Dodaj do ulubionych

Lokal na Komunię

12.02.13, 13:55
Witam, poszukuję lokalu na komunię 26 maja 2013 r. na ok. 10 osób. Może macie namiar na jakiś lokal w Cz-wie, najlepiej w okolicach 1000lecia ? Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: do autorki [...] IP: *.adsl.inetia.pl 12.02.13, 14:18
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • matka_dziecka do "Gościa" 12.02.13, 14:46
        Faktycznie, poziom który reprezentujesz, jest tak wysoki, że chyba trzeba się zastanowić czy korzystać z tego forum, sorry, "zaśmiecać"... Zadałam normalne pytanie i nie oczekuję rad od "inteligentnych inaczej"...
        • Gość: ... Re: do "Gościa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.13, 10:37
          Na taką ilość gości to może w własnym mieszkaniu .By mieć trochę swobody to może zamów dania z kateringu -przywiozą na uzgodnioną godzinę.p
    • Gość: b Re: Lokal na Komunię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.13, 14:20
      To zes sie wczesnie kobito obudzila :D Po pierwsze 10 osob to bardzo malo i chyba nikt ci całego lokalu nie wynajmie ( poza tym jest juz bardzo pozno i wszystkei lepsze sa zaklepane) . Ewentualnie popytaj w restauracjach gdzie takie imprezy sa dzielone na kilka rodzin ze wzg na mniejsza ilosc osob - tak sie dzieje m.in w Astorii, Karczmie na ul łódzkiej.
      • Gość: ooooooona Re: Lokal na Komunię IP: *.42.12.73.alfanet24.pl 12.02.13, 15:06
        w listopadzie zamawia się lokal na komunię
        • Gość: mamma Re: Lokal na Komunię IP: *.net.stream.pl 13.02.13, 20:36
          Ja też szukam na 26 maj tego roku ale stolik na 24 osoby, gdzie polecacie pytać?
          • klajsterka Re: Lokal na Komunię 14.02.13, 08:25
            Jak przyjęcie jest na 10 czy 24 osób to może taniej wyjdzie w domu?
            • edit38 Re: Lokal na Komunię 20.05.13, 18:26
              taniej, może i tak ale jak się ma dom lub duże mieszkanie a gdy się ma 40m2 lub mniej to ciężko zrobić przyjęcie w domu. Ja mam komunię za 3 lata więc jeszcze duzo czasu ale problem wielki bo komunia na 10 gości dorosłych i 2 dzieci plus nasza trójka z komunistą na czele czyli 15 osób w tym 3 rozbrykanych dzieciaków. Mieszkanie 40m2 więc nie widzę aby w nim zrobić przyjęcie a na restaurację trochę mało gości. Może znacie jakieś małe restauracje warte polecenia dla 10-15 osób najlepiej w okolicy centrum.
              • klajsterka Re: Lokal na Komunię 15.01.14, 15:23
                Ja bym proponowała Topolino
          • Gość: do mammy Re: Lokal na Komunię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.13, 09:50
            Kolejna co sie obudziła. A skad mamy to wiedziec? teraz to juz jest bardzo pozno, bierz numery restauracji i dzwon i sie pytaj, co mamy za ciebie to robic??
            • Gość: do w.w. Re: Lokal na Komunię IP: *.free.aero2.net.pl 14.02.13, 17:52
              ale leń śmierdzący zawsze leniem bedzie.
              • Gość: szpan Re: Lokal na Komunię IP: *.dynamic.lte.plus.pl 14.02.13, 18:31
                Szanowne,szpanowne mamuśki się znalazły .A co to wczesniej mops kasy nie wypłacił?Fajna sprawa dla takich rodziców ,wszak goście jakąś kase dziecku dadzą to i za impe będzie z czego zapłacić hihihi dzieciakom życze fajnych prezentów a starzy niech pod ścianą płaczą.
                • Gość: ggggg Re: Lokal na Komunię IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 14.02.13, 21:44
                  Ty gnojku jak śmiesz pisać tak o innych? Sam pewnie chlasz i z mopsu masz kasę na to. Inaczej nie wpadłbyś na to żeby tak napisac. Kretyn...
          • Gość: co to ? Re: Lokal na Komunię IP: *.dynamic.lte.plus.pl 14.02.13, 18:33
            Komentaze nie wchodzą?dlaczego?
    • Gość: zzz Re: Lokal na Komunię IP: 195.205.171.* 17.02.13, 18:10
      Na 10 osób nie warto wynajmować lokalu. Taką ilość osób można przyjąć nawet w niewielkim mieszkaniu, a jedzenie zrobić samemu lub ewentualnie zamówić z cateringu. Jak nie ma warunków to zrób rezerwację i zaproś gości do jakiejś restauracji lub zrób kindrer bal w mcdonalds ;) Komunia to przede wszystkim przyjęcie przez dziecko Pana Jezusa i warto o tym pamiętać. Cała ta maskarada jest niepotrzebna. Dawniej dzieci po komunii szły do domu i tyle. A teraz?
      • Gość: do w/w Re: Lokal na Komunię IP: *.adsl.inetia.pl 17.02.13, 18:21
        Gość portalu: zzz napisał(a):

> Na 10 osób nie warto wynajmować lokalu. Taką ilość osób można przyjąć nawet w n
        > iewielkim mieszkaniu, a jedzenie zrobić samemu lub ewentualnie zamówić z cateri
        > ngu. Jak nie ma warunków to zrób rezerwację i zaproś gości do jakiejś restaurac
        > ji lub zrób kindrer bal w mcdonalds ;) Komunia to przede wszystkim przyjęcie
        > przez dziecko Pana Jezusa i warto o tym pamiętać. Cała ta maskarada jest niepot
        > rzebna. Dawniej dzieci po komunii szły do domu i tyle. [url=http://www.wiocha.p
        > l/81776,Komunia-czy-wesele]A

ale wieśniakowi tego nie wytlumaczysz!!!!!!!!!!!
    • Gość: domino Re: Lokal na Komunię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.13, 20:23
      Komunia jest niepotrzebna do życia. Ja nie mam komunii i żyję. :) Kolejny katolicki bzdet istniejący tylko po to, abyście przynieśli do kościoła sałatę i przy okazji ogłupili swoje dzieci.
      • Gość: gościu Re: Lokal na Komunię IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.13, 20:43
        dominiku komunia , komunista i ekskomunika to jedno i to samo dla ciebie.Zamiast truć tu swoją bylejakością ,ciesz się życiem .Bo i tak nikogo nie namówisz do grzechu .Twoje pisanie to rzeczy małej wartości.Napisałeś ,bęc i nikt tego nie zapamiętał.Tylko u ciebie się liczą :jedzenie i pieniądze.Innych zalet oprócz pisania i obrażania katolików nie posiadasz.Bęc.
        • Gość: domino Re: Lokal na Komunię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.13, 21:02
          Gościu jak ty mi zarzucasz analfabetyzm i bezrozumność to czemu ze mną walczysz? Wszak z idiotami się nie walczy. Coś Cię boli? Napiszesz mi "bęc"? Sorry ale to trochę mało... Z "bęc pogadać się nie da".
          • Gość: ???? Re: Lokal na Komunię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.13, 07:20
            MATKO ..... co za ludzie .... Kobieta zadała konkretne pytanie i oczekiwała konkretnych odpowiedzi - w końcu do tego służy forum żeby się pytać o radę, dzielić się jakimiś wiadomościami.
            Skąd w ludziach tyle jadu i nienawiści ......
            Jeśli tylko na 10 osób to ja polecam "restaurację" Sjesta - za Ratuszem. Tylko, że od razu uprzedzam, że oni nigdy nie zamykają lokalu przy tak małej ilości osób. "Restauracja" mała, ale jedzenie wyśmienite. Ostatni raz byłam na walentynkach (więc całkiem niedawno) więc mam świeże informacje co do jakości jedzenia.

Pozdrawiam.
            • Gość: do cwoka Re: Lokal na Komunię IP: 91.210.242.* 18.02.13, 12:24
              Gość portalu: ???? napisał(a):

> MATKO ..... co za ludzie .... Kobieta zadała konkretne pytanie i oczekiwała kon
              > kretnych odpowiedzi - w końcu do tego służy forum żeby się pytać o radę, dzieli
              > ć się jakimiś wiadomościami.
              > Skąd w ludziach tyle jadu i nienawiści ......
              > Jeśli tylko na 10 osób to ja polecam "restaurację" Sjesta - za Ratuszem. Tylko,
              > że od razu uprzedzam, że oni nigdy nie zamykają lokalu przy tak małej ilości o
              > sób. "Restauracja" mała, ale jedzenie wyśmienite. Ostatni raz byłam na walentyn
              > kach (więc całkiem niedawno) więc mam świeże informacje co do jakości jedzenia.
              >
              > Pozdrawiam.

tez tam bylem i ja nie polecam, a ty zapewne masz w tym interes ze go polecasz cwoku.
            • Gość: do ???? Re: Lokal na Komunię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.13, 12:39
              no to dostała konkretne odpowiedzi - kto szuka lokalu na komunie na dwa, trzy miesiace przed?? nie sadzisz, ze forumowicze maja jesczze dzwonic po knajpach i sie dowiadywac..
              • Gość: . Re: Lokal na Komunię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.13, 13:40
                do ???? - pytająca owszem dostała pewne wskazówki .Dlaczego odmawiacie jej prawa do dalszego pytania,poszukiwania? Dlaczego ma tylko dla jakichś zboków (z forum) zaprzestać poszukiwań?
                Ludziska(?) życzliwości , dobroci,.. rad POPRAWNYCH, NIE TYLKO ZBOCZONYCH WYZWISK ,KTÓRE TYLKO ŚWIADCZĄ O WASZEJ UMYSŁOWOŚCI ZSZARGANEJ PRZEZ (?). p
                • Gość: mamma Re: Lokal na Komunię IP: *.net.stream.pl 18.02.13, 16:46
                  - po pierwsze to na rok przed nie wiedziałam czy mnie stać na taką imprezę i plan był skromny, po komunii ugościć tylko chrzestnych a reszta rodziny w odwiedziny tydzień później (przyjęcie na 3 raty bo mieszkanko malutkie)
                  - po drugie nie chodzi o wynajęcie sali tylko stolika na kilka godzin po południu, z obiadem, deserem i skromną przekąską
                  -po trzecie dzwoniłam po restauracjach ale w tych terminach mają już zapisy i nie są w stanie obsłużyć kolejnej komunii

Pytam, bo istnieje możliwość, że odpowie mi tu właściciel lub znajomy właściciela jakiej mniej znanej knajpki czy knajpki gdzie zwolniła się rezerwacja bo ktoś zrezygnował

to przykre, że ludzie od razu Cie oceniają i atakują nie znając tak naprawdę tematu...nie chodzi o to, żeby się pokazać, tylko żeby móc ugościć i przyjąć godnie rodzinę, która chce być w tak ważnym dla nas dniu z nami...i tyle

mimo wszystko pozdrawiam
                  • klajsterka Re: Lokal na Komunię 18.02.13, 16:50
                    jest fajna knajpka między Halą Polonia a Szpitalem na Tysiącleciu Mają świetne jedzonko
                    Uciekła mi nazwa ale myślę że znajdziesz bo jest z ulicy widoczna
                  • Gość: do mammy Re: Lokal na Komunię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.13, 19:00
                    To jak masz takie wahania finansów czy cie stac czy nie stac, to lepiej odłóz kase na czarna godzine albo wpłac na konto dziecku , zabierz rodzine na ciastko i kawę do kawiarni ( jest ich multum, tak wiec zaklepanie stolika na 10 osob problemem nie bedzie ) i ciesz sie sakramentem swojego dziecka a nie świruj z restauracja i obiadami..
                    • Gość: do w]w Re: Lokal na Komunię IP: *.dynamic.lte.plus.pl 19.02.13, 11:24
                      Masz 100 % racji ,bez wygłupów też się da no i dziecko będzie w CENTRUM zainteresowania.
                      • martik68 Re: Lokal na Komunię 28.02.13, 23:04
                        Krzywdę dziecku tylko zrobi bo będą go za 10 lat wytykać palcami i krzyczeć za nim "katol". Szamańskie obrzędy nie są dzisiaj w modzie, a decyzje o przyjęciu religii daj dziecku jak dorośnie. Jak go w obroty wezmą czarni od przedszkola, to z mózgu tylko woda zostanie. Zastanów się. Życzę Ci żebyś tej sali nie znalazła i odwołała całą ceremonię - jeszcze nie jest za późno. Jeśli kochasz to dziecko - nie krzywdź, proszę.
                        • Gość: do martik Re: Lokal na Komunię IP: *.dynamic.lte.plus.pl 21.05.13, 12:59
                          dobry jesteś hihihihihi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka