njurek7 09.05.12, 14:06 tym razem zrobiły to KRASNOLUDKI Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
7belfer Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. To... 09.05.12, 14:12 dalej niech malują autobusy,to im sie bardzo tabor skurczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz panie dzienikarka odrób pracę domową IP: 91.210.242.* 09.05.12, 14:15 nie ma KS Raków, teraz jest RKS Raków (Ks tylko szkoli młodzież) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki tam sobie... Re: Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. IP: 188.95.29.* 09.05.12, 14:45 ...zlikwidować wszystkie durne reklamy na autobusach i tramwajach,może będzie spokój. A tak za chwilę obrzucą autobus bo im się Bank Ślaski nie podoba albo salon Opla czy "Kredyty-chwilówki" "A to Częstochowa właśnie..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trolololo Re: Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.12, 18:02 Bo kibole to buraki. Tyle. Szkoda tylko, że to nieuleczalne. Jedyny ratunek, że się złapie gó...arza i on, lub rodzice, jak niepełnoletni, oprócz mandatu zapłaci za szybę i robociznę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyta Re: Złapać i urwać!!! IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.12, 20:55 Policjo!!!!!!!!! Złapać gó...arzy i na Biegana natychmiast urwać na żywca (nie mylić z ucinaniem) jaja. Bez sadów i żadnych skrupułów. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: likaon Re: Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. IP: *.Netcominternet.pl 11.05.12, 13:48 czasem szkoda słów, nie rozumiem takich ludzi, mam tylko nadzieje, że dzieciom przejdzie, a moze to tylko chwilowa flustracja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo_79 Re: Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. IP: *.183.150.139.dsl.dynamic.t-mobile.pl 11.05.12, 14:27 Gość portalu: likaon napisał(a): > czasem szkoda słów, nie rozumiem takich ludzi, mam tylko nadzieje, że dzieciom > przejdzie, a moze to tylko chwilowa flustracja Tacy ludzi rozumieją sie tylko nawzajem!!! Co tak ucichło - kibice dostali zakaz wypowiadania się??? Jednak da się zapanować nad nimi - szkoda, że po fakcie? Jak tam, wie ktoś czy Raków złozył zawiadomienie do prokuratury na Wyborczą? Czy nadal kibicom Rakowa zależy na opublikowaniu zapisów monitoringu? Ja chciałbym zobaczyć jak kibice Włókniarza oczerniają bogu ducha kibiców Rakowa, którzy pokazują jak na meczach jest bezpiecznie i jaka panuje rodzinna atmosfera! Odpowiedz Link Zgłoś
worenik03 Re: Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. 12.05.12, 09:20 Gość portalu: Pablo_79 napisał(a): > Gość portalu: likaon napisał(a): > > > czasem szkoda słów, nie rozumiem takich ludzi, mam tylko nadzieje, że dz > ieciom > > przejdzie, a moze to tylko chwilowa flustracja > > Tacy ludzi rozumieją sie tylko nawzajem!!! > Co tak ucichło - kibice dostali zakaz wypowiadania się??? Jednak da się zapanow > ać nad nimi - szkoda, że po fakcie? Jak tam, wie ktoś czy Raków złozył zawiadom > ienie do prokuratury na Wyborczą? Czy nadal kibicom Rakowa zależy na opublikowa > niu zapisów monitoringu? > Ja chciałbym zobaczyć jak kibice Włókniarza oczerniają bogu ducha kibiców Rakow > a, którzy pokazują jak na meczach jest bezpiecznie i jaka panuje rodzinna atmos > fera! na spotkaniu SKWR z zastepca Prezydenta Miasta Czestochowy ( notabene nie wierzacego w to co czyta w gw - gdyz sam uczeszcza z dziecmi na mecze Rakowa ) Kibice poprosili o udostepnienie monitoringu i po raz kolejny zaznaczyli ze pewna gazeta od dosc dawna robi im "reklame" i tym zaognia antagonizmy miedzy czestochowskimi druzynami, natomiast Klub i Zarzad Rakowa na te chwile sienie odnosi do sprawy, bo nie ma do czego, jesli wyborcza klamie, wtedy moze zrobia jakies ruchy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo_79 Re: Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. IP: *.183.128.181.dsl.dynamic.t-mobile.pl 12.05.12, 10:47 A jaka atrakcję dzisiaj kibice przygotują dla dzieci - ostatnio był transparent z Muminkami!! Dzisiaj chyba smerfy będą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tesla_rf Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. To... 09.05.12, 14:17 No cóż kibolostwo w tym mieście wygrało, skoro Policja nie daje rady, to należy zrezygnować z promocji sportu w tym mieście. Oczywiście do przemalowania wszystkie autobusy także Rakowa i Skry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J12 Re: Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.12, 14:29 i oczywiście także zabrać dotacje przyznane z budżetu miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. IP: *.Netcominternet.pl 09.05.12, 14:34 Tych z Rakowa to powinni powybijać, największe buractwo i wstyd dla Częstochowy !!! Śmieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechu Re: Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. IP: 91.210.242.* 09.05.12, 14:39 Ależ miłość i tolerancja z ciebie bije... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nd Re: Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. IP: *.rev.masterkom.pl 09.05.12, 14:45 > Ależ miłość i tolerancja z ciebie bije... oj bije, bije... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. IP: *.net.stream.pl 10.05.12, 15:55 Pewnie z Kłobucka, albo z Myszkowa jak większość tych wielkich Włókniarzyków, co to na meczach w żużlowców butelkami rzucają, mecze w większości przesypiają, bo tak najebani są. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acotopo Re: Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.12, 17:52 Gość portalu: Gosc napisał(a): > Pewnie z Kłobucka, albo z Myszkowa jak większość tych wielkich Włókniarzyków, c > o to na meczach w żużlowców butelkami rzucają, mecze w większości przesypiają, > bo tak najebani są. Jak tak nie lubisz Włókniarza to po co komentujesz? Jakoś policji zawsze więcej jest na meczach Włókniarza czy Rakowa? No tak ale Włókniarz ma koalicje z policją hehhehe Zapomniałeś dodać, że żrą kiełbasy i plują musztardą heheh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fgsdg Re: Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. IP: *.net.stream.pl 09.05.12, 17:59 odwazna ku... na kablu, smieci to twoj stary splodzil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawnik Przeprosisz albo masz prokuratora w domu IP: 78.10.82.* 09.05.12, 20:01 > Tych z Rakowa to powinni powybijać, największe buractwo i wstyd dla Częstochowy > !!! Śmieci Daje ci max. 24h na wyrażenie żalu tutaj na tym forum, pod tym postem, za słowa które napisałeś. Później piszę zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa do prokuratury. Bardzo szybko cie znajdą. A redaktorom GW gratuluję - to jest owoc waszych wypocin. Odpowiedz Link Zgłoś
blanc Re: Przeprosisz albo masz prokuratora w domu 10.05.12, 00:35 Interesujące. Jeśli faktycznie jesteś prawnikiem to współczuję Twoim klientom, choć tutaj koszty poniesiesz Ty - straconego czasu na wypocenie tego zawiadomienia oraz ewentualnie prokuratura - koszt straconego czasu przyjęcia i umorzenia "zawiadomienia". Z tym, że nie napiszesz "zawiadomienia o popełnieniu przestępstwa" - nie ma czegoś takiego w naszym systemie, jest "zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa" i prawdopodobnie o to Ci chodziło, bo coś tam kiedyś widać słyszałeś. O tym, czy czyn staje się przestępstwem, czynem zabronionym lub nimi się nie staje decyduje sąd, a nie Ty - bo sędzią nie jesteś - słaby prawnik takich błędów nie popełnia, co dopiero sędzia. To dość powszechny błąd laików. A chcesz by autor pisał żal, a gorzki, czy czynny? To pytanie retoryczne... Ciekawe, że idioci obrzucający autobusy kamieniami nie są w stanie uzmysłowić sobie, że mogą przecież krzywdę zrobić także "swojemu", który będzie akurat jechał takim autobusem, bo przy tej coraz marniejszej liczbie kursów raczej nikt nie będzie czekał na kolejny autobus z innymi reklamami. I jest to wstyd i oznaka zezwierzęcenia, nie ubliżając zwierzętom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawnik Przeprosin brak,dziś wyślę zawiad. do Prokuratury IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.05.12, 09:43 Art. 255. § 2. Kto publicznie nawołuje do popełnienia zbrodni, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3. > choć tutaj koszty poniesiesz Ty - straconego czasu na wypocenie tego zawiadomie > nia oraz ewentualnie prokuratura - koszt straconego czasu przyjęcia i umorzenia > "zawiadomienia". Taki jesteś pewien, że prokurator nie zainteresuje się wzywaniem do zabijania tych "śmieci z Rakowa"? > Tych z Rakowa to powinni powybijać, największe buractwo i wstyd dla Częstochowy > !!! Śmieci Już nie jeden coś napisał , a później miał spore nieprzyjemności, bo policja pukała do drzwi o 6 rano, zabezpieczała kompa, ew. przeszukiwała mieszkanie W końcu jak ktoś pisze takie rzeczy to być może się okazać, że ma grubsze rzeczy na karku. Niestety trzeba brać odpowiedzialność za swoje słowa, m.in. dlatego, że tego typu apele ktoś mógłby wziąć sobie do serca. Bez powodu taki przepis nie znalazłby się w Kodeksie Karnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acotopo Re: Przeprosin brak,dziś wyślę zawiad. do Prokura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.12, 10:41 Gość portalu: Prawnik napisał(a): > Art. 255. § 2. Kto publicznie nawołuje do popełnienia zbrodni, > podlega karze pozbawienia wolności do lat 3. > > > choć tutaj koszty poniesiesz Ty - straconego czasu na wypocenie tego zawi > adomie > > nia oraz ewentualnie prokuratura - koszt straconego czasu przyjęcia i umo > rzenia > > "zawiadomienia". > Jak to leciało CKM + Policja ??? A może złóż "doniesienie" na bezprawne oskarżenia o straszenie ludzi w autobusie - może też ich zainteresuje? Może tą drogą wymuście zapis z monitoringu - kwestia kto się teraz bardziej obawia tego zapisu? Jaki paragraf jest na to ? DO kolegi, który chce żeby nie było żadnych autobusów z reklamami - dlaczego? niech będą i niech tego TWISTA pomalują w barwy AZS - to jest wolny rynek i nie można się przejmować występkami kilku debili, bo tak trzeba ich nazwać skąd by nie byli i jakie środowisko by reprezentowali! Jest to niszczenie mienia publicznego - paragraf i kara jako za to grozi to...a co ja będę pisał przecież jest tu prawnik! A pozatym każdy sobie może sprawdzić u wujka google....heheh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawnik Re: Przeprosin brak,dziś wyślę zawiad. do Prokura IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.05.12, 11:46 > DO kolegi, który chce żeby nie było żadnych autobusów z reklamami - dlaczego? n > iech będą i niech tego TWISTA pomalują w barwy AZS - to jest wolny rynek i nie > można się przejmować występkami kilku debili, bo tak trzeba ich nazwać skąd by > nie byli i jakie środowisko by reprezentowali! Tutaj 100% zgody. Jak dla mnie niech sobie jeżdżą autobusy pomalowane w jakiekolwiek barwy klubowe ( częstochowskie ). > Jest to niszczenie mienia publicznego - paragraf i kara jako za to grozi to...a > co ja będę pisał przecież jest tu prawnik! A pozatym każdy sobie może sprawdzi > ć u wujka google....heheh Dokładnie. Jak ktoś coś niszczy, kogoś bije, pomawia, podżega do popełniania przestępstw - na wszystko są paragrafy, wystarczy, żeby policja, prokuratura i sądy działały sprawnie i problem się sam rozwiąże. To właśnie poczucie bezkarności jest główną przyczyną tego, że ktoś odważy się rzucić kamieniem w autobus, pomówić kogoś w gazecie itd. Odpowiedz Link Zgłoś
blanc Re: Przeprosin brak,dziś wyślę zawiad. do Prokura 10.05.12, 12:46 Pewnym to niczego nigdy być nie można. Prokurator być może się zainteresuje, jednak obstawiam że postępowanie zostanie umorzone. Kwestią zasadniczą pozostaje, czy cytowany post jest nawoływaniem do popełnienia przestępstwa i wypełnia znamiona powołanego artykułu kk. Wg mnie jest objawem bezsilności i frustracji - to kwestia formy "powinno się", gdyby było "zróbmy to" lub "zróbcie" wówczas nie miałbym wątpliwości. Jednak różne, dziwne rozstrzygnięcia widziałem w sądach, szczególnie pierwszej instancji, że nic mnie nie zdziwi. Choć nie przeczę, że netykietę ten post łamie i tutaj zadziałać powinien moderator kasując jego treść. To mam prośbę - informuj na bieżąco (w tym lub nowym wątku) o tym czego się dowiesz na temat tego postępowania, bo jestem ciekaw czy i co zostanie tutaj przeprowadzone i jak się zakończy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Normalny Czy to słowa prawdziwego kibica Włókniarza? ;) IP: 78.10.82.* 09.05.12, 20:08 > Tych z Rakowa to powinni powybijać, największe buractwo i wstyd dla Częstochowy > !!! Śmieci Czy to napisał kibic Włókniarza z krwi i kości? Czy człowiek, który pisze o zabijaniu ludzi, których uważa za śmieci, miałby jakiekolwiek opory przed rzucaniem kamieniami w autobus? Wystarczy, ze uzna to za krok do przodu, GW mu w tym pomaga, bo za każdą szybę wini domniemanych chuliganów związanych w jakiś sposób z Rakowem. Gratuluję redakcjo! Brawo !! Brawo !!! Wasza zasługa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. IP: *.centertel.pl 10.05.12, 07:28 smieciem to moze najwyzej ty jestes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.12, 14:46 Na wstępie chciałbym zaznaczyć iż nie jestem kibicem żadnej drużyny nie tylko z Częstochowy ale w ogóle . Nie odniosę się tylko do wydarzeń jakie opisuje artykuł, ale do wandalizmu "kibiców". Wiele bloków przy Alei Pokoju zyskało nową elewację , jednak bardzo szybko zostały "ozdobione" przez zapewne okolicznych troglodytów ( ciężko mi nazwać kogoś inaczej który farbą czy sprayem niszczy elewacje ). Zgadnijcie państwo jakie napisy dominują ? Jaki klub się "reklamuje" ? To nie dotyczy jedynie w/w ulicy, tak jest prawie w całym mieście. Obiektywnie muszę uznać iż "malunków" kibiców żużlowych czy siatkarskich jest zdecydowanie mniej. O czymś to jednak świadczy. Wracając do artykułu prymitywi które zniszczyły autobus to przypadek dla sądu jak i psychiatry. Bo nie jestem wstanie uwierzyć że ktoś kto nie jest co najmniej pół debilem rzuca kamieniem w autobus reklamujący klub sportowy czy w autobus w ogóle. Jestem zdania iż MPK powinno wycofać się z pomysłu, a szkoda bo reklama tych klubów to ciekawa inicjatywa, jednak ktoś kto pewnie ledwo potrafi się podpisać nie doceni tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywny Re: Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.12, 14:51 To była czysta prowokacja ze strony kibiców główniarza dla radochy redaktorzyn z tego dziennika. A może to nawet redaktorek rzucił kamieniem w sumie co w tej wsi się takiego dzieje ? Czysta prowokacja na parkitce to może jeszcze jakieś dłąby się zabawiały po pijaku ale tutaj widze czysta prowokacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: częstochowianin Re: Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. IP: *.net.stream.pl 09.05.12, 15:09 Oczywiście, że prowokacja, te krzyki na autobus z kibicami( nie kibolami) Włókniarza to też prowokacja, setki zabazgranych murów w tym mieście to też prowokacja. Dziennikarze w nocy biegają po mieście ze sprajami i prowokują. Typowa mentalność polskich kiboli. Lubią się czuć mocni w grupie, zastraszać słabszych demolować, ale jak pałą dostanie, albo artykuł o nim napiszą, to: PROWOKACJA, SZYKANOWANIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fcb Re: Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. IP: *.opera-mini.net 09.05.12, 18:48 złapałeś kogoś za rękę? Masz dowód, że to nie była prowokacja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Re: Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 09.05.12, 14:48 Dowodów nie ma - jasna sprawa. Za rękę nikt nikogo nie złapał... ale to jakaś magia, że akurat autobus w barwach Włókniarza te kamienie przyciąga. Równie ciekawe jest to, że kibice RKS wszędzie wietrzą spisek zawiązany przeciwko nim przez władze miasta, dziennikarzy, inne kluby i nie wiadomo kogo jeszcze. Odpowiedź jest taka sama: gdzie są dowody? Możemy sobie zatem dalej coś mamrotać o dowodach, a głupota będzie się szerzyła. Jeśli ludzie działający w zarządach stowarzyszeń kibicowskich nie potrafią "swoich" zdyscyplinować, to należy stosować odpowiedzialność zbiorową wobec całych zbiorowości - nie ma innej metody ucywilizowania. Mnie nie interesują jakieś szczeniackie animozje pomiędzy sympatykami różnych klubów. Chciałbym mieć możliwość chodzenia po naszym mieście w koszulce dowolnego klubu sportowego bez obawy, że będę musiał się szarpać z bandą szczeniaków, którym się wydaje, że mają jakieś prawo do anektowania przestrzeni publicznej. We wcześniejszych komentarzach do artykułów z tej serii ktoś napisał, że "przecież każdy wie", iż na jakąśtam ulicę w szaliku Włókniarza się nie chodzi. Otóż spieszę donieść, że nie każdy wie. Ja nie wiem. Poza mną pewnie jakieś 3/4 mieszkańców Częstochowy tego nie wie. Co więcej, nie mam ochoty wiedzieć. A może powinienem, bo np. bezmyślnie ubiorę się w koszulkę Chicago Bulls, a okaże się, że na danej ulicy zamieszkują sami sympatycy Indiana Pacers i będę zmuszony stanąć w szranki z gimnazjalistami w celu obrony honoru barw klubowych? O, zgrozo te argumenty płyną także z ust kibiców trzydziesto- i czterdziestoletnich, od których można już wymagać więcej myślenia, niż "to nie my zaczęliśmy". Może i nie wy - mnie (i wiele innych osób postronnych) to nie obchodzi. W każdym razie wy możecie ten kretynizm skończyć i wyjść z konfliktu jako strona mądrzejsza. Do przestrzeni publicznej wszyscy mają równe prawa - tak długo jak dowolna grupa społeczna nie jest w stanie zaakceptować tej nadrzędnej zasady, nie powinna być dopuszczana do poważnej dyskusji o tejże przestrzeni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemoge Re: Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.12, 14:58 Tak masz racje odpowiedzialność zbiorowa wczoraj pomalowali nową elewacje na budynku i wszystkim w tym budynku podnieśli czynsz. Wczoraj jakiś prowokator wybił szybę w autobusie od jutra bilety drożeją. Jeden prowokator wybił szybę w autobusie a nigdy na meczu nie był Rakowa to trzeba zamknąć stadion. Nie dziwie się że karmieni tymi bzdurami i kłamstwami jesteście manipulowani. Dajecie się manipulować jak autobus złapie gumę to powiedzą że kibice Rakowa rozrzucili pineski ? Nie jestem sympatykiem żadnego klubu po prostu mnie to śmieszy :d Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acotopo Re: Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.12, 15:09 Kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem!!! Kto rzucił ??? hehehhe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baron Re: Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.12, 15:10 Jest tylko jedno wyjście zaprzestać reklamować kluby na autobusach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. IP: *.ip.netia.com.pl 09.05.12, 15:13 No to widać po tych przypadkach, jaki klub jest najbardziej nielubiany w mieście :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha widać to również na przykładzie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.12, 15:17 ...frekwencji na stadionie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechu Re: widać to również na przykładzie... IP: 91.210.242.* 09.05.12, 15:32 ... oraz na większości rejestracji samochodów parkujących pod pewnym stadionem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki sam Re: widać to również na przykładzie... IP: 188.95.29.* 09.05.12, 15:40 Zazdrość dupę ściska, że ludzie się dorobili i zwiali z bloków do własnych domów? Przykre :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechu Re: widać to również na przykładzie... IP: 91.210.242.* 09.05.12, 15:59 Niby czego mam zazdrościć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Lechu Re: widać to również na przykładzie... IP: *.96.240.183.tvksmp.pl 09.05.12, 16:00 A skąd wiesz o tych rejestracjach?? Pewnie w czasie trwania meczu przy Olsztyńskiej stoisz przed stadionem i marzysz żeby wejść i zobaczyć jak to wygląda. A, że jesteś dziadem i nie stać cię na bilet za 20 zł to chodź dalej na szmaciankę. Tam sprzedaż 10 butelek i już wchodzisz (za 5 czy 6 zł). No chyba przesadziłem... Ty stoisz pod stadionem Włókniarza i kroisz po meczu dziesięciolatków z szalików. A teraz poważnie: Czy starzy kibice Rakowa nie mogą coś zrobić z tymi gimnazjalistami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechu Re: widać to również na przykładzie... IP: 91.210.242.* 09.05.12, 16:08 Szybko mnie oceniłeś, szkoda, że z ani jednym nie trafiłeś. Szczególnie z tym marzeniem o wejściu na stadion, na którym jedynie można butelką w łeb zarobić, ewentualnie umrzeć z nudów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Lechu Re: widać to również na przykładzie... IP: *.96.240.183.tvksmp.pl 09.05.12, 16:11 Jak się ma łeb to można zarobić, Ale wystarczy mieć głowę i nic człowiekowi nie grozi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acotopo Re: widać to również na przykładzie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.12, 16:19 A podobno twist ma być pomalowany w barwach AZSu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koszałek opałek Re: Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.12, 15:52 i tak znajdzie się sposób na tych któzy to niszczą i jest on prostszy niż wszystkim sie wydaje. Trzeba założyc w tym autobusie monitoring i rakowiaczki juz nie podskoczą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.12, 16:25 Gość portalu: koszałek opałek napisał(a): > i tak znajdzie się sposób na tych któzy to niszczą i jest on prostszy niż wszys > tkim sie wydaje. Trzeba założyc w tym autobusie monitoring i rakowiaczki juz ni > e podskoczą I później dedukcja kogo twarz pod kominiarką lub szalikiem. Widać jaka inteligencja z włokniarzyka płynie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Ja Re: Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. IP: *.96.240.183.tvksmp.pl 11.05.12, 15:45 Większa niż z (bu)rakowa. Przynajmniej koleś myśli, czego niestety nie robią inni np. rzucając kamieniem w autobus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rotflma0 Re: Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. IP: *.prenet.pl 09.05.12, 15:53 pewnie będzie się tak działo często, dopóki nie zniknie zielony kolor oraz lew Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lipa Re: Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.12, 16:05 Wlokniarz+policja=zgrana koalicja!Nie ma dla was miejsca w Tym miescie,szczury jedne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Lipa to ci.. Re: Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. IP: *.96.240.183.tvksmp.pl 09.05.12, 16:09 Aleś błysnął jak psu j'a'j'c'a Odpowiedz Link Zgłoś
zorro-czewa Re: Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. 09.05.12, 19:47 no widać jakie dno sobą reprezentujesz srakowski tyfusie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tt Re: Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. IP: *.dynamic.chello.pl 10.05.12, 02:30 Ch*j mnie obchodzą te drużyny żużla, piłki czy siatkówki - ja chce mieszkać na schludnym i czystym osiedlu. Dlaczego 98% napisów na ścianach to te 'raków hools', i inne tego typu bezmyślne bazgroły z nazwą klubu piłkarskiego? Co zwykłych mieszkańców obchodzi kto komu kibicuje. Po co pisać o tym na ścianach? Odpowiedz Link Zgłoś
bartq95 Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. To... 09.05.12, 16:27 Włókniarz jeździć nie może... ale raków jak najbardziej ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mi Re: Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. IP: *.net.stream.pl 09.05.12, 16:41 Dla autora powyżej należy jak ja najszybciej skonsultować się z lekarzem psychiatrą lub chociaż z psychologiem z gimnazium. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awohcotsęzC Re: Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.12, 16:51 www.youtube.com/watch?v=a2I3skvt9Jk Tak to wyglądało ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. IP: 188.95.28.* 09.05.12, 17:03 Wlokniarz+policja=zgrana koalicja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaiks Re: Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.12, 18:13 Ja żałuję, że nasza policja nie działa jak w USA. Taki kibol by podskoczył takiemu z NYPD, to dostałby pałą, rzuciliby mordą o maskę i na 48h heja na dołek, żeby życie przemyśleć. Potem się dwa razy zastanowi jeden z drugim zanim podskoczy, czy kamieniem rzuci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Re: Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.12, 17:10 To już jest żałosne,ktoś wybija szybe w autobusie a wyborcza robi z tego news dnia .Lepiej napiszcie po prostu że chodzi o to żeby Raków nie dostał dotacji i żeby przejęły ją AZS i Włókniarz bo przecież po to jest ta cała nagonka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfonso Re: Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.12, 17:28 Swoimi czynami działacie na dotacje. I już widzę jak skrzętnie jest skonstruowany plan zniszczenia Rakowa i wykupienia go przez AZS czy CKM ( może to zamach,mgła ). I kurde hm jaki zbieg okoliczności, że akurat autobus obklejony barwami klubu dostaje w krótkim czasie po kamieniu ..... Ale jaja będą dopiero jak ten twist wyjedzie w barwach AZS-u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acotopo Re: Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.12, 17:36 Gość portalu: alfonso napisał(a): > Swoimi czynami działacie na dotacje. I już widzę jak skrzętnie jest skonstruowa > ny plan zniszczenia Rakowa i wykupienia go przez AZS czy CKM ( może to zamach,m > gła ). I kurde hm jaki zbieg okoliczności, że akurat autobus obklejony barwami > klubu dostaje w krótkim czasie po kamieniu ..... Ale jaja będą dopiero jak ten > twist wyjedzie w barwach AZS-u. heheh podobno zastanawiają się tylko jak z szalików niebiesko czerwonych zrobić biało zielone!!! Ale jak w Madrycie zrobili niebieską mączkę na korcie ceglanym to można wszystko. Jeszcze mnie zastanawia co zrobią z zawodnikami ? Podobno powyżej 170 cm na siatkówkę a poniżej na motory hehhehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Re: Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.12, 17:51 Jakimi czynami?Bzdury o bujaniu busem nawet nie ma co komentować,jeśli idzie o szyby to narazie nikogo nie złapano geniuszu,a tamci dwaj co dostali to im się akurat należało.Dotacja dla Rakowa zabolała właśnie najmocniej na olsztyńskiej i w rozmowie z kibicami Włókniarza oni sami sugerują że o to tu chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. IP: *.ip.netia.com.pl 09.05.12, 17:54 Przykład rzetelności dziennikarza z GW: www.po-land.pl/obrazek.php?257 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfonso Re: Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.12, 18:17 No tak przepraszam Raków nie miał z tym nic wspólnego, może to buka lata po mieście i straszy trzęsie autobusami i rzuca kamieniami ? Takie kity to można cisnąć dzieciom w przedszkolu . Dostali bo im się należało ciekawe ... A tekst z dotacja to bzdura roku ... Tak wszyscy czekają na dotacje, że zabiorą Rakowowi a dadzą CKM-owi, na bank teraz to ten klub jest wypłacalny nawet bez dotacji z UM i żaden klub nie powinien takiej dostać albo dostać po równo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 09.05.12, 19:33 jest sens istnienia klubu którego mecze oglada ok 160 osób ? Czas na decyzje !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anty-kibol Kibole Włókniarza obrzucają swój własny autobus IP: 78.10.82.* 09.05.12, 19:39 Żenada, nie wiem na co liczą? Że obrzucą swój autobus, wybiórcza napisze, że to kibice Rakowa i Raków nie dostanie dotacji? Będą jaja jak w końcu wpadną i się okaże, że to fani żużla hehehe Chociaż nawet wtedy wybiórcza nie odszczeka nic ze swoich kłamstw, bo po co? Odpowiedz Link Zgłoś
zorro-czewa Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. To... 09.05.12, 19:49 jak już pisałem wcześniej - to srakowskie dno! Zaorać stadion, postawić Biedronkę i przynajmniej bidota ze srakowa będzie miała pożytek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi Re: Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.12, 20:23 zaorac to gnoisko na olsztynskiej,dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. IP: *.Netcominternet.pl 09.05.12, 20:32 Rakowiaki won z Częstochowy !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: codzienny Re: Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. IP: 89.204.154.* 09.05.12, 20:34 Hmm... mnie jest tylko przykro, że kibice Rakowa do których również należę (dla mnie nigdy nie będzie podziału, kibicuje Częstochowie ogółem) poniżaja się już do znanym nam starszym kibicom sposobów "z koktajlem" rzuconym w "24" przez debila, kibica widzewa z naszego miasta... Jeżeli stowarzyszenie Wieczny Raków nie będzie miało zamiaru złapać gnoi za mordę to zabiorą dotację klubowi, a po takich akcjach to cienka linia i woda na młyn dla przeciwników klubu... Tak więc albo skarci ktoś małolatów, albo zle skończy cała śmietanka a i może starzy wybulą kilka stówek za synusia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
worenik03 Re: Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. 09.05.12, 21:02 Gość portalu: codzienny napisał(a): > Hmm... mnie jest tylko przykro, że kibice Rakowa do których również należę (dla > mnie nigdy nie będzie podziału, kibicuje Częstochowie ogółem) poniżaja się już > do znanym nam starszym kibicom sposobów "z koktajlem" rzuconym w "24" przez de > bila, kibica widzewa z naszego miasta... Jeżeli stowarzyszenie Wieczny Raków ni > e będzie miało zamiaru złapać gnoi za mordę to zabiorą dotację klubowi, a po ta > kich akcjach to cienka linia i woda na młyn dla przeciwników klubu... Tak więc > albo skarci ktoś małolatów, albo zle skończy cała śmietanka a i może starzy wyb > ulą kilka stówek za synusia!!! Przykro mi ale musze Cie sprostowac, nie przez kibica Widzewa, tylko wlasnie przez kibica Wlokniarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Historyk Dokładnie, to gość z Włókniarza rzucał IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.05.12, 21:20 > Przykro mi ale musze Cie sprostowac, nie przez kibica Widzewa, tylko wlasnie przez kibica > Wlokniarza A teraz to mi wygląda na celowe prowokacje chuliganów z CKM'u. Widzą, że Gazeta Wyborcza o wszystko obarcza kibiców Rakowa więc się nie muszą krępować, mogą bezkarnie rzucać w autobusy, w końcu pani Steinhagen i pan Haładyj na pewno napiszą, że to bandyci z Rakowa. Co za problem kupić gdzieś w sklepie albo na allegro szalik czy koszulkę i podszywać się pod kibica znienawidzonego klubu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. IP: *.net.stream.pl 09.05.12, 21:21 Wyborcza to nie już innych artykułów na główny temat? Ogólnie mam gdzieś spięcia na linii ckm-rks ale sprawa trochę śmierdzi, redaktorzy sprawiają wrażenie jakby tylko szukali pretekstu do oczernienia jednej strony. Ten kto rzucał tym kamolem to też się udał tacie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyRAKÓW Re: Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. IP: *.183.151.1.dsl.dynamic.t-mobile.pl 09.05.12, 20:36 RKS Raków.... czyli robotniczy klub sportowy..... a jak każdy wie robotnicy mózgu nie mają, a klub skupia wokół siebie prostaków, bandytów i niedowartościowanych chłoptasiów którzy mocni są w grupie a jak przyjdzie bić się na solo to po nich zostaje kurz,.. tak spiepszają !!! Tacy właśnie mocni są kibice rakowa że tylko potrafią wybić szybę w autobusie bo szyba jemu nie odda, ale jakby miał stanąć oko w oko z innym człowiekiem to zesrałby się w gacie !!!! Tacy to właśnie mocni są kibice rakowa !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rakowia W trakcie meczu włókniarzyków IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.12, 20:45 Dzwońmy na policję w sprawie parkowania buractwa na chodnikach, skrzyżowaniach a nawet rondzie na Olsztyńskiej żądając interwencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Kolejny zadymiarz z Włókniarza się ujawnił IP: 78.10.82.* 09.05.12, 20:57 Kolejny zadymiarz z Włókniarza się ujawnił Może to on rzucał kamieniami we własny autobus? Wiadomo, że GW i tak napisze, że to chuligan z Rakowa, więc miał motyw... > prostaków, bandytów i niedowartościowanych chłoptasiów > a jak przyjdzie bić się na solo to po nich zostaje kurz,.. tak spiepszają !!! świętoszek z Włókniarza, nikomu nie wadzi, tylko go biedactwo pięści swędzą.... > ale jakby miał stanąć oko w oko z innym człowiekiem to zesrałby się w gacie !!!! > Tacy to właśnie mocni są kibice rakowa !!!! rozumiem, że to z autopsji, czyli kibic Włókniarza chwali się jaki to jest chętny do bójki z kibicami Rakowa. Nie no, taka odwaga wymaga od Gazety Wyborczej specjalnych honorów. Przecież do tej pory tylko pisali o tych biednych, spokojnych szarych myszkach, które się przestraszyły okrzyków. A ciekawe co na to miasto, pan naczelnik, ten od kultury, czy też zaprosi działaczy CKM-u aby wytłumaczyli się za swojego zadymiarza? Odpowiedz Link Zgłoś
worenik03 Re: Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. 09.05.12, 20:58 Gość portalu: antyRAKÓW napisał(a): > RKS Raków.... czyli robotniczy klub sportowy..... a jak każdy wie robotnicy móz > gu nie mają, a klub skupia wokół siebie prostaków, bandytów i niedowartościowan > ych chłoptasiów którzy mocni są w grupie a jak przyjdzie bić się na solo to po > nich zostaje kurz,.. tak spiepszają !!! Tacy właśnie mocni są kibice rakowa że > tylko potrafią wybić szybę w autobusie bo szyba jemu nie odda, ale jakby miał s > tanąć oko w oko z innym człowiekiem to zesrałby się w gacie !!!! Tacy to właśni > e mocni są kibice rakowa !!!! bardzo chetnie sie z toba spotkam zeby rozwiac twoje bujne fantazje, agresja rodzi agresje, lubisz ublizac ?? zrob to na zywo, stane przed toba, zobaczymy czy wtedy tez bedziesz taki odwazny Odpowiedz Link Zgłoś
worenik03 Re: Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. 09.05.12, 20:55 zorro-czewa napisał: > jak już pisałem wcześniej - to srakowskie dno! Zaorać stadion, postawić Biedron > kę i przynajmniej bidota ze srakowa będzie miała pożytek! co najwyzej ciebie mozna zaorac, przeorac, przekopac i zasadzic, jak juz mowimy slangiem rolniczym, pewnie wlasnie z tamtad sie wywodzic, w jednym temacie juz napisalem zebys zamknal ryj i sie nie spinal bo przez takich debili jak ty, jest jak jest, chcesz sie pospinac, to mozesz to zrobic na zywo a nie po kablu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?.?. Władza nie panuje nad sytuacją w mieście IP: *.ice-net.pl 09.05.12, 20:46 Władza nie panuje nad sytuacją w mieście. kto podjął decyzję o pomalowaniu autobusu? jakie kroki zaradcze podjęto po pierwszym incydencie, mam na myśli mpk i miasto? co robi policja? nie potrafi monitorować pomalowanego autobusu? rozumiem, że któryś z pasażerów lub kieorwca musi dostać w głowę i zejść aby podjęto decyzję i zaczęto działać? Odpowiedz Link Zgłoś
face-bok Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. To... 09.05.12, 21:14 Oczywiście że nie ma żadnych dowodów że to zrobił kibol Rakowa,wystarczy poczytać na facebooku komentarze ich kiboli zwłaszcza ten,mieszkańca Dźbowa: Rafał Cebula Jebać zielone Ścierwo !! Wczoraj o 16:37 · 2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myślący Czytaj najpierw swoich cwaniaczku -tutaj przykład: IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.05.12, 21:58 Gość portalu: gość napisał(a): > Tych z Rakowa to powinni powybijać, największe buractwo i wstyd dla Częstochowy > !!! Śmieci To cytat stad, z tego forum. Dziękuje nie mam więcej pytań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyface-bok Re: Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. IP: *.net.stream.pl 10.05.12, 13:16 Jestem ciekaw, czy GW zgłosi złamanie prawa przez pana face-bok do Prokuratury ? Podawanie publicznie czyichś danych bez zgody tej osoby jest karalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.05.12, 21:16 Po co kibic Włókniarza miałby kopać doły pod Rakowem, skoro w żużlu kasy jak lodu, klub występuje w elicie, jest pokazywany w telewizji, chodzi na niego tysiące kibiców w niedzielę... No jaki tu sens? No i tak kopać leżącego?? Ktoś mało sprytny wymyślił taką teorię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myślący Re: Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.05.12, 22:06 Tak jest, po co, a jednak nienawidzą, szczują, więc o so chozi? Czy miastem ma zawładnąć ekipa na motorkach? Po alejach będą jeździć i smrodzić? > Po co kibic Włókniarza miałby kopać doły pod Rakowem, > skoro w żużlu kasy jak lodu, klub występuje w elicie, jest pokazywany w telewiz > ji, chodzi na niego tysiące kibiców w niedzielę... No jaki tu sens? > No i tak kopać leżącego?? > > Ktoś mało sprytny wymyślił taką teorię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.05.12, 23:59 A może to ekipa Rakowa rozgrywa gierkę, by wyjść na pokrzywdzonego i zbitego psa? Tylko nie wiem czemu się demaskują w tej całej grze wywieszając transparenty antywłókniarzowe na stadionie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baron Re: Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.12, 00:40 Jest jedno wyjście zlikwidować reklamy klubów na autobusach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yildrim Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. To... 09.05.12, 22:08 Tragedia. I pytam się, czego uczy się w szkołach? Byłem w gimnazjum na praktykach i momentami niezbyt pewnie czułem się na korytarzu - jakieś grupki wyrostków którzy uważają się za dorosłych w wieku 14-15 lat... Takie akcje powinny być surowo karane. W Iranie już by te prymitywne grupki poszły na ścięcie, albo przynajmniej ręce by poucinali. Kary muszą być o wiele surowsze. Młodzież nie ma autorytetów, w szkołach uczą bzdur zamiast tolerancji. A policja rączki rozkłada - bo łatwiej spisać kogoś kto przemknie na czerwonym świetle gdy się spieszy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wek Re: Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.12, 22:39 A jeszcze pamietam flage bialo-zielona,wiszącą na stadionie Rakowa.Piękne czasy,oby wrocily.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
yildrim Re: Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. 09.05.12, 22:50 Wierzę w to głęboko. To jest czysta głupota. Nie rozumiem świętej wojny, która ma o wiele większą siłę rażenia i ile krwi się tam przelewa. A na gruncie jednego miasta to jest paranoja, komizm, groteska i tragedia zarazem. Tylko ludzie nieświadomi czynią takie rzeczy... Odpowiedz Link Zgłoś
johny5678 z bydłem... 09.05.12, 23:06 Z bydłem trzeba rozmawiać bydlęcym językiem. Przecież to oczywiste, że tego autobusu nie obrzucił tzw. zwykły częstochowianin, tylko kibic pewnej drużyny piłki kopanej... A swoją drogą, Drodzy Kibice Włókniarza, czy podoba Wam się autobus w barwach piłkarskiej drużyny? Bo mnie nie bardzo... Odpowiedz Link Zgłoś
worenik03 Re: z bydłem... 09.05.12, 23:18 johny5678 napisał: > Z bydłem trzeba rozmawiać bydlęcym językiem. Przecież to oczywiste, że tego aut > obusu nie obrzucił tzw. zwykły częstochowianin, tylko kibic pewnej drużyny piłk > i kopanej... > A swoją drogą, Drodzy Kibice Włókniarza, czy podoba Wam się autobus w barwach p > iłkarskiej drużyny? > Bo mnie nie bardzo... to jak bedzie przejezdzal zamknij oczy, bydlo masz na olsztynskiej wieksze niz na limanowskiego, wiec pewnie juz znasz jezyk bydlecy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CHUDY Re: z bydłem... IP: *.105.wv.cust.t-mobile.co.uk 10.05.12, 18:59 Nie podoba Ci sie to wybij szybe leszczu. A druzyna w Czestochowie jest tylko jedna BYŁ BĘDZIE JEST RAKÓW RKS.(zeby nie było nie jestem zwolennikiem wybijania szyb ale z Toba bym sie spotkał ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo_79 Re: Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. IP: *.183.150.139.dsl.dynamic.t-mobile.pl 09.05.12, 23:43 Witam wszystkich nie było mnie cały dzień a tu takie jaja-znowu. Widzę poprzedni temat został zamknięty - czyżby to nie przez jeden z ostatnich wpisów. Co już nie walczymy o zapis z monitoringu? No i kolega z Singapuru wielu imion też jest!!! A prawda to, że twist będzie w barwach AZS ??? W sumie tylko dobrze ubezpieczyć i można jeszcze na tym zarobić hiihihih Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zatroskany Re: Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.12, 00:11 Kto sieje wiatr, burzę będzie zbierać. Coś czuje że może polać się krew jeśli szmatławce będą zaogniać atmosferę. Był spokój dopóki Raków nie wyszedł na prostą i wygrywa spotkania a kibice tej drużyny rządzą nie podzielnie w Częstochowie. Za sprawą mendiów próbuje się wywołać burze w szklance wody. Raków dostaje tyle pieniędzy bo ma tyle sekcji piłkarskich nie rozumiecie tego bo wasze dzieci siedzą przed kompem cały dzień. RKS Raków trenuje dzieci,młodzież,seniorów. A ilu juniorów ma azedes lub główniarz ? Proszę porównać ilość meczów treningów i trenerów i zawodów jakie odbywają !! Grają na hali na sztucznych boiskach rozgrywają całe turnieje i to wszystkie roczniki Rakowa proszę zapytać rodziców czy dużo dokładają do pasji ich synów ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baron Re: Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.12, 00:45 Najlepiej zlikwidować reklamy klubów na autobusach!!! I tak obydwa autobusy są brzydkie :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kp Re: Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.12, 00:54 A po co to wyliczanie? Próbujesz w ten sposób leczyć jakieś kompleksy? Nie porównuj tych dyscyplin - policz lepiej ilu zawodników jest potrzebnych do danej drużyny. A przede wszystkim policz, jakie wkłady finansowe musi ponieść rodzic dziecka grającego w piłkę i dziecka chcącego uprawiać sport motorowy. Wtedy może zrozumiesz (chociaż śmiem wątpić) skąd się biorą różnice w ilości trenującej dane sporty młodzieży. Krew to może się nie polać, a zalać tych, którzy starają się jeszcze finansowo wspierać Raków. Śmieszność tej sytuacji polega na tym, że wojujące bydełko działa na szkodę klubu. Jeśli Raków znowu znajdzie się w trudnej sytuacji, będzie przynajmniej wiadomo, komu podziękować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.12, 07:24 do ZATROSKANY kolego RKS nie trenuje dzieci :) jeśli już to KS Raków i tak na dobrą sprawę to rodzice finansują tą zabawę. Jest stowarzyszenie, można się zapisać, płacić składki co miesiąc i dziecko sobie trenuje. Oczywiście jest mini liga, wyjazdy na mecze, ale to też opłacają rodzice :) RKS grosza do tego nie dokłada więc nie pitol jak nie wiesz. I bajki że dofinansowanie idzie na szkolenie dzieci i młodzieży możesz opowiadać komu innemu. Ja bardzo bym chciał żeby tak było, aby np. na mecze wyjazdowe klub opłacił busa z własnej kasy a nie rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Głaz Re: Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.12, 10:31 Rządzą i dzielą jak rycerze w średniowieczu, naprawdę trzeba mieć niezdrowo pod kopułą. Chwała Rakowowi za to niech szkolą ile się da i jak najwięcej, tylko jedno idę o każdy zakład, że jak Raków dostał by się do Ekstraklasy to by tam można było policzyć wychowanków na palcach jednej ręki bo przyszli by najemnicy (parcie na wynik) . Ale tych wychowanków maja w swoich składach teraz zespoły ekstraligi ? ...... A ilu wychowanków jest w zespołach w topowych ligach zagranicznych ..... ? Skończcie te swoje wywody o wychowankach, macie ich tylu bo jesteście w tej lidze a nie w innej proste. Ja oczywiście każdemu klubowi w Czewie życzę samych wychowanków w składach w najwyższej klasie rozgrywek ale jest to NIEMOŻLIWE !!!! Pozatym wychodzi twój szacunek do sportu piszesz "azedes lub główniarz" po prostu jak Najman na ważeniu taki szacunek ...... Odpowiedz Link Zgłoś
tomit00 Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. To... 10.05.12, 02:26 Kraków ma wojnę między drużyną piłkarską Cracovii, a drużyną piłkarską Wisły. Obie drużyny grają w jednej lidze, miasto jest podzielone na sympatyków jednych i drugich. W Częstochowie natomiast trwa wojna między drużyną piłkarską Raków, a zespołem żużla Włókniarz... I bądź tu człowieku mądry, zrozum dlaczego Częstochowa jest taka specyficzna... Czy jakieś promieniowanie mamy, czy żyły wodne przepływają przez to miasto i dlatego młodzież głupieje i nie potrafi rozróżnić dyscyplin sportowych... A kiedyś można było iść na mecz piłki nożnej, następnego dnia na siatkówkę, a w niedzielę na żużel. Można było krzyczeć CZĘSTOCHOWA! i trzymać kciuki za NASZYCH piłkarzy, NASZYCH siatkarzy, NASZYCH żużlowców... W Warszawie wojna polsko-polska, w Częstochowie wojna piłkarsko-żużlowo/siatkarska... Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator1970 Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. To... 10.05.12, 09:25 Lepiej będzie jeśli MPK da sobie spokój z promocją częstochowskich klubów sportowych i przemaluje te autobusy na własne barwy. Któregoś dnia takie obrzucanie autobusów w barwach klubowych Włókniarza, Rakowa czy Skry skończy się tragedią. Niech ktoś w zarządzie MPK ruszy głową i pomyśli że za jakiś czas ludzie będą się bali jeździć takimi autobusami w obawie o własne zdrowie i życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlaczego ?? Re: Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. IP: *.play-internet.pl 10.05.12, 12:48 kazdy "kibic" Rakowa wie jak traktujecie kibiców Włókniarza :) Po co gadacie ze to nagonka ze to prowokacja ?? Sami macie transparenty typu Włókniarz+policja czy gó... prawda . SKWR wie jak jest i kto stoi za tym wszystkim. Tak samo za pobicia kibiców Włókniarza ?? Sam zostałem pobity przez "kibicow" Rakowa(mieli na sobie szaliki RKS) bo mialem szalik w bialo-zielone barwy I SZEDLEM SAM . Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwymaly Re: Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. 11.05.12, 22:52 Zastanów się co mówisz "dać sobie spokój....." jasne tzn poddać się kibolom , nie drażnić ich a może jeszcze pochwalić i zejść z drogi mówiąc "Przepraszam że żyję" bo jakiś debil ma galaretę zamiast mózgu .O nie drogi Panie takim ludziom należy się przeciwstawiać bo to oni są w mniejszości a nie dać się teroryzować bandytom. Gdyby tak postępowali wszyscy jak piszesz to po 1939 roku do tej pory nie byłoby Polski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kg Re: Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. IP: *.dynamic.chello.pl 10.05.12, 13:28 tego kto to zrobil od razu powinni zamknac!!! i przy okazji nauczyc kultury i szacunku jak rodzice nie nauczyli. To zwykly wandalizm - wstyd za takich ludzi. Na mecze Włókniarza chodza cale rodziny z malymi dziecmi- super atmosfera jest- a ktos chce to ewidentnie zepsuc!! Odpowiedz Link Zgłoś
roc_co Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. To... 10.05.12, 15:02 Quo vadis Częstochowo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOhm Redaktor Haładyj pewnie jest dumny z siebie IP: *.centertel.pl 10.05.12, 15:10 Z Pana artykułów wynika że NIKT nie ma dowodów, NIKT nikogo nie złapał ale Pan nadal szerzy czarną propagandę przeciwko RKS Raków w swoich artykułach. Piszę Pan bo w pańskim komentarzu do poprzedniego artykułu i brakiem komentarza do zarzutów MPK w obecnym, podziela pan opinię o winie kibiców Rakowa. Może w następnym artykule o kolejnej szybie napisze nam Pan dlaczego pan tak uważa, jakieś argumenty? O tym, że będzie następny artykuł, jestem pewny ponieważ nic tak nie zachęca bandydty do kolejnego przestępstwa jak to że o nim piszą w mediach. Nie dość że ma radochę z niszczenia to jeszcze o nim Haładyj zawsze napisze, gratulacje! Na dodatek pana grafomaństwo przyczynia się do budowania nikomu nie potrzebnego antagonizmu (chyba tylko Panu żeby było o czym pisać) pomiędzy kibicami Włókniarza i Rakowa. Zapewne marzy się Panu artykulik o krwawych porachunkach. Jeszcze parę podobnych artykułów i myślę że się Pan doczeka pytanie tylko czy warto? Odpowiedz Link Zgłoś
gregorczewa666 Znów rzucono kamieniem w autobus Włókniarza. To... 11.05.12, 15:05 Oj dajcie już spokój Major i Stalin się cieszą bo pobili dwoje dzieci i zaatakowali szybę w autobusie a to już szczyt odwagi. A może szyba ich obraziła albo np. kiedyś jadąc autobusem nie potrafili sami skasować biletu (Stalin może nie dosięgnął kasownika) i teraz się mszczą. Odpowiedz Link Zgłoś