Dodaj do ulubionych

Kaczorowski nie był żadnym Prezydentem RP!

04.11.12, 13:56
A kto Pana Kaczorowskiego w sposób demokratyczny - pozwolę sobie zapytać - wybrał w Londynie na polskiego prezydenta??... Żaden to prezydent i pompa wczorajsza jest cyrkiem! Powinien był być pochowany po chrześcijańsku i bez hałasu. Tym bardziej, że nie był to prezydent Państwa Polskiego /prezydent na uchodźstwie może być tylko jeden, aż do śmierci czyli ten, który w 1939 roku zostawił Polaków samych sobie/.
Obserwuj wątek
    • Gość: obserwator Re: Kaczorowski nie był żadnym Prezydentem RP! IP: *.96.230.9.tvksmp.pl 04.11.12, 16:01
      @wdmuchowski
      Odważny jesteś. Walisz prosto z mostu. Ale KTO Tobie uwierzy?...
      • Gość: foxiniec Re: Kaczorowski nie był żadnym Prezydentem RP! IP: *.adsl.inetia.pl 04.11.12, 16:30
        Ja nie muszę mu wierzyć, bo każdy powinien to WIEDZIEĆ!!!
      • Gość: nole Re: Kaczorowski nie był żadnym Prezydentem RP! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.12, 17:41
        ja też wiem i przekazałem to moim dzieciom
    • Gość: antybolszewik Wydmuchana bolszewika goń goń IP: *.adsl.inetia.pl 04.11.12, 17:11
      Twoja bolszewicka propaganda przerasta Twoje wypociny.
      Kaczorowski był w pełni legalnym Prezydenten RP, wynikało to z perogatyw przedwojennej Konstytucji.

Tak więc Dmuchowski o prezydentach to się lepiej nie wypowiadaj. Może zajmuj się swoim Łukaszenką, który jest w "pełni" demokratyczny...buhaha
      • wdmuchowski Re: Wydmuchana bolszewika goń goń 04.11.12, 17:39
        Moje poglądy, tylko takim , jak Ty zapyziałym i zapatrzonym w siebie ludziom się wydają bolszewickimi.

Kaczorowskiego Polacy na "prezydenta" nie wybierali! Był carem i przekazywał swój urząd dla braci mniejszych czy jak, Antek-bolszewik?

Twoje argumenty - są argumentami ślepca i głuchego!

Prezydenta się wybiera w wolnych wyborach! Polacy tego jeszcze sami nie doświadczyli.
        • liber007 Re: Wydmuchana bolszewika goń goń 04.11.12, 19:37
          czy się komuś to podoba czy nie Prezydent Kaczorowski został wybrany zgodnie z Konstytucją RP
          a nie jacyś bolszewicy przyniesieni na bagnetach armii czerwonej...
        • andrzej.sawa Re: Wydmuchana bolszewika goń goń 07.11.12, 19:49
          Lecz się na głupotę dzieciaku.
      • Gość: weed Re: Wydmuchana bolszewika goń goń IP: *.30.100.145.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.11.12, 19:16
        odłużmy na chwile inwektywy i przypomnijmy jak to było.
        Mościcki zrzekł się urzędu na rzecz Wieniawy, który był wtedy w Rzymie. Wieniawa po krótkiej konsutacji zorientował sie, ze Francja i Anglia nie zaakceptuje go jako piłsudczyka na tym stanowisku. Mościcki, który zrzekł sie urzędu (!) wyznaczył Raczkiewicza. Później juz poleciało. Po 45 tym juz nikt nie uznawał tego rządu. Towarzystwo wybierało sie samo. Czasem nawet bywało dwóch na raz :)
        • wdmuchowski Re: Wydmuchana bolszewika goń goń 04.11.12, 19:24
          Dzięki, żeś im to dobitnie wytłumaczył i o to chodzi!!

Żaden tam Prezydent tylko zwyczajny strażnik insygniów państwowych.
          Nie wspomnę o 1939 roku, kiedy Rząd zdradził Ojczyznę i zabrał swą du.... do Londynu! Prezydent Warszawy Stażyński - to dla bohater narodowy!

Gość portalu: weed napisał(a):

> odłużmy na chwile inwektywy i przypomnijmy jak to było.
          > Mościcki zrzekł się urzędu na rzecz Wieniawy, który był wtedy w Rzymie. Wieniaw
          > a po krótkiej konsutacji zorientował sie, ze Francja i Anglia nie zaakceptuje g
          > o jako piłsudczyka na tym stanowisku. Mościcki, który zrzekł sie urzędu (!) wyz
          > naczył Raczkiewicza. Później juz poleciało. Po 45 tym juz nikt nie uznawał tego
          > rządu. Towarzystwo wybierało sie samo. Czasem nawet bywało dwóch na raz :)
          • Gość: ech.. Re: Wydmuchana bolszewika goń goń IP: *.static.sitel.net.pl 04.11.12, 22:45
            STARZYŃSKI. STEFAN STARZYŃSKI.
            • Gość: oh... Re: Wydmuchana bolszewika goń goń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.12, 23:22
              pewnie, że tak, ale czy od palcówki się zmienia sens?
              • Gość: ech.. Re: Wydmuchana bolszewika goń goń IP: *.static.sitel.net.pl 04.11.12, 23:44
                nie zmienia to sensu wypowiedzi, ale razi.
                co do p. Kaczorowskiego to byl to uczciwy mily czlowiek, na pewno wielki patriota. ale robienie hecy z ponownego pogrzebu jest niesmaczne, a zale i skargi pisiorow na to, ze nie bylo premiera czy prezydenta to szczyt glupoty i bezczelnosci.
                • wdmuchowski Re: Wydmuchana bolszewika goń goń 04.11.12, 23:57
                  Bardzo czczę pamięć Prezydenta Warszawy Stefana Starzyńskiego i bardzo mi ta postać od 25 lat imponuję - uważam, iż Polacy mało o nim mówią.

Co do reszty, to właśnie na taką dyskusją merytoryczną czekałem, rzecz jasna prowokując żydowskich matołków, którzy wszystkie rozumy pozjadali, a tak nie wiele zdziałali dla rozwoju polskości, choćby na naszych wschodnich ziemiach. To My na Wschodzie jesteśmy patriotami polskości, bo wbrew trudom i naciskom, zachowali swoją polskość i honor.

Kaczorowskiego znałem osobiście - był dobrym człowiekiem, ale takich jest jeszcze dużo i niekoniecznie im stawiać, jak w Częstochowie przy Uniwersytecie Polonijnym - prawie, jak Leninowi w ZSRR - pomników.

Dodam, że mało kto wie, że pan Kaczorowski był bratem ciotecznym JPII, a to oznacza, że nie był osobą przypadkową na scenie politycznej i polonijnej.

Gość portalu: ech.. napisał(a):

> nie zmienia to sensu wypowiedzi, ale razi.
                  > co do p. Kaczorowskiego to byl to uczciwy mily czlowiek, na pewno wielki patri
                  > ota. ale robienie hecy z ponownego pogrzebu jest niesmaczne, a zale i skargi pi
                  > siorow na to, ze nie bylo premiera czy prezydenta to szczyt glupoty i bezczelno
                  > sci.
                  • Gość: ech.. Re: Wydmuchana bolszewika goń goń IP: *.static.sitel.net.pl 05.11.12, 00:09
                    nie znalem p.Kaczorowskiego, bylo mi dane tylko spotkac go raz w zyciu. ogolnie podzielam p. opinie co do jego roli w zyciu naszego kraju. stawianie pomnikow uwazam za bezsensowne, jako zasade.
                    co do S.Starzynskiego, jego postawa na tle ogolnym owczesnych wladz panstwowych wobec wrzesniowej kleski jest chlubnym wyjatkiem, niestety jak wielu innych jest pomalu zapominany. jako osoba wychowana za tzw. komuny, gdzie wpajany byl patriotyzm i pewne wzorce (o dziwo, tak bylo!) nie tylko z tej slusznej strony promoskiewskiej, ze smutkiem konstatuje, ze lata III RP to pomalu odejscie od swiadomosci patriotycznej, co obserwuje u mlodego pokolenia. zeby to choc bylo zastapione przez swiadomosc ekonomii, nauki, czy czegos rownie wartosciowego - a tu tylko kult pieniadza.. i kolorowych obrazkow z pudelka tv..
                    • wdmuchowski Re: Wydmuchana bolszewika goń goń 05.11.12, 00:17
                      Tak jest, drogi Panie!

W 1990 roku po raz pierwszy w życiu trafiłem na Jasną Górę i przeraziło mnie to, że Polacy tuż przy Świętym Miejscu handlują błyskotkami. Ten niesmak pozostał i do dziś. Jakim przykładem młodzi nasiąkają, taki i poziom patriotyzmu.

Zadaję sobie pytanie, czy religia, która weszła do szkół, w równym stopniu tego patriotyzmu nie zabiła? Na plebani młodzi ludzie się spotykali w innej, niecodziennej atmosferze i był smaczek konspiracji, co naturalnie wzbudzało poczucie dumy i rodziło patriotyzm w sercach młodego pokolenia. Tyle błędów, tyle zmarnowanych szans ....

Gość portalu: ech.. napisał(a):

> nie znalem p.Kaczorowskiego, bylo mi dane tylko spotkac go raz w zyciu. ogolnie
                      > podzielam p. opinie co do jego roli w zyciu naszego kraju. stawianie pomnikow
                      > uwazam za bezsensowne, jako zasade.
                      > co do S.Starzynskiego, jego postawa na tle ogolnym owczesnych wladz panstwowych
                      > wobec wrzesniowej kleski jest chlubnym wyjatkiem, niestety jak wielu innych je
                      > st pomalu zapominany. jako osoba wychowana za tzw. komuny, gdzie wpajany byl pa
                      > triotyzm i pewne wzorce (o dziwo, tak bylo!) nie tylko z tej slusznej strony pr
                      > omoskiewskiej, ze smutkiem konstatuje, ze lata III RP to pomalu odejscie od swi
                      > adomosci patriotycznej, co obserwuje u mlodego pokolenia. zeby to choc bylo zas
                      > tapione przez swiadomosc ekonomii, nauki, czy czegos rownie wartosciowego - a t
                      > u tylko kult pieniadza.. i kolorowych obrazkow z pudelka tv..
                      • Gość: ech.. Re: Wydmuchana bolszewika goń goń IP: *.static.sitel.net.pl 05.11.12, 00:31
                        z religia akurat mialem niewiele doczynienia. natomiast z harcerstwa wynioslem dosc sporo.
        • Gość: do weeda Re: Wydmuchana bolszewika goń goń IP: *.96.232.61.tvksmp.pl 05.11.12, 08:52
          Glossa: po 1945 rzeczywiście prawie nikt, poza tymi Polakami, którzy uznawali.
          Widocznie byłeś - i jesteś - w jakiejś innej grupie :-)
          • wdmuchowski Syn Wałęsy poza prawem, bo ma kasę i tatę!!!? 05.11.12, 13:10
            Byłem i pozostanę!

Jeszcze jeden temat ? nie chcąc tworzyć nowego wątkuu/:

Sąd niby polski i niezależny zadecydował, iż p. Wałęsa jest niewinny - owszem się przyczynił, ale w nieznacznym stopniu do wypadku - :) śmiesznie, jakby nie było tragicznie. W "nieznacznym wypadku" można być pijanym i spowodować wypadek i nie odpowiadać, jak się jest Żydem czy ma się [pieniądze Tatusia ze światowej bandy!! JAK MOŻNA BYĆ W NIEZNACZNYM STOPNIU WINNYM, JAK SIĘ BRNIE MOTOCYKLEM 160 KM NA GODZINĘ??

Toyota spokojnie włączała się do ruchu i kierowca został skazany, że jakiś bęcwał na szybkości 160, gdzie dozwolona prędkość była równa 90 na godzinę, wpieprzył się w Toyotę sam.

O jaką sprawiedliwość i prawo my tutaj w Polsce się domagamy!?

Gość portalu: do weeda napisał(a):

> Glossa: po 1945 rzeczywiście prawie nikt, poza tymi Polakami, którzy uzn
            > awali.
            > Widocznie byłeś - i jesteś - w jakiejś innej grupie :-)
            • Gość: Q Re: Syn Wałęsy poza prawem, bo ma kasę i tatę!!!? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.12, 13:19
              "O jaką sprawiedliwość i prawo my tutaj w Polsce się domagamy!?"
              "na szybkości 160, gdzie dozwolona prędkość była równa 90 na godzinę, wpieprz
              > ył się w Toyotę sam."

A o jaką my język polski się domagamy tutaj my na szybkości 100 na godzinę ?
              >
              • wdmuchowski Re: Syn Wałęsy poza prawem, bo ma kasę i tatę!!!? 05.11.12, 13:31
                Od 20 lat w Polsce język jest ważniejszy od prawa i sprawiedliwości, nie wspomnę o honorze i polskości.

To raz jeszcze, dla upierdliwych:
                Sąd niby polski i "niezależny" ale niesprawiedliwy zadecydował, iż p. Wałęsa jest niewinny - owszem "przyczynił się, ale w nieznacznym stopniu do wypadku" - :) śmiesznie, jakby nie było tragicznie. W "nieznacznym stopniu" można być pijanym i spowodować wypadek i nie odpowiadać, jak się jest Żydem czy ma się pieniądze Tatusia i światowe żydowstwo za swoimi plecami?!!

JAK MOŻNA BYĆ W NIEZNACZNYM STOPNIU WINNYM, JAK SIĘ BRNIE MOTOCYKLEM 160 KM NA GODZINĘ??

... Toyota spokojnie włączała się do ruchu ... a kierowca został skazany za to, że jakiś bęcwał na szybkości 160 go dogania i wyprzedza? Ludzie - to koszmar a nie sądownictwo i pełna paranoja! Przecież dozwoloną na tym odcinku prędkość - to tylko: 90 km na godzinę...
                Więc, p. Wałęsa naruszył wszelkie przepisy, dobrowolnie wpieprzył się w Toyotę sam, a ukarany został winny Bogu ducha człowiek?!

Pytam: za co kierowca Toyoty zostaję ukarany na 2 lata wiezienia?

Jakiej sprawiedliwości i jakiego prawa my tutaj w Polsce się domagamy!? Przecież to Państwo kpiny z prawa.

Gość portalu: Q napisał(a):

> "O jaką sprawiedliwość i prawo my tutaj w Polsce się domagamy!?"
                > "na szybkości 160, gdzie dozwolona prędkość była równa 90 na godzinę, wpieprz
                > > ył się w Toyotę sam."
                >
                > A o jaką my język polski się domagamy tutaj my na szybkości 100 na godzinę ?
                > >
                • Gość: Q Re: Syn Wałęsy poza prawem, bo ma kasę i tatę!!!? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.12, 13:36
                  "Pytam: za co kierowca Toyoty zostaję ukarany na 2 lata wiezienia?"

A ja się pytam cały czas za co Pana chcą wsadzić do więzienia na 2 lata , czy za pytanie " za co kierowca Toyoty "??
                  • wdmuchowski Re: Syn Wałęsy poza prawem, bo ma kasę i tatę!!!? 05.11.12, 14:01
                    cały czas odpowiadam, szanownemu upierdliwemu Panu : ZA ALTa

Gość portalu: Q napisał(a):

> "Pytam: za co kierowca Toyoty zostaję ukarany na 2 lata wiezienia?"
                    >
                    > A ja się pytam cały czas za co Pana chcą wsadzić do więzienia na 2 lata , czy z
                    > a pytanie " za co kierowca Toyoty "??
                    • Gość: Q Re: Syn Wałęsy poza prawem, bo ma kasę i tatę!!!? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.12, 14:11
                      Nie jestem upierdliwy , martwię się tylko dlaczego w naszym kochanym kraju skazują za pytanie : " za co kierowca Toyoty ".
                      Wydaje mi się , że kara więzienia jest tu wyjątkowo nie proporcjonalna do czynu, mimo wszystko życzę dużo zdrowia i udanej odsiadki , wierzę że " da Pan radę " i czekam na szczęśliwy powrót Pana do upragnionej wolności .
                      Pozdrawiam serdecznie !
                  • Gość: Jacek PO czuwa i szybko reaguje:) n/t IP: *.dynamic.chello.pl 05.11.12, 14:03
                    • wdmuchowski Re: PO czuwa i szybko reaguje:) n/t 05.11.12, 14:05
                      raczej jakaś głupia baba, jakich w PO jest pod dostatkiem
                    • Gość: icek Re: PO czuwa i szybko reaguje:) n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.12, 14:06
                      Icek
            • Gość: . Re: Syn Wałęsy poza prawem, bo ma kasę i tatę!!!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.12, 14:38
              wdmuchowski napisał:

> Jeszcze jeden temat ? nie chcąc tworzyć nowego wątkuu/:

Nie chcę tworzyć, ale tworzę?

forum.gazeta.pl/forum/w,55,140208033,140208033,Walesa_jadac_160_na_godzine_ma_tate_z_kasa_.html
              • Gość: ? Re: Syn Wałęsy poza prawem, bo ma kasę i tatę!!!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.12, 17:58
                a ty nie wiesz czy udajesz, że nie wiesz? I popatrz do lustra - zobaczysz kretyna!
    • pluto37 Re: Kaczorowski nie był żadnym Prezydentem RP! 04.11.12, 17:48
      Dmuchowski!
      Twoim nie był.
      Ty jesteś zwykła rusko-bolszewicka szumowina, która przez pomyłke Państwo Polskie wpuściło na swoje terytorium.
      To co taka szuja moze wiedziec o tym kim był Prez. Kaczorowski i dla kogo.
      • Gość: do Pluto37 Re: Kaczorowski nie był żadnym Prezydentem RP! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.12, 18:58
        Ty jeszcze żyjesz?
      • Gość: ktosik ty wydmucha z jednej skrajności w drugą IP: *.dynamic.chello.pl 04.11.12, 19:12
        Popieram pluto ,chociaż w dawnych latach ze sobą nie przepadaliśmy.Debilnego postu ,jak twój dawno nie widziałem.Powinni ci zabrać paszport i kopami wygnać do Białorusi .Tam twój biznes i filharmonia .Przy stopach Łukaszenki.
        • wdmuchowski Re: ty wydmucha z jednej skrajności w drugą 04.11.12, 19:20
          :)) ale się uśmiałem - hahahaha
      • Gość: obserwator Re: Kaczorowski nie był żadnym Prezydentem RP! IP: *.96.230.9.tvksmp.pl 04.11.12, 19:56
        @pluto37
        Witaj Pluto37,
        fajnie, że się odezwałeś. Niepotrzebnie jednak się złościsz. Popatrz lepiej z humorem na wypowiedzi w tym wątku.
        Czyż nie fajne jest określenie "strażnik insygniów państwowych"?... mnie się podoba.
        Oddaje istotę sprawy.

pluto37,
        ludziom zrobiono mętlik w głowach. Jeszcze starsi znają historię ze szkoły i z autopsji. Młodsi mają w głowach to, co nazywa się "informacjami poprawnie politycznymi", czyli wiadomości historyczne odpowiednio spreparowane politycznie.

Wiesz co, pluto37,
        zauważyłem, że ostatnio - W KOŃCU !!!! - na tym forum ludzie zaczynają mówić ludzkim językiem: prosto i dosadnie mówić o istniejącej rzeczywistości. Mam nadzieję, że STRACH opuści ludzi. A jak to się stanie to?... zacznie się nowe, normalne, takie ludzkie życie!!!
        Będziemy z sobą rozmawiać a nie kłócić się. Człowiek będzie widzieć w drugim człowieku człowieka a nie przeciwnika, którego należy zniszczyć.
        I wiesz co, pluto37, człowiek będzie Człowiekiem!
        I tego sobie życzę, a także innym ludziom.
        Pozdrawiam serdecznie.

• Gość: trd Re: Kaczorowski nie był żadnym Prezydentem RP! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.12, 10:12
        o grubaska się odezwała
    • Gość: kasia Re: Kaczorowski nie był żadnym Prezydentem RP! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.12, 18:16
      Dla mnie prezydent jest jak ojciec a prawdziwy ojciec nigdy nie zostawi swoich dzieci i jak trzeba odda życie za nich.Dlatego pan Kaczorowski nie jest prezydentem i nigdy nie był.
      • dyziek_o Re: Kaczorowski nie był żadnym Prezydentem RP! 04.11.12, 18:46
        No wiesz "Pluciński"!
        Zasmuciłeś mnie niepomiernie. Nawet nie dla tego, że masz odmienne zdanie ale ten język......!
        A ja uważałem Cię za jednego z ciekawszych bywalców tego forum !
        Czyżbyś też uważał, że tylko jedna opcja ma rację?!
        Nie godzi się.........przynajmniej człowiek na Twoim poziomie.
        Przeproś, bo przestanę Cię lubić.
        Dyzio.
        • Gość: ktosik do dyzia Dwie opcje są dla ciebie bohaterem jest Jaruzelski IP: *.dynamic.chello.pl 04.11.12, 19:20
          Dla mnie wręcz odwrotnie ,bo to zdrajca i kacyk Sowietów.Dla ciebie fakty i mity to wyrocznia.A tam pracuje morderca Popiełuszki .I Urban ,który powinien zniknąć .A nie zniknął bo podpisali porozumienie przy okrągłym stole.I cała ta banda wraz z Kiszczakiem spokojnie dożywa swoich dni.Opluwając wszystkich i wszystko co ma świętość dookoła .
          • wdmuchowski Re: Dwie opcje są dla ciebie bohaterem jest Jaruz 04.11.12, 19:30
            Ktosiku, Tyś prawie jak Beria! Wszystkich byś postrzelał, kto ma rację i odmienne od Twojego zasr.... zdania! Ale z ciebie i ciemniak i tępy łeb! Tacy i rządzą dzisiaj moją Polską, niestety...ale już nie długo.

Gość portalu: ktosik do dyzia napisał(a):

> Dla mnie wręcz odwrotnie ,bo to zdrajca i kacyk Sowietów.Dla ciebie fakty i mit
            > y to wyrocznia.A tam pracuje morderca Popiełuszki .I Urban ,który powinien znik
            > nąć .A nie zniknął bo podpisali porozumienie przy okrągłym stole.I cała ta ban
            > da wraz z Kiszczakiem spokojnie dożywa swoich dni.Opluwając wszystkich i wszyst
            > ko co ma świętość dookoła .
            • Gość: do wdmuchowdkiego Re: Dwie opcje są dla ciebie bohaterem jest Jaruz IP: *.dynamic.chello.pl 04.11.12, 19:37
              Czego się dzisiaj nachlał trolo-trolowski? Jaka twoją Polska i czy masz już omamy debilu.
        • pluto37 Re: Kaczorowski nie był żadnym Prezydentem RP! 06.11.12, 11:31
          Dyźku!
          Są takie sytuacje, kiedy trzeba użyć właściwego słownictwa po to, żeby adresat zrozumiał.
          I to jest właśnie taka sytuacja.

Bez ubierania przekazu w zbędną elegancję.
          Zmarły Prez. Kaczorowski był z jednej strony symbolem ciągłości Państwa Polskiego, a z drugiej tym, który dla setek tysiecy Polaków mieszkających poza Polską był symbolem łączącym wojenne wychodźctwo i potomnych z Krajem.
          To z perspektywy krajowca moze się wydawać mniej ważne, ale w końcu tradycja historyczna i symbole tworza naród.
          Czy dzis zakwestionujesz legalność wyboru Naczelnika Panstwa, Prezydenta Wojciechowskiego,Mościckiego, Narutowicza, bo nie wybrano ich w powszechnym głosowaniu?
          Prez. Kaczorowski był kolejnym z tych w/w[ i bez względu na to jak będziemy różnić się co do krajowych i współczesnych zjawisk i postaci] przyzwoitych i wzorcowych i to akurat ta postac powinna łączyć wszystkich przyzwoitych Polaków.
          I teraz jeśli na takiego przyzwoitego Polaka należącego do zestawu tych wybitnych i przyzwoitych Polaków pluje osobnik, który z łaski RP i Polaków dostał papiery na obywatela RP, to należy mu przypomniec skąd mu nogi wyrosły.
          Dlaczego oburzamy sie na Rosjan,Litwinów Ukraińców, Żydów, Niemców, czy choćby Obamę, ze nam robia kuku w narodowe papiery, a mamy na swoim podwórku tolerować łobuza, który robi to samo?
          Widzisz Dyźku! Mam w swoich papierach karteluch ze zdarzenia honorowego jakie miało miejsce po śmierci Marszałka Piłsudskiego, kiedy to jeden z oficerów rezerwy nie chciał uczcić w odpowiedni sposób żałoby po Nim. Zobaczył z bliska rękawiczke z odpowiednim dokumentem.
          Dzis to pewnego rodzaju ciekawostka historyczna, ale pokazuje, ze kiedys przyzwoici ludzie pewne zachowania traktowali powaznie, a miejsce łobuzerii było na marginesie, albo w rynsztoku.
          I powiem ci jeszcze jedno. Tak jak ten białoruski podrzutek nie zachowywali się nawet komuchy za Gomułki i później, a przynajmniej ci pzpr-owcy, których zdarzyło mi sie znać.
          I powtórze. Jesli nie będziemy szanować siebie sami -jako Polacy- to nie ma co liczyc na to, że zrobia to inni.
          • Gość: do Pluto37 Re: Kaczorowski nie był żadnym Prezydentem RP! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.12, 11:57
            rozśmieszył, mnie hahaha... tyś Polakiem?

• Gość: :) Re: Kaczorowski nie był żadnym Prezydentem RP! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.12, 23:34
              Ty nigdy nie będziesz Polakiem WD.
              Choćbyś się skichał w portki i tak wyłazi z ciebie odrażający homo sovieticus.
              Nigdy tego nie ukryjesz. To w tobie siedzi z urodzenia.
              • Gość: :( Re: Kaczorowski nie był żadnym Prezydentem RP! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.12, 10:37
                pismako - tępaki
      • Gość: powiedz to mu Re: Kaczorowski nie był żadnym Prezydentem RP! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.12, 19:00
        [b] Marek- Pachulec zacofany w rozwoju tego nie rozumie/b]
        • miglanc86 Chłopcy mają polewę ,szaleju się najedli 04.11.12, 19:50
          Kaczorowski jeden z najbardziej szanowanych gości.Przekazał swoje insygnia prezydenckie Bolkowi vel Wałęsie.Komorowskiego brakło, bo ile można razy żegnać prezydenta.Ile można płakać.Hania Gronkiewicz -Waltz oj czepiają się Bronka.Ja napiszę tak .Jak prezydent Polski ,taki prezydent Warszawy.Aż mnie za serce <jakiś bul chwyta.Normalnie z tym postami Dmochowski giniesz tu na F16 ,czyli FCz . A młody już nie jesteś .Mało kto rozgarnięty ,z Tobą pogada.Nie musisz szaleć z odpowiedzią ,bo nie jestem specjalnie ciekawy.
        • Gość: do dmuchow..... prezydent Bierut był "demokratycznie" wybrany..... IP: *.ice-net.pl 04.11.12, 19:53
          do książek autorze wątku, do książek. poczytać sobie historię polskiej rządowej emigracji, uchwały i całą ówczesną sytuację geo-polityczną, w której działał.
          • Gość: obserwator Re: prezydent Bierut był "demokratycznie" wybrany IP: *.96.230.9.tvksmp.pl 04.11.12, 20:10
            @Gość portalu
            Słoneczko,
            zapomniałeś, że nie wszystko znajdziesz w książkach. Papier cierpliwy, przyjmie nawet największe głupoty. Jak pożyjesz Słoneczko dłużej to zrozumiesz, nawet to, że Kaczorowski to dla wielu taki ktoś z obłoków, człowiek który z Polską nie miał nic wspólnego. On nie mieszkał w Polsce! Siedział gdzieś za wodami, w ciepłym pomieszczeniu w fotelu, i się wymądrzał. Mówił co dla nas dobre a co złe. A potem?... wmawiano nam, że to "nasz Prezydent".
            A jaki to on Prezydent?... taki polityczny, dla polityków, nie dla ludu!
            • Gość: do obserwatora nagonka - "sport" narodowy Polaków IP: *.ice-net.pl 04.11.12, 20:36
              wiedza polega na świadomości granic własnej ignorancji.
              nie sztuka walić "prosto z mostu" a przy tym niewiele wiedzieć. rozumiem, ze ktoś jest specjalistą od polskiej polityki rządu emigracyjnego i stawia konkretne zarzuty. ale tu nie ma żadnych konkretów, pisanie na zasadzie, "wepchnąć widłami do gnoju". ten nasz "sport narodowy" - nagonka każdego na każdego. wiem, nie wiem, byle dowalić.
              • Gość: :) Re: nagonka - "sport" narodowy Polaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.12, 23:27
                wiemy więcej, niż te książki o których wspominasz
            • Gość: :) Re: prezydent Bierut był "demokratycznie" wybrany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.12, 23:27
              tak jest - taka prawda, był daleki od Polski
    • storima Otrzymanie obywatelstwa. Egzamin z historii Polski 04.11.12, 19:50
      Wstyd tak manifestowac zupelna ignorancje historii panstwa korego stalo sie naturalizowanym obywatelem.

25 stycznia 1988 Prezydent RP, Kazimierz Sabbat, na podstawie artykułu 24 Konstytucji RP z 23 kwietnia 1935, wyznaczył go na „następcę Prezydenta Rzeczypospolitej na wypadek opróżnienia się urzędu Prezydenta Rzeczypospolitej przed odzyskaniem przez Polskę niepodległości”
      pl.wikipedia.org/wiki/Ryszard_Kaczorowski
      • miglanc86 Re: Otrzymanie obywatelstwa. Egzamin z historii P 04.11.12, 19:56
        Telepatyczne storima ,w jednej minucie wskoczyliśmy.I to z tą samą myślą .Ja to wiem ,ale paru dupków nie umie korzystać z netu ,tylko wciska swoje niewyjaśnione teorie.Zaprzeczające, w brew logice i dobrym obyczajom.
        • Gość: dfg storima celny wpis, dmuchowski doczytaj sobie IP: *.ice-net.pl 04.11.12, 20:03
          storima, celny wpis.
          dmuchowski, doczytaj sobie, masz nawet z artykułami.
          • Gość: do książkowców Re: storima celny wpis, dmuchowski doczytaj sobie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.12, 23:31
            Powtarzam Kaczorowski nie był polskim prezydentem, bo jego nikt z Polaków nie wybrał, zaś rząd wszyscy mieli w gł. poważaniu. taka prawda i jest ona jedyna
        • storima Re: Otrzymanie obywatelstwa. Egzamin z historii P 04.11.12, 20:07
          miglanc86 napisał:
          > wiem ,ale paru dupków nie umie korzystać z netu ,tylko wciska swoje niewyjaśni
          > one teorie.Zaprzeczające, w brew logice i dobrym obyczajom.

Szokujace. I jak mozna sie podawac za naturalizowanego obywatela panstwa, ktorego historie sie falszuje, ignoruje,
          wysmiewa.
          Masz racje. Wbrew logice, dobrym obyczaju i wdziecznosci, za naturalizacje i zycie w naszym kraju.
          • Gość: obserwator Re: Otrzymanie obywatelstwa. Egzamin z historii P IP: *.96.230.9.tvksmp.pl 04.11.12, 20:36
            @miglanc86
            @storima
            Witajcie!
            Jest takie stare powiedzenie: Kapitan ostatni schodzi z tonącego okrętu, szczury uciekają zawsze pierwsze.

Tak dla przypomnienia:
            Luty 1945 r. Konferencja jałtańska.
            Ani Churchill ani Roosevelt nie zająknęli się przy tej okazji o pakcie Ribbentrop – Mołotow i napaści Stalina i Hitlera na Polskę we wrześniu 1939 roku. Stalin z fałszywą troską dodał, że o nowy kształt rządu trzeba spytać Polaków. Miał jednak na myśli członków marionetkowego Rządu Tymczasowego. Rząd londyński uznał przy okazji za zagrożenie dla demokracji i pokoju. Nie zgodził się z tym Churchill: „Cały świat oczekuje porozumienia i jeśli rozjedziemy się, w dalszym ciągu uznając różne rządy polskie, świat dowie się o dzielących nas różnicach zdań. Konsekwencje tego będą opłakane i przed konferencją stanie widmo klęski”.
            ...
            Roosevelt wygłosił zaś kuriozalne zdania: "Polska jest źródłem kłopotów od przeszło pięciuset lat” oraz „od 1939 roku tak naprawdę nie było żadnego polskiego rządu”. Wieczorem tego samego dnia zachodni przywódcy wystosowali pismo do Stalina z propozycją zaproszenia do Jałty przedstawicieli Rządu Tymczasowego oraz kilku członków innych partii. Nie wspomnieli słowem o działającym na uchodźstwie nowym rządzie Tomasza Arciszewskiego. Stalin szybko uporał się z tym pomysłem twierdząc później, że nie był w stanie skontaktować się z nikim z Rządu Tymczasowego.
            Ostatecznie ustalono, że w Polsce ma powstać nowy Tymczasowy Rząd Jedności Narodowej poparty przez trzy mocarstwa i złożony z przedstawicieli Rządu Tymczasowego oraz przedstawicieli innych ugrupowań. Wybory miały się odbyć w najszybszym możliwym terminie. Zapis był tak ogólnikowy, że pozostawiał wszystko dowolnej interpretacji Stalina. TRJN powstał pod koniec czerwca 1945 roku w Moskwie, a tworzyli go przede wszystkim komuniści i ich sojusznicy.
            ...
            Dwa dni po konferencji jałtańskiej 13 lutego 1945 roku rząd Arciszewskiego odrzucił jej postanowienia i ocenił je jako „nowy rozbiór Polski, tym razem dokonany przez sojuszników Polski”.

I tak Panowie,
            Konferencja jałtańska (od 4 do 11 lutego 1945), zwana także krymską – spotkanie przywódców koalicji antyhitlerowskiej (tzw. wielkiej trójki): prezydenta USA Franklina Delano Roosevelta, premiera Wielkiej Brytanii Winstona Churchilla i przywódcy ZSRR Józefa Stalina.
            o czym nam mówi w świetle tego wątku o Kaczorowskim?... dla przypomnienia: Kapitan ostatni schodzi z tonącego okrętu, szczury uciekają zawsze pierwsze.
            Pozdrawiam Panów serdecznie.
            • miglanc86 Re: Otrzymanie obywatelstwa. Egzamin z historii P 04.11.12, 21:11
              Obserwator kto pamięta w UE o koalicji faszystowskiej Berlin ,Tokio ,Rzym.Kto pamięta w krajach zachodnich i kto w ogóle wie .Że armia bolszewicka uderzyła na Polskę 17 września 1939 r.Kto pamięta w krajach zachodnich ,także w Izraelu .Że pierwsze zbrodnie ludobójstwa były na Polakach.Od września 1939 roku do czerwca 1941 roku gestapo współpracowało z NKWD .W niszczeniu ruchu oporu inteligencji .Na wysługach tych oprawców zarówno Rosjan i Niemców było dużo konfidentów żydowskich.Ten fakt jest kompletnie przemilczany.Wy mordowaniu inteligencji polskiej ,Rosjanie przegonili Niemców.Nie wspomina się o zbrodniach Wermachtu .O wymordowaniu w Powstaniu Warszawskim.O Palmirach ,o wysiedleniu z Żywiecczyzny.Czy o mordowaniu i wypędzeniu Polaków z Kresów Wschodnich.Dzisiaj nas oskarżają o antysemityzm ,a to Polacy uratowali najwięcej Żydów .Dlaczego pozwoliliśmy by symbolem obalenia komunizmu został mur berliński .A nie stocznia gdańska ,Solidarność lub Kopalnia Wujek.Dlaczego patriotyzm się wyszydza ,a ci co głoszą Bóg Honor Ojczyzna nazywani są moherami.Gdzie były elity UE gdy chowano Kaczyńskiego ?Polska RP i XXI gdzie zapomina się o Polakach ,tych z dużej litery .A gloryfikuje maluczkich i kłamliwych ludzików.Pozdrawiam.
              • Gość: do miglanc pozostałość marksistowskiej "walki klas"-nagonka IP: *.ice-net.pl 04.11.12, 21:48
                Polacy byli pojętnymi uczniami, jeśli chodzi o marksistowską walkę klas. Obecne sprzedajne media przerobiły ją na nagonkę, uczyniły z niej "sport narodowy".
                Świecki, ksiądz, społecznik, nieboszczyk, żywy - wypłynie na świecznik: zdeptać, wpechnąc widłami do gnoju, opluć. Oplułem, poczuję ulgę żem nie gorszy..... taka mentalność.
                Ponadto część Polaków to ludzie prymitywni, prosto nimi sterować. usłyszy w tv i powtarza, myślenie nie wchodzi w rachubę, głowa go rozboli.
                a Zachód, Wschód obserwuje i się podśmiewa poklepując obłudnie po plecach. Jak przyjdzie potrzeba, da takiego kopa w d...... ,i tak dookoła wojtek.
                • Gość: Ja Re: pozostałość marksistowskiej "walki klas"-nago IP: *.dynamic.chello.pl 04.11.12, 22:14
                  Dmuchalski wie lepiej wszystko od wszystkich.
                  • wdmuchowski Re: pozostałość marksistowskiej "walki klas"-nago 04.11.12, 23:45
                    z pewnością od Ciebie najlepiej, bo nie dyskutuje z cianiasami

Gość portalu: Ja napisał(a):

> Dmuchalski wie lepiej wszystko od wszystkich.
                • wdmuchowski Re: pozostałość marksistowskiej "walki klas"-nago 04.11.12, 23:47
                  Taka prawda! Pod tym się podpiszę.
            • wdmuchowski Re: Otrzymanie obywatelstwa. Egzamin z historii P 04.11.12, 23:38
              Roosevelt wygłosił zaś kuriozalne zdania: "Polska jest źródłem kłopotów od przeszło pięciuset lat” oraz „od 1939 roku tak naprawdę nie było żadnego polskiego rządu”.

Tak jest!

Najważniejsza jednak myśl, to:
              Kapitan schodzi ze statku ostatni, a szczury - jako pierwsze!

Niestety Polska miała "szczęście" do KAPITANÓW-SZCZURÓW! Niektóre do dziś uciekają z kraju, prawda Pachulec i inni?

Gość portalu: obserwator napisał(a):

> @miglanc86
              > @storima
              > Witajcie!
              > Jest takie stare powiedzenie: Kapitan ostatni schodzi z tonącego okrętu, szc
              > zury uciekają zawsze pierwsze.

>
              > Tak dla przypomnienia:
              > Luty 1945 r. Konferencja jałtańska.
              > Ani Churchill ani Roosevelt nie zająknęli się przy tej okazji o pakcie Ribbentr
              > op – Mołotow i napaści Stalina i Hitlera na Polskę we wrześniu 1939 roku.
              > Stalin z fałszywą troską dodał, że o nowy kształt rządu trzeba spytać Polak
              > ów. Miał jednak na myśli członków marionetkowego Rządu Tymczasowego.
              Rząd l
              > ondyński uznał przy okazji za zagrożenie dla demokracji i pokoju. Nie zgodził s
              > ię z tym Churchill: „Cały świat oczekuje porozumienia i jeśli rozjedziemy
              > się, w dalszym ciągu uznając różne rządy polskie, świat dowie się o dzielących
              > nas różnicach zdań. Konsekwencje tego będą opłakane i przed konferencją stanie
              > widmo klęski”.
              > ...
              > Roosevelt wygłosił zaś kuriozalne zdania: "Polska jest źródłem kłopotów od prze
              > szło pięciuset lat” oraz „od 1939 roku tak naprawdę nie było żadneg
              > o polskiego rządu”. Wieczorem tego samego dnia zachodni przywódcy wystoso
              > wali pismo do Stalina z propozycją zaproszenia do Jałty przedstawicieli Rządu T
              > ymczasowego oraz kilku członków innych partii. Nie wspomnieli słowem o działają
              > cym na uchodźstwie nowym rządzie Tomasza Arciszewskiego. Stalin szybko uporał s
              > ię z tym pomysłem twierdząc później, że nie był w stanie skontaktować się z nik
              > im z Rządu Tymczasowego.
              > Ostatecznie ustalono, że w Polsce ma powstać nowy Tymczasowy Rząd Jedności N
              > arodowej poparty przez trzy mocarstwa i złożony z przedstawicieli Rządu Tymczas
              > owego oraz przedstawicieli innych ugrupowań.
              Wybory miały się odbyć w najsz
              > ybszym możliwym terminie. Zapis był tak ogólnikowy, że pozostawiał wszystko dow
              > olnej interpretacji Stalina. TRJN powstał pod koniec czerwca 1945 roku w Moskwi
              > e, a tworzyli go przede wszystkim komuniści i ich sojusznicy.
              > ...
              > Dwa dni po konferencji jałtańskiej 13 lutego 1945 roku rząd Arciszewskiego odrz
              > ucił jej postanowienia i ocenił je jako „nowy rozbiór Polski, tym razem d
              > okonany przez sojuszników Polski”.
              >
              > I tak Panowie,
              > Konferencja jałtańska (od 4 do 11 lutego 1945), zwana także krymską –
              > spotkanie przywódców koalicji antyhitlerowskiej (tzw. wielkiej trójki): prezyde
              > nta USA Franklina Delano Roosevelta, premiera Wielkiej Brytanii Winstona Church
              > illa i przywódcy ZSRR Józefa Stalina.

> o czym nam mówi w świetle tego wątku o Kaczorowskim?... dla przypomnienia: K
              > apitan ostatni schodzi z tonącego okrętu, szczury uciekają zawsze pierwsze.

> Pozdrawiam Panów serdecznie.
              • Gość: driver Re: Otrzymanie obywatelstwa. Egzamin z historii P IP: *.dip.t-dialin.net 07.11.12, 21:46
                wdmuchowski napisał:

> Roosevelt wygłosił zaś kuriozalne zdania: "Polska jest źródłem kłopotów od prze
                > szło pięciuset lat” oraz „od 1939 roku tak naprawdę nie było żadneg
                > o polskiego rządu”.

Roosevelt (skrajny germanofob) jest odpowiedzialny w dużym stopniu za wybuch 2 wojny. Wciągnął w swoją taktykę Churchilla, który był politykiem do bani; zresztą jeden i drugi to cieniasy, którzy kosztem Europy sprowokowali Adolfa do wojny, podpisując pakt z "diabłem" / Sowietami/.

> Niestety Polska miała "szczęście" do KAPITANÓW-SZCZURÓW! Niektóre do dziś uciek
                > ają z kraju, prawda Pachulec i inni?

Nonsens. Piszesz bzdury. Może warto zapoznać się z historią dokładniej? Historia 2 wojny, jej kulisy są bardzo skomplikowane i nie do końca wyjaśnione
      • Gość: :) Re: Otrzymanie obywatelstwa. Egzamin z historii P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.12, 23:29
        ale numer - ktoś kogoś wyznacza :) w Londynie, poza Polską i jej obywatelami :))
    • Gość: gość Re: Kaczorowski nie był żadnym Prezydentem RP! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.12, 23:36
      "wdmuchowski", -daj sobie osiołku spokój z polityką, - bo się na tym nie znasz !
      • wdmuchowski Re: Kaczorowski nie był żadnym Prezydentem RP! 04.11.12, 23:44
        ciemnoto! Niegramotna, dodam ...

Żydzi w ZSRR pełnili najważniejsze funkcje i to ich rękami mordowano Polaków i Białorusinów. Szkoda czasu na ciemnych bałwanów, którzy tylko pyskują i nic nie wiedzą, broniąc swojego Żyda.

Gość portalu: gość napisał(a):

> "wdmuchowski", -daj sobie osiołku spokój z polityką, - bo się na tym nie znasz
        > !
        • Gość: gość Re: Kaczorowski nie był żadnym Prezydentem RP! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.12, 23:55
          Potwierdzam to , co napisałem !- Sam sobie to osiołku potwierdziłeś !

Nie znasz się baranku "wdmuchowski" na polityce, - daj sobie chłopie "siana" !
          • Gość: WD Re: Kaczorowski nie był żadnym Prezydentem RP! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.12, 00:00
            "Spiepszaj, Babo!" - powoedział by Twój Góru!!!
            • Gość: gość Re: Kaczorowski nie był żadnym Prezydentem RP! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.12, 00:10
              Gdzie Ty chłopie chodziłeś do szkoły ?
              Kto Cię pisać uczył ?
              • wdmuchowski Re: Kaczorowski nie był żadnym Prezydentem RP! 05.11.12, 00:21
                Odczep się Ty, POPiS-wy nieuku! Idź spać i nie pieprz głupot.

Gość portalu: gość napisał(a):

> Gdzie Ty chłopie chodziłeś do szkoły ?
                > Kto Cię pisać uczył ?
                • Gość: gość Re: Kaczorowski nie był żadnym Prezydentem RP! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.12, 00:35
                  Tylko tyle umiesz "wdmuchowski" ?

Odpowiedz na pytanie, - kto Cię chłopie pisać uczył ?
                  Gdzie chodziłeś do szkoły ?
                  Czy Łukaszenko był wtedy prezydentem ?
                  Czy masz "dyplom" szkoły podstawowej ?
                  Na dokumentach się podpisujesz, czy też stawiasz krzyżyki ?
      • Gość: gość 2 Re: Kaczorowski nie był żadnym Prezydentem RP! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.12, 10:25
        a ty gościu się znasz,tak jak twoja thusko platforma
    • storima Wdmuchowski podaj proszę źródło historyczne 05.11.12, 14:44
      Wdmuchowski,
      podaj proszę źródło historyczne na podstawie, którego twierdzisz:
      Kaczorowski nie był żadnym Prezydentem RP!
      Sam przecież tego nie "wymyśliłeś".

Ambasada Białorusi?

Na to wygląda.

Chyba, ze korzystasz z innych agentur.

Podaj źródło.
      • Gość: ktosik Dmuchowski to prowokator IP: *.dynamic.chello.pl 05.11.12, 19:13
        Najpierw zakłada rzewne posty ,a później obraca kota ogonem .Jak kompletny ignorant.Zgrywa wykształconego ,a bluzgi rodem z ulic rynsztokowych .Odporny na wiedzę .Typowy chamek ,który okopał się w granicach naszego miast.Głowa siwa ,ale rozumu ubywa .Wraz z wiekiem.Drugi kicha tego forum ,którego trzeba lekceważyć.
        • Gość: :) Re: Dmuchowski to prowokator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.12, 19:47
          ależ i argumenty, no zupełnie choryś - hahaha
          • miglanc86 wdmuchowski może pora na bloga 05.11.12, 20:08
            Na swoim blogasie mógł byś popchnąć kontrrewolucję do przodu.O wygibasach bolszewików ..Równia pochyła Rosjan na Tupolewie .Jak z szybkością błyskawicy Wałęsa został prezydentem.Czy taniec CZY-KI-TY w Jeziorze Łabędzim .Lewaccy trolle by cię nie atakowali .Nie musiał byś się użerać.Jeden klik i gościa nie ma.
      • Gość: obserwator Re: Wdmuchowski podaj proszę źródło historyczne IP: *.96.230.9.tvksmp.pl 05.11.12, 20:16
        @storima
        Witaj!
        Panie storima, daj Pan spokój.
        Szkoda czasu na niepotrzebne dochodzenie się typu: ja mam rację ty jej nie masz !!!

Wiesz co storima,
        sięgając pamięcią w czas miniony, aż do chwili swoich urodzin, próbowałem odszukać wszystko, co mogło mieć związek z panem Kaczorowskim: co o nim mówiono w szkole, co mówili ludzie,... czym/kim był na przestrzeni tych dłuuuuuugich lat.
        I tak storima, mogę napisać, że było tak: w szkole, na studiach, podawano iż był/jest taki pan Kaczorowski. To były zwykłe rzeczowe informacje bez podbudowy emocjonalnej. A jakie wrażenie robiły na uczniach/studentach te informacje?... żadnego wrażenia, stroima, żadnego. Co myśleliśmy?... ot, był taki facet, mieszka teraz za granicą i udaje ważnego. Chce byśmy go gloryfikowali, poświęcali swój czas, swoją uwagę. A co on wie o życiu? Nic. Ot, tak typ, który koniecznie chce wtrącać się w nasze życie, i nic więcej. Taki malowany, papierowy prezydent, samozwaniec. Człowiek nie wart uwagi.

storima
        analizując wypowiedź Wdmuchowskiego w kontekście obecności Kaczorowskiego w życiu polskiego narodu na przestrzeni tak dłuuuugiego okresu czasu, mogę z pełną odpowiedzialnością napisać: nie było żadnej!!!
        Tak naprawdę nikogo nie obchodziło co robi ten pan Kaczorowski. Ten facet nie był żadnym Prezydentem RP w odczuciu ludzi mieszkających w Polsce.

storima,
        tak więc ja dałem Tobie odpowiedź na pytanie, które skierowałeś do Wdmuchowskiego.
        To nie Ambasada Białorusi ani żadna jakaś agentura to wymyśliła.
        Zrozum storima, to LUDZIE, to polski naród nie uznał/nie uznawał Kaczorowskiego za Prezydenta RP.
        To dopiero w latach 90-tych ubiegłego wieku gdy nastąpiły zmiany ustrojowe (pod pozorem zmiany demokracji/formy istniejącego ustroju) wylansowano Kaczorowskiego i przeprowadzono falę akcji medialnych by wmówić ludziom, że to ich upragniony Prezydent, bohater, itd.

storima,
        pozwoliłem sobie na wypowiedź, która może wkurzyć co niektórych na tym forum, i nie tylko.
        Wybacz mi stroima, że być może piszę nie to, co chciałbyś przeczytać. Jednak nie będę kłamać i pisać, że istniało coś, czego nie było.
        Gdyby było inaczej niż piszę to powinienem na przestrzeni pół wieku spotkać przynajmniej JEDNĄ osobę w naszym kraju, która by tęskniła za Kaczorowskim i mówiła, że to nasz Prezydent.

storima,
        tak więc stanąłem w obronie Wdmuchowskiego?... sądzę, że w obronie PRAWDY.
        Mam serdecznie dość kłamstw wtłaczanych ludziom do głów. Ciągle się zresztą dziwię: dlaczego ludzie tak kłamią?... dlaczego?...
        Pozdrawiam serdecznie.
        • miglanc86 Re: Wdmuchowski podaj proszę źródło historyczne 05.11.12, 20:52
          Totalnie to ręce opadają.W odczuciu ludzi zmieszanych ustrojem socjalistycznym.Widać ,że propaganda socjalistyczna tłoczona w umysły zrobiła swoje. Nikt tu Cię Obserwator nie będzie namawiał do zmiany twojego toku myślenia.Historia Prezydenta Kaczorowskiego została wymyślona przez NKWD.Bo tak bogatej historii życia tego człowieka nie sposób ułożyć .To jest wymysł ,a nie historia.Nawiasem nie dziwię się wdmuchowskiemu. Przecież Kaczorowski został skazany na śmierć przez Sąd Białoruskiej Republiki Radzieckiej.Jego nie powinno już dawno być.Prezydent Lech Kaczyński też był malowanym, byle jakim prezydentem.Szkoda ,że się tak Obserwator nie buntujesz z kłamstwami partii przewodniej.I zawsze <elegancko przyjmujesz to na klatę.Nawiasem Czarek Gmyz stracił pracę.Wolność słowa i wyznania .11 listopada jest marsz Komorowskiego.Tego co wprowadził ustawę o wolnych zgromadzeniach.Może pora się udać na taki marsz <wolnych ludzi ,nie kłamliwych.
          • Gość: obserwator Re: Wdmuchowski podaj proszę źródło historyczne IP: *.96.230.9.tvksmp.pl 05.11.12, 22:36
            @miglanc86
            Witaj!
            Panie miglanc86, to nie tak.
            Życie nauczyło, że nie zawsze można/nie warto mówić wprost. Stąd też niejednokrotnie moje wypowiedzi zawierały istotne informacje lecz nie wyłożone na zasadzie: kawa na ławę.
            Oburzasz się na mnie, stawiasz mi miglanc86 zarzut, że należę do ludzi, którym "propaganda socjalistyczna tłoczona w umysły zrobiła swoje".
            Jesteś w błędzie miglanc86. Propaganda socjalistyczna nie zrobiła mi mętliku w głowie. Analogicznie, propaganda aktualnej przewodniej, jedynie słusznej, partii PO też nie zdołała zanieczyścić mojego mózgu.

miglanc86,
            źle się dzieje w naszym kraju, źle.
            Pisałem na początku tego roku, że jesienią zacznie być widoczne społeczne niezadowolenie, a wiosna 2013 r. przyniesie istotne zmiany w naszym kraju. Na marsz Komorowskiego 11 listopada nie idź miglanc86, tak mówią Gwiazdy!

miglanc86,
            zaczynających się zmian w kraju już nikt nie powstrzyma.
            Przesyłam pozdrowienia i tych poniżej klika strof:

Miłoszem czy Szymborską nie jestem
            Lecz moje myśli rozbiegane
            Ciągle o naród Polski zatroskane
            Same w wiersze się składają.

O uśmiechu szczęścia widocznego
            W oczach mego narodu ciągłe marzę.
            Lecz me marzenie marzeniem pozostaje
            I do tej pory niezrealizowane zostaje.

Spełnienie jego między bajki włożyć
            Niektórzy ludzi twierdzą tak uparcie.
            Twierdzenia te akceptacji mojej nie zyskają
            O szczęściu mojego narodu marzyć będę dalej.

• pluto37 Re Obserwator 06.11.12, 12:02
          Piszesz, ze nie spotkałeś sie w prl-owskim życiu z rządem na wychodźctwie.
          Byc moze. To w dużej mierze zależało kto jakich ludzi wtedy spotykał. Ci którzy chcieli wiedzieli kim był Anders, Sosnkowski i podobni im ludzie, którzy do Kraju wrócic nie mogli, bo kończyło sie to tak jak z Tatarem, Kuropieska etc. To oni dla tysiecy Polaków załatwiali po rozwiązaniu PSZ mozliwości osiedlenia sie na emigracji, edukacji i adaptacji do nowych warunków.
          Trudno to przecenic jesli się miało okazje poznac ludzi z tamtego pokolenia. Także tych, którym dzis pali sie świeczki na częstochowskich cmentarzach.
          Itu nie chodzi o Dmuchowskiego, bo moja opinie o nim wyraziłem jasno i nie chce mi sie powtarzac. Tu idzie o nasz stosunek do historii własnego państwa i dużej części naszych rodaków, którzy nie tracac poczucia narodowej przynalezności przez lata nie wykreslili sie z polskiej nacji, choc mieli po temu wiele mozliwości. I takim jednoczacym symbolem dla nich był właśnie prez. Kaczorowski.
          Chyba, ze skreślimy tamtych wojennych emigrantów [nie wiem nawet czy w tym wypadku słowo emigrant jest właściwe] z narodowych rejestrów i wtedy faktycznie. Uznamy ich wszystkich za nic nieznaczące marionetki w/g wzorca narzuconego nam przez komunistów po ewakuacji Mikołajczyka.
          • Gość: do Pluto37 Re: Re Obserwator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.12, 12:35
            racja, to dobrze, że palą lampki na częstochowskim cmentarzu poległym za wolność Polski i Polaków żołnierzom Armii Czerwonej, chwała ich pamięci i wielki im dzięki za ofiarę w postaci swojego życia za takich idiotów, jak Pluto
            • pluto37 Re: Dmuchowski 07.11.12, 19:01
              Witia!
              na częstochowskich cmentarzach pali sie tez dośc sporo zniczy na grobach tych, którzy tłukli taka bolszewicka swołocz jak ty.
              Ja moge jedynie załować, ze nie wytłukli jeszcze kilku...... Domyśl sie których bolszewików mam na myśli.:):):)
              Te na ruskim cmentarzu palimy, bo my dobrzy ludzie jestesmy i szanujemy groby. Takie sa cywilizowane zwyczaje Europejczykow.
              W białoruskim swołoczlandzie polskich grobów kacapska swołocz nie szanuje bo i skąd sieroty po mongołach mialyby znac co to jest przyzwoitość.
              W Częstochowie juz zdążylismy zapomniec co to znaczyło "burek zza Buga".
              Dobrze swoja droga ze taki Dmuchowski sie tu znorowił, bo skąd młodziez mogłaby poznać czym to cuchnęło. A tak to ma okaz jak żaba w formalinie na lekcjach biologii.
              • wdmuchowski Marek Pachujelec - jesteś skończinym bałwanem! 07.11.12, 19:18
                jw.

bez komentarza

> Witia!
                > na częstochowskich cmentarzach pali sie tez dośc sporo zniczy na grobach tych,
                > którzy tłukli taka bolszewicka swołocz jak ty.
                > Ja moge jedynie załować, ze nie wytłukli jeszcze kilku...... Domyśl sie których
                > bolszewików mam na myśli.:):):)
                > Te na ruskim cmentarzu palimy, bo my dobrzy ludzie jestesmy i szanujemy groby.
                > Takie sa cywilizowane zwyczaje Europejczykow.
                > W białoruskim swołoczlandzie polskich grobów kacapska swołocz nie szanuje bo i
                > skąd sieroty po mongołach mialyby znac co to jest przyzwoitość.
                > W Częstochowie juz zdążylismy zapomniec co to znaczyło "burek zza Buga".
                > Dobrze swoja droga ze taki Dmuchowski sie tu znorowił, bo skąd młodziez mogłaby
                > poznać czym to cuchnęło. A tak to ma okaz jak żaba w formalinie na lekcjach bi
                > ologii.
              • Gość: :) Re: Dmuchowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.12, 19:20
                dobrze jest, że Pachujelec jeszcze żyje, ciekawie kiedy go ktoś ... "popełni samobójstwo"
              • Gość: :) Re: Dmuchowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.12, 20:11
                powieś się Pluto jebany
                • Gość: :) Re: Dmuchowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.12, 20:44
                  WD. Mendo społeczna. Nie podszywaj się pod mój nick.
        • andrzej.sawa Re: Wdmuchowski podaj proszę źródło historyczne 07.11.12, 21:06
          Jesteś dzieciaku typowym homo sovieticus - czyli głupolem.
          • Gość: WD Re: Wdmuchowski podaj proszę źródło historyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.12, 21:51
            Paszoł Ty na ch...! jak wyżej
            • Gość: :) Re: Wdmuchowski podaj proszę źródło historyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.12, 07:49
              Wydmuszka. Jeśli Kaczorowski nie był prezydentem RP to o wiele bardziej można stwierdzić o tobie, że nie jesteś dyrygentem lecz tylko tak ci się wydaje.
    • Gość: Zen Marsz Niepodległości IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 05.11.12, 21:55
      www.youtube.com/watch?v=8zDBR-ikjIA
      tak było rok temu
      • wdmuchowski Re: Marsz Niepodległości 06.11.12, 01:01
        ich koniec jest bliski, swoje już otrzymali
        • miglanc86 Ludzie to jest właśnie komuna 06.11.12, 22:17
          Która zrobiła kocioł w mózgach Polaków.Książek dobrych autorów, to u nas nie uświadczyło się w tych latach.Gazety partyjne i inne pierdoły .Głos I sekretarza ,w telewizji.Radio Wolna Europa i Radio Luksemburg złej jakości.Który rodzic prawił prawdę historyczną , ten uświadczył życia.Ale tych godnych było mało, co wpajali.Ja miałem taki zaszczyt .Ojca ,bo matka wcześnie umarła .On mi dał to, bym nie błądził.I bym umiał odróżnić prawdę od kłamstwa .Dlaczego większość nie wie po co był ten rząd jeden .W Londynie ,drugi w PRL.Przecież PRL uznawano.Tak jak NRD i inne.A Londyn olewano.Po co to wszystko.Po co to Powstanie Warszawskie?Robię skróty .Prezydent Jaruzelski dobry prezydent .Stan wojenny wprowadził i uratował.Dalej w to wierzą ,niektórzy.Dalej się biczujemy ,chlastamy na wszystkie sposoby.To nasz styl .Kto nami rządzi.My rządzimy.Tylko nie umiemy tego wyrazić czynami ,nie słowami .Słowa ranią .Ale to tylko słowa.
          • wdmuchowski Re: Ludzie to jest właśnie komuna 07.11.12, 20:05
            Proszę tylko, nie mieszajcie do żydowskich idiotów naszego chrześcijańskiego Kościoła!

miglanc86 napisał:

> Która zrobiła kocioł w mózgach Polaków.Książek dobrych autorów, to u nas nie uś
            > wiadczyło się w tych latach.Gazety partyjne i inne pierdoły .Głos I sekretarza
            > ,w telewizji.Radio Wolna Europa i Radio Luksemburg złej jakości.Który rodzic p
            > rawił prawdę historyczną , ten uświadczył życia.Ale tych godnych było mało, co
            > wpajali.Ja miałem taki zaszczyt .Ojca ,bo matka wcześnie umarła .On mi dał to,
            > bym nie błądził.I bym umiał odróżnić prawdę od kłamstwa .Dlaczego większość ni
            > e wie po co był ten rząd jeden .W Londynie ,drugi w PRL.Przecież PRL uznawano.T
            > ak jak NRD i inne.A Londyn olewano.Po co to wszystko.Po co to Powstanie Warszaw
            > skie?Robię skróty .Prezydent Jaruzelski dobry prezydent .Stan wojenny wprowadzi
            > ł i uratował.Dalej w to wierzą ,niektórzy.Dalej się biczujemy ,chlastamy na wsz
            > ystkie sposoby.To nasz styl .Kto nami rządzi.My rządzimy.Tylko nie umiemy tego
            > wyrazić czynami ,nie słowami .Słowa ranią .Ale to tylko słowa.
    • andrzej.sawa Re: Kaczorowski nie był żadnym Prezydentem RP! 07.11.12, 19:47
      Dupku,został Prezydentem zgodnie z obowiązującą Konstytucją - potrafisz to smarkaczu zrozumieć?
      • wdmuchowski Re: Kaczorowski nie był żadnym Prezydentem RP! 07.11.12, 20:08
        "duoek", jak powiadasz był jest i zostanie tym samym, jak i ty

andrzej.sawa napisał:

> Dupku,został Prezydentem zgodnie z obowiązującą Konstytucją - potrafisz to smar
        > kaczu zrozumieć?
        • Gość: gościu Re: Kaczorowski nie był żadnym Prezydentem RP! IP: *.dynamic.chello.pl 07.11.12, 20:31
          Był bardzo dobrym prezydentem .Prezydentem nie jest Komorowski.Ten to się sam wybrał.Wyrywał do Belwederu na sygnale,by mu wrota nie zamknęli .Miał budować zgodę .Siedzi i pierdzi w stołki.
          • wdmuchowski [...] 07.11.12, 20:54
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • Gość: driver Re: Kaczorowski nie był żadnym Prezydentem RP! IP: *.dip.t-dialin.net 07.11.12, 21:28
              Nie sądzę, że forumowicz Dmuchowski jest w realu dyrygentem. Przecież nawet dyrygent ze Związku Sowieckiego zachowuje się kulturalniej.
              Ten koleś to jakiś burak, który podaję się za tego muzyka.
              Po drugie łamie notorycznie forumową netykietę i prawdopodobnie jest antysemitą.
              • Gość: WD Re: Kaczorowski nie był żadnym Prezydentem RP! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.12, 21:49
                paszoł Ty na ch...
                • wdmuchowski Re: Kaczorowski nie był żadnym Prezydentem RP! 07.11.12, 22:30

Wiecie, mili Państwo co mnie zastanawia? To, że te debile i kretyni nie podają mnie do sądu!
                  Są nikim! Debilami i aogantami tchórzliwymi - mogą - co najwyżej - walnąć cegłą z za goru - na ti ich stać. Fuuu
                  wraz z Rozporkową!

Gość portalu: WD napisał(a):

> paszoł Ty na ch...
                  • Gość: ktosik Spokojnie drogi ojcze IP: *.dynamic.chello.pl 08.11.12, 05:36
                    Pójdziesz i do sądu.Bo większego trolla od ciebie nie ma. Trollujesz sobie na tym forum i wyzywasz wszystkich bez żadnej kary. Za to pisanie powinno ci dać na tym forum wiecznego bana.Gdzie admini tego forum.Kasować barachło .Tylko sobie spokojnie pisz tak dalej.
                    • andrzej.sawa Re: Spokojnie drogi ojcze 08.11.12, 09:04
                      On jest chory psychicznie,a wydaje mu się,że jest dowcipny.Mały,biedny człowieczek.
                    • Gość: h Re: Spokojnie drogi ojcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.12, 09:42
                      a kto ciebie spłodził durny dynamicu,myślę że nikt
                  • Gość: :) Re: Kaczorowski nie był żadnym Prezydentem RP! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.12, 07:54
                    A kto by chciał tracić czas na sądzenie się z takim biedakiem jak ty? Przecież ty nic nie masz.
                    Ani majątku ani porządnej roboty. Jaka satysfakcja z tego, że przegrasz w sądzie? Że dostaniesz w ramach robót publicznych 60 dni na zamiatanie liści koło fontanny przy pl. Armstronga???

Weź się chłopie do uczciwej roboty. Tyle dróg w Polsce nie skończone.

I tak wszyscy wiedzą, żeś kiepski taktomierz. Wszystkie kawki w parku Staszica się z tego śmieją.

• Gość: andrzej Dlaczego Wydmuchowski matkę Twą przeklinasz? IP: *.fbx.proxad.net 08.11.12, 15:00
                    wydmuchowski napisał:
                    > Fuuu
                    > wraz z Rozporkową!

Na Białorusi tak sie pisze o swej własnej matce?
                    Dlaczego Wydmuchowski matkę Twą przeklinasz?
                  • pluto37 Re: Kaczorowski nie był żadnym Prezydentem RP! 15.11.12, 12:48
                    Dmuchowski:
                    > Wiecie, mili Państwo co mnie zastanawia? To, że te debile i kretyni nie podają
                    > mnie do sądu!
                    Witia! Do sądu? Ciebie? Takich jak ty to do psychuszki. Albo do robót publicznych z zaznaczeniem na uniformie, żeś import białoruski, żeby sie ludziom nie myliło z normalnym człowiekiem.
                    I faktycznie na Wilsona móglbys ciągnąć smyka przechodniom bos ponoc muzykant:):):) I duplomowany pod Bobrujskiem w jakiejś remizie kołchozowej przez przypadek i po pijaku:):)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka