Dodaj do ulubionych

Jaja w PUPie

27.04.13, 22:55
Od kilku dni mam nieprzyjemność być bezrobotnym. Rejestracja w Powiatowym Urzędzie Pracy w Częstochowie przebiegła sprawnie , miałem tylko w najbliższym czasie dostarczyć zaświadczenie z ZUS i nr konta , na które będzie spływał zasiłek. Po kilku dniach podjechałem do PUPu i chciałem zostawić wymagane papiery. Niestety , żeby zostawić zaświadczenie , trzeba... napisać podanie z prośbą o dołączenie ww zaświadczenia do mojej karty bezrobotnego!
Z podaniem nr konta było jeszcze ciekawiej. Podałem urzędniczce swoje pismo , w którym proszę o przelewanie zasiłku na wskazane konto. Jak się okazuje to jest wysoce niewystarczające - muszę dostarczyć pismo w którym bank potwierdza , że podane konto jest moje! A to będzie trudne , bo mam konto w VW Bank , który poza Warszawą nie ma żadnych oddziałów. Monty Python...
Obserwuj wątek
    • Gość: zawsze-inna Re: Jaja w PUPie IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.13, 23:00
      wydrukuj sobie wyciag z konta.powinni przyjąć.poniewaz są tam twoje dane i nr. konta.powiedz,ze nie masz innej mozliwości.ja tak kiedys miałam i przyjeli.
      • Gość: dn Re: Jaja w PUPie IP: *.96.245.2.tvksmp.pl 28.04.13, 20:41
        Potwierdzam. Wydrukowany wyciąg załatwia sprawę.
    • Gość: Gienek bankier Re: Jaja w PUPie IP: *.play-internet.pl 27.04.13, 23:05
      Co z tego wynika? Chciałeś być "oryginalny" zakładając konto w jakimś tam VW Bank'u to teraz poginaj do Warszawy czy gdzie tam zapragnie dusza po zaświadczenie.
    • Gość: ja cię kręcę Spróbuj w ZUS coś załatwiać IP: *.dynamic.chello.pl 27.04.13, 23:07
      Jakieś przedemerytalne świadczenia lub coś innego.Zobaczysz mega problemy i moc papierów do załatwienia .Spróbuj ,któregoś nie mieć .Jesteś załatwiony.Kopia oryginału św. pracy nie jest ważna.Możesz mieć umowę ,zapłacone podatki.Wszystko nieważne .Zaświadczenie z ZUS ,z tamtego regionu.
    • Gość: mass Re: Jaja w PUPie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.13, 09:49
      PUP to porażka,śmieszna dyrekcja,arogancja i dyletanctwo biurwy muszą przecież pokazać"Kowalskiemu"kto tu rządzi
    • Gość: aaaaaaaaa Re: Jaja w PUPie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.13, 18:28
      Takie sprawy się załatwia koleś z uśmiecham na twarzy a nie z papierami .......... pewno pokój 2.... ileś tam??
    • wisniewski66 Re: Jaja w PUPie 29.04.13, 22:33
      '' Jaja'' to są wtedy, gdy ktoś chce w jakiś ''oryginalny'' sposób wyróżnić się z tłumu. No cóż, masz super konto, ale jak sam widzisz, nie przeznaczone dla bezrobotnych :D
      • Gość: piekne dzielo stwo Re: Jaja w PUPie IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 29.04.13, 22:51
        A moje konto, poszlo do kąta, i dobrze zrobilo, jest wiosna,, maj, wszystko jest za darmo, wystarczy sie zakochać, a reszta niech szlag trafi. ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka