taniarada Re: Balt 25.09.15, 20:41 Misiu trochę jaśniej.Bo na razie widzę mordkę nieogoloną .I to na każdych czerwonych światłach gdzie staję samochodem.A z boku wyłania się kandydat Szewiński na senatora ,z taką fajną laską nr 5 .Co mi się podoba w Polsce ustrój się zmienia ,a kandydaci na posłów i senatorów ciągle ci sami .Lol. Odpowiedz Link Zgłoś
n-jurek Re: Balt 25.09.15, 21:10 SEKSISTO . Ona nazywa się Marta Salwierak. Swoją drogą też nie nowa twarz i startuje po raz kolejny. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Balt 25.09.15, 23:32 n-jurek napisał: > SEKSISTO . Ona nazywa się Marta Salwierak. Swoją drogą też nie nowa twarz i st > artuje po raz kolejny. No własnie .www.7dni.com.pl/Aktualnosci/?id=1113&addComment=no Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: Balt 26.09.15, 09:57 cytatacik: Odrębnym tematem są kwalifikacje radnej w pełnieniu w ARR funkcji specjalisty ds. projektów międzynarodowych. Nie pozostaje nic innego, jak radnej pogratulować szczęścia. Niespełna dwuletnie doświadczenie, jako sprzedawca za granicą i referent w Urzędzie Miasta oraz biegła znajomość tylko jednego języka obcego, zapewniły jej oszałamiający awans zawodowy. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx i cuś* odnośnie kwalifikacji kobity. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Wykształcenie: Filologia angielska Centrum Języków Europejskich w Częstochowie, Stosunki europejskie i język biznesu w Wyższej Szkole Lingwistycznej w Częstochowie, Zarządzanie w Akademii im. Jana Długosza w Częstochowie xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx a całość: Renata R. Kluczna To właściwie kto ma startować w wyborach do sejmu jesli nie kobita, która ma pojęcie o języku obcym w biznesie, zarządzaniu i z kilkuletnią praktyką w samorządzie? Może Kluczna? Albo inna tandeta, która jedyne co potrafi to być" całkiem bezstronną" redaktorką tylko nic nie stoi na przeszkodzie, żeby wyraźnie przy takich okazjach okresliła z jakiej jest opcji:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: Balt 26.09.15, 13:57 angrusz1 napisał: > już się przekreślił angruszu! Chyba nie chciałeś go wspierać wyborczo? Choć zważając na twe korzenie tkwiące w młodzieżówce organizacji socjalistycznej to nie byłbym zdziwiony:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Balt 26.09.15, 16:10 pluto37 napisał: > > już się przekreślił Teraz rozumiem dlaczego gdy go widziałem ostatnio pod ratuszem to był taki skasowany. Jakby sam się poprzekreślał! Odpowiedz Link Zgłoś
ajdidi Re: Balt 07.10.15, 01:57 ja tam nie wiem o co chodzi z Baltem, że tak nie halo, bo się nie interesuję. Pamiętam gościa z Północy - zwyczajnie jak był przyzwoitym, schludnym metalowcem, z czasów jak pracował jako zwykły pracownik w Hucie Częstochowa i jeździł tramwajem. Normalny, skromny gość, No chyba, że polityka tak zmienia w jakieś stfory. Odpowiedz Link Zgłoś
dyziek_o Re: Balt 07.10.15, 08:35 A ja poproszę może coś konkretnego na ten temat. Co popełnił, dla czego taki niedobry,..............etc,etc. Bo określenie gościa, że - " sam się przekreśla" - a uzasadnieniem jest ksywa - "angrusz"....... no! - proszę wybaczyć. A więc konkrety: Może być w słupkach. Po lewej stronie "plusy dodatnie" a po prawej "ujemne". W przeciwnym razie głosuję na Bałta................! Właśnie dla tego, że go "angrusz" przekreślił. Dyzio. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Balt 11.10.15, 17:13 Proszę bardzo :wpolityce.pl/polityka/186151-czerwony-uklad-zamkniety-w-czestochowie-miejscowe-wladze-z-sld-przyznaja-konfitury-swoim-a-posel-balt-straszy-tych-ktorzy-o-tym-pisza-chocby-na-facebooku Odpowiedz Link Zgłoś
menes2 Re: Balt 07.10.15, 16:21 Popieram. Nie bijmy przysłowiowej piany a pomóżmy sobie wybrać ludzi dla nas optymalnie najodpowiedniejszych Jeśli znacie któregoś z kandydatów na tyle dobrze aby uczciwie i konkretnie wymienić jego dobre i złe strony to uczyńcie to aby tym mniej interesującym się polityką i niezdecydowanym pomóc w podjęciu właściwej decyzji . Ja znam tylko jednego ale niestety startuje z formacji której nie jestem zwolennikiem i tu jest problem . Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Balt 09.10.15, 17:26 Były członek PZPR, Iwiński Tadeusz, stanowczo zaprotestował przeciwko uhonorowaniu bandyty Józefa Franczaka "Lalek". Towarzysz Iwiński nazwał działalność obywatela Franczaka terrorystyczną. Dzielnie wtórował mu towarzysz Balt Marek. Czujność rewolucyjną zachował również Tfuj Ruch, który kolektywnie zagłosował przeciw.Wszystko zostaje w rodzinie. Stowarzyszenie Wybierzmy Przyszłość z Częstochowy dostało 400 tys. zł na realizację zadań inicjatyw lokalnych. Prezesm stowarzyszenia jest... szwagierka posła SLD Marka Balta. Hehe www.fakt.pl/posel-sld-marek-balt-walczy-o-wyborcow,artykuly,446561,1.html Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: Balt 10.10.15, 10:40 Dyźku! Stare przysłowie mrówek mówi, że gra się takimi kartami jakie są na stole. A te są znane od jakiegoś czasu poza wynalazkiem typu Kukiz i niewiadomą z Petru Najlepiej stosować drogę eliminacji. Jeśli nie chcesz mafii klrykalno ogłupiałego PiSu na grzbiecie, to zostaje Ci realny układ PO, PSL [raczej nie w miescie] i ta tzw Lewica z przystojna kobita wprawdzie, ale z mieszanką Palikota z Millerem, czyli "nacpana hołota" z tym co ma "krew na rękach". Niby ideologiczne antyklerykały a nikt więcej wielebnym nie zrobił dobrze niz rządy z Millerem na czele. Eksperymenty są dobre w czasie spokoju. Jak nie chcesz mieć Kaczyńskiego, Macierewicza, Smoleńska, marszów i myszy państwowych pod komendą ePiSkopatu to zostaje Ci wybór między PO, a Petru, który narazie obwieszcza co chce zrobić i nie miał okazji się zderzyć z twardą rzeczywistościa. Tu niespodzianek nie ma. Palikota zastąpił Kukiz, tylko w jeszcze głupszej wersji. A w układzie z Millerem Palikot nie jesteś niczego przewidzieć. PiS jest znany. i chyba nie chcesz w jednej klatce z tandetami, angruszami, czy koyodami siedzieć, bo w/g mnie byłby to wstyd dla Ciebie i całej rodziny. PSL pójdzie tam gdzie chodzi panienka narożna za klientem, który lepiej płaci. I co proboszcz zleci z ambony. To j/w rzekłem co Ci zostaje? Najrozsądniejszy byłby układ Po/Petru.. Mateusz zapewne wybierze Petru, a takim jak my zostaje wybierać kogoś z listy PO. Tylko nie Rozpondek... jest kilka młodszych i rozsądniejszych postaci na niższych pozycjach. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Balt 10.10.15, 20:14 Szczególnie polecam ten artykuł po szczekać każdy może ,a pluto ujada od lat i wykopuje sobie nicka przed wyborami.I myśli że wszyscy idioci tylko on mądry.Czy to dokładnie powtórzony chwyt z Palikotem parę lat wstecz? Zbieranie sfrustrowanych i przestraszonych rozwojem sytuacji. A przede wszystkim śmiertelnie bojących się PiSu, bo jak powszechnie wiadomo, oni będą wsadzać do więzienia, a jak nawet nie złapią, to juz dalej nie da się lodów kręcić. Kto wypuścił szczura z klatki? Kto namówił i pomaga Ryszardowi Petru, bo o nim tu mowa, organizować następną dziwaczną, rozbijacką partię? Bo przecież nigdy w to nie uwierzę, że to jego własna inicjatywa. To tylko sprawny wykonawca, który ma tzw. "gadanego", ale który nie fascynuje nadmiarem intelektu. Wyciągnięty z niebytu przez "sprytnego biznesmena" Frasyniuka rozpoczął karierę w środowiskach, których celem na pewno nie był dobrobyt Polski i Polaków. A następnie działacz słynnej fundacji CASE ? Centrum Analiz Społeczno Ekonomicznych. Ciągle dla mnie to śmierdzące terytoria. Źródło: niepoprawni.pl/blog/jazgdyni/szczur-wypuszczony-z-klatki ?: autor tekstu w serwisie Niepoprawni.pl | Dziękujemy! :). <- Bądź uczciwy, nie kasuj informacji o źródle - blogerzy piszą za darmo, szanuj ich pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
koyod zagorzały antyklerykał pluto37 pisze ... 10.10.15, 22:12 ...PiS jest znany. i chyba nie chcesz w jednej klatce z tandetami, angruszami, czy koyodami siedzieć, bo w/g mnie byłby to wstyd dla Ciebie i całej rodziny. ... ... Mateusz zapewne wybierze Petru, a takim jak my zostaje wybierać kogoś z listy PO. ... Oj pluto37 gdybyś ty miał choć trochę wstydu i rozumu tobyś jako antyklerykał nie przyznawał się do tego, że głosujesz na partię, która żyje w symbiozie z instytucją z którą tak walczysz na tym forum. Ale jak widać z twojego agitującego za PO wpisu postawa panienki narożnej chodzącej za klientem, który lepiej płaci nie jest ci obca. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: Balt 10.10.15, 22:32 koyod! ja wiem, że to o tobie mówił Gowin , że słyszał krzyczace zarodki. I może dlatego z rozumkiem żeście się minęli. Odpowiedz Link Zgłoś
dyziek_o Re: Balt 10.10.15, 22:58 A może by tak...............?! Zasady Patriotycznego Głosowania Aby obalić zgniły polski system rządzenia weż udział w akcji rozdrabniania Sejmu 1.Idź na wybory i oddaj ważny głos. .Nie pójście nic nie da, wybiorą się procentowo z nawet 10 osób i podzielą mandaty,. Określona frekwencja przy wyborach parlamentarnych nie jest wymagana. Nie ma więc znaczenia ilu wyborców wybierze parlament (Sejm i Senat) Jeśli ty nie pójdziesz to i tak pójdą przynajmniej aparatczycy partyjni i rozdadzą karty. Oddawanie z kolei głosów nieważnych czy publiczne podcieranie się kartami też niczego nie zmieni. Nie tylko nie wpłyniesz na to, kto zostanie wybrany, ale jeszcze podniesiesz frekwencję wyborczą czym się będą chwalić w mediach. Podstawowe zasady prawa wyborczego, nazywane tradycyjnie przymiotnikami wyborczymi, określa Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej. Zgodnie z nią wybory do Sejmu są pięcioprzymiotnikowe: powszechne ? co oznacza, że prawa wyborcze przysługują w zasadzie wszystkim dorosłym obywatelom kraju, bez względu na pochodzenie, płeć, majątek itp. równe ? każdy może głosować tylko raz i oddać tylko jeden głos, a każdy głos ma jednakowe znaczenie bezpośrednie ? oddaje się głos na osobę, która ma być wybrana (a nie np. przedstawicieli, którzy dopiero później dokonają ostatecznego wyboru) proporcjonalne ?wyborca głosuje przede wszystkim na partie polityczne, a poszczególne miejsca w izbie są rozdzielane proporcjonalnie do poparcia udzielonego każdej z tych partii przez wyborców głosowanie jest tajne ? zapewnia się gwarancję, że decyzja wyborcy nie będzie ustalona i ujawniona Trzeba przy prawidłowym wykorzystaniu tych zasad pirzgnąć w oczy rządzącej elicie jej etatowym łgarzom, złodziejom, kłamcom, oszustom. 2.Weź udział w akcji rozdrabniania Sejmu Akcja przy mocnym wsparciu internetowego społeczeństwa może skutkować tym, że żadna z partii nie przekroczy 5 procentowego progu wyborczego - wybierz komitet, który twoim zdaniem nie ma żadnych szans. Najlepiej taki który nie zarejestrował się we wszystkich okręgach Z listy tego komitetu wybierz ostatnią osobę na liście . Ostatnie miejsce świadczy o jej małym przebiciu w szeregach politycznych komitetu i na której najmniej zależy przywódcom ugrupowania Wybierz tylko tę osobę, bo wybór więcej będzie głosem nieważnym. Możesz przyjąć totolotkowe glosowanie na chybił trafił. Przestrzegaj podstawowej zasady: Nie głosuj na pierwsze osiem komitetów, które zarejestrowały się w całej Polsce a szczególnie na takie, które mają największe poparcie w sondażach. Każdy pozostałych poczynając od numeru 9 zarejestrował się w co najmniej jednym okręgu wyborczym, ale nie we wszystkich co znacznie zmniejsza jego szanse a nam daje szansę na powodzenie Akcji Totalnego rozdrobnienia Sejmu. KOMUNIKAT PAŃSTWOWEJ KOMISJI WYBORCZEJ z dnia 25 września 2015 r. o wylosowanych jednolitych numerach dla list kandydatów na posłów zarejestrowanych więcej niż w jednym okręgu wyborczym w wyborach do Sejmu Rzeczypospolitej Polskiej zarządzonych na dzień 25 października 2015 r. KOMUNIKAT PAŃSTWOWEJ KOMISJI WYBORCZEJ z dnia 25 września 2015 r. o wylosowanych jednolitych numerach dla list kandydatów na posłów zarejestrowanych więcej niż w jednym okręgu wyborczym w wyborach do Sejmu Rzeczypospolitej Polskiej zarządzonych na dzień 25 października 2015 r. Zgodnie z art. 219 § 1 ustawy z dnia 5 stycznia 2011 r. ? Kodeks wyborczy (Dz. U. Nr 21, poz. 112, z późn. zm.) Państwowa Komisja Wyborcza dokonała w dniu 25 września 2015 r. publicznego losowania jednolitych numerów dla list kandydatów na posłów zarejestrowanych więcej niż w jednym okręgu wyborczym w wyborach do Sejmu Rzeczypospolitej Polskiej zarządzonych na dzień 25 października 2015 r. W wyniku losowania listy kandydatów na posłów 15 komitetów wyborczych, które spełniły ustawowy warunek zarejestrowania list więcej niż w jednym okręgu wyborczym, otrzymały 9 do 125 zarejestrował się w co najmniej jednym okręgu wyborczym następujące numery: Numer 1 ? Komitet Wyborczy Prawo i Sprawiedliwość Numer 2 ? Komitet Wyborczy Platforma Obywatelska RP Numer 3 ? Komitet Wyborczy Partia Razem Numer 4 ? Komitet Wyborczy KORWiN Numer 5 ? Komitet Wyborczy Polskie Stronnictwo Ludowe Numer 6 ? Koalicyjny Komitet Wyborczy Zjednoczona Lewica SLD+TR+PPS+UP+Zieloni Numer 7 ? Komitet Wyborczy Wyborców ?Kukiz?15? Numer 8 ? Komitet Wyborczy Nowoczesna Ryszarda Petru Numer 9 ? Komitet Wyborczy Wyborców JOW Bezpartyjni Numer 10 ? Komitet Wyborczy Wyborców Zbigniewa Stonogi Numer 11 ? Komitet Wyborczy Wyborców Ruch Społeczny Rzeczypospolitej Polskiej Numer 12 ? Komitet Wyborczy Wyborców Zjednoczeni dla Śląska Numer 13 ? Komitet Wyborczy Samoobrona Numer 14 ? Komitet Wyborczy Wyborców Grzegorza Brauna ?Szczęść Boże!? Numer 15 ? Komitet Wyborczy Kongres Nowej Prawicy Do wyboru zależnie od okręgu masz jeszcze Komitety zarejestrowane tylko w jednym okręgu wyborczym. Łącznie jest ich w skali kraju 117 Tylko w ten sposób można rozbić rządzącą i ?opozycyjną? sitwę Zgłoś ten post Na górę Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Balt 11.10.15, 12:28 Ponownie uruchomiono przemysł pogardy wobec Prezydenta Andrzeja Dudy. Do tego nadal straszy się PISem. Niestety 8 lat rządzi PO i PSL a w kraju bieda i chaos !Odebrać po wyborach tym oszustom co nakradli i oszwabili naród .Przywileje i majątki . Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: Balt 27.10.15, 11:09 Baltowi o ile mi wiadomo jakaś krzywda się nie stała. Zdaje się, że dalej urzęduje w wojewódzkim samorządzie. I jeśli dobrze mi sie zdaje, to na najbliższe lata ma fuchę, bo go nikt z niej nie wykurzy. Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_corka Re: Balt 27.10.15, 12:14 nie ma Balta jest Jaskóła, piękna sprawa :D Odpowiedz Link Zgłoś
gienekemigrant1222 Re: Balt 27.10.15, 18:48 Ze względu na moje wykształcenie, a przede wszystkim na moje niebanalne chody w Lidlu ostatnio otrzymałem propozycję nauczyciela religii w gimnazjum. Nie powiem, na religii to ja się znam. Jak byłem w Burkina Faso to poznałem voodoo. Wystarczy zrobić laleczkę i potem wbijać w nią szpileczki aby człowieka doprowadzić do stanu uśmiechem do sufitu. Ja jednak tego nie praktykuję. Wolę na przykład takiego człowieka wziąć na polowanie na koty osiedlowe, które bardzo złowieszczo wyszczerzają swoje kły na wszystkich lokatorów naszych bloków z wielkiej płyty. Odnośnie religii w szkołach to znam jeszcze Indi- ?Kali ma? i ?Czadu? ? ale to już nie wiem kurcze w jakim języku. Ale religii uczyć mogę. Po polsku umiem Bogurodzicę i Ojcze nasz , co siedzi po lewicy?i inne tam koronki. Gorzej będzie z Żydłakami i innymi Syryjczykam,i bo Koranu nie rozumiem i nie chcę. Już kolesia mojego Salmana Rushdiego chciały te gady z Rakowa załatwić. I musiał gość wyjechać do Anglii. Ale przeżegnać się umiem i w prawo i w lewo, jak nasze chorągiewki na wietrze i wszystkich kocham, bo jestem internacionalem. Mam mnóstwo propozycji pracy. W Simply, w Auchan, w Biedronce?umiem języki to dogadam się ze wszystkimi. Ostatnio taki śniady jakiś (pewnie Syryjczyk albo Żydłak?może jakiś Rumun albo najpewniej gad jakiś z Rakowa chciał mi sprzedać zegarek. Mówi do mnie: ?łykniesz sikora za stówę- bo świeżo zdjęty z wystawy?, a ja mu mówię, że nie łyknę , bo mnie straszne pragnienie wzięło za ziołem, które paliliśmy z Masajami w Kenii. Ach?to było zioło!!! Przedstawiły mi postacie bajkowe, rządowe, polityczne?I wtedy zrozumiałem : Gienek nie patrz na to, wszak jesteś szczęśliwym człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś