28.03.12, 15:19
Czy ktoś słyszał o takiej firmie?
Obserwuj wątek
    • klusecznik Re: piem 28.03.12, 15:27
      NIE !!
      • Gość: makaroniak Re: piem IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.12, 18:37
        Ja też nie słyszałem
    • Gość: Cęstochowianin Re: piem IP: *.adsl.inetia.pl 28.03.12, 21:00
      ja coś słyszałem, ale ...
    • Gość: david Re: piem IP: 83.238.117.* 01.04.12, 16:36
      Tak, jest to firma, ktorej oddział dopiero co powstał w Częstochowie na ulicy Krakowskiej 2. Bardzo sympatyczni ludzie tam pracują, miła obsługa i generalnie zawsze można na wszystko uzyskać odpowiedż, a nie jak w tych niektórych biurowcach, gdzie z wielką łaską trzeba czekać żeby ktokolwiek zapytał czy w czymś można pomoc . Odbyłem tam swój dzień próbny na który zostałem zaproszony i bardzo mi się podobało, niestety nie miałem odpowiednich kwalifikacji, żeby dostać sie na stanowisko na które składałem dokumenty, ale super atmosfera tam jest. Mlody zespół pracowników przyjaxnie nastawionych do ludzi i chcących się wciąż rozwijać. Bardzo gorąco wszystkim polecam, bo sam właśnie jestem w trakcie robienia kursu, żeby móc się tam zatrudnić . pozdrawiam
      • klusecznik Re: piem 01.04.12, 16:39
        Dużo piszesz, ale nie wiadomo (z Twojej wypowiedzi) czum się ów piem zajmuje ...
        • dyziek_o Re: piem 01.04.12, 19:05
          Jak to czym; - pijem ?! - no to cyk!
          Już w nazwie jest info.
          Pozdrawiam,
          Dyzio.
    • Gość: gosc Re: piem IP: *.dynamic.chello.pl 06.04.12, 12:59
      www.energetycznecentrum.pl to ta firma. Akwizycja. Nie mam pojęcia czemu w częstochowie nazywają się pi.em.
      • Gość: Kasia Re: piem IP: 83.238.117.* 06.04.12, 21:31
        Kolego jak zapewne wiesz, bo domyślam się, że byłeś na rozmowie kwalifikacyjnej w tej firmie to w takich placówkach są 3 działy : administracja, dział obsługi klienta i dział techniczny. I jesli tylko dobrze sluchałeś to powinieneś wyłapać że możesz złożyć swoje dokumenty na stanowisko : asystenta handlowca, sekreterki albo magazyniera kierowce, wiec moim zdaniem mowiac, że w tej firmie zajmuja sie tylko akwizyjca jest to dosc duze uproszczenie nie sadzisz ?? Owszem dział obsługi klienta zajmuje sie wspolpraca z klientem bezposrednio i tego dowiedzialam sie od dziewczyny z która ja odbylam swoj dzien probny, a to znaczy ze sa tam przedstawiciele handlowi, ale przeciez nie tylko!!! więc może najpierw osoby ktore sie wypowiadają powinny sie zapoznać z ta firma a potem udzielac się na forach. Pozdrawiam.
        • quasi-modo Re: piem 07.04.12, 02:00
          Kolejna piramidka tylko trochę lepiej przygotowana .
          • Gość: Kasia Re: piem IP: 83.238.117.* 09.04.12, 23:36
            Heh zadziwia mnie inteligencja i światopogląd niektórych osób ...
    • Gość: Monika Re: piem IP: *.adsl.inetia.pl 17.04.12, 21:31
      Droga Kasiu, pomijając fakt że cała ta firma to jeden wielki przekręt, to potrzebują tam tylko i wyłącznie akwizytorów, choć jak oni to ładnie nazywają przedstawicieli handlowych, jak umawiałam się na dzień próbny miałam pracować w biurze przy papierkach, fakturach... kolega z którym byłam miał pracować jako magazynier/kierowca... a trafiliśmy na miasto do chodzenia od mieszkania do mieszkania i wciskania ludziom umów na których sami nie wiedzieliśmy co było napisane, na zakończenie dnia zaoferowano nam umowę o dzieło na 1 miesiąc, 3-razy grubszą od umowy o pracę i tak niejasno napisane (miedzy innymi o 15tyś zł kary za nie wywiązanie się z umowy), że nie doczytałam do końca i zrezygnowałam, kolega też.
      Szkoda czasu dla takich firm, no chyba że kogoś kręci wciskanie ludziom kitu :)

Nie polecam nikomu tej firmy, jak prędko powstała tak prędko zniknie, zobaczycie ;)
      • Gość: Daniel Re: piem IP: 83.238.117.* 22.04.12, 23:13
        Cześć, tak czytam te Wasze wypowiedzi i postanowiłem się wtrącić... ;) Całkiem nie zgadzam się z wypowiedzią koleżanki Moniki, przynajmniej w niektórych kwestiach, bo tak się składa, że mój bardzo dobry kumpel tam pracuje, więc informacje mam z pierwszej reki. Otóż droga Moniko, on też miał taki swój dzień próbny tak jak i ludzie którzy z nim wtedy przyszli, też chodził od mieszkania do mieszkania z tymi szkoleniowcami, ale to wcale nie znaczy, ze bedzie tak pracować . Mimo, ze chodził chyba do 18 z nimi w tym terenie to teraz pracuje na stanowisku właśnie magazyniera/ kierowcy i jest zadowolony. Tak więc sory, ale nie wydaje mi się żebyś miała racje !! Najwidoczniej na administracje potrzebowali kogoś z większym doświadczeniem, bez urazy oczywiście. Kumpel mi opowiadał jak ta firma działa i uwierz mi, że nie dojdzie do tego, że ja zamkną. Wprost przeciwnie zobaczysz jak szybko będzie się rozwijała, może wtedy się wypowiesz dopiero !!! Pozdrawiam ;)
        • Gość: Piem to żart Re: piem IP: *.96.236.248.tvksmp.pl 23.04.12, 12:56
          Po pierwsze, jeśli chcesz bronić swojej firmy rób to z głową a nie używaj tego samego IP żeby odpisywać pod różnymi nickami.
          W ramach wstępu mogę powiedzieć, że ta firma to kpina. . Jak nigdy nie fatyguje się do kontaktowania z firmami, które nie podają swojej nazwy, adresu itd itp w treści ogłoszenia tak mnie coś podkusiło by zadzwonić pod prosto napisane jak cep ogłoszenie na gazeta pl.
          Telefon odbiera młoda dziewczyna, w tle słychać radio przez co ledwo możemy się porozumieć. Został wyznaczony dzień i godzina spotkania w biurze. Zachodzę na miejsce i widzę, że z biura wychodzi pare osób. Wchodzę do biura i widzę więcej osób. Myślę sobie ok, może nowa firma i nie wiedzą jak się prowadzi rekrutacje na stanowiska, przecież nikt rozumny i pracujący w poważniejszym biznesie nie zaprasza w ten sposób tyle ludzi na tą samą godzinę... ok, poczekam i zobaczę. Rozmowy odbywały się parami, sądzę że to wynikało z ilości osób które przyszły, bo nie sądzę żeby ta młoda po studiach lub w trakcie s. siksa z którą się rozmawiało miała pojęcie o grupowych rozmowach kwalifikacyjnych.
          Po takiej rozmowie, można dostać telefon z zaproszeniem na dzień próbny Hurrrrraaaa!!! : D
          Zachodzi się do biura na dzień próbny a tam.... widzisz kolejny raz grupkę osób : ) Co za kretyn zaprasza około 10 osób na dzień próbny... w tym momencie już wiesz, że nikt ci nie odda za stracony czas : ) Ale najlepsze dopiero przed nami : )
          W pierwszym pokoju oczywiście znajduje się tzw kancelaria lub sekretariat, każde biuro posiada takie coś. Tylko, że nie w każdym sekretariacie znajduje się zestaw głośników 2+1 : ) i drugi zestaw 2ch dziewczyn wyglądających jakby wybierały się na dyskotekę np do depo : ).
          Wyglądało to mianowicie tak: 10 osób na dzień próbny siedziało i stało wzdłuż okna a dwie dziewczynki przekładały sobie umowy z miejsca na miejsce i czasem wstukiwały coś z umowy do komputera. Do tego wszyscy mogli słuchać przepiękną dyskotekową muzykę z subwoofera. Gdyby ta muzyka była jeszcze cicho to można zrozumieć, ale ona grała jak u wieśniaka jadącego samochodem przez aleje . Dziewczyna, która stała 1,5m od pewnego pana pytając go o imię i nazwisko nie mogła go usłyszeć i prosiła o powtórzenie (połowa osób w tym momencie zaśmiała się pod nosem : ). W drugim pomieszczeniu kadra zarządzająca, czyli młodzi studenci : ) śpiewała w kółeczku wraz z panią pseudo menadżer, motywowanie pracowników poprzez zabawę - urocze : ) (ściana była z pleksi). Cudnie, można poczuć się jak w przedszkolu. 10 osób zostało podzielone na grupy i przydzielone do lidera, który wypełniał wspólnie z tobą ankietę na swoim kolanie w tym samym pomieszczeniu w którym wcześniej odbywały się śpiewy. Można nadmienić, że ankieta musiała być wypełniana na kolanie ponieważ w pomieszczeniu nie znajdowały się stoły : ). Po rozmowie z liderem (czyli studentką lub studentem nie mającym pojęcia o prowadzeniu rozmowy) okazywało się, że nie będziesz pracować w administracji, jako magazynier czy kierowcą lub czymkolwiek innym na umowie o pracę tylko akwizytorem na umowie zlecenie, który za 5 minut rusza na podbój miasta w celu spisywania umów o zmianę dostawcy prądu.
          Będziesz gwarantować niższe rachunki o 10 zł przez pół roku. Nie musisz znać umowy i klauzul w niej zawartych, ważne jest to że będą płacić 10 zł mniej. A później... standardowo jak w każdym biznesie oskubią klienta, bo umowa jest podpisana na znacznie dłuższy czas.
          To co zostało opisane to tylko mała część tego żartu zwanego Pi.Em mieszczącego się przy ulicy krakowskiej, dającego super ogłoszenia na gazeta pl.
          • Gość: praca Re: piem IP: *.toya.net.pl 23.04.12, 20:14
            hej jak wiadomo w Częstochowie pracy zajebistej się nie znajdzie a tam da się nieźle zarobić , to na pewno ! a jak ktoś nie chce tam pracować nie musi nikt nikogo nie przywiązuje do biurka . Produkt firmy jest nowy na rynku łatwo się sprzedaję !
            • Gość: to żart Re: piem IP: *.96.236.248.tvksmp.pl 23.04.12, 20:45
              Zgadza się, dlatego na internecie są od 2 mc ogłoszenia dot. rekrutacji : ). Szkoda słów.
              • Gość: Monika Re: piem IP: *.adsl.inetia.pl 25.04.12, 21:54
                Witam.
                Potwierdzam wszystkie słowa Pana "Piem to żart', dokładnie tak było, żenada straszna.
                Panie Danielu, żałosna próba ratowania wizerunku firmy i czekanie na naiwnych by chodzili z wami i wciskali ludziom kit. O proszę... to o was:
                czestochowa.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,11602339,Domokrazni_sprzedawcy_pradu_wrocili__Maja_nowy_wabik.html
                Aż dziwne że żadna instytucja w tym kraju nie zajmuje się takimi sprawami... napisze się do mediów odzew jest od zaraz, napiszesz do rzecznika konsumenta, urzędu miasta.... cisza.
                Aaa i co do magazynu, Panie Danielu jaki towar wozi Pana kolega na magazynie ? Umowy tirem przewozi ? Przecież ta firma poza naciąganiem ludzi nie zajmuje się kompletnie niczym, jest to firma podwykonawcza dla EC zajmująca się tylko podpisywaniem umów na zasadzie 'szybko, szybko i uciekamy'.

Pozdrawiam.
                • Gość: black371 Re: piem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.12, 15:14
                  witam! praca w tej firmie to czysta przyjemność. Ja nie posiadam doświadczenia i mało która firma przyjęłaby mnie do pracy. Oni po 1. zapewniają szkolenia (nieodpłatnie), po 2. dają szanse osobom takim jak ja na zyskanie doświadczenia, po 3. dają możliwość awansu bez wkładu własnego. Jest jeszcze kilka czynników, ale myśle, ze resztę moze dopisac ten kto przyjdzie tam i zacznie pracować. Mają mase pozytywne energii, super ludzie. Polecam każdemu:)
                  • Gość: Wafen SS Re: srepiem IP: *.adsl.inetia.pl 06.09.12, 17:55
                    Skończ już, bo żałosne to jest. Zmiana IP. już w niczym nie pomoże, bajo!
                  • Gość: obserwator Re: piem IP: *.96.230.9.tvksmp.pl 06.09.12, 18:02
                    @black371
                    Dziecinko, posłuchaj:
                    1. KAŻDY pracodawca szkolenia pracowników prowadzi bezpłatnie!
                    2. KAŻDA praca pozwala zyskać doświadczenie pracownikowi
                    3. Awans bez wkładu własnego nie jest możliwy! Chcąc awansować w pracy musisz być w tę
                    pracę zaangażowany, i mieć "trochę wiedzy". Zakład pracy musi mieć z pracownika dochód.
                    To nie instytucja charytatywna!!! No, poza wyjątkiem: "ciotek, pociotek" nic nie
                    umie a awansuje w dzisiejszej rzeczywistości.
                    A z tą "pozytywną energią" nie przesadzaj! "Amerykański styl pracy", przyklejony uśmiech na twarzy, mówi zawsze jedno: przesadna grzeczność myszką trąci. Uciekać trzeba dopóki można.
                    I na koniec black371, nie traktuj ludzi na tym forum za osoby nic nie wiedzące. Zdziwiłbyś się, i to bardzo, poznając osobiście tych ludzi. A z twojej wypowiedzi wynika, że tobie życia nie starczy byś posiadł nawet 10% wiedzy tych ludzi.
                    • Gość: trzyka Re: piem IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 20.09.12, 09:54
                      PRZECZYTAJ DO KOŃCA I SAM OCEŃ!
                      ta firma to kolejny mlm i dodatkowo oszukują ludzi. Jako ze bylem akwizytorem door to door na częstochowskim terenie mialem okazję porozmawiac osobiscie z ogromną iloscią osób i wszyscy u których byli mieli tylko jedno do powiedzenia i nie bede przytaczal bo niecenzuralne. Generalnie firma utrzymuje się z dwóch rodzaji frajerów :D tych którzy pracują i tych którzy sie dali nabrac, problem w tym ze ci drudzy często są nieświadomi tego co podpisują, głównie i najbardziej narzekali starsi ludzie mówiąc, ze mieli placic o polowe mnie i miec opieke zdrowotną, leki tansze, niektórzy nawet mowili ze do lekarzy bez kolejek beda mogli sie dostac, a jak wiadomo wychodzi jak zwykle w takiej opcji. Prąd to koszty ok x2, opieki brak, i prawie żadnej mozliwosci kontaktu z firmą. Kiedyś trafilem na teren po nich, to ludzie chcieli mnie dosłownie wykopac z wiochy bo mysleli ze chodzę z prądem :/ sic! kilku ludzi starszych płakało mi w twarz mowiąc że chcieli zaoszczędzić a teraz niemaja na chleb. sic! tak więc sami oceńcie czy chcecie tam pracowac.
                      A i jeszcze jedno dla tych którzy podpisali umowe. Polskie prawo dopuszcza rozwiązanie umowy w zakresie 30 dni od jej podpisania bez jakichkolwiek kar i kosztów ze strony firmy w której umowa jest zawarta tak więc niema co się martwic jak juz sie kaplismy ze nas chcą oskubac, tylko jak najszybciej pisac rezygnacje. W wypadku PI.EM. nie piszemy do nich na krakowska tylko do firmy z umowy.
                      Tak więc jak? Chcesz tam pracować czy lepiej ich zgnoić?
                      Ps 1.0 Droga ekipo z Pi.Em. jestescie ciency jak papierek lakmusowy, ze piszecie pod jednym IP z kilku nicków.
                      Ps 2.0 Droga ekipo z Pi.Em. niema nic złego w door to door ale wy robicie krzywde ludziom i to w głównie ludziom starszym którzy i tak juz niemaja z czego żyć. WSTYD ! WSTYD ! WSTYD !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka