kicha3 10.02.13, 17:21 Jak dla mnie to mogą z tej jerozolimy wcale nie wracać.Jednego pasożyta mniej będzie.Amen. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lamia Reno Re: Przez tydzień jesteśmy bez arcybiskupa. Pojec IP: 195.117.74.* 10.02.13, 17:47 Z takiego Depo jest pożytek dla narodu jak z tasiemca w organizmie. Odpowiedz Link Zgłoś
harry1983 Re: Przez tydzień jesteśmy bez arcybiskupa. Pojec 10.02.13, 18:58 No super - wydarzenie. Może napiszcie na czyj koszt tam pojechał - bo pewnie podatników - i ile ta wizyta będzie nas wszystkich kosztować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raaaany Re: Przez tydzień jesteśmy bez arcybiskupa. Pojec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.13, 18:58 Nie no, co wy... PRZEZ TYDZIEŃ!!! Bez arcybiskupa! Nie pojmujecie grozy sytuacji? Sodoma i Gomora będzie, piekło nas pochłonie! Są znaki - jezdnie już się zapadają, każda dziura w nawierzchni zbliża nas do ognia piekielnego... Ja tam się boję. Dziękuję Gazecie za ostrzeżenie, niczym Iwan Bezdomny wyposażę się czym prędzej w świeczkę i święty obrazek. O żesz, co też ja zrobiłam ze świeczkami??? Odpowiedz Link Zgłoś
josefoe Przez tydzień jesteśmy bez arcybiskupa. Pojecha... 10.02.13, 19:21 Jako człek z zapartym tchem śledzący każdy krok naszego wyjątkowego arcypasterza odczuwam pewien niedosyt w szerszym informowaniu nas o poczynaniach tego przewodnika stada baranów. Ciekaw jestem, czy zabrał ze sobą wystarczająco ciepłe sukienki i torby po mące, które nosi na swym kapłańskim łbie. Czy zadbał o stolec biorąc ze sobą odpowiednie ziółka, czy noszone przez niego stringi spełnią swą rolę w tamtym klimacie i nie będą go zbytnio uwierały w biskupi zad. Podobnych, kierowanych troską, pytań nasuwa się cała masa ale masońska, libertyńska GW przekazuje tylko zdawkowe informacje co woła o pomstę do nieba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: speleus Re: Przez tydzień jesteśmy bez arcybiskupa. Pojec IP: *.net.stream.pl 10.02.13, 22:00 Stado baranów prowadzonych przez lwa jest mądrzejsze od stada lwów prowadzonych przez barana. Napoleon Bonaparte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domino Re: Przez tydzień jesteśmy bez arcybiskupa. Pojec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.13, 20:34 Czemu o takim bzdecie pisze się w gazecie? Nie ma ważniejszych tematów niż wycieczki kiecuchów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxl Re: Przez tydzień jesteśmy bez arcybiskupa. Pojec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.13, 21:52 niedługo się zatrują swoim jadem ,podłością i pazernością,oby szybciutko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxy Re: Przez tydzień jesteśmy bez arcybiskupa. Pojec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.13, 08:24 Ty za to aż palisz się od miłości, życzliwości i innych pozytywnych uczuc. Chyba nie nalezysz do Kościoła Katolickiego, to po co tak wyzywasz, kpisz, szydzisz? Zostaw ich w spokoju, biskup pewnie nie wie o Twoim istnieniu. Co z Was za ludzie, że zioniecie nienawiścią, karmicie się nią, jak świnie odchodami. Odpowiedz Link Zgłoś
johny5678 do piszących 11.02.13, 01:12 Nie wiem, co w was siedzi, ale chyba spora dawka kompleksów własnych pomieszanych z nienawiścią. Rozumiem, że możecie być niewierzący, ok, szanuję to. Ale czemu takie głupoty piszecie? Co w waszych mózgach siedzi? Zwalcie sobie konia jak nie macie co robić. A nie plujcie pod zupełnie neutralnym artykułem. Tracicie czas, który moglibyście jakoś pożytecznie wykorzystać, o ile potraficie. Wasze durne wypociny nie zaszkodzą biskupowi, którego tak nienawidzicie. Nad sobą się lepiej zastanówcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raaaany Re: do piszących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.13, 10:42 To nie jest zupełnie neutralny artykuł. Jakoś nie widzę notek o prywatnych wycieczkach przedstawicieli innych kościołów. Ba, czemu nie ma wzmianki, że przez trzy tygodnie nie będzie z nami pani Zosi, bo do sanatorium w Ciechocinku jedzie? Nieobecność pani Zosi jest mniej ważna, bo ma mniej widowiskową czapkę? Te wpisy to nie dowód nienawiści i kompleksów, raczej politowania nad poziomem niusów w Gazecie. I ten tytuł "Przez tydzień jesteśmy bez arcybiskupa" - nosz, sieroty kompletne, szloch klatę rozrywa. A weź dodaj do tego nieobecność pani Zosi... jak żyć? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mistrzunio_swiata Przez tydzień jesteśmy bez arcybiskupa. Pojecha... 11.02.13, 01:36 Facet w śmiesznej czapce wyjechał na wycieczkę. Czy Częstochowa sobie poradzi? Odpowiedz Link Zgłoś
dyziek_o Re: Przez tydzień jesteśmy bez arcybiskupa. Pojec 11.02.13, 09:05 .......stado baranów prowadzone przez lwa..........etc,etc. No! - kurcze, - nie wiedziałem, że Depo to lew. Może on i lew ale przez dwa ef, jak Staff. Znaczy leff. A Napoleon wypowiadając owo zdanie, - miał na myśli siebie. Z Depo zaś taki leff jak z dupy trąba. Do "johniego 5678": Nie ma co wydziwiać, że ludzie plują, gdy słyszą o kleszych "wyczynach". Jak widzisz, doszło juz do tego, że na samo wspomnienie o jakimkolwiek urzędniku pana B. ludziska dostają wysypki. Jednak, gdybyś się zastanowił choć przez, dlaczego tak się dzieje, doszedł bys samemu do wniosku, że to kosciółkowi sami pracują na tę sytuację. A poza tym, coraz więcej ludzi przestaje dawać sobie wciskać kit i ma w "głębokim poważaniu" straszenie piekłem. Nie wspominając o tym, że w końcu społeczeństwo mądrzeje i przestaje wierzyć w bajki które były dobre dwa tysiące lat temu i odnosiły skutek w stosunku do ciemnych, niepiśmiennych pasterzy bydła. A to, że co światlejsza część społeczeństwa śmieje się z naiwniaków którzy nadal wierzą w to, co im klecha z ambony do łbów wciska............no cóż, na własne życzenie tak mają. Więc ja tu specjalnych złośliwości ze strony ateistów czy agnostyków nie widzę. Twój proboszcz, - podejrzewam, - też się z Ciebie po cichu śmieje licząc w zaciszy plebani kasę z tacy czy z kolędy. Z durni zawsze się nabijano. Pozdrawiam, Dyzio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: speleus Re: Przez tydzień jesteśmy bez arcybiskupa. Pojec IP: *.net.stream.pl 11.02.13, 19:48 Dyzio . mam Cię za inteligentnego człowieka a Ty mi tu jakieś uwagi serwujesz. Ogólnie podaję motto. I absolutnie nie tyczy się akurat biskupa, bo może się tyczyć rządu.Ale NP miał rację wiadomo , że dotyczyło jego osoby , no ale cóż, taka prawda. A jeszcze Ci przytoczę następną sekwencję: Marny to uczeń, który nie przewyższa swego mistrza. I to coś wypowiedział Leonardo da Vinci i też miał rację . A dlaczego zastanów się. Ja akurat jestem antyklerykałem i nie interesuje mnie czy ten pan w śmiesznej czapce pojechał tu czy tam, czy zrzekł się tronu. Ich problem. Ja patrzę co wrzucić jutro do gara. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Przez tydzień jesteśmy bez arcybiskupa. Pojec 11.02.13, 20:08 Interesuje mnie napisał speelus co wrzucić do garnka.Jedzenie i przeżuwanie to najważniejsza czynność i przy okazji wrzucić parę temacików.PO jedzeniu nie zapomnij umyć zęby.Miałem cię dyzio za inteligentnego człowieka.Zaiste powiadam ci ,że nie jest . Odpowiedz Link Zgłoś