Dodaj do ulubionych

Aż trudno poznać! W budynku jest podziemny park...

28.09.12, 20:05
Będzie alegancki spęd na otwarciu a potem puchy, za komuny dawali bilety darmowe drugiej zmianie co zawsze podnosiło frekwencję ale nie estetycznie...
Obserwuj wątek
    • Gość: heloł Re: Aż trudno poznać! W budynku jest podziemny pa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.12, 21:15
      Kiedy przyjeżdza Iron Maiden ?
    • Gość: sasanka Re: Why? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.12, 21:34
      Czytam co mówi dyr. Kozera: "... - Patio jest piękne ... niestety, nieużyteczne dla robienia małych koncertów czy choćby bankietów..."

Gdzie ten gość był gdy ustalono program funkcjonalny obiektu?

45 % udział funduszy europejskich w kosztach inwestycji to bardzo niski wskaźnik, który bywa sięga 80 %...
      Ktoś przepieprzył sprawę?
      • Gość: :) Re: Why? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.12, 22:43
        Zdaje się, że wtedy dyrektorem była Młynarczyk a preziem Wrona, który osobiście "opiekował" się częstochowską kulturą... znaczy się niepodzielnie nią rządził nie znosząc sprzeciwu.

Czy nie tak?
        • Gość: xxx Re: Why? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.12, 23:46
          Bredzisz. Za Wrony szefem wydziału kultury był Kozyra.
          • Gość: :) Re: Why? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.12, 11:28
            Sam bredzisz.

No i co z tego, że Kozera był naczelnikiem wydziału kultury skoro wszystkie ważniejsze decyzje, w tym personalne podejmował autorytarnie Tadeusz Wrona.

Kozyrę to sobie pooglądaj w "Mam talent" ty łosiu....
            • Gość: xx Re: Why? IP: *.icis.pcz.pl 30.09.12, 13:01
              Dzieki Wronie wszystkie te inwestycje w ogole powstaly - hala, filharmonia czy nowy tramwaj.
              • Gość: :) Re: Why? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.12, 13:50
                Taaaaak.... oczywiście projekt filharmonii był idealny i ze szczególnym uwzględnieniem życzeń poprzedniej dyrekcji wynikających z troski o dobro instytucji i jak najlepszą funkcjonalność budynku a realizacja postępowała bez cienia niedoróbek i opóźnień.
                Ku chwale Ojczyzny. Czuj duch!

ha ha haaaa....
              • Gość: speleus Re: Why? IP: *.net.stream.pl 01.10.12, 21:35
                Co Ty Gościu piszesz? Inauguracyjny koncert w Filharmonii częstochowskiej odbył się w październiku 1965 roku. I żadna to zasługa wron i innego ptactwa. Na tamte czasy był to obiekt na skalę europejską. Pan Świerkosz śp. spod Kalwarii Zebrzydowskiej wykonywał boazerię i całą inną stolarkę w tym gmachu, pan Pawłowski też śp. był głównym elektrykiem, który współpracował z największymi gwiazdami scen światowych ustalając oświetlenie, nota bene jedyny, który znał się na nastawni elektrycznej. Pan Puszczyński też niestety śp. był facetem od wszystkiego. Nie wspomnę o paniach bileterkach, kasjerkach, sztniarkach no i oczywiście o dyr. panu Dionizym Krzepczaku. Ci ludzie pracowali po 16 godzin na dobę, żeby mieszkańcom Częstochowy i okolicznych miejscowości zapewnić rozrywkę. Trudno mi dzisiaj pisać o tych tamtych rzeczach. Ale pół mojego dzieciństwa zabrała mi filharmonia, chociaż było to bardzo pozytywne w tamtych czasach - kupa kumpli, żeby za friko wejść na koncert np. Niemena, Czerwono Czarnych czy Niebiesko Czarnych i innych. Przecież w czasach, gdy był remon kina Wolność filharmonia załatwiała sprawy kinowe - hit Potop. Jasną sprawą jest, że trzeba było obiekt zmodernizować, ale rzeczywiście w tym wymierającym mieście, kto tam będzie chodził? Gdybyście popatrzyli w mój pamiętnik z tamtych świetlanych lat filharmonii to nie jednemu by dech zaparło jakich artystów mam autografy. Po co się podniecacie rozbudową inwestycji. Było fajnie. Pozdrawiam.
      • Gość: xx Re: Why? IP: *.icis.pcz.pl 30.09.12, 13:05
        Wskaznik wynika z tego ile bylo dostepnej kasy dla Czestochowy, a nie z abstrakcyjnych procentow.

Oczywiscie najlepiej byloby miec 85 % dofinansowania z UE, jak w przypadku linii tramwajowej,
        ale 17 mln zl piechota nie chodzi.
        • Gość: ja Re: Why? IP: *.net.stream.pl 30.09.12, 13:47
          Nie będzie pustek w filharmonii. Słysze jak ludziom tego brakuje. Wiecie ile osób kupuje bilety. Codziennie około 20 do 50
          • Gość: GOSC Re: Why? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.12, 23:33
            A kto ma w Czestochowie chodzic na koncerty?
            Wiekszosc mieszkancow to ludnosc naplywowa i to niezbyt zamozna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka