. 7 zaśpiewanych utworów w tym jakieś walenie w bęben przez 15 minut warto było wydać na studentów 60 tysięcy złotych. Zdaje się, że mieszkańcy Dekabrystów znowu będą mieli problem z sikającymi i pijącymi młodzieńcami pod ich blokami na Dekabrystów. Kochani studenci niedługo wybory będziecie mieli okazję się odwdzięczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) dno IP: *.adsl.inetia.pl 22.05.11, 23:44 a gdzie studencka kultura? gdzie studenckie kabarety? gdzie studencka piosenka? kiedys można było tego słuchac a nie starych 50-60letnich kotleciarzy dla młotów z prowincji. te juwenalia i program to straszna kicha pokazujaca że zarówno organizatorzy jak i recenzenci prasowi konczyli albo studiuja na prowincjonalnej uczelni. a prowincjas to stan umysłu a nie poojecie geograficzne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DD Re: dno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.11, 13:08 A wiesz może pało że Perfect to legenda polskiego rocka .... weź się puknij w pacynę bo wielu rzeczy nie rozumiesz ...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: dno IP: *.dynamic.chello.pl 28.05.11, 11:19 Masz racją ,dwudziestoletnie dzieciaki zapatrzone w 60-letnich pierdzieli ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lev Re: Juwenalia: było perfekt IP: *.dynamic.chello.pl 23.05.11, 20:52 To przecież trzeba było siedzieć w domu i oglądać Kiepskich:) A nie marudzić. Najaktywniejsi są ci, którzy się "najwięcej" znają i opowiadają o "waleniu w bęben". Mój Boże... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-)) Re: Juwenalia: było perfekt IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.11, 12:27 odleciec przy obecnym perfekcie to tak jak upić się maslanką :-)))))))))))))))))))) w Polsce jest obecnie sporo ekip które naprawde graja muze a nie kotlety stare zgrane. czy mozecie cos wymienic na poziomie w tych juewenaliach? czy organizatorzy przedstawia opinii publicznej wyliczenie na co wydali pieniądze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Re: Juwenalia: było perfekt IP: *.xdsl.centertel.pl 23.05.11, 17:36 Przecież to proste - 30 koła perfekt, 20 DGE i dyszka na inne ochłapy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lev Re: Juwenalia: było perfekt IP: *.dynamic.chello.pl 23.05.11, 20:55 A jakie to kapele tak "grają", co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-( była kicha IP: *.adsl.inetia.pl 22.05.11, 23:46 a o co ci chodziło zetempowcu? o stare kotlety dla ćwoków z prowincji? przeciez wiekszosc to przyjezdni z okolicy ktorzy chceli zobaczyc stary perfekt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gązo Juwenalia były zajebiste!!!!! IP: 212.87.246.* 23.05.11, 02:26 To były zajebiste juwenalia, cały tydzień odbywały się imprezy sportowe i muzyczne a także kabaretony i potupaje. Dla każdego coś miłego. Jak ktoś mówi, że się nic nie działo to ja twierdze, że to po prostu Ćwok i Krętacz któremu nie chciało się ruszyć dupska z przed kompa. A Perfekt był już całkowicie ZAJEBISTY. Nareszcie zobaczyłem jak wygląda młody Prezydent Miasta, który nie traktuje studentów jak "zapijaczonych gnojków" tylko jak ludzi. To zwykły fajny gość nawet z nim chwilę pogadałem. Widziałem jak setki ludzi podchodziło do niego się witać. Nie chował się przed studentami jak jego poprzednicy. Na imprezie było bardzo bezpiecznie widziałem setki rodzin z małymi dziećmi! Ochrona bardzo profesjonalna! Szybko, cicho i skutecznie likwidowała każde zamieszanie. Widać że można zrobić świetną i bezpieczną imprezę ze studentami. I oczywiście jestem za zniesieniem Prohibicji na Dekabrystów!!!! Nareszcie ktoś ma odwagę powiedzieć, że to debilny stan rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Perfect to kapela na Dni Miasta a nie Juwenalia ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.11, 11:46 Piszesz : "Nareszcie zobaczyłem jak wygląda młody Prezydent Miasta, który nie traktuje studentów jak "zapijaczonych gnojków" tylko jak ludzi. " Jak byś był tratowany jak człowiek to mógłbyś się legalnie napić piwa i nie słuchać dinozaurów polskiego rocka, którzy ze studentami maja niewiele wspólnego, no chyba ze wnuki ? Perfect to kapela na Dni Miasta a nie Juwenalia ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Perfect to kapela na Dni Miasta a nie Juwena IP: *.onlinesc.net 23.05.11, 18:06 przecież były młode zespoły.... słabe zresztą. Perfect - to było coś! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antycienias działaczu, oj działaczu IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.11, 12:25 twój styl, język a zwłaszcza tresć - te hołdy dla twojego czerwonego prezydenta wskazuja jednoznacznie kim jesteś. a fakt że piszesz o polityku oznacza że te juwenalia miały miec charakter propagandowy dla rzadzacego obozu czerwonych i mają związek z polityką ze też studenci tego nie widza i daja sie wmanewrowac. a moze sie nie dają i dlatego prezio nie odbierał klucza towarzyszu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lev Re: była kicha IP: *.dynamic.chello.pl 23.05.11, 21:00 Zazwyczaj zespoły grają swoje stare kawałki. Chyba, że jest to koncert promujący nową płytę. Pokaż mi zespół, który istnieje od kilku lat i na koncercie gra tylko nowe utwory. Publiczność lubi, kiedy kapela gra stare kawałki, a przy samych nowych ciężko się bawić, bo się ich po prostu mało zna. I nie piszę konkretnie o Perfect, ale ogólnie. A poza tym skoro coś jest dobre i ludziom się podoba, to dlaczego tego nie grać? Tylko nie piszcie, że ludziom się nie podoba, bo byłem na koncercie i widziałem, co się działo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bedzin Re: Juwenalia: było perfekt IP: 31.42.1.* 22.05.11, 22:34 www.mpwik.bedzin.pl/o-firmie/wladze-i-struktura-organizacyjna.html Rada Nadzorcza MPWiK Sp. z o.o. w Będzinie Skład Rady Nadzorczej przedstawia się następująco: 1. mgr inż. Marek Balt - Przewodniczący Rady Nadzorczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Juwenalia: było perfekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.11, 23:51 HAHAHA! Widać ten z Będzina co u nas jest w jakiejś radzie nadzorczej się odwdzięczył swoim czerwonym kompanom :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ju na telebimie kandydat jedynej slusznej partii IP: *.centertel.pl 23.05.11, 06:12 marek b. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bałt Re: na telebimie kandydat jedynej slusznej partii IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.11, 12:29 bo bedzie kandydował. za uprawianie propgandy politycznej organizatorzy powinni dostać od studentów w dupe tym bardziej że piórka stroili czerwoni (A co na to prasa???????), a wPolsce studenci zawsze mieli swój rozum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowak Re: Brawo Balt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.11, 22:37 Po 4 złote od pielgrzymów prohibicja na Dekabrystów idzie nowe czerwone. Za kilka miesięcy robimy referendum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bik Re: Brawo Balt IP: *.2.10.25.tvksmp.pl 22.05.11, 23:15 Zanim zrobisz referendum nie zapomnij zrobić dobrze swojemu proboszczowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Brawo Balt IP: 212.87.246.* 23.05.11, 12:49 Ale ustami proboszcz lubi ustami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bałt hehehe IP: *.adsl.inetia.pl 22.05.11, 23:47 a do tego bym dodał grilla na podwórku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Juwenalia: było perfekt IP: *.159.48.139.static.crowley.pl 22.05.11, 23:01 i mnóstwo butelek roztłuczonych na parkingu przy Politechnice ... Brawo studenci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bełt Re: Juwenalia: było perfekt IP: *.adsl.inetia.pl 22.05.11, 23:48 jacy studenci? byłes i widzailes? żenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student Re: Juwenalia: było perfekt IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.11, 00:00 Ludzie, odwalcie się politycznie od Juwenaliów !!! Staraliśmy się zoorganizować je jak najlepiej możemy i potrafimy. Stare dziady co tylko narzekać potrafią i obsmarować każdego- Won od spraw studenckich! W każdym mieście Juwenalia to zbiór pracy wielu osób- tak też było i tutaj, umiecie lepiej- zgłoście się do nas z pomocą osobiście- bardzo chętnie wysłuchamy porad, ale jeśli potraficie tylko krytykować to daleko nie zajedziemy na tym jednym wózku - naszym mieście... bo kto będzie na Was robił jak pójdziecie na emerytury jak nie zorganizowani studenci, którzy zostaną w Częstochowie, mieście otwartym na młodych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xdx Re: Juwenalia: było perfekt IP: *.net.stream.pl 23.05.11, 06:40 Mnie nie interesuje ze ktoś ma ochotę imprezować. Ja wiem jedno prawo do wypoczynku jest ważniejsze niz prawo do imprezowania. Najchetniej ja i większosc oklicznych mieszkańców zlikwidowałą by to miasteczko które zatrówa życie tym co mieszkają w okolicy - niestety to nie realne. Ale realnym jest wymuszenie takich zachowań aby ci co musza mieszkać tuż obok mogi wypocząć. Poprzedni prezydent T. Wrona jako pracownik naukowy PCz rozumiał sprawe dokonale i dlatego przez kilka lat na miasteczku było spokojnie w tej chwili znowu zaczełos ię imprezowanie na całego. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bałt Re: Juwenalia: było perfekt IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.11, 12:32 a głosuja mieszakńcy a nie studenci z akademików - bo ci sa przyjezdni. dobrze..... niech hałasują...... podziekuja im ludzie podczas wyborów. wóde kupic i wypic teraz jest gdzie. nie potrzeba morrdowni na Dekabrystów przy blokach mieszkalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kondi Re: Juwenalia: było perfekt IP: 212.87.246.* 23.05.11, 12:51 Ty ośle widziałeś kiedyś ile jest potłuczonego szkła po sylwestrze na Bieganie? Wywrotką muszą wywozić rano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fobi Re: Juwenalia: było perfekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.11, 08:21 W sumie to nie masz racji, butelek było bardzo mało a ludzie wychodząc zbierali puszki i butelki czy to z kultury czy z chęci drobnego zarobku :) Panowie organizatorzy, brakło koszy na śmieci. "Za siatką" nie widziałem ani jednego kosza na śmieci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xdx Re: Juwenalia: było perfekt IP: *.net.stream.pl 23.05.11, 06:34 Jestem przeciw i to nie tylko ja, ale wszyscy ci, co mieszkają w okolicach ul. Dekabrystów. Kto dopuścił do tego, aby przez kilka dni nie można było mieć spokoju? Wszędzie dokoła towarzystwo w stanie wskazującym ryczące i wyjące przez cała noc. Kto w tej chwili organizuje jakieś juwenalia to przecież zaszłości z poprzedniej epoki - no, ale wiadomo do władzy doszła lewica to i jest pozwolenie na nieszanowanie prawa do odpoczynku innych. Prezydent Wrona przynajmniej rozumiał sytuacje i dążył do likwidacji takich imprez. Mieszkańcy okolic mających nieszczęście przylegać do akademików mieli nadzieje, iż być może nareszcie da się funkcjonować w tych rejonach - które stały się trudne do funkcjonowania do czasu jak nie pytając się nikogo o zdanie w środku osiedla mieszkaniowego postawiono Akademiki nie licząc się w ogóle z opinią okolicznych mieszkańców. Według minie studenci miast imprezować zakłócając spokój okolicznych mieszkańców powinni pomyśleć o nauce, bo ponoć sesja blisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr Re: Juwenalia: było perfekt IP: 212.87.246.* 23.05.11, 07:14 Proponuje zmienić życiowe cele i wyprowadzić się z tej okrutnej okolicy. Jak mnie tydzień czasu pielgrzymi drą mordy pod oknami to jest w porządku. Ludzie, jak ktoś mieszka w pobliżu jakiegoś zakładu, ma hałas od rana do wieczora i co ? i nic, nikt zakładu nie zamyka. Nie pasuje? Przeprowadź się. Albo wynajmij mieszkanie studentom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xdx Re: Juwenalia: było perfekt IP: *.net.stream.pl 23.05.11, 08:57 Przeprowadź się proszę w okolice tzw. miasteczka a potem podyskutujemy na temat uroków takiego sąsiedztwa. Nigdzie w żadnym miesicie miasteczka studenckie nie są lokowane w samym środku sporego osiedla mieszkaniowego. Ja rozumiem prawo młodych do zabawy i rozrywki, ale nie w sposób utrudniający życie innym, których akurat ten sposób "zabawy" nie bawi. Jest powiedzenie: "Żyj i daj żyć innym". Dlaczego tylko mieszkańcy osiedla przylegającego do miasteczka musza się dostosowywać i robić dobra minę do złej gry a studenci nie? Może i władze uczelni oraz władze miasta zastanowiłyby się nad tym, iż po za studentami w okolicach odbywającej się imprezy żyje jeszcze parę tysięcy osób, które maja prawo do wypoczynku i spokoju. Mieszkańcy i tak dużo wytrzymują może teraz czas, aby i brać studencką zmusić do poszanowania prawa sąsiadów do spokoju - zwłaszcza w godzinach tzw. ciszy nocnej? Odpowiedz Link Zgłoś
nomcio Re: Juwenalia: było perfekt 23.05.11, 09:32 Każdy kto narzeka na kilka dni Juwenaliów powinien się głęboko zastanowić czy on całym swoim życiu był takim dobrym i przykładnym człowiekiem, że teraz ma prawo pouczać innych. Studenci mają prawo się pobawić wszakże to młodzi ludzie. Wszystkich narzekających zapraszam do Parków Jasnogórskich wypocząć w sobotę i niedzielę od trudów tygodnia przy "miłym ryku" przybywających do miasta pielgrzymów do których Nasze miasto niestety dużo więcej dopłaca niż do Juwenaliów. Pozdrowienia dla wszystkich Studentów i wszystkich wyrozumiałych z okolic miasteczka studenckiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niewodniczański Jajko czy kura. IP: *.apus-net.pl 23.05.11, 13:24 Zapomniałeś o jednym: Miasteczko było znacznie wcześniej niż Twoje osiedle. Pierwszy budynek Budowy Maszyn i dwa mniejsze akademiki wybudowano w 1953 roku. Czy szczekający pies też Ci przeszkadza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xdx Re: Jajko czy kura. IP: *.net.stream.pl 23.05.11, 13:39 Owszem ale wieżowce postawiono zdecydowanie później. I zdecydowanie póżniej wprowadzono przyzwolenie na doprowadzanie okolicznych mieszkańców do szału. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;[;;[; głupcze... IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.11, 12:35 hałas i syf ogranicza sie wszedzie bo to jest norma. norma nie jest hałasowanie chlanie publiczne, nędzne imprezowanie sprowadzajace sie do rzygania, bez studenckiej kultury która dla działaczy jest obecnie..... grilowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Juwenalia: było perfekt IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 23.05.11, 08:30 Zapomniałeś napisać o czym było wczoraj kazanie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektyw-ny Re: Juwenalia: było perfekt IP: *.54.169.14.tvksmp.pl 23.05.11, 09:33 nie ważne jak było. ważne jak się bawiono. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pi Re: Juwenalia: było perfekt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.11, 09:34 o tym ze balt wam da i glosujcie na niego na posla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drob Re: Juwenalia: było perfekt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.11, 10:19 wszystko bravo!!! tyle że studenciki się sprzedały władzy... i to komu?? a gdzie elity: a student to elita a nie polityczny przygłup... ale w Częstochowie tak to wygląda (patrz na czerwone ZSP) energia za 60 tyś szkoda, że nie z pensji prezydenta i p. Balta, ale ten ostatni (p.Balt) może by z pielgrzymów czy turystów z Częstochowy zdarł... fajne miasto.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zapatejro Re: Juwenalia: było perfekt IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.11, 11:24 Dobra impreza, zaręczyny były nawet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-)(-: bo organizacja jest przybudówką... IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.11, 12:36 no czego, czego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinia Re: Juwenalia: było perfekt IP: *.2.8.73.tvksmp.pl 30.05.11, 17:02 Fakt, ZSP się sprzedało :( Ale w sumie zawszę to była ich bojówka, teraz tylko dostają większe pieniądze i rzeczy od miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolia Re: ZSP IP: 69.31.103.* 31.05.11, 08:22 Nie tylko to dostają, oni uważają się za bezkarnych sprzedając piwo z dużych keg na miasteczku akademickim bez koncesji ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Re: Juwenalia: było perfekt - no nie wiem ... IP: *.xdsl.centertel.pl 23.05.11, 17:34 Wypisujecie pierdoły, że studenci się dali wmanewrować w polityczną propagandę, że Balty to a Matyjaszczyki tamto. Na tej chamówie studentów to ze świeczką szukać, bydło, menele, małoletnie łachurdy i wyćpańcy bez koszulek jadący jak na dobrym trance! Jak ktoś pisze, że było super, to chyba nie ruszył dupy do innego miasta - patrz Katowice np. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Olo Re: Juwenalia: było perfekt - no nie wiem ... IP: *.2.10.25.tvksmp.pl 23.05.11, 18:12 Mam ponad 30 lat i też tam byłem. I nie pozwolę, żeby taki śmieć i śmierdzące gó.wno obrażało mnie. A jak ci się podobają katowice to wypierd.... do hanysowa. Mam nadzieję, że zrozumiałeś członku bo piszę rwoim językiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Do Olo Re: Juwenalia: było perfekt - no nie wiem ... IP: *.dynamic.chello.pl 23.05.11, 21:06 To się popisałeś :) Potwierdziłeś swoim wpisem poziom, lub jak widać jego brak, towarzystwa (w większości) bawiącego się na tej imprezie. Dalej nie mam zamiaru z tobą dyskutować, bo sprowadzisz mnie do swojego poziomu i pokonasz doświadczeniem a tego bym nie chciał. A mama wie, że przeklinasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: Juwenalia: było perfekt - no nie wiem ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.11, 11:30 up Odpowiedz Link Zgłoś
mistral75 Perfekt... 23.05.11, 18:16 Doskonala okazja dla SLD by zrobic pierwsze nieoficjalne kroki w kampanie wyborcza do parlamentu. Ale takie obiecanki jak zapowiadal M.Balt mlodziez zna juz na pamiec. Krzysztof Matyjaszcyk tez o tym mowil w swojej kampanii do uzredu prezydenta. Psy szczekaja a karawana idzie dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Juwenalia: było perfekt IP: *.prenet.pl 23.05.11, 21:00 raczej studencka rozpierducha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaco Re: Juwenalia: było perfekt IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.11, 20:24 nistety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baśka w galopie Życzeniami dla tegorocznych maturzystów. IP: *.play-internet.pl 24.05.11, 09:29 Życzeniami dla tegorocznych maturzystów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp najlepszy byl strassburgerowski zart naszego prezy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.11, 10:27 denta. Zenujacy zart prowadzącego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olka Re: najlepszy byl strassburgerowski zart naszego IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.11, 12:37 Perfekcyjny / prawie/ playback Markowskiego.Za taką kapuchę!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś