Dodaj do ulubionych

Karma dla zwierząt zamiast weselnych kwiatów

21.07.11, 15:24
szkoda że nie oddali kasy z "czepka" ?
Smieszna moda na nagle miłosiernych małżonków?
pewnie taki żonkiś nigdy sie nie interesował takimi problemami
No ale mozna sie pokazac że oni to dobrzy i współczujący
i prosić o karmę ludzi :)
a ja sie pytam tych panstwa młodych
Cyz sa w stanie zrezygnowac chociaz z połowy kopert i przekazać je na schronisko?

jesli tak to zwrócę honor
jesli nie to powiem ze jestescie śmieszni ze swoim sztucznym pokazem miłosierdzia
pod kościołem
Obserwuj wątek
    • Gość: Olo Re: Karma dla zwierząt zamiast weselnych kwiatów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.11, 15:32
      Ch... Cię to interesuje :)
    • virgia11 Karma dla zwierząt zamiast weselnych kwiatów 21.07.11, 15:40
      Sam jesteś smieszny. Ja jestem pod ogromnych wrażeniem tych ludzi ! teraz panuje taka moda, że zamiast kwiatow kupuje się zabawki, bądź słodycze ( i nic to nie wnosi w życie ) natomiast tutaj Para Młoda racjonalnie myśląca wpadla na tak genialny pomysł. W ten sposób psy w ciasnych schroniskach nie będą przez jakiś czas głodowały (bo chyba wiesz że w takich miejscach się nie przelewa). Co Ty się czepiasz do ich czepka ??????? żeby tą kasę oddali ?! teraz nasuwa mi się na myśl tylko jedno powiedzenie DASZ PALCA TO POTEM WEZMĄ CAŁA RĘKĘ ! drażni mnie postępowanie takich ludzi oczywiście bez obrazy wyrażam tylko swoją opinię. A tak a pro po ciekawe czy Ty kiedykolwiek choć złotówkę daleś na jakiś cel charytatywny. Lżej innych oceniać a czas wreszcie popatrzeć na swoje zachowanie....
    • Gość: nippy7 Re: Karma dla zwierząt zamiast weselnych kwiatów IP: *.prenet.pl 21.07.11, 15:40
      pomysł dobry, popieram! wreszcie odetchną dzieciaki z domów dziecka od pluszaków i iinnych badziewnych i niepotrzebnych gadzetów!!!
      • Gość: zawsze-inna Re: Karma dla zwierząt zamiast weselnych kwiatów IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.11, 15:46
        popieram,bardzo fajne to jest,kwiatki zwiędną a tak chociaz zwierzątka sobie pojedzą.jak do tej pory spotkałam się,że młodzi zamiat kwiatków zyczyli sobie kuponów lotto lub wino.
      • Gość: anna Re: Karma dla zwierząt zamiast weselnych kwiatów IP: 96.52.206.* 22.07.11, 01:19
        Bardzo wspanialy pomysl , bo jak pamietam to w naszym kraju ludzie nie mieli i jeszcze nie maja serca dla zwierzat .Bardzo ladnie i zycze mlodej parze zeby mieli dalej takie serce jak maja teraz...100lat
    • franc855 Karma dla zwierząt zamiast weselnych kwiatów 21.07.11, 16:29
      czyzby jakkas rodzina kogos z gazety?
      jakos jak moja siostra z obecnyn mezem ponad 2 lata temu zrobila podobnie gazeta o tym nie pisala,tak czy siak popieram takie inicjatywy
      • Gość: rozsadek Re: Karma dla zwierząt zamiast weselnych kwiatów IP: *.sfc.pl 21.07.11, 18:56
        Gazeta nie pisała bo nikt nie poinformował ,w tym przypadku schronisko dało "cynk"
    • Gość: do kretyna Re: Karma dla zwierząt zamiast weselnych kwiatów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.11, 16:39
      ciebie nie było by stać na taki gest bo jesteś zwykłym buraczanym beretem.komiczny
    • Gość: Moda Re: Karma dla zwierząt zamiast weselnych kwiatów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.11, 16:41
      Na pewno karmienie zwierzat jest bardzo humanitarne
      ale czy mniej humanitarne jest kupowanie kwiatow.
      Przeciez w kwiaciarni pracuja ludzie i jest to dla nich zrodlo utrzymania.
    • Gość: gościuuu Re: Karma dla zwierząt zamiast weselnych kwiatów IP: *.2.8.74.tvksmp.pl 21.07.11, 17:10
      A ile Ty, cwaniaczku, dajesz co miesiąc na zwierzęta w schroniskach? Patrz na siebie, cepie, dopiero potem oceniaj innych. Skąd wiesz, że Ci ludzie od zawsze zwierzętom nie pomagali? Uważasz, że to fałszywe? Nawet jeśli tak, to co z tego? Kwiaty by zgniły a tak ... zwierzęta mają co jeść przez 3 tygodnie. Najpierw Ty, parchu, wykarm całe schronisko przez taki czas i dopiero później zabieraj głos!
    • Gość: SIMI. Re: Karma dla zwierząt zamiast weselnych kwiatów IP: *.rev.inds.pl 21.07.11, 18:52
      Śmieszny jesteś. Czepiasz się, a ty .... czy byłoby cię stać na podobny gest.
    • Gość: prezio Re: Karma dla zwierząt zamiast weselnych kwiatów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.11, 19:13
      Ty, komicznee, ty chyba nie jesteś komiczny, ty jesteś ŻAŁOSNY BADYLARZ jakich wielu w Kłomnicach i okolicy! Zal d...pę ściska, bo na kwiatach nie dali zarobić, coooo?
      • Gość: SOL Re: Karma dla zwierząt zamiast weselnych kwiatów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.11, 20:38
        Przeciez skadanie zyczen przy kosciele i wreczanie bukietow kwiatow mlodej parze jest
        piekna Polska tradycja.
        Czyzby czasy sie tak zmienily?
        • Gość: gościuuu Re: Karma dla zwierząt zamiast weselnych kwiatów IP: *.2.8.74.tvksmp.pl 21.07.11, 21:36
          Gość portalu: SOL napisał(a):

> Przeciez skadanie zyczen przy kosciele i wreczanie bukietow kwiatow mlodej parz
          > e jest
          > piekna Polska tradycja.
          > Czyzby czasy sie tak zmienily?

Tak. Dzięki temu para młoda nie ma problemu "co zrobić z tymi kwiatkami" a zwierzęta mają co jeść. Taka nasza nowa tradycja. Dla mnie idiotyczne są drobie bukiety na ślubie czy jeszcze droższe wiązanki na pogrzebie. Co to wyścig kto zmarłego kochał bardziej?!
    • skibamax Karma dla zwierząt zamiast weselnych kwiatów 21.07.11, 22:00
      piękny gest :)Życzę, mnóstwo Szczęścia na Nowej Drodze Życia dla Państwa Młodych :) pozdrawiam Cię Gosiu :) aha i chciałam powiedzieć że na pewno żadnych znajomości w gazecie Młodzi nie mają :) pozdrawiam
    • mistral75 Karma dla zwierząt zamiast weselnych kwiatów 22.07.11, 00:00
      komiczne
      To rodzaj frustrata,chorego z zazdrosci o cos co nigdy nie bedzie jego udzialem.
      Nikt Cie cioto nie pyta o zdanie.
      Najlepiej jak sie rzucisz do Warty i splyniesz z nurtem.

Ze tez jeszcze w okolicach Czestochowy zachowalo sie takie parszywe,pelne falszu i zazdrosci nasienie.
      • Gość: REALista Re: Karma dla zwierząt zamiast weselnych kwiatów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.11, 10:19
        Taka troska o zwierzeta ,a taka ogromna nienawisc do czlowieka
        zeby od razy takie obelgi i do Warty.
        Ciezko zrozumiec ten narod.
    • Gość: o Re: Karma dla zwierząt zamiast weselnych kwiatów IP: *.xdsl.centertel.pl 22.07.11, 08:00
      Sobota 17:00 23.07.11 r.
      Raków-Drutex Bytów
      Tylko nie spodziewajcie się poziomu Barsy Realu czy chociażby Wisły czy Legi
      To jest III liga.
    • justa.1978 Karma dla zwierząt zamiast weselnych kwiatów 22.07.11, 08:18
      A my poprosilismy naszych gosci (slub w 2008 r) o ubranka dla dzieci (od 0 do 1 roku życia), zamiast kwiatow. Goscie sie spisali na medal, bo dostalismy ogromna ilosc ciuszkow dzieciecych i wszystko zawiezlismy do Domu Malego Dziecka . Mysle, ze to tez fajny pomysl! A to, ze nikt o tym nie napisal, nic nie szkodzi, tutaj chodzi o pomoc a nie rozglos. Uwazam, ze warto robic cos dla innych potrzebujacych pomocy, niezaleznie czy to czlowiek czy zwierze. Kazde zywe istnienie jest warte pomocy i wsparcia.
    • komicznee Karma dla zwierząt zamiast weselnych kwiatów 22.07.11, 08:32
      Uwazam, ze warto robic cos dla innych potrzebujacych pomocy, niezaleznie czy to czlowiek czy zwierze. Kazde zywe istnienie jest warte pomocy i wsparcia."

Justa
      a ja sie spytam
      czy nadal pomagasz? Bo obawiam sie że był to tylko jednorazowy incydent
      z okazji ślubu :) Daje sobie rękę odciąć że tak było
      w 100% tak jest ...owa pomoc jest tylko na pokaz z okazji ślubu
      Później już nie jest tak miłosiernie jakby sie wydawało,jest codzienność szare i brutalne życie.Po ślubie zorganizowałaś jeszcze jakieś pieniadze dla domu dziecka czy tez jakieś schroniska?

Do wszystkich co sie tak oburzyli na mój wpis:)
      Nie jestem za tym by nie pomagac dzieciom czy zwierzakom
      Po prostu denerwuje mnie tylko fakt takich pseudo pomocy
      ukazujących nieraz niezłą szopkę a nie pomoc.
      bo akurat jest ślub to trzeba pokaząc wszystkim jak to mnie obchodzi los zwierzat czy dzieci w domu dziecka
      Slub sie kończy "światła gasną" i wraca szara rzeczywistość
      100% tych ludzi nstp razem już nie pomysli o tych dzieciach czy zwierzakach
      co więcej widzac kulejącego psa na ulicy odwróci głowę i nie zauważy problemu ...
      no bo nikt nie będzie widział i nie bedzie chwalił że udziela pomocy
      to takie małostkowe ...
      • Gość: gościuuu Re: Karma dla zwierząt zamiast weselnych kwiatów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.11, 08:23
        komicznee napisał:

> Po prostu denerwuje mnie tylko fakt takich pseudo pomocy
        > ukazujących nieraz niezłą szopkę a nie pomoc.

Jaka pseudo pomoc??!! Czytałeś artykuł do końca i ze zrozumieniem??!! Zwierzęta mają co jeść przez 3 (trzy) tygodnie!! To nie pseudo pomoc ale realne wsparcie! I nawet jeśli jednorazowe to co z tego?? Gdyby każdy wspierał jednorazowo w taki sposób to by problem niedożywionych zwierząt nie istniał.
        Nie oceniaj nikogo nie znając go. Daruj sobie teksty, że to na pewno jednorazowe bo tego nie wiesz. Robiąc to jesteś po prostu żałosny. No i sam możesz zostać oceniony jako ten, co w życiu nic dla zwierząt nie zrobił.
      • Gość: justa.1978 Re: Karma dla zwierząt zamiast weselnych kwiatów IP: *.gallus.pl 25.07.11, 08:26
        A Ty jak pomagasz "Komicznee" ??? Ile w Tobie jadu.... ile nienawiści i za co?? Za to, że w swoim najszcześliwszym dniu chciałam też coś zrobić dla innych?? Oczywiście mogłam poprosić jak wiekszość młodych o butelkę dobrego trunku i mieć wszystko gdzieś.... to nie było na pokaz, tylko z dobroci serca! Odnośnie jednorazowej pomocy, to co roku odpisuję pieniadze na schronisko lub dom dziecka! I co głupio Ci? Chyba nie, bo taki czlowiek jak ty, który wszystko i wszytkich krytykuje nie ma za grosz honoru ani przyzwoitości. A czego ty właściwie oczekujesz? Jakiej deklaracji? Powiem Ci, że mam ogromne wspólczucie dla młodszych, potrzebujacych i nigdy nie przejdę obojętnie obok bezdomnego zwierzęcia czy człowieka. Ale nie mam za grosz współczucia dla głupoty i małostkowości jaką TY reprezentujesz. Płytki, mały zakompleksiony człowieczek, który potrafi tylko krytykować...tym właśnie jesteś!
    • ex-samantha Karma dla zwierząt zamiast weselnych kwiatów 22.07.11, 08:40
      Gratuluję i dużo szczęścia życzę. Fajnie, że pieski sobie pojedzą. :)

@Komicznee - co się czepiasz, odadzą połowę kopert - powiesz, że skąpi, bo coś dla siebie zostawili. Będą dawać datki co miesiąc - powiesz "czemu nie co tydzień?"

W każdym przypadku można kręcić nosem. A nie wyobrażam sobie pomogania wszystkim potrzebującym ciągle, bo kasy na smsy nawet by nie wystarczyło :P

• mistral75 Karma dla zwierząt zamiast weselnych kwiatów 22.07.11, 08:44
      Co Cie obchodzi cudzy slub i cudze prezenty
      .
      Wykazujesz typowo polska wscibskosc,zawisc i zazdrosc.

Kazdy,kazdy gest powtarzam jest dobry aby pomagac.A Ty byc moze jestes w jakims stopniu pokrzywdzony przez taka sytuacje.
      Jestes z branzy kwiatowej?
      Rzucila Cie by wyjsc za niego?

I na koniec nie interesuj sie maly czlowieczku cudzym zyciem i nie oceniaj sposobu na zycie oraz gestow i pogladow innych ludzi.A juz szczegolnie w tak pieknym dniu jak zaslubiny.

Wstyd mi ze sa u nas tacy beznadziejni ludzie jak Ty.
    • Gość: rek Re: Karma dla zwierząt zamiast weselnych kwiatów IP: *.gre.pl 22.07.11, 09:03
      Swietny pomysł, gratuluję ;)
      Wszyscy krytykujacy niech sie lepiej nie wypowiadaja tylko zrobia coś porzytecznego. Jest promocja na linki do żyrandola, jak żyrandol wytrzyma.
      • kasiaaa85 Re: Karma dla zwierząt zamiast weselnych kwiatów 22.07.11, 10:21
        Państwu Młodym wszystkiego dobrego :)
        Gratuluję pomysłu,mam nadzieję,że będzie więcej takich ludzi z sercem.Ogromnie się cieszę,że ktoś pomyślał o zwierzętach i dzięki temu mają co jeść i nie głodują!!!Brawo!!!Oby więcej takich ludzi!
        Ps.Do "życzliwych"mających zawsze coś do powiedzenia - są pewne tematy,pewne sprawy,które są darem serca i pokazują ludzkie podejście do takich właśnie należy ten gest,więc komentarze w stylu "kwiaciarze też ludzie" czy "dzieci nie mają co jeść" są żenujące.Chyle czoła miłośnikom zwierząt i pozdrawiam czytających!
    • Gość: Swojak do buraka komicznee IP: *.access.telenet.be 22.07.11, 19:22
      Jesteś zwykłym
    • Gość: swojak do buraka komicznee IP: *.access.telenet.be 22.07.11, 19:30
      Widać że jesteś zwykłym burakiem bez szacunku dla zwierząt lubiącym pisać anonimowo różne bzdury . Czy ktoś da złotówkę czy coś innego zawsze tym zwierzakom będzie trochę lżej a czy to będzie na pokaz czy nie to ciebie to gó... obchodzi maso buraczana . Pozdrawiam nowożeńców i życzę 100 lat
    • Gość: obywatel Re: Karma dla zwierząt zamiast weselnych kwiatów IP: *.54.174.55.tvksmp.pl 22.07.11, 23:33
      pies szczeka a karawana idzie dalej
      • Gość: przemo świetny pomysł IP: *.alfanet24.pl 23.07.11, 01:17
        teściowej dam na imieniny wielką psią konserwę zamiast kwiatów
        • Gość: As Re: świetny pomysł IP: *.net.stream.pl 23.07.11, 09:15
          Świetna inicjatywa Młodej Pary! Sto lat w zdrowiu i szczęściu! Oby więcej osób przyłączyło się do akcji!
          • Gość: Jolka Re: świetny pomysł IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 23.07.11, 11:15
            pełny szacunek dla młodej pary ! Sto lat !
    • Gość: Juleczkowa Re: Karma dla zwierząt zamiast weselnych kwiatów IP: 212.87.240.* 23.07.11, 13:02
      Znam Piotrka i Gosia bardzo dobrze i wiem jak dobrymi ludźmi są. I zapewniam, że nie przechodzą obojętnie, gdy komuś dzieje się krzywda. To co zostało nazwane tutaj "sztucznym pokazem miłosierdzia" tak naprawdę jest gestem od ich dobrych serc. Dlaczego drogi komicznee nie zwrócisz się ze swoimi prośbami o oddanie czegoś na rzecz innych do bogatych ludzi? Młodzi z czegoś to wesele zrobić musieli co więcej, może Cię zaskoczę, ale muszą za coś żyć, więc pewnie kasy z "czepka" nie oddadzą, ale to wcale nie znaczy, że są złymi ludźmi i zrobili coś na pokaz. Dali od siebie ile mogli. Więc proponuje zgłosić się z pomysłem pomocy schroniskom,i nie tylko, do osób bogatych które nie odczują braku dobrze wydanych pieniędzy. Co do znajomości młodych w gazecie. Jak dla mnie to logiczne, że skoro piszą o tym w gazecie schronisko robi sobie jakby reklamę. Może liczyć, że przeczyta to ktoś kogo stać na taki gest. Jak można wyczytać, była to pierwsza taka akcja dlatego jest tak rozgłośniona, nie po to by Piotrek i Gosia stali się sławni, tylko po to żeby innym podsunąć ten pomysł. A więc dla jasności to schronisko zgłosiło się do gazety, aby na tej jednej akcji nie poprzestano:) Co do ludzi pracujących w kwiaciarni, jak mniemam wszyscy goście weselni kwiatów nie zakupią w jednej kwiaciarni, więc nie mówimy tu o stracie ogromnej sumy pieniędzy. Poza tym jest mnóstwo innych okazji na które można kupić kwiaty, więc zapewniam, że kwiaciarnie spokojnie sobie to odbiją. Więc proponuje wszystkim niewierzącym w dobre intencję Młodych przełknąć jadzik i cieszyć się, że w Naszym kraju stać kogoś na dobry uczynek.
      A komicznee niech się zastanowi czy zrobił kiedyś coś dobrego dla innych bo podejrzewam, że nie wie co to dobro:)
      Pozdrawiam Wszystkich i wspieram Was we wszystkich dobrych gestach.
    • Gość: AnonimHieronim Re: Karma dla zwierząt zamiast weselnych kwiatów IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.11, 21:55
      A może Ty okazałbyś się miłosierdziem i przekazał połowę swojej pensji/renty/kieszonkowego/emerytury na karmę dla psów?? Oni pokazali bardzo dobry przykład jak dobrze spożytkować pieniądze, które inaczej po tygodniu poszłyby do śmieci. Więc nie najeżdżaj na państwa młodych, bo jestem pewien, że Ty nawet byś na to nie wpadł.
    • walkdog.pl Karma dla zwierząt zamiast weselnych kwiatów 26.07.11, 23:08
      Wspaniały pomysł.
      Właśnie na tym polega prawdziwe dziennikarstwo. Można dowiedzieć się o cierpieniu zwierząt, które zadaje człowiek ale i o tym, że są na świecie też Ci inni - lepsi. Dziękuję Wam.
      • Gość: konrad Re: Karma dla zwierząt zamiast weselnych kwiatów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.11, 23:17
        W wojnie lobbystów badylarzy z lobbystami obozów koncentracyjnych dla psów preferuje w upominku młodej parze wręczać dobre wino.
        Ale w dobie demokracji niczego nikomu na siłe nie chcę narzucać.
        • Gość: tak Re: Karma dla zwierząt zamiast weselnych kwiatów IP: *.play-internet.pl 28.07.11, 11:23
          Różne formy.
          • Gość: Ilona Re: Karma dla zwierząt zamiast weselnych kwiatów IP: *.54.174.45.tvksmp.pl 28.07.11, 14:38
            nawet jak to tylko raz, to przynajmniej za ten raz zwierzeta maja co jesc. Podziwiam i ze ja nie wpadlam na taki pomysl!
      • Gość: katarzyna150 Re: Karma dla zwierząt zamiast weselnych kwiatów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.11, 09:52
        A ja w czerwcu tego roku również zawarłam związek małżeński i także zamias kwiatów zażyczyliśmy sobie z mężem, aby goscie podarowali nam karmę dla zwierząt, którą przekazaliśmy Przytulisku dla bezdomnych zwierząt "Medor" w Zgierzu.
    • Gość: Piotr Gruca Re: Karma dla zwierząt zamiast weselnych kwiatów IP: 31.42.4.* 04.08.11, 17:24
      Do komicznee. Na ten pomysl wpadla moja zona. Kocha zwierzeta, mamy 3psy i kota. Jak chcesz to moge oddac tobie polowe tego co zostalo z czepka. Bo po oplaceniu wesela i tego co bylo z nim zwiazane zostal wielki minus. Wiec co mam przekazac schronisku? Polowe dlugu do splacenia? Jak nie wierzysz to zapraszam na kawe i pokarze ci wszystkie rachunki, faktury i moj dlug do splacenia. Co do rozglosu, nikt nam nie powiedzial o tym. Chcieli zrobic sobie z nami kilka fotek to zrobilismy sobie. O tym ze jestesmy w gazecie dowiedzielismy sie od znajomych. Ale nie mam pretensji do schroniska, nie chodzi o to ze my dalismy karme schronisku. Chodzi o to ze schronisko chcialo ujawnic sie, bo duzo ludzi nie wie ze takie cos istnieje i potrzebuje pomocy(np. ty)Ale "komiczniee" skoro ty potrafisz wypowiadac sie o ludzach ktorych nie znasz to mam dla ciebie propozycje. Przelej polowe swojej wyplaty na to schronisko i wklej tu potwierdzenie wplaty. "jesli tak to zwrócę honor"
      jesli nie to powiem ze jestes śmieszny ze swoim sztucznym pokazem madrosci przed
      komputerem.
      Z pozdrowieniami Mloda Para
      • Gość: Piotr Gruca Re: Karma dla zwierząt zamiast weselnych kwiatów IP: 31.42.4.* 04.08.11, 18:08
        Zapomnialem :( Bylismy w Czestochowie w sronisku, powiedzielismy o co nam chodzi a oni powiedzieli ze nie podstawia auta pod kosciol bo cos tam i blbelbleblbeblbbellleelllbe. 1 telefon do Gminnego Schroniska dla Zwierząt "As" w Jamrozowiźnie i widac ze jak ktos chce i jest zainteresowany to potrafi. Dziekujemy za zyczenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka