Dodaj do ulubionych

Julian Kornhauser

08.05.15, 06:28
"Julian Kornhauser, z pochodzenia Żyd, w jednym ze swoich wierszy rozliczał się z Polakami biorącymi udział w pogromie kieleckim, za co przez prawicowców został okrzyknięty polakożercą" - piszą Anna Szulc i Michał Krzymowski. Kornhauser to teść kandydata PiS na prezydenta, Andrzeja Dudy.

wyborcza.pl/1,75968,17581245,Skad_w_PiS_nerwowosc_na_wiesc_o_tesciu_Dudy__Dla_jego.html
Obserwuj wątek
    • ramzes1960 Re: Julian Kornhauser 08.05.15, 08:26
      www.se.pl/brak-kategorii/na-polisolokacie-straciam-130-tys-z_426268.html
    • koyod Re: Julian Kornhauser 08.05.15, 08:53
      A tak was bolało parę lat temu jak napisano o dziadku z wehrmachtu. Jakież to było oburzenie, że wyciąga się historie rodziny, i co, było się tak oburzać skoro przy każdej nadarzającej się okazji postępujecie tak samo.
      Pisałem już w innym wątku, że wraz że spadkiem słupków coraz nerwowsza atmosfera w waszych sztabach. Aż strach pomyśleć co będzie po niedzieli.
    • optio11 Re: Julian Kornhauser 08.05.15, 09:02
      Jak PISSSowcy moga akceptowac zydowskie pochodzenie tescia kandydata z PISu Andrzeja Dudy, skoro z zalozenia PIS jest antysemicki??? Skandal:-):-):-):-)

Kto prezentuje postawy antysemickie, w 90 proc. przypadków wyznaje też narodowo-katolickie przekonania o wybraństwie narodu polskiego, jest zwolennikiem PiS, skrajnego ruchu narodowego albo ziobrystą - wynika z badań prof. Ireneusza Krzemińskiego z Instytutu Socjologii UW.

Cały tekst: wyborcza.pl/1,76842,14636613,Prof__Krzeminski__Antysemityzm_narodowo_katolicki.html#ixzz3ZWo04F00
      • primasort Re: Julian Kornhauser 08.05.15, 09:22
        Optio1, zagłosuje na Dudę?
        • optio11 Re: Julian Kornhauser 08.05.15, 11:53
          primasort napisała:

> Optio1, zagłosuje na Dudę?

Tylko Bronislaw Komorowski, nawet gdyby to byla piąta kadencja...

IV RP Never Again.
          • primasort Re: Julian Kornhauser 08.05.15, 14:24
            optio11 napisał:

> primasort napisała:
            >
            > > Optio1, zagłosuje na Dudę?
            >
            >
            > Tylko Bronislaw Komorowski, nawet gdyby to byla piąta kadencja...
            >
            >
            > IV RP Never Again.

No cóż. Jaki kandydat, tacy jego zwolennicy.
      • koyod optio11, jak nisko trzeba upaść aby próbować 08.05.15, 10:44
        wygrać przez wzniecanie szowinistycznych i ksenofobicznych nastrojów?
        Jeszcze niedawno, ty i twoi eksperci włączaliście w tę walkę Jasną Górę i było tak aż do czasu jak na wałach klasztoru zaczął pojawiać się Komorowski.
        I od tego czasu nikt paulinom agitacji politycznej nie przypisuje, milczą na ten temat nawet największe antyklerykały tego forum.
        Czy to wg ciebie nie jest skandal, czy próba wzniecania szowinistycznych i ksenofobicznych nastrojów w sytuacji gdy tak niedawno widzieliśmy efekty tych działań na Bałkanach nie jest dla ciebie skandalem?
        Wstyd mi za takie miernoty jak ty.
        • pluto37 Re: optio11, jak nisko trzeba upaść aby próbować 08.05.15, 13:10
          koyod!
          Ty się nie wstydź za optia, tylko za własną niesprawność na rozumie.
          Czyżbyś zapominał, ze to twoje biskupy zaklinały takich jak ty, że Polak winien głosować na Polaka?
          Że ów Duda nawet słowem nie pisnął kiedy jego współtowarzysz w wyścigu do stolca Braun w plugawy sposób traktował pobratymców teścia Dudy?
          I co ten bojowy Duda zrobił? Stulił uszy jak królik choc mu rodzinę spluto jak Kaczyński kiedy mu Rydzyk wylał zawartość szamba na bliźniaka I jego zone, którą chciał poddać eutanazji..
          trza było wtedy jape drzeć o ksenofobii I podobnych.
          To przestań bredzić o ksenofobii, której na stoiskach pod kościołami znajdziesz sporo jak się przyjrzysz.
          W w tym PiSie jesteście jak ze szablonu Geringa. O tym kto Żyd a kto nie decydujecie sami.
          W przypadku teścia Dudy to musicie się zdecydować, czy miał rację pisząc , że to w Kielcach POLACY pomordowali Żydów czy nie, a może było odwrotnie, tylko jeszcze wasze znawce tego nie odkryły.
          • koyod Re: optio11, jak nisko trzeba upaść aby próbować 08.05.15, 15:27
            O, znalazł się kolejny przedstawiciel "nowoczesnej europy" zionący w wielu swych postach nienawiścią do drugiego. Mało to twych postów usunięto z tego forum?

Wskaż mi proszę przed którymi kościołami znajdę te materiały o ksenofobicznych treściach.
            I nie zarzucaj mi tu kłamco, że jestem rasistą.

A co do pogromu w Kielcach to nie od dziś wiadomo, że do tej tragedii doszło właśnie w wyniku kłamstwa i podjudzania, takiego samego jakiego przykład mamy tu ze strony optio11.
            I pamiętać należy również, że wśród hipotez o prowokacji jest również taka, która mówi, że pogrom został zainicjowany przez funkcjonariuszy UB. Bezsprzecznym natomiast jest fakt, że w działaniach tych czynny udział brali żołnierze LWP i KBW, z kul których zginęło kilku Żydów.
            • pluto37 koyod, jak nisko trzeba upaść 08.05.15, 16:12
              koyod napisał:

> O, znalazł się kolejny przedstawiciel "nowoczesnej europy" zionący w wielu swyc
              > h postach nienawiścią do drugiego. Mało to twych postów usunięto z tego forum?
              >

Nie wiem ile usunięto i mało mnie to interesuje.
              jeśli ty masz być tym drugim to po co cię nienawidzieć? Jedynie głęboko współczuć można.
              > Wskaż mi proszę przed którymi kościołami znajdę te materiały o ksenofobicznych
              > treściach.

Znowu chcesz własne lenistwo cudzym kosztem zaklajstrować? A rusz podogonie i ślepka rozewrzyj do maximum.
              > I nie zarzucaj mi tu kłamco, że jestem rasistą.
              >
              A w którym miejscu? Przeczytaj wolno i raz jeszcze com napisał. Ze zrozumieniem, a jak nie wydolisz, to poproś jakiegoś studenta z podstawówki.
              > A co do pogromu w Kielcach to nie od dziś wiadomo, że do tej tragedii doszło wł
              > aśnie w wyniku kłamstwa i podjudzania, takiego samego jakiego przykład mamy tu
              > ze strony optio11.

optio nie judził żadnego prawdziwego Polaka do odwetu za to, że jakiegoś gó...arza na mace Żydzi przerobili.
              > I pamiętać należy również, że wśród hipotez o prowokacji jest również taka, któ
              > ra mówi, że pogrom został zainicjowany przez funkcjonariuszy UB. Bezsprzecznym
              > natomiast jest fakt, że w działaniach tych czynny udział brali żołnierze LWP i
              > KBW, z kul których zginęło kilku Żydów.

Jak 49 sztuk to jest kilku, to jest ok. Kilku też upieczono w stodole, a jeszcze kilku w Auschwitz przerobiono wcześniej na popiół. Ale to w końcu duperela bo w ub,lwp i we fabrykach kieleckich chińczycy byli, troche indian, hindusów i paru wrednych murzynów wspartych siłami z Pendżabu.
              W końcu twój prorok ogłosił, że NIKT WAM NIE WMÓWI, ŻE BIAŁE JEST BIAŁE.
              I tego się koyod trzymajta:):):)
              psst
              A na pewno rozumiesz słowo hipoteza? Lexykon jakiś proponuję na wieczorową pore.
              • koyod Re: koyod, jak nisko trzeba upaść 08.05.15, 18:34
                No i znowu chłopie nie jesteś w stanie wskazać dowódów, łgarz jesteś niesamowity. A przy tym ograniczony, bo każdy co zna historię pogromu wie, że prócz ofiar które zginęły od kul funkcjonariuszy były również ofiary które zginęły z rąk ludności cywilnej.
                Pisałeš, że uzurpuje sobie prawo do decydowania kto jest żydem a to jest kłamstwo, bo ją ludzi wg nacji nie dzielę i rasistom nie jestem. Tak więc kłamco ciężko z tobą dyskutować.
                • taniarada @ optio 11 08.05.15, 21:32
                  Ze spamerem się nie rozmawia spamera się niszczy.
                  • taniarada Re: @ optio 11 17.11.16, 08:20
                    taniarada napisał(a):

> Ze spamerem się nie rozmawia spamera się niszczy.
                    jak wyżej.
                • pluto37 Re: koyod, jak nisko trzeba upaść 09.05.15, 11:51
                  koyod napisał:
                  każdy co zna historię pogromu wie, że prócz ofiar
                  > które zginęły od kul funkcjonariuszy były również ofiary które zginęły z rąk l
                  > udności cywilnej.

nie bredź po swojemu. A te funkcjonariusze i ta ludność cywilna to 1. marsjanie? 2. arabowie 3. hotentoci 4 eskimosi, czy może desant autochtonów z Australii był?
                  > Pisałeš, że uzurpuje sobie prawo do decydowania kto jest żydem a to jest kłamst
                  > wo, bo ją ludzi wg nacji nie dzielę i rasistom nie jestem.

Każdy leniwy prawdziwy Polak katolik tak mówi szczególnie kiedy opowiada o kilku Żydach spuszczonych w zaświaty przez nieznane ludziki.
                  Tak więc kłamco cięż
                  > ko z tobą dyskutować.

Przecie ja z tobą nie dyskutuję, bo dyskusję można prowadzić z takimi, z którymi można używać jakichś wspólnych podstawowych pojęć. A z tobą co?
                  Trzeba wolno pisać i do przedszkola prowadzać, zebyś dwa złożone zdania zrozumiał bez widoków na sukces.
                  Ja tam dla ciebie moge byc kłamca. Wszystkie nieuki kiedy nie potrafią przetrawić słów prawdy tak mówią. W końcu Galileusz z Kopernikiem też w/g zanurzonych w cieczy wielebnych i ich funkcjonariuszy kłamali.:):):)
                  • koyod pluto37, głos dochodzący z bagna 09.05.15, 15:13
                    Czym innym niż dyskusją ze mną jest twoje odnoszenie się do treści moich wypowiedzi?
                    Rozumiem, że wychodzą tu elementarne braki twej wiedzy i brak zrozumienia znaczenia tego słowa.
                    Potwierdzeniem tychże braków jest także negowanie przez ciebie faktu, że część ofiar pogromu kieleckiego zginęła w swym domu od kul żołnierzy dokonujących przeszukania. No ale czego wymagać od gościa, który szczątki wiedzy w tym temacie uzyskał od oficera politycznego w trakcie odbywania swej służby zasadniczej.
                    Czego poza tym wymagać od kłamcy, który w swych postach posługuje się wielokrotnie pomówieniami.
                    A może jednak spróbujesz udowodnić, że nie jesteś kłamcą i że nie pomawiasz mnie o rasizm, możesz przecież przywołać tu jakiś mój post z rzekomymi treściami rasistowskimi.
                    • pluto37 Re: pluto37, głos dochodzący z bagna 09.05.15, 17:15
                      koyod!
                      W szkole jest takie coś jak czarna tablica, żeby widać na niej było białe litery z których składają się zdania ku nauce uczniów.
                      I ty jesteś takim tłem.
                      Taka tabula rasa na której Matka Natura nie raczyła zapisać symboli wiedzy.

Trzymaj się zdrowo

Amen.
    • storima Re: Julian Kornhauser 17.11.16, 15:21
      Odnośnie wycedzonych, mętnych, manifestującego totalna ignorancje również w historii Polski powojennej, wpisów
      "koyod",
      który
      przypomnijmy
      wychwalał tu wzorem innego nicka "zen"
      antysemityzm, rasizm, czysty nacjonalizm
      wynosząc tu na ołtarze neonazistę
      księdza Międlara.

Przypomnijmy jak środowisko "zen=koyod"
      reaguje na rodzinę obecnego prezydenta Rzeczypospolitej:

Portal wPolityce natychmiast rozgrzał się do czerwoności: według prawicowego serwisu "Newsweek" to banda antysemitów, którzy wyciągają teściowi Dudy żydowskie korzenie.

Dawno nie widziałam takiego popisu hipokryzji,

Cały tekst: wyborcza.pl/1,75968,17581245,Skad_w_PiS_nerwowosc_na_wiesc_o_tesciu_Dudy__Dla_jego.html#ixzz4QH8MtAEA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka