Dodaj do ulubionych

Nowe oblicze AZS

29.08.11, 16:35
A gdzie są kibice.
Obserwuj wątek
    • Gość: hehe Re: Nowe oblicze AZS ale bez kibiców IP: *.net.stream.pl 29.08.11, 16:40
      No taka jest prawda że ich nie ma Olu. :)

Może są jacyś tam "piknikowcy"...

PS. dobija i rozbraja mnie ta flaga: "ANTYPIKNIK" hehe.
      • Gość: ja Re: Nowe oblicze AZS ale bez kibiców IP: *.net.stream.pl 29.08.11, 16:55
        na pewno nie biją dzieci w szalikach innych klubów, nie napadają na ludzi w autobusach i nie zataczają się pijani po ulicach, tak jak kibole częstochowskich kopaczy
        • Gość: hehe Re: Nowe oblicze AZS ale bez kibiców IP: *.net.stream.pl 29.08.11, 17:05
          Nie, w ogóle. A napisy na murach wzdłuż ulicy Kiedrzyńskiej i w parku Tysiąclecia??! Już nie wspomnę o ulicy Westerplatte... Napisy wzdłuż linii tramwajowej i znana "siatkarska ci..."??! <
        • Gość: asd Re: Nowe oblicze AZS ale bez kibiców IP: *.internetia.net.pl 29.08.11, 23:09
          Pewnie się do tego nie ustosunkujesz, ale może chociaż następnym razem powstrzymasz się od klepania w klawiaturę.

Tzw. Siatkarska Elita:
          www.youtube.com/watch?v=KwBLPdhLAUs
      • kmicic.full Re: Nowe oblicze AZS ale bez kibiców 29.08.11, 17:00
        Wpadłem na prezentację, bo myślałem ,że będzie można obejrzeć coś fascynującego, zobaczyć oprawę kibiców ,jak to miało miejsce w przypadku Rakowa.Niestety kibiców nie zobaczyłem żadnych. Fakt, było dużo ludzi, którzy się w amfiteatrze znaleźli przypadkowo ściągnięci atrakcjami przygotowanymi przez UM z pieniędzy wszystkich podatników .
        Nie było kibiców, nie było atmosfery święta sportowego, nie było oprawy ... . Była za to scena ,było nagłośnienie, telebim ..... Działacze Rakowa sami musieli o wszystko zadbać na swoją prezentację i wyszło im to 100 razy lepiej ,a doping niemal tysiąca kibiców jeszcze do dziś jest wspominany przez okolicznych mieszkańców.
        Jak widać kaska i układziki w UM to nie wszystko ;-) . Wniosek jest tylko jeden - nadchodzi czas Rakowa, czas piłki nożnej w Naszym Mieście ,a ci co ciągle przeszkadzają i szczekają na Raków ,tylko jeszcze bardziej mobilizują działaczy i kibiców Rakowa do wytężonej pracy w celu zbudowania Wielkiego Rakowa.
        Częstochowa zasługuje na piłkę na ligowym poziomie ! Jest szansa ,aby przestała być w Polsce postrzegana jako siatkarsko-żużlowa prowincja sportowa, a sport nr 1 w Polsce i na Świecie stał się prawdziwą wizytówką Miasta.
        Widząc stale malejące zainteresowanie drugorzędnymi dyscyplinami jestem pewien ,że tak będzie !
        • Gość: codzienny Re: Nowe oblicze AZS ale bez kibiców IP: *.szymanowskiego.trustnet.pl 29.08.11, 17:49
          Ojojojojo......... ale płaczki już donoszą?! Kibice byli, owszem, siedzieli głównie przy barierce po prawej stronie widowni. Siedzieli , patrzyli w telebim wzdychając w sześciokrotnego Mistrza Polski, sześciokrotnego Wicemistrza, czterokrotnego brąz medaliste , zdobywce pucharów itp... Mieli zamknięte oczęta, w główkach biało zielone myśli zakłucane czasami niebieską i czerwoną barwą, ale na głowie początek roku szkolnego pierwszego września i "nowa klasa" w gimnazjum! A, bym zapomniał, na smukłych ciałkach koszulki "Rakowa" (duża litera to Moja własna uprzejmość..) !!! a tak na poważnie, to za książkami latajcie dzieciaki! Do "kolegi" marzącego o "wielkiej piłce" w tym mieście napiszę tylko tyle, że przede wszystkim przestańcie skamleć bo zachowujecie się jak zakompleksione bachory! Na takie ligi nie powinno w ogóle wydawac jakichkolwiek pieniędzy i chłopcy powinni latac za swoje! W tedy skonczyło by sie gwiazdorstwo i piłkarzem zostawał by ten kto ma do tego dar od Boga,a nie ojca działacze itp... Osobiście męczy mnie godzina meczu z Wisła choc nie wieże ze przyjadą "pierwszym" składem, ale niestety o tej porze będę jeszcze w pracy. Byłby stadion, to był by mecz o dwudziestej dla wszystkich, a nie tylko dzieciaków!!! Nie pozdrawiam bo i tak nie wszystko zrozumiecie fani kopanej..........
        • Gość: eef Re: Nowe oblicze AZS ale bez kibiców IP: *.adsl.inetia.pl 29.08.11, 19:43
          Znawco ukladow i ukladzikow, chcialbym Ciebie tylko uswiadomic, ze prezentacje AZS-u przygotowala firma SELENA SA. Zadnych pieniedzy miasto na sama prezentacje nie wydalo. Wiec niestety Twoje informacje sa niesprawdzone i nieprawdziwe. Reszta "kibicow" Rakowa, ktora sie pyta, gdzie sa kibice, powinna wiedziec jaka sytuacja panuje w miescie jezeli chodzi o sprawy poza sportowe. Sami do tego doprowadziliscie, wiec nie wiem czemu sie dziwicie. Zastraszac kogos jest latwo, a pozniej robic sobie odpowiedni pr. Na koniec jeszcze chcialbym sie zapytac, gdzie powstaje ten wielki Rakow? Na jakim stadionie? Jak Wam sportowo idzie? Bo przegladajac tabele to raczej nie bedziecie poki co szturmowac pierwszej ligi.
          • Gość: mofo Re: Nowe oblicze AZS ale bez kibiców IP: 91.210.242.* 30.08.11, 00:18
            no tak ale jak PR AZS już idzie w naśladowanie pomysłów innych to niech to robi przynajmniej lepiej - bo wtedy można naśladownictwo usprawiedliwić...a przecież chodzi o to by ruszać głową a nie patrzeć co fajnego robią inni....wszystko w temacie...
          • Gość: kibic rakowa Re: Nowe oblicze AZS ale bez kibiców IP: 91.210.242.* 30.08.11, 00:22
            no i jeszcze ten tytuł - nowe oblicze AZS - czyli papugi co są "drugi"...wystarczyło ustawic scenę na basenie Dekabrystów zrobić mini siętkę na plaży kibice Versus 2 składy azsu i by było fajnie oryginalnie i autorsko ...a tak ..plagiat w złym wykonaniu - moje pomysły są autorskie więc nie można z nich korzystać - to do marketingowców azs
            • Gość: eef Re: Nowe oblicze AZS ale bez kibiców IP: *.adsl.inetia.pl 30.08.11, 09:26
              no tak plagiat... nikt wczesniej na swiecie nie robil prezentacji druzyny. :))))
        • Gość: Ramzes Re: Nowe oblicze AZS ale bez kibiców IP: *.play-internet.pl 30.08.11, 10:01
          Co do drugorzędnych dyscyplin, a sądze że chodzi o Włókniarz to dzieję się to samo
          jak z Rakowem. Brak sponsora, klub nad przepaścią. Zawsze chodziłem na Włókniarz.
          Teraz mniej bo jestem poza granicami kraju. Acha jeszcze coś może Ciebie pociesze idę
          na mecz z Wisłą tylko dlatego że dawno takiego rywala nie mieliście, a po drugie że mam
          kolegów z Craksy jak i z Wisły. Niby mają kosę ale na osiedlach żyją w zgodzie bo się
          razem wychowali, a tu ci przyp... za szal biało-zielony.
    • mieszkaniec3w Nowe oblicze AZS 30.08.11, 08:44
      prawda jest taka ze Rakow gral i bedzie gral dla grupki 500 - 600 osob,niby fanatykow,a tak naprawde zakompleksionych w wiekszosci malolatow ktorzy w ten sposob moga sie dowartosciowac,ze sa w grupie,niby silnej grupie,ale jesli mowimy o sile Rakowa to mowimy o 30-40 osob,ktore i tak z tego co wiem i slysze moga pogonic wlasnie bedacy w mniejszosci Azs,Wlokniarz... smieszne to ze zamiast wzorem wiekszych ekip walczyc z ekipami pilkarskimi to oni skupiaja sie wlasnie na klubach lokalnych i do tego z zupelnie innej dyscypliny,nie lepiej przejechac sie na slask,belchatow i tam sie sprobowac??? co do frekwencji tak jak napisalem beda grali dla 500-600 osobo,bo wspomnienia 1 ligi i ok 8-9 tysiecy to wlasnie wspomnienie tych wiekszosci piknikow ktorzy najzwyczajniej interesuja sie czestochowskim sportem ,tak jak ja ,i dobrze zycze kazdej czestochowskiej druzynie...
      • Gość: asd Re: Nowe oblicze AZS IP: *.internetia.net.pl 30.08.11, 18:19
        A ile osób chodzi na Włókniarza dla samego Włókniarza lub samego żużla? A ile na AZS dla samego AZS-u? Pamiętasz rewanż z Zieloną Górą w Częstochowie o 3 miejsce gdy wszystko było już rozstrzygnięte? A frekwencja na AZS-ie to akurat nie odbiega za bardzo od tej z Limanowskiego. Bez obaw, kibice Rakowa mają wystarczająco dużo rozsądku by zdawać sobie sprawę z tego, że w czwartek ludzie przyjdą dla Wisły (a na potwierdzenie rbfzine.pl/news.php?temp_id_news=413), ale przecież o to właśnie chodzi. Chcemy mieć drużynę w ekstraklasie bo chcemy oglądać mecze z Wisłą, Legią, Lechem, Górnikiem, Widzewem, Jagielonią, Cracovią, Śląskiem, ŁKS-em, Ruchem itd.
        I dobrze, że udało się zorganizować taki właśnie mecz jak ten czwartkowy. Pokaże on czy w Częstochowie jest zapotrzebowanie na piłkę na poziomie ekstraklasy czy też nie, będzie to też znak dla sponsorów, że może warto w ten Raków zainwestować. No ale to temat o nowym obliczu AZS-u a nie Rakowa.
    • pani_basiu_tu_stasiu Nowe oblicze AZS 30.08.11, 11:13
      Napisze prosto i zrozumiale.
      Ludzie chcą i będą chodzić na siatkę i speedway oraz inne z kilku powodów:
      1. Komfortowe warunki tzn nikt im w ryj nie przywali tylko dlatego że kilku debili woli się napieprzać niż oglądać mecz.
      2. Nikt nie wyda ciężko zarobionych złotówek żeby popatrzeć na biegających bez emocji kolesi za piłką. to można zobaczyć za darmo na większości osiedlowych boisk.
      3. Jak wydadzą parę zeta to chcą coś obejrzeć i nawet łomot rodzimej drużyny nie boli gdy wykona go klasowy przeciwnik np. Gollob, Pedersen, Hampel, Hancock czy goście ze Skry, Jastrzębia, Resowi gdzie grają kolesie z reprezentacji naszego w wielu krajów.
      Podsumowując jak Raków, Skra, Stradom czy Victoria i inni będą grać w choćby 1 lidze i prezentować dobry poziom, ( patrz Termalica,Dolcany czy inne Stróże )dostarczając kibicom-piknikom emocji sportowych to ludzi przyjdzie na piłkę i ze 10 czy 15 tysi. A kibole niech się piorą po meczu ze swoimi ligowymi przeciwnikami ( i TV zamiast "Pajacyka najmana" na jakimś ksw pokazywać, powinna relacjonować ustawki ) a nie w ramach frustracji pozycją swojej drużyny oklepują byle kogo byle się dowartościować.
      Pozdrawiam kibiców, pikników, normalnych i wszystkich co chcą kibicować na swój sposób bez napierniczania się.
      Kibole niech się ustawiają i leją po lasach nie demolując stadionów, miast i nie krzywdząc spokojnych ludzi którzy z kiełbasą w gębie chcą zapłacić i dać zarobić za i tak kiepskie widowiska (POLSKA PIŁKA NOŻNA).
      Napisał:Kibic siatkówki, żużla że z czewy to i oczywiste że naszych timów oraz Lecha, Barcelony i wielu dyscyplin oraz wielu sportowców indywidualnych.
      • pani_basiu_tu_stasiu Re: Nowe oblicze AZS 30.08.11, 11:20
        PS. I na raków z wisłą przyjdę z piknikowej ciekawości i kibicowć rakowowi będę bo z czewy jestem i tak należy. Ale syna i żonę w domu zostawię bo się boję że wariaci mogą coś wymyśleć.
        Do zobaczenia na sportowych arenach
    • Gość: Ojciec D. Re: Nowe oblicze AZS IP: *.prenet.pl 30.08.11, 13:11
      Czytam i czytam te wszystkie wpisy kibiców Rakowa i dochodze do jednej refleksji, a mianowicie, że wszyscy czerwono-niebiescy co się tu wpisali mają jeden wielki kompleks. A już wyłożyłem się ze śmiechu na temat tego niby plagiatu :) Dopóki "rządzący" kibice Rakowa nie wezmą swoich podopiecznych w obroty, to nadal ten Klub będzie stał tam gdzie stoi.
    • lowcadebili3 Nowe oblicze AZS 30.08.11, 15:01
      Mnie rozwala jeden fakt: kibice Rakowa smieją się z tzw pikników, ubliżają im jakimiś flagami. W ten sposób strzelają sobie samobója bo zawsze jest tak, w każdej dyscyplinie że większość miejsc na stadionach zapełniają kibice których przyciągają wielkość widowiska i sukcesy sportowe. Jeśli tych kibiców nie będzie to grupka tzw. 'prawdziwych kibiców' nigdy nie zapełni stadionu nie mówiąc już o kasie z biletów. Ubliżajcie dalej zwykłym kibicom to nigdy nie wyjdziecie z tego grajdołka.
      • Gość: fcb Re: Nowe oblicze AZS IP: *.pl 30.08.11, 16:42
        Co wam tak kibice AZSu, piana z pysków wali? :) Czy to dlatego, że jak widzicie swój skład to już wiecie, że spadek jest nieuchronny?
      • Gość: asd Re: Nowe oblicze AZS IP: *.internetia.net.pl 30.08.11, 18:03
        gratulację znajomosci tematu i umiejetności czytania, flaga "antypiknik" to AZS-owska flaga, ale ok, pojechałeś po Rakowie na forum internetowym, dzień nie został stracony
      • Gość: xx Re: Nowe oblicze AZS IP: *.icis.pcz.pl 30.08.11, 18:33
        Tzw. prawdziwi kibice placa tak malo za bilety na Rakowie, ze to po prostu jest smiech.

Jak nie bedzie zwyklych kibicow, piknikowych, to klub jest bez szansa na cokolwiek.
        • Gość: asd Re: Nowe oblicze AZS IP: *.internetia.net.pl 30.08.11, 18:50
          Nie wiem skąd się przyjęło, że kibice tzw. pikniki są niemile widziani na meczach Rakowa (piszę raz jeszcze, flaga "antypiknik" wisi na meczach AZS-u!!!). Problem jest innego typu, ten "typ" kibica jest bardzo kapryśny, a chyba każdy chciałby mieć kibiców na dobre i na złe. W czwartek nie zagra Małecki, więc pikniki mogą przyjść ;)

PS. Hmm, proszę mnie poprawić jeśli się mylę. Czy nie było tak, że kibice AZS-u mieli do dyspozycji bilety na mecze za... 5zł rozprowadzane przez kibiców z tzw. młyna, to tak odnośnie śmiesznych cen biletów.
          • Gość: oi Re: Nowe oblicze AZS IP: 77.87.121.* 30.08.11, 19:03
            Co do ceny biletów jak na trzecią lige są troche za wysokie!
          • Gość: Hehe Re: Nowe oblicze AZS IP: *.net.stream.pl 30.08.11, 19:49
            ASD dobrze gada, akurat flaga (którą napisałem) jest na azs-ie. Chcecie potwierdzenia ? To macie....

i32.tinypic.com/358clmw.jpg
    • taki_i_owaki Re: Nowe oblicze AZS 30.08.11, 18:18
      a mnie zawsze fascynuje, ze gdy tylko sie znajdzie temat o CKM i AZS to najwiecej wpisow jest napinaczy z Rakowa :)

OT. Co tak cicho o czwartkowym meczu z Wislą ?
      • redbluefan Re: Nowe oblicze AZS 30.08.11, 20:00
        Co do meczu z Wisłą, skoro pytasz, to ten mecz sam się promuje. Przedsprzedaż biletów przypomina to co działo się przed barażem z Koszarawą, sprzedaje się po kilkaset biletów dziennie, a od dziś ruszył też punkt z biletami na Kwadratami: rksrakow.pl/art.php?id=9&tyt=201108301831

Przy okazji apel do wszystkich wybierających się na mecz, jak ktoś liczy, że przyjdzie o 16:50 i uda mu się wejść przed rozpoczęciem meczu to jest w błędzie. 16:15 to według mnie minimum jeżeli ktoś chce zobaczyć całe 90 minut.
        • taki_i_owaki Re: Nowe oblicze AZS 30.08.11, 23:07
          nie do konca sie z Toba zgodze, nic nie reklamuje sie samo, a takie wydarzenie jako czesc obchodow 90 lecia klubu powinno miec swoje odbicie na miescie. Bilety sie sprzeaja bo ludzie ida na Wisle, nie na Rakow. Ale tak czy inaczej mozna by zrobic wokol tego wydarzenia jeszcze wiecej szumu, by nie tylko kibice pilkarscy plus paru debili nazywajacymi sie kumatymi itp. zawitali na stadion. Niech o tym mowi miasto, fajnie by bylo sie co chwile zderzyc z plakatem informujacym o czyms takim, co wiecej takie wydarzenie mozna smialo wykorzystac marketingowo dokladajac cos wiecej niz jakiegos tam kangurka.

Jest nadzieja ze faktycznie stadion sie znow zapelni, sam dzisiaj kupujac kilka biletow, spedzilem tam jakies 10 minut i przy mnie rozeszlo sie ich jakies 20.

PS. Ilu ludzi wie, ze niedlugo na Rakowie odbedzie sie mecz miedzypanstwowy? mlodziezowki ale jednak.
          • redbluefan Re: Nowe oblicze AZS 31.08.11, 17:06
            Generalnie mam wrażenie, że już dawno nie mówiło się tyle o meczu Rakowa co odnośnie jutrzejszej potyczki z Wisłą.
            Rzeczywiście plakatów może trochę jest mało,a może to wina naszego częstochowskiego piekiełka, gdzie plakat musiałby być za pancerną szybą, żeby przetrwał kilka dni (i uprzedzając komentarze, tak wiem, ludzie z Rakowa też zrywają plakaty innych klubów).
            Z drugiej strony chyba do ostatniej chwili trwały uzgodnienia co do imprez oklicznościowych bo dopiero dzisiaj pojawiło się to info: rksrakow.pl/art.php?id=9&tyt=201108302257
            Promocja raczej na większą skalę szła w internecie na portalach społecznościowych jak tutaj na profilu Rakowa: www.facebook.com/#!/RakowCzestochowa
        • Gość: Starszy Kibol Re: Nowe oblicze AZS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.11, 23:29
          Stanisław Lem rzekł: "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." Niestety miał rację...
          Ja żyłem w czasach kiedy chodziło się na Raków, a potem na AZS, albo na odwrót. Potem porobiło się jak większość wie, albo i nie wie i ja wybrałem Raków. Serdecznie zapraszam rodziny z dziećmi na Limanowskiego - jest tam bezpieczniej, niż na każdym innym stadionie piłkarskim, żużlowym czy hali siatkarskiej. Dzieci są bezpieczne i jeśli "jeszcze" nie interesuje ich piłka to się nie nudzą... rksrakow.pl/art.php?id=9&tyt=201108051347 to tylko przykładowy link. O to wszystko dbają właśnie kibice.
          Nawiązując do tematu... byłem na prezentacji i Rakowa i AZSu... nie jest istotą rzeczy ich porównywać. Niech każdy patrzy na to po swojemu.
          Ja zapraszam na mecze Rakowa, bo Jurek Brzęczek, Kołaczyk i sami piłkarze robią tu świetną robotę.
          "Kibiców sukcesu" zapraszam na mecze FC Barcelony, Realu, Menchesteru, bo tylko te drużyny przy swoich budżetach gwarantują sukces.
          Pozdrawiam tych, których Lem nie miał na myśli...
    • Gość: TYM Re: Nowe oblicze AZS IP: *.dynamic.chello.pl 30.08.11, 19:38
      jestem kibicem tego klubu wiecej dodam to jest wzor do pelnego nasladowania.z Tym tylko ze jestem ubogim kibicem ale jestem kiedys byla tam sekcja podnoszenie ciezarow coz bylo sie 2 lata w tej sekcji i sport jako taki jest dlamnie sposobem na przetrwania a co do AZS pelnym sercem zycze im podobnej drogi co teraz juz ja przeszli ..ubogi kibic
      • Gość: Staruch Re: Nowe oblicze AZS IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 30.08.11, 23:56
        Ciekawie było na prezentacji. Ale nie chodzi mi o samą prezentację, rzecz jasna.
        Kibole Rakowa zapytują dlaczego nie było kibiców AZS. A czy któryś z tych "kibiców" chciałby pójść na mecz Cracovii w koszulce Wisły, w dodatku usiąść między kibicami Craxy?
        Obserwowałem sobie uważnie, co działo się, że tak powiem dookoła imprezy. Cytaty z komentarzy gimnazjalnych kiboli Rakowa zasiadających na betonowych podestach amfiteatru: "Patrz niektórzy mają szaliki", "Jeden w koszulce jest nawet", "Strzępy przyszły" itd. itp.
        Kibole przyszli z nudów, bo co można robić w niedzielne popołudnie. W sumie to AZS powinien się cieszyć, że Raków jak za dawnych dobrych lat nabija frekwencję! Brawo. A jednak można pójść na AZS!
        Ale mam też satysfakcję, kilku odważnych w szalikach i koszulkach prezentowało się godnie. Kibolia Rakowa zawsze wygląda podobnie - nie wygląda.

• Gość: doda Re: Nowe oblicze AZS IP: *.xdsl.centertel.pl 31.08.11, 07:11
          www.wisla.krakow.pl/pl/aktualnosci/rakow_czestochowa_zaprasza_na_mecz_z_wisla/
          • Gość: ssss Re: Nowe oblicze AZS IP: *.2.142.219.tvksmp.pl 31.08.11, 15:47
            zgadzam sie z przedmowca..
            sam doswiadczylem napinki kibicow rakowa, choc jestem osoba postronna doczepili sie do mnie za to, ze siedzialem sobie na lawce w ladny niedzielny dzien.. zal mi tych napinaczy, i jeszcze chcieli mnie pobic za to, ze jestem kibicem azs choc nie jestem.. szkoda, ze kibice rakowa sa tylko tacy twardzi u siebie w miescie a na skale polski sa mizerni i sie chowaja wszedzie... nawet zgody jzu zadnej nie posiadaja ! pozdro dla prawdziwych czestochowian !!
            • Gość: oi Re: Nowe oblicze AZS IP: 77.87.121.* 31.08.11, 16:02
              Ci niby kibice to zeykli napinacze z za klawiatury papierowe smyki,wojownicy dotknięci mongolizmem.
              Władcy ulicy w grupie, bo jednemu to same pizdy.
              • Gość: Staruch Re: Nowe oblicze AZS IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 31.08.11, 22:52
                Kibole Rakowa to zakompleksiona grupa taka jest prawda. Dlatego swoje frustracje odreagowują kosztem kibiców AZSu i Włókniarza. W Polsce z nich się wszyscy śmieją, bo w żadnym mieście kibolia piłkarska nie ma nic do siatkówki, żużla, koszykówki. Nie do pomyślenia, żeby Legia polowała na mieście na Politechnikę, albo Zawisza na Delectę.
                Jeszcze niedawno jakieś stowarzyszenie pisało kwieciste oświadczenia, że to nieprawda, iż "nie lubią" kibiców siatkarskich czy żużlowych, a tu proszę - paru cymbałów niczym na Dzikim Zachodzie atakuje dyliżans numer 12 i pali szaliki kibicom Włókniarza wracającym z meczu. Wylazło szydło z wora!
                Nie mogę się doczekać awansu Rakowa do ekstraklasy. Chciałbym zobaczyć tysiąc kibiców Wisły, Cracovii, Legii, Lecha, Widzewa w Częstochowie. A najlepiej gdyby te grupy poszły sobie na spacer Promenadą i na piwie siedziały do świtu. Obstawiam, że wtedy w koszulce AZSu i Włókniarza można by sobie swobodnie połazić tam do rana, a pewnie jakby i coś zaśpiewać, to nagle okazałoby się, że Raków kibiców nie ma.
                Fajną sytuację nad morzem w tym roku widziałem. Miejscowość mała, więc czasami te same osoby spotykało się dziennie po kilka razy. Przypadek sprawił, że widziałem kolesia łażącego w koszulce z jakimś emblematem Rakowa. Czy był z Częstochowy czy nie, nie interesuje mnie to. Następnego dnia, leżąc na plaży słyszę rozmowę grupy paru innych: -Ty ten to wczoraj w barwach był, Raków chyba. Podhcodzą i wprost: -Raków? A gość: Ale o co chodzi? Oni: Jajco, i nie p... że nie. Odpowiedź rozśmieszyła mnie do bólu: Ja się sportem nie interesuję.
                Pytanie za pięć punktów: skąd wiedział, że chodzi o sport?
                Mocni w grupie, w pojedynkę sportem się nie interesują. Ciekawy przypadek.

• Gość: Lechu Re: Nowe oblicze AZS IP: 91.210.242.* 31.08.11, 23:43
                  Ale się rozpisał. Bardzo cię boli, że jutro będzie komplet na Limanowskiego. Tylko po co wymyślać takie brednie? Dzisiaj uśniesz zadowolony, ale jutro żyłka pęknie.
                  • Gość: oi Re: Nowe oblicze AZS IP: *.rev.masterkom.pl 01.09.11, 12:43
                    Może i komplet będzie tylko 90% przyjdzie na Wisłe popatrzeć a nie na trzecioligowców.

• Gość: No Re: Nowe oblicze AZS IP: *.xdsl.centertel.pl 01.09.11, 14:45
                      Już jest żyłka ;-)
                      • Gość: oi Re: Nowe oblicze AZS IP: *.rev.masterkom.pl 01.09.11, 16:57
                        Żyłke to mają Rakowiacy 90lat i zero osiągnięć,no chyba ,że szczyt marzeń to 3 sezony w ekstraklasie z marnym efektem,no i jeszcze pare przehandlowanych meczy.
    • Gość: witam Re: Nowe oblicze AZS IP: *.xdsl.centertel.pl 02.09.11, 07:12
      Przytaczam parę linków dla niedowiarków.
      A w ogóle kibice przyszli dla Wisły, robili falę dla AZS-u i cały stadion śpiewał dla Włókniarza ;-) !!! I oczywiście media o tym nie wspomniały !!!
      Tylko do przodu !!!
      sportslaski.pl/rakow-wygral-z-wisla-na-90-lecie-mistrz-wystapil-w-mocnym-skladzie,sport-slaski,30813,info.html
      pilkanozna.pl/index.php/Wydarzenia/Ekstraklasa/wisa-krakow-przegrywa-w-sparingu.html
      www.futbol.pl/artykul/106263.html
      www.wisla.krakow.pl/pl/aktualnosci/wygrana_90_latka/
      sport.interia.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/news/wisla-w-dolku-przegrywa-z-2-ligowcem-i-marnuje-karnego,1689460
      sport.onet.pl/pilka-nozna/wisla-krakow-przegrala-z-rakowem-czestochowa,1,4836975,wiadomosc.html
      www.90minut.pl/sparing/0/sparing8418.html
      www.sportowefakty.pl/pilka-nozna/2011/09/01/drugoligowiec-utarl-nosa-mistrzom-polski-relacja-z-towarzysk/
      BBJ Raków RKS.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka