Dodaj do ulubionych

Rejestracja w PUP

03.01.13, 11:25
Witam
Po raz kolejny muszę się w tej magicznej instytucji zarejestrować po kilku latach :)))
Ja tam się teraz sprawy mają - zaś trzeba rano zasuwać czy jakaś normalność wkroczyła???
Coś może ktoś wie???
Obserwuj wątek
    • Gość: Reniek Re: Rejestracja w PUP IP: *.42.14.3.alfanet24.pl 03.01.13, 12:22
      bratanica była dzisiaj przed ósmą i nic nie wskórała, nie było numerków, podobno ludzie przychodzą już od piątej
      • Gość: ✂ Re: Rejestracja w PUP IP: *.42.14.3.alfanet24.pl 03.01.13, 12:35
        nie ma spania, o 4 rano Matyjaszczyk budzi energię Częstochowy i zaprasza do wstąpienia w szeregi bezrobotnych
    • Gość: kris Re: Rejestracja w PUP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.13, 12:54
      5.00 i Jest szansa
    • Gość: v Re: Rejestracja w PUP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.13, 13:06
      Jak zalezy ci na wejsciu w miare wczesnie to musisz stac od 5 ..jak pozniej to i od 6 wystarczy ale nigdy gwarancji nie ma..jak nie zalezy ci na czasie to poczekaj ze dwa, trzy tygodnie, na poczatku miesiaca a tym bardziej roku rejestruje sie tam masa ludu..
    • Gość: artis100 Re: Rejestracja w PUP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.13, 14:20
      Czyli jednak od rana zaś :))) ok
      A może się jeszcze orientujecie - czy jak się rejestruję po raz kolejny to trzeba zaś wypisywać całą historię swojej pracy, wykształcenie itd??? Coś mi się kojarzy że gdy się ostatnio rejestrowałem to coś babka mówiła że ma się już u nich jakiś tam numer i te wcześniejsze dane to oni już mają .... że tylko wystarczy ostatnie świadectwo pracy .... ktoś jest zorientowany???
      Dzięki z góry za info

• d0_0b Re: Rejestracja w PUP 03.01.13, 16:50
        Trzeba wypełnić (możliwie dokładnie) tekturową teczkę ... Historia zatrudnienia również ... Świadectwa pracy tylko od ostatniego okresu ... więcej info na stronie PUP:
        www.pup.czestochowa.pl/klient/rejestracja.html
        Pozdrawiam.
    • Gość: icco Re: Rejestracja w PUP IP: 62.244.150.* 03.01.13, 17:03
      Ja rejestrowałem się jakieś 2 lata temu i przyszedłem około 13:00, poczekałem 15 minut i wszedłem.
      • Gość: ann Re: Rejestracja w PUP IP: *.adsl.inetia.pl 13.01.13, 15:22
        teraz to jest marzenie żeby przyjść o 13 i się dostać do pup. teraz to ludzie stoją tam od 5 rano w kolejce za numerkiem, a nawet jak już komuś się uda wziąć numerek to czeka się kolejnych kilka godz na swoja kolej. a jeśli chodzi o odhaczanie się to sprawa wygląda tak samo. weźmiesz numerek a i tak czekasz czasem po kilka godz. chyba ze ci się uda i utrafisz ze nie ma ludzi. ale jak mi kiedyś pani z pup powiedziała: "bezrobotni mają cały dzień być do dyspozycji urzędu pracy!". tylko szkoda że te panię które tam pracują 5min kogoś obsługują a potem 10min gadają zanim kolejny numerek wywołają.pozdr
    • Gość: Tadzik Re: Rejestracja w PUP IP: *.42.6.146.alfanet24.pl 17.01.13, 09:10
      Ja radze być juz wczesniej niz o 5 rano ja bylem o 4.30 i masa ludzi. Pierwsze osoby przychodzą juz po 3 rano i oni wyrabiaja sie do 11. Ja dostałem numerek 100 na 120 osob. Przyjeli mnie dopiero po 13.30.
      • Gość: nn Re: Rejestracja w PUP IP: 109.95.28.* 17.01.13, 13:36
        czy te betonowe urzedasy tych co maja tam papiery rejestrowac przez internet a tylko ostatnia smieciowke w dogodnym czasie dostarczyc
    • klajsterka Re: Rejestracja w PUP 20.01.13, 15:39
      Pół roku temu przyszłam do PUP o 13.30 i baba z łaski mnie przyjęła Mimo że miałam numerek i byłam o czasie usłyszałam "Niech Pani o nic nie pyta bo ja o 14 kończę pracę a są papiery do wypisania" A ja miałam 1 (słownie jedno) pytanie!!!!
      Tak że zdaje mi się że urzędnicy PUPu wcale nie są dla bezrobotnych....
      • Gość: herh Re: Rejestracja w PUP IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 20.01.13, 16:01
        jak czytam te Wasze wypociny to aż mnie mdli
        Byłem w pierwszej połowie grudnia się zarejestrować.
        Porzyjechałem o 13:30.... wszedłem po 10minutach. Wypełniłem wcześniej w domu tą kartkę z historią zatrudnienia.
        Za tydzień dostałem pierwszy termin. Poszedłem na 11stą aby spytac o pracę i się odchaczyć... 40minut i wszedłem. Też numerki u góry są i idzie to sprawnie bo dużo ludzi obsługuje.

A jak czytam że od 4 czy 5tej stoją... to aż mnie skręca !!
        Chyba tylko Ci co na sztukę idą się zarejestrować a później do roboty idą.
        A z naszych podaktów zasiłki itd itp :/ ehhh
        • Gość: aassaa Re: Rejestracja w PUP IP: 109.95.31.* 20.01.13, 16:31
          W grudniu podobno nie było kolejek.
          Na koniec grudnia dużo ludzi w Częstochowie straciło pracę i stąd te kolejki.
          Był tu niedawno wątek o handlowaniu numerkami do PUP.
        • Gość: No proszę Re: Rejestracja w PUP IP: *.dynamic.chello.pl 20.01.13, 17:12
          Jak czytam wasze wypociny ,to aż mnie mdli .ble ble.Jak czytam ,że o czwartej ,czy o piątej to mnie skręca .ble. ble.Chyba ci co na sztukę idą się zarejestrować .ble .ble/A z naszych podatków te zasiłki.ble ble.Odpowiadam.Na pewno z twoich podatków.Lub z zasiłku dla bezrobotnych .Jak je dostałeś.Na górze idzie sprawniej ,bo jest więcej stanowisk.A ofert pracy, żadnych.By się zarejestrować pierwszy raz, trzeba odbyć męczarnie na dole .Numerki wydają na tyle określonych osób ,w danym dniu.Więc niech cię nie mdli,że ludzie stoją od rana.Pod najbardziej obleganym budynkiem ,w mieście.Proponuję koksiaki pod PUP, zamiast pomnika Gierka.Za Platformy praca stała się dobrem luksusowym.Napisz czy już pracujesz ,ku chwale ojczyzny.Czy dalej robisz za wała .Na tym forum.
          • Gość: herh Re: Rejestracja w PUP IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 22.01.13, 13:14
            Dalej robię za wała na tym forum i nie pracuję.
            Nie mam też prawa do zasiłku a dostanę go dopiero w kwietniu przez 3 miesiące 680zł.

Oferty pracy są... ale gó...ane niestety :/Wiele osób normalnie na czarno pracuje z przychodzi się tylko "odhaczyć". Myślisz że skąd pojęcia 'odhaczenie" się wzięło?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka