puls475 27.03.13, 21:15 Witam Serdecznie proszę o radę. Będę dzielił nieruchomość na działki budowlane proszę, o podpowiedź o jakiej powierzchni były by optymalne dla nabywców. Dzięki za rzetelne opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Artur Re: Działki budowlane IP: *.42.4.59.alfanet24.pl 27.03.13, 21:23 zależy od ceny, jeśli podzielisz nieruchomość na duże place, a cena nie będzie bardzo wysoka znajdziesz mnóstwo chętnych i odwrotnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: To tylko ja Re: Działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.13, 21:25 Zatrudnij sobie doradcę, albo idź po poradę do PSYCHIATRY. Nic mądrzejszego na tym FORUM nie poczytasz. Sorry, to właśnie Częstochowa jest i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzzzzzzzzzz Re: Działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.13, 23:56 Witam! Działki budowlane to min. 1000m2 i szerokość min.26m, ale ogłaszają się z 850m2 na sprzedaż i szerokość 17m. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ineslemon Re: Działki budowlane 28.03.13, 06:03 To zależy od indywidualnych oczekiwań,moja działka ma 850m i uważam,że jest to wystarczająca ilosć metrow do koszenia;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do puls 475 Re: Działki budowlane IP: *.play-internet.pl 28.03.13, 13:29 Podział nieruchomości czy pola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puls475 Re: Działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.13, 21:24 do gość z art. 46. § 1 Kodeksu cywilnego (k.c.), „nieruchomościami są części powierzchni ziemskiej stanowiące odrębny przedmiot własności (grunty), jak również budynki trwale z gruntem związane lub części takich budynków, jeżeli na mocy przepisów szczególnych stanowią odrębny od gruntu przedmiot własności”[1]. Wyodrębnienie nieruchomości winno się odbyć pod względem prawnym (własnościowym) i fizycznym (w odniesieniu do gruntów – geodezyjnym). Chodzio grunty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Działki budowlane IP: *.net.stream.pl 29.03.13, 00:46 jeżeli teren jest objęty mpzp to tam jest określona minimalna powierzchnia i/lub szerokość działki jeżeli nie, występujesz o warunki i tam określasz ilość działek (czyli musisz już zaplanować ich powierzchnię) działki bywają różne. kiedyś najczęściej to było ok 1000m2, teraz bywają nawet po 650-700 i dom też wejdzie. logika jest prosta: jeżeli szukam działki pod budowę i muszę wyłożyć Cena x metry to wolę mniej metrów w dobrym, ustawnym kształcie (zbliżonym do prostokąta). a jak mam nadmiar gotówki i chcę mieć wielki ogród z 500 krzaczkami to zawsze mogę kupić 2 działki... generalnie myślę, że na małe szybciej znajdziesz nabywcę. choć wiele zależy też od lokalizacji. jeśli cena za m2 jest niska to klient skusi się na większą powierzchnię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wi fi Re: Działki budowlane IP: *.42.6.145.alfanet24.pl 29.03.13, 07:07 'Lepiej mieć niż nie mieć' jak mówi moj znajomy. Kupił 3 tyś metrów o charakterze rolno-budowlanym. Bedzie dom a dalej miejsce na ziemniaki, ogóry i konopie, kaczki, kury i świniaki a to wszystko na wypadek wojny :D W tym szaleństwie jest głęboki sens. Ma dostep do wodociągu, ale pierwsze co zrobił to zlecił wykopanie studni głębinowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zygfryd Re: Działki budowlane IP: *.42.4.48.alfanet24.pl 29.03.13, 10:42 i słusznie, ja osobiście nigdy bym nie postawił domu na ciasnej działce, dla mnie własny dom oznacza też duży kawałek własnej przestrzeni, jak widzę czasami domy postawione na działkach jak przysłowiowy psi język oczy przecieram ze zdumienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puls475 Re: Działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.13, 09:52 Do gościa s Wielkie dzięki za sugestię. Właśnie geodeta przesłał mi projekt podziału , będą tam działki po 900 m2, 895m2 i 1041m2 chcę je uzbroić ,woda gaz i energia elektryczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a-dusiek Re: Działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.13, 11:16 cyt." Właśnie geodeta przesłał mi projekt podziału , będą tam działki po 900 m2, 895m2 i 1041m2" To właściwe rozwiązanie. Było by super, jak by były zbliżone do wymiarów 25mx40m. Mieszkam na nowym osiedlu gdzie grunty tak właśnie podzielono. Można postawić już na takim czymś wybudować wygodny i funkcjonalny domek, a unika się jeszcze sytuacji gdzie stoi "ściana przy ścianie". Oczywiście jak ktoś miał potrzebę i co najważniejsze środki, to sobie łączył po 2-3 działki. Chyba gdzieś w okolicy Brata Alberta, widziałem ostatnio "koszmarki" - nowe, wielgachne domiska na działkach 500-600m. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Działki budowlane IP: *.free.aero2.net.pl 29.03.13, 12:06 IMHO za male. Choc w tuz za granica miasta jest gosc co po 8 Ar sprzedaje praktycznie bez wjazdu (bo jest tak waski, ze dwie osobowki sie nie mina, a zestaw bedzie mial problem). Masakra. Teraz tez uzbaraja bo nikt czegos takiego nie chce kupic. Nie nastawiaj sie na szybki zysk. Albo dasz dobra cene np. 40 zl/m2 pod miastem, albo bedziesz czekal wieki. Dzialki za 100 zl/m2 musza dlugo, dlugo czekac na kupca (lub glupca). Bardzo dlugo, patrzac na tablice o sprzedazy wokol mojej posesji. Kiedy ceny byly ok. 50-60 szly, teraz zastoj totalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Działki budowlane IP: *.free.aero2.net.pl 29.03.13, 11:48 Min 15 ar i min 22 metry szerokosci - zalezy od tego jakie sa obowiazujace linie zabudowy na tym terenie. Jesli pod katem do granicy to min. tyle zeby stanal dom 12m + 2x 5m na przejazdy. Z powodu glupio ustalonych linia zabudowy czasem na dzialce szerokiej 25 m, miesci sie dom o szerokosci raptem 10m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Działki budowlane IP: 195.242.90.* 29.03.13, 12:49 Jestem zainteresowany zakupem ładnej działki budowlanej cena do 50 000. Kontakt 601 071 571. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Działki budowlane IP: *.free.aero2.net.pl 29.03.13, 13:28 OOOOooooo chlopie. Tanio to nie znaczy za darmo. 6 lat temu za mala dzialke 1500 m2 dalem duzo wiecej. Za 50 000 zl mozesz kupic garaz w miescie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdezorientowany. Re: Działki budowlane IP: *.play-internet.pl 29.03.13, 15:54 Na ten temat tak sobie można pisać do Sylwestra.Przecież nikt nie odróżnia czy działka jest w centrum,na GRABÓWCE czy Kucelinie koło Huty,na wsi i jakiej i gdzie ????To piszą ludzie którzy jak myślą tak piszą bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puls475 Re: Działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.13, 17:29 Do zdezorientowanego. Dyskusją przewodnią jest optymalna powierzchnia hipotetycznej działki jej szerokość a nie cena czy też jej lokalizacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puls475 Re: Działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.13, 16:49 Dziękuję Wszystkim za opinię. Zdrowych i wesołych świat życzy puls475 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antracyt Drobnozia Działki, osiedla,ręce opadają.... IP: *.free.aero2.net.pl 30.03.13, 19:10 Ludzie !!! Czy skrawek 800 metrów można nazwać działką ? Żenada. Są w okolicy Cz-wy osiedla gdzie nas...ra .... ne jest domków na skrawkach 800 -900 metrów. I co zapytacie jak jest. Ano beznadziejnie. Takie działki kupuje lumpenploretariat , dziady co zaraz po przeprowadzeniu się stawiają budy z psami i mieszkanie na takim osiedlu to koszmar. Psy wiadomo ujadają sobie na całego, dniami i nocami. Życie na takich osiedlach to koszmar. Ciągle się słyszy że któryś z 50 psów z bud ujada. A najcześciej ujada po kilkanście sztuk. Pozdrawiam durnych właścicieli owczarków niemieckich, które siedzą w śmierdzących kojcach i z nudów "umilają" życie innym mieszkańców. Niech was szlak de..bi..le. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antracyt Drobnozia Działłki, osiedla,ręce opadają.... Smród, spalanie IP: *.free.aero2.net.pl 30.03.13, 22:14 p.s. dodam jeszcze że wieśniaki lubują się w spalaniu śmieci, plastików i wszystkiego co się da w piecach spalić, i na takich osiedlach to oprócz tych kundli to smród nie do wytrzymania przez cały sezon grzewczy , beznadziejni ludzie trują , a później się dziwią że nowotwory wkoło panują. ale cóż takie to wieśniaki są. Buraki. Poza sezonem jak przychodzi sobota popołudnie to wieśniaki i tacy z tych osiedli podpalają na mycie wieczorne, żeby się wyszorować , spalą mega ton plastików . takie to uroki życia na osiedlach. Ostrzegam ludzie , nie dajcie się nabrać. Im więcej ludzi wkoło tym komfort życia gorszy. Bo u nas nikt nie myśli o drugim człowieku. Każdy myśli o sobie. p.s nie napisem o szambach bo już mi się nie chce ...ale może ktoś napisze co robią na wsiach z szambami i na osiedlach , gize je wylewają itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fachowiec Re: Działki budowlane IP: *.205.111.16.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 31.03.13, 05:16 najlepsze są takie 1m x 2m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puls475 Re: Działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.13, 09:15 I po świętach. Może czas pomyśleć o budowie domu. Za działkę ok. 980m2 ile warto zapłaci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ☎☎a Re: Działki budowlane IP: *.42.7.17.alfanet24.pl 02.04.13, 09:55 nie wziąłbym nawet za dopłatą, za mała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Działki budowlane IP: *.net.stream.pl 02.04.13, 10:41 zależy gdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pelargonia Re: Działki budowlane IP: *.opera-mini.net 02.04.13, 15:34 Mieszczuchy się rzucają na skrawki 700 , 800, 900 metrów. To żenujące. Dziady w blokach niech zostaną.a nie teraz ba wieś się pchać. Smialiscie się latami ze wsi a teraz zebrzecie o skrawek ziemi. Perfidne typy. I se weźmiecie swoje psy i zasracie wsie wokół częstochowy. I budy postawicie i wasze kundle będą ujadac non stop. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puls475 Re: Działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.13, 16:03 Do pelargonii! Działki mogą być w granicach administracyjnych miast a często nawet w centrum nie koniecznie zaraz na wsi. Ale po pelargonii emocjach przy wpisie i obronie terenów wiejskich to rzeczywiście może lepiej budować domy na miejskich terenach. Bo jak widać wieś się zmieniła, ale mentalność mieszkańców nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TYM do puls IP: *.dynamic.chello.pl 03.04.13, 09:49 co jest w planie zagospodarowania ,jezeli miasto to trzeba wiedziec czy mozna bedzie prowadzic cicha dzialność na takim terenie ,np działkai o 1200m,a jezeli nie to poco taka duza tu mam na mysli teren miasta Czestochowy, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ☎☎ Re: do puls IP: *.42.6.159.alfanet24.pl 03.04.13, 10:08 działka nigdy nie jest za duża, zawsze można zrobić sobie kawałek własnego lasku jak ktoś nie chce kosić wielkich trawników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Działki budowlane IP: 77.253.226.* 03.04.13, 11:58 Problem polega na tym, ze kultury nikogo nie nauczysz. Spacerowalem z dziecmi w pola na wsi do czasu .... az sie blokersi nie wprowadzili na nowe osiedle z dzialkami po 900m2. Teraz wieczorami wypuszczaja luzem dwa wielkie owczarki niemieckie, a na drodze pelno psich kup. Bo na ich 9 arach sie nawet pies nie ma gdzie wyproznic. I tyle mi przyszlo z przyjemnosci wyprowadzki z miasta. Po 3 latach czestochowka tez sie przypaletala ... I nie zachowuje zadnych norma wzajemnego wspolzycia (zupelnie jak w bloku kiedys). Szambo w row, PET'y do pieca. A co! Bo wszyscy tak robia to oni tez. Dobrze jest na wsi poki nie ma sasiadow. Tak jak w bloku nigdy nie wiesz na kogo trafisz. A burakow coraz wiecej .... kto mogl uciekl stad juz dawno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyga masz rację IP: *.free.aero2.net.pl 04.04.13, 21:13 gdzie mieszczuchy tam syf , ujadanie i hałas. wystarczy popytać, popatrzeć na wiejskich osiedlach, budują się takie mieszczuchy na wsi a później my na wsi mamy ubaw po pachy jak kobiety z tymi kijkami chodzą , lebry jedne, albo paniusia z pieskiem pod wieczór nerwowo przez wieś idzie i szuka miejsca gdzie jej pies sięma wys .... rać. Tak to jest smutne. Mieszczuchy kupują skrawki po 900 . 100 metrów a psy ich srają po okolicy, po lasach. to samo jest np. na parkitce, można zaobserwoać jak debcie z psami po południu robią pielgrzymki w stronę Białej, tam są po okolicy lasy i oni w te lasy prowdzą tą gadzinę. Coż zrobić , ludzie są coraz gorsi. Hodują te psiaka a one ujadają jak głupie. Debile ludzie i tyle. Osiemnasty wiek. NIe. Lepiej. Epoka kamienia łupanego. To wtedy zwierzęta mieszkały z ludzmi.......... Odpowiedz Link Zgłoś
jaca10_73 Re: Działki budowlane 02.04.13, 22:42 Powierzchnia powierzchnią, ale ważna jest szerokość. Według mnie 25-30 metrów szerokości. Działka nie większa niż 1000-1200 metrów. Wtedy można dom ustawić jak się chcę, i na trawnik jeszcze miejsca zostanie. Większe kosztowne i pracochłonne w utrzymaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puls475 Re: Działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.13, 11:35 Szerokość od strony wjazdu 30m głębokość 29,5m taką mam do sprzedania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaaa Re: Działki budowlane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.13, 11:51 Puls475 za ile chcesz sprzedać tą działkę i gdzie się znajduje? Pytam, ponieważ jestem zainteresowana kupnem działki. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupująca Re: Działki budowlane IP: *.96.243.228.tvksmp.pl 03.04.13, 12:09 za ile te działki i gdzie tez jestem zainteresowana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Działki budowlane IP: *.42.0.166.alfanet24.pl 03.04.13, 12:52 Mam do sprzedania działkę budowlaną szer.27m- dł.80m Radostków Kol.12kilometrów od Częstochowy z dwóch stron ogrodzona przy głównej drodze,media w ulicy(prąd, woda, gaz, kanalizacja) teren nie zalewowy,spokojna okolica.Blisko sklepy, szkoła,przystanek autobusowy,urząd gminy, poczta,bank,kościół,przedszkole.Zdwóch stron dojazd do Częstochowy około10-15 minut.tel.509-370-583 Zapraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juka Re: Działki budowlane IP: *.free.aero2.net.pl 03.04.13, 20:24 a psika ujadają wkoło ? na wiosze to najgorzej mieszkać. chłopi trzymają psy na podwórzach i te jak wściekłe bestie ujadają całymi latami.... okna otworzyć nie idzie, poza tym tam jest dużo szklarni - strasznie zadymiona okolica (cały rok - palą oponami )...... za darmo bym nie chciał . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puls475 Re: Działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.13, 12:51 Nie chcę robić reklamy na forum. Podam dla zainteresowanych telefon: 501287364 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moni Apel do mieszkańców wsi !!! IP: *.free.aero2.net.pl 04.04.13, 21:21 Ludzie na wsi !!! Nie sprzedawajcie działek tym dziadom z miasta. Te dziady kupują skrawki po 800 -900 metrów, nie stać ich nic innego, a później są konsekwencje, zasrane ulice, pola, lasy, ujadanie psów, syf wkoło , ludzisków, baby na kijach, koszenie trawy w niedziele w południe. Błagam was nie sprzedawajcie tym dziadom BLOKERSOM ziemi!!! Oni jak wszy jak raz wejdą to trudno będzie ich wytępić. I stawiają takie pokraki po 100 metrów, obok buda i jest jazda . Latami psy ujadają na tych skrawkach, bo to jedne na przeiwko drugieo mieszka i tak te psy sie widzą i ujadją. Chłopi!!! MAcie rodziny, dzieci, nie psrzedawajcie tym BLOKERSOM ani piędzi ziemi! Zobaczycie jak sprzedacie, to jakie towarzystwo sobie sprowadzicie na wieki. Zastanówcie się . Szkoda ziemi dla nich. Oni niech se przywbają wśród zasaranej zielenie w miescie. Apeluje , rozważcie to!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reskio To fakt IP: *.free.aero2.net.pl 05.04.13, 15:43 Masz rację 100 procent. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dexter Re: Apel do mieszkańców wsi !!! IP: *.opera-mini.net 07.04.13, 03:16 Brawo , wreszcie ktoś napisał prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do moni Re: Apel do mieszkańców wsi !!! IP: *.play-internet.pl 19.04.13, 13:41 A po co wieś przyjeżdża do miasta.To chyba wtórny analfabetyzm tego co tak pisze.Wstyd!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona1971 Re: Apel do mieszkańców wsi !!! IP: *.adsl.inetia.pl 19.04.13, 15:47 Jak nie sprzedacie to za co kupita se łałdi albo wieśwagena? Sprzedaż działek to dla Was wiesniaków finansowe eldorado. Odpowiedz Link Zgłoś