Dodaj do ulubionych

Problem ze szkłem

16.02.12, 20:42
Witam.
Generalnie to tak jak w temacie.Mam problem gdyż nie wiem w jaki sposób zutylizować szkło(szacuję,że około 2T).Panowie z firmy,z którą mam podpisaną umowę o wywóz nieczystości zabronili mi wrzucać tego szkła do pojemnika.Obdzwoniłem więc wszystkie firmy,skupujące surowce wtórne ale szkła nikt nie chce.Dodam jeszcze,że nie jest to tzw. szkło opakowaniowe a stłuczone szyby okienne.Na hucie szkła także nie chcą przyjąć.Może ktoś z Was miał kiedyś podobny problem i coś doradzi....?Z góry dziękuje za sensowne odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: pike Re: Problem ze szkłem IP: *.cdma.centertel.pl 16.02.12, 20:58
      W skupach surowców wtórnych nic z takim szkłem nie wskórasz. Nie wiem czy się nie nadaje do przetworzenia tak jak szkło butelkowe - fakt, że wrzucanie potłuczonych szyb do pojemników od recyklingu jest zabronione.
      Spróbuj jeszcze popytać w takich firmach jak Press-Glass. Tam mają sporo tłuczonego szkła z szyb, pakują to do kontenerów i coś z tym dalej robią. W ostateczności zamówienie kontenera z firmy śmieciowej i wywóz na własny koszt.
    • Gość: ja Re: Problem ze szkłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.12, 21:20
      Zadzwoń do jakiejś firmy zabierającej odpady typu Sita, albo bezpośrednio na wysypisko śmieci i zapytaj się co masz zrobić z takim szkłem.
    • Gość: mały Re: Problem ze szkłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.12, 17:12
      GUARDIAN SKUPUJE SZKŁO BIAŁE ALE MUSISZ MIEĆ MINIMUM 10 TON
      • Gość: Maniek Re: Problem ze szkłem IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.12, 17:35
        Zwróć się do UM wydziału ochrony środowiska na piśmie. Ktoś musi odebrać od Ciebie te odpady. Jeśli wszystkie drogi zawiodą, powolutku zapełniaj miejskie!!!! kosze na śmieci i przerzuć problem na podmiot odpowiedzialny czyli gminę. Byle nie do lasu.

Jak widać uczciwym w stosunku do przyrody przeszkadza być sama ochrona środowiska.

Pojeździj po okolicy, wielu potrzebuje do wyrównania terenu ziemię gruz, na pewno ktoś to weźmie. Szkło nie zaszkodzi środowisku będąc pod ziemią.

• Gość: piotuspan2011 Re: Problem ze szkłem IP: *.180.35.208.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.02.12, 16:32
      Dziękuje wszystkim za odpowiedzi.Przedzwonię do tego Guardiana może jak usłyszą że jestem skłonny dostarczyć to do nich na własny koszt i że chcę to oddać za darmo to zgodzą się przyjąć.Jeszcze raz dzięki za wszystkie podpowiedzi.
      • Gość: zenek Re: Problem ze szkłem IP: *.96.242.188.tvksmp.pl 21.02.12, 20:07
        podjedź do najbliższego szklarza - np w mrówkowcu lub na krakowskiej w bramie tuż przed alejami - i zapytaj - oni mają taki sam odpad również w dużych ilościach - ktoś to pewnie przyjmuje, dogadaj się z nimi.

powodzenia - napisz co zrobiłeś, zostanie dla potomnych
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka