Dodaj do ulubionych

Biskup sosnowiecki krytykuje Częstochowę. Za in...

12.01.12, 18:15
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • prawdziwykicha.1 Ten człowiek nie wie co mówi. 12.01.12, 18:18
      A jak jest z prawem naturalnym u kleru -tak pytam?Po tym głupim uśmiechu to od razu widsć że coś z nim nie tak.+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
      • Gość: jjj kiedy sie ten kler odpierd.. od polityki, rodzin o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.12, 19:48
        których ci księza pojecia nie mają . to jest skandal ze słucha się takich kolesi i pyta o zdanie.
        • azymut181 Metoda "in vitro" powoduje śmierć ludzi na początk 15.01.12, 21:01
          Metoda "in vitro" powoduje śmierć ludzi na początkowym etapie rozwoju. Tej rzeczywistości nie zmieni emocjonalne podejście do sprawy ignorantów, którzy za nic mają to, że większość dzieci poczętych tą metodą jest zamrażana lub spuszczana w zlewie, a tylko nielicznym "władca-lekarz" przyznaje prawo do dalszego rozwoju i urodzenia się.

Moje życie rozpoczęło się z chwilą połączenia się jąder komórkowych jaja i plemnika; etap rozwoju embrionalnego, potem płodowego, potem etap rozwoju niemowlęcego, potem wieku dziecięcego, wieku dojrzewania itd... Każdy z tych etapów był okresem rozwoju człowieka, którego nikt nie ma prawa zamrozić, wylać do zlewu - nikt nie miał prawa zabić mnie na żadnym moim wcześniejszym etapie rozwoju, tak samo jak nikt nie ma prawa zabić mnie teraz! - Należy zakazać barbarzyńskiej metody"in vitro"!

Ktoś możesz się złościć na rzeczywistość, że człowiek na samym początku swojego życia jest zupełnie bezbronny, że rozpoczyna swoje życie jako pojedyncza komórka o średnicy około 0,1mm, że nawet po 9 miesiącach, po urodzeniu się wciąż nie jest nawet na tyle rozwinięty, żeby móc rozumieć co się z nim dzieje, czy choćby zapamiętać to, co się z nim wtedy działo. Ale taka jest rzeczywistość.

Też na co dzień się nie słyszy o tym, że każda antykoncepcja hormonalna (np. pigułki antykoncepcyjne, plastry) może spowodować śmierć dziecka w początkowej fazie rozwoju: ponieważ w przypadku, gdy komórka jajowa zostanie uwolniona (co może się zdarzyć nawet przy stosowaniu tabletek zgodnie z zaleceniami) i jeśli dojdzie wtedy do poczęcia, to poczęte dziecko nie ma szans na przeżycie ze względu na to, że gestageny zawarte w tabletkach powodują zmiany w błonie śluzowej macicy, przez co uniemożliwią mu dalszy rozwój i wtedy dziecko ginie w początkowym etapie swojego rozwoju.
          Więc używanie antykoncepcji może jak najbardziej spowodować to, że będzie się rodzicami, tylko że martwych dzieci - których śmierć samemu się spowodowało przez używanie antykoncepcji. Taka możliwość spowodowania śmierci poczętego dziecka jest wpisana w sam mechanizm działania antykoncepcji hormonalnej. Nie wspominając nawet o tzw. "pigułkach po" - które jeszcze o wiele częściej niż inne środki mogą powodować śmierć poczętego dziecka.
      • azymut181 Metoda in vitro powoduje śmierć ludzi na początk 15.01.12, 21:02
        Metoda "in vitro" powoduje śmierć ludzi na początkowym etapie rozwoju. Tej rzeczywistości nie zmieni emocjonalne podejście do sprawy ignorantów, którzy za nic mają to, że większość dzieci poczętych tą metodą jest zamrażana lub spuszczana w zlewie, a tylko nielicznym "władca-lekarz" przyznaje prawo do dalszego rozwoju i urodzenia się.

Moje życie rozpoczęło się z chwilą połączenia się jąder komórkowych jaja i plemnika; etap rozwoju embrionalnego, potem płodowego, potem etap rozwoju niemowlęcego, potem wieku dziecięcego, wieku dojrzewania itd... Każdy z tych etapów był okresem rozwoju człowieka, którego nikt nie ma prawa zamrozić, wylać do zlewu - nikt nie miał prawa zabić mnie na żadnym moim wcześniejszym etapie rozwoju, tak samo jak nikt nie ma prawa zabić mnie teraz! - Należy zakazać barbarzyńskiej metody"in vitro"!

Ktoś możesz się złościć na rzeczywistość, że człowiek na samym początku swojego życia jest zupełnie bezbronny, że rozpoczyna swoje życie jako pojedyncza komórka o średnicy około 0,1mm, że nawet po 9 miesiącach, po urodzeniu się wciąż nie jest nawet na tyle rozwinięty, żeby móc rozumieć co się z nim dzieje, czy choćby zapamiętać to, co się z nim wtedy działo. Ale taka jest rzeczywistość.

Też na co dzień się nie słyszy o tym, że każda antykoncepcja hormonalna (np. pigułki antykoncepcyjne, plastry) może spowodować śmierć dziecka w początkowej fazie rozwoju: ponieważ w przypadku, gdy komórka jajowa zostanie uwolniona (co może się zdarzyć nawet przy stosowaniu tabletek zgodnie z zaleceniami) i jeśli dojdzie wtedy do poczęcia, to poczęte dziecko nie ma szans na przeżycie ze względu na to, że gestageny zawarte w tabletkach powodują zmiany w błonie śluzowej macicy, przez co uniemożliwią mu dalszy rozwój i wtedy dziecko ginie w początkowym etapie swojego rozwoju.
        Więc używanie antykoncepcji może jak najbardziej spowodować to, że będzie się rodzicami, tylko że martwych dzieci - których śmierć samemu się spowodowało przez używanie antykoncepcji. Taka możliwość spowodowania śmierci poczętego dziecka jest wpisana w sam mechanizm działania antykoncepcji hormonalnej. Nie wspominając nawet o tzw. "pigułkach po" - które jeszcze o wiele częściej niż inne środki mogą powodować śmierć poczętego dziecka.
    • Gość: wściekła na kler Panie biskupie IP: 212.87.246.* 12.01.12, 18:38
      A ja biję brawo dla naszych radnych.Niech jeszcze zrobią porządek z pielgrzymami którzy zaśmiecają nasze miasto,z niechcianymi modlitwami z głośników.Ludzie mają już dość Waszego gadania.Nie jesteście tacy święci ,poczytajcie troszkę podręczników na Wasz temat.
      Nazywacie ''nas'' parafianami a wiecie chociaż co to słowo znaczy?????????Otóż
      przestarzałe: człowiek bez ogłady, wykształcenia, zacofany, ograniczony.
      Tak nas "parafianów'' właśnie postrzegacie ale KONIEC skończyło się.
      • pall.mall Re: Panie biskupie 12.01.12, 18:58
        Gość portalu: wściekła na kler napisał(a):

> A ja biję brawo dla naszych radnych.Niech jeszcze zrobią porządek z pielgrzymam
        > i którzy zaśmiecają nasze miasto,z niechcianymi modlitwami z głośników.Ludzie m
        > ają już dość Waszego gadania.Nie jesteście tacy święci ,poczytajcie troszkę pod
        > ręczników na Wasz temat.
        > Nazywacie ''nas'' parafianami a wiecie chociaż co to słowo znaczy?????????Otóż
        > przestarzałe: człowiek bez ogłady, wykształcenia, zacofany, ograniczony.
        > Tak nas "parafianów'' właśnie postrzegacie ale KONIEC skończyło się.

Tak nas "PARAFIAN" właśnie postrzegacie(...) Faktycznie coś jest na rzeczy z tym wykształceniem, całe szczęście iż nie jestem niczyim parafianinem. A poza tym to pełna zgoda...
      • Gość: apage Re: Panie prezydencie Matyjaszczyk IP: *.adsl.inetia.pl 12.01.12, 19:08
        Panie prezydencie Matyjaszczyk, jeszcze kilka decyzji, które nie podobają się biskupom i bedzie pan mógł z powodzeniem startowac w nastepnych wyborach.
        Na poczatek proszę podać, ile zadłużone miasto Częstochowa łoży na firmę "Kasa Nostra"? Z Caritasem włącznie.
    • katorakta2 Miłuj, a nie krytykuj, baranie boży! 12.01.12, 19:09
      j.w.
      • dyziek_o Re: Miłuj, a nie krytykuj, baranie boży! 12.01.12, 19:36
        A ja się zastanawiam, co powinno się stać z urzędnikami, którzy łażą na takie spotkania.
        Czy przypadkiem natychmiast nie powinni zostać wyp...ni z zajmowanych stanowisk.
        Udział bowiem - urzędników państwowych, w zjazdach tej instytucji grozi możliwością
        kolaboracją a co za tym idzie możliwościami ogromnych przekrętów finansowych,
        gospodarczych etc,etc. Co udowodniło już istnienie sławetnej komisji do spraw zwrotów.......etc.
        Ja bym im udzielił "upomnienia": - po roku w zawiasach i zakaz zajmowania stanowisk publicznych dożywotnio. Tak na wsiaki pożarnyj słuczaj.
        No ! - ale tak jest, jak się wybiera prawicowych przykruchtowych decydentów.
        Pozdrawiam, Dyzio.
    • swietyczestoch jeden traumatyczny wstyd tu mieszkać 12.01.12, 19:38
      Każdy kolejny prezydent to coraz większy oszołom, arogant, ignorant, zwolennik bmw...niestety to tutaj reguła...jakie to dobre miasto (chyba na deser)...śmieją sie z nas WSTYD! Jak to jest, że tylko o własny interes potrafią zadbać a tak nicziewo.
      • Gość: X Re: do czenstoch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.12, 22:25
        Odpowiedź jest krótka JESTEŚ DEBILEM !!!!
        • Gość: koloratkowy jebis==kup sosnowiecki wypad od naszego miasta IP: *.146.186.205.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.01.12, 03:05
          abten bies-kup z sosnowca niech sie odwali od czestochowy
          Oni sa od szerzenia wiary a nie rzadzenias cipkami i kutasiami.
          NIECH WYWALAJA Z DALEKA OD RZADOW, bo jak nie to zaltwimy 'ZMARTWYCHWSTANIE STALINA" I BEDA wiedziec gdzie ich miejsce.
          110 tysiecy z in wir=tro piwino trafic w ich lapy i curwitasu do spolki

a taki hhhhhhhhhhh jak komin batorego
          Jeszcze troche a beda placic podatki od gruntow i dzialalnosci nie zwiazanej z wiara.
          Banda zlodziei i pedalow!!!!
    • Gość: TOhm Takie jego prawo IP: *.play-internet.pl 12.01.12, 19:43
      Mamy wolność słowa, chce, może krytykować nikt mu nie broni. Musi się tylko liczyć z tym że część ludzi może mieć inne zdanie.
      Mam nadzieję że kiedyś doczekam czasów kiedy przedstawiciele kościoła będą bardziej Chrześcijanami niż przedstawicielami instytucji Kościoła Katolickiego.
      Drodzy księża i biskupi żeby być dobrym chrześcijaninem wcale nie trzeba być katolikiem. Chrystus przez całe swoje życie starał się czynić dobro i dawać świadectwo miłości nigdy nie myślał o tworzeniu żadnych instytucji. To jego następcy w swej próżności utworzyli instytucję Kościoła która niestety przez 2000 lat zajmuje się głównie zbijaniem kasy pod pretekstem szerzenia wiary.
    • Gość: zastępczy temat G. Wyborcza Głosem Klerykalno-Pielgrzymkowym? IP: *.ice-net.pl 12.01.12, 19:50
      Ciągle tematy zastępcze.
      Ile powstało nowych miejsc pracy w Cz-wie? Jak wyglądają kolejki do specjalistów? Jaki poziom bezrobocia w regionie? Jakie srodki zaradcze podjęto? Jakie inwestycje w regionie?
      Niedobrze się robi od tej pisaniny, wyciągania tematów zastepczych.
      co powiedział jakiś ksiądz czy biskup i kto był z pielgrzymką. I przedruki ze strony policji, kto komu morde obił albo okradł. To jest GW czy Głos Klerykalno-Pielgrzymkowy albo Goniec Kryminalny?
      Bądzcie bardziej ambitni.
      • Gość: niewierny tomasz Re: G. Wyborcza Głosem Klerykalno-Pielgrzymkowym? IP: *.adsl.inetia.pl 14.01.12, 18:51
        Ice jacy ambitni?Czy tych zajadłych interesuje coś innego po za wiarą .Walnienty ,czyli dyzio to spać nie może ,by jakieś ciekawostki o kościele nie napisać.Oczywiście psy też numer jeden .Bo koty to już nie .Bezrobocie ,bieda ,podwyżki i wychwalanie obecnego rządu to priorytet Gadzinówki.Inny miał by trudności.Tylko mała wzmianka i chłopcy i dziewczęta w różnym wieku pędzą do neta zameldować swoją obecność.A jakie nicki wyszukane.Jestem zawsze pełen podziwu.
    • medalik0484 Biskup sosnowiecki krytykuje Częstochowę. Za in... 12.01.12, 20:00
      Biskup to niech się zajmie religią dla dzieci a nie będzie rządził moją rodziną co ja robię to jest moje własne sumienie ksiądz to niech chodzi po kolędzie i głosi słowo Boże. Tak względem części wypowiedzi Biskupa "Zbadać, jaki styl życia prowadzi nasza młodzież, co zażywa, i jak to się ma do problemu bezpłodności." Na własnym przykładzie nigdy źle się nie prowadziłem nigdy niczego nie zażywałem a mam swój własny życiowy problem. I popieram wszelką każdą pomoc w tym kierunku i nie ważne czy rządzi SLD czy PIS czy PO czy PSL czy Palikot.

• isabela.2 Biskup sosnowiecki krytykuje Częstochowę. Za in... 12.01.12, 20:15
      Nie jestem żadnym katolikiem żeby nie było....ale racja jest.Młode panny niczym królice doświadczalne pożerają hormony (antykoncepcję) a potem myślą że kiedy przestaną stosować owe pigułki to wszystko wróci do normy,czyli będą płodne. O tusz tak się nie dzieje.Skoro płodność jest zahamowana na miesiące a czasami i lata ,to odwracanie tego procesu nie trwa od razu.To o czym piszę to jest tzw bezpłodność wtórna,która wymaga (jak widzimy ze statystyk rosnącej bezpłodności)leczenia .Wiem że in vitro ma być stosowane w skrajnych przypadkach i kiedy nie ma już nadziei na leczenie. Ale zanim zaczniemy stosować takie a nie inne metody to może czasem warto poczytać....o hormonach i nie tylko. A pieniądze na in vitro to raczej bym przekazała na maluszki już żyjące a czasem chore ,czy żyjące w skrajnej nędzy a nie czasami na bezpłodność z własnej winy (zaznaczam CZASAMI)
      • Gość: zetka Re: Biskup sosnowiecki krytykuje Częstochowę. Za IP: *.prenet.pl 12.01.12, 20:41
        Tabletki nie powoduja niepłodnosci tylko maskuja zaburzenia cyklu, ktore mogą być przyczyna niepłodnosci. Jak się je dlugo bierze to sie zapomina ze kiedys byl problem i tyle. Demonizowanie tabletek to podstawowa metody wzbudzania poczucia winy u kobiet przez organy majtkowe KK i wszelkich naproszarlatanów.

PS A ogólnie to najczestsza przyczyna niepłodnosci sa na dzien dzisiejszy kiepskie plemniki.
      • taniarada Re: Biskup sosnowiecki krytykuje Częstochowę. Za 27.09.16, 11:00
        Polaków i Polek rozmowy
        • ku-tz Re: Biskup sosnowiecki krytykuje Częstochowę. Za 27.09.16, 20:08
          Bodzio mój drogi, na Suboczynie znajdziesz o wiele ciekawsze wątki.
          www.czestochowa.pl/page/294,miejskie-skladowisko-odpadow.html
          • taniarada Re: Biskup sosnowiecki krytykuje Częstochowę. Za 27.09.16, 20:19
            ku-tz napisała:

> Bodzio mój drogi, na Suboczynie znajdziesz o wiele ciekawsze wątki.
            > www.czestochowa.pl/page/294,miejskie-skladowisko-odpadow.html
            Kolega się znalazł od siedmiu boleści .
    • hamer46 Biskup sosnowiecki krytykuje Częstochowę. Za in... 12.01.12, 20:20
      Proponuje bp Kaszak zbadać, jaki styl życia prowadzi kler, co zażywa, i jak to się ma do problemu pedofilii i jej ukrywania w KK.

• Gość: taki tam sobie... Re: Biskup sosnowiecki krytykuje Częstochowę. Za IP: 188.95.29.* 12.01.12, 21:40
        Bp Kaszak niech pilnuje swojej diecezji,
        my mamy swojego bp-a którego możemy
        ewentualnie posłuchać.
        Albo i nie...
        • Gość: umcs Re: Biskup sosnowiecki krytykuje Częstochowę. Za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.12, 22:14
          Kaszak- to można sobie wycisnąć - i po sprawie.
          Pilnuj biskupku swojej diecezji a nie wpie... j się na nie swój teren.
    • isabela.2 Re: Biskup sosnowiecki krytykuje Częstochowę. Za 12.01.12, 20:21
      To niech rodziny same sobie fundują in vitro a nie łażą po pieniądze podatników. Skoro tak bogata jest Częstochowa to niech pomoże w leczeniu dzieci już żyjących i chorych, gdzie rodzice nie mają pieniędzy na leczenie bo ciągle kasy brak....skoro jest ważniejsze dziecko którego jeszcze nie ma niżeli to żyjące....to sam się zastanów w jakim mieście żyjemy.
      • Gość: bik Re: Biskup sosnowiecki krytykuje Częstochowę. Za IP: *.96.240.183.tvksmp.pl 13.01.12, 07:31
        >>>>Skoro tak bogata jest Częstochowa to niech pomoże w leczeniu dzieci już żyjąc
        > ych i chorych, gdzie rodzice nie mają pieniędzy na leczenie bo ciągle kasy brak<<<<<
        A ja się pytam Ciebie czemu kościół tym ludziom nie pomoże?? Może wreszcie do czegoś (oprócz wyciągania kasy od ludzi) sie przyda
    • Gość: Poldek Re: Biskup sosnowiecki krytykuje Częstochowę. Za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.12, 22:16
      Czytanie ze zrozumieniem się kłania... Jak się nie rozumie pojęć, które bp porusza, to niech sie nie wypowiada.
    • Gość: prorok Re: Biskup sosnowiecki krytykuje Częstochowę. Za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.12, 22:18
      Wielkie osiągnięcia wielkiego mistrza świata w walce z Kościołem : - Narodowy Instytut Statystyki poinformował, że w Hiszpanii po raz pierwszy liczba samobójstw jest większa od liczby śmiertelnych ofiar wypadków drogowych. Z przedstawionych danych wynika, iż liczba osób, które odebrały sobie życie, wzrosła o 10%. Według psychiatrów najczęstszą przyczyną samobójstw są problemy ekonomiczne, utrata pracy czy mieszkania.Po blisko ośmiu latach rządów socjalistyczny premier Zapatero, którego polityka społeczna odcisnęła się liberalnym piętnem w tradycyjnie katolickim kraju, m.in. legalizacją małżeństw między osobami tej samej płci, zoofilii, i zniesieniem nauczania religii w szkołach, stał się obiektem powszechnej krytyki w związku z politykę gospodarczą .Zapatero ustępuje w chwili, gdy 46 proc. młodych Hiszpanów jest bezrobotnych, stopa ogólnego bezrobocia (21,5 proc.) jest dwukrotnie wyższa od średniej europejskiej.
    • han-ss Biskup sosnowiecki krytykuje Częstochowę. Za in... 12.01.12, 23:02
      in vitro to dawniej się krowy zapładniało, przyjeżdżał do wsi weterynarz i tak właśnie zapładniał krowy, to raz, a dwa skoro miernociny u władzy chcą z pieniędzy podatników finanoswać bądź co bądź prywatne problemy, to ja żądam aby też z publicznych pieniążków finansowano leczenie pustych tępych łbów w psychiatryku, na forum jest od licha kandydatów, wyłapać takich , zamknąć w Tworkach i leczyć
    • be0wulf Zaproponujcie "duchownym" odpłatny pokropek 13.01.12, 08:44
      zapładnianego in vitro jajeczka. Wtedy zmienią zdanie i udzielą "błogosławieństwa", a fragment mantry o pomyślności tego płodu zamieszczą w koronce, różańcu i w litanii.
      Gwarantuję.
      • azymut181 Metoda "in vitro" powoduje śmierć ludzi na początk 15.01.12, 02:27

• katecheta_dwa Biskup, analfabeta a może "Ojciec Dyktator 2" 13.01.12, 13:01
      Przykro ale ostatnio Pan swoim hierarchicznym sługom miesza w głowie. Widocznie chce ich zastępy zredukować z powodu niskiego poziomu wiedzy, umiejetności a szczególnie z braku ich rozeznani co do miejsca i czasu akcji. Dzięki Ci PANIE za właściwą drogę .
    • azymut181 "in vitro" powoduje śmierć ludzi na początkowym et 13.01.12, 22:40

• dyziek_o Re: "in vitro" powoduje śmierć ludzi na początkow 14.01.12, 15:06
        No i widzisz "azymut" - że jesteś sam najlepszym przykładem tego, ze "produkcja metodami naturalnymi " nie zawsze się sprawdza.
        Chyba, że waściny tata był w tym momencie w stanie wskazującym, inaczej mówiąc,
        znajdował się "pod wpływem".
        A jak by cię zrobiono za pomocą probówki, być może był byś normalny i takich głupot nie wypisywał.
        Więc nie mów chop! - a przynajmniej bozi do tego nie mieszaj.
        Pozdrawiam serdecznie,
        Dyzio.
        • azymut181 Re: "in vitro" powoduje śmierć ludzi na początkow 14.01.12, 18:09
          Dyzio, ja tutaj nigdzie nie użyłem argumentów, które mógłbyś nazwać religijnymi. Przyjęcie za pewnik faktu, że po zapłodnieniu powstała nowa istota ludzka, nie jest sprawą upodobań czy opinii. Ludzka natura tej istoty od chwili poczęcia do starości nie jest metafizycznym twierdzeniem, z którym można się spierać, ale zwykłym faktem doświadczalnym.

Na temat niewolnictwa ludzie też mieli różne opinie i umieli je uzasadniać (albo po prostu obrażali ludzi, którzy bronili praw człowieka). Segregacja rasowa (dla białych i czarnych oddzielne szkoły, toalety publiczne, ławki parkowe itp.) trwała w USA do 1964 roku. Ustawy norymberskie (np. zakaz zawierania małżeństw nie-Aryjczyków z Aryjczykami) uchwalone w Niemczech w 1935r. nawet miały podstawy naukowe - podstawą tą była eugenika. W Polsce też były towarzystwa eugeniczne i nawet polskim politykom obrywało się za brak zrozumienia dla zasad higieny rasowej i nie przeznaczania funduszy na rozbudowę instytutów eugenicznych, w przeciwieństwie do postępowców z zachodu. "Żydzi to ludzie" też podlegało dyskusji... Naukowej dyskusji.

W samej Szwecji w latach 1936-1976 na podstawie programu eugenicznego przymusowo wysterylizowano 63 tys. osób "nieprzydatnych" lub "niedostosowanych" społecznie.

Jeszcze za komunizmu w Jugosławii, w 1952 uchwalono prawo, że życie dziecka jest pod ochroną dopiero od zaczerpnięcia przez nie, pierwszego łyku powietrza, czyli od chwili wydania pierwszego krzyku: obok fotela ginekologicznego, stoi wiadro z wodą i zanim dziecko zdąży krzyknąć, zatyka mu się usta i wkłada pod wodę. I tak uczyli też studentów medycyny.

A teraz w wyniku procedury "in vitro" 60-95% dzieci poczętych tą metodą ginie przed narodzeniem. Są zamrażane, spuszczane do zlewu. A wielkość rynku sztucznego zapłodnienia wynosi ok. 500 mld funtów rocznie... A ludziom później pozostają tylko wyrzuty sumienia, że gdzieś w zamrażalniku znajdują się ich dzieci, które być może będą żyły, a może zostaną zabite, lub, że do śmierci niektórych już sami się przyczynili.
          • Gość: gościu Re: "in vitro" powoduje śmierć ludzi na początkow IP: *.adsl.inetia.pl 14.01.12, 21:56
            azymut bo ci dyźko rzuci argument,że z idiotami nie rozmawia i sprowadzi do swojego poziomu.Dla niego pedały i geje to to samo in vitro.Panieńki z ruchu palikota chodzące w gaciach ,w sejmie to miłość tego roku.
          • Gość: X Re: do Azymut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.12, 22:37
            Azymut a nie przyszło ci do głowy ile zabiłeś dzieci podczas masturbacji ? powinieneś z tego powodu zacząć się biczować... zastanów się tylko kiedy czy przed, czy po ?
            • Gość: gościu Re: do Azymut IP: *.adsl.inetia.pl 14.01.12, 22:42
              wszyscy winny i ksiudz .A ja taki dobry bezbożnik.Walenie konia to przywara donlada tuska , czy robienie wała z narodu.Czy jakoś tam.
            • azymut181 Re: do Azymut 14.01.12, 23:16
              Szanowny X,
              Mam nadzieję, że kiedyś na lekcji biologii, dowiesz się czym jest plemnik, czym jest komórka jajowa i że połączenie komórki jajowej i plemnika, czyli gamety matczynej i ojcowskiej daje początek odrębnemu życiu - poczęty zostaje nowy człowiek, którego rozwój dokonuje się w czasie życia ludzkiego, według jego własnego rytmu, od początku do późnej starości czerpiąc z otoczenia wodę, tlen i proste związki organiczne. Nie da się w tym rozwoju wyróżnić naukowo jego przedludzkiej i ludzkiej fazy. A wszystkie cechy dziecka, takie jak płeć, kolor oczu, włosów i skóry, tendencja do wysokiego lub niskiego wzrostu, skłonność do pewnych chorób zostają określone już w momencie poczęcia.

Niemcy za czasów Hitlera traktowali innych ludzi jako "podludzi", a teraz mamy do czynienia z traktowaniem człowieka na początkowym etapie rozwoju jako "przedczłowieka".

To nie tylko tyczy się w procedury "in vitro", ale także, o czym na co dzień się nie słyszy, a jest ogromnie ważne:

każda antykoncepcja hormonalna (np. pigułki antykoncepcyjne, plastry) może spowodować śmierć dziecka w początkowej fazie rozwoju: ponieważ w przypadku, gdy komórka jajowa zostanie uwolniona (co może się zdarzyć nawet przy stosowaniu tabletek zgodnie z zaleceniami) i jeśli dojdzie wtedy do poczęcia, to poczęte dziecko nie ma szans na przeżycie ze względu na to, że gestageny zawarte w tabletkach powodują zmiany w błonie śluzowej macicy, przez co uniemożliwią mu dalszy rozwój i wtedy dziecko ginie w początkowym etapie swojego rozwoju.
              • Gość: gościu Re: do Azymut jaki szanowny? IP: *.adsl.inetia.pl 14.01.12, 23:22
                to taki śmieć jak inny na śmietniku .On zrzuca kajdany z netu i robi wypróżnienia.Bez podniety .Ten się nie nauczy niczego.
              • sweet_sensi Re: do Azymut 16.01.12, 10:59
                Nie wiem czy Ty wiesz z lekcji biologii ale w momencie zapłodnienia, zapłodnieniu ulega nie jedna komórka jajowa a kilkanaście, po czym większość zostaje w wyniku naturalnej "aborcji" usunięta z organizmu, czasem natura się myli i mamy bliźniaki etc.
                I co teraz zrobisz z tym fantem?
                • Gość: Analityk Re: do Sweet-Sensi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.12, 12:12
                  Nie wiem, czy wiesz, ale ludzie czasem umierają i to w różnym wieku. Czasami z przyczyn tzw.naturalnych, w wyniku chorób, wypadków, a czasem w wyniku zabójstwa. I co Ty na to ?
                • azymut181 Re: do Azymut 16.01.12, 14:38
                  Sweet_Sensi, Przypadek zapłodnienia więcej niż jednej komórki jajowej, to ciąża bliźniacza, np. dwojaczki. Natomiast myślę, że chodziło Ci o przypadek poronienia spontanicznego mogący zajść przed implantacją. Na to mają wpływ różne czynniki: czy kobieta jest narażona na działanie toksyn w środowisku, zależy od stosowania używek (np. alkohol, papierosy), czy ma problemy z hormonami, od różnych infekcji, zależy także od wieku kobiety itp. Także przyczyną może być choroba rozwojowa poczętego dziecka.

Na różnych etapach rozwoju może człowieka spotkać śmierć, ale nie daje nam to prawa do tego, żebyśmy mogli zabijać ludzi, stosując tłumaczenie, że i tak czasem giną z różnych
                  powodów. A co Ty powiesz na to, że ludzie giną również z innych powodów: choroby, kataklizmy, czy wypadki drogowe? Czy to w jakimś stopniu umniejsza ich prawo do życia na tyle, żeby jakiś "lekarz" mógł decydować o tym, czy mogą dalej żyć czy nie? Twierdzę, że w żadnym stopniu.

Wspomniałaś też o przypadku podziału bliźniaczego (nie jest do końca znana przyczyna podziału), nie świadczy on o tym, że człowiek będący w fazie rozwoju, w którym ten podział
                  jest możliwy, nie jest człowiekiem: świadczy tylko o tym, że w tej fazie rozwoju człowieka, sam rozwój jest największy i nawet taki podział nie jest zdolny do przerwania jego rozwoju (spowodowania jego śmierci). Na późniejszym etapie rozwoju organizmu ludzkiego, gdy jego
                  komórki już nie mogą zastąpić funkcji brakujących komórek, organizm nie byłby w stanie przeżyć takiego podziału. A to, że do pewnego czasu nie wiemy, czy urodzi się jeden, czy dwoje ludzi, to po prostu znaczy, że nie wiemy wszystkiego.
    • Gość: ingri Co nas obchodzi jakiś gorolski biskup? IP: *.play-internet.pl 15.01.12, 16:13
      Klecha gorolski niech pilnuje swoich kochanek na plebaniach w Sosnowcu i innych zadupiach
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka