Dodaj do ulubionych

Ślub na Jasnej Górze !!! POMOCY

11.04.13, 11:46
witam !
Za kilka tygodni wraz z moim narzeczonym bierzemy skromny ślub na Jasnej Górze .(jesteśmy z województwa Lubelskiego ok. 300km od Częstochowy)
będzie skromnie ponieważ tylko 14osób .
mam pytanie gdzie w pobliżu Jasnej Góry można zjeść dobry obiad (polska kuchnia)? oczywiście nie drogo:)
zaraz po ślubie.
Obserwuj wątek
    • Gość: do ww Re: Ślub na Jasnej Górze !!! POMOCY IP: 91.210.242.* 11.04.13, 13:48
      najlepiej u paulinów, dobrze serwują.
      • sroczka13021991 Re: Ślub na Jasnej Górze !!! POMOCY 11.04.13, 13:49
        Naprawdę? :)
        • Gość: kkk Re: Ślub na Jasnej Górze !!! POMOCY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.13, 14:14
          Może coś z knajp na Wieluńskiej??? Blisko ... albo NOT na Kopernika ale nie kojarzę jak się restauracja nazywa ....
    • Gość: q Re: Ślub na Jasnej Górze !!! POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.13, 14:15
      Sroczko - akurat tak się składa, ze bardzo blisko JG jest tzw rynek wieluński , uliczka z praktycznie samymi restauracjami. Z takich polskich to restauracja Twierdza i karczma u Kiemliczów. Poza tym duży wybór innych kuchni - przykładowo hiszpańska restauracja Juan, grecka Pireus itd. Najlepiej wpisz sobie w google - rynek wieluński restauracje i ci powyskakuja jakie są.
      • Gość: cze_wianin Re: Ślub na Jasnej Górze !!! POMOCY IP: *.42.12.96.alfanet24.pl 11.04.13, 14:21
        Karczma u Kiemliczów nie istnieje juz od kilku lat! ... a pozostałe są raczej drogie! że nie wspomnę o "światku" który tam przesiaduje, szczególnie w piatkowe i sobotnie wieczory!
        • Gość: q Re: Ślub na Jasnej Górze !!! POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.13, 14:30
          Nie wiedziałam ze nie istnieja, ich strona działa bez zarzutu i bez info zeby bylo cos z nimi nie tak . Poza tym autorka pewnie wczensiej zrobi rezerwacji, w koncu to 14 osob...a co do tego czy drogie - zawsze w lepszej restauracji jest drożej to logiczne. Obstawiam, ze gdyby autorka liczyła sie skrupulatnie z kosztami, nie pytałaby sie o restauracje. I czesto zdarza mi sie bywac w weekend na kolacji w roznych miejscach na Wielunskim i nie zauwazyłam nigdy dziwnych ludzi jak to okresliles "ze światka"..
          • sroczka13021991 Re: Ślub na Jasnej Górze !!! POMOCY 11.04.13, 14:35
            tak wiadomo wcześniej rezerwacja .
            może ma ktoś jeszcze inne opcje ? Dodam tanio i smacznie !
            • Gość: jaaaa Re: Ślub na Jasnej Górze !!! POMOCY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.13, 14:59
              Może Restauracja pod Ratuszem znajduje się właśnie w Ratuszu, na Placu Biegańskiego, czyli w samym centrum, możecie przy okazji zrobić sobie kilka zdjęć idąc alejami. W restauracji jest klimatycznie, kilka małych salek, ceny nie są wygórowane i jest smacznie.
            • Gość: a-dusiek Re: Ślub na Jasnej Górze !!! POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.13, 15:02
              Też w pierwszej chwili przychodzi mi jakaś knajpka przy ul. Wieluńskiej - to rzut beretem od klasztoru. Może jeszcze jest coś od strony "7 kamienic", ale te restauracyjki na Wieluńskiej mają dość dobrą opinię i nastawione są również na miejscowych, a nie tylko na turystów/pielgrzymów.
              To "tanio i smacznie" wywołuje trochę mój uśmiech. W okolicach Cze-wy, jest parę uznanych knajp/zajazdów(przy DK-1), które obsługują podróżnych (głównie kierowców TiR) i tam rzeczywiście jest tanio, a mimo to smacznie i obficie. Jednak w tym - jak by nie było szczególnym dniu jakim jest ceremonia ślubna, proponował bym zaprosić gości (zwłaszcza, że jest ich garstka) do spokojnej niedużej restauracyjki. Cze-wa to nie Warszawa - raczej nie pójdziesz z torbami - po zjedzeniu zwykłego obiadu. Tak, że poszukaj w wyszukiwarce ulicy i restauracji, obejrzyj ich strony www i porozmawiaj telefonicznie o Twoich oczekiwaniach.
              • Gość: papaja Re: Ślub na Jasnej Górze !!! POMOCY IP: *.96.235.5.tvksmp.pl 11.04.13, 16:55
                Mieszkasz w Częstochowie? - idz osobiście do kilku, wypij kawę, zjedz sałatkę, sprawdz jak pachnie lokal, czy kelnerzy stroją miny, jakie mają ceny, co dostaniesz w ramach rezerwacji, "odwiedz" wc, zobacz wszystko na własne oczy. Zadne www ci tego nie da.

Na co dzień mieszkasz w lubelskim? I chce ci sie jechać na ślub do Częstochowy??? Bo Jasna Góra? .... myślałam, że Bóg jest jeden, nie mają znaczenia ołtarze i metraż, czy wysokość wieży... Z lokalami masz więc problem. III Aleja, ul. Wieluńska, Rynek Wieluński -tam szukaj. Raczej nie w Sekwanie...
    • sroczka13021991 Re: Ślub na Jasnej Górze !!! POMOCY 11.04.13, 15:49
      rozpatrzyłam się po cenach w tych lokalach no i troszkę drogo.
      myślałam też nad inna opcją zaraz po ślubie wszyscy mogli byśmy wybrać się zamiast na obiad to na kawę i ciastko ? a ślub dosyć późno bo o 17,30.
      • Gość: jasiu... Re: Ślub na Jasnej Górze !!! POMOCY IP: *.unitymediagroup.de 11.04.13, 15:56
        Obok Jasnej Góry masz dom pielgrzyma. Masz tam bar. Zadzwoń i się umów, obiad, czy tzw. słodki deser są w stanie ci zorganizować w miarę tanio. Ważne - blisko.

namiary: www.informacja-gospodarcza.czest.pl/firma/dom_pielgrzyma_hotel_noclegi_bar_herbaciarnia.htm
      • segel Re: Ślub na Jasnej Górze !!! POMOCY 11.04.13, 16:07
        www.retro.czest.pl/ Piechotą na Jasną Górę 10-15 min. Miejsce sympatyczne, dobra kuchnia, kameralnie. Byłam tam na weselu, byliśmy zadowoleni.
        • Gość: do sroki Re: Ślub na Jasnej Górze !!! POMOCY IP: *.dynamic.lte.plus.pl 11.04.13, 16:23
          Ale jazde robisz ,ślub na j.g to już porażka ,brak szczęścia w życiu masz gwarantowany.Zarcie za drogie hihihi,14 osób itd .najlepiej termos z herbatką sagą zabrać a u brata alberta ciasto też zjeść można .och ty ........... żenada i tyle.
          • Gość: wiki Re: Ślub na Jasnej Górze !!! POMOCY IP: *.dynamic.lte.plus.pl 11.04.13, 16:26
            wszystkie sroki to chytre mordy ale do tego stopnia?Zapytaj księdza może was zaprosi na nie dojedzony podwieczorek lub kąski poobiednie wszak to głodnego i skąpego trza by też nakarmić co nie?
          • segel Re: Ślub na Jasnej Górze !!! POMOCY 11.04.13, 17:25
            Czemu się dziewczyny czepiasz? Nie każdy może zrobic wesele na 100 par, nie każdy ma ochotę brać kredyt i potem spłacać wesele przez 5 lat.
            Nie przejmuj się sroczko głupim gadaniem. Życzę ci szczęścia na nowej drodze życia.
            • Gość: do segal Re: Ślub na Jasnej Górze !!! POMOCY IP: *.dynamic.lte.plus.pl 11.04.13, 17:31
              kto się czepia?na glupie pytanie głupia odpowiedz ,kto komu karze robić wesele na 100 par?no ale wszystko ma granice szkłem dup..ska ni utrzesz i teatru nie będzie proste?
          • Gość: Rekin Re: Ślub na Jasnej Górze !!! POMOCY IP: *.dynamic.chello.pl 21.04.13, 21:38
            Internetowy cham, biedny zakompleksiony człowieczek przy swojej poklejonej klawiaturze. Jak bardzo żal takich jak ty.
      • Gość: d Re: Ślub na Jasnej Górze !!! POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.13, 17:04
        Nie jest drogo, bez przesady, chyba drogich knajp nie widzialas, taniej to raczej nie znajdziesz, chyba ze w macu..
        • Gość: ojtam,ojtam Re: Ślub na Jasnej Górze !!! POMOCY IP: *.dynamic.lte.plus.pl 11.04.13, 17:09
          podaj date bo godzine już znamy ,chętnie obejrzymy ten cyrk z ,,sroczką''w roli gł.......nianej ,herbatke i po pączku przyniesiemy buhahaha.
      • Gość: doniek Re: Ślub na Jasnej Górze !!! POMOCY IP: *.dynamic.lte.plus.pl 11.04.13, 17:19
        sama coś upic i zapakuj w podróż ,niema to jak polska kuchnia i zawsze tonjakaś oszczędnośc.Ciekawią mnie ci goście ,są z twojej wioski czyli przyjezdni czy tutejsi bo jeśli to drugie to jeść u ciebie nic nie zechcą i mam nadzieje że na kase od nich nie liczysz bo musieli by być idiotami aby takiego szakala finansowo reperować ,zastanów się zanim coś napiszesz.
      • Gość: Zgredek Re: Ślub na Jasnej Górze !!! POMOCY IP: *.play-internet.pl 12.04.13, 22:38
        Do Mc'Donalds zabierz towarzystwo tam pewnie będzie TANIO i DOBRZE!
    • Gość: burak wGumofilcach Propozycja: Kanapki, jajo i herbata z butelki IP: *.arbelon.com.pl 11.04.13, 16:39
      a nie można poprosić gości, żeby wzięli ze sobą prowiant, kanapki z serem, jajo na twardo i herbatę w butelce? po ślubie proponuję spacer po parku przyjasnogórskim. można pokarmić ptaszki okruchami z prowiantu. i trochę orzeszków weźcie dla wiewiórki, bo jest w parku. dokarmianie oczywiście nieoficjalnie, bo w Cz-wie nie można.
      bo co płacić na obiady, żeby "medaliki" się jeszcze na was bogaciły.....
      • Gość: do w]w Re: Propozycja: Kanapki, jajo i herbata z butelki IP: *.dynamic.lte.plus.pl 11.04.13, 16:49
        Masz 100%racji i dobrze by była aby na panne młodą sukienka z komuni pasowała bo zawsze to jakaś oszczędność ,co za spi......one dupki!!
        • Gość: do sroczki Re: Propozycja: Kanapki, jajo i herbata z butelki IP: *.dynamic.lte.plus.pl 11.04.13, 17:38
          jeśli impreza jest w maju to popytaj po lokalach co komunie robiły czy nie zostanie im jakieś jadzenia to i twoi goście by się wyrzywili,pozdrawiam i wszystkiego d.na nowej drodze.
    • Gość: makaron Re: Ślub na Jasnej Górze !!! POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.13, 05:12
      Nie bierze się ślubu na JG-to przynosi pecha...
      • Gość: ??? Re: Ślub na Jasnej Górze !!! POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.13, 07:43
        Mam wrażenie, że to jakaś prowokacja .... może chęć zareklamowania swojej knajpki :))))

A jeśli nie prowokacja to ja polecam zrezygnowanie ze ślubu na J.G. - taki kawał drogi jechać po to żeby po ok 3 godzinach wracać z powrotem ......... Dziwny pomysł macie na ślub. Taka impreza to dość ważne wydarzenie - dla niektórych jedyny taki dzień w życiu i właśnie z tego powodu powinien być wyjątkowy.
        Pomysł z kawką i ciastkiem - FATALNY !!!! No chyba, że zapowiedzieliście gościom, że to impreza bez prezentów. Mnie nie chciałoby się jechać na taki ślub.......
        • Gość: lekarz Re: Ślub na Jasnej Górze !!! POMOCY IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 12.04.13, 08:25
          jasna gora wielki pech !!!!!!!
    • Gość: qwerty Średniowieczna ciemnota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.13, 09:08
      i zabobony - bierz ten slub na JG jak chcesz i nie słuchaj tych patałachów zacofanców, ze to niby pecha przynosi, średniowiecze juz dawno za nami..a co do obiadu , to nie świruj tylko zapros ludzi do porządnej knajpy, w koncu beda sie tutaj telepac 300 km dla twojej zachcianki..
    • Gość: ja_corka Re: Ślub na Jasnej Górze !!! POMOCY IP: *.158.216.41.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.04.13, 21:29
      Mogę uświetnić każdą uroczystość tańcem erotycznym. Jest to tzw. senior erotic dance i polega na namiętnym wypinaniu wszystkich części ciała zakończonym striptisem wykonywanym z wielkim zaangażowaniem. Polecam w szczególności na śluby i wesela. Papatki.
      • tosiek_czestochowa Re: Ślub na Jasnej Górze !!! POMOCY 12.04.13, 21:49
        zajmij się ty babo wnukami, a nie takie rzeczy ci w głowie
        • Gość: uwaga Re: Ślub na Jasnej Górze !!! POMOCY IP: *.dynamic.lte.plus.pl 13.04.13, 09:17
          sęp się żeni ?! ale po co???dzieci będą głodować a mops działać ha,haha.
    • emilakrapila Re: Ślub na Jasnej Górze !!! POMOCY 14.12.16, 09:50
      My tez robimy tylko obiad weselny.ale uważam ze powinien być solidny ,niekoniecznie drogi ale powinno sie zapewnić gościom (nawet nielicznym) my tez nie mamy za dużo kasy ale to podstawa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka