Dodaj do ulubionych

zwrot podatku

14.03.13, 08:51
Czy ktoś dostał już zwrot podatku za 2012 rok?
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: zwrot podatku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.13, 09:06
      tak, w lutym , po 14 dniach od wysłania przez internet
      • Gość: .. Re: zwrot podatku IP: *.dynamic.chello.pl 14.03.13, 09:08
        tak po 5 dniach wysłania przez internet ale w lutym
        • Gość: olo Re: zwrot podatku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.13, 11:23
          Zeznanie podatkowe złożyłem pod koniec stycznia , zwrot otrzymałem po dziesięciu dniach.
    • Gość: krisi Re: zwrot podatku IP: *.net.stream.pl 14.03.13, 14:43
      Po miesiącu.Pit wysłany listem poleconym.
    • Gość: jaaaa Re: zwrot podatku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.13, 15:45
      Składałam w US osobiście w połowie lutego, po 7 dniach kasę miałam na koncie.
      • Gość: a Re: zwrot podatku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.13, 19:36
        Koleżanka Pita wysłała 21 lutego, pieniądze ma od wczoraj, ja 22 lutego i , mam nadzieję, że będą lada dzień. Wszystko przez internet.
        • Gość: A Ja Głupi Taki !! Re: zwrot podatku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.13, 20:07
          A Ja GŁUPI stałem w U.S. ponad dwie godziny na początku MARCA, bo dostałem "11-stki" dopiero pierwszego.
          Myślałem, że będzie lepiej bezpośrednio u "fiskusa", ale Pani w okienku przyjęła i oznajmiła, że mogę czekać nawet 60 dni na zwrot, bo ONI są pobożniejsi od Papieża FRANCISZKA.
          I TAK SOBIE SPRAWDZAM KONTO CODZIENNIE (jak TotoLotka) i NIC. Dupa.
          W przyszłym roku tylko internet !!!
          Dziewczyny w U.S. odpoczną sobie przy okienkach i już się cieszą na samą myśl o takim podejściu do PIT-ów.
          • Gość: pit Re: zwrot podatku IP: *.rekin.net 16.03.13, 12:09
            13 marca otrzymałam zwrot za pit składany 28 lutego w U.S.zwrot był do kasy.
            • Gość: pitupitu Re: zwrot podatku IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.13, 18:24
              ja wysłałam pit 6 marca przez internet, zwrot 14 marca miałam na koncie
              • Gość: jagna Re: zwrot podatku IP: 91.231.103.* 16.03.13, 22:21
                a ja sobie czekam,10 marca wysłałam drogą elektroniczną,narazie nic.
    • Gość: Nadia Re: zwrot podatku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.13, 22:49
      3 dni, ale PIT złożyłam osobiście i jeszcze w styczniu, bo z firmy dostaliśmy bardzo wcześnie w tym roku. :)
      • Gość: xxx Re: zwrot podatku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.13, 19:31
        wysłałam drogą elektroniczną 4 marca inadal czekam
        • Gość: anecia155 Re: zwrot podatku IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 21.03.13, 17:05
          Ja wysłałam 1 marca przez internet i niestety nadal nic, należę do urzędu na rolniczej.

• Gość: anya Re: zwrot podatku IP: *.czest.pl 25.03.13, 08:18
            wysłane pocztą 25.02 na rolniczą ... dalej czekam... ma ktoś może z tego terminu już zwrot?
            • Gość: anya Re: zwrot podatku IP: *.czest.pl 26.03.13, 10:43
              podbijam temat
    • Gość: ona Re: zwrot podatku IP: 195.205.171.* 26.03.13, 12:13
      Składałam 8 marca przez internet i cisza :/
      • Gość: xyz Re: zwrot podatku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.13, 14:23
        Ja składałem 7 marca a dzisiaj byłem w skarbówce i mówili że z 6 marca już wysyłają
        • Gość: ela Re: zwrot podatku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.13, 12:36
          Skladałam osobiscie 11 marca i czekam
          • Gość: anya Re: zwrot podatku IP: 188.95.29.* 29.03.13, 08:37
            No to już jest przesada: na początku tygodnia dzwoniłam na rolniczą i tam Pani mi powiedziała, że zwrot podatku wysłany 25.02 pocztą będę miała teraz przed świętami albo tuż po. Dzisiaj dzwonię i Pani mi powiedziała, że środki dostanę w drugim albo trzecim tygodniu kwietnia... Ma już ktoś zwrot z tego terminu???
            • Gość: zenek Re: zwrot podatku IP: *.net.stream.pl 29.03.13, 10:20
              złożony osobiści na Tkackiej 01.03.2013 nadal czekam
              • Gość: xyz Re: zwrot podatku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.13, 20:52
                dzisiaj przyszedł zwrot wysłany przez internet 7 marca (Rolnicza)
                • Gość: abc Re: zwrot podatku IP: *.free.aero2.net.pl 29.03.13, 22:42
                  co wyscie ludzie oszaleli? O co macie pretensje, jaka przesada? US ma 3 miesiace na zwrot, a wy chcecie w ciagu tygodnia? Oj zebyscie na zwrot VAT czekali + wezwanie ws. kontroli tegoz dopiero byscie na forum narzekali :D Chyba nikt przy zdrowych zmyslach nie planuje tych pieniedzy w biezacym budzecie domowy....
                  • Gość: anya Re: zwrot podatku IP: *.cdma.centertel.pl 01.04.13, 21:04
                    pisząc o przesadzie miałam na myśli sprzecznośc podawanych informacji i tyle, a nie czas oczekiwania na zwrot, bo wiem o tym że U.S. mają 3 miesiące na dokonanie zwrotu...
                    • Gość: ja Re: zwrot podatku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.13, 11:16
                      Zlozylam osobiscie 11 marca, moja znajoma tydzien pózniej przez internet, ona już ma a ja czekam
                  • Gość: Ja Re: zwrot podatku IP: *.dynamic.chello.pl 09.04.13, 13:59
                    Chyba nikt przy
                    > zdrowych zmyslach nie planuje tych pieniedzy w biezacym budzecie domowy....

Jak ktoś ma kilkadziesiąt tysięcy zwrotu to się nie dziw.

• Gość: xyz Re: zwrot podatku IP: *.ip.netia.com.pl 15.04.13, 09:15
                      z Pit37?! Ja na swoje 20kzł z VAT odczekałem ale nie liczyłem tego nigdy w budżecie domowym. Jest ustawowy termin więc nie
    • Gość: A Ja Głupi Taki !! Totalny burdel w US w Polsce, nie tylko w Cz-wie.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.13, 14:12
      Nie żebym narzekał, bo akurat analizując wpisy na forum potwierdziła się moja teoria.
      Wystałem się w kolejce jak głupek, ale warto było.
      Jeżeli wszystko jest O.K. to przy okienku "panienka" wklepuje do systemu wszystkie dane
      i mamy miejsce w kolejce po "wypłatę". 14 dni i już "kasiurka" jest.
      "Panienka" co prawda zachwalała e-pity, ale sądzę, że tylko po to, żeby w przyszłym roku był pusty korytarz na Tkackiej, a nie ciemno, jak przed otwarciem marketu.
      Nigdy nie wiemy, kiedy Nasz PIT dostanie "enter",
      bo jeżeli w jednym dniu przychodzi zbyt wiele, to Oni "głupieją i nie wiedzą,
      które pierwsze klepać i bardzo możliwe, że zostawiają na "potem".
      ZŁOŻONY OSOBIŚCIE 08-03 ZWROT 22-03 NA KONTO.
      ( w przyszłym roku też pójdę w kolejkę - przynajmniej wesoło było )
      • Gość: us Re: Totalny burdel w US w Polsce, nie tylko w Cz- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.13, 15:00
        podbijam temat
        • Gość: zenek Re: Totalny burdel w US w Polsce, nie tylko w Cz- IP: *.net.stream.pl 08.04.13, 11:49
          up
          • Gość: ..... Re: Totalny burdel w US w Polsce, nie tylko w Cz- IP: *.dynamic.chello.pl 14.04.13, 12:42
            up
      • Gość: US Re: Totalny burdel w US w Polsce, nie tylko w Cz- IP: *.42.1.142.alfanet24.pl 14.04.13, 16:59
        Gość portalu: A Ja Głupi Taki !! napisał(a):

> Nie żebym narzekał, bo akurat analizując wpisy na forum potwierdziła się moja t
        > eoria.
        > Wystałem się w kolejce jak głupek, ale warto było.
        > Jeżeli wszystko jest O.K. to przy okienku "panienka" wklepuje do systemu wszyst
        > kie dane
        > i mamy miejsce w kolejce po "wypłatę". 14 dni i już "kasiurka" jest.
        > "Panienka" co prawda zachwalała e-pity, ale sądzę, że tylko po to, żeby w przys
        > złym roku był pusty korytarz na Tkackiej, a nie ciemno, jak przed otwarciem mar
        > ketu.
        > Nigdy nie wiemy, kiedy Nasz PIT dostanie "enter",
        > bo jeżeli w jednym dniu przychodzi zbyt wiele, to Oni "głupieją i nie wiedzą,
        > które pierwsze klepać i bardzo możliwe, że zostawiają na "potem".
        > ZŁOŻONY OSOBIŚCIE 08-03 ZWROT 22-03 NA KONTO.
        > ( w przyszłym roku też pójdę w kolejkę - przynajmniej wesoło było )

Większych bzdur nie czytałem. Tylko Ci się tak wydaje, że jak masz PIT wprowadzony, to że masz zaklepaną kolejkę. Pracowałem w US na stażu, więc wiem jak wygląda obieg zeznań.

To że masz wprowadzony PIT daje tylko to, że możesz od razu pobrać zaświadczenie o zeznanym dochodzie, a Twój PIT idzie dopiero do sortowni. Na sortowaniu może poleżeć nawet miesiąc, zanim ktoś się do niego dokopie i da go do odpowiedniej PACZKI z zeznanani do zwrotu, lub PACZKi z zeznaniami do dopłaty, nie mówiąc o PACZKACH z 1% OPP i bez 1 % OPP. Jak Twój PIT znajdzie się w PACZCE i wyjdzie w niej z sortowania, to wtedy dopiero możemy umówić się, że masz jakąś tam "zaklepaną kolejkę". W paczce jest ok. 50 zeznań, które w takim oto zbiorze idą dopiero do księgowania. A w księgowości trwa księgowanie wszystkiego dosłownie wszystkiego PIT, CIT, VAT, zatem kolejka jest znaczna.
        • Gość: US Re: Totalny burdel w US w Polsce, nie tylko w Cz- IP: *.42.1.142.alfanet24.pl 14.04.13, 17:02
          Koleżanka z okienka dobrze Ci mówiła, że e-PIT jest lepszy. Lepszy dlatego, że omija sortownię i od razu trafia do księgowania, zatem jesteś wtedy miesiąc do przodu.

A co do ich ściagania, to e-PITy są ściagane w US na bieżąco, jak tylko "wpadną" do systemu US.
          • Gość: A Ja Głupi Taki Re: Totalny burdel w US w Polsce, nie tylko w Cz- IP: 212.244.80.* 15.04.13, 08:43
            Dziękuję za wyczerpujące INFO.
            Jeżeli jest naprawdę tak, jak piszesz to dlaczego ludziska z e-pitów tyle czasu czekają ?
            To dlaczego ja dostałem, a e-pity z początku miesiąca jeszcze NIE ?
            ( z góry uprzedzam, że znajomości nie mam )
            Wychodzi natomiast na to, że mam rację - burdel jest i tyle,
            a śmiem twierdzić stanowczo, że na koniec kwietnia będziemy mieli zjawisko,
            obrazowo opisywane przez mojego znajomego jako
            "POŻAR W BUDELU".
            Pozdrowienia.
    • Gość: ja_corka Re: zwrot podatku IP: *.30.121.42.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.04.13, 17:18
      Mogę uświetnić zwrot podatku tańcem erotycznym. Jest to tzw. senior erotic dance i polega na namiętnym wypinaniu wszystkich części ciała zakończonym striptizem wykonywanym z wielkim zaangażowaniem. Papatki.
      • Gość: anya Re: zwrot podatku IP: *.czest.pl 15.04.13, 13:18
        Witam:)
        wysłany 25.02.2013 roku pit poczta polską, dzisiaj mam informację, że będę miała dzisiaj przelew na konto.
        • Gość: A Ja Głupi Taki Re: zwrot podatku IP: 212.244.80.* 15.04.13, 14:18
          Ja bym ich do sądu podał za takie niedbalstwo i niedopilnowanie.
          P.S.
          a tak w ogóle, to skąd wiesz, że będziesz miała zwrot - czy dzwonili do Ciebie ?
          Pozdrowienia.
    • Gość: Marek Re: zwrot podatku IP: *.net.stream.pl 17.04.13, 11:45
      Pit złożony przez internet 28 lutego, zwrot 17 kwietnia pocztą .
      • Gość: ja Re: zwrot podatku IP: *.dynamic.chello.pl 21.04.13, 22:17
        up
        • Gość: bebe Re: zwrot podatku IP: *.adsl.inetia.pl 24.04.13, 13:00
          A ja czekam wciąż. PIT wysłany 5.03 poleconym i cisza. Czy ktoś dostał już zwrot z Tkackiej, a składał w podobnym terminie?
    • Gość: Jan Re: zwrot podatku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.13, 16:33
      www.dobramama.pl/pokaz/472506/Boze_mam_nadzieje_ze_dostane_szybko_zwrot_podatku_przedwczoraj_juz_zlozylam_pit_powiedzieli_ze_w_przeciagu_4_8_tygodni_o_boze_wy_juz_dostalyscie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka