who_is_dominique_francon
12.08.11, 12:34
Piszę do bywalczyń częstochowskich second-handów - są w mieście punkty, gdzie można kupić coś wysokiej jakości gatunkowo, albo np. markowy New Look czy Marks&Spencer ?
Mam taką zasadę, że na rzeczy kluczowe dla stylizacji (np. marynarka, albo biżuteria) pieniędzy nie żałuję, ale już np. wydawanie 45 zł na ładny t-shirt w h&m, czy sieciówce wprawia mnie w złość. Lubię ubrania dobre jakościowo, a jednocześnie nie dysponuję tak zasobnym portfelem, jakbym chciała.
Kupiłam kiedyś w outlecie Vabbi na dworcu - koszulkę mexx na przecenie za 50zł. Materiał jest wspaniały, trzyma się idealnie, mimo że napis i nadruk już dawno zeszły. Nie miałabym nic przeciwko kupieniu takiej właśnie koszulki w second-handzie, używanej, która się komuś znudziła - jeśli kosztowałoby mnie to mniejszą kasę. Zwyczajne białe koszulki z Mango czy Mohito powinny być - sądząc po cenach - wytrzymałe. Sprawują się nie lepiej niż te kupione na nieznanym stoisku w Jagiellończykach. Nie mam pomysłu na to, jak przestać przepłacać...
Stąd moje pytanie: W jakich second-handach w Częstochowie (byłabym wdzięczna za adres i inne wskazówki) można upolować konkretne perełki i cieszyć się solidnym ciuchem za niewielką cenę? Może znacie też godne polecenie outlety (zależałoby mi na ubraniach z firm angielskich, np. Top Shop...