Dodaj do ulubionych

Idzie nowe......

07.10.15, 18:15
Wprawdzie Doda nie jest z mojej bajki i jej nie lubię ale wczorajszy
wyrok TK w sprawie obrazy uczuć religijnych których to ponoć Doda dopuściła się
twierdząc że Pismo Swięte napisali napruci winem i najarani ziołem jacyś nieokreśleni bliżej autorzy, - sprawił, że zdźiebko podniosło mi się ciśnienie a ręce trzęsą mi się do dziś.
I choć staram się zrozumieć czym powodowane bylo stanowisko tego szacownego grona stanowiącego TK, - to jednak za zaszczyt pełnienia tej funkcji oraz za to, że Naród płaci im
tyle kasy, - to Oni powinni być przedstawicielami CAŁEGO Narodu a nie tylko tej części
której przedstawiciele akurat są u koryta.
Nawet za cenę bycia wywalonym ze stanowiska gdy się zaprezentuje inne, - aniżeli
aktualnie poprawne politycznie poglądy.
A to właśnie wczoraj zaprezentował wyrok TK.
Obserwując wczorajsze ogłaszanie wyroku widziałem
piękną salę sądową, nienaganne stroje przedstawicieli wymiaru naszej
polskiej sprawiedliwości ale ani trochę KLASY.
Idzie nowe..........!
Nowe, aż strach......!
Dyzio.
Obserwuj wątek
    • taniarada Re: Idzie nowe...... 07.10.15, 21:55
      Napruci ,a co to za słowo.Rozumiem najarani Hit tego roku Mocarz.Dupolizaje obecnej wladzy .Cienko śpiewający ,aktorzyny i reszta tego barachła Wojewódzkich. Tacy jak Nergal.Niech podniosą pysk na Koran cwaniaczki.Ale nie podniosą bo im ten głupi łeb utną. Nawet w naszym pięknym kraju.
    • pluto37 Re: Idzie nowe...... 08.10.15, 10:57
      Nie darmo Dyźku boss trybunału dostał order watykański za zasługi w krzewieniu WARTOŚCI.
      Drugi wyrok też jest ciekawy.
      Klauzula sumienia u konowałów to ciekawostka przyrodnicza. Ale zapewne wCzeskim Cieszynie, na Ukrainie i w Niemczech skrobacze się ucieszą.
      Jak będziesz Dyźku głupio głosował, to takie przygody jak Dody będziesz miał w codziennych wiadomościach.
      Kaczyński z Macierewiczem i resztą ePiSkopatu Ci to zapewnią.
    • koyod koledzy dyziek_o i pluto37 po raz kolejny próbują 08.10.15, 16:29
      zaklinać rzeczywistość i naginają nawet tak oczywiste fakty jak chociażby ten dotyczący powołania Andrzeja Rzeplińskiego na prezesa TK.
      Toć to przecież prezydent Komorowski dokonał wyboru tegoż kandydata. Tak więc dyźku nie spinaj się z tymi tanimi tekstami .. Idzie nowe...
      Do się zatem trzeba mieć pretensje, bo przecież Komorowski to wasz wybranek. Identycznie jak i Matyjaszczyk, którego wpierw poparliście przy reelekcji a teraz w wątku Egzekutorzy to żale wylewacie na przerost zatrudnienia w urzędzie miejskim i złe działanie straży miejskiej.
      To się dopiero teraz obudziliście, w poprzedniej kadencji nie widzieliście tego?
    • dyziek_o Re: Idzie nowe...... 08.10.15, 16:39
      Właśnie się zastanawiam:
      Czy jest sens straszenie społeczeństwa tego Katolandu emigrantami i szariatem
      gdy już w kraju takie rzeczy się dzieją.
      A jeszcze PiS u waaaaadzy nie jest.
      To co będzie, gdy prezes na tronie zasiądzie z Antkiem na prawicy a Ziobrą po przeciwnej stronie..........?!
      Szariat to małe piwo będzie........!
      W każdym bądź razie ja termos z herbatą, koc i szczoteczkę do zębów mam spakowaną.
      Bo jak przyjdą nocą i kolbami w drzwi załomocą..........nie będzie czasu na pakowanie.
      Dyzio.

p.s
      "Jak będziesz Dyzio głupio głosował..............."................piszesz:
      To kuźwa na kogo głosować?! - podpowiedz, skoroś taki mondry........?!
      • taniarada Re: Idzie nowe...... 09.10.15, 08:02
        To kuźwa na kogo głosować?! - podpowiedz, skoroś taki mondry........?!Na komuchów bo nie zły bagaż komunistyczny dźwigają i stare pryki wychowane na wzór bolszewików .Na Peło i PSL ciągle ten sam wzór.Bronkowe co się dało to wszystko wynieśli z Pałacu Prezydenckiego .Sama Komorowska to nie mogła z worem pełnym garów nierdzewnych zmieść się w drzwiach .Reszta Ruchu ,Bankowców i Kukiz z PIS .Więc nie masz wyjścia pakuj się i odpłyń Wartą ,póki jeszcze nie wyschła.niepoprawni.pl/sites/default/files/galerie/1830-contessa/bydlo_na_pastwisku_contessa_ridelite.jpg
    • dyziek_o Re: Idzie nowe...... 09.10.15, 13:34
      Lubicie Tuwima?!
      Ja też.
      Podejrzewam, że tak by podsumował obecną rzeczywistość:

MMM pisze:
      Tuwim dzisiaj by tak napisał:

Ekonomiści wszelkiej maści,
      Pryszczaci chłopcy z upeeru,
      Balcerowicza entuzjaści,
      Lobbyści od deweloperów,
      Wolnorynkowych buców banda,
      Co "socjal" pragnie wziąć pod lupę,
      Szlam z kapitalistycznego szamba,
      Całujcie mnie wszyscy w dupę.

Eksperci FORu, Lewiatana,
      Dziwki londyńskiej finansjery,
      Sfora żołdaków przepłacana,
      Strojna w krawaty i gajery,
      Deregulacyjni cwaniacy,
      Co chcecie likwidować UPe
      Brzuch pasąc kosztem ludzi pracy,

Wąsaci polscy biznesmeni,
      Co z trudem pchacie firmę marną,
      I wciąż jesteście oburzeni,
      Że nie chcę robić za półdarmo,
      I wy, karbowi z korporacji,
      Każdy z kredytem na chałupę,
      Spece od racjonalizacji,

Gowiny chore z nienawiści,
      Co nocą krzyk zarodków słyszą,
      Pół chrześcijanie pół faszyści
      Co żądzą krwi i jadem dyszą
      Hołownie cywilizowane,
      Dialogu przepełnione duchem
      (bo fobie lepiej maskowane),
      Niech mnie całują wszyscy w dupę.

I wielkomiejskie wy hipstery,
      (połowa Žižka ma pod pachą)
      Wy, co was brzydzą pegieery,
      Bo bieda, wódka, chleb z kiełbasą,
      Mamlecie coś o tkance miejskiej,
      W dzielnicy, co od dawna trupem.
      Więc razem z bęcwałami z Czerskiej
      Całujcie mnie wszyscy w dupę

Sumień narodu budziciele
      I miłośnicy Pinocheta
      (żałośni samogwałciciele
      walczą z komuną sprzed peceta),
      Zaplute narodowe gnoje,
      Co ojczyźnianą sadzą kupę,
      Z kościelnych krucht dewotek roje

Item biurowa klasa średnia
      (każdy się robi na burżuja),
      ta wykształcona, nowoczesna,
      (jeden w drugiego kawał ch...a),
      Wiejskiego się pozbyli smrodu:
      Clubbing, garnitur, Ipad, skuter-
      Na mózgu kożuch ciemnogrodu

I wy obleśni alfa samce,
      Co dumę swą trzymacie w gaciach
      (mózgi prawdopodobnie tamże),
      I grillujecie w wiejskich daczach,
      Zakompleksieni tatusiowie
      (każdy to drugi Gary Cooper),
      Aut posiadaczy całe mrowie,

I wszyscy, których nie oplułem,
      (Bo szkoda na was mojej śliny)
      Co we łbach macie gó... z mułem:
      Drobnomieszczańskie sku...syny,
      Grubi prezesi, senatorzy
      Powtórzę dla was też, z przytupem,
      Księża, piłkarze i jurorzy
      Całujcie mnie wszyscy w dupę!

Ludwig Bodmer
      Dzieki M. :)

Czyż nie trafnie ujęto całokształt............?!
      Dyzio.
      • taniarada Re: Idzie nowe...... 09.10.15, 15:57
        Ja uwielbiam Szymborską.Duży Misiu co zapieprzył obrazy z Pałacu Prezydenckiego odznaczył ją Orderem Orła Białego .Specjalnie mu klepali w dużej ilości." Wstępującemu do Partii

Wisława Szymborska
        Pytania brzmią ostro,
        ale tak właśnie trzeba,
        bo wybrałeś życie komunisty
        i przyszłość czeka
        twoich zwycięstw.
        Jeśli jak kamień w wodzie
        będzie twe czuwanie,
        gdy oczy zamiast widzieć
        będą tylko patrzeć,
        gdy wrząca miłość
        w chłodne zamieni się sprzyjanie,
        jeśli stopa przywyknie do drogi najgładszej.

Partia. Należeć do niej,
        z nią działać, z nią marzyć
        z nią w planach nieulękłych,
        z nią w trosce bezsennej -
        wierz mi, to najpiękniejsze,
        co się może zdarzyć,
        w czasie naszej młodości
        - gwiazdy dwuramiennej.

Wiersz ukazał się w tomiku pt. "Pytania zadawane sobie" w 1954 rok
    • pluto37 Re: Idzie nowe...... 10.10.15, 10:52
      Ludwig Bodmer
      Dzieki M. :)
      Czyż nie trafnie ujęto całokształt............?!
      Dyzio

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
      Dyźku!
      Wyobraź sobie jak wyglądałaby dxpa Bodmera, gdyby ci wszyscy, których zachęcał skorzystali z okazji.
    • pluto37 Re: Idzie nowe...... 10.10.15, 10:56
      I czy Dyźku w tej kolejce nie brakuje Ci kogoś?
      Mnie tak....
    • storima Re: Idzie nowe...... 10.10.15, 11:53
      A propos chamskiego ataku na Wiesławę Szymborską :

Od czasu odejścia z partii Szymborska nieczęsto, ale za to konsekwentnie odzywała się w ważnych momentach i ważnych sprawach. W1975 r. podpisała memoriał do Sejmu PRL - tzw. List 59 - protest przeciwko projektowi wpisania do konstytucji sojuszu ze Związkiem Radzieckim i kierowniczej roli PZPR. W1978 r. znalazła się wśród członków założycieli Towarzystwa Kursów Naukowych, instytucji związanej z Komitetem Obrony Robotników. Podpisy intelektualistów i twórców pod deklaracją założycielską TKN-u chronić miały organizatorów i słuchaczy niezależnych wykładów przed policyjnymi represjami. Oznaczało to jawne opowiedzenie się przeciw władzy.
      wyborcza.pl/1,75475,11075284,Szymborska_i_stalinizm.html
      Ale oczywiście do elementu hipokryzji, nieznającego historii Polski, już nie mówiąc o kulturze,
      który Kościołem wyciera sobie "gębę" i miota idee ekumenizmu i antyrasistowski sprzeciw i walkę za antysemitami Jana Pawła II poniżając go Jego nauki i Pamięć, to oczywiście nic nie znaczy.
    • koyod Re: Idzie nowe...... 10.10.15, 21:42
      ... Nigdy czegoś takiego w tym parlamencie nie widziałam - komentuje dla nas Anna Grodzka, która wykonała ogrom pracy nad ustawą o uzgodnieniu płci. - Z powodów czysto politycznych PO sztuczkami formalnymi zablokowała możliwość przegłosowania tej ustawy - dodała. ... dowiadujemy się z wczorajszego artykułu GW wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,18994918,ostatnia-szansa-ustawy-o-uzgodnieniu-plci-ogladaj-transmisje.html

Oto przykład "poszanowania praw demokracji" w wykonaniu przedstawicieli pluty37.

• taniarada Re: Idzie nowe...... 10.10.15, 22:20
        koyod napisał: Pluciński jest niereformowalny.Wszystkie nie powodzenia zwala na innych.Wszyscy to idioci ,debile i kretyni.To ostoja GW .Dla niego Polska dalej może być grajdołem Europy .Byle nie PIS .Dalej tylu Polaków zapieprza zagranicą.I wielu zamierza wyjechać z tego raju stworzonego przez Platformę.Ale popierdółki systemowe dyzio i pluto tego nie dostrzegają .Wystarczy przecież przypomnieć słowa Aleksandra Kwaśniewskiego z rozmowy z Kaliszem, nagranej w restauracji „Sowa i Przyjaciele” w październiku 2013 roku: „Trzy najbardziej zdemoralizowane instytucje w Polsce to jest po pierwsze prokuratura, po drugie służby specjalne, po trzecie telewizja publiczna. (…) Te trzy instytucje kupią, sprzedadzą, zdradzą .
    • taniarada Re: Idzie nowe...... 10.10.15, 21:50
      Z pajacem nie wygrał Marek Piwowarski.Tyle masz do powiedzenia.Jak starzy esbecy .Byle ośmieszyć i ubliżyć .Szymborska Wisława Szymborska (prawdziwe nazwisko Rottermund)

"LENIN" (na cześć W.I. Lenina)

Że w bój poprowadził krzywdzonych,
      że trwałość zwycięstwu nadał,
      dla nadchodzących epok
      stawiając mocny fundament -
      grób, w którym leżał ten
      nowego człowieczeństwa Adam,
      wieńczony będzie kwiatami
      z nieznanych dziś jeszcze planet.
      • storima Re: Idzie nowe...... 10.10.15, 22:38
        Nie należy tracić czasu na element.
        Ale można sprowadzać toto na właściwe mu miejsce:

forum.gazeta.pl/forum/w,55,158985085,158985085,Angrusz_gwiazdorzy_w_prasie_lokalnej_D.html?p=158990312
    • pluto37 Re: Idzie nowe...... 10.10.15, 22:22
      koyod!
      czy znowu mam ci przypomnieć, że twoje zwoje dwa mózgowe to skutek zbyt wczesnego opuszczenia drzewa przez twych przodków?
      Gdyby jeszcze dłuzej pobyli to być może mialbyś cechy normalnego przedstawiciela rodu ludzkiego...

Gdyby było inaczej to już dawno wbiłbyś sobie pod czaszke, że Albert Einstein to ty nie jestes . A móżdżek rozwielitka to nie jest powód do dumy.
      ...I poprzestańmy na tym.
    • dyziek_o Re: Idzie nowe...... 11.10.15, 09:41
      Przeszukując internet, w poszukiwaniu ciekawostek związanych / choćby luźno /
      z tematem, - znalazłem coś takiego:

[Pin It]
      Pamiętacie Zulu-Gulę? To taki śmieszny gość z telewizji w żółtym berecie, z gębą Tadeusza Rossa i obcym akcentem. Zulu-Gula był imigrantem. Przybył do kraju nad Wisłą i nadziwić się nie mógł naszym polskim porządkom. Jego ulubionym powiedzonkiem było „Polska to jest bardzo ciekawa kraj”.

Przypomniał mi się ów satyryczny program z lat 90., kiedy znokautowały mnie doniesienia z prasy codzienniej i portali informacyjnych. Polska to jest proszę Państwa bardzo ciekawa kraj. To kraj, gdzie

Trybunał Konstytucyjny mówi, że pojedynczy lekarze, a nawet całe szpitale mogą w zasadzie odmówić pacjentowi świaczeń, jeśli stwierdzą, że to narusza dobro niewidzialnych, mitologicznych bytów, w które wierzą. Co tam, najwidoczniej taka była wola Niebios, a na pacjenta lepsze życie czeka po śmierci.
      Płacisz składki bez względu na to, czy rozmodlony lekarz zatrzaśnie ci drzwi przed nosem, czy nie. A ponieważ zatwardziałemu sercu katolickiego medyka nie w smak jest informować cię, w jakiej placówce zgodzą się leczyć zgodnie z regułami sztuki – pozostaje ci modlić się o to, by bogobojne sumienie zechciało przyjąć cię prywatnie.
      Dowiesz się, że hordy uchodźców wyznających wiarę Mahometa to największe zło tego świata, przywleczone tu z Afryki na zgubę naszej wiary i narodowej tożsamości. Gwałcą kobiety, każą im rozmnażać się bez opamiętania, za nic mając ich niezbywalne prawo do decydowania o własnej rozrodczości. W przeciwieństwie do ordynatora, co zmusza do rodzenia dzieci bez mózgu i szans na przeżycie. Za nim jednak stoi autorytet zbity z dwóch poprzecznych desek. On zaś mówi, że badania prenatalne to zło tego samego kalibru, co uchodźcy z Afryki.
      W kolejce za bojownikami o lekarskie sumienie ustawiają się już aptekarze, pełni marzeń o lepszym jutrze, gdzie rozpustnikom odmawia się sprzedaży prezerwatyw i pigułek ułatwiających cudzołóstwo. Cały fun ogniskuje się w momencie, gdy w oczach rzeczonego rozpustnika widać zdumienie, zaś aptekarz w geście udawanej bezradności rozkłada ręce. Ani gabinety lekarskie, ani apteki w zamyśle nie będą mieć żadnych oznaczeń, pozwalających na namierzenie wśród nich obiektów pseudosakralnych. Sprytne, prawda? I nie potrzeba do tego zmiany żadnej ustawy.
      Wreszcie ciekawostka z mediów lokalnych: wczoraj w Zielonej Górze kobieta zostawiła w tzw. oknie życia noworodka płci męskiej. Zadbane, czyste, zdrowe dziecko. Policjanci najwyraźniej również odczuli nabożne wiercenie w sumieniu, bo ogłosili wszem: „Będziemy ustalać okoliczności, w jakich dziecko znalazło się w oknie życia oraz dane matki chłopczyka”. To by było na tyle w kwestii gwarancji anonimowości. Oto Słowo Pańskie!

Nie wiem, jakie zwyczaje panują teraz w kraju Zulu-Gula, być może od 1996, gdy sympatyczny udawany cudzoziemiec przestał pojawiać się na ekranach naszych telewizorów, coś zmieniło się na lepsze, w odróżnieniu od polskich realiów, które szybkim truchtem zmierzają w stronę katolickiego szariatu. Zresztą Zulu-Gula pewnie dawno już czmychnął do Niemiec.

Artykuł napisała Weronika Książek, - nie ja ale czyż nie zawiera samej prawdy
      o naszej rzeczywistości oraz tego, czego w najbliższej przyszłości możemy oczekiwać?!
      Polska to faktycznie dziwna kraj.
      A już po zwycięstwie tych, co Pan wisz a ja rozumie.........ratuj się, kto może.
      Dyzio.
    • pluto37 Re: Idzie nowe...... 11.10.15, 10:02
      No to powtarzam kolejny raz.
      Dlatego, żebys nie miał okazji z bliska oglądać tych co ja wiem, a Ty rozumiesz, to masz dość prosty wybór.
      Inaczej żywot ustawiać Ci bedą takie demograficzne rozpłodowce jak Kaczyński z Macierewiczem pod dyktando innych ePiSkopalnych tytanów sexu.
      Amen!
      • taniarada Re: Idzie nowe...... 11.10.15, 12:18
        pluto37 napisał: Nie wstydzisz się tak pisać .Może zmienisz kandydata na senatora Szewińskiego.Bo mu się po pierwszej kadencji twarz zaokrągliła .Ty na senatora , storima na biskupa pomocniczego w Częstochowie .Zrzuci jarmułkę i przeniesie się z Francji .Bo tam też go nie lubią .A dyzio niech odpłynie łajbą jak Warta nie zamarznie .Po po wyborach PIS i koalicji z Kukizem ,życia dla nie go nie będzie.Tyle razy obiecywał.Niech w reszcie odpłynie i przestanie męczyć ucho.
        • storima [...] 11.10.15, 13:12
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • taniarada Re: Idzie nowe...... 11.10.15, 17:05
            storima napisał: Ależ ja nikogo nie atakuję baranku boży .Dlaczego kopiujesz moje słowa .Po czym cham poznaje chama.Odpowiedź należy do ciebie.Stwierdzam tylko fakty ,że twój wujaszek pluto ,drogo włodek prowadzi tu agresywną politykę wyborczą na temat PO i chce dostać sraczki.Ja ci życzę dobrze od lat ale ty tego nie dostrzegasz. ab alio exspectes, alteri quod feceri.Pozdrawiam.
    • dyziek_o Re: Idzie nowe...... 11.10.15, 10:31
      Toż przecie nie neguje Twoich wytycznych........
      Na wieki wieków!
    • pluto37 Re: Idzie nowe...... 11.10.15, 12:33
      A że idzie nowe to oczywista oczywistość jest:
      xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
      Radni Prawa i Sprawiedliwości są zdania, że spektakl ośmieszał wszystko to, co dla Polaków ważne. Krakowski Teatr KTO, który wystawiał sztukę według nich kpił z pieśni religijnych i patriotycznych. Chodzi o takie utwory, jak "Boże coś Polskę" oraz "Legiony". Aktorzy sparodiowali również dobrze znane Polakom wartości. Hasło: "Bóg, Honor, Ojczyzna" zastąpili "Bóg, Handel, Ojczyzna". Radni PIS chcą więc złożyć zawiadomienie do prokuratury w tej sprawie.
      xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
      :):):):):):)
    • dyziek_o Re: Idzie nowe...... 11.10.15, 13:30
      Ja cie kręcę...........?!
      Poważnie?!
      Jednak po dłuższym zastanowieniu........wcale się nie dziwię.
      Jednak idzie nowe.........!
      Współczuję dyrektorowi teatru.
      Pisory zawiadomienie złożą.
      Jak 2 x 2 = 4
      Dyzio.
    • pluto37 Re: Idzie nowe...... 11.10.15, 15:27
      Jak wywalą majchrowskiego z prezydenta to biedny dyrektor długo wraz z teatrem nie pożyje.
      nastąpi kastracja lokalu i zamiana na przybytek z jasełkami ku czci świetego, a może nawet kilku.
    • dyziek_o Re: Idzie nowe...... 11.10.15, 15:50
      Tyż tak podejrzewam.
      No bo po co komu jakiś teatr ze sztukami które to mogą zawierać jakieś teksty nieprawomyślne lub zgoła zmuszające do myślenia i wyciągania wniosków............!
      Przecież wystarczy szopka z osiołkiem i jasełka.
      I bezpieczne i poziom odpowiedni.......!
      Dyzio.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka