forumowicz_czwa 08.07.13, 22:00 "Przygotowujemy przyszłych biznesmenów, urzędników, pedagogów oraz osoby, które będą pracowały z nami na uczelni" Sami bezrobotni panie Makowski - patrząc w statystyki PUP. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ble ble ble Może w tym nowym gmachu zrobić PUP? IP: *.arbelon.com.pl 08.07.13, 22:48 może w tym nowym gmachu zrobić dodatkowy PUP? pod obecnym PUP ciągle tyle ludzi stoi, i to od 5.00, chyba nie mieszczą się już w budynku? może zrobić badania, czy studiujący obecnie pedagogikę, socjologię, marketing znajdą w 2018 roku pracę na Marsie? tylko, jaka to na tym Marsie pedagogika i marketing jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zezula A może IP: *.apus-net.pl 08.07.13, 22:50 A może Ty Miglanc polecisz na Marsa ? Tam Twoje miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do nie-wod pod warunkiem że bedziesz sterował rakietą IP: *.arbelon.com.pl 08.07.13, 23:04 "A może Ty Miglanc polecisz na Marsa ? > Tam Twoje miejsce." ustąpie Ci miejsca. tym bardziej, że miejscówkę już Ci zarezerwowali i to w luku bagażowym. Odpowiedz Link Zgłoś
fanwlokniarza AJD i Politechnika czekają na studentów. Trwają... 09.07.13, 09:15 Ale żeby sterować tą rakietą musisz skończyć Politechnikę, a więc wybór padł na Polibudę :) Mniej jadu kochani...Nie studia dają pracę, ale to co się ma w głowie. Bez względu na uczelnię i miasto. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedaj Re: AJD i Politechnika czekają na studentów. Trwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.13, 09:36 AJD - to tak jakbyś od razu poszedł na zasiłek , szkoda czasu . Politechnika OK , przynajmniej jakiś zawód się przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: io Re: AJD i Politechnika czekają na studentów. Trwa IP: *.ip.netia.com.pl 09.07.13, 12:13 <rotfl> Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 czekają na studentów. 09.07.13, 09:37 Doczekają się odpadów z innych uczelni . Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenamagdalena10 AJD i Politechnika czekają na studentów. Trwają... 09.07.13, 10:51 Niestety mały wybór kierunków i słabe możliwości pracy po studiach nie przysparzają naszym uczelniom zwolenników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: AJD i Politechnika czekają na studentów. Trwa IP: *.play-internet.pl 09.07.13, 11:06 To już lepiej się zahaczyć w jakiejś pracy i zdobyć przez te 5 lat spore doświadczenie niż zmarnować je w murach AJD studiując np. filozofię. Takie rzeczy jak dla mnie to sobie można studiować w wolnej chwili, na kanapie w domu. W cz-wie jeśli się nie ma rodziny w urzędach gdzie wymagają wyższego na starcie to w wielu przypadkach "wyższe" można sobie podarować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: AJD i Politechnika czekają na studentów. Trwa IP: 173.248.191.* 09.07.13, 12:20 obydwie uczelnie są warte tyle co nic w porównaniu z renomowanymi ośrodkami. Ale cóż zrobić, studenci to w większości lenie i wybierają najłatwiejsze kierunki: zarządzania, wf-y, ochrony środowiska, filologie, politologie, mechaniki, metalurgie i inne badziewia po których nie ma pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: AJD i Politechnika czekają na studentów. Trwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.13, 13:39 ....mechanikę, uważasz że mechanika to takie coś tam nieznaczące. Zdziwiłbyś się kolego studiując na jakiejkolwiek uczelni taki kierunek. Odpowiedz Link Zgłoś
notatnik99 AJD i Politechnika czekają na studentów. Trwają... 09.07.13, 15:57 Skończyłem AJD kilkanaście lat temu w czasach gdy funkcjonowała pod nazwą WSP. Profil pedagogiczny - studiowałem z wyboru - nie mogłem wyjechać z Częstochowy ale bardzo chciałem pracować w zdobytym na wsp zawodzie. Niestety rzeczywistość okazała się bardzo nieciekawa. Przez rok po studiach szukałem pracy w zawodzie bez efektu. Nawet na uczelni nie było wolnych miejsc. W żadnej z instytucji związanych z edukacją, pedagogika i resocjalizacją także. W końcu znalazłem pracę ale zawsze miałem problem w momencie składania CV z wytłumaczeniem dlaczego studiowałem na WSP/AJD - z własnego kilkunastoletniego doświadczenia mogę powiedzieć że studiowanie na AJD to strata czasu, - szanse na znalezienie dobrej pracy są nikłe. Na szczęście dzięki wyjazdowi za granicę odłożyłem na studia podyplomowe i teraz jest ok. Być może jedyny powód do studiowania na AJD to możliwość studiowania potem na dobrej uczelni podyplomowo - ale jesli są jakiekolwiek szanse na studia poza naszym kochanym miastem to zachęcam wszystkich żeby z tego skorzystali. Studia na WSP/AJD to po prostu strata czasu. Od chwili kiedy wojsko nie jest obowiązkowe to te studia są całkowicie bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 AJD i Politechnika 21.11.13, 06:52 lublin.gazeta.pl/lublin/1,48724,14985309,Byly_wykladowca_KUL___Niektorzy_studenci_nie_powinni.html#BoxSlotII3img Tutaj zapewne podobne są praktyki . Tak już jest od samego początku systemu oświatowego . Oświatą zarządzają tzw postępaki , czyli ci od " postępowej " , " nowoczesnej " oświaty . Skutki widać . Pora tych postępaków odsunąć od władzy . Odpowiedz Link Zgłoś