Dodaj do ulubionych

Śmiertelny wypadek na Stradomiu. Dwie osoby nie...

12.11.12, 08:57
Znów nadmierna prędkość.......i młodzi ludzie. Cóż więcej można napisać??? Pewnie że współczuje się rodzicom, bo to straszna tragedia stracić dziecko ;(.
Obserwuj wątek
    • Gość: antyMŁODYKIEROWCA Re: Śmiertelny wypadek na Stradomiu. Dwie osoby n IP: *.183.130.168.dsl.dynamic.t-mobile.pl 12.11.12, 09:28
      Jechali marnym TICO a myśleli że siedzą w bolidzie formuły-1 i że są nieśmiertelni. Tak kończą się popisy młodych kierowców którzy mają prawo jazdy od paru-parunastu miesięcy !!!!!!!
      • Gość: luk Re: Śmiertelny wypadek na Stradomiu. Dwie osoby n IP: *.net.stream.pl 12.11.12, 10:32
        Trudno, takie życie... Wypadki, nawet te najtragiczniejsze, zdarzają się. Teraz kolejny łebas z dwumiesięcznym prawem jazdy nie pojedzie tak jak ten kierowca. A nawet jak się zabije, to może i dobrze. Jednego durnia i patologicznego kierowcy mniej...
      • Gość: asdf Re: Śmiertelny wypadek na Stradomiu. Dwie osoby n IP: *.gre.pl 12.11.12, 13:34
        tak się kończy jazda w czymś co powinno być od przeszło 10 lat na złomie a nie dopuszczone do ruchu drogowego. Rozumiem, że nie wszystkich stać na coś nowszego ale za grosze idzie kupić większe auto, w którym będzie bezpieczniej. Bo tico zapewnia podobny do malucha czy cinquecento poziom ochrony, czyli żaden. Dlatego też jestem zdania, że należy pojazdów klasy A/B (czyli tico maluch cinquecento itp) z lat 90 nie dopuszczać do ruchu drogowego i nakazać ich złomowanie. Już polonez jest bezpieczniejszy...
        • krzywyromb ej weź nie pitol 12.11.12, 16:49
          gdybym całkiem niedawno jechał czymś większym to już bym nie żył, bo by mnie jakiś rozpędzony burak w dostawczaku mięsnym zepchnął na lewy pas pod rozpędzonego tira, milimetrów brakowało, aby zamiast mnie wyprzedzić walnąć w prawy przód (tak, trasa miała trzy pasy i dziad buraczany wyprzedzał na trzeciego lub nawet czwartego)
        • Gość: sliwa Re: Śmiertelny wypadek na Stradomiu. Dwie osoby n IP: *.play-internet.pl 12.11.12, 19:02
          od 10 lat na złomie? człowieku to auto 10 lat temu było nowe ... i w ogóle łatwo tak pisać ale to nie
          Tobie zginoł ktoś rodziny wiec zostaw swoje wywody i zajmi sie soba
          • Gość: Autobus Winny zarząd dróg ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.12, 19:20
            Ja pragnę zwrócić uwagę na ten zakręt - są tam 2 rodzaje nawierzchni dodatkowo przejście dla pieszych nie oznakowane!!!
            Nie raz sam miałem stracha jadąc tamtędy - hopa, pochylona droga do zewnętrznej strony. Nic dziwnego Tico i cieniutkie oponki eh zal ludzi
            Wystarczy że nie było zbieżności i koło uciekło albo na tym dołku ich dobiło i ... Współczuje .
            • Gość: stahu Re: Winny zarząd dróg ??? IP: 109.95.27.* 12.11.12, 19:28
              Codziennie tamtędy jeżdżę i nigdy żadnych problemów nie miałem. Po prostu koleś przeszarżował i tak to się skończyło. Nie bez znaczenia jest fakt, że auto nie miało ważnych badań technicznych. Należy się tylko cieszyć, że podczas swojej szarży nie odebrali życia komuś jeszcze.
              • Gość: zwe nie wina drogi IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 13.11.12, 00:13
                dokładnie, pruli ile fabryka dała i wypadli... ich wina - Należy się tylko cieszyć, że podczas swojej szarży nie odebrali życia komuś jeszcze.
        • angrusz1 Tico 13.11.12, 08:04
          to jest a w zasadzie był dobry i tani samochód do jazdy miejskiej i podmiejskiej .
          Niestety 12 lat temu zaprzestano produkcji .
          Nie ma on szczególnych zabezpieczeń ale to oznacza, że trzeba wolniej i bezpieczniej jeździć .
          Dla oszołomów każdy samochód będzie niebezpieczny .
      • Gość: zerq dobrze ze nikt IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 12.11.12, 13:49
        ciekawe ile lat mieli, 18, 19 ? dobrze że nikt inny nie zginął z przypadkowych ludzi.
    • Gość: zbulwersowana Re: Śmiertelny wypadek na Stradomiu. Dwie osoby n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.12, 11:49
      osobiście widziałam akcje ratunkową nie był to przyjemny widok i wyrazy współczucia dla bliskich [*]

P.S. czytając artykuł nie widzę wzmianki o tym, że byli to młodzi ludzie... :/ jak ja nie znoszę stereotypowania, nie każdy młody człowiek musi źle i niebezpiecznie jeździć ! Tym bardziej ze z doświadczenia wiem, że nie wiek ma znaczenie bo znam wielu którzy są "starzy" i niby doświadczeni a jeżdżą strasznie...
      Ludzie przypominam Wam, że każdy był kiedy początkowym kierowcą !!!
      • Gość: kierowca Re: Śmiertelny wypadek na Stradomiu. Dwie osoby n IP: *.pl 12.11.12, 12:08
        To przeczytaj sobie jeszcze raz ostatnie zdanie. Jeżeli również jesteś taki spostrzegawczy również na ulicy to lepiej nie siadaj za kierownicę
      • Gość: gula Re: Śmiertelny wypadek na Stradomiu. Dwie osoby n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.12, 12:42
        czym ty jesteś zbulwersowana kobieto,chyba tym że nie rozumiesz co czytasz
      • Gość: re Re: Śmiertelny wypadek na Stradomiu. Dwie osoby n IP: *.adsl.inetia.pl 12.11.12, 22:14
        > Ludzie przypominam Wam, że każdy był kiedy początkowym kierowcą !!!
        ...że, jakim kierowcą ???
    • Gość: małe w Re: Śmiertelny wypadek na Stradomiu. Dwie osoby n IP: 212.87.241.* 12.11.12, 12:28
      Pod wiaduktem, po stronie dworca kolejowego to już nie jest stradom.
    • maderfakerpl Wypadek był na trzech wieszczów a nie na stradomiu 12.11.12, 13:48
      Po raz kolejny dziennikarze GW wykazali się znajomością Częstochowy. Ulica Pułaskiego leży na Trzech Wieszczów, tak samo jak mylna nazwa Dworca Stradom. Powinniście się wstydzić, bo już nie pierwszy raz czytam nazwy ulic przypisane do różnych dzielnic.
      • Gość: aaa Re: Wypadek był na trzech wieszczów a nie na stra IP: *.adsl.inetia.pl 12.11.12, 16:49
        Akurat dziennikarz GW popisał się w przeciwieństwie do Ciebie znajomoscia historii miasta. Dworzec Stradom istniał jak jeszcze nikomu sie nie sniło o dzielnicy Trzech Wieszczy .A obok zakład lniarski ma nazwe Trzech Wieszczy , Dom Kultury też Trzech Wieszczy ? Wszedzie w nazewnictwie Stradom. Najpierw poucz się historii
        Ogólnie szkoda chłopaków R.I.P
        • Gość: maderfakerpl Re: Wypadek był na trzech wieszczów a nie na stra IP: *.dynamic.chello.pl 12.11.12, 20:16
          Po pierwsze TRZECH WIESZCZÓW a nie TRZECH WIESZCZY, geniuszu. Dworzec Stradom ma bardzo długą i fajną historię, jednak obecnie znajduje się na 3W, więc Twoje gadanie, że w nazwie jest Stradom nic nie znaczy. Tory dzielą obie dzielnicę. Filia Uniwersytetu Wrocławskiego w Legnicy też oznacza, że to Wrocław?

Takim jak Ty powinni zablokować dostęp do internetu.
          • Gość: stahu Re: Wypadek był na trzech wieszczów a nie na stra IP: 109.95.27.* 13.11.12, 01:21
            Oczywiście że wypadek na 3W. Tyle tylko, że mówią to tylko mieszkańcy tamtego osiedla. Prawda jest taka, że wypadek wydarzył się na STRADOMIU. Odsyłam wszystkich do planów w UM oraz możliwe, że na ich stronie. No ale cóż widocznie mieszkańcy 3W chcą przeprowadzić aneksję sąsiednich dzielnic, takie zapędy imperialistyczne mają.
            • Gość: maderfakerpl Re: Wypadek był na trzech wieszczów a nie na stra IP: *.dynamic.chello.pl 13.11.12, 15:51
              www.czestochowa.pl/rada_miasta/rady_dzielnic/document.2004-12-08.7914333361

Masz czarno na białym. Imperialistyczne domysły zostaw dla siebie.
        • Gość: Gość Re: Wypadek był na trzech wieszczów a nie na stra IP: *.trustnet.pl 13.11.12, 22:22
          Jak już coś to Trzech WieszczÓW
    • Gość: zerw dobrze ze nikt inny nie zginal ! IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 12.11.12, 13:48
      by nie zapie...li to by zyli. dobrze ze nikt inny z przypadkowych ludzi nie zginął !!!!!
      • Gość: zer Re: dobrze ze nikt inny nie zginal ! IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 12.11.12, 13:54
        Lepiej żeby się na drzewie zabili niż mieli by zabić czyjąś matkę/żone/syna/Ojca/ itp... Tak to jest w życiu że jak się ryzykuje to trzeba się liczyć z konsekwencjami. Ile razy to widziałem jak jakiś debil pędzi na złamanie karku bo mu się spieszy/podoba/naoglądał się kubicy/ bo tak i juz . I wtedy się zastanawiam, albo on się zabije albo kogoś zabije. Lepiej niech sam się wypieprzy niż ma kogoś zabić.
    • no_name4 Śmiertelny wypadek na Stradomiu. Dwie osoby nie... 12.11.12, 14:14
      Trzymajcie się koledzy [*]
      • Gość: TYM Re: Śmiertelny wypadek na Stradomiu. Dwie osoby n IP: *.dynamic.chello.pl 12.11.12, 14:50
        prokuratura zaklada auto bez przegladu ,rany jule a gdzie byla rodzina tych chlopaków!!!czy walsciciela tego samochodu!!!!!!!szok..naprawde szok przeciez tez samochodzik ,byl zapewne domowym ,musi byc pomysl na taka sytuacje przy rejestracji ,obligatoryjnie ma kazdy wlasciciel stawic sie z dokumnetem lub inna droga go ukazac jezeli to tego tytu samochod!!!
    • spnd-sc Śmierć w Tico 12.11.12, 15:10
      Zamieszczone zdjęcia pozwalają stwierdzić, że Tico nie uderzyło przodem w drzewo, więc gdyby nawet miało poduszki powietrzne, to by nie były potrzebne. Dach jest wycięty, zapewne przez strażaków. Jeśli rzeczywiście Tico uderzyło w drzewo, to centralnie prawym bokiem, a nie tyłem, bo tylne drzwi są otwarte. Auto nie jest jednak wygięte - po takim uderzeniu powinno być owinięte na drzewie...
      Jezdnia sucha, widoczność dobra, w tym miejscu w miarę łagodny łuk pozwalający na przejazd nawet do 100 km/h (jest ograniczenie do 70 ), więc prędkość mogła być zbyt duża w wyobraźni policjantów, ale nie przesadzajmy - ile takie Tico może wyciągnąć ?! No i przy zderzeniu z taką prędkością wszyscy mieliby problemy z rozpoznaniem marki, a tu jeden rzut oka na maskę i od razu widać co to jest.
      Za kierownicą musiał siedzieć wybitny "artysta", bo tak siebie i pasażera zabić to jest już sztuka. Nie pisze nic, czy mieli zapięte pasy...
      Trochę dziwny jest ten wypadek, ale takie są właśnie szanse przeżycia w autkach, które kiedyś były marzeniem wielu niemajętnych Polaków...
      • Gość: pytajnik Re: Śmierć w Tico IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.12, 15:30
        Czy tak trudno redakcji ustalić wiek ? Podobno mieli po 17-18 lat i to by tłumaczyło powody tragedii
        • spnd-sc Re: Śmierć w Tico 12.11.12, 15:54
          Sam wiek nie tłumaczy powodów tragedii. Jest wielu młodych kierowców, którzy jadą ostrożnie, czasem wręcz asekurancko tamując ruch.
          Wiele lat temu pracując w firmie ubezpieczeniowej ubezpieczyłem auto kierowcy, którego syn w kilka dni po otrzymaniu prawa jazdy zabrał kolegę z klasy na "jazdę próbną".
          Jazda skończyła się na przydrożnym drzewie, szczęśliwie na miejskiej ulicy a nie poza miastem, prędkości jeszcze nie zdążyli nabrać, więc auto do kasacji (bo już leciwe) a poszkodowani lekko na ciele "ubrani" w kołnierze na szyjach usztywniające kręgi szyjne poszli do szkoły w ...aureoli "bohaterów". Tamci mieli szczęście, tym z Tico tego szczęścia zabrakło...
      • Gość: ze stan samochodu IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 12.11.12, 18:23
        trzeba było jechać tyle żeby jechać bezpiecznie czyli 50 nawet jak można tam jechac 70 to nikt nie karze jechac 70. trzeba dostosowac predkosc do stanu technicznego samochodu.
    • no_name4 Śmiertelny wypadek na Stradomiu. Dwie osoby nie... 12.11.12, 15:56
      Nie mieli po 18 lat, to byli moi Koledzy :(
    • 3pp3 Śmiertelny wypadek na Stradomiu. Dwie osoby nie... 12.11.12, 18:12
      To byli moi znajomi z tej samej dzielnicy i wy gó... wiecie o tym wszystkim spoczywajcie w pokoju koledzy [*] a oni mieli więcej lat to nie były młode łebki
      • Gość: zer odnosnie wieku ofiar IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 12.11.12, 18:59
        to tym bardziej stare konie powinny uwazac i nie pruć jak debile !!! po cholere tak zapieprzali ?! gdyby jechali wolno to nic by sie nie stalo. Dobrze ze nikogo z osob postronnych nie zabili... bo co winny bylby inny prawidlowo jadacy kierowca czy idacy chodnikiem pieszy ?! Wolę żeby się rozwalili na drzewie/lampie niz maja tak jezdzic po miescie i szalec sobie kiedy chca i jak chcą narazając moje zdrowie i zycie oraz innych ludzi ! Ryzykowali - przegrali. Wiedzieli dobrze czym ryzykują ! przestroga dla innych że nie każdy może być rajdowcem.
      • Gość: antyŁEBEK Re: Śmiertelny wypadek na Stradomiu. Dwie osoby n IP: *.183.130.168.dsl.dynamic.t-mobile.pl 13.11.12, 07:38
        To nie były młode łebki ????? No tak starszyzna doświadczona w zapier.....laniu samochodem którzy mieli AŻ po 20 lat !!!!!!!!!
    • han-ss Śmiertelny wypadek na Stradomiu. Dwie osoby nie... 12.11.12, 18:35
      co by bylo gdyby ......
      straszna tragedia dla rodzicow,
      kazdy z nas ma swoja swieczke, ktora wczesniej czy pozniej sie wypali, ich swieczka wypalila sie wczoraj,
      jedyne co im moze pomoz teraz to modlitwa,
      i inni mlodzi ludzie niech maja ta tragedie ku przestrodze,
      • Gość: ser módlmy sie zeby inni tacy rajdowcy nie zabili nasz IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 12.11.12, 19:00
        módlmy sie zeby inni tacy rajdowcy nie zabili naszych bliskich !
        • Gość: xxx Re: módlmy sie zeby inni tacy rajdowcy nie zabili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.12, 19:34
          gdzie mieszkali?
          • Gość: x Re: módlmy sie zeby inni tacy rajdowcy nie zabili IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.12, 21:33
            zginęli 200m od domu..
          • skorar Re: módlmy sie zeby inni tacy rajdowcy nie zabili 12.11.12, 21:47
            Pytasz gdzie mieszkali ?
            Doskonale wiesz ze na ziemi
            Teraz sa z innymi Naszymi na gorze !!!
        • Gość: jerek Re: módlmy sie zeby inni tacy rajdowcy nie zabili IP: *.dynamic.chello.pl 13.11.12, 07:44
          gowno wiesz jak bylo a sie udzielasz, taka posrana mentalnosc, zeby upodlic i zaszufladkowac nawet po smerci, chamstwo, jakby to ode mnie zależało to bys juz został spacyfikowany
    • Gość: lkj Najważniejsze - nie zginął nikt postronny IP: *.ice-net.pl 12.11.12, 21:59
      mogła przechodzić matka z wózkiem, dziecko z pieskiem. najważniejsze, że nikt postronny nie zginął.
      brawura kosztuje, czasami płaci się za nią najwyższą cenę.
      • Gość: zer Re: Najważniejsze - nie zginął nikt postronny IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 13.11.12, 00:14
        dokładnie, dobrze że nikogo innego nie zabili !
      • Gość: ala Re: Najważniejsze - nie zginął nikt postronny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.12, 15:49
        Jak można mówić, że nie zginął nikt postronny, przecież kierowca jest tylko jeden, druga osoba to pasażer
    • Gość: okz Re: Śmiertelny wypadek na Stradomiu. Dwie osoby n IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.12, 22:55
      bardzo wspolczuje rodzicom.
      • Gość: Ax Re: Śmiertelny wypadek na Stradomiu. Dwie osoby n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.12, 10:42
        Czytam Wasze wypowiedzi i za głowę się łapię! Po pierwsze, każda strata osoby a tym bardziej dziecka jest najgorszym przeżyciem dla rodziców / wyrazy ubolewania / ale ja się pytam gdzie byli Ci rodzice kiedy młody odbierał prawko, kiedy uczył się jeździć po publicznych drogach. Nie miał kto wytłumaczyć gó...arzowi ze Tico to nie orurowany bolid WRC i ewentualny wypadek może skończyć się smiertelnie ? Po co kłaść dzieciakowi zeby jeździł wolno! wystarczy uzmysłowić czym się porusza, dlatego nie żal mi osób które zginęły bo przyczyniły się do tego / kierowca który coś spartaczył i pasażer który pozwolił na szarże /.

Ktoś napisał "dzięki bogu nie zabili innych ludzi" a ja się zapytam co bóg ma do tego skoro w waszym mniemaniu wiary Kocha nas bez względu na popełniane grzechy a w tym przypadku grzechem mogło być wszystko związane z brawurowym kierowaniem, bóg odebrał im rozum ? czy szajtan tu maczał palce? Ciężko się pisze o śmierci ale Życie zweryfikowało umiejętności kierowcy w bardzo drastyczny sposób i mają szczęscie ze nie pociągneli za soba nikogo więcej.

A wracajac do sprawy wyuczenia adeptów na prawo jazdy to większość instruktorów bym Wykastrował i wywalił na zbity Ryj ! bo wrzody nie potrafią zachować się w prostych sytuacjach na drodze a później uczą innych !

Ave
    • Gość: dusiek Re: Śmiertelny wypadek na Stradomiu. Dwie osoby n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.12, 11:31
      Zdarzyła się tragedia. W wypadku drogowym zginęło dwóch młodych ludzi. Gazeta poinformowała o tym zdarzeniu podając szczątkowe informacje. Z kolei Wy ośmielacie się komentować zdarzenie i ferujecie wyroki o winie, zdając się na poszlaki i wydumane stereotypy. Nie wiadomo jaki zadziałał czynnik - być może uczestniczyły w tym zdarzeniu "osoby trzecie". Od dochodzenia przyczyn tego co się stało, jest policja i prokuratura, a Ci którzy zginęli, już się Wam na tym forum niczym nie zripostują. Czasami o życiu i śmierci decyduje drobnostka.
      • Gość: anty Re: Śmiertelny wypadek na Stradomiu. Dwie osoby n IP: *.183.130.168.dsl.dynamic.t-mobile.pl 13.11.12, 12:45
        TA DROBNOSTKA TO MŁODY WIEK TYCH LUDZI I SIANO W GŁOWIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: dusiek Re: Śmiertelny wypadek na Stradomiu. Dwie osoby n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.12, 14:27
          Rozumiem, że byłeś świadkiem zdarzenia - ba może nawet siedziałeś na tylnym siedzeniu tico?
          Stereotypami i statystykami sobie tyłka nie podcieraj. Nie szkaluj. Uszanuj, że kierujący i pasażer mieli pewnie swoich, bliskich.
      • Gość: bd Re: Śmiertelny wypadek na Stradomiu. Dwie osoby n IP: *.goszczynskiego.trustnet.pl 13.11.12, 18:50
        czemu używasz mojej ksywki ?
    • noteboo Śmiertelny wypadek na Stradomiu. Dwie osoby nie... 13.11.12, 17:18
      dusiek dobrze napisałeś.......nie znałam tych chłopców osobiście ......ale za to znam jednego z nich mamę......są z mojego osiedla. Z tego co wiem w rodzinie jest dramat, chłopak był jedynakiem. Nie wieszajcie już psów na zmarłych!!!!!!!!!!!!! Pomyślcie co mogą czuć rodzice !!!!!!!! Nie róbcie z siebie bezdusznych prostaków, uciszcie się bo każdy popełnia błędy(za kierownicą też) ale nie każdy za nie płaci życiem.
      • angrusz1 Re: Śmiertelny wypadek na Stradomiu. Dwie osoby n 13.11.12, 19:47
        Notebo napisała :

"dusiek dobrze napisałeś.......nie znałam tych chłopców osobiście ......ale za to znam jednego z nich mamę......są z mojego osiedla. Z tego co wiem w rodzinie jest dramat, chłopak był jedynakiem. Nie wieszajcie już psów na zmarłych!!!!!!!!!!!! Pomyślcie co mogą czuć rodzice !!!!!!!! Nie róbcie z siebie bezdusznych prostaków, uciszcie się bo każdy popełnia błędy(za kierownicą też) ale nie każdy za nie płaci życiem. "

Hmm, ja mam inne zdanie .
        Dla mnie i dla wielu tu na forum te osoby były obojętne za to przypadek nie jest mi obojętny .
        Zachowanie młodych , części młodych - już od dzieciństwa - jest skandaliczne .
        Jako nauczyciel to obserwuję . To zachowanie wpływa na mnie , na komfort mojej pracy , na osiągnięcia na ocenę mojej osoby .
        To zachowanie w pewnym momencie kończy się jak w tym przypadku .
        Ale jak tu kilka osób napisało , dobrze , że nikt postronny nie ucierpiał .
        A przecież przez takie ryzykowne zachowanie często cierpią i inni .
        To też wina rodziców , że wychowali bez uświadomienia ryzyka utraty zdrowia i życia .
        To takie dzieci wychowane na grach komputerowych - z drugim życiem - sadzą, że tak samo można i w rzeczywistości . No i nauka w szkole - nauczenie się praw fizyki .
        W sumie trzeba ganić takie niebezpieczne zachowanie - dla naszego własnego dobra .
        A rodzina musi sobie sama poradzić . Jedynak ? Hmmm, dlaczego tylko jedynak ?
        Nie licz na jakąś litość , bo mój interes jest taki, by takie przypadki surowo piętnować .
        • Gość: ala Re: Śmiertelny wypadek na Stradomiu. Dwie osoby n IP: *.net.stream.pl 13.11.12, 20:08
          Pora skończyć ten wątek ! kultury i proszę okazać szacunek dla Rodzin tych chłopaków . Dramat i ubolewanie dla tych którzy tu się wypowiadają .Składam kondolencje dla rodzin .
          • Gość: zer Re: Śmiertelny wypadek na Stradomiu. Dwie osoby n IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 13.11.12, 23:45
            ala ty juz nie uciszaj...
          • Gość: gosc Re: Śmiertelny wypadek na Stradomiu. Dwie osoby n IP: *.adsl.inetia.pl 14.11.12, 19:17
            Czytając to jest mi żal większość osób wypowiadających się na ten temat. Nikt z was nie ma pojęcia kto to jest ( drobne wyjątki) oceniacie surowo, młody = głupi, tico = jasne, bo wy to macie mercedesa klasy S, ewentualnie czołgi, kto co lubi. Tak naprawdę, nie zawsze jest tak jak coś wygląda. Proponuje nie snuć spekulacji, policja pewnie sama nie wiele wie. Pewnie pozostaną pytania bez odpowiedzi, ale stalo się to co się stało. Teraz jedynym faktem jest to, że z pewnością cierpią ludzie żywi. Dla "sędziów" tego zdarzenia, mam jedno życzenie. Chociaż nie, nie życze wam aż tak źle, ale uruchomcie wyobraźnie. Wyobraźcie sobie, ze to wasz kuzyn/przyjaciel/brat czy syn. Dalej byście tak uważali ? Pukt widzenia zależy od punktu siedzenia. Dlatego najnormalniej wstrzymajcie się od dyskusji pod tego typu artykułami, bo wasze wypowiedzi są bezcelowe, dowartosciowujecie się krzywdą innych.
        • Gość: piotrek Re: Śmiertelny wypadek na Stradomiu. Dwie osoby n IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 13.11.12, 23:41
          zgadzm się angrusz z Tobą zawsze !
          • Gość: Pigoń Re: Śmiertelny wypadek na Stradomiu. Dwie osoby n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.12, 09:38
            Jeżdżę tym odcinkiem drogi po kilka razy dziennie dziś rano też jechałem przed godz. 7 paliły się świeczki
            o tej porze mały ruch już kilka krotnie złamałem przepisy jechałem 70/h nic ,jechałem 80/h nic,
            jadę 100/h nic ,co prawda mam cięższy samochód od Tico więc zastanawia mnie jak doszło do tego tragicznego wypadku jeżeli nawet kierowca jechał 70/h to nie mogło dojść do takiej strasznej tragedii ktoś napisał że mogła być osoba trzecia
            a może alkohol obym się mylił
            • Gość: Mati Re: Śmiertelny wypadek na Stradomiu. Dwie osoby n IP: 212.87.246.* 14.11.12, 10:18
              I co z tego ze jezdzisz tym odcinkiem i nie wiadomo z jaka predkoscia ...wystarczy ze bylo slisko i wystarczy ulamek sekundy i konczysz tak samo...nawet najlepsi kierowcy gina w wypadkach samochodowych na to nie ma reguly choc tico to na prawde niebezpieczyny samochod na droge
            • Gość: spnd-sc Śmierć w Tico IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.12, 14:50
              Czyli potwierdzasz to co ja już pisałem,że na tym łuku można nawet "stówką" bezpiecznie przejechać, co nie znaczy, że tak należy robić, a wręcz nie należy.
              Mnie zastanawia co innego - gdyby Tico pędziło tą "stówką" czy nawet więcej, to by z niego została skłębiona kupka złomu, a nie jak widać na zdjęciach praktycznie całe auto !
              Jedyne wytłumaczenie śmierci tych młodych ludzi to uderzenie bokiem w drzewo (nie ma zdjęcia od strony uderzenia) oraz brak zapiętych pasów, co przy uderzeniu z prędkością max. 70 km/h daje efekt śmiertelny przy niewielkim relatywnie zniszczeniu auta.
              To, czy kierujący był pod wpływem alkoholu nie ma znaczenia. Śmierć to śmierć.
              Tico nie zapewnia nawet minimum bezpieczeństwa w przypadku kolizji.
              Dla przypomnienia - droga była sucha i pozwalająca na jazdę z dość dużą prędkością, ale uszkodzenia auta wskazują na prędkość w granicach dozwolonej,widoczność dobra, kierowca najprawdopodobniej trzeźwy, ale jakie miał umiejętności, to można ocenić po skutkach jego jazdy.
              Powstaje pytanie zasadnicze - co było przyczyną zjechania z drogi i kolizji z drzewem ?
              Odpowiedzi są tylko dwie.
              Pierwsza - nieuwaga kierowcy lub awaria samochodu (układu kierowniczego).
              Druga - czynnik zewnętrzny - czyli "osoba druga" tj współuczestnik wypadku (bo "osoba trzecia" to jest świadek) np przebiegający drogę pieszy, pies lub kot albo inne auto "zajechało drogę".
              Doświadczenie życiowe w tych sprawach mówi mi, że prawidłowa jest odpowiedź pierwsza.
              Gdyby ci z Tico przeżyli to zapewne forsowaliby odpowiedź drugą, a policja szukała by tego pieszego, kota czy psa lub innego kierowcy, co to "zajechał" drogę prawidłowo jadącemu Tico...
    • noteboo Śmiertelny wypadek na Stradomiu. Dwie osoby nie... 14.11.12, 13:50
      Z tego co wiem to alkohol nie wchodził w rachubę. Prędkości zawrotnej też nie było.......jedyne co to auto niesprawne. To miała być jazda próbna. Nie będę zdradzać szczegółów. Jutro jest pogrzeb chłopaków. Jeden 21 lat a drugi 24.
      • Gość: antyGNOJEK Re: Śmiertelny wypadek na Stradomiu. Dwie osoby n IP: *.183.158.110.dsl.dynamic.t-mobile.pl 14.11.12, 14:23
        ZAPEWNE BYLI TRZEŹWI, JECHALI 30 KM/ h i nie wiadomo jak TO SIĘ STAŁO !?!?! LUDZIE PRZESTAŃCIE JUŻ TAK PIER.....DOLIĆ !!!!!! Zapewne byli napier....doleni, jechali 140 km/h I TAK SKOŃCZYLI !!!!!!!!!!!!
        • Gość: xx Re: Śmiertelny wypadek na Stradomiu. Dwie osoby n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.12, 14:30
          Zapewne, to opuściłeś wizytę u psychologa.
        • noteboo Re: Śmiertelny wypadek na Stradomiu. Dwie osoby n 14.11.12, 14:32
          A poza tym.....jak jesteś taki mądrala to zapukaj do ich domów i powiedz to w twarz ich rodzicom....normalnie nerwy mnie biorą na ciebie, kiedy czytam jacy byli i ile jechali twoim zdaniem.....
        • Gość: wsyd mi ! Re: Śmiertelny wypadek na Stradomiu. Dwie osoby n IP: 188.95.30.* 03.02.13, 17:28
          Ciebie powinni idioto ze spamować!!! Tico 140!!! Baranie , że już ci tak powiem , nie życzę ci takiego przeżycia bo sam przeżyłem wypadek i dachowanie w 4 letnim dużym aucie gdzie stwierdzono wadę drążka układu kierowniczego! Więc nie gadaj głupot bo jeszcze życia ci został! może się kiedyś przekonasz czego wogóle nie życzę!
      • Gość: grzeg Re: Śmiertelny wypadek na Stradomiu. Dwie osoby n IP: *.elisa-mobile.fi 01.12.12, 19:20
        czy 21 latek miał na imię Mateusz?
        • Gość: morela Re: Śmiertelny wypadek na Stradomiu. Dwie osoby n IP: *.dynamic.chello.pl 02.12.12, 00:28
          Mateusz 21letni to był z wypadku na Zaciszańskiej/Piastowskiej.
    • noteboo Śmiertelny wypadek na Stradomiu. Dwie osoby nie... 14.11.12, 14:29
      Przestań się rzucać człowieku....bo nic nie wiesz!!!!! Daj im spokój jak nie znasz szczegółów!!! A pier.......to ty tu że aż się rzygać chce. Plujesz jadem jak nienormalny!!! Masz bliskich??? masz dzieci??? jeśli masz to stul buzie bo nie wiesz co oni jeszcze zrobią i jak im się potoczy los i jaki błąd popełnią!!!!! A potem reszta hołoty będzie ich krytykować i błotem obrzucać. Oni mieli rodzi i rodziców i uszanuj to. A poza tym o zmarłych nie mówi się źle. Pamiętaj że nie wiesz jak tobie się potoczy życie.
      • Gość: spnd-sc Memento mori.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.12, 14:59
        Większość normalnych ludzi bardzo współczuje Rodzicom tych co zginęli, jak również im samym.
        Mieli wielkiego pecha, bo w tym wieku nie powinno się opuszczać tego "łez padołu", ale niestety, wielu młodych ludzi nie zna sentencji "memento mori" lub myśli, że ich śmierć "nie dotyczy".
        Natomiast poziom dyskusji na tym Forum w tej konkretnej (i podobnych) sprawie jest wyjątkowo żenujący. Zamiast merytorycznych postów jest okazja do pokazania wszystkim swojej "kultury".
        • Gość: antyGNOJEK Re: Memento mori.... IP: *.183.158.110.dsl.dynamic.t-mobile.pl 14.11.12, 18:46
          No właśnie nie mówię o NICH źle !!!!! Mówię że jechali przepisowo, wolniutko i byli trzeźwi !!!!!! To że się rozpier.....dolili to tylko wina jezdni i warunków atmosferycznych ?!?!?! Współczujcie Tym młodym ludziom że to jezdnia i pogoda im przeszkodziła w jeździe !!!
    • lukaszek19881 Śmiertelny wypadek na Stradomiu. Dwie osoby nie... 03.12.12, 21:28
      Dopiero dzisiaj dowiedziałem się o tym zdarzeniu. Nie znam dokładnie okoliczności, natomiast bardzo dobrze znałem jedną z ofiar - tego dwudziestoczterolatka. Chodziliśmy do tej samej podstawówki, a potem do tej samej klasy w gimnazjum. Znałem z widzenia jego matkę (która pracowała w szkole podstawowej) i ojca. Cała rodzina mieszkała jakieś 50m od mojego bloku. Bardzo mi przykro. Kondolencje i wyrazy współczucia dla obydwu rodzin, które przeżywają teraz tragedie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka