Dodaj do ulubionych

wigilia przy kradzionym...

24.12.11, 14:39
jakie to uczucie siedzieć przy wigilijnym stole w obecności kradzionej choinki lub stroika? Wczorajszy wieczór ul. Kilińskiego teren szpitala - idę chodnikiem nagle jakiś szelest w zaroślach i słychać trzask łamanej gałęzi... po czym za chwilę wyłania się Pan Katolik ze świeżo ukradzioną dość sporą gałęzią świerku. Na moje "stój złodzieju" gość w pośpiechu dał dyla.
Kolejny przypadek zadowolony Tatuś wraca z synkiem ok 8-9 lat (nota bene kształconym w katolickiej szkole) wychodzi z lasu ze sporą uciętą choinką...

Widać że to nie odosobnione przypadki będące chyba rodzajem katolickiej tradycji...

Obserwuj wątek
    • Gość: do w/w Re: wigilia przy kradzionym... IP: *.adsl.inetia.pl 24.12.11, 14:43
      Ty często się wypróżnasz?
      czy gó-wno cię może uciska !
    • Gość: :) Re: wigilia przy kradzionym... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.11, 14:55
      Skąd wiesz, że katolik? Zapytałeś go?
      • Gość: j Nie tylko katolicy świętują, ateiści również IP: *.ice-net.pl 24.12.11, 15:10
        nie tylko katolicy świętują. ateiści również, życząc sobie "wesołych świąt" lub "wesołych świąt grudniowych".
        ten co rżnął drzewko, nie musiał być koniecznie "katolikiem". mógł być ateistą. dzieci chcą drzewko, żona również, więc poszedł i wyrżnął.
        ogólnie tradycja jest do du.... z tym cięciem drzewek, męczeniem karpia.
        jedna ustawa i dopuszcza się w sprzedaży karpia filetowanego (jak śledzia) a drzewka jedynie w doniczkach z możliwością wysadzenia ich na wiosnę w lesie.
        • Gość: ati to był sekciarz ze światkow jechowy IP: *.adsl.inetia.pl 24.12.11, 15:20
          Sekciarz ze światkow j..... który chciał z zazdrości zbeszcześcić katoliką święta
          • Gość: brylant1 do ATI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.11, 15:37
            sugeruję "gimnazjalisto" ATI zanim zaczniesz kogoś obrażać zajrzeć do słownika ort. "katoliką" a cóż to za neologizm? A co do Świadków JeHowy to zapraszam do Biblii Tysiąclecia wyd. I lub II (katolicka Biblia) i doczytać jak ma na imię Bóg :) możesz się zdziwić ATI gimnazjalisto :))
    • Gość: TYM do brylant1 a skad wiesz.. IP: *.dynamic.chello.pl 24.12.11, 21:27
      a skad wiesz ze to byla kradziez??a mzoe to byla ich wlasniosc z wlasnej posiadlosci co sorki zadam nastepne pytanie skoro wiedziales ze to byla kradziez wic gdzie u ciebei jest obywatel....
      • the-only-bodzio brylant wie ,ale nie powie. 24.12.11, 21:55
        Wesołego Bożego Narodzenia diamencik.
    • Gość: fack Re: wigilia przy kradzionym... IP: *.dynamic.chello.pl 24.12.11, 22:10
      odpieprz się dziadu od katolików
      • dyziek_o Re: wigilia przy kradzionym... 24.12.11, 23:35
        Ooo!
        Na wieki wieków..........! Widzę, że katolickie miłosierdzie się odezwało.
        A gdzie to słynne " i miłuj bliźniego swego......? "
        Prawdopodobnie "brylant" nie minął się z prawdą. Kościół podaje,
        że 85% Polaków to katolicy. Więc prawdopodobieństwo trafienia jest spore.
        Jeśli oczywiście przyjmiemy, że kościół mówi prawdę. A to już takie pewne nie jest.
        Pozdrawiam serdecznie.
        Dyzio.

p.s
        A w ogóle uważam, że końkordat należy zerwać czym prędzej.
        Im wcześniej, - tym więcej pieniędzy z podatków można będzie przeznaczyć na rozwój kraju.
        • Gość: kretynie 51% wierzy w coś IP: *.adsl.inetia.pl 24.12.11, 23:59
          bo 25% poszło do oszołoma palikota.Reszta to ukryte zboki pod różymi wyznaniami.Ty popierasz wszystkich co nie wadzą twojej ideologi.Pozdrów swoją starą wszyscy ją pozdrawiają.
          • Gość: ati do sekciarzy ...bryland ucz się jak rozmowę :)) IP: *.adsl.inetia.pl 25.12.11, 00:45
            Rozkrecić...lepiej ..niż..nisz po domach ..chodzidz..
            Lup chodzić i mir domowy ........))
        • Gość: obiektywny do dyziek vel Wiech częstochowski IP: *.dynamic.chello.pl 25.12.11, 02:31
          znowu grafoman został zastymulowany.
          Dyzio słońce ty moje, pobudza Ciebie wszelaka krzywda ... a jaki jest cel upustu Twojej erudycji ? rozumiem, możesz wówczas popełnić ciekawe elaboraty ...
          tylko pytanie proste komu i czemu to ma służyć ?:)
          Ty taki katecheta jesteś forumowy, umoralniający innych :)???
          pro bulico bono to czynisz ?:) z serca czy duszy to płynie czy inne inspiracje Tobą kierują a może to taki to specyficzny fetyszyzm ?:)
          a może i to taka forma zawoalowanego trolizmu :)...
          zanim jakąś ciętą ripostą rzucisz weź cztery oddechy, pomasuj przyrodzenie ...i rzuć mnie na kolana ..
          a znając Ciebie to uczynisz
          Zdrowych Szczęśliwych Świąt życząc ..pozdrawiam :)))

• Gość: rogal przyzwolenie do złodziejstwa... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.11, 14:01
            Widzę po powyższych wpisach że złodziejstwo w narodzie wychowanym w duchu KK jest powszechnie akceptowalne w opozycji do tego co opisał brylant i dyziek.

Zamiast odnieś się do meritum to błotem rzucają obrońcy wartości TRADYCJI KK na oponentów widać że już po świętach i dalej można czynić "dobro i bronić wiary" :))
            • Gość: ad Ateiści są obłudni i od obrzucanych błotem.... IP: *.ice-net.pl 25.12.11, 15:16
              część ateistów jest obłudna, tak samo jak część katolików.
              a obłuda ateistów wychodzi podczas świąt katolickich. niby w NIC nie wierzą (mam na myśli kwestie religijne), ale ulegają atmosferze świąt Bożonarodzeniowych, ucztują, kupują prezenty, stroją drzewko, składają sobie życzenia.
              z kolei część katolików, którzy mają Dekalog, kanon postępowania, zachowuje się tak, jak sie zachowuje.
              ponadto wpierw obrzuca się na forum katolików gów.... a potem wymaga się, aby nic się nie odzywali.
              ogólnie część polskich ateistów i "katolików" to osoby prymitywne, które same nie wiedzą co z sobą zrobić i wszystko robią na pokaz i dla poklasku.
              • Gość: ja_ja rżną aż miło IP: *.alfanet24.pl 25.12.11, 20:51
                Dziś w moim ogródku też zauważyłem ściętego świerka pół metra nad ziemią.
                Niestety nie wiem czy skroił go katolik czy ateista.
                Dawniej modne było kradzenie państwowego - bo państwowe to niczyje.
                Dzisiaj mało co jest państwowe, więc rżnie się prywatne.
                • Gość: binio bil Re: rżną aż miło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.11, 21:56
                  logicznie rzecz ujmując - po kiego grzyba ateiście choinka w domu? Chyba że ma babsko moherowe.
                  Prawdopodobieństwo, że procederu dokonują "wierzący praktykujący" =1!! Ponadto fakt procederu "przed świętami" też nie jest przypadkowy.

Pomijając względy moralne to jeden z drugim "wierzącym" potrzebującym "świerku" niech się zastanowi ile takie drzewo musi rosnąć aby któregoś dnia trafić pod siekierę kretyna... i czy nie lepiej wsadzić drzewko w donicę i wykorzystywać co roku?!
                  Ale tu pojawia się problem - co sąsiedzi i rodzina powie - co rok ta sama chojna!!!
              • the-only-bodzio Re: Ateiści są obłudni i od obrzucanych błotem... 25.12.11, 22:06
                Ice obłuda sięga wszędzie.W Liturgi Mszy Świętej kapelan mówi przekażcie sobie znak pokoju.I gdzie te ręce ,kiwanie głową jak koń.Nikt tu nie mówi ,że katol i mocher doskonały, bo daje dużo na tacę.Ale mała odpowiedź.Kto zaczyna ten temat i to w takie Święto Bożego Narodzenia.Najwieksze to Święto.Czy katol pisze ,że ateiści i reszta bezbożników kradną? Nie.Czy Katol pisze wszystkie bzdety i nalatuje ,w tym forum na wierzących inaczej .Nie.Portfel z drobnymi to można zostawić u ewangielików.Ale oni nie dołożą do portfela.
                • Gość: ja Re: Ateiści są obłudni i od obrzucanych błotem... IP: *.alfanet24.pl 25.12.11, 22:10
                  I dont know !
                  • Gość: ja wesołych świąt IP: *.alfanet24.pl 25.12.11, 22:16
                    katolikom i ateistom:
                    WESOŁYCH ŚWIĄT
                    • the-only-bodzio Re: wesołych świąt 25.12.11, 22:20
                      A jakie to święta dla katolików i ateistów?
            • Gość: ??:) rogal IP: *.dynamic.chello.pl 27.12.11, 15:47
              hahahah rogalu drogi ciesz mnie, że infantylna wiara w obrońców prawość na forum stała się Twym sztandarem :)
              Poczytaj Mrożka też pisał o bohaterze walczącym z reżimem wypisując hasła w ...klozecie :)
              tak więc walcz z nieprawością parafrazując Mrożka nie na kibelku tylko może bardziej efektywnie :) a potem unikając hipokryzji oceniaj innych :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka