klaudia218 20.07.15, 20:20 Czy ktoś wie gdzie w Częstochowie można kupić bezpieczne koło do pływania dla rocznego dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dyziek_o Re: Czy ktoś wie? 20.07.15, 23:50 Gdybyś choć przez chwilę pomyślała, doszła byś do takiego samego wniosku jak ja! Nie istnieje coś takiego, jak " bezpieczne" urządzenie do pływania dla dziecka. Nawet, jak dostosujesz dętkę od Ursusa, zawsze dzieciak może z niej wyleźć i się utopić. Bezpieczeństwo smarkowi GWARANTUJE uwaga i opieka rodziców. Nawet TYTANIK nie był w stanie takiego czegoś zagwarantować. Owszem, istnieją środki ratunkowe gwarantujące przeżycie w wodzie nawet osobie nieprzytomnej - wejdź na allegro i poszukaj na stronach żeglarskich, - ale ceny tych środkow oscylują w okolicach 600 - 700 pln. Jednak czy produkują na rozmiar dla dzieci............nie sprawdzałem. Osobiście znam jeden niezawodny sposób, by dziecku się krzywda w wodzie nie stała. Kup młodemu ciupagę i jedźcie w góry. pozdrawiam serdecznie, Dyzio. Odpowiedz Link Zgłoś
kchrzanka Re: Czy ktoś wie? 21.07.15, 13:30 "nie chcem, ale muszem" się po raz pierwszy z "dyźkiem" zgodzić ! Odpowiedz Link Zgłoś
koyod klaudio, nie trać zapału w tym aby uatrakcyjnić 21.07.15, 20:42 dziecku czas letniej kanikuły i przy okazji oswajać go z wodą. To nasze forum jest niestety odzwierciedleniem tego jak częstochowianie odnoszą się do siebie wzajemnie, na wzajemny uśmiech i pomoc coraz mniej można tu liczyć. Ja sugeruję abyś zapytała w sklepie Od narodzin na al. Pokoju. Duży wybór tego asortymentu znajdziesz również na allegro. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
piesc_boga Re: klaudio, nie trać zapału w tym aby uatrakcyjn 21.07.15, 20:53 www.chip.pl/img-galerie/uchwycone-w-ruchu/kula-wodna/bieg-w-kuli.jpg/large_bieg-w-kuli.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
koyod kółka z siedziskiem są również dostępne 21.07.15, 21:23 w decathlonie w Pocześnie, np. www.decathlon.pl/koko-swim-safe-baby-69x69-cm-id_8193084.html Odpowiedz Link Zgłoś
dyziek_o Re: kółka z siedziskiem są również dostępne 21.07.15, 22:17 Oczywiście "koyod" jak zwykle, - nic nie zrozumiał. Jeszcze raz powtarzam: - nie ma środka który w 100% zagwarantuje bezpieczeństwo dziecku nad wodą. Chociażby z tego powodu, że dzieci są nieprzewidywalne a oprócz tego, zawsze coś może pójść nie tak i ..........tragedia gotowa. Więc "koyod" - nie wtrącaj się do dyskusji na temat, o którym nie masz pojęcia. Albowiem wysyłasz kobitę do sklepu w którym 99,9% środków "do pływania" to chińskie badziewie które nie spełnia żadnych norm o normach bezpieczeństwa nie wspominając. Jedynymi środkami z prawdziwego zdarzenia to atestowane kamizelki ratunkowe/asekuracyjne oferowane na allegro ale w dziale sportów wodnych a i to należy się upewnić przed zakupem, czy dany asortyment posiada atest bezpieczeństwa. Wierz mi "klaudio" co piszę bom żeglarz a i w morzu co nieco czasu spędziłem. A i parę szkoleń z zakresu bezpieczeństwa na wodzie tez przeszedłem O czym ten dureń "koyod" pojęcia nie ma bo i skąd/! W zakrystii wody nie ma. Wódę , - owszem trafisz ale wodę?! Pozdrawiam serdecznie, Dyzio. Odpowiedz Link Zgłoś
onekeron Re: kółka z siedziskiem są również dostępne 21.07.15, 23:26 dyziek_o - duże brawa, zgadzam się Odpowiedz Link Zgłoś
koyod Re: kółka z siedziskiem są również dostępne 22.07.15, 06:52 Dyźku, durniem to jesteś ty negujący radość z używania tego chińskiego "badziewia" którą może zaobserwować każdy bywający na plażach, i to nie tylko tych nadbałtyckich. Warunkiem podstawowym użytkowania takiego fotelika jest to, że dziecko przebywa w nim zawsze pod nadzorem dorosłej osoby. A pitolenie o pławieniu dzieci w kamizelkach ratunkowych na głębokościach rzędu 0,5-1 m to jest dobre dla takich wilków morskich jak ty, korzystających zapewne z kamizelki również pod prysznicem. Odpowiedz Link Zgłoś