Dodaj do ulubionych

Kim jest Roman Bolczyk

25.01.12, 22:11
Kim jest nowy Prezes MPK? Czy to możliwe, że był prokuratorem w wieku 22 lat, w dodatku nie kończąc studiów prawniczych? Czy ktokolwiek sprawdził dane tego człowieka, czy ktoś zweryfikował jego dziwne opowieści. Czy możliwe jest pobieranie przez kilka miesięcy wynagrodzenia na poziomie kilkunastu tys. złotych pełniąc w |MPK funkcję, której nie ma w schemacie organizacyjnym? Czy można wygrać konkurs nie składając oferty zawierającej doświadczenia zawodowego (to akurat możliwe wiedząc, że i tak miał wygrać, to po co Rada Nadzorcza ma się do tego odnosić)? Czy można kierować tak dużą firmą zajmując się wyłącznie propagandą sukcesu (niech ktoś to zweryfikuje), wydając ogromne pieniądze na przekupywanie dziennikarzy (są zawierane umowy zlecenia w tej sprawie o czym głośno mówi sam Bolczyk), zatrudniając kolejnych nowych ludzi (już kilkunastu) pobierających duże pieniądze, którzy nic nie wnoszą do firmy (za to są kolegami po linii partyjnej) w planach kolejne przyjęcia na wysokie stanowiska (kolejne kolosalne koszty), godząc się na dziwne propozycje swego zastępcy ( pewnie dla świętego spokoju) odsuwając dobrych fachowców (mogą patrzeć na ręce), podejmując decyzje bez jakiejkolwiek analizy działając „pod publikę”? Wynajmuje firmy płacąc olbrzymie pieniądze za to co mogą wykonać pracownicy (dziwne umowy na analizy, obsługę prawną, ubezpieczenia itp.)Apeluję do forumowiczów – niech wypowiedzą się na ten temat (może osoby znające tego pana ze Śląska) kim jest Roman Bolczyk jaki jest jego życiorys? Czy jest to nowy Nikodem Dyzma, czy może schizofrenik który uwierzył w to co mówi? (a trzeba przyznać, że mówi bardzo przekonująco – ale tylko mówi, nic z tego nie wynika- „dla każdego coś miłego”). Dlaczego nikomu nie włączyło się czerwone światło (ani Radzie Nadzorczej ani Prezydentowi) – za chwilę będzie za późno-firma padnie przygnieciona kolosalnymi długami których narobi p.Bolczyk.
Obserwuj wątek
    • Gość: ewita Re: Kim jest Roman Bolczyk IP: 184.107.58.* 25.01.12, 23:40
      trzeba splacic wyborcze zobowiazania. Sztab ludzi działal w kampanii prezydenckiej za darmo, ale zato z nadzieja na jakas gratyfikacje po wyborach. Jak zwykle płacą je z publicznych pieniedzy. Czyli zapłacisz Ty, Pan i Pani.
    • Gość: pi Re: Kim jest Roman Bolczyk IP: *.reddexservers.co.uk 26.01.12, 11:45
      up
      • Gość: Gość Re: Kim jest Roman Bolczyk IP: *.dynamic.chello.pl 26.01.12, 12:39
        Namnożyło się różnej maści kolesiów królika, karierowiczów i dorobkiewiczów. Ale skoro w panu prokuratorze obudził się duch biznesmena i zarządcy, to poczekajmy. Firma MPK padnie i na popiołach uwłaszczą się postkomuniści, co jeszcze nie zdążyli się nachapać. Utworzą się spółki Tramwaje i Autobusy i dopiero wtedy zacznie się dojenie miejskiej kasy! A pasażer i jego potrzeby będą tylko tłem. Już niedługo, bo sam pan Bolczyk mówił, że MPK stoi nad finansową przepaścią.
    • Gość: Roman Bolczyk Re: Kim jest Roman Bolczyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.12, 18:32
      W kraju, w którym codziennie miliony ludzi modlą się: "Przebacz nam, jako i my przebaczamy naszym winowajcom", wciąż za mało jest szczerej chęci pojednania - mówi ks. Henryk Bolczyk
      • Gość: starter Re: Kim jest Roman Bolczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.12, 20:07
        To niesamowite. Rzeczywiście nikt nic o nim nie wie.
    • Gość: oko chłop z ja-mi ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.12, 08:47
      na mój gust to chłop z ja-mi, który może zrobi porządek w tym zapuszczonym burdelu jakim stało się przez ostatnie lata MPK wymuszające ustępstwa na strachliwym Wronie i pielęgnujące przywileje związkowych kacyków.
      A co do braku informacji o panu B. to wystarczy trochę wysiłku intelektualnego i można znaleźć w necie , że był w radach nadzorczych firm prywatnych oraz Wojewódzkiego Parku Wypoczynku i Rozrywki w Chorzowie + pokazuje się jako szef sądu partyjnego SLD.
      • Gość: klops Re: chłop z ja-mi ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.12, 20:41
        Przecież chodzi o to, że oprócz RN ten człowiek nigdy nie kierował ludźmi, czytaj ze zrozumieniem człowieku.
        • Gość: oko Re: chłop z ja-mi ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.12, 09:09
          za to poprzednicy Bolczyka kierowali pracownikami, ze "zrozumieniem" ma się rozumieć co widać słychać , czuć i za co my wszyscy płacimy !i
    • Gość: cimci Re: Kim jest Roman Bolczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.12, 13:13
      prawdopodobnie jeden z przekupionych stanowiskiem gości ze slaska. Tak chcieli zyskac wladze na szczeblu krajowym
      • Gość: jajcarka Re: chłop z ja-jaaa-my! IP: *.yolau.net 02.05.12, 12:15
        po 3,00 zł (z 23 % VAT) za sztukę. Nareszcie!
    • Gość: p Re: Kim jest Roman Bolczyk IP: *.sonicgatehosting.com 02.05.12, 19:28
      partyjniakiem żrącym 20 tys zł co miesiąc.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka