Dodaj do ulubionych

harmoniści w tramwajach - horror

03.04.12, 17:40
To co się dzieje od tygodnia w częstochowskich tramwajach to prawdziwy koszmar.
Spróbujcie przejechać całą trasę tramwajową. Założę się, że dwukrotnie wsiądzie do tramwaju ekipa w składzie akordeonista - akordeonistka i dziecko w wieku od czterech lat. Akordeonista robi to co umie najlepiej -gra, a dzieciak w sposób nachalny chodzi od pasażera do pasażera z kubeczkiem plastykowym żądając datku. Dziś takich ekip na trasie widziałem - 4 szt.
Nie mam zamiaru słuchać tego. Czy w MPK tego nie widzą ?
Obserwuj wątek
    • quasi-modo Re: harmoniści w tramwajach - horror 03.04.12, 17:48
      To rumuńskie brudasy . Praca ich nie interesuje . Deportacja również nie wchodzi w rachubę bo to prawowici członkowie unii europejskiej . Jak ich nie odesłać czy pogonić za jazdę bez biletu to zaraz wrócą . Dlatego jest jak jest i czują się swobodnie .
      • Gość: asa Re: harmoniści w tramwajach - horror IP: 109.95.31.* 03.04.12, 19:58
        Tez dzisiaj (niestety) spotkałam jednego akordeonistę (młody chłopak - sam).
        Jakiś czas temu też dośc często spotykałam tych grajków - darmozjadów, ale od kilku miesięcy był spokój, teraz znowu zaczęli grac w tramwajach.
        Dla mnie to granie to koszmar. Jadę z pracy zmęczona, z boląca głową, a tu mi ktoś "żympoli" za uszami w tramwaju. Nie mam ochoty słuchac takiej muzyki, zwłaszcza tuż za uszami.
        • Gość: strop chore miasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.12, 00:23
          co za ludzie!!! wszystko wam przeszkadza. nawet muzyka. jak uważasz kogoś za darmozjada, to nie wrzucaj mu do puszki pieniędzy i po problemie. za twoje jadł nie będzie...ja też, mieszkając w alejach, nie mam zamiaru słuchać nadawanych przez głośniki pień czarnych darmozjadów...

weźcie wystawcie nochale z tej pipidówy - przejedźcie się chociażby metrem w Berlinie - tam tez grają uliczni muzykanci i nikt nie robi z tego problemu...ludzie wrzucają grajkom euro do puszki, a inni nie...życie toczy się dalej...

• miglanc86 Re: chore miasto 04.04.12, 00:31
            Miasto jest w porzo tylko ludzie znerwicowani.Metrem w Berlinie to jeżdżą ci co od naszych mieszkańców jeżdżących komunikacją miejską,mają większą średnią krajową.Ale wyzywać kogoś od brudasów ,to wychodzi słomą z butów.
          • Gość: abc myjcie się śmierdziele polskie, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.12, 08:30
            bo w tramwajach od niektórych tak śmierdzi, że rumuni to przy nich mydełko FA. ja tez nie mam zamiaru wdychać morowego powietrza, jakie wytwarzacie po żarciu z bidronki, a mpk nie reaguje!
            • Gość: zawsze-inna Re: myjcie się śmierdziele polskie, IP: *.adsl.inetia.pl 04.04.12, 17:34
              to jest wyłudzanie pieniędzy w inteligentny sposób,posyłając dziecko z kubeczkiem aby wzbudzić litość.
          • Gość: asa Re: chore miasto IP: 109.95.31.* 04.04.12, 17:36
            Gość portalu: strop napisał(a):

> co za ludzie!!! wszystko wam przeszkadza. nawet muzyka. jak uważasz kogoś za da
            > rmozjada, to nie wrzucaj mu do puszki pieniędzy i po problemie. za twoje jadł n
            > ie będzie...ja też, mieszkając w alejach, nie mam zamiaru słuchać nadawanych pr
            > zez głośniki pień czarnych darmozjadów...

Oczywiście, że mi przeszkadza "żympolenie" za uszami, a muzyką to, to trudno nazwac.
            Mało tego, oni nie tylko "żympolą", ale też bardzo nachalnie domagają się kasy.
            Ja oczywiście im kasy nie daję i nie dam, chociaż czasami pomagam ludziom dając kasę, ale im nie, ponieważ uważam, że młody i zdrowy facet powinien pracowac. Dlatego nazywam ich darmozjadami. Uważam, że utrzymywac to można tylko młodego faceta, który jest chory lub się uczy (nauka dzienna). Nigdy, przenigdy nie należy utrzymywac, dorosłego - młodego, zdrowego i nie uczącego się.
          • Gość: pod sufitem Re: do strop IP: *.dynamic.chello.pl 07.04.12, 09:45
            Wszystko przez to, że w Częstochowie nie ma metra, prawda strop ?
    • Gość: Harmonista. Re: Narazie maly Nicola cwiczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.12, 09:18
      Buduja nowa filharmonie ,wiec muzykanty sie zjezdzaja.
      • mk1984.84 Re: Narazie maly Nicola cwiczy 04.04.12, 19:56
        Jadę do pracy i pograją mi po drodze :) A muzyka rozwesela, łączy :) Ale cwani, nie robią za gó****ne pieniądze, tylko robią by się nie namęczyć, a zarobić :)
        • Gość: BUK Re: Narazie maly Nicola cwiczy IP: 31.42.6.* 04.04.12, 20:52
          Dworzec PKS kilka lat temu. Male ruchliwe bękarty biegaja po dworcu i szarpia oczekujacych podróżnych za ubrania ze slowami "daj pan daj pan" i pokazuja many many. Siedzi starsza kobieta i lituje sie, wyciaga bulke z serem z koszyka i daje smarkaczowi. Efekt ? Piznoł ta bulke o posadzke i pokazuje many many. W tym czasie kilkadziesiat metrów dalej na ławkach starzy na pikniku drą mordy i wpieprzaja kurczaki na wesoło. kazdy grosz jaki ktos dal tym dzieciorom blyskawicznie biegusiem oddawali starym bysiorom. Powiedzialem nigdy wiecej nawet grosza tym zlodzieja i brudasom.
          • mistral75 Re: Narazie maly Nicola cwiczy 04.04.12, 21:17
            Ewa Ewart pokazala to zjawisko w swoim reportazu.
            Za granica wykorzystuje sie dzieciaki i kaleki po to by w Rumunii mafia cyganska budowala chacjendy i palace, oraz wozila sie najnowszymi modelami Mercedesow.
            Dajecie, wspomagacie cyganska mafie.
    • Gość: antycygan Re: harmoniści w tramwajach - horror IP: *.net.stream.pl 04.04.12, 21:37
      Zapraszam do video

Jak uciszyć cygana? - www.youtube.com/watch?v=HXnzmg5wwgg
      • Gość: vip Re: harmoniści w tramwajach - horror IP: 91.210.242.* 04.04.12, 21:58
        Haaaaaahahahahaaaaaa !!!!!!

• Gość: a Re: harmoniści w tramwajach - horror IP: *.alfanet24.pl 05.04.12, 18:58
          A co ma MPK zrobic? Wezwac straz miejską i zawiesic kurs i blokowac linie tramwajową? Przeciez oni na kolejnym przystanku wysiadają..... nie zdażą dojechac.

Motorniczy ma sie z nimi szarpac? A po co?
          • Gość: antyROM Re: harmoniści w tramwajach - horror IP: *.183.149.113.dsl.dynamic.t-mobile.pl 05.04.12, 19:38
            Trzeba ich uciszać tak jak jest pokazane na filmiku wyżej. TO JEST DOBRE !!!!!
          • Gość: elro Re: harmoniści w tramwajach - horror IP: *.pl 06.04.12, 22:30
            wyłapywać jak psy i usypiać to jest rozsądne rozwiazanie
      • Gość: belfegor Re: harmoniści w tramwajach - horror IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.12, 21:37
        www.youtube.com/watch?v=IptMnA0FHtk
        • Gość: asa Re: harmoniści w tramwajach - horror IP: 109.95.31.* 06.04.12, 21:15
          Gość portalu: belfegor napisał(a):

> www.youtube.com/watch?v=IptMnA0FHtk

Filmik super i oddający dużo prawdy. Uśmiałam się do łez
          • Gość: belfegor Re: harmoniści w tramwajach - horror IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.12, 08:47
            pytapl robią dużo sond ulicznych na zaskakujące, zabawne i poważne tematy
            • Gość: zawsze-inna Re: harmoniści w tramwajach - horror IP: *.ostrowiec.dialup.inetia.pl 07.04.12, 13:14
              co ma zrobić mpk? może zadać im pytanie czy kasują bilet?!
              • Gość: belfegor Re: harmoniści w tramwajach - horror IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.12, 13:23
                Powinien jakiś celebryta nagrać im przesłanie po romsku, żeby kupili bilet albo agenci Rutkowskiego ich na kopach wyprowadzą.
                • Gość: tereferekuku odpocznijcie w święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.12, 15:58
                  prymitywizm zakompleksionych polaczków
                  • Gość: belfegor Re: odpocznijcie w święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.12, 17:08
                    Nie, ponieważ nie mamy powodów czuć kompleksów z powodu cyganów. Niby w czym mieliby być od nas lepsi? Lepiej kradną? To akurat żaden powód do zazdrości.
                    • Gość: TFK Re: odpocznijcie w święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.12, 19:48
                      Są czystsi...
                      • Gość: zawsze-inna Re: odpocznijcie w święta IP: *.adsl.inetia.pl 08.04.12, 14:49
                        a wąchałeś?bo byc może od ciebie tak...
                        • Gość: Jan Re: odpocznijcie w święta IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.12, 15:40
                          Mnie też kiedyś zaczepił w kościele jeden taki, od razu kazałem mu się wziąść za robotę a nie żebrać to o mało mnie nie zlinczowali inni. Poszedł później na zaplecze z tą kasa co użebrał.
                          • Gość: ██ Re: odpocznijcie w święta IP: *.alfanet24.pl 08.04.12, 15:59
                            a po co wchodzisz do kościoła esbecki kapusiu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka