Dodaj do ulubionych

Duda niezwykle moherowy:-):-)

17.06.15, 22:57
Wszyscy zauważyli niezwykłą aktywność i zaangażowanie religijne Andrzeja Dudy - mówił w "Faktach po Faktach" w TVN24 Aleksander Kwaśniewski. Dodał że taka postawa nie będzie się podobała tym, którzy chcą, by państwo było neutralne światopoglądowo.

Kwaśniewski mówił, że pierwsze wypowiedzi Andrzeja Dudy były w duchu "casa di tutti" (dom wszystkich - red.). - Natomiast to, co się dzieje w tej chwili, to budowanie pozycji jednostronnej - powiedział.
- To, co wszyscy zauważyli, to niezwykła aktywność i zaangażowanie religijne Andrzeja Dudy - stwierdził były prezydent.

- To oczywiście niektórym się bardzo podoba, innym mniej i mogą mieć obawy, że w państwie, które konstytucyjnie jest światopoglądowo neutralne, prezydent będzie niezwykle zaangażowany - dodał.

apostazja.pl/jak.html
Obserwuj wątek
    • dyziek_o Re: Duda niezwykle moherowy:-):-) 18.06.15, 17:55
      ......państwo światopoglądowo neutralne..........?!
      Oczadziałeś "optio" czy co?!
      Od katolandu tylko Iran jest krajem bardziej religijnym a i tego bym taki pewny nie był.
      Wystarczy przyjrzeć się działalności kościelnej wierchuszki w kwestiach, w których zabierać głosu nie powinni.
      Np.
      Zajmowanie stanowiska w kwestiach politycznych, - już co trzeźwiejsi parafianie
      narzekają, że z ambon więcej polityki aniżeli katechizmu.
      O próbach łamania prawa np. w kwestiach zawłaszczania przestrzeni publicznych
      w celu umieszczania w niej symboli kultu bez konsultacji z władzami oraz instytucjami
      za to odpowiedzialnymi, - vide - wypadki z Poznania.
      O poglądach jakie niosą się ze słynnej rozgłośni z Torunia a które to sieją nienawiść do innych kultur i religii nawet nie wspominam.
      I wszystko to za cichym przyzwoleniem władzy i wymiaru sprawiedliwości choć
      polskie prawo zakazuje podobnych działań.
      Mam wrażenie, że nie do końca trzeźwi -ście kolego byli wypisując te brednie.
      Proponuję ograniczyć ilość gorzały do takiej, by nie zakłócała jasności umysłu.
      Dyzio.
      • pluto37 Re: Duda niezwykle moherowy:-):-) 19.06.15, 13:31
        Dyźku!
        Tu miejsca na żarty ni ma. Wiedzieliśmy czym Dudy cuchną I ostrzegaliśmy.
        Lub wybrał czarnego luda marki Duda, to nie tera cierpi.
        I ogląda z bliska jak wygląda Duda biskupa :):):)
        • dyziek_o Re: Duda niezwykle moherowy:-):-) 19.06.15, 23:20
          Drogi Pluciński!
          Oczywiście masz rację, że nie czas na żarty.
          Tym bardziej, że nowe informacje jakie wypływają na temat prezydenta - elekta
          optymizmem nie napawają.
          Niby nic nowego w kwestiach poziomu jaki reprezentują nasi wybrańcy
          niemniej jednak przypadek, że tuż po wyborach na najważniejszy urząd w państwie
          - nowo wybrany prezydent ma kłopoty z wymiarem sprawiedliwości
          to jednak pewne novum w naszej polityce.
          Oczywiście nie jest to powód do dumy ale obserwując upadek obyczajów w społeczeństwie
          należy spodziewać się coraz liczniejszych incydentów tego typu.
          I wcale nie będę zaskoczony jesli okaże się, że kolejny startujący w wyborach będzie kandydował siedząc pod celą. A co?! - nie może?
          I tylko nazwa partii z ktorej kandydat się wywodzi brzmi jak ironia:
          Prawi i Sprawiedliwi.
          Dyzio.
    • ramzes1960 Re: Duda niezwykle moherowy:-):-) 20.06.15, 07:52
      Duda to filosemita
      • koyod @ ramzes1960 20.06.15, 09:30
        A mógłbyś rozwinąć swe stwierdzenie dotyczące postawy Dudy.
        • dyziek_o Re: @ ramzes1960 20.06.15, 15:43
          Trochę cierpliwości "koyod".
          Już tam prokurator szykuje rozwinięcie w temacie "Duda".
          Choć z tego, co rozmaite wiewiórki plotą, - sprawa dotyczy oprócz Dudy,
          paru "prawych i sprawiedliwych" europosłów również.
          Czekaj cierpliwie.
          Dyzio.
          • koyod Dyziu, ja tam cierpliwy jestem i poczekam. 20.06.15, 17:16
            I myślę, że prędzej poznamy rozstrzygnięcie w sprawie o której piszesz niż się doczekamy odpowiedzi ramzesa.
            A może się zdziwię?
            • dyziek_o Re: Dyziu, ja tam cierpliwy jestem i poczekam. 21.06.15, 08:30
              A tu parę szczegółów dot. naszego "elekta"...........
              by gołosłownym nie być:

Cytuj:
              prezydentowi-elektowi grozi 8 lat więzienia za czynny udział w niekorzystnym rozporządzaniu mieniem, czego efektem było wyłudzenie pieniędzy z UE za fikcyjne etaty. Jedno pytanie jest zasadne - Czy Andrzej Duda, na którym ciąży podejrzenie zatrudniania w PE lewych współpracowników, jako prawnik miał pełną świadomość, ze swoim postępowaniem łamie obowiązujące prawo? W tym przypadku A.Duda nie będzie mógł mówić, że w chwili zatrudniania lewych współpracowników, cierpiał na pomroczność jasną.

Za ten czyn grozi 8 lat więzienia, czy Duda i jego kolesie z PiS mają tego świadomość?

W procederze zatrudniania lewych asystentów czynnie uczestniczyli Andrzej Duda , Zbigniew Kuźmiuk, Tomasz Poręba i Ryszard Legutko. PiS za pomocą swoich europosłów stworzył z PE coś na kształt przechowalni dla wszelkiej maści kuzynów, braci, synów, córek polityków PiS. Oczywiście, że zwanym żartobliwie ?Prawi i Sprawiedliwi? jednak NIE przeszkadza fakt, że proceder zatrudniania na etatach asystentów europosłów PiS jest całkowicie NIELEGALNY. Ten fragment jest ciekawy : " Europosłowie PiS zatrudniają ludzi na lewych etatach, a ich asystenci nadal pracują w partyjnym aparacie. Część z nich nawet nie wie, gdzie mieszczą się biura ich deputowanych, część nadal siedzi w partyjnej centrali przy Nowogrodzkiej, a jedna z asystentek opiekowała się chorą mamą prezesa ".

Andrzej Duda jako europoseł miał 16 asystentów (?), którym pensję płacił PE

Co się będzie działo ze zwolnionymi przez Dudę asystentami, jednak wszystko na to wskazuje, że jako spadochroniarze wylądują na dobrze płatnych posadach w Kancelarii Prezydenta, ale cześć zwolnionych asystentów już pod swoje skrzydełka przyjął Ryszard Legutko. Taka jest prawdziwa twarz PiS, gdzie przy obsadzie stanowisk nie decydują względy merytoryczne, posiadana wiedza oraz doświadczenie , jedynie kolesiostwo, towarzysko-partyjne układy i układziki, co jest kontynuowane i praktykowane w PiS do dnia dzisiejszego. W PiS nie straciły na aktualności słowa Kurskiego : " ... żaden działacz czy zwolennik naszej partii, który wykrwawiał się w naszych kampaniach wyborczych, nie może cierpieć głodu i niedostatku? .

onet.pl
              • storima Wystrzegałbym się zbytnich emocji 21.06.15, 11:58
                Dyziu wybrales link do jekiegos artykulu niszowego blogera.
                Sa inne wzmianki o podobnej tresci w polskich mediach.
                Jednak sam Martin Schulz, Przewodniczacy Parlamentu Europejskiego prowadzi oficjalne sledztwo w tej sprawie, defraudacji funduszy europejskich, ale jedynym oskarzonym w sprawie jest jedynie francuski Front Narodowy.
                Wystrzegałbym się zbytnich emocji w sprawach ktore jedynie sa wyjasniane.
                Nie ma do tej pory zadnych oficjalnych oskarzen.
                • dyziek_o Re: Wystrzegałbym się zbytnich emocji 22.06.15, 07:11
                  Tu nie chodzi o oficjalne oskarżenia.
                  Tych prawdopodobnie nigdy nie będzie.
                  Nie takim sprawom "łeb ucinano".
                  Tu chodzi o zasadę:
                  Prezydent powinien być, jak żona Cezara........!
                  A tymczasem nie jest.
                  I o to mi chodzi.
                  Pozdrawiam,
                  Dyzio.
                  • dyziek_o Re: Wystrzegałbym się zbytnich emocji 22.06.15, 07:22
                    .....i żeby nie było:
                    Nie chodzi tu o Klaudiuszową Messalinę.
                    • storima Re: Wystrzegałbym się zbytnich emocji 22.06.15, 10:11
                      Dyziu. w jednym z raportów wideo dziennikarz śledczy mówi iż zwrócił się z pytaniem o podejrzenie popełnienia nadużyć przez PiS szefa Parlamentu Europejskiego, na Martin Schulz odpowiedział iż sprawa ta jest rozpatrywana.
                      --
                      Pozdrowienia dla Lwa Morskiego!
                      • storima Re: Wystrzegałbym się zbytnich emocji 22.06.15, 11:09
                        ucięło mi tekst:
                        na które Martin Schulz odpowiedział iż sprawa ta jest rozpatrywana.
                        --
                        Raz, przy niedzieli (rzadko mi się to zdarza), zaszedłem do handelku na śniadanie.
                        Kieliszek anyżówki i kawałek śledzia przy bufecie, a do stołu porcyjka flaków i ćwiartka porteru - oto bal! Zapłaciłem niecałego rubla,

Bolesław Prus, Lalka.
                    • storima Re: Wystrzegałbym się zbytnich emocji 23.06.15, 10:05
                      dyziek_o napisał:

> .....i żeby nie było:
                      > Nie chodzi tu o Klaudiuszową Messalinę.
                      Valeria Messalina---ponoć zagorzała nimfomanka u której doliczono się ponad 200. kochanków.

--
                      Mówi, że Moskwa mu się podobała, a nade wszystko tamtejsze kobiety, które miały mieć więcej wiadomości i ognia, ale za to mniej przesądów aniżeli nasze. Ja także, póki byłem młody, uważałem, że kobiety miały mniej przesądów aniżeli dziś.
                      Bolesław Prus, Lalka
                      • dyziek_o Re: Wystrzegałbym się zbytnich emocji 23.06.15, 17:00
                        Znalezione w sieci:

Hymn posła

Nie rzucim Sejmu, to nasz dom,
                        Wykurzyć się nie damy.
                        Z udziałem naszych nóg i rąk,
                        My żłobów się trzymamy.
                        Niech się nie łudzi polski lud.
                        Tak nam dopomóż Bóg./:

Do krwi ostatniej, kropli z żył,
                        Bronimy apanaży,
                        By jak najdłużej zostać tu,
                        Każdy z nas o tym marzy.
                        By nie przeszkodził nam w tym lud.
                        Tak nam dopomóż Bóg./:

A gdy wyborów przyjdzie czas,
                        To wszystkim obiecamy:
                        Każdy robotę znajdzie z was,
                        No i podwyżki damy.
                        Niechaj się cieszy ciemny lud.
                        Tak nam dopomóż Bóg./:

A po wyborach, kiedy znów
                        Zajmiemy swe fotele,
                        To pomyślimy, jakby tu
                        Powiększyć swe portfele.
                        Bo w nosie mamy głupi lud.
                        Tak nam dopomóż Bóg.
                    • pluto37 Re: Wystrzegałbym się zbytnich emocji 23.06.15, 18:19
                      Łaskawy jesteś Dyźku!
                      Uoj! Łaskawy!
                      Bo mnie akurat Duda podobnemi cechami naturalnymi wonieje.
                      Bo to co prezentuje z koleżeństwem, to nie zawód. To charakter:):):)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka