oko894 19.05.13, 17:18 Czy jest jakiś bank, w którym można korzystać z karty bez opcji zbliżeniowej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
d0_0b Re: Bank bez karty zbliżeniowej 19.05.13, 17:23 Praktycznie każdy ... wystarczy, że ZAŻĄDASZ od Banku, żeby karta była, tzw. zwykła ... Odpowiedz Link Zgłoś
oko894 Re: Bank bez karty 19.05.13, 18:40 ja zażądałam, a bank mi na to, że oferuje mi ubezpieczenie karty zbliżeniowej od skradzenia danych lub pieniędzy - 2 zł m-cznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Bank bez karty zbliżeniowej IP: *.42.1.33.alfanet24.pl 19.05.13, 18:05 Deutsche bank w mBank można już trwale wyłączyć zblizenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paju Re: Bank bez karty zbliżeniowej IP: *.42.13.203.alfanet24.pl 19.05.13, 20:59 Jak na razie w BGŻ nie oferowano mnie tego badziewia i posiadam tylko tradycyjna kartę i jestem z tego zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eur Re: Bank bez karty zbliżeniowej IP: 212.59.252.* 19.05.13, 21:51 w eurobanku tez nie ma zblizeniowych, o ile mi wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domino Re: Bank bez karty zbliżeniowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.13, 22:19 Jeszcze można ale banki niestety będą to w najbliższej przyszłości szeroko promować. "Pik" i "zapłacone". :) Chodzi o przyzwyczajanie ludzi do obrotu bezgotówkowego. Gdy będzie wszystko bezgotówkowo i jedynie w formie elektronicznej - wtedy już nie schowacie pieniążków w skarpecie aby poczuć się bezpiecznie w przypadku kryzysu czy braku pracy bo wtedy "prawdziwe papierowe i szeleszczące" pieniążki nie będą już istniały. Wtedy wielki brat/ państwo będzie Was kontrolowało już w 100% i do tego właśnie dążą - aby tępa ludzka masa bezkrytycznie zaakceptowała takie wynalazki jak karty zbliżeniowe - kosztem gotówki. Warto pamiętać, że dokąd mamy gotówkę w skarpecie czy książce - państwo nie może nas kontrolować bo sami kontrolujemy przepływ naszych finansów - gdzie i na co idą. A odkąd pieniądz będzie jedynie wirtualny/elektroniczny - państwo sobie ściągnie z naszych kont każdy mandacik, każdy głupawy podatek, skarbówka nas dupnie za co będzie chciała i nic nie zrobimy. Na tym polega cały ten podstęp - ODUCZYĆ LUDZI KORZYSTANIA Z GOTÓWKI i NAUCZYĆ ICH : "PIK! ZAPŁACONE!" A CEL JEST TAKI ABYŚCIE STRACILI KONTROLĘ NAD SWOJĄ KASĄ NA RZECZ PAŃSTWA. Taki mój mały apel - ludzie - pokochajcie gotówkę, zróbcie systemowi na złość, zbojkotujcie karty zbliżeniowe... Dokąd macie realną kasę to ją naprawdę macie. A jak ją macie w jakichś bankach czy na kontach to tak naprawdę jej nie macie. Ma ją bank - i może Wam ją odda a może nie odda. ;) Odpowiedz Link Zgłoś