Dodaj do ulubionych

I się doczekał.......

08.07.13, 00:16
......dobrodziej Lemański, usiłując nawrócić kościół katolicki w Polszcze na właściwą drogę.
Tak to jest, gdy się nie przestrzega powiedzenia;
Jeśli wejdziesz między wrony.............!
I w związku z tym faktem, zaczynam się martwić o Franka.
Chodzi o to, że zrugał swoich podwładnych za rozbijanie się drogimi wózkami gdy w Afryce dzieci z głodu..........etc,etc.
Już widzę Tadzia Rydzola jak swój wózek na rower zamienia. Co Papa ostatnio sugerował.
Cosik mi się widzi, że niedługo Franek cieszyć się będzie dobrym zdrowiem, gdy ten kierunek w swojej firmie dłużej pociągnąć zechce.
Czekam teraz aż Franio " pochyli się" nad problemem pałaców w jakich jego podwładni
mieszkają oraz "pełnią posługę" mając oczywiście na uwadze dobro owieczek / i baranów /!
Dopiero się Sławojowi Flaszce Głódziowi czkawką odbije pogląd szefa.
I co on bidok ze swoimi reniferami/kosiarkami pocznie?!
Gdy mu np. każą metraż zmniejszyć?!
Obserwujmy więc pilnie poczynania naszego episkopatu jak ustosunkuje się do poleceń swojego szefa.
Na niezłą jazdę się bowiem zanosi.
Pozdrawiam,
Dyzio.
Obserwuj wątek
    • dyziek_o Re: I się doczekał....... 08.07.13, 00:23
      P.s
      Był bym zapomniał:
      Mam dziwne poczucie, że proboszcza Lemańskiego w poczet osób godnych szacunku
      zaliczyć powinniśmy. Tym bardziej, ze takich postaci w polskim kościele na palcach jednej reki policzyć można.
      Chylę czoło księże Lemański. A to rzadko mi się zdarza.
      Dyzio.
      • Gość: a-lfa Re: I się doczekał....... IP: *.net.stream.pl 08.07.13, 06:36
        Cóż. Sprzątanie trzeba by zacząć od miejscowych (Watykańskich) notabli przy których nawet nasi hierarchowie do ubogich należą. W tej chwili Papież Franciszek jedynie mówi - osobiście mam nadzieje iż w dalszej kolejność przejdzie do czynów i zacznie sprzątać w tej stajni Augiasza. Problem tylko w tym iż słowa niespecjalnie dużo kosztują natomiast gdyby spróbował posprzątać to wtedy może być różnie. W najlepszym przypadku może być zmuszony do dymisji lub faktycznie jak to mawiają wypadki chadzają po ludziach.
        • Gość: m. oherowy berecik Pedałujemy razem IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.13, 06:49
          <Krowy bedo sie źrebiły,kobyły cielili,owieczki prosili.,chłop z chłopem bedzie spał,baba z babą.Wilki latać bedo,a bociany pływać.Słońce zejdzie na zachodzie ,a wejdzie na wschodzie.Diabeł nachalnieje z roku na rok.Oszukaństwo ,złodziejstwo,kurestwo ,Sodoma i Gomora.
          • Gość: obi(j)ekty-wnie Wybrał stan, w którym obowiązuje posłuszeństwo IP: *.arbelon.com.pl 08.07.13, 13:40
            wspomniany ksiądz wybrał stan - "zawód", w którym obowiązuje posłuszenstwo wobec przełożonych. to chyba się nawet ślubuje.
            skoro wybrał taki stan, a co się z tym wiąże - "przykrości" i korzyści z nim związane, to niech teraz się tego trzyma i działa zgodnie z Prawem Kanonicznym. Odowołuje się, przedstawia swoje racje. nikt go na księdza nie przymuszał, mógł iść do innej roboty, wstawac na szóstą i mieszać beton albo jeździć wózkiem widłowym w markecie. lub stać pod pośredniakiem.
            w świeckiej pracy też jak się postawisz przełożonemu, to nagana, po premii albo na ryj na bruk.
            podstawią życia społecznego jest prawo i kanon, czy to zakonny czy świecki.
            a medialny szum wokół osoby tego ksiedza tylko mu zaszkodzi.
      • Gość: Ja Re: I się doczekał....... IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.13, 16:02
        Szanowny kolego Dyziu.
        Nie widzisz że to zagranie pod publikę? Franio i jego ekipa widzi że pali im się stan konta pod nogami, płatnicy uciekają i im się to nie podoba więc muszą działać.
        • Gość: m. oherowy berecik Szanowne antyklerykały tfu IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.13, 19:02
          Nergal jednak nie uniknie kary
    • angrusz1 Re: I się doczekał....... 08.07.13, 19:40
      Dyziek napisał :

"Obserwujmy więc pilnie poczynania naszego episkopatu jak ustosunkuje się do poleceń swojego szefa.
      Na niezłą jazdę się bowiem zanosi. "

Zgadzam się z tym zdaniem .
      • Gość: m. oherowy berecik Re: I się doczekał....... IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.13, 19:48
        Napisz śmiało angrusz1 .Pilnie obserwujemy poczynania kleru.Czekamy ,by się tylko wychylili .I dopiero będzie jazda.
        • Gość: m. oherowy berecik Wracając do jazdy IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.13, 20:12
          Kiwanie głową i na boki to egzaltacja tego forum.A napisanie coś sensownego to przerasta zgromadzonych antyklerykałów.Ksiądz Lemański sam sobie zapracował na reakcję biskupa .Jeśli się nie mylę to kościół hierarchiczny i całe szczęście. Biskup sprawuje władzę o stosowne dekrety.Gdyby ksiądz był tym za kogo się tak gorliwie podaje ,nie było by zamieszania.Ale tu śmierdzi manipulacją.Szukanie rozgłosu u stokrotki Moniki Olejnik i u dziennikarzy GW znanych z wrogiej postawy do kościoła i katolików.Brzydko pachnie.Lemański zabierał głos w sprawie pogromu Żydów w Jedwabnym.Był w społecznym komitecie Żydów Otwockich i Karczewskich .Polemizował też z biskupem wrocławskim .Ksiądz lubi występować w stacjach TVN gdzie Uboli traktuje się jak braci .To trąci lefebryzmem .Księdza Lemańskiego do grupy Palikota przenieś i zrobić tez porządek z księdzem Bonieckim.
          • Gość: Ja Re: Wracając do jazdy IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.13, 20:27
            Gość portalu: m. oherowy berecik napisał(a):
            ,,Wracając do jazdy"

Gratuluję jazdy. Co żeś chlapnął? Zdradzisz nam??
    • Gość: TO Re: I się doczekał....... IP: *.39.60.107.serv4web.pl 09.07.13, 00:12
      "Ks. Lemański komentował również fakt, że abp Henryk Hoser usunął go ze stanowiska proboszcza w Jasienicy i zaproponował mu miejsce w domu księży emerytów. - Mam wrażenie, graniczące z pewnością, że przyczyny, które ksiądz biskup zapisał w dekrecie o usunięciu, są na tyle nieprawdziwe i niesprawiedliwe, że Stolica Apostolska bez problemu je uchyli - powiedział przypominając, że planuje złożenie odwołania od decyzji hierarchy."

CDNastapi. Czekamy na odpowiedz odwolania z Watykanu.

PS Ukarać miglanc, m oherowy berecik, taniarada (ta sama osoba pod tuzinem nickow) za propagowanie pedofilii na forum Czestochowa!!!
      • bramaadama Gdzie jest moderator dla tego kretyna? 09.07.13, 06:06
        Dla Q ,dollynsy i inne .stroimo larum grają .Język nienawiści .A ty ryjka zatkałeś.Tu sami prowokatorzy ,jak ten ksiądz innowierca.Gdzie moderator dla tego barana/
        • dyziek_o Re: Gdzie jest moderator dla tego kretyna? 09.07.13, 09:01
          No to mamy już trzech kapłanów usiłujących zmienić polski - i nie tylko, - kościół.
          1/ Franek I - papież,
          2/ ks. Boniecki,
          3/ ks. Lemański.
          Omal-że się nie udławiłem, słysząc w którejś ze stacji telewizyjnych, że papież
          wnioskuje / a nie może nakazać?!/ - by jego podwładni przesiedli się na rowery, miast
          rozbijać się limuzynami.
          Któryś z zabierających tu głos, stwierdził, ze ks. Lemański składał przysięgę panu biskupowi iż będzie posłuszny.
          Rozumiem, że biskup składa taką samą przysięgę posłuszeństwa papieżowi.
          Znaczy, - papa mówi, - won z limuzyn na rowery i natychmiast klechy swoje wypasione bryki stawiają w auto-komisach a uzyskaną kasę przekazują np. na Caritas.
          Jeśli w związku z tym, ja nadal widzę Rydzyka w limuzynie - a całe wielebne naczalstwo takoż, znaczy episkopat ma w dupie polecenia swojego szefa co równoznaczne jest ze złamaniem przysięgi posłuszeństwa.
          Znaczy, - rybka śmierdzieć zaczyna od głowy.
          Znaczy, - ks. Lemański absolutnie nie musi "słuchać" poleceń jakiegoś arcyfioletowego
          kretyna tym bardziej w sprawach tak istotnych jak pedofilia w szeregach kościoła czy
          forma prowadzenia audycji w telewizji Trwam gdzie nagminnie używa się określeń obraźliwych dla mniejszości narodowych czy wyznaniowych.
          Dlatego pomimo mojego negatywnego nastawienia do kasty kapłańskiej ogólnie a do wszelkich religii szczególnie / albo odwrotnie, - jak kto woli / -
          wymienieni przeze mnie wcześniej duchowni zasługiwać będą / w/g mnie - oczywiście / na szczególny szacunek.
          W odróżnieniu od reszty arcyfioletowego tałatajstwa.
          Pozdrawiam serdecznie,
          Dyzio.

p.s
          Dlatego między innymi - nie pieprz mi tu "moherowy idioto/bereciku", że ks. Lemański
          jest komukolwiek winien jakiekolwiek posłuszeństwo. Dupku przykruchtowy!

ps.
          Sorry! - musiałem sobie ulżyć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka