Dodaj do ulubionych

Ciekawy tekst

09.12.14, 14:26
na portalu wPolityce :
"Obejmuje ona: firmy prowadzone z tylnego siedzenia przez podstawione osoby; spółki rejestrowane w rajach podatkowych poza zasięgiem polskiego prawa; płatności za fikcyjne doradztwo i pośrednictwo (zapewne dla zamaskowania łapówek); ucieczki z majątkiem przez przenoszenie prawa własności przez łańcuszki spółek; tajne służby PRL i III RP i ich ulokowaną w biznesie agenturę; biznesmenów będących słupami wojskowych tajnych służb, którzy prowadzą swe własne słupy; pocięte dokumenty z usuniętymi podpisami (zapewne, by uniemożliwić wykrycie ich sfałszowania); pranie brudnych pieniędzy; zgony w dziwnych okolicznościach; wreszcie funkcjonariuszy publicznych w rażących konfliktach interesów."

Rozejrzyjmy się .
Obserwuj wątek
    • qq.44 Re: Ciekawszy tekst !! 10.12.14, 06:36
      "Na pisowskim marszu organizowanym w rocznicę stanu wojennego powinni rozdawać "Resortowe dzieci". A właściwie powinien. On - Wojciech Jasiński, były członek PZPR i kierownik Wydziału Spraw Wewnętrznych, dziś poseł PiS i członek komitetu honorowego imprezy. Ten, który pisze, że 13 grudnia trzeba wyjść na ulice, by walczyć o demokrację, jak "Solidarność" walczyła z "terrorem komunistycznym". To nie chichot, to rechot historii.

O tym, że PiS ma w swoich szeregach ludzi z komunistyczną przeszłością, wiadomo od dawna. Najgłośniejszy był rzecz jasna przypadek Andrzej Kryże, wiceministra sprawiedliwość IV RP, który do końca był członkiem PZPR i wydawał wyroki w stanie wojennym (wcześniej skazał m.in. Bronisława Komorowskiego). Także historii Jasińskiego nie udało się ukryć, choć sam zainteresowany długo próbował. Kariera w "nieboszczce partii" nie przeszkodziła mu, by zostać ministrem skarbu w rządzie PiS, a potem dwukrotnie posłem.

Dlaczego o nim dziś piszę? Bo sam wyrwał się przed szereg w sprawie, w której nie powinien. Słyszymy, że PiS 13 grudnia organizuje marsz w obronie demokracji, odwołuje się do ideałów "Solidarności" i chce symbolicznie pokazać, kto "stoi tam, gdzie stało ZOMO". Posługuje się przy tym "autorytetami" – członkami komitetu honorowego, w skład którego obok polityków weszli m.in. duchowni i dziennikarze. Znalazł się tam też Jasiński, jak się okazuje, wyjątkowo gorliwy obrońca demokracji. " - do towarzysza Jasińskiego ( jak w serialu " Dom " ) dołączył towarzysz Wacław Depo zatrudniony na stanowisku arcybiskupa !! buahahahahahhahahaha
      • qq.44 Re: Ciekawszy tekst !! 10.12.14, 06:41
        ale to nie wszystko, towarzysz Jasiński w 1976 przyczynił się do wyrzucenia z pracy urzędnika w Płocku który " ośmielił " się protestować przeciwko władzy " ludowej " !!!
        Czy teraz towarzysz Jasiński przyczyni się do wyrzucenia towarzysza Depo Wacława, czas pokaże !!!
    • pluto37 Re: Ciekawy tekst 10.12.14, 09:34
      angrusz!
      jako dawny janczar komunizma I prl-owski drobny kombinatorek powinieneś cichutko siedzieć w tych tematach.
      Czy znowu trza ci przypominać jak dzielnie z kałachem w dłoni z ideowych pobudek I na ochotnika broniłeś socjalizmu jak niepodległości?
      Ale trza przyznac, że lepszy byłeś od prezesa swojej partii. On pod pierzyną dzielnie sprawdzał gdzie zomo stoi, a ty w karnym szeregu razem z nimi zomolami klata w klatę wspierałeś Jaruzela....żeby mu towarzysz Jasiński z PiSu wraz z towarzyszem Kryżetyz z PiSu krzywdy nie zrobili
      :):):)
      • taniarada Re: Ciekawy tekst 10.12.14, 12:41
        W czym problem znaleźć kadry PZPR w szeregach PO ,czy PIS .W dobie neta .Na Wikipedii tego masę jest .Kutz ,Boni co dostał w pysk od Korwina .Olechowski twórca PO.Ćwiąkalski ,Skorża Wągrowska .Masę tego jest .Jak nie z wywiadem wojskowym to SB.Sam Buzek miał dwa kryptonimy i trzaska kasę w Brukseli.Tomasz Nałęcz był pezperowiec.Teraz gg i pluto zagłosowali na Matyjaszczyka bo ich lider cienki bolo Szewiński odpadł w przebiegach.PO nędza, to idzie w sojusz z SLD i po koryto.Z Czego się śmiejecie idioci.Że nie daliście innym szansy na zmiany i głosowaliście na komucha.gg się nie dziwię ,ale tobie włodku pluto tak Nawet z komuchem pod rękę byle przeciwnikom dać kopa.Jesteś zakuty w skale i niereformowalny włodku.
        • taniarada Chciałem donieść uprzejmie 10.12.14, 13:01
          Że w dooopie mam cały PIS .Jeszcze więcej PO,SLD i cała resztę tej bandy wyzyskiwaczy i oszustów.Mam gdzieś kretynów, co ciągle ściemniają z kościołem i odwracają uwagę od rzeczywistych problemów i biedy wszelakiej.Mam także tych gdzieś ,co wybierają mniejsze zło.Opluwają na necie ,mącą ludziom w głowach .Przez takich osiołków ludzie nie chodzą na wybory.Bo aktywiści broniący swoich przywieli ,korzyści i ośmieszający innych .Nie pozwalają na to .Za to chodzą rodziny ,znajomki i wynik znany.Nie dając sobie szansy choćby na zmianę .Nie pozdrawiam wyskrobków nowego i starego systemu.
        • qq.44 taniarada = stary komuch 10.12.14, 14:16
          Ile razy stary komuchu trzeba ci powtarzać żebyś nie interesował się moimi wpisami bo mnie kontakty z czerwonymi burakami nie interesują !!!! Wracaj do ZMS-u buraku a nie mnie zaczepiasz durniu !!
          • taniarada @ gg.44 10.12.14, 21:00
            Twoje debilne posty i posądzanie wszystkich o jakąś przynależność łączy się schizofrenią upośledzeniem.Całe życie walczyłem kretynku z komuną .ZMS ,ZMW i PZPR te wszystkie organizacje poszukaj sobie u tatusia i mamusi.U mnie nie znajdziesz.Posty twoje latają mi koło doopy .Pokazuję tylko przykład tylko przykład śmiecia internetowego ,którego żadne wartości nie mają znaczenia.Do budy tam i szczekaj.
            • qq.44 taniarada = stary komuch 10.12.14, 21:10
              No to jeszcze raz czerwona hołoto ile razy mam powtarzać żebyś nie komentował moich wpisów stary komuchu !! Twoja przynależność do czerwonego robactwa jest dobrze znana i bajki o walce z kolegami z pzpr możesz stary prostaku wciskać swojej rodzince !!
              Do budy były członku zms ! I wara od moich wpisów sowiecki baranie !
    • ramzes1960 Re: Ciekawy tekst 10.12.14, 09:44
      16 GRUDNIA 2014 R W SĄDZIE REJONOWYM W CZĘSTOCHOWIE SALA 24 O GODZ 9.00 ODBĘDZIE SIĘ ROZPRAWA PRZECIWKO TU OPEN- LIFE ZA STOSOWANIE NIEDOZWOLONYCH ZAPISÓW ABUZYWNYCH CHĘTNYCH ZAPRASZAMY DO UDZIAŁU W TEJ ROZPRAWIE KONTAKT e.lisiewicz@poczta.onet.pl
      www.youtube.com/watch?v=H7vqG7d6m8g
      • andante7744 Re: Ciekawy tekst 10.12.14, 23:55
        Drodzy przyjaciele – wasza polemika na temat powiązań różnych polityków z PZPR po 25 latach rządów mafii styropianu i układu w Magdalence raczej nie ma sensu. Dla mnie przynależność do Platformy dziś jest gorsza niż członkostwo PZPR wczoraj. Ta szajka zniszczyła Polskę i Polaków do ostateczności. No i dała nam WOLNOŚĆ ! Wolno nam płacić 60% podatku od każdej ciężko zarobionej złotówki, wolno nam patrzeć jak Marszałek Sejmu obrabia publiczną kasę, wolno nam zdechnąć na ławce pod przychodnią gdzie nie uzyskamy medycznej pomocy. Wolno nam nawet o tym mówić. Nikt się tym nie przejmie. A kolejne wybory i tak sfałszują. I będą rządzić dalej.
        • qq.44 Re: Ciekawy tekst 11.12.14, 07:05
          O takich od martyrologii magdalenkowej też lubię !!!
          Uuuu drodzy przyjaciele pełowcy nas już dobili, nas prawdziwych " polaków ", zniszczyli nas dogadali się w Magdalence że nas wykończą no i tak nasz naród skołowali oszukali i nabrali że przypadkowo na nich zagłosowaliśmy i teraz nas niszczą ło Jezusie słodki sfałszowali wyniki !!!
          Podobno Komorowski kazał sfałszować żeby pis wygrało bo chciał zrobić na złość Kopacz bo powiedziała że jest gruby - jeszcze w Magdalence !!!
        • taniarada Re: Ciekawy tekst 11.12.14, 09:33
          andante7744 napisał: Tu nie chodzi o polemikę . Bo nie ma z kim .Tylko baranki boże z miasta Częstochowy.W ciągłym natłoku ślinienia się ,szukania ukrytych wrogów i wyszukiwaniu rodzynków z tematu PIS i kościół.Pełno takich nadwornych ,co promieniują miłością do bliźniego .Patrz Stefan Niesiołowski profesor.Zostaliśmy podzieleni na dwie frakcje polityczne .Reszta się nie liczy .Bezpartyjni nie mają głosu.Do PIS i kościoła w Polsce można strzelać bezkarnie .Oni się nie bronią. To jest błąd .Dlatego różne gó...jady atakują ,gdy tylko w PO pojawiają niejasne sytuacje typu rolowanie wyborców .Na co ludzie liczą i czekają.Chyba na aukcje u Owsiaka.gdzie zostanie wystawiona legitymacja nr 1 Wałęsy .I gacie Kiszczaka ,w których siedział w Magdalence .Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka