sadbu-ttrue 16.10.13, 10:07 jeden wielki syf ta firma remondis.Od paru dni chcę się tam dodzwonić i nikt nie odbiera.Wie ktoś może czy te kanalie będą nam mieszkańcom bloków którzy płacą więcej ponieważ nie segregują odpadów dawać worki na śmieci? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
imbir-chili Jest harmonogram odbioru odpadów problemowych [... 16.10.13, 10:48 A na Zawodziu to chyba psy d... szczekają, bo nie wyznaczono ani jednego punktu. No i jak ma się ten harmonogram do tego, który przesłał Remondis kilka tygodni temu (miał obowiązywać na lata 2013-2014 i obejmował wszystkie dzielnice z podziałem na czas postoju samochodu zbierającego odpady w konkretnych miejscach w każdej dzielnicy )? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norbi Re: Jest harmonogram odbioru odpadów problemowych IP: *.trustnet.pl 16.10.13, 11:11 Chyba pogieło ich to co ja mam brać urlop żeby wyrzucić sobie śmieci bo mam wyznaczone pół godziny kiedy to moge zrobić to jest jakas masakra a od Lipca na posesje jeszcze nie dostałem pojemników Paranoja jakas Z racji tego nie bede płacił dalej bo remondis nie potrafi sie wywiązać ze swojwj umowy Odpowiedz Link Zgłoś
aifoz61 Jest harmonogram odbioru odpadów problemowych [... 16.10.13, 11:20 A nie lepiej w tych miejscach postawić pojemniki? Trudno aby zwalniać się z pracy i stać i czekać na samochód? Pojemnik by sobie stał, każdy kto miałby np. szkło z rozbitej szyby, puszke po lakierze czy innej chemii, wiaderko potłuczonych plytek łazienkowych, itp. tam by wrzucił. A do Remondisu dodzwonić się to to samo co wygrać w Toto Lotka, a może jeszcze gorzej. Czy władz\e miasta muszą nam tak utrudniać życie. A nadal w dzielnicy Aniołów nie ma pojemników kolorowych do sortowania. Wystarczyło by je ustawić na ulicy Dickensa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Matyjaszczyka Ktoś kpi czy o drogę pyta? Łaski nie robicie że zb IP: *.arbelon.com.pl 16.10.13, 11:28 ktoś kpi czy o drogę pyta? odnoszę wrażenie, że częstochowianom zaczyna robić się łaskę, że w ogóle odbiorą śmieci. za darmo odbierają? jako "leszcze" bulimy duże pieniądze. dwa razy do roku na 1,5 godziny? czyli przez 363 dni w roku śmieci "problemowe" mają zalegać u mnie na posesji? może każdy częstochowianin urządzi na własnej posesji wysypisko śmieci i nie bedzie płacił Remondusowi? do prez. Matyjaszczyka, pan to w ogóle panuje nad "polityką śmieciową" w tym mieście? czy miasto - MEISZKANCY-przelewają pieniążki co miesiąc firmie, a ta z łaski na uciechę samochód podstawi dwa razy do roku? moze taki samochód raz na dwa lata? to jest nie tylko kpina z tej całej ekologii w Cz-wie. to jest kpina z mieszkanców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicha Re: Ktoś kpi czy o drogę pyta? Łaski nie robicie IP: *.net.stream.pl 16.10.13, 12:37 A ja wszystkie śmieci wyrzucam razem i się nie martwię o nic :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ktoś kpi czy o drogę pyta? Łaski nie robicie IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.13, 12:53 Co ze starymi oknami i drzwiami. Przymierzam się do wymiany okien oraz drzwi i zastanawiam się co zrobić ze starymi. Postawić obok śmietnika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kio Re: Ktoś kpi czy o drogę pyta? Łaski nie robicie IP: *.zdz.katowice.pl 16.10.13, 13:05 To śmieci "problematyczne" pod urząd miasta zanieść i zostawić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cez46 Re: Ktoś kpi czy o drogę pyta? Łaski nie robicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.13, 14:27 Szkoda tylko że informacja ukazała się o godz.9.00 a pojemniki są wystawione od 7.30 do 8.10 np. Stradom. Chwała Remondisowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do głąba Re: Ktoś kpi czy o drogę pyta? Łaski nie robicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.13, 16:58 Tu chodzi o listopad,łosiu. Mamy październik. Odpowiedz Link Zgłoś
1ot Re: Ktoś kpi czy o drogę pyta? Łaski nie robicie 16.10.13, 21:39 Tak, to jest kpina. Dla kogo ten harmonogram? Co komu przeszkadzało poprzednie rozwiązanie? Według mnie się sprawdzało znakomicie - blisko, wygodnie, elastyczniej. A teraz - cofnęliśmy się o ładnych parę lat. Ile osób będzie u siebie składować miesiącami ekologiczne bomby? Ilu będzie zasuwać z puszkami po farbach przez kilka ulic? Może od razu należało paśniki dla jeleni wystawić. Inne efekty śmieciowej rewolucji - dzisiaj po raz kolejny musiałam upychać śmieci w przepełnionych pojemnikach "dzwonkach" (?) na sortowane odpady. Co jest idiotyzmem z mojej strony, jeśli chodzi o pojemnik plastik/metal, bo się można puszką zaciąć. Jakoś nie umiem zostawić reklamówki na stercie innych, niezwykle malowniczo rozrzuconych bliżej bądź dalej od pojemnika. Bajzel i tyle. Jak ktoś ma wolę sortować śmieci - to kłody pod nogi. Skończy się na tym, że wszystkie odpady wylądują w ogólnodostępnych koszach. Odpowiedz Link Zgłoś
jan1270 Jest harmonogram odbioru odpadów problemowych [... 16.10.13, 15:59 Jeszcze troche a zdecyduja że śmieci sami będziemy wywozić na wysypisko bo im sie to nie będzie opłacać Odpowiedz Link Zgłoś
polis24 Jest harmonogram odbioru odpadów problemowych [... 16.10.13, 21:17 Kosmiczna bzdura. Przeterminowane leki powinno oddawać się do apteki, gruz w specjalnych torbach zostawiać przy śmietnikach a pozostałe do wyznaczonych pojemników. Wariata szukają, czy co ? Odpowiedz Link Zgłoś
medalik111 Jest harmonogram odbioru odpadów problemowych [... 16.10.13, 22:02 Ten kto się na to zgodził powinien wziąć młotek pięciokilowy i pierd...ąć się w główkę. To jest debilizm Remondisu, a przede wszystkim poj...ych władz naszej wsi z tramwajem, że się na to zgodziły. Ustawa "śmieciowa" w naszym grajdole to jeden wielki burdel. Odpowiedz Link Zgłoś