pluto37
09.05.15, 14:04
Urna z prochami generała Błasika zostanie złożona na Jasnej Górze w Kaplicy Pamięci Narodu 9 maja 2015 roku. Uroczystości rozpoczną się o godzinie 16.00" - poinformował na swojej stronie Rajd Katyński.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ja tam nie mam nic przeciwko, a nawet wręcz przeciwnie.
W pamięci Narodu powinien znaczącym elementem być takie jeden który swym działaniem bezpośrednim i pośrednim doprowadził do największej katastrofy z udziałem najwyższych władz państwa i dowództwa polskiej armii.
W końcu warto pokazać pielgrzymom że właśnie ten generał był ostatnim, który mogł zapobiec katastrofie ale ze strachu albo niemocy umysłowej nie zameldował prezydentowi że warunków do lądowania nie ma. A piloci są nie doszkoleni ipapierów na takie latanie nie mają, bo ich właśnie ten generał nie raczył nauczyć ich czytać instrukcji i latania w niekorzystnych warunkach.
NARÓD winien pamiętać czym jest olewanie obowiązków, decyzji przełożonych i tolerowanie bajzlu na szczytach władzy i w wojsku.
Do kompletu brak jeszcze urn z prochami targowiczan i podobnych.